Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ: Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ Ή ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥEρευνα: Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικούΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


Η μακρόχρονη έκθεση του ανθρώπου στη ρύπανση της ατμόσφαιρας, κυρίως όταν αυτός μένει κοντά σε δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων, αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, επιβεβαιώνουν νέες επιστημονικές έρευνες, μία αμερικανική και μια γερμανική.

Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ; > O χάρτης της "Νέας Τουρκίας" προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο με την Βουλγαρία


Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε καν όταν δύο εβδομάδες μετά το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας που συνεδρίασε στην Κωνσταντινούπολη, η εφημερίδα Μιλλιέτ, δημοσίευσε απόρρητο χάρτη που τέθηκε υπ'όψιν των μελών του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας με την μισή Ελλάδα κατεχόμενη, αλλά η Βουλγαρία φαίνεται ότι φοβάται πολύ ολιγότερο την Τουρκία και αντέδρασε εντονότατα.
Και μάλιστα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, ούτε καν ο εκλεγμένος, προχώρησε σε μία τοποθέτηση από αυτές που φαίνεται είναι απαγορευμένες στην ελληνική κυβέρνηση: Έτσι ο Μαρίν Ράικοφ μιλώντας για τον συγκεκριμένο χάρτη της "Νέας Τουρκίας", είπε συγκεκριμένα:
«Θεωρώ τον χάρτη που δημοσίευσε η εφημερίδα Μιλλιέτ απολύτως σκανδαλώδη. Είναι δε τόσο σκανδαλώδης που δεν αξίζει κάποιο παραπάνω σχόλιο παρά μόνο περιφρόνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράικοφ και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».
«Μια χώρα δεν πρέπει να αντιδρά στα όσα γράφει κάποια εφημερίδα, αλλά φαίνεται ότι το εν λόγω δημοσίευμα και ο εν λόγω χάρτης είναι προϊόν πολύ βαθύτερων διεργασιών» κατέληξε ο Μ.Ράικοφ.
Ο χάρτης της "Νέας Τουρκίας" δημοσιεύθηκε στις 23 Μαρτίου στην τουρκική εφημερίδα και υποτίθεται ότι συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και περιλαμβάνει ως μέρος της τουρκικής επικράτειας τη νοτιοανατολική Βουλγαρία, την ελληνική δυτική Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και το ήμιση της Κεντρικής Μακεδονίας με την Χαλκιδική, μέχρι τις παρυφές της Θεσσαλονίκης.
Επίσης παρουσιάζονται ως τουρκικά, ολόκληρα τα νησιά του Α.Αιγαίου και - βέβαια - ολόκληρη η Κύπρος...
"Αυτή θα είναι η Νέα Τουρκία το 2050 όπως σχεδιάζεται από το Συμβούλιο Ασφάλειας", ήταν ο τίτλος του κειμένου της τουρκικής εφημερίδας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ: ΜΙΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ, ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Δ.Α.Ε. – ΔΙ.ΑΣ. - ΄΄Ζ΄΄ - Άρθρο του Ιωάννη Μπαλατσούκα.


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.seath.gr


Η έκφραση ανταποδοτικά οφέλη είναι άγνωστη και απροσδιόριστη για την ελληνική πολιτεία γεγονός που σχετίζεται με  την αποδοτικότητα του κάθε αστυνομικού αλλά και δεν προστατεύει το αίσθημα δικαίου.

 Συγκεκριμένα αναφέρομαι, χωρίς να επιδιώκω να κρίνω την προσφορά του κάθε συναδέλφου και να μας  διαχωρίσω σε μαχίμους ή σε διοικητικούς, στην έλλειψη θεσμικής πρόνοιας  και στην ανεπάρκεια κινήτρων. Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα!

ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ...ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;;


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το ότι οι μεγαλύτερες ανατροπές τις φέρνουν συχνότατα ηγεσίες που θεωρούνται «ακραίες», εθνικιστικές και γενικά φέρονται ως έχουσες τάσεις προς τη συγκρουσιακή και όχι τη διπλωματική αντιμετώπιση των ζητημάτων.
Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό, διαβάζοντας την είδηση ότι ο «εθνικιστής» πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, προχώρησε σε άλλη μία μεγάλη αλλαγή στη σερβική εξωτερική πολιτική, μετά τη συμφωνία με το Κόσοβο, στον δρόμο της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού οι καλές σχέσεις με τους γείτονες είναι μία ακόμα προϋπόθεση που τίθεται από ευρωπαϊκής πλευράς.

Προέβη λοιπόν σε επίσημη απολογία για τον ρόλο των σερβικών ενόπλων δυνάμεων και της χώρας του γενικά, στην υπόθεση της σφαγής του 1995 στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας, όπου σφαγιάστηκαν 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Τα λόγια μάλιστα που χρησιμοποίησε σε μήνυμα που μετέδωσε η βοσνιακή τηλεόραση είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά: «Γονατίζω και ζητώ συγχώρεση για λογαριασμό της Σερβίας, για το έγκλημα που διαπράχτηκε στη Σρεμπρένιτσα».
Λίγες ώρες νωρίτερα, στις 23 Απριλίου, σε συνάντηση με τον Βόσνιο ηγέτη, Ακίρ Ιζεντμπέκοβιτς, γιο του Αλία Ιζεντμπέκοβιτς, του ηγέτη των μουσουλμάνων της Βοσνίας κατά τον πόλεμο, είχε ακούσει τον Βόσνιο συνομιλητή του να ζητά από τη Σερβία να αντιμετωπίσει το ζήτημα της Σρεμπρένιτσα, ώστε οι διμερείς σχέσεις να προχωρήσουν.

Κατά τη γνώμη του «defence-point.gr», πρόκειται για μια ενέργεια πολιτικής γενναιότητας, αφού ασχέτως των όποιων αξιόπιστων αντεπιχειρημάτων του τι είχε υποστεί η σερβική πλευρά, η σφαγή της Σρεμπρένιτσα δεν παύει να αποτελεί ένα τεράστιο έγκλημα στο οποίο χιλιάδες, η πλειοψηφία εξ αυτών άμαχοι, έχασαν άδικα τη ζωή τους.
Πιστεύουμε, ότι η Ιστορία θα αναγνωρίσει αυτή την πράξη πολιτικής γενναιότητας του Νίκολιτς, η οποία από την οπτική γωνία της εσωτερικής πολιτικής είναι πολύ δυσκολότερη από όσο φαίνεται. Εκφράζουμε δε την ευχή, οι πραγματικά ισχυροί που κάνουν κουμάντο στην περιοχή των Βαλκανίων, να εκτιμήσουν δεόντως τις σερβικές αναθεωρήσεις και να βάλουν φρένο στον αλβανικό αναθεωρητισμό, που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Συμβαίνει τώρα: Λαθρομετανάστες χτύπησαν αστυνομικούς στην ΑΣΟΕΕΣυμβαίνει τώρα: Λαθρομετανάστες χτύπησαν αστυνομικούς στην ΑΣΟΕΕ
Απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν λίγο στην Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ. Ομάδα λαθρομεταναστών, οι οποίοι λυμαίνονται την περιοχή με το παρεμπόριο και εμπόριο ναρκωτικών βιαιοπράγησε εναντίον αστυνομικών.

ΕΠΙΘΕΣΗ 10-15 ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ!!! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Επίθεση από 10-15 κουκουλοφόρους αναρχικούς δέχθηκε κατάστημα πώλησης αρωμάτων στην Ηλιούπολη οι οποίοι απείλησαν την σύζυγο του ιδιοκτήτη, πέταξαν κάτω εμπορεύματα και μοίρασαν και φυλλάδια σύμφωνα με τα οποία είναι ανεπιθύμητος στην Ηλιούπολη επειδή ψηφίζει Χρυσή Αυγή (!!!!) Σημειωτέον ότι ομιλούμε για ένα από τα πλέον παλαιά καταστήματα της περιοχής και ο ιδιοκτήτης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, αντιμετωπίζει δε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι έφεδροι στο Λιτόχωρο Πιερίας στην XXIV ΤΘΤ (ΦΩΤΟ)


POEEFED_1Την περασμένη Τρίτη 23 Απριλίου 2013, αντιπροσωπεία της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.) επισκέφτηκε την ΧΧΙV ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ στο Λιτόχωρο Πιερίας. Η αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας αποτελούνταν από μέλη των Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ, Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Τα μέλη ενημερώθηκαν για τα μέσα και την αποστολή του σχηματισμού καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε και επίδειξη οπλικών συστημάτων.

Μετά το πέρας της επίσκεψης είχε προετοιμαστεί υποδοχή στην Λέσχη όπου ανταλλαχτήκαν αναμνηστικά.
Η Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ευχαριστεί το Γ.Ε.Σ. και τον Διοικητή της ΧΧΙV ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟ Γρυλλάκη Ν. για την έγκριση της επίσκεψης μας και ιδιαίτερα τον Συνταγματάρχη (ΠΖ) Ζαδέ Θ. για την εγκάρδια φιλοξενία. Επίσης, τη Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ για τη στήριξη και οργάνωση της επίσκεψης.

defence-point

«Δε ξέρω-δεν απαντώ» το υπουργείο Προ - Πο για την αντιπυρική προστασία της χώρας«Δε ξέρω-δεν απαντώ» το υπουργείο Προ - Πο για την αντιπυρική προστασία της χώρας
Είναι γνωστό πως, ιδίως τα τελευταία χρόνια, έχουν χαθεί εκατομμύρια δασικών εκτάσεων της Πατρίδας μας εξαιτίας πυρκαγιών. Κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, ασυνείδητοι διερχόμενοι, συνειδητοί εγκληματίες και ξένοι πράκτορες έχουν επιφέρει τεράστια οικολογική καταστροφή με εκατοντάδες πυρκαγιές που κατέκαψαν στην κυριολεξία μεγάλες εκτάσεις δάσους. Μπροστά στην κατάσταση αυτή και δεδομένου ότι τα όποια μέτρα αντιπυρικής προστασίας θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ νωρίτερα από την έλευση της θερινής περιόδου, ο Συναγωνιστής-βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος κατέθεσε την υπ¨ αριθμόν 1304/09-04-2013 επίκαιρη ερώτηση και απευθυνόμενος στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ζητούσε να πληροφορηθεί ο ελληνικός Λαός ποια μέτρα έχουν ληφθεί και ποια πρόκειται να ληφθούν για την αποτελεσματική ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού όσον αφορά την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου. Κατά την ημέρα που επρόκειτο να συζητηθεί η συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση ο υπουργός δήλωσε «κώλυμα», φαινόμενο σύνηθες για το εν λόγω Υπουργείο όταν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου καλείται να έρθει αντιμέτωπος με την ουσιαστική άσκηση κριτικής και ελέγχου από Χρυσαυγίτες βουλευτές.

Στείλτε τώρα τους καταδρομείς! > Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη του Ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας


Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη του Ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας. Όταν αυτά απειλούνται, οφείλει να επεμβαίνει με όλες τις δυνάμεις. Συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθησαν από τσετσένους ισλαμιστές που δρουν στην Συρία.
Πιο πολύ θα έπρεπε να έχει ήδη συγκλονίσει η γενοκτονία των Χριστιανών που συντελείται στην χώρα εδώ και μήνες με απροκάλυπτη πρόθεση εξαφάνισης κάθε θρησκευτικής μειονότητας στην χώρα, με το πρόσχημα της πτώσης του καθεστώτος Άσαντ. Ανυπεράσπιστες για ακόμα μία φορά, οι πανάρχαιες κοιτίδες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αντιμετωπίζουν τον ολοκληρωτικό αφανισμό σε ένα σκηνικό αποκάλυψης. Με την Ελλάδα απλό θεατή, εγκλωβισμένο σε "σύμφωνα" και "συμμαχίες" που πάντα λειτουργούν εις βάρος της.
Πως είναι δυνατόν μία χώρα να στέλνει τα παιδιά της στην άλλη άκρη του πλανήτη για να προστατεύσουν καλλιέργειες του οπίου ή στυγνούς εγκληματίες; Πως είναι δυνατόν να στέλνουμε στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν και να μην μπορούμε να παρέμβουμε στην εκρίζωση της ίδιας της εθνικής μας υπόστασης;
Γιατί ψυχή της Ελλάδας δεν είναι ούτε τα μνημόνια, ούτε οι μηχανισμοί στήριξης, ούτε τα "οικονομικά" γενόσημα που δηλητηριάζουν την φυσική μας υπόσταση. Η ψυχή μας είναι οι Θερμοπύλες του πολιτισμού και των ιδεωδών που πάντα κρατούσαν όρθιο το Έθνος. Είναι η νυχτερινή δέηση που νανούριζε την μία γέννα μετά την άλλη. Είναι το κλάμα του βαπτίσματος μαζί με το μύρο και την ψαλτήρι. Από τα νερά της Κασταλίας μέχρι τον Αγιασμό του Σινά.
Όπου Ιερουργεί η Ελληνική ψυχή, είναι Ελλάδα
Και ο πατέρας Παύλος ήταν η Ελληνική αγκαλιά που άνοιγε σε κάθε αδύναμο, κάθε κατατρεγμένο. Ο παπα - Παύλος έμπαινε μέσα στην φωτιά της μάχης, μέσα στα άντρα των βαρβάρων για να απελευθερώσει τον Χριστιανό, τον Αλεβίτη, τον Μουσουλμάνο.
Ο παπα - Παύλος είναι η ψυχή της πατρίδας που κινδυνεύει. Από τα ίδια χέρια που έσφαξαν εκατοντάδες ιερείς, κατεδάφισαν εκκλησίες, έκαψαν ολόκληρες οικογένειες ζωντανές για να ικανοποιήσουν την μισανθρωπία και την θηριωδία τους.
Η Ελλάδα οφείλει να παρέμβει με όλες της τις δυνάμεις για να προστατεύσει την ψυχή της. Την ίδια της την ύπαρξη.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/apagwgh-mhtropolith-halepi-paulou.html#ixzz2RUitKT17

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το παγκόσμιο χρέος ως παράγων ελέγχου των Εθνών από τις τράπεζεςΑΝΑΛΥΣΗ: Το παγκόσμιο χρέος ως παράγων ελέγχου των Εθνών από τις τράπεζες
Είχαμε αναλύσει στο παρελθόν τα ιστορικά, ιδεολογικά και πολιτικά παρελκόμενα της έννοιας του χρήματος, αλλά και το ουσιαστικότατο ζήτημα της αντιστοιχίας του χρήματος. Εν ολίγοις εδώ και αρκετές δεκαετίες το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής και εργασίας, έχει στηρίξει ολόκληρη την ύπαρξη του πάνω στις «φούσκες» που δημιουργούν οι τράπεζες. Το τελευταίο αυτό είναι και ο κύριος λόγος της περίφημης οικονομικής κρίσης, η οποία χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από οικονομικούς δολοφόνους, ώστε να υποταχθούν στην θέληση τους ολόκληρα έθνη, τα οποία στην συνέχεια μέσω των δωσίλογων κυβερνήσεων καλούνται να χαλιναγωγήσουν τους Λαούς τους στην νέα φεουδαρχία των «περιούσιων» πολυεθνικών εταιριών ή να τους εξοντώσουν.

Μαντέψτε σε ποιον δίνουν λόγο οι ισλαμοφασίστες γενοκτόνοι…


20130425-175956.jpg
Σωστά μαντέψατε.
Η είδηση από το Romfea.gr

Κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και του Σύριζα εναντίον της Χρυσής Αυγής στο Ηρωικό Σούλι Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kommatoskula-tou-pasok-kai-tou-suriza-enantion-ths-chrushs-aughs-sto-hrwiko#.UXm-Y0pCKrQ#ixzz2RWOagjA4


Κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και του Σύριζα εναντίον της Χρυσής Αυγής στο Ηρωικό Σούλι
Η φτηνή, αντιδημοκρατική αλλά και μη αποδοτική, σε ό,τι αφορά τους σκοπούς της, λογική των αποκλεισμών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τηλεοπτικές εμφανίσεις έχει μεταφερθεί και σε άλλους χώρους, όπως αυτές των εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής για τους νεκρούς ήρωες του Ελληνισμού. Το πιο πρόσφατο κρούσμα αφορά κάποια αυτοαποκαλούμενη «Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος», η οποία με επιστολή προς το Δήμο Σουλίου ζητά να μην προσκληθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις φετινές εκδηλώσεις «Γιορτές Σουλίου», αλλιώς θα απέχει η ίδια!

Ανοιχτή πρόκληση Τούρκου πρέσβη για την ΑΟΖ της Κύπρου – διασύρθηκε από την Ισραηλινή ομόλογο του!


Ποιος θα σταματήσει την Τουρκία από έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ αναρωτήθηκε ο Ουνάλ Τσεβικόζ

Διεθνές συνέδριο με θέμα τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε και έληξε χθες στο Λονδίνο, παρουσία αξιωματούχων από τις χώρες της περιοχής και με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων.

Το κλίμα κατά τις εργασίες του συνεδρίου πάντως ήταν εκρηκτικό με την ένταση να διαγράφεται στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις των παρισταμένων. Παρούσα ήταν και η διεθνούς φήμης Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Διαιτησίας επί του Δικαίου της Θάλασσας, κα. Άννα Στάνιτς, η οποία με την τοποθέτηση της αναίρεσε τα επιχειρήματα της Τουρκίας για κατασκευή αγωγού μεταφοράς του κυπριακού και του ισραηλινού φυσικού αερίου μέσα από τα εδάφη της.

Το γεγονός αυτό μάλλον εκνεύρισε τον Τούρκο πρέσβη στο Λονδίνο, Ουνάλ Τσεβικόζ, ο οποίος στη δική του ομιλία ζήτησε να μειωθούν τα δικαιώματα στη θάλασσα των νησιών, φράση που επέφερε την άμεση απάντηση της Ισραηλινής ομολόγου του, Ζένα Κοέν, η οποία αναρωτήθηκε αν δηλαδή εννοεί πως η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να παραιτηθεί από τα κοιτάσματα της ως νησιωτικό κράτος.

Η παρέμβαση της Ισραηλινής πάντως, προκάλεσε ακόμη περισσότερη ένταση, με τον κ. Τσεβικόζ, να δηλώνει πως κανένας δε θα μπορέσει να σταματήσει την Τουρκία σε περίπτωση που θελήσει να κάνει έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τοποθέτηση πάντως που δημιούργησε αλγεινή εντύπωση στου παρευρισκόμενους.


olympia

Και εκκλησίες έκλεβαν οι “ρομά”! Ναρκωτικά, όπλα μέχρι και... μανουάλια σε καταυλισμό τσιγγάνωνΚαι εκκλησίες έκλεβαν οι “ρομά”! Ναρκωτικά, όπλα μέχρι και... μανουάλια σε καταυλισμό τσιγγάνων
Μια ακόμα... προσφορά των ρομά στην ελληνική κοινωνία αποκαλύφθηκε πρόσφατα μετά από ελέγχους σε καταυλισμούς σε Μαγνησία και Λάρισα. Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 263 άτομα, προσήχθησαν 16 και συνελήφθησαν 4 για διάφορα αδικήματα. Κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, μεταλλικά μέρη εκκλησιαστικών αντικειμένων, χαλκός βάρος 7,2 κιλών και μικροποσότητα χασίς.

Η Ένωση Εργατολόγων για τις απολύσεις στο δημόσιο


«Πραξικοπηματική η ρύθμιση»

Την αντίθεσή τους στην προωθούμενη ρύθμιση εξέφρασαν επίσης ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων Χ. Νικολουτσόπουλος και Γ. Λουκάς, χαρακτηρίζοντάς την «πραξικοπηματική».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της Ένωσης υπογραμμίζεται ότι ο κ. Μανιτάκης «παρά τη ρητή Συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική προστασία του πολίτη και παρά τα όσα έχουν επανειλημμένως κριθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προσωρινή δικαστική προστασία του πολίτη», καταργεί με νόμο τις δικαστικές αποφάσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, για τους οποίους η Δικαιοσύνη ήδη έχει αποφασίσει ότι έχουν αποτελέσει θύματα της καταχρηστικής συμπεριφοράς του εργοδότη τους (στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα)».

Ο «τραγέλαφος της όλης ιστορίας», τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι ότι «με την πρόταση νόμου καταργείται αντίθετη διάταξη που προ τριών εβδομάδων είχε ψηφίσει ομόφωνα η Βουλή».

«Την αιτιολογική έκθεση του νόμου αυτού την είχε υπογράψει φαρδιά-πλατιά ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης. Με τη διάταξη αυτή είχε επιτραπεί ρητά να διαταχθεί με ασφαλιστικά μέτρα η προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Τρεις εβδομάδες μετά η διάταξη αυτή ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης πήρε πίσω την υπογραφή του και εισηγείται την κατάργηση της διατάξεως. Και όχι μόνο αυτό, στο εξής το δικαστήριο δεν θα μπορεί να επιδικάζει προσωρινά πάνω από τις μισές αποδοχές του εργαζόμενου. Από την ”διοικητική μεταρρύθμιση” του κ. Μανιτάκη ευνοούνται λοιπόν όλοι οι εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων», υπογραμμίζει η Ένωση.

«Ούτε λίγο – ούτε πολύ», όπως αναφέρει, «καταργούνται με νόμο όλες οι ήδη εκδοθείσες προσωρινές διαταγές δικαστηρίων ή ακόμη και οι ήδη εκδοθείσες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, εκτός εάν μέχρι την ημερομηνία ψήφισης του νόμου έχει συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ή η αγωγή αντίστοιχα και αναμένεται η έκδοση απόφασης, ενώ στο εξής οι προσωρινές διαταγές για την ρύθμιση πραγματικής κατάστασης θα απαγορεύονται και τα ασφαλιστικά μέτρα θα ισχύουν μόνο αν δικασθούν εντός εννέα μηνών από τότε που υποβλήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων».

Σύμφωνα με την Ένωση, «η συρρίκνωση της προσωρινής δικαστικής προστασίας των εργαζομένων δεν είναι απλά αντισυνταγματική, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή ειδικά όταν καταργεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις που προστατεύουν χιλιάδες εργαζόμενους».

Εμπόριο οργάνων από τους ισλαμιστές σφαγείς που στηρίζει ο ΑβραμόπουλοςΕμπόριο οργάνων από τους ισλαμιστές σφαγείς που στηρίζει ο Αβραμόπουλος
Τις ίδιες πρακτικές με εκείνες τις οποίες χρησιμοποίησαν στο Κόσσοβο, ακολουθούν και στη Συρία οι ισλαμιστές εγκληματίες οι οποίοι μάχονται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, με τη χρηματοδότηση και υλικοτεχνική υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό Al Mayadin, οι αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης επιδίδονται στην εμπορία οργάνων!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Νέα αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων…


Σήμερα παρουσιάζεται στην Βουλή τη και συγκεκριμένα στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, η νέα δομή δυνάμεων. 
Διαβάστε αποκλειστικά ποιες μονάδες-σχηματισμοί κλείνουν…
Στην ουσία μιλάμε για μια αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων που ήρθε νομοτελειακά μετά το άγριο μαχαίρι που επέβαλε στην κυβέρνηση τρικολόρ η Τρόικα…
μιας και σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο προβλέπονται περικοπές πάνω από 60 % στα λειτουργικά έξοδα των μονάδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας…
Κλείνει το Αεροπορικό Απόσπασμα (Α/Α) Σαντορίνης, το Α/Α Τυμπακίου, το Α/Α Αγρινίου και Ιωαννίνων. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην υπάρχει προκεχωρημένο Αεροδρόμια Νότιο Ανατολικά…
Μεταπίπτει σε Α/Α η 131 Σμηναρχία Μάχης (προφανώς θα κλείσει και το FOB Άκτιο που φιλοξενεί τα Νατοϊκά Ιπτάμενα Ραντάρ AWACS).
Eπίσης κλείνουν το A’ και Β’ Σώμα Στρατού και υπάγονται μαζί με την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στην 1η Στρατιά (Λάρισα).
κλείνει την ταξιαρχία Τρίπολης και την κάνει διοίκηση εκπαιδευτικών κέντρων.
Μειώνεται κατά 45% η επιχειρησιακή δραστηριότητα και κατά 20% η οροφή των ανωτάτων.
Η εκτίμηση είναι ότι εξοικονομούνται εφάπαξ 100 εκ. ευρώ.
Από εκεί προσπαθούν να κάνουν κατανομή πόρων για τις συμβάσεις υποστήριξης (FOS) που φυσικό δεν φθάνουν ούτε για αστείο….
Eπίσης προσπαθούν να “περάσουν” τη μίσθωση των 2 Fremm, την απόκτηση αεροσκαφών αεροναυτικής συνεργασίας και την απόκτηση των πυραυλακάτων με τα ναυπηγεία Ελευσίνας.
Επίσης επιδιώκεται η προμήθεια 3ης προπέλας με μηχανή turbofan σε πλοία του ΠΝ.!!!!

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη; Ασύστολα ψεύδη Σαμαρά!Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη; Ασύστολα ψεύδη Σαμαρά!
Ο πρόεδρος της τρικομματικής συγκυβέρνησης, Αντώνης Σαμαράς, δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί πως τα ελληνικά κοιτάσματα του Αιγαίου είναι και ευρωπαϊκά. Από κοντά, τα κανάλια της διαπλοκής και οι φυλλάδες της καθεστωτικής προπαγάνδας σπεύδουν να χειροκροτήσουν τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως εγγύηση για τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων. Πέρα όμως από τα ευχολόγια και τη στυγνή προπαγάνδα για να καλυφθεί η εγκληματική πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, υπάρχουν γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, ψεύδονται συνειδητά, επιδιώκοντας να εξαπατήσουν και να αποκοιμίσουν το Λαό μας.
Στις 2 Απριλίου 2013, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(ΕΔΑΔ), εξέδωσε την απόφασή του, σχετικά με την προσφυγή της Ελένης Μελεάγρου κατά της Τουρκίας. Η κυρία Μελεάγρου, είχε πρωτύτερα εξαντλήσει όλα τα εσωτερικά ένδικα μέσα που προσέφερε η Τουρκία στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την απαίτηση του ΕΔΑΔ. Με την προσφυγή της, η Ελληνίδα ζητούσε την επιστροφή 14 τεμαχίων γης στα κατεχόμενα, την αναγνώριση δηλαδή και την επιστροφή της περιουσίας της. Οι ευρωπαίοι «εταίροι» του κυρίου Σαμαρά και ολόκληρου του μεταπολιτευτικού συρφετού όμως, είχαν αντίθετη γνώμη.
Το ΕΔΑΔ απέρριψε το αίτημα της κυρίας Μελεάγρου, με το σκεπτικό ότι οι τίτλοι του κτηματολογίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από μόνοι τους, δεν αποδεικνύουν την ιδιοκτησία ακινήτου στα κατεχόμενα. Ουσιαστικά δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συντάχθηκε με τις τουρκικές θέσεις. Η παράγραφος 12 της απόφασης αναφέρει πως: «ως μέτοχοι, οι αιτητές δεν μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα περιουσίας σε γη που ανήκει σε εταιρεία, η οποία συνεχίζει να υφίσταται». Η εταιρεία Μελεάγλου είχε ακίνητη περιουσία στα κατεχόμενα, στην οποία περιλαμβάνονται και τα 14 επίμαχα τεμάχια γης και μετά το 1974 αδρανοποιήθηκε και έμεινε ως εταιρεία μόνο στα χαρτιά. Το 1986, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αποφάσισε να μεταβιβάσει την περιουσία στην μητέρα της Ελένης Μελεάγρου, σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η προσφυγή στο ΕΔΑΔ έγινε από τους νέους νόμιμους ιδιοκτήτες της περιουσίας, όπως αυτοί αναγνωρίζονται από το κυπριακό κτηματολόγιο, αλλά αμφισβητούνται από την Τουρκία.
Η απόφαση του ΕΔΑΔ αποδεικνύει ξεκάθαρα πως η ΕΕ υιοθετεί πλήρως την τουρκική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικαιώματα περιουσίας, επί του συνόλου της νησιωτικής επικράτειας. Η εξέλιξη αυτή, δε μπορεί παρά να είναι ο προάγγελος δραματικών αλλαγών σχετικά με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προστριβές Ελλάδος και Κύπρου με την Τουρκία, κατά τη στιγμή μάλιστα όπου υφίστανται τεράστιου εθνικού ενδιαφέροντος εκκρεμότητες.
Η εξέλιξη της υποθέσεως αυτής, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το φλέγον ζήτημα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως γνωστόν, η Τουρκία αξίωσε τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων με την Κυπριακή Δημοκρατία, κατ’ αντιστοιχία με τις απαιτήσεις της επί των ελληνικών κοιτασμάτων του Αιγαίου, εξαπολύοντας απειλές για χρήση ακόμη και στρατιωτικών μέσων, στην περίπτωση κατά την οποία οι Έλληνες αγνοήσουν τις τουρκικές απαιτήσεις. Μόλις πρόσφατα επίσης, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε με αλαζονεία πως η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε βήματα ουσιαστικής προσέγγισης με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε περίπτωση αμοιβαίας προθυμίας εκ μέρους της Λευκωσίας!
Η οικονομική αρνητικότατη συγκυρία είναι ανεπίτρεπτο και συνάμα θρασύτατο, να χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αντίθετα, αποδεικνύει το γεγονός ότι το Ελληνικό Κράτος αδιαφορεί για την εξωτερική του πολιτική, ακριβώς επειδή έχει πλέον στερηθεί των κυριαρχικών του δικαιωμάτων. Παρά λοιπόν τα ευχολόγια και τις μεγαλοστομίες Σαμαρά περί «ευρωπαϊκής υπόθεσης των ελληνικών κοιτασμάτων», η πραγματικότητα φανερώνει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξαπατά συνειδητά τον Ελληνικό Λαό, την ίδια στιγμή κατά την οποία ετοιμάζεται, με τη παραίνεση ή την εντολή των Βρυξελλών, να ξεπουλήσει τον εθνικό μας πλούτο.

ΣΟΚ ! Διεθνές εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων απο αντάρτες και μισθοφόρους στη ..Συρία ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/blog-post_163.html#ixzz2RT3VeiSA
Στο εμπόριο εμπλέκονται μισθοφόροι αλλά και Τούρκοι κυβερνικοί τοπάρχες κατά μήκος των συνόρων !

Αντάρτες με την συνοδεία μισθοφόρωνν μεταφέρουν τραυματίες στα σύνορα με την Τουρκία και απο εκεί στην κυριολεξία τους πάνε στο σφαγείο !!


Το εμπόριο γινεται με τη χρηματοδότηση ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων που πληρώνουν αδρά για όργανα που πλούσιοι Ευρωπαίοι αλλά και Αμερικανοί πολίτες που είναι χρόνια στη λίστα για ένα νεφρό !

Πολίτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Τουρκίας, μαζί με μαχητές της αντιπολίτευσης εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων από τη Συρία, αναφέρει σήμερα ο λιβανικός τηλεοπτικός σταθμός


Al Mayadin.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αυτή η «επιχείρηση» έχει αποκτήσει ιδιαίτερη έκταση στη βόρεια Συρία, όπου οι εγχειρήσεις πραγματοποιούνται όχι μόνο στα πτώματα, αλλά και σε σώματα τραυματιών. Τα όργανα που εξάγονται, στη συνέχεια μεταφέρονται στην Τουρκία.Νωρίτερα είχαν γίνει αναφορές, ότι τρομοκράτες, που σκοτώνουν αμάχους στη Συρία, παίρνουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε αντάλλαγμα για οποιοδήποτε πτώμα ή τραυματισμένο άνθρωπο, που θα καταφέρουν να μεταφέρουν λαθραία έξω από τη χώρα</
πηγή: Βετεράνος

Διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλονΔιυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλον
Ζούμε περίεργες εποχές… Στις μέρες μας, τα πάντα έχασαν το νόημά τους, οι λέξεις αλλοιώνονται, οι έννοιες διχάζουν, οι πράξεις μένουν ανεκτέλεστες .Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί και μοιάζουν ανίκανοι πια να ξεχωρίσουν τι είναι αληθινό και τι όχι.
Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου ο σύγχρονος κόσμος έχει ξεπέσει, δεν υπάρχει οικονομική, αλλά κυρίως δεν υπάρχει, ηθική άνθηση. Η κρίση τους πάνω απ’ όλα δεν είναι οικονομική! Είναι κρίση αξιών, είναι κρίση ηθικής, είναι κρίση πολιτισμού. Νιώθω ότι βουλιάζουμε σε μια κινούμενη άμμο, αργά αλλά σταθερά. Το βαρέλι όμως φαίνεται ότι δεν έχει πάτο. Έχει και πιο κάτω από δω…
Το μεταπολιτευτικό καθεστώς έχει επιστρατεύσει όλες τις εφεδρείες του προσπαθώντας να στηρίξει οτιδήποτε αντεθνικό και ανθελληνικό. Και τα καταφέρνει μια χαρά, δεδομένης της πολιτικής δύναμης που διαθέτει, αλλά και της ιδεολογικής πλύσης εγκεφάλου στην οποία υποβάλλονται οι Έλληνες καθημερινά από τηλεοράσεως. Ειδικά για την νεολαία μας, το σύστημα έχει φροντίσει, οι καθηγητές να δίδουν στους μαθητές αυτό που εκείνοι θεωρούν ως γνώση, με ύλη γεμάτη αριστερίστικα παραμορφωτικά κάτοπτρα, αλλοιώνοντας και διαστρεβλώνοντας κάθε ιστορική περίοδο του Έθνους μας. Τι συμβαίνει τώρα λοιπόν και έχουν λυσσάξει οι πάντες εναντίον της Χρυσής Αυγής; Απλά, τους χάλασε η μαγιά…

Η πρώτη δραχμή κόπηκε στο Μόναχο!


 
Στη φωτογραφία βλέπουμε τη Μισή δραχμή του 1842. Η πρώτη δραχμή κόπηκε στο Μόναχο το 1833 , αν και αναγράφεται ως έτος το 1832 . Ήταν αργυρή και έφερε στη μία όψη τη μορφή του Όθωνα και από την άλλη τον Βασιλικό θυρεό. Υποδιαιρέσεις της ήταν τα χάλκινα κέρματα των 1, 2, 5 και 10 λεπτών και πολλαπλάσιά της το αργυρό κέρμα των 5 δραχμών και τα χρυσά των 20 και 40 δραχμών.
Όλες οι εκδόσεις της πρώτης δραχμής θεωρούνται σπάνιες και η σημερινή τους αξία υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ .

Τα πρώτα χαρτονομίσματα

Κόπηκαν το 1841 από τη νεοσύστατη Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ήταν αξίας 25, 50, 100 και 500 δραχμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανέγραφαν στη μία όψη τους ότι “Η παραποίησις τιμωρείται με δεσμά δια βίου”. Το πεντακοσάρικο που τότε διέθετε τεράστια αγοραστική δύναμη εκτυπώθηκε στο Παρίσι σε μόλις 600 τεμάχια κι από αυτά τέθηκαν σε κυκλοφορία μόλις τα 276. Η σημερινή συλλεκτική του αξία θεωρείται ανυπολόγιστη.

Το πιο περιπετειώδες χαρτονόμισμα

Το πιο περιπετειώδες χαρτονόμισμα της ελληνικής νομισματικής ιστορίας τυπώθηκε το 1939 στην Αγγλία ως κατοστάρικο, όμως τέθηκε στην κυκλοφορία το 1941 ως χιλιάρικο. Τα σημεία όπου αναφερόταν η αξία του αριθμητικώς και ολογράφως, επισημάνθηκαν με σκούρο σχέδιο ώστε να μη διακρίνονται εμφανώς, ενώ παράλληλα τυπώθηκε το «Δραχμαί 1000» πάνω στο υδατογράφημα.
Οι περιπέτειές του όμως δεν σταματούν εδώ. Μετά την κατάρρευση του μετώπου το 1941, το πλοίο που μετέφερε τα αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κρήτη , βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς στη Μονεμβασιά και πολλά σακιά με κατοστάρικα χωρίς επισήμανση βρέθηκαν στη θάλασσα. Οι χωρικοί τα μάζεψαν και τα περισσότερα απ’ αυτά επισημάνθηκαν από παραχαράκτες και κυκλοφόρησαν παράνομα στην αγορά μαζί με τα άλλα χιλιάρικα. Τα πλαστά ήταν τόσα πολλά, που ακόμα και σήμερα τα βρίσκει κανείς εύκολα στα παλαιοπωλεία.

Η πρώτη 1 δραχμή σε χαρτονόμισμα

Για πρώτη φορά το 1885 κυκλοφόρησαν χαρτονομίσματα (για την ακρίβεια κερματικά γραμμάτια) αξίας 1 και 2 δραχμών αντικαθιστώντας τα αργυρά κέρματα. Άρχισαν να αποσύρονται σταδιακά το 1910 , εξέλειπαν πλήρως το 1914 και επανήλθαν σε νέες κόπιες το 1941 για ένα μικρό διάστημα κατά το ξεκίνημα της κατοχής και το 1944 με την απελευθέρωση .

Τα κομμένα στα δύο χαρτονομίσματα

Επρόκειτο μεν για κομμένα στα δύο, αλλά παράλληλα για πλήρη χαρτονομίσματα . Η ιστορία τους ανάγεται στο 1921 , όταν διαφαινόταν η ήττα στο Μικρασιατικό πόλεμο και η οικονομία της Ελλάδας χώλαινε επικίνδυνα. Μπροστά στην απειλή της οικονομικής κατάρρευσης, ο τότε υπουργός Οικονομικών Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης κατέφυγε σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό.
Έκοψε όλα τα χαρτονομίσματα στη μέση και έθεσε το δεξιό τους τμήμα στην κυκλοφορία στη μισή αξία από την αναγραφόμενη (π.χ. το χαρτονόμισμα των 25 δραχμών είχε ανταλλακτική αξία 12,5 δραχμών), ενώ το αριστερό τους τμήμα ανταλλάχθηκε με ομολογίες του δημοσίου. Έτσι όλοι οι Έλληνες δανειοδότησαν υποχρεωτικά το κράτος με τα μισά τους χρήματα. Η λύση εκείνη αποδείχθηκε σωτήρια, ωστόσο ο εμπνευστής της υπουργός δεν γλύτωσε την εκτέλεση στη δίκη των έξι που ακολούθησε της Μικρασιατικής καταστροφής .

Το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία χαρτονόμισμα (100.000.000.000 δρχ.)

Το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία χαρτονόμισμα ήταν αξίας 100 δισεκατομμυρίων δραχμών. Κόπηκε στις 3 Νοεμβρίου 1944 φέροντας την υπογραφή του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα . Ήταν παντελώς ανυπόληπτο και η ουσιαστική του αξία σχεδόν μηδαμινή. Ακολούθησε τις εκδόσεις των 5, 25 και 200 εκατομμυρίων και 2 δισεκατομμυρίων και αποσύρθηκε λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του. Επρόκειτο για την τελική φάση της κατοχικής οικονομικής κατάρρευσης. Με βάση τη χρυσή λίρα Αγγλίας , είναι χαρακτηριστική η κατρακύλα της δραχμής. Η ισοτιμία:

Ιανουάριος 1944 : 1 λίρα = 2,1 εκατομμύρια δραχμές
Μάρτιος 1944 : 1 λίρα = 15 εκατομμύρια δραχμές
Αύγουστος 1944 : 1 λίρα = 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές
Σεπτέμβριος 1944 : 1 λίρα = 18 δισεκατομμύρια δραχμές
Νοέμβριος 1944 : 1 λίρα = 71 τρισεκατομμύρια δραχμές
Η ιταλική κατοχική δραχμή

Μία “αμαρτωλή” περίπτωση κατοχικής δραχμής ήταν αυτή που εξέδωσαν μεταξύ 1941 και 1944 οι Ιταλοί φασίστες που τη χρησιμοποίησαν για να δώσουν “νομιμότητα” στο πλιάτσικο της Ελλάδας . Η σειρά περιελάμβανε 9 αξίες, από 5 έως 20.000 δραχμές και κυκλοφόρησε παράλληλα με την αναξιόπιστη πληθωριστική ελληνική δραχμή. Οι συναλλασσόμενοι έκαναν ότι μπορούσαν για να αποφύγουν αυτά τα χαρτονομίσματα, που έφεραν και τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ενώ εκδότρια φερόταν η Cassa Mediterranea di credito per la Grecia (Μεσογειακό ταμείο πίστεως για την Ελλάδα).

Τα αντάρτικα χαρτονομίσματα του σιταριού
Ένα παράξενο αντάρτικο χαρτονόμισμα κυκλοφόρησε το 1944 από την ΠΕΕΑ (“Κυβέρνηση του Βουνού”) και δεν είχε βάση την παντελώς αναξιόπιστη τότε δραχμή, αλλά την οκά σιταριού . Το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ χρησιμοποιούσε αυτό το χαρτονόμισμα που στην ουσία επρόκειτο για ομολογία , και μάλιστα άτοκη, για να προμηθευτεί τα αναγκαία για το αντάρτικο από τους χωρικούς, υποσχόμενο την εξόφληση του χρέους μετά την απελευθέρωση.

Το ΕΑΜ όμως ηττήθηκε κι έτσι έμειναν για πάντα ανεξόφλητα. Λέγεται ότι κάποιοι αφελείς χωρικοί ελπίζοντας να βρουν το δίκιο τους προσκόμισαν αυτά τα χαρτονομίσματα στις τράπεζες απαιτώντας μάλιστα την εξόφλησή τους, αλλά αντί χρημάτων εισέπραξαν κατηγορίες ως συνεργάτες των ανταρτών.


Οι τελευταίες δραχμές

Κυκλοφόρησαν το 2000 και ήταν μία σειρά νικέλινων κερμάτων αξίας 500 δραχμών σε 6 διαφορετικούς τύπους με αντίστοιχες Ολυμπιακές παραστάσεις. Επρόκειτο για αναμνηστικά κέρματα με αφορμή τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 , αλλά ήταν και κανονικής κυκλοφορίας. Τα περισσότερα από αυτά έχουν συγκεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό από έμπορους και συλλέκτες σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς στο μέλλον αναμένεται ραγδαία αύξηση της αξίας τους. Τα αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν ήδη εξαντλημένα από τα μέσα του 2001 .

ΠΗΓΗ

Υποσιτίζονται 50 μαθητές σχολείων της Μεσσήνης


  • (0)

Στα παιδιά αυτά παρέχεται πρωινό με πρωτοβουλία του Σωματείου Εθελοντών

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα της πείνας και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως υποσιτίζονται τουλάχιστον 50 μαθητές σχολείων της Μεσσήνης. 

Στα παιδιά αυτά παρέχεται πρωινό με πρωτοβουλία του Σωματείου Εθελοντών, οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά φαγητό σε 87 άτομα κι εκτάκτως ενόψει του Πάσχα διανέμουν τσάντες με τρόφιμα σε 92 ακόμα περιπτώσεις οικογενειών ή μεμονωμένων ατόμων. Επίσης, εδώ και 20 μέρες έχουν ξεκινήσει την πρωτότυπη δράση «Το κρεμαστό καρβελάκι», για να μη λείπει το ψωμί από το τραπέζι κανενός. 

Η Τουρκία αναγνωρίζει σιωπηρά τη Γενοκτονία των Αρμενίων;


Χάρτης του 1896, που δείχνει την πυκνότητα των αρμενικών πληθυσμών στους νομούς της Ανατολικής Ανατολίας. Ο χάρτης αυτός είναι ένα  από τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για τις εδαφικές διεκδικήσεις των Αρμενίων, στην τέταρτη φάση του αγώνας τους!!!
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η 24η Απριλίου είναι η θλιβερή επέτειος της Γενοκτονίας του 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από το οθωμανικό κράτος.
Φέτος την 98η επέτειο τίμησαν με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και μνήμης αρκετές χιλιάδες πολίτες της Τουρκίας, σε μια σειρά από πόλεις της γείτονος χώρας, όπως το Ντιγιαρμπακίρ, η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και η Μαλάτεια, γεγονός που είναι ενδεικτικό της τεράστιας αλλαγής που επιχειρείται να γίνει στη γειτονική χώρα, με αφορμή τις διαδικασίες πολιτικής επίλυσης του Κουρδικού, που έχουν ως ορατή αφετηρία την κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ανταρτών του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος (ΡΚΚ) από τα βουνά του Κουρδιστάν, που -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- ανήκουν στην τουρκική επικράτεια.

Νταβούτογλου: «Τα σύνορα του Αιγαίου δεν καθορίζονται από έγκυρη συμφωνία»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή από το Κοτσάελι, Lütfü Türkkan, για το καθεστώς το οποίο ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και αν αυτό διέπεται από τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, τόνισε ότι το ζήτημα είναι θέμα ερμηνείας των σχετικών συμφωνιών.
Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι «τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο με την Ελλάδα, δεν καθορίζονται από μια έγκυρη συμφωνία, ώστε να επιλύονται τα προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ των δύο πλευρών».


Ο Τούρκος βουλευτής, Lütfü Türkkan (φωτό), στην επερώτηση του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, που είχε καταθέσει πρόσφατα, ζήτησε εξηγήσεις πως μετά  τις 9 Σεπτεμβρίου του 1922 όταν ο Κεμάλ Atatürk και οι συνεργάτες του,  απέβαλαν (πέταξαν) τους Έλληνες στρατιώτες  στη θάλασσα, μετά από 90 χρόνια κάνουν πάλι την παρουσία τους σε νησιά του Αιγαίου που φαίνονται να κατέχονται από την Ελλάδα.

H ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ...Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα,Παρασκευή, στη βορειοανατολική και νότια Δαμασκό ανάμεσα στους αντάρτες από τη μια πλευρά και το στρατό και τις πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο καθεστώς από την άλλη, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ενθρονίζεται την Τρίτη ο Βίλχεμ-Αλεξάντερ στην ΟλλανδίαΌταν η μητέρα του Βεατρίκη παραιτηθεί επισήμως την Τρίτη, ο πρίγκιπας Βίλχεμ-Αλεξάντερ της Ολλανδίας θα γίνει στα 46 του χρόνια ο νεότερος μονάρχης της Ευρώπης, γεγονός που οι Ολλανδοί
σκοπεύουν να γιορτάσουν σε μια τεράστια γιορτή βαμμένη στα πορτοκαλί. 

Ο πρώτος Έλληνας καμικάζι...ήταν ο Σμηνίας Γρηγόρης Βαλκανάς ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/blog-post_25.html#ixzz2RT2vKySE

Ο Γρηγόρης Βαλκανάς γεννήθηκε το 1916 στους Χράνους Αρκαδίας, τον Αύγουστο του 1936 κατατάχθηκε στη Σχολή Αεροπορίας (Τμήμα Υπαξιωματικών ) και αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 1938 με τον βαθμό του Σμηνία και ειδικότητα Χειριστή.
Ο πόλεμος τον βρήκε να υπηρετεί στην 23η Μ.Δ. με έδρα την Λάρισα.

Στις 18 Νοεμβρίου 1940, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης αποστολής περιπολίας με α/φ P.Z.L. της Μοίρας Διώξεως, ενεπλάκη σε αερομαχία με ιταλικά αεροπλάνα διώξεως στην περιοχή Ιβάν Αλβανίας, Β.Α της Κορυτσάς.

Ως γνωστόν η Πολεμική μας Αεροπορία συνολικά διέθετε τότε 78 περίπου επιχειρησιακά, ετοιμοπόλεμα να αντιμετωπίσουν περίπου 468 και πλέον α/φ της Ιταλικής Regia aeronautica.

Η μεγάλη αυτή διαφορά και η υπεροχή σε μέσα σμίκρυνε και αντιστάθμιζε ο ηρωισμός, η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία των Ελλήνων Αεροπόρων.

Ο Σμηνίας Γρηγόρης Βαλκανάς συμμετείχε σε Αερομαχία στην οποία ενεπλάκησαν πέντε ελληνικά P.Z.L. των 22 Μ.Δ. και 23 Μ.Δ. με ιταλικά καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά αεροπλάνα, όπου όταν εξηντλήθησαν τα πυρομαχικά του, εξετέλεσε επίθεση αυτοκτονίας.....Δανείζομαι από τον Τρίτο Τόμο της Ιστορίας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Εκδ. 1990. Σχετική αναφορά στον Ηρωικό θάνατο του Γρηγόρη Βαλκανά.

Χειριστής ενός από τα ελληνικά P.Z.L.ήταν ο Σμηνίας Βαλκανάς Γρηγόριος, ο μόνος από τους χειριστές της 23ης Μοίρας που δεν είχε ακόμα στο ενεργητικό του κατάρριψη εχθρικού αεροσκάφους. Την αερομαχία πάνω από τη Μόροβα τη θεώρησε σαν την ευκαιρία που ζητούσε και που δεν του είχε παρουσιαστεί ως τότε. Όταν, μετά από συνεχή ανταλλαγή πυρών, εξαντλήθηκαν όλα τα πυρομαχικά του, χωρίς ακόμα να έχει πετύχει τον αντικειμενικό σκοπό του, αποφασισμένος να μην επιστρέψει άπρακτος στη βάση του, έκανε επίθεση αυτοκτονίας, πέφτοντας με το αεροσκάφος του πάνω σε ένα ιταλικό καταδιωκτικό. Η σύγκρουση ήταν μοιραία.Τα δύο αεροπλάνα έπεσαν φλεγόμενα στο έδαφος και τα πληρώματα τους απανθρακώθηκαν".

Ομως, η ηρωική αυτή πράξη αυτοθυσίας του" Σμηνία Γρηγόρη Βαλκανά είναι σχεδόν άγνωστη στην αεροπορική μας οικογένεια και στο ευρύτερο ελληνικό κοινό.

Ποτέ σε κανένα κείμενο ( με εξαίρεση την ιστορία της Πολεμική Αεροπορία έκδοση ΓΕΑ), ιστορικό πολυσέλιδο ή έκθεση για τα γεγονότα του '40, δεν έχει αναφερθεί η αυτοθυσία-αυτοκτονία του Γρηγόρη Βαλκανά .

Ο ήρωας Σμηνίας Γρηγόρης Βαλκανάς (και όχι μόνο αυτός), ο Έλληνας πρόγονος των Καμικάζι, αυτός που φρουρώντας τις εναέριες Θερμοπύλες θυσίασε ό,τι πολυτιμότερο είχε, τη ζωή του, για να κρατήσει ελεύθερους -μαζί με τους συμπολεμιστές του -τους ελληνικούς ουρανούς, παραμένει άγνωστος μαζί με το ανεπανάληπτο μέχρι σήμερα κατόρθωμά του.

Σήμερα που τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί, και οι ηθικές αξίες είναι είδος προς εξαφάνιση, από καιρό εις καιρό είναι αναγκαία η επίκληση "Ηρώων" όπως του Βαλκάνου, από το πάνθεο των Ηρώων της Πολεμική Αεροπορία για παραδειγματισμό των νέων μας.

Να γιατί ο πόλεμος το '40 ήταν "ξεχωριστός".

Σημ. Το κείμενο αποτελεί απόσπασμα άρθρου του κ.Γιώργου Ορφανάκη, Σμηνάρχου ε.α.
πηγή: Βετεράνος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...