Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Να συλληφθούν άμεσα όλοι εργοδότες που απασχολούν παράνομους αλλοδαπούς - Όχι άλλη ΑΙΜΑνωλάδα


Γράφει ο Ιωάννης Κοκκινάκης - Τα κάτεργα της Μανωλάδας είναι το “αναπτυξιακό πρότυπο” που επιβάλουν οι εξουσιαστές με όχημα τον “αντιρατσισμό”. (Από τα τσιφλίκια των πασοκτζήδων μέχρι τα κάτεργα των κομμουνιστών -Ριζοσπάστης, τυποεκδοτική, τηλεόραση “902″- Ίδια είναι τα αφεντικά δεξιά και αριστερά…)

Πρώτο θέμα αυτές τις ημέρες στο σύνολο των αστικών εφημερίδων και καναλιών της χώρας μας αλλά και στις ανακοινώσεις του συνόλου των συνιστωσών του κοινοβουλευτικού καθεστώτος της φαυλοκρατίας είναι τα κροκοδείλια “δάκρυα” όλων τους για τους “καημένους μετανάστες” που πυροβόλησαν στην Μανωλάδα οι “ρατσιστές σύγχρονοι τσιφλικάδες”…

Οι ίδιοι όμως που εμφανίζονται σήμερα πως “λυπούνται” είναι που εδώ και χρόνια έχουν θέσει τις συνθήκες εργασίας στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας ως αναπτυξιακό πρότυπο για ολόκληρη των χώρα…

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Μπορούν οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες να προσφέρουν το Κοράνιο;''


Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα, εξέφρασε μέσα από το προσωπικό του blog ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρετε στην πρόσφατη επίσκεψη του Μητροπολίτη Μαρωνείας στον Μουφτή, τον οποίο προσέφερε συμβολικά για δώρο ένα Κοράνι.
"Με πόνο ψυχής αναγνώσαμε την είδηση, ότι ένας ακόμη Ορθόδοξος Ιεράρχης προσέφερε σαν δώρο το Κοράνιο σέ ένα θρησκευτικό εκπρόσωπο του Ισλάμ! Η αρχή έγινε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο! Έπειτα την σκυτάλη επήρε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος! Και τώρα πια άρχισαν και οι Μητροπολίτες-αδελφοί μας να μιμούνται τους παραπάνω Ηγέτες! ", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αμβρόσιος.
Επίσης προσθέτει: "Νεόκοπος Μητροπολίτης της Θράκης, όπως διαβάσαμε, προσέφερε δώρο αγάπης και τιμής στον Μουφτή της πόλεως στην οποία η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος  μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο τον ανέδειξε Ποιμενάρχη!"
"Ετσι λοιπόν τό κακό μεταδίδεται σαν μολυσματική νόσος. Ουδέποτε μέχρι χθές οι Πατριάρχες Κωνσταντουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων είχαν προσφέρει δώρο το Κοράνιο σε Μουσουλμάνους, παρά το γεγονός, ότι ζούσαν σε περιοχές, όπου πλεονάζει το Ισλαμικό στοιχείο! Ουδέποτε μέχρι χθές Ιεράρχες της Ορθοδοξίας είχαν ισοσκελίσει τα μεγέθη "Αγία Γραφή" και "Κοράνιο! Ουδέποτε μέχρι χθές Ορθόδοξος Ιεράρχης είχε αποκαλέσει το Κοράνιο  "άγιο Κοράνιο"!, υπογραμμίζει σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρθηκε και στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τονίζοντας ότι "η αρχή, κακή καθ' ημάς αρχή, έγινε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Εκεί συνετελέσθη για πρώτη φορά το ανοσιούργημα!"
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ
Ο κ. Αμβρόσιος απευθυνόμενος προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζει το εξής ερώτημα: Μπορούμε εμείς οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες να προσφέρουμε το Κοράνιο ως δώρο στον οποιονδήποτε -είτε επώνυμο, είτε ανώνυμο- εκπρόσωπο του Ισλάμ; Είναι άραγε ηθικώς επιτρεπτή αυτή η ενέργεια; Έχουμε το δικαίωμα να εξισώνουμε τα μεγέθη αυτά, δηλ. την  "Αγία  Γραφή" των Ορθοδόξων και  το "Κοράνιο" των Μουσουλμάνων; Μπορούμε επίσης να χαρακτηρίζουμε "άγιο" το Κοράνιο;"
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης τονίζει: ''Επειδή συνήθως η Ιερά Σύνοδος ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στις αναφορές μας αυτού του τύπου, αποφασίσαμε να θέσουμε δημοσίως τα παραπάνω ερωτήματά μας στη Διοίκηση της Εκκλησίας, ώστε  το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα να γνωρίζει τι συμβαίνει σήμερα όχι μόνο στην Πολιτική, αλλά και στην Εκκλησιαστική ζωή του τόπου μας. Αναμείνατε, λοιπόν, στο ακουστικό σας!"
 

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΓΑΛΕΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

CHINAWORK
Ποιο είναι το κράτος με την πιο μεγάλη καπιταλιστική ανάπτυξη στον κόσμο, που βασίζεται στην άγρια εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και στην παντελή έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων; Η Κίνα, θα απαντήσετε αβίαστα. Και ποιο ελληνικό κόμμα έχει σχέσεις με αυτή τη σύγχρονη ρωμαϊκή γαλέρα; Διαβάστε το παρακάτω μήνυμα, που δημοσιεύεται σε περίοπτη θέση στην επίσημη ιστοσελίδα του «κόμματος του λαού» και θα καταλάβετε:

Τσιακιρλί > "Σε μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας κρατούνταν ακόμα και σήμερα Έλληνες και Κύπριοι αιχμάλωτοι της τραγωδίας του Αττίλα από το ’74 "


TΑ 13 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙA …Μια άγνωστη πτυχή της Ιστορίας μας στο Τσιακιρλί > Η πυκνή ομίχλη τύλιγε εκείνο το ξημέρωμα το Τσιακιρλί της Τουρκίας, όπως η ομίχλη τυλίγει την Εθνική Υπηρεσία πληροφοριών και τους διάσημους αρχηγούς της.
Μάλλον στην πιο συναρπαστική αποστολή στις εσχατιές της Ασιατικής γης, εκεί στο Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ, τα “γεράκια” της ΕΥΠ – κάτι άγριοι ΚΥΠατζήδες σπάνιοι Κένταυροι μισοί καθάρματα και μισοί άγγελοι – κατάφεραν να βρουν Έλληνες αιχμαλώτους!!!

Να μάθουν ότι εκεί σε μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας κρατούνταν ακόμα και σήμερα Έλληνες και Κύπριοι αιχμάλωτοι της τραγωδίας του Αττίλα από το ’74 οι διεισδυμένοι επίλεκτοι αντισυνταγματάρχες έβλεπαν από μακριά το στρατόπεδο, αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

453898073405
Ψευδής αποδείχτηκε η πληροφορία που διοχετεύτηκε στα ΜΜΕ, περί της απελευθέρωσης των δύο Μητροπολιτών, που απήχθησαν από συμμορία Τσετσένων (!!!) ισλαμιστών τρομοκρατών, εθελοντών στον αγώνα για την… απελευθέρωση της Συρίας.

ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ > Εκατοντάδες Ευρωπαίοι πολεμούν τον Άσαντ στη Συρία


Ο επικεφαλής για την τρομοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Gilles de Kerchove, δήλωσε στο ΜΠι Μπι Σί, ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ενταχθεί κατά εκατοντάδες στο πλευρό των ανταρτών της Συρίας, πολεμώντας κατά του καθεστώτος  του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με τον Κερχόβε, ο αριθμός των Ευρωπαίων είναι περίπου 500 και άλλοι ενδέχεται να κρύβονται στην ανωνυμία. 

Δεν δίστασε να εκφράσει την ανησυχία του για τη συμμετοχή αυτών στη συριακή σύγκρουση καθώς ενστερνιζόμενοι το ριζοσπαστισμό, μπορεί να τεθούν στην υπηρεσία μαχητικών οργανώσεων για την πραγματοποίηση επιθέσεων μεγάλης κλίμακας.
Οι εθελοντές αυτοί είναι κατά πλειονότητα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Γαλλία, σύμφωνα με καταλόγους που έχουν καταρτιστεί και καταρτίζονται από τις μυστικές υπηρεσίες.
«Δεν είναι όλοι τους ριζοσπάστες  όταν αναχωρούν για τη Συρία, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, όλοι επιστρέφοντας θα έχουν ενστερνισθεί το θρησκευτικό ριζοσπαστισμό, αφού είναι μέρος της εκπαίδευσής τους», δήλωσε ο Κερχόβε στο βρετανικό ραδιόφωνο.

--

« Σημ.: Η είδηση δημοσιεύθηκε και στο συριακό πρακτορείο»

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΛΑΪΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

436576276
Είναι αυτονόητο ότι ο προσδιορισμός του χαρακτήρα της σύγχρονης εποχής και του χαρακτήρα της εθνικολαϊκής επανάστασης τεκμηριώνει λογικά τον θετικό ή αρνητικό ρόλο των διαφόρων κοινωνικών ομάδων στην σύγχρονη καθεστωτική πλουτοκρατική κοινωνία, την θέση τους στην προοπτική της εξέλιξης του Κινήματος και κατά συνέπεια την αντανακλαστική του στάση απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες.

Καμμία επίσημη αντίδραση ακόμα απο την Ελλάδα για αυτη την επαίσχυντη θηριωδία. > Αντίθετα συζητούν την ενίσχυση των ισλαμοφασιστών μέσω της ΕΕ. Ντροπή σας!


#Alnusra της Αλ Κάιντα οι απαγωγείς του Ελληνορθόδοξου μητροπολίτη.

Ας ευχηθούμε να έχει αίσιο τέλος η περιπέτειά του ελληνορθόδοξου Ιεράρχη…

Δείτε ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ βίντεο από την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Χαλέπι το 2009, πριν ξεσπάσει η ισλαμοφασιστική “άνοιξη”.

Πατήστε ΕΔΩ!!! και ακούστε πως μιλάει για την Ελλάδα και τους Έλληνες…

Οταν από το καλοκαίρι, εμείς εδώ φωνάζαμε για το

Ποιους ΣΦΑΖΟΥΝ στη Συρία; Γιατί;

, άλλοι κώφευαν και κωφεύουν ακόμα…

Η σελίδα του στο wordpress και στο Facebook.

Βιογραφία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βερροίας και Αλεξανδρέττας, κ. Παύλος, κατά κόσμο Rami Yazigi, γεννήθηκε στη Λαοδικεία της Συρίας το 1959. Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Teshreen της Λαοδικείας. Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού (1989) και Διδακτορικού (1992) από την ίδια σχολή με βαθμό άριστα. Η διατριβή του εκδόθηκε στην Ελλάδα με τίτλο: «Εσχατολογία και Ηθική -Η εσχατολογική θεµελίωση της εν Χριστώ ζωής κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστοµο».
Από το 1992 ήταν καθηγητής στην Θεολογική Σχολή Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Πανεπιστήμιο του
Μπαλαμάντ (Λίβανος). Και από το 1994 μέχρι τον Αύγουστο 2001, κατείχε την θέση του κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής ενώ παράλληλα ήταν και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας του Μπαλαμάντ.
Εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βερροίας και Αλεξανδρέττας το 2000.
Από την αρχή της Αρχιερατικής του διακονίας περιέβαλλε με ιδιαίτερη φροντίδα τα ποιμαντικά ιδρύματα και την Ορθόδοξη νεολαία της Μητροπόλεως του. Έδωσε μεγάλη προσοχή στην ποιμαντική και το αποστολικό έργο μέσω των ΜΜΕ. Υπό την ευλογία και την επίβλεψή του ιδρύθηκε το Εκπαιδευτήριο «Al-Mashreq», η γυναικεία Ι. Μονή του Ευαγγελισμού, και κάποιοι γνωστοί ιστότοποι, όπως ο ηλεκτρονικός ραδιοσταθμός Al-Bishara.
Συμμετέχει σε διάφορα διεθνή συνέδρια, χριστιανικά και ισλαμικά. Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής στον Επίσημο Θεολογικό διάλογο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των Ρωμαιοκαθολικών (2005-2010). Μέλος της γραμματείας της Ιεράς Συνόδου και άλλων συνοδικών επιτροπών.
Αρκετά συγγράμματα του έχουν εκδοθεί όπως Κυριακοδρόμιο Ευαγγελίων(2 τόμοι), Κυριακοδρόμιο Αποστολών (2 τόμοι), Ποιμαντικοί Λόγοι (2 τόμοι),Ερμηνεία ΨαλμώνΟ οδηγός του ιεροκήρυκαΤο Πνεύμα στην σύγχρονη εποχήΤο Πύρ της Βάτου.
Και μερικές Μεταφράσεις στα Αραβικά: Ο Άγιος Αρσένιος ο Καπαδόκης, Η Δύναμη του Ονόματος και αρκετά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.
 

olympia

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

SYRIZAAA
Νέα πρόκληση από τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη του αμερικανοκομμουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία/Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Όπως έγινε γνωστό, ο αριστεριστής βουλευτής, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του συνονθυλεύματος περί συνόρων και πατρίδων είπε τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ( εκλογές Ιούνιος 2012)


Λάβαμε εχθές κλήση από την 22η πταισματοδίκη Αθηνών κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου για να πάμε να καταθέσουμε την Δευτέρα 29 Απριλίου στον 1ο όροφο στην Κυρίλλου Λουκάρεως 14 στις 12:30, συμπληρωματικά όπως μας ενημέρωσε, ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ & ΒΟΥΛΗΣ με την ένδειξη του ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ.  Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ 

Στην σημερινή τηλεφωνική μου επικοινωνία με την πταισματοδίκη μου επικοινωνήθηκε ότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΟΧΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ (δηλαδή κάθε συμπεριφορά που δείχνει την ενεργητική ή παθητική αποδοχή των βουλευτών/κυβερνητικών/και όποιων άλλων κρατικών, διοικητικών ή κομματικών παραγόντων ή πολιτών για την νόθευση των εκλογών). 

Κάθε ανακοίνωση μέσα από εκπομπές ότι συνέβη νοθεία από εταιρείες, άτομα, παράγοντες, κλπ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ πρέπει να κατατεθεί ως μαρτυρία. 

Κάθε πόρισμα, αναφορά, καταγγελία ή συμπέρασμα που υποδεικνύει ή/και αποδεικνύει νοθεία στις εκλογές του Ιουνίου 2012 από ειδικούς, μέλη ανεξαρτήτων αρχών νυν ή πρώην, θέματα αντισυνταγματικότητας που ανέφεραν ειδικοί, νομικοί ή σύλλογοι τους πρέπει να κατατεθούν επισήμως στην δικογραφία. 

Κάθε Πολίτης που υπηρέτησε σε εφορευτικές επιτροπές και έγινε μάρτυς ατόμων που ψήφιζαν όντας ανίκανα (δηλαδή μη έχοντας την πνευματική ικανότητα να καταλαβαίνουν τί κάνουν ή έχοντα άνοια) ή όντας ύποπτα διπλοψηφίσματος, ή έχοντα ταυτότητα ελληνική από μαζικές ελληνικοποιήσεις πρέπει να καταθέσει αυτά που είδε στην πταισματοδίκη. 

Κάθε πολίτης ψηφοφόρος που αντελήφθη ο,τιδήποτε υπονόμευσε την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να καταθέσει αυτά που είδε στην πταισματοδίκη. 

Αυτό μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τις οδηγίες της πταισματοδίκου, είτε στο ειρηνοδικείο της περιοχής σας είτε με ένορκη κατάθεση στο ΑΤ της περιοχής σας όπου θα ζητήσετε να συσχετισθεί η κατάθεση σας του μάρτυρα με την υπόθεση Γ2012/3682 (η οποία περιέργως απέκτησε και δεύτερο ΑΒΜ όπως ενημερωθήκαμε τηλεφωνικώς σήμερα με το οποίο μας καλούνε και συγκεκριμένα Γ2013/70) και θα μου στείλετε και ένα αντίγραφο θεωρημένο για να το εγχειρίσω εγώ (όπως μου ζήτησε η πταισματοδίκης για να το δεχθεί) και να επισπευθεί η διαδικασία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ‘ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ’ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΕΑΝ ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ‘ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ’ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΔΡΑΞΕΙ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ : ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ. 

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ! ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ! ΖΗΤΩ ΤΟ 120 Σ ! 

Όλγα & Τάνυα Γεριτσίδου 
Αθήνα, 24/03/2013

 

Κυρία Γεριτσίδου, 

Δείτε πρώτα σας παρακαλώ τα σχόλια στην σχετική με την μήνυση σας ανάρτηση του μπλογκ: ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΑΠΑΤΗΣ (10-10-2012)

“Στους εκλογικούς καταλόγους περιλαμβάνονται νομιμότατα και πολλά ονόματα ομογενών καθώς όσοι Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό, παραμένουν Έλληνες πολίτες με πλήρη δικαιώματα και τα ονόματά τους δεν διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους.

Το 1897 η Ελλάδα χάνει τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο, καταστρέφεται οικονομικά και της επιβάλλεται Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος. Η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, που θα γινόταν ακόμα πιο άσχημη με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13 και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που ακολούθησε,” κλπ κλπ 

Όσο για την έκκλησή σας, ανταποκρίνομαι στέλνοντάς σας το ακόλουθο υλικό που δεν απαιτεί την παρουσία μου ως μάρτυρα καθώς είναι δηλώσεις άλλων ή καθαρά νομικά θέματα .

Πολλά από αυτά έχουν αποσταλεί και σε εισαγγελείς, δικηγορικούς συλλόγους κλπ.

Βουλευτικές Εκλογές 2012: Έγκυρες ή Άκυρες; ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΕΓΚΥΡΕΣ Ή ΑΚΥΡΕΣ ; (2)

Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα τότε τι είναι ;;;

Επιτροπή της Βενετίας – Κώδικας ορθών πρακτικών επί εκλογικών ζητημάτων

Διαρκής Κώδικας Νομοθεσίας 1ΑΖ – Το σύνολο της εκλογικής νομοθεσίας από το 1844 έως σήμερα

ΕΛΣΤΑΤ- Νόμιμος Πληθυσμός 2011 (9.903.268)

ΣτΕ 350/2011 – Αντισυνταγματικό το δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς

Καταγγελία για τις εκλογές – από Έλληνες του εξωτερικού … – LiFO

I Cannot Vote

Δελτίο τύπου: Πάνος Καμμένος για τα πλαστά έγγραφα στις εκλογές

Καλή επιτυχία ,

Χριστίνα Σαλεμή

Ο Τσίπρας σαμποτάρει την ελληνική απαίτηση γερμανικών αποζημιώσεων


Ο Τσίπρας σαμποτάρει την ελληνική απαίτηση γερμανικών αποζημιώσεων
Ο πρόεδρος του Σύριζα και αγαπημένο παιδί των σιωνιστών τραπεζιτών -και όχι μόνο- των ΗΠΑ, Αλέκος Τσίπρας, απέδειξε κατά τρόπο σαφέστατο, ποιο είναι εκείνο το κόμμα το οποίο σαμποτάρει τις ελληνικές απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο εκλεκτός του διεθνούς κεφαλαίου ζήτησε τη σύσταση επιτροπής για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, από την οποία επιτροπή πρέπει να εξαιρεθεί η Χρυσή Αυγή! Γιατί; Για να συνεχίσει ο Σύριζα να εξαπατά τον Ελληνικό Λαό, κάνοντας λόγο για δίκαια αιτήματα, όταν όμως έρχεται η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων, είναι αυτό το ίδιο κόμμα το οποίο τορπιλίζει τα ελληνικά αιτήματα. Επί της ουσίας, ο Τσίπρας λειτουργεί ως δούρειος ίππος της τριμερούς συγκυβέρνησης και της κυβέρνησης Μέρκελ, επιδιώκοντας να εξασθενήσει τη δυναμική της διεκδίκησης, η οποία αναμφισβήτητα θα επέλθει σε περίπτωση μη συμμετοχής του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών.
Αντί της ευθείας και αποφασιστικής διεκδίκησης των δίκαιων ελληνικών αιτημάτων από το κοινοβούλιο, έναντι της σιωνιστικής κυβέρνησης της Μέρκελ, ο πρόεδρος του Σύριζα προβάλλει τη λύση της σύστασης μιας ακόμη επιτροπής, η οποία δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από την αναστολή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Βάζει πλάτες στη Μέρκελ και στους διεθνείς τοκογλύφους ο Τσίπρας, ρίχνοντας οριστικά τις μάσκες του «αντιμνημονιακού» μετώπου. Η σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής ευνοεί τα μέγιστα τους Γερμανούς, την κυβέρνηση Σαμαρά και την μικροκομματική εκμετάλλευση από το Σύριζα μιας εθνικής προσπάθειας, την οποία ο εκλεκτός των ξένων, θέλει να παρουσιάσει ως κομματική του υπόθεση.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ… S&B! – ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ;Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε σήμερα, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, δικογραφία που εμπεριέχει την Μηνυτήρια Αναφορά του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Καπερνάρου, σχετικά με ενδεχόμενες παραβάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.
Η Ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για τα διαρθρωτικά ταμεία Γιοχάνες Χαν, δεν κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης της Χίου για τις ζημιές που υπέστη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του
Αυγούστου του 2012, ενώ είχε την δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να το πράξει. Σύμφωνα με τον Επίτροπο πολλές Κυβερνήσεις χωρών- μελών έχουν, στο παρελθόν, διεκδικήσει και επιτύχει χρηματοδοτήσεις για ζημιές που προκλήθηκαν από ανάλογες φυσικές καταστροφές. Το Κοινοβούλιο καλείται τώρα, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, να αποφασίσει την έρευνα ποινικών ευθυνών του κ. Χατζηδάκη, με δεδομένο ότι η παράλειψη του αυτή, έγινε εν γνώσει του κι έχει προκαλέσει τεράστια ζημία και στο Ελληνικό Κράτος και ειδικότερα στην Χίο.

olympia

Η αλήθεια για τα γεγονότα του Κρατικού Νίκαιας


Η αλήθεια για τα γεγονότα του Κρατικού Νίκαιας
Τα όρια της γελοιότητας αγγίζουν οι ψευδείς και αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες των αριστεριστών ιατρών που διοικούν το Γενικό Κρατικό Νίκαιας αλλά και των δημοσιογραφίσκων των  πάντα ''αντικειμενικών'' ΜΜΕ.

Επάγγελμα: ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ!!! στη Συρία του τρόμου…> Που είναι όλοι οι ευαισθητούληδες και οι διάφορες ΜΚΟ;;;


Που είναι όλοι οι ευαισθητούληδες και οι διάφορες ΜΚΟ;;; Είναι άλλη κατηγορία ανθρώπων οι Σύριοι;

Ο Bassam Wahbh αφηγείται στον Jeremy Bowen του BBC, πως πέρασε τις 53 μέρες ομηρίας του από τους ισλαμοφασίστες…

Η ποινή που προβλέπεται για την κατηγορία της απαγωγής στη Συρία, είναι ο θάνατος, ωστόσο η μαφία των “Ελευθερωτών”, λόγω της κατάστασης, εκμεταλλεύεται την ελλειπή αστυνόμευση σε πολλές περιοχές και κάνει απαγωγές απαιτώντας λύτρα. Οργανωμένες μικρές ομάδες ισλαμοφασιστών, οργανώνουν απαγωγές κυρίως από πλούσιες οικογένειες. Αν δεν πάρουν τα λύτρα που απαιτούν, αρχίζουν και στέλνουν κομμάτια από το θύμα…

Στην περίπτωση του Bassam κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, αφού απαίτησαν τα χρήματα, στη συνέχεια του έκοψαν το δάχτυλο και το έστειλαν στην οικογένειά του!!!

Γιατί τον απήγαγαν; Για θρησκευτικούς λόγους του είπαν,  μιας και είναι Σιίτης και για αυτούς  άπιστος…

Bassam2

«Φασιστικό» αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής προτείνει ο κρατικοδίαιτος αντίφας... Κούλογλου


«Φασιστικό» αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής προτείνει ο κρατικοδίαιτος αντίφας... Κούλογλου
Πόσο ιστορικά ειρωνικό είναι το να χρησιμοποιείται η φράση «αλήτες – ρουφιάνοι – δημοσιογράφοι» από έναν δημοσιογράφο και δη από έναν δημοσιογράφο που θεωρείται από τους «μεγάλους» του ενημερωτικού συναφιού. Και πόσο περισσότερη ιστορική ειρωνεία αναφύεται όταν ένας «σπουδαίος» και «καταξιωμένος» δημοσιογράφος από τους «μεγάλους» τολμά και μιλά για … φασισμό, με την κραταιά έννοια της λέξεως, όπως χρησιμοποιείται από τους ίδιους.
Προφανώς δεν θα επιχειρήσουμε να αναμετρηθούμε με έναν τέτοιο τύπο στο πεδίο των ιδεών, όχι γιατί μας αρνείται δαιμονολογικά και ιδεοληπτικά κάθε διάλογο, αλλά γιά λόγους «περιεχομένου»: Για να αναμετρηθείς ιδεολογικά ο αντίπαλος πρέπει να έχει ιδεολογία και να γράφει ή να μιλά χρησιμοποιώντας λέξεις με περιεχόμενο, το οποίο οφείλεις ή να αντικρούσεις ή να αποδεχτείς. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν ιδέες, αλλά ρηχή, χιλιοειπωμένη και αφηρημένη κακότεχνη συρραφή συνθημάτων, οπότε δεν μπορούμε παρά να γελάσουμε με το επίπεδο των ανθρώπων που γίνονται δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και μάλιστα από τους «μεγάλους». Ας δούμε εν τάχει τι σημαίνει «φασισμός» για κάποιους σαν τον Κούλογλου, ο οποίος υπήρξε για μακρύ χρονικό διάστημα κρατικοδίαιτος, επιχορηγούμενος από το κράτος προκειμένου να το παίζει «επαναστάτης».

Τα LIDL ήξεραν για το κούρεμα της Κύπρου. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/ta-lidl-iksera-gia-to-kourema-tis-kiprou.html#ixzz2RNVnJvs0


Έντονο προβληματισμό την Κύπρο και οργή διότι κάποιοι γνώριζαν και προστατεύθηκαν έγκαιρα από του κούρεμα καταθέσεων, έχει ...προκαλέσει στην Κύπρο η αποκάλυψη πως ο γερμανικός όμιλος σούπερ μάρκετ Lidl που δραστηριοποιείται και στη Μεγαλόνησο, απέσυρε 4.300.000 ευρώ από καταθέσεις.
Όπως, αποκαλύπτει η σημερινή Δημοκρατία, από τις 4 έως και τις 12 Μαρτίου, ο γερμανικός όμιλος έκανε τρεις συνολικά αναλήψεις, γλιτώνοντας το κούρεμα στα αποθεματικά του, το οποίο πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες μετά, στις 15 Μαρτίου.
Φαίνεται, πως τα σχέδια της Ά. Μέρκελ και του Β. Σόιμπλε δεν ήταν και τόσο κρυφά στους συμπατριώτες τους, συνεπώς έτσι άδραξαν την ευκαιρία και πήραν μέτρα προστασίας.
Η εν λόγω επιχείρηση πάντως, έχει και στο πρόσφατο παρελθόν απασχολήσει την επικαιρότητα, καθώς στην κεντρική της ιστοσελίδα διαφημίζονταν ταξίδια στα Κατεχόμενα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στην Κύπρο.
Οι ιθύνοντες της Lidl απάντησαν πως η καμπάνια απευθύνονταν στην τουρκική κοινότητα της Γερμανίας, ενώ ξεκίνησαν άμεσα διαδικασίες για απόσυρση της Βόρειας Κύπρου ως ταξιδιωτικό προορισμό και διακοπή κάθε σχετικής διαφημιστικής προβολής.

Αναρχοαριστεροί κατέβασαν την Ελληνική σημαία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια!Αναρχοαριστεροί κατέβασαν την Ελληνική σημαία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια!
Σε μια νέα προκλητική κίνηση προέβησαν πριν από λίγο ‘’αντιεξουσιαστές’’ που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Ομάδα ατόμων που διαμαρτύρονται για το υποτιθέμενο κλείσιμο της ιστοσελίδας indymedia, αφού λειτουργεί κανονικά, ανέβηκαν στο κτίριο κατέβασαν την Ελληνική Σημαία και ανάρτησαν μια δική τους. Να θυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες αποφασίστηκε από την Πρυτανεία μετά από χρόνια να διακοπεί η παροχή internet και η ιστοσελίδα indymedia σταμάτησε προσωρινά. Όμως, μόλις προχθές αναρχικοί έκαναν κατάληψη και έθεσαν ξανά σε λειτουργία την εγκληματική τους ιστοσελίδα.

Το έγκλημα της 23ης Απριλίου 2010 - Οταν ο ΓΑΠ πούλησε την Ελλάδα και τους Έλληνες ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/to-egklhma-ths-23hs-apriliou-2010.html#ixzz2RNSkPfJ9


Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την «αποφράδα» ημέρα της 23ης Απριλίου του 2010 που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στο ακριτικό Καστελόριζο για να εκχωρήσει την κυριαρχία της Ελλάδας και να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές. Τρία χρόνια από την έναρξη μιας εγκληματικής πολιτικής που γύρισε την Ελλάδα δεκαετίες πίσω και κατέστησε τους Έλληνες υπόδουλους και ανήμπορους ακόμη και για τα προς το ζην.

Κι όμως, ο πρωτεργάτης αυτής της εγκληματικής ενέργειας παραμένει ελεύθερος, να περιδιαβαίνει από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και να δίνει διαλέξεις για το πώς μπορείς να καταστρέψεις μία χώρα, να χλευάζει την εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη λίστα Λαγκάρντ και να προκαλεί τους Έλληνες με τις απόψεις του, ότι δήθεν έσωσε τη χώρα, αμειβόμενος ως… Έλλην βουλευτής.
Τρία χρόνια μετά (αν και πολύ νωρίτερα) όλοι κατάλαβαν πώς το σχέδιο ήταν προσχεδιασμένο και προμελετημένο. Η Ελλάδα να γίνει το πειραματόζωο της Ευρώπης και το παράδειγμα προς αποφυγήν. Κανέναν δεν τον ενδιέφερε τι θα απογίνει ο λαός, σε ποιους θα κατέληγε η κυριαρχία της χώρας. Και ο ΓΑΠ επέλεξε το ακριτικό Καστελόριζο για να ανακοινώσει την ένταξη της χώρας μας στο μνημόνιο υποστηρίζοντας χωρίς καμία αιδώ πώς η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης είναι απλά μονόδορμος. Τρία χρόνια μετά η ελληνική κοινωνία είναι αγνώριστη, η οικονομία έχει καταστραφεί ολοσχερώς και κάποιοι εξακολουθούν να μας δουλεύουν πώς το μνημόνιο ήταν η μόνη λύση και έρχεται η… ανάκαμψη.

Έλεγε τότε ο κ. Παπανδρέου ότι «σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας. Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από τη δυσκολία δανεισμού. Δεν θα το επιτρέψουμε. Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν το χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης, για να στηριχθεί η Ελλάδα». Απίστευτες δηλώσεις κι’ όμως αληθινές.

Κατά τον τότε πρωθυπουργό ήταν «ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην ΕΕ. Έχω ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά. Άλλα και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η ΕΕ δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα». Ήταν ανάγκη εθνική κατά τον ΓΑΠ να παραδώσουμε την εθνική μας κυριαρχία.

Πριν βέβαια τα πει όλα αυτά, είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου περί χώρας «Τιτανικού», δήλωση που εκτόξευσε πέραν του διπλάσιου τα spreads των ομολόγων, ο ίδιος ο Παπανδρέου μίλησε για «διεφθαρμένη χώρα», ενώ αρνήθηκε να προχωρήσει σε δανεισμό αρκετών δις ευρώ με χαμηλό επιτόκιο πριν μπει στο μνημόνιο, λέγοντας με θράσος πώς αυτό δεν μπορούσε να αναστρέψει την κατάσταση. Το σχέδιο προσφυγής στο… μηχανισμό στήριξης περιελάβανε πολλές ακόμη προδοτικές ενέργειες.

Έριχνε τις ευθύνες ο κ. Παπανδρέου στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., λέγοντας πώς γνώριζε αλλά απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας. «Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο αριθμό. Δεν το γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10%, ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%», έλεγαν οι ΠΑΣΟΚοι.

Η τριετία του μνημονίου τελικά άλλαξε τα πάντα μετά βεβαιότητας προς το χειρότερο. Οι πιο σημαντικές επιπτώσεις; Παρέτεινε για μία τριετία τουλάχιστον την ύφεση στην ελληνική οικονομία (άγνωστο έως πότε), οδήγησε σε μαρασμό την αγορά και εκτίναξε την ανεργία στο 27% (το επίσημο ποσοστό). Μείωσε τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ίσως και περισσότερο από 50%, ισοπέδωσε το κράτος πρόνοιας, κατάντησε τις συντάξεις-φιλοδώρημα, κατήργησε διαχρονικές πρόνοιες για τις εργασιακές σχέσεις, περιόρισε τον δημόσιο τομέα.

Διέλυσε την κοινωνική συνοχή, προκάλεσε μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και δοκίμασε πολλές φορές τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, μεταφέροντας εξ αντικειμένου μέρος της εξουσίας από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο στους δανειστές, που υπαγορεύουν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.

Σήμερα ο ελληνικός λαός ζει καταστάσεις Κατοχής. Και πουθενά δεν φαίνεται φως. Και το χειρότερο είναι ότι ο ΓΑΠ παρέδωσε με νόμους την κυριαρχία της Ελλάδας στην τρόικα.


ΠΗΓΗ

Φωτογραφίες από την έκρηξη στην καφετέρια στον Πειραιά. Ζημιές και σε παρακείμενα καταστήματα και σπίτιαΦωτογραφίες από την έκρηξη στην καφετέρια στον ΠειραιάΕκτεταμένες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στην πρόσοψη της καφετέριας στην οποία εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στη συμβολή των οδών Καραΐσκου και Μπουμπουλίνας στον Πειραιά.
Η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα και προκάλεσε σημαντικές ζημιές, εκτός από την καφετέρια, και σε παρακείμενα σπίτια και καταστήματα

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ! ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ! ΦΩΤΟ!
Εδώ και χρόνια προειδοποιούμε τους "αρμόδιους" για την ανθελληνική προπαγάνδα και τα σχέδια απόσπασης Κρήτης και Κέρκυρας (μεταξύ άλλων) από τον Εθνικό Κορμό.
Στα πλαίσια αυτά, η εχθρική προπαγάνδα προχωρεί στην προώθηση έντυπου υλικού φωτογραφίες, αυτοκόλλητα κλπ που απεικονίζουν χάρτες που παρουσιάζουν Ελληνικές Περιοχές αποσπασμένες από την Ελλάδα, την "σημαία της δήθεν ανεξάρτητης Κρήτης" και χάρτη της Κέρκυρας που προωθεί αυτονομιστικές τάσεις.

Τι πραγματικά έγινε στην Βοστώνη;


Η σκοπιμότητα της «παράλογης» βομβιστικής επίθεσης στην Βοστώνη των ΗΠΑ, είναι κάτι που δεν έχει απαντηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ. Κι επειδή είναι απολύτως σαφές πως σε ένα έγκλημα απαραίτητη προϋπόθεση για τον σχεδιασμό και την εκτέλεσή του είναι το «κίνητρο», είναι πραγματικά αξιόλογο το ότι οι «αρχές» των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να απαντήσουν (με αποδείξεις) στο αυτονόητο αλλά με ηχηρή απουσία τραγικό και όχι μονοσήμαντο γεγονός.

Πριν βρεθούν τα αδέρφια βομβιστές και παρατηρώντας τις εξελίξεις μέσα από τα αμερικανικά ΜΜΕ, διαπιστώσαμε πως ως πιθανοί ένοχοι στοχοποιούνταν ο εξτρεμιστικός «πατριωτικός χώρος», αλλά και θρησκευτικές ομάδες ισλαμιστών.

Αυτός ο προσανατολισμός των αμερικανικών ΜΜΕ «έδειξε» είτε τους φόβους των πολιτικών στις ΗΠΑ, είτε τους καλά κρυμμένους φόβους που έχει η αμερικανική κοινωνία…

Οι φόβοι αυτοί δεν είναι ούτε τυχαίοι, ούτε σημερινοί. Υπάρχουν, για την ακρίβεια δημιουργήθηκαν, προκειμένου να συμβάλουν στον καλύτερο δυνατό έλεγχο των πολιτών (ομάδων ή μεμονωμένων) που έχουν διαφορετική άποψη για τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας (πολιτικής και οικονομικής).
Αρχικά, οι ΗΠΑ μέσα από το περίφημο χτύπημα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, δημιούργησαν τον φόβο του ισλαμισμού (συγκεκριμένα, του θρησκευτικού φονταμενταλισμού), τον οποίο και «πολέμησαν» στο έδαφος του (τότε) εχθρού, Σαντάμ Χουσεΐν, τον μετακίνησαν στο έδαφος του Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν και οσονούπω θα τον μεταθέσουν νοτιότερα –πάντα μέσα στο ίδιο ευρύτερο πεδίο μαχών- το Ιράν.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΗΤΟΠΟΛΙΤΗ... «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ»...!!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/dhlwsi-abramopoulou-meta-thn-apagwgh-toy-ellhnorthodoxou-mhtropolith.html#ixzz2RNOAPw00ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΕ... ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ...!!! ΠΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΑΥΤΟ...;;;
Για κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία έκανε λόγο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την έναρξη της Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, μετά και την χθεσινή απαγωγή των δυο Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών από αγνώστους στο Χαλέπι.
«Σήμερα θα μιλήσουμε για αυτή τη δραματική εξέλιξη, αλλά και για την ευρύτερη κατάσταση στη Συρία. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλουμε τέλος στο δράμα του συριακού λαού.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής Συρίας», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο κ. Αβραμόπουλος.

πηγη

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ. Συρία: Κανένα ίχνος των Μητροπολιτών


Συρία: Κανένα ίχνος των Μητροπολιτών  Δεν επιβεβαιώνεται η απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών που απήχθησαν χθες στην Συρία.
Ενώ νωρίς το απόγευμα η χριστιανική οργάνωση l' Œuvre d' Orient, με ανακοίνωσή της την οποία αναμετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι «οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Χαλέπι» δεν υπάρχει κάτι που να το επιβεβαιώνει και πλέον εκφράζονται ανοικτά φόβοι για την τύχη τους στα χέρια των Τσετσένων απαγωγέων. Επίσης ένας εκπρόσωπος της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από τη Δαμασκό δήλωσε ότι ήταν ελεύθεροι...

«Και οι δύο τους είναι στο δρόμο για το πατριαρχείο του Χαλεπιού», είπε ο επίσκοπος Τόνι Γιαζίγκι. Η ανακοίνωση της l' Œuvre d' Orient έκανε λόγω για απελευθέρωσή τους το μεσημέρι (περί τις 4.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) αλλά μλεχρρι τώρα δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μαζί τους.

Στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης....ο Σαμαράς ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/blog-post_24.html#ixzz2RNENVAES

Πρωθυπουργός κ. Αντώνιος Σαμαράς, επισκέφθηκε, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης δύο περιπολικών σκαφών ειδικών επιχειρήσεων από την Ένωση Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης/


Αεροπορικό Τομέα και ενημερώθηκε από το Διοικητή, Σμήναρχο (Ι) Παναγιώτη Μπακοδήμα, για την αποστολή και τη συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας στην Έρευνα-Διάσωση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

πηγή: Βετεράνος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣΤο καθεστώς ολάκερο συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό με τα φοβικά σύνδρομα τής Ελλάδος που θα κακοπάθει τάχα έξω από το ευρώ. Καμώνεται πως ευπρεπίζεται από τις λίστες καλύπτοντας τους ενόχους. Τάζουν «δεξιοί» και αριστεροί κοινωνική σωτηρία αλυσοδένοντας το Έθνος. Ένας ολάκερος θίασος από προσκυνημένες και εθνικά αποστειρωμένες υπάρξεις εμπαίζει το λαό την ώρα που εκείνος λιμοκτονεί προκειμένου να ολοκληρωθεί το περιβάλλον μετάβασης τής Ελλάδος από ανεξάρτητο κράτος σε απολύτως χειραγωγούμενο κατεχόμενο μόρφωμα. Οι τραπεζικές λειτουργίες έχουν εκχωρηθεί στην τρόικα, η ανέχεια ενισχύεται διαρκώς από μέτρα πτώχευσης, οι στρατιές των Ελλήνων ανέργων αυξάνονται, η εγκληματικότητα και η λαθροχειρία από λαθρομετανάστες και τοκογλύφους ρημάζουν τον τόπο και την εθνική παραγωγή...

Τσετσένοι οι απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών. Τι υποστηρίζει η επισκοπή της Συρορθόδοξης Εκκλησίας ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/tsetsenoi-oi-apagwgois-tou-mhtropolith-xalepiou.html#ixzz2RNDzd0IeΑυτοί που απήγαγαν χθες τους δύο Μητροπολίτες της Ελληνορθόδοξης και της Συρορθόδοξης Εκκλησίας αντίστοιχα, στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, φέρεται ότι είναι «Τσετσένοι τζιχαντιστές», σύμφωνα με την επισκοπή της Συρορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθησαν χθες καθώς επέστρεφαν από την τουρκική μεθόριο, διευκρινίζει η επισκοπή σε ανακοίνωσή της.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, μια ένοπλη ομάδα Τσετσένων σταμάτησε το αυτοκίνητό τους.... και απήγαγε τους Μητροπολίτες. Ο οδηγός σκοτώθηκε», προσθέτει η επισκοπή στην ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία έγινε η απαγωγή, ούτε τις συνθήκες θανάτου του οδηγού.
Χθες, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana είχε μεταδώσει ότι μια «ένοπλη τρομοκρατική ομάδα» είχε απαγάγει τους δύο Μητροπολίτες στο χωριό Κάφαρ Ντάελ στην επαρχία του Χαλεπίου.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μια πηγή της επισκοπής διευκρίνισε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Μητροπολίτης της Συρορθόδοξης Εκκλησίας Γιοχάνα Ιμπραχίμ «πραγματοποιούσε μια ανθρωπιστική αποστολή για την απελευθέρωση δύο ιερέων που είχαν απαχθεί πριν από δύο μήνες» και είχε μεταβεί στην τουρκική μεθόριο έπειτα από πληροφορίες για την παρουσία τους εκεί. Ταυτοχρόνως συνόδευε πίσω στο Χαλέπι τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη κ. Παύλο, ο οποίος βρισκόταν στην μεθόριο. Στον δρόμο της επιστροφής, στο χωριό Κάφαρ Ντάελ, η ένοπλη ομάδα σταμάτησε το αυτοκίνητό τους και τους απήγαγε.
Οι απαγωγείς ανάγκασαν τον οδηγό κι άλλο ένα άτομο, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί, να βγουν από το αυτοκίνητο, συνέχισε η πηγή της επισκοπής της Συρορθόδοξης Εκκλησίας.
«Σύμφωνα με το άτομο αυτό, οι απαγωγείς μιλούσαν λόγια αραβικά και έδειχναν ξένοι. Του είπαν ότι ήταν τζιχαντιστές Τσετσένοι», διευκρίνισε η πηγή αυτή.
Όσον αφορά τον οδηγό, αυτός σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι μετά την αποχώρηση των απαγωγέων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ατόμου που βρισκόταν εκεί.
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μπορέσει να επικοινωνήσουμε με τους Μητροπολίτες ή με τους απαγωγείς τους. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους απελευθερώσουν», καταλήγει η επισκοπή στην ανακοίνωσή της.
Ο Μητροπολίτης Γιοχάνα Ιμπραχίμ είναι γνωστός για το έργο του ως μεσολαβητής στις περιπτώσεις απαγωγών, κυρίως χριστιανών.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ( εκλογές Ιούνιος 2012)


Λάβαμε εχθές κλήση από την 22η πταισματοδίκη Αθηνών κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου για να πάμε να καταθέσουμε την Δευτέρα 29 Απριλίου στον 1ο όροφο στην Κυρίλλου Λουκάρεως 14 στις 12:30, συμπληρωματικά όπως μας ενημέρωσε, ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ & ΒΟΥΛΗΣ με την ένδειξη του ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ.  Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ 

Στην σημερινή τηλεφωνική μου επικοινωνία με την πταισματοδίκη μου επικοινωνήθηκε ότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΟΧΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ (δηλαδή κάθε συμπεριφορά που δείχνει την ενεργητική ή παθητική αποδοχή των βουλευτών/κυβερνητικών/και όποιων άλλων κρατικών, διοικητικών ή κομματικών παραγόντων ή πολιτών για την νόθευση των εκλογών). 

Με νομοσχέδιο εξπρές τα πρώτα 18 μέτρα του 4ου μνημονίου! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/me-nomosxedio-expres-ta-nea-metra-mnhmonio.html#ixzz2RNCGEKP8


Η κυβέρνηση άρον-άρον, με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές, σκοπεύει να ψηφίσει σε ένα πολυνομοσχέδιο σκούπα, πριν από το κλείσιμο της Βουλής για το Πάσχα, τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την τρόικα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του...
τύπου, η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας περιέχει χοντρικά 18 σημεία, τα οποία θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους πολίτες και στην ουσία συνιστούν την αφετηρία διαμόρφωσης, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, του νέου σκληρότατου 4ου μνημονίου, το οποίο στην αρχή θα λάβει τη μορφή επικαιροποίησης του υπάρχοντος!

Ανάμεσα στα 18 μέτρα περιλαμβάνονται άμεσες απολύσεις στο δημόσιο, που θα φθάσουν στις 14.000 το 2013, την είσπραξη του «χαρατσιού» στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ και το 2013 με υποτιθέμενη μείωση του κατά 15%, την θεσμοθέτηση της δυνατότητας να ανοίγουν τα καταστήματα και την Κυριακή, τη γενικευμένη ένταση της δραστηριότητας για την είσπραξη των μέτρων της φοροεπιδρομής κ.λπ. κ.λπ.(βλέπε ρεπορτάζ παρακάτω).
Η πραξικοπηματική προώθηση του νομοσχεδίου «σκούπα» συνοδεύεται από την κυβέρνηση με διοχέτευση στα μέσα, ενέσεων τεχνητής αισιοδοξίας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα σύμφωνα με το οποίο υποτίθεται ότι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προσλήψεις ήταν κατά 19.000 πάνω από τις απολύσεις, πράγμα που κατά τους προπαγανδιστές συνιστά στοιχείο μείωσης της ανεργίας και εκκίνησης της ανακαμψιακής διαδικασίας!!!
ΤΑ 18 ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ
Σύμφωνα με δημοσίευμα από το «Βήμα» της Κυριακής (21/4) τα νομοσχέδιο "σκούπα" που θα κατατεθεί προς ψήφιση θα διαμορφωθεί με βάση τα παρακάτω 18 σημεία:
1. Η ενίσχυση της Γενικής Γραµµατείας Εσόδων, η οποία ενισχύεται µε µεταφορά αρµοδιοτήτων από το υπουργείο, το ΣΔΟΕ και από τη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης δηλαδή παίρνει όλες τις αρµοδιότητες που έχουν να κάνουν µε φορολογικά και τελωνειακά θέµατα.
Το φορολογικό νοµοσχέδιο για την απλοποίηση του φορολογικού συστήµατος και τον εκσυγχρονισµό των κωδίκων θα κατατεθεί τον Μάιο.
Η ενίσχυση των διαδικασιών είσπραξης µε στοχευµένους φοροελέγχους και ενίσχυση του προσωπικού των εφοριών.
Η γενική ρύθµιση χρεών ως 48 δόσεις. Η ρύθµιση θα είναι ενιαία όσον αφορά την αποπληρωμή δόσεων στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταµεία.
Η βελτίωση της διαδικασίας είσπραξης των εισφορών και ληξιπρόθεσµων οφειλών σε όλα τα Ταµεία.
Ο µηνιαίος έλεγχος των δαπανών και η αυτόµατη περικοπή όπου γίνονται σπατάλες.
Το τέλος ακίνητης περιουσίας θα εισπράττεται για το υπόλοιπο του έτους µέσω της ΔΕΗ, θα µειωθεί 15% µε επέκταση της φορολογικής βάσης, στις κατηγορίες που είχαν εξαιρεθεί, οικόπεδα και µεγάλες αγροτικές περιουσίες.
Ο Νέος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας θα ισχύσει από το 2014 και το σχετικό νοµοσχέδιο θα κατατεθεί ως το τέλος Ιουνίου.
Η µείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα εξεταστεί τον Ιούνιο.
Οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις από το Δηµόσιο είναι 15.000 ως το τέλος του 2014 (εκ των οποίων 4.000 φέτος). Για όλες τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις θα ισχύσει ο κανόνας «ένας θα φεύγει, ένας θα προσλαµβάνεται».
Η δηµιουργία δικτύου προστασίας για την απασχόληση των νέων µέσω εκπαίδευσης ή επιδότηση ανεργίας µε κονδύλια του κοινωνικού ταµείου αλλά και πρόγραµµα προστασίας σε περιοχές µε υψηλή ανεργία.
Η επανεξέταση των φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις και ανανεώσιµες πηγές.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει ως τα τέλη Απριλίου από τα 50 δισ. τα οποία είναι διαθέσιµα, ώστε τα ελάχιστα κεφάλαια να είναι 9% επί των σταθµισµένων για κίνδυνο στοιχείων ενεργητικού. Ως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική για το σύνολο του τραπεζικού τοµέα, συµπεριλαµβανοµένων των µικρών τραπεζών, σε συνεργασία µε την τρόικα. Ως τότε οι τέσσερις συστηµικές τράπεζες µπορεί να λειτουργούν και ως «ενσωµατωτές» µικρότερων τραπεζών.
Διευκολύνσεις στα υπερχρεωµένα νοικοκυριά µε αναθεώρηση του νόµου Κατσέλη.
Η ενίσχυση του Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας µε προσωπικό και αρµοδιότητες.
Η επέκταση της απελευθέρωσης των επαγγελµάτων, η άρση των εµποδίων στο λιανικό εµπόριο, όπως το ωράριο τις Κυριακές.
Μέτρα για περάτωση υποθέσεων που εκκρεµούν στα δικαστήρια και σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς.
Διακοπή κρατικής βοήθειας σε λιµάνια και ΔΕΣΦΑ και επίσπευση αποκρατικοποίησης.

πηγη

Ελπίδες για τον 17χρονο Γρηγόρη από την Μυτιλήνη


Ελπίδες για τον 17χρονο Γρηγόρη από την ΜυτιλήνηΕλπίδες από τον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύεται από χθες το βράδυ ο 17χρονος Γρηγόρης Παπαγιάννης.. για την εξέλιξη της υγείας του.Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πατέρα του νεαρού Γιάννη, μας ενημέρωσε ότι οι γιατροί ξεκίνησαν αμέσως τις εξετάσεις στο παλικάρι, ώστε να επιταχυνθεί η ανάρρωσή του το συντομότερο δυνατόν. Τα πρώτα νέα λένε ότι μάλλον θα μεταφερθεί μέσα σε δύο – τρεις ημέρες σε Κέντρο Αποκατάστασης για την παράλυση που έχει υποστεί και μετά θα γίνει η επέμβαση για την αφαίρεση...

Η ανελέητη σφαγή των χριστιανών της Συρίας από τους ισλαμιστές αντάρτες δεν φαίνεται να συγκινεί την δύση. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/anelehth-sfagh-twn-xristianwn-ths-syrias.html#ixzz2RNBb0VVl
Διωγμοί Χριστιανών και Δυτική αναλγησία
[To παρακάτω παλαιότερο άρθρο του Μάριου Ευρυβιάδη δημοσιεύεται με αφορμή τις πληροφορίες για την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, αδελφού του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη και την εκτέλεση της συνοδείας του από ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία].
Στην Αντιόχεια οι μαθητές του Χριστού πρωτονομάσθηκαν χριστιανοί, διαβάζουμε στις Πράξεις των Αποστόλων
(«…εξήλθε δε εις Ταρσόν ο Βαρνάβας, αναζητήσαι Σαύλον και ευρών αυτόν ήγαγεν αυτόν είς Αντιοχείαν. Εγένετο δε αυτούς ενιαυτόν όλων συναχθήναι εν τη εκκλησία και διδάξαι όχλον ικανόν, χρηματίσαι τε πρώτον, εν Αντιοχεία τους μαθητάς Χριστιανούς» – Πράξεις των Αποστόλων Ια : 25-26). Η Αντιόχεια, που σήμερα βρίσκεται στην αραβομιλούμενη περιοχή της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας (την ιστορική περιοχή της Αλεξανδρέττας που οι Τούρκοι αποκαλούν Χατάι), είναι πλέον το κύριο στρατηγείο και ορμητήριο των τζιχαδιστών που προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσσαντ, το τελευταίο πλέον κοσμικό καθεστώς στη Μέση Ανατολή. Εκεί συγκεντρώνονται οι «πολεμιστές της πίστης», οι νέοι γαζήδες δηλαδή ως μουσουλμάνοι τζιχαδιστές από όλα τα μέρη του κόσμου (Τουρκία, Λιβύη, Καύκασο, Αίγυπτο κλπ) και εκστρατεύουν κατά των «απίστων» που δεν είναι μόνο οι Σύριοι Αλεβίδες του Άσσαντ, αλλά και όλοι οι μη σουνίτες μουσουλμάνοι της Συρίας.
Στη Συρία, στην περιοχή Χόμς, μια ταπεινή χριστιανική εκκλησία που λειτουργούσε
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=irqsqrxLeEo#at=104

Το γλωσσικό… μνημόνιο. Δημήτρης Νατσιός.

Δημήτρης Νατσιός  Δάσκαλος Κιλκίς

«Φωνάζω  ελληνικά κι ούτε που μ’ αποκρίνεται κανείς» Οδ. Ελύτης

Στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης του 1821, στην Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας συνέβη το εξής περιστατικό.
Οι πληρεξούσιοι, όπως έλεγαν τότε τους βουλευτές του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, συνεδρίαζαν στα χωράφια και τα περιβόλια, όπως οι αρχαίοι πρόγονοί μας.
Όλοι τους κάθονταν σταυροπόδι, κάτω στο χώμα, και μόνον ο Κολοκοτρώνης ήταν σκαρφαλωμένος στη διχάλα μιας λεμονιάς.


Κάποτε, λοιπόν, ήθελαν να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο και μερικοί πληρεξούσιοι πρότειναν να κοπεί στο κείμενο του νομοσχεδίου η φράση «εν αυτή». Ο Πρόεδρος της Συνελεύσεως προσπαθούσε να τους πείσει πως δεν ήταν σωστό να περικοπούν οι δύο αυτές λέξεις, η φράση «εν αυτή», γιατί θα αλλοιωνόταν όλο το νόημα του σχετικού άρθρου. Κάποια στιγμή δύο πληρεξούσιοι σηκώθηκαν οργισμένοι από τις «θέσεις» τους και άρχισαν να φωνάζουν προς το προεδρείο:
-    Να κοπεί το «εν αυτή». Ναι, να κοπεί.
-    Το «εν αυτή» να κοπεί οπωσδήποτε, ο άλλος.
-    Όχι, δεν κόβετε το «εν αυτή» και η συνεδρίαση εξελισσόταν σε σύρραξη.
Ο Γέρος του Μοριά λαγοκοιμόταν, αφήνοντας τους λογιότατους να ερίζουν, με την ακατανόητη, γι’ αυτόν, στεγνή και τυποποιημένη γλώσσα τους. Ακούγοντας όμως τα λόγια και την φασαρία, πήδηξε μ’ ένα σάλτο κάτω από την λεμονιά και πηγαίνοντας κατ’ ευθείαν προς το προεδρείο, έξαλλος άρχισε να ρωτά:
- Τίνος το αυτί θα κόψετε, ωρέ πατριώτες;
- Τόσο μεγάλο έγκλημα έκανε ο άνθρωπος. Ντροπή μας Έλληνες. Εμείς αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια για να διώξουμε τον τύραννο και τώρα θ’ αρχίσουμε να κόβουμε τα αυτιά του κοσμάκι;
Μέσα σ’ ένα πανδαιμόνιο από γέλια, χρειάστηκε να επέμβει ο Πρόεδρος, για να εξηγήσει στον Κολοκοτρώνη ότι παρεξήγησε τα πράγματα. Στο τέλος, βέβαια, κατάλαβε και ο Κολοκοτρώνης την γκάφα του και τους είπε χαμογελώντας:
-    Ε! Καλά δα, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, ωρέ γραμματιζούμενοι. Πώς θέλετε να καταλάβω, εγώ ο σκράπας, τις ελληνικούρες σας. Λέξεις κόψτε όσες θέλετε, αυτιά μια φορά να μην πειράξετε, γιατί θα ‘χουμε άσχημα ξεμπερδέματα. Είπα κι εγώ παλάβωσαν οι καλαμαράδες... Τι κόρακα μαθές.

Το θυμήθηκα το ωραίο περιστατικό από την ζωή του ήρωα για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί πάντοτε με συγκινεί ο λόγος των αγωνιστών του Εικοσιένα και φροντίζω τέτοια ευθαλή και μυρίπνοα άνθη της ιστορίας μας να τα μοιράζομαι με τους μαθητές μου και, δεύτερον, γιατί και σήμερα συνεχίζεται η τακτική των τότε πληρεξούσιων από τους τωρινούς... πληρεξουσιαστές (αν μου επιτρέπεται ο νεολογισμός). Χρησιμοποιούν λέξεις ή φράσεις καινοφανείς αντικαθιστώντας παλιές και γνωστές, δυσάρεστες και αποτρόπαιες.
Ένα από τα πιο ουσιαστικά καθήκοντα των εξουσιών, ιδίως στην σημερινή, μνημονιακή συγκυρία, συνίσταται στο να βαπτίζουν, με λαοφιλές λέξεις ή ουδέτερες ή να επινοούν νέες, τα πράγματα που οι λαοί απεχθάνονται με τα παλιά τους ονόματα. Η δύναμη των λέξεων είναι τόσο μεγάλη, που αρκούν όροι καλά επιλεγμένοι, για να τους κάνουν να δεχτούν τα πιο μισητά και καταστροφικά πράγματα.

Παράδειγμα. Εφευρέθηκε μια τρισάθλια λέξη, η «κινητικότητα», για να καλύψει και να καρυκεύσει την απεχθή λέξη απόλυση. Σε τέτοιες λέξεις είχε διαπρέψει το ΠΑΣΟΚ, επί Ανδρέα κυρίως. Χρησιμοποιούσε, λόγω ιδεοπενίας, λέξεις με λαμπυρίζον περιτύλιγμα-ανανέωση, ανασυγκρότηση, αλλαγή, μεταρρύθμιση- στις οποίες, εάν έξυνες το κέλυφος και τις ξεφλούδιζες, εισέπνεες τις αναθυμιάσεις που έκρυβαν. (Ο γενέθλιος βέβαια χώρος αυτού του γλωσσικού πονηρεύματος, είναι το ΚΚΕ, που διαμορφώθηκε από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’30. Η γνωστή «ξύλινη γλώσσα»).

Να απαριθμήσω και άλλες τέτοιες λέξεις-πτώματα τυμπανιαίας αποφοράς. Μνημόνιο αντί για προδοσία και εκποίηση της πατρίδας, διαρθρωτικές αλλαγές, ευελιξία, οριζόντιες ή κάθετες περικοπές, το τρένο της ανάπτυξης, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ισότιμη συμμετοχή στα βάρη, σχέδιο «Καλλικράτης», «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», αξιολόγηση και λοιπά και λοιπά. Και, όπως προείπα, αν αφαιρέσεις το φανταχτό βερνίκι, κρύβονται δράματα, ανθρώπινες τραγωδίες, δυστυχία, φρίκη και αγραμματοσύνη.
Στο σχολείο ακολουθείται άλλη τακτική, προαγωγός της περιρρέουσας αγλωσσίας. Πέραν του ότι απουσιάζουν λέξεις εδραίες και υψηλές-ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ηρωισμός-κυριαρχεί περίπου αυτό που ο Σεφέρης αποκαλούσε «αριστερή καθαρεύουσα». («Δοκιμές»). Μακροπερίοδες, δυσνόητες και δυσανάπνευστες φράσεις, άγονοι και επαναληπτικοί πλατυασμοί, στερεότυπη μεγαλορρημοσύνη, ασκήσεις γλωσσικές που υπερβαίνουν το λεξιλόγιο και την ηλικία των παιδιών, γεγονός, που αιτιολογεί την ύπαρξη βοηθημάτων από την Α’ κιόλας Δημοτικού.
Παραπέμπω σε δύο κείμενα δυσνόητης και ανόητης γραφής, τα οποία περιέχονται σε βιβλία Γλώσσας, Δημοτικού και Γυμνασίου. Το πρώτο είναι από το βιβλίο Γλώσσας, τετράδιο εργασιών, Β’ Δημοτικού, β’ τεύχος, σελ. 10.
«Ο σκύλος που δεν ήξερε να γαβγίζει
Μία φορά κι έναν καιρό ήτανε ένας σκύλος που δεν ήξερε να γαβγίζει. Δε γάβγιζε, δε νιαούριζε, δε μουγκάνιζε, δε χλιμίντριζε, δεν ήξερε να κάνει καμιά φωνή ζώου. Ήτανε ένα μοναδικό σκυλί, που ποιός ξέρει πώς κατέφτασε από έναν τόπο όπου δεν υπήρχανε σκυλιά. Το ίδιο δεν καταλάβαινε πως του έλειπε τίποτα. Οι άλλοι του ανοίξανε τα μάτια. Του λέγανε:
-Μα εσύ δε γαβγίζεις;
-Δεν ξέρω, είμαι ξένος.
-Άκου απάντηση! Δεν το ξέρεις πως τα σκυλιά γαβγίζουν;
Ο σκύλος δεν ήξερε τι να απαντήσει. Δεν ήξερε όμως να γαβγίζει κι ούτε ήξερε πώς να μάθει».
(Τζιάνι Ροντάρι, «Παραμύθια για να σπάτε κέφι», εκδ. Κέδρος);

Το δεύτερο, από τα «Κείμενο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας», Γ’ Γυμνασίου, σελ. 71. Αναφέρεται στους Φαναριώτες και τους Ρομαντικούς.
«Οι ρομαντικοί προβάλλουν το εγώ ως υπέρτατο εκφραστή αυτού του κόσμου. Κύριο χαρακτηριστικό τους η διχασμένη τους συνείδηση ανάμεσα στην οξεία κοινωνική κριτική και τη μελαγχολική αποξένωση, ανάμεσα στη σύμπραξη με τα επαναστατικά κινήματα της εποχής και στην ανία, που οδηγεί στην εξιδανίκευση του πρόωρου θανάτου.
Στοιχεία και θέματα από το κλίμα του ευρωπαϊκού ρομαντισμού απαντούν συχνά στο έργο των ποιητών της πρώτης αθηναϊκής (ή φαναριώτικης) σχολής, τα χρονικά όρια της οποία ορίζονται από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τα 1880. Ωστόσο, και παρά τις σποραδικές εμφανίσεις βυρωνικών εξάρσεων, ο αθηναϊκός ρομαντισμός χαρακτηρίζεται εξαρχής από την επιδίωξη μορφικής επιμέλειας και θεματικής ευπρέπειας τόσο, ώστε από πολλές απόψεις να μοιάζει συγγενέστερος προς την ποιητική του νεοκλασικισμού ή, όπως έχει υποστηριχτεί, να αποτελεί μία ιδιάζουσα «τοπική» εκδοχή ρομαντικού νεοκλασικισμού».

Ερώτηση: βγαίνει νόημα από τα δύο κείμενα; Μπορεί ένα 7χρονο παιδί να «αποκρυπτογραφήσει» τον κωφό και άλαλο σκύλο (υπάρχουν σκυλιά που δεν γαβγίζουν;  αγνοώ), ή ένας 15χρονος τις θολοκουλτουριάρικες τιποτολογίες του δεύτερου κειμένου;

Ανακεφαλαιώνοντας: από την μια αλλοίωση εννοιών, ασαφείς νεολογισμοί και απόκρυψη λέξεων, οι οποίες είναι «σημαίες» αγώνων του λαού-ελευθερία, εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία-και από την άλλη σύγχυση και «γλωσσική αποκολοκύνθωσις» (Καργάκος). Πού καταλήγουμε;
Ας θυμηθούμε-στην τραγική υπερβολή της αλλά και στην δύναμη της προφητείας της-την περιγραφή της μελλοντικής γλώσσας, της «Νέας Ομιλίας» του Όργουελ (μετάφρ. Ν.Μπάρτη, Κάκτος 1978, σ. 305-6):
«Στον αυτοματισμό και στην αχρήστευση της σκέψεως βοηθούσε και το γεγονός ότι υπήρχε πολύ μικρή εκλογή στις λέξεις. Το λεξιλόγιο της Νέας Ομιλίας, σε σύγκριση με το δικό μας, ήταν πολύ μικρό, και αναζητούσαν διαρκώς καινούργιους τρόπους να το λιγοστέψουν πιο πολύ.
Η Νέα Ομιλία διέφερε πραγματικά από όλες τις άλλες γλώσσες σε τούτο: κάθε χρόνο γινόταν πιο φτωχή αντί να εμπλουτίζεται. Κάθε αφαίρεση που της έκαναν, ήταν κέρδος, γιατί όσο λιγότερη ευχέρεια έχει κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε λέξεις, τόσο μικρότερος είναι ο πειρασμός να σκεφθεί.
Έλπιζαν να δημιουργήσουν τελικά μία ομιλία που θα έβγαινε από το λαρύγγι χωρίς καμμιά συμμετοχή του εγκεφάλου».
"Όπου γλώσσα πατρίς" λέει ο Ελύτης, πράγμα επικίνδυνο για τις μνημονιακές ανθρωποκάμπιες…..

Το είδαμε κι αυτό. Η ΦΙΦΑ να λέει ότι η ΑΕΚ ιδρύθηκε από Τούρκουs πρόσφυγεs! Δήλωση Νίκου ΓεωργαντζόγλουΑλήθεια η ΕΠΟ δεν οφείλει να απαντήσει σε αυτό το εμετικό δημοσίευμα;

Συνελήφθησαν για προσβολή συμβόλων έξι άτομα στα Προπύλαια. Πάνω από 60 οι προσαγωγέςΣυνελήφθησαν για προσβολή συμβόλων έξι άτομα στα ΠροπύλαιαΑπό τον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών προσήχθησαν συνολικά 69 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν τα έξι για προσβολή συμβόλων.