Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ανθελληνική πορείαΝ.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ανθελληνική πορεία
Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε, φυσικά, η τελευταία φορά που κάποιος Β(ο)υλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το πατριωτικό αίσθημα με τις δηλώσεις του. Το πιο πρόσφατο δείγμα είναι αυτό του Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είπε, κατά λέξη, τα εξής «Να αφήσουμε κατά μέρους τα εθνικά φαντασιακά, τους εθνικούς μας εχθρούς, γιατί σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα. Υπάρχουν ταξικά σύνορα». Πολύ ‘‘ταξικό τσαμπουκά’’ πουλάει ο Καραγιαννίδης, αλλά φαίνεται ότι δεν διδάχθηκε από το κάζο του συναδέλφου του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος όταν δήλωσε ‘‘αναρχικός’’ και ‘‘αδειάστηκε’’ στην συνέχεια από τον Τσίπρα κάθισε να ανεχθεί την ξευτίλα γινόμενος από Βαγγέλης βαγγελάκης... Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το πάθος για την εξουσία, που διακατέχει τα λιγούρια και τους πειναλέους του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγήσει και στην τωρινή περίπτωση να ‘‘αδειαστεί’’ ο Καραγιαννίδης, χωρίς φυσικά και πάλι αυτός να αντιδράσει γινόμενος, με την σειρά του, από Χρήστος χρηστάκης... Το ότι είναι ανθέλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουμε πολύ καλά και δεν περιμένουμε από τα ‘‘σαΐνια’’ της ΝΔ να μας το πουν.

Ο Βενιζέλος εκτελεί - λογιστικά- τον Παπανδρέου.Χορός εκατομμυρίων στη σκιά του πράσινου ήλιου

Βενιζέλος εκτελεί Παπανδρέου

"Να τελειώνουμε με το σύστημα Παπανδρέου" λένε οι Βενιζελικοί.. Ευκαιρία για ένα οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών θεωρεί η ηγετική ομάδα που πρόσκειται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, τα πορίσματα του ελέγχου των εταιρειών που ανέλαβαν την ελεγκτική διαδικασία για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ από το 2004. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το έλλειμμα υπερβαίνει τα 110...
εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά για τη νομιμοποιητική βάση δαπανών αλλά και ελλείψεις παραστατικών στοιχείων. Ταξιδιωτικό πρακτορείο μόνο φαίνεται να έχει εισπράξει 53.3 εκατομμύρια ευρώ για την τριετία 2004-2007 ενώ υπάρχουν πλήθος άλλων στοιχείων που εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά και ενστάσεις για το είδος της διαχείρισης που γινόταν.

Νταβούτογλου: «Τα σύνορα του Αιγαίου δεν καθορίζονται από έγκυρη συμφωνία»Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή από το Κοτσάελι, Lütfü Türkkan, για το καθεστώς το οποίο ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και αν αυτό διέπεται από τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, τόνισε ότι το ζήτημα είναι θέμα ερμηνείας των σχετικών συμφωνιών.
Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι «τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο με την Ελλάδα, δεν καθορίζονται από μια έγκυρη συμφωνία, ώστε να επιλύονται τα προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ των δύο πλευρών».

Ο Τούρκος βουλευτής, Lütfü Türkkan (φωτό), στην επερώτηση του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, που είχε καταθέσει πρόσφατα, ζήτησε εξηγήσεις πως μετά  τις 9 Σεπτεμβρίου του 1922 όταν ο Κεμάλ Atatürk και οι συνεργάτες του,  απέβαλαν (πέταξαν) τους Έλληνες στρατιώτες  στη θάλασσα, μετά από 90 χρόνια κάνουν πάλι την παρουσία τους σε νησιά του Αιγαίου που φαίνονται να κατέχονται από την Ελλάδα.

[Γίνεται αναφορά για τα νησιά: Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba κλπ.]
 
...Στα οποία νησιά είναι έκδηλη η παρουσία των Ελλήνων στρατιωτών και χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών και κυματίζει η ελληνική σημαία, ενώ σε ένα μόνο από αυτά υπάρχει ένα τζαμί, όπως γράφει οTürkkan.
 
«Ποιος επέτρεψε τον ελληνικό στρατό να ξαναγυρίσει; Είναι αλήθεια ότι τους επετράπη και γιατί;» ρωτάει.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας στην επερώτηση τόνισε ότι ορισμένες από τις νησίδες και τις βραχονησίδες στο Αιγαίο που βρίσκονται ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα συνδέονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Αιγαίο, για το οποίο σήμερα απουσιάζει μια διεθνής συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών.
Αφού υπενθύμισε μια σειρά από προβλήματα, ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε στον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου που καθορίζεται με σχετική συμφωνία καθώς και τις συνθήκες ειρήνης της Λωζάννης του 1923 και του Παρισιού του 1947.
 
Διευκρίνισε ότι η χώρα έχει ανοίξει έναν διάλογο με τη γειτονική Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, ώστε να επιλυθούν τα συνοριακά προβλήματα.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει αρχίσει την προσέγγιση αυτή με τη γειτονική χώρα, για το καθεστώς του Αιγαίου, ήδη, από το 1996 και ότι η πολιτική της χώρας βρίσκεται προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
--

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ .. ΥΠΟΛΟΙΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΩΡΟ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ,televtaio doro, syntaxiouchousΈως την Μεγάλη Τρίτη θα έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί όλων των συνταξιούχων και ανέργων της χώρας.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: "Θα υποστούν τις συνέπειες της απαγωγής των Μητροπολιτών οι υπεύθυνοι"«Η Μόσχα έχει εμπλακεί στις προσπάθειες απελευθέρωσης των δύο ΟρθοδόξωνΜητροπολιτών που έχουν απαχθεί στη Συρία» δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που είχε φέρει στην δημοσιοτητα το defencenet.gr για πιθανή επιχείρηση απελευθέρωσής τους.
Η αποστολή στην Συρία αφορούσε μέλη της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής και ειδικής σε απελευθέρωση ομήρων Spetsgruppa "A" της Ρωσίας και είχε ληφθεί την επομένη κιόλας της γνωστοποίησης της απαγωγής.

Μάλιστα προειδοποίησε τους Τσετσένους απαγωγείς τους ότι η «πράξη αυτή συνιστά μεγάλο έγκλημα και οι υπεύθυνοι να σκεφτούν τις συνέπειες που θα υποστούν».
"Για μας, η απαγωγή των δύο επισκόπων στη Συρία είναι ένα μεγάλο έγκλημα", είπε χαρακτηριστικά ο Μπογκντάνοφ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στη Βηρυτό.
"Αυτό είναι ένα θέμα που τους αφορά όλους στη Συρία, κυρίως την κοινωνία, την κυβέρνηση και φυσικά την Εκκλησία", πρόσθεσε, μετά από μια συνάντηση με ορθόδοξες οργανώσεις στο Λίβανο.
«Εμείς, το ρωσικό κράτος, στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας» συνέχισε ο Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ, "θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων στη Συρία και για την επίλυση της κρίσης στη χώρα αυτή".
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιοχάνα Ιμπραχίμ, επικεφαλής της Συριακής Ορθόδοξης Επισκοπής του Χαλεπίου και ο Μητροπολίτης Παύλος επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Επισκοπής της πόλης, απήχθησαν την Δευτέρα στην περιοχή του Χαλεπίου (βόρεια), ενώ επέστρεφαν από τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με πηγές των μητροπόλεων αυτών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κατέβασαν τον σταυρό από το δικαστήριο για να μην ενοχληθούν οι Τούρκοι


Στο Μόναχο της Γερμανίας ξεκίνησε η δίκη της Μπεάτε Τσέπε και τριών άλλων ατόμων που κατηγορούνται ότι παρείχαν υποστήριξη στην νεοναζιστική ομάδα National Socialist Underground(NSU) που κατηγορείται για δέκα ρατσιστικούς φόνους (οκτώ θύματα ήταν Τούρκοι, ένας Έλληνας ...και το δέκατο μία Γερμανίδα αστυνομικός. Το δικαστήριο τελικά αναβλήθηκε για τις 6 Μαΐου για να δοθεί καλύτερη πρόσβαση στα ξένα μέσα ενημέρωσης). Εκεί φαίνεται ότι η δίκη αποκτά την ίδια σημασία με την πρόσφατη δίκη για το φόνο του μαύρου Stephen Lawrence στη Βρετανία (1993), με άλλα λόγια, μια περίπτωση που η φιλο-πολυπολιτισμική ελίτ χρησιμοποιεί ως όργανο για να προωθήσει την πολιτική της ατζέντα. Και η τουρκική κυβέρνηση  κάνει το ίδιο.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ > "Όλα γκρίζα" τα βλέπει στο Αιγαίο ο Νταβούτογλου!


Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ - Να «γκριζάρει»  και πάλι  ελληνικά νησίδες και νησιά στο Αιγαίο επιχειρεί η Άγκυρα, με τον  Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών να θέτει εμμέσως θέμα κυριαρχίας σε σειρά νησιών όπως οι Οινούσσες, η οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, οι Αρκοί, το Φαρμακονήσι, η Καλόλημνος, η Ψέριμος  και άλλα!
Αβαντάροντας στην ουσία εθνικιστές βουλευτές που χρησιμοποίησαν ακραία και υβριστική γλώσσα κατά της Ελλάδας, ο κ Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε στην Βουλή ότι υπάρχουν θέματα ερμηνείας των συνθηκών που σχετίζονται με τα νησιά επειδή δεν έχουν καθοριστεί τα σύνορα με την Ελλάδα και ότι αυτός είναι ένας απ' τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει  διάλογος με την Ελλάδα
Μόλις 10 ημέρες αφότου σημειώθηκαν οι τελευταίες  πτήσεις τουρκικών μαχητικών  F-4 και  F-16 πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων,  ο κ. Νταβούτογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ , κ. Λουτφού Τουρκκάν, εμμέσως πλην σαφώς επανέλαβε το πάγιο επιχείρημα της Αγκυρας περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας νησιών και βραχονησίδων- θέμα που έχουν ξαναβάλει συνάδελφοί του του κόμματος ΜΗΡ αλλά και  του CHP.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Deniz Haber, βουλευτής Κοτζαελί του ΜΗΡ, κ. Λουτφού Τουρκκάν, προ ημερών, επέδωσε επερώτηση με το αίτημα αυτή να απαντηθεί από τον Τούρκο Υπ Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου. Ο κ. Τουρκκάν υποστήριξε με ακραία γλώσσα ότι παρόλο που ο Αταρτούρκ και οι συμπολεμιστές του έριξαν τους Έλληνες στρατιώτες, στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, στη θάλασσα, μετά από 90 χρόνια οι Έλληνες στρατιώτες άρχισαν πάλι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο και συμπλήρωσε θρασύτατα τα ψεύδη και τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του  υποστηρίζοντας : «Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε αρκετά ο αριθμός των νησιών μας στο Αιγαίο που καταλαμβάνει η Ελλάδα.

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ:«Εγώ έφερα το ευρώ στην Ελλάδα και θα το ξανάκανα». Ώσπου να μην μείνει Ελλάδα κι ΄Ελληνες ε;


«Εγώ οδήγησα τη χώρα μου στο κοινό νόμισμα και μέχρι σήμερα πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση», γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου στο περιοδικό Foreign Affairs, επιμένοντας πως οι πληγές της Ελλάδας δεν υπήρξαν αναπόφευκτη συνέπεια της εισόδου στην ευρωζώνη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι για την κρίση ευθύνονται η έκρηξη δανεισμού της Ελλάδας στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, οι λάθος επιλογές των κυβερνώντων και η αβελτηρία τους στο να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν και να συνεχίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις...

Έρχεται ένας πόλεμος που θα σκοτώσει 2 δισ. ανθρώπων και θα φέρει το εμφύτευμα μικροτσίπ στο όνομα της «ασφάλειας»…


Ο ιδρυτής της «End Time», Irvin Baxter, μιλά για τη βιβλική προφητεία, και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι πολλά σημεία στις μέρες μας συμφωνούν με όσα γράφονται στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

«Ένας πόλεμος που έρχεται θα σκοτώσει 1/3 της ανθρωπότητας – 2300000000 ανθρώπων», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Αγία Γραφή λέει πως ο πόλεμος θα ξεκινήσει από τον Ευφράτη ποταμό (ο οποία περνά μέσα από την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και, χώρες που σήμερα έχουν μεγάλη ένταση). «Θα εκπλαγώ αν δεν δούμε αυτόν τον πόλεμο να πραγματοποιείται το 2013, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλεψη, γιατί δεν γνωρίζω κάτι ο ίδιος», δήλωσε. Σε περίπτωση ενός τέτοιου καταστροφικού πολέμου, οι πληθυσμοί των λαών που θα επιζήσουν πιθανόν να είναι πρόθυμοι να δεχτούν ένα εμφύτευμα μικροτσίπ στο όνομα της «ασφάλειας», σημειώνει ο Baxter, και αυτό πιθανότατα θα είναι η προφητεία για το “χάραγμα του θηρίου”.

Ο Baxter πιστεύει ότι ο Αντίχριστος είναι ζωντανός στις μέρες μας, και πως τελικά θα καταληφθεί από τον Σατανά. Στη συνέχεια θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τη φιλοδοξία του – ο καθένας στη Γη να τον λατρεύει με κάτι που θα τους αναγκάζει να δηλώσουν την πίστη τους σ ‘αυτόν ή να μην είναι σε θέση να αγοράσει ή να πουλήσει κάτι διαφορετικά, «αυτό θα είναι πιθανότατα το χάραγμα του θηρίου», είπε. Όποιος είναι ο Πάπας κατά την εποχή του Αντίχριστου θα είναι γνωστός ως «ψευδοπροφήτης», ο τελευταίος Πάπας, συνέχισε.

Η Γερμανική στρατιωτική εισβολή στην Αθήνα και τα συγκλονιστικά γεγονότα της. Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, Κυριακή του Θωμά. Οι σιδηρόφρακτες Μεραρχίες του Χίτλερ, μετά απο ένα 20ήμερο σκληρών μαχών, επι ελληνικού εδάφους, ευρίσκονται στα πρόθυρα των Αθηνών. Ο καταπονημένος ελληνικός στρατός, πολεμώντας γενναία επι ένα εξάμηνο, εναντίον δύο αυτοκρατοριών, με πανίσχυρους Στρατούς, της Ιταλίας και της Γερμανίας κάμφθηκε μπροστά στον πολυάριθμο, ξεκούραστο και καλά εξοπλισμένο Χιτλερικό Στρατό. Η εμπροσθοφυλακή των γερμανικών στρατευμάτων κατηφορίζει απο την Κηφισιά, ενώ ταυτοχρόνως...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ > Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥΜε μία 31 σέλιδη επιστολή, στα ελληνικά και στα αγγλικά, με όλο το ιστορικό και με τα γεγονότα που έπληξαν το Πατριρχείο Ιεροσολύμων προ 8 ετίας, ο έγκλειστος σήμερα στο κελί του στους Αγίους Τόπους, Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, που έπεσε θύμα των Μυστικών Υπηρεσιών και με μία διαδικασία-παρωδία, της Μείζονος Συνόδου που είχε συγκληθεί στο Φανάρι το 2005, και εξεδιώχθη του θρόνου του, χωρίς να παραιτηθεί ποτέ, αλλά και χωρίς να αποδειχθούν οι κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του, με τις οποίες προσεπάθησε μία μικρή ομάδα Ιεραρχών, ορμώμενη από ταπεινά και ιδιοτελή ελατήρια να τον ενοχοποιήσει και να τον εξοστρακίσει!


Στη θέση του Πατριάρχη Ειρηναίου, οι Μυστικές Υπηρεσίες "επέβαλαν" τον νεόκοπο τότε Επίσκοπο Θαβωρίου και έκτοτε το Πατριαρχείο, με τις υψηλές υπηρεσίες και την συνδρομή του Νομικού Μούγραμπι, που αποτελεί τον δεξιό βραχίονα του Θεόφιλου, έχει διαλυθεί η περιουσία του εις τα εξ ων συνετέθη και τεράστιες εκτάσεις και πολύτιμα ακίνητα του Πατριαρχείου έχουν περάσει στην Κυβέρνηση του Ισραήλ για να εξασφαλισθεί η συναίνεσή της, στην αναγνώριση του Θεόφιλου και όχι μόνο!
Το Πατριαρχικό Γράμμα του Ειρηναίου, εστάλη προς όλα τα Πατριαρχεία και όλες τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες αλλά και την Ελληνική Κυβέρνηση.
Θέμα του Γράμματος, η Σύγκληση Πανορθοδόξου Συνόδου για να αναγνωρίσει ως ανυπόστατη την εκθρόνιση του Ειρηναίου το 2005 και να δρομολογήσει την επάνοδό του στον Πατριαρχικό Θρόνο.
Ακολουθεί το γράμμα στα ελληνικά και μέρος του, ως ντοκουμέντο, στην αγγλική γλώσσα με την οποία διεθνοποιείται για πρώτη φορά το μέγιστο αυτό σκάνδαλο που ελλοχεύει στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας και για το οποίο οι ένοχοι, κυρίως αυτοί, σιωπούν! Ιδού το κείμενο του γράμματος ντοκουμέντου!

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ GREEK ORTHODOX PATRIARCHATE
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ JERUSALEM

----- -----

ΤΗΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΚΟΙΜΟΤΑΝ. ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Την απαγωγή ενός βρέφους δυο μηνών κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του πολυσύχναστου σιδηροδρομικού σταθμού Dadar στη Βομβάη. Ο λόγος για την μικρή Salman η οποία κοιμόταν δίπλα στη μητέρα της, την 35χρονη  Parveen Shaikh, και την τρίχρονη αδελφή της Sajida στις 9 Μαρτίου.

Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την απαγωγή των Μητροπολιτών Χαλεπίου


Τέλος στο θρίλερ της απαγωγής των Μητροπολιτών του Χαλεπίου προσπαθεί να δώσει η ελληνική κυβέρνηση. Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συγκάλεσε νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα και οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς.

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απαγωγή του Ελληνοορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο και τον Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη κ. Γιοχάνα Ιμπραχίμ, ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ομολόγους του, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά και των χωρών της περιοχής. 

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει επίσης τακτική επαφή με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, καθώς και με τον ηγέτη της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra και με παράγοντες στην περιοχή, προκειμένου να ενταθούν και συντονισθούν οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

Ο Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, το δίκτυο του οποίου ενεργοποιήθηκε άμεσα, συλλέγει κάθε διαθέσιμη πληροφορία, η οποία μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό των απαχθέντων ενώ οι Πρεσβείες της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε επαφή με τις Κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής. Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Διδάγματα από την Ιστορία και το Μύθο [#7]


Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ
 

 
 
Σιμά στο περίτεχνα λιθόχτιστο πηγάδι κάθεται μία μαυροντυμένη γυναίκα. Ο γέρος που κουβαλά ένα μεγάλο δεμάτι με ξύλα για το τζάκι του, στην εικόνα της παγώνει. Αποπνέει κάτι το απόκοσμο η μορφή της. Το νεαρό κορίτσι, η κόρη του στο ένα του χεράκι κρατά το σκοινί όπου είχε "μπαστώσει" (δέσει) το μικρό ρίφι που το πήραν μαζί τους για να βοσκήσει και στο άλλο ένα πανέρι με καρπούς και φρούτα που μάζεψαν στο δάσος. Σαν τη βλέπει, την προσφωνεί "Μητέρα". Στρέφει τότε το βλέμμα της επάνω της σαν άκουσε τη φωνή του κοριτσιού να την προσφωνεί έτσι.
 
Πόσο καιρό, είχε να ακούσει να την φωνάζουν έτσι;
 

ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Α. ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α. ΘΡΑΚΗ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ενώ συνεχίζεται η διαδικασία εξόδου των δυνάμεων του ΡΚΚ από το τουρκικό έδαφος προς το β Ιράκ, στα πλαίσια της διαδικασίας επίλυσης της χρόνιας διαμάχης τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών, όπως έγινε γνωστό από την τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, αλλά και από τοπικούς παράγοντες, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεταφορά μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων από τις νοτιοανατολικές επαρχίες όπου βρίσκονταν για να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους αντάρτες προς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας, δηλαδή προς τις μικρασιατικές ακτές του Αιγαίου απέναντι από τα ελληνικά νησιά καθώς και προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα της Α Θράκης.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας, στρατιωτικές δυνάμεις από την περιοχή του Σιρνάκ στην νοτιοανατολική Τουρκία καθώς και από τις περιοχές που συνορεύουν με το Ιράκ, μετακινούνται με μεγάλες αυτοκινητοπομπές προς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας. Οι μετακινήσεις αυτές εντάσσονται στο σχέδιο της ανακωχής με τους Κούρδους αντάρτες και στον γενικότερο σχεδιασμό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου να μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις προς τα δυτικά αποσυμφορίζοντας την νοτιοανατολική Τουρκία μετά την εκεχειρία που έχει επιτευχτεί με το ΡΚΚ κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του Αμντουλάχ Οσταλάν.
Οι πληροφορίες και οι εικόνες που μεταδίδονται σε επιλεγμένα τουρκικά ΜΜΕ, δείχνουν μεγάλες αυτοκινητοπομπές από τις περιοχές του Μαρντίν, Νουσαϊμπίν και του Σιρνάκ, να κατευθύνονται προς τα δυτικά. Οι αυτοκινητοπομπές αυτές που αποτελούνται από μεγάλα TIR του τουρκικού στρατού μεταφέρουν στρατιωτικές μονάδες, τεθωρακισμένα τανκ και πολεμικό υλικό που προορίζονταν για την αντιμετώπιση του ΡΚΚ. Το εντυπωσιακό είναι πως οι αναφορές αποκαλύπτουν ότι και απο άλλες επαρχίες όπου τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει επίκεντρο σκληρών πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών εκκενώνονται σταδιακά από μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις που κατευθύνονται προς τα δυτικά σύνορα.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η συμφωνία μεταξύ του Κούρδου ηγέτη Αμπτνουλάχ Οσταλάν και του ΑΚΡ, δηλαδή του ισλαμικού κόμματος του Ταΐπ Ερντογάν, προβλέπει την σταδιακή μεταφορά μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Μάλιστα ο όρος αυτός τέθηκε από τον Οσταλάν προς την τουρκική πλευρά για να απευθύνει το γνωστό του διάγγελμα που ανακοίνωνε την εκεχειρία μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού. Ο όρος αυτός έγινε γνωστός απο τον ίδιο τον Οτσαλάν προς τους βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος, BDP, όταν τον επισκέφτηκαν για να διαβουλευτούν μαζί του για την διαδικασία επίτευξης της εκεχειρίας και την παράλληλη αποχώρηση των Κούρδων ανταρτών απο το τουρκικό έδαφος μέσα στον Μάιο μήνα.
Εκτός απο τον όρο αυτό, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κουρδική πλευρά έθεσε και άλλους δυο όρου προς την τουρκική που είναι : 1) η αναγνώριση της κουρδικής ταυτότητας στο νέο τουρκικό σύνταγμα και, 2) η παραχώρηση περιορισμένης αυτονομίας στις περιοχές που κατοικούν οι Κούρδοι. Οι δυο αυτοί όροι αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας εκεχειρίας ενώ ο πρώτος όρος, δηλαδή η αποχώρηση μεγάλου μέρους των τουρκικών στρατευμάτων από τα ανατολή με κατεύθυνση προς τα δυτικά έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα όσον αφορά την ελληνική πλευρά καθώς μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις που μέχρι σήμερα βρίσκονταν στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας απασχολούμενες με το κουρδικό αντάρτικο τώρα αποδεσμεύονται και κατευθύνονται προς τα δυτικά δηλαδή έρχονται αντιμέτωπες με την ελληνική πλευρά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, μόνο ήρεμες μέρες δεν προμηνύει.
Άραγε εκεί στην Αθήνα έχουν υπό όψιν τους όλες αυτές τις εξελίξεις, ή ακόμα βαυκαλίζοντα από τα καραγκιοζιλίκια χαμόγελα των ελληνοτουρκικών επαφών και συναντήσεων ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

«Κίτρινη κάρτα» σε Μανιτάκη, Ρουπακιώτη, Βρούτση από Μαξίμου


Την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί σειράς υπουργών τις τελευταίες μέρες, καθώς έπληξαν συνολικά την κυβερνητική εικόνα σε μια περίοδο κατά την οποία ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να εμπεδωθεί η αίσθηση ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Έτσι, την Παρασκευή, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΣΚΑΪ το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε «κίτρινες κάρτες» στους κ. Μανιτάκη και Ρουπακιώτη που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τη διάταξη περί συμβασιούχων,

ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ - Χρησιμοποιούν τους απαχθέντες για να προκαλέσουν θρησκευτικό πόλεμο; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/syria-thriskeutikh-tromokratia.html#ixzz2RZ7PexVdΦόβους ότι η απαγωγή των δύο Ιεραρχών έχει βαθύτερες προεκτάσεις και ενδεχομένως, ιδιαίτερα σκοτεινά κίνητρα εκφράζονται τις τελευταίες ώρες από ανθρώπους που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας.
Το τελευταίο διάστημα, οι Χριστιανοί δέχονται συνεχώς επιθέσεις από ακραία μουσουλμανικά στοιχεία και ...
άλλες ομάδες που δρουν στην περιοχή, με απώτερο στόχο την εξάλειψη της χριστιανικής παρουσίας.
Φαίνεται πως τελικός στόχος είναι να γενικευτεί η σύρραξη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τους πρώτους αφού οι αντίπαλοι είναι αριθμητικά υπερδιπλάσιοι.
Παρά το γεγονός πως οι προκλήσεις που έχουν δεχθεί οι Χριστιανοί της περιοχής είναι πολλές και συνεχώς αυξανόμενες, εντούτοις δεν έχει υπάρξει καμία μαζική αντίδραση.
ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΡΡΑΞΗ;
Το σενάριο, που τρομάζει αυτή τη στιγμή ακόμη και τους πλέον αισιόδοξους, είναι η περίπτωση να χρησιμοποιούνται οι δύο Επίσκοποι ως αιτία, για να ξεσπάσει εκτεταμένη αντίδραση από τους Χριστιανούς.
Ο μέν Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Παύλος, είναι πρόσωπο ιδιαίτερα προβεβλημένο στην Ορθόδοξη κοινότητα, είναι αδερφός του νυν Πατριάρχη και ενας εκ των διεκδικητών του θρόνου, στις πρόσφατες εκλογές.

Στον αντίποδα, ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης, θεωρείται ακτιβιστής στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των Χριστιανών στην περιοχή και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινότητα του και γνωστός σε διεθνές επίπεδο.
Αν κάποιος λοιπόν ήθελε να ανάψει το «φυτίλι» που θα προκαλέσει ταυτόχρονη «έκρηξη» στις δύο σημαντικότερες Χριστιανικές κοινότητες της Συρίας, δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερη «ευκαιρία» από αυτήν που υπάρχει τώρα.
Μεμονομένοι ακραίοι μουσουλμάνοι; Ομάδες εξτρεμιστών; Απλοί εγκληματίες που αναζητούν λύτρα; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από τους ανθρώπους που κρατούν τους δύο Επισκόπους.
Αν πάντως το σενάριο αυτό έχει βάση, τότε μιλάμε για μια απίστευτα επικίνδυνη εξέλιξη με προεκτάσεις που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει.

πηγη

Το χωριό του μπάτε σκύλοι αλέστε.


Απείρου κάλους εικόνες παρακολουθούμε στο κατά τ' άλλα πολύ όμορφο νησί της Λέσβου. Εδώ και 40 ημέρες έχουν εγκατασταθεί λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν βρεθεί σ' ένα δουλεμπορικό πλωτό. Μετά από πιέσεις του δικτύου εθελοντών <<το χωριό του όλοι μαζί>> αφέθηκαν ελεύθεροι από το λιμενικό να και περιφέρονται σε όλο το νησί. Μάλιστα οι εθελοντές ''χωριάτες'' καταγγέλλουν τους αρμόδιους του νησιού γιατί ανησυχούν για την εικόνα που δείχνουν οι μετανάστες και δεν τους αφήνουν να κοιμηθούν με την ησυχία τους στα χαρτόκουτα, παγκάκια και άλλα ειδυλλιακά σημεία. Επίσης ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών για την χορήγηση νομιμοποιητικών εγγράφων, δημιουργία ανοιχτών χώρων υποδοχής κ.α. Κατανοούμε απολύτως το δράμα των πολιτών της Λέσβου, οι οποίοι δίχως να φταίνε αντιμετωπίζουν την υποβάθμιση του νησιού τους με το έτσι θέλω. Όσο για το εν λόγω δίκτυο, τους προτείνουμε ώσπου να αναθέσει το δημόσιο την διαμονή των λαθραίων εισβολέων στο Hilton ή την Μεγάλη Βρετανία ας τους φιλοξενήσουν οι ίδιοι στα σπίτια τους, προσφέροντάς τους αυτές τις μεγαλεπήβολες ανέσεις.

Ο Μεγάλος Αδελφός στην τσέπη μας!


ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ - Στοιχεία για τον τόπο κατοικίας, δουλειάς και διασκέδασης πωλούνται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε εταιρείες και δημοτικές αρχές, καθώς οι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί στις ΗΠΑ αναζητούν νέες πηγές κερδών

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών σχετικά με τις μετακινήσεις και γενικά την καθημερινότητα των πελατών τους. Τις πληροφορίες αυτές, όμως, μέχρι σήμερα τις έχουν εκμεταλλευτεί ελάχιστα.

Αυτές οι πληροφορίες είναι έτοιμες να «απελευθερωθούν» για εμπορική χρήση. Σε μία προσπάθεια να αυξήσουν τις πηγές εσόδων τους, ένας αριθμός εταιρειών πλέον συλλέγει, αρχειοθετεί και αναλύει τα στοιχεία των συνδρομητών.
Η αξιοποίηση αυτών των πληροφοριών μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη (και φυσικά, κέρδη...). Οι πόλεις μπορούν να σχεδιάσουν καλύτερα οδικά δίκτυα, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερους πιθανούς πελάτες και οι υγειονομικές αρχές μπορούν να ελέγξουν την εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών. Ομως, ακόμα και εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιηθούν με ιδιαίτερη προσοχή για τη διατήρηση της ανωνυμίας των πελατών, τα προσωπικά δεδομένα τους εκτίθενται σε νέους κινδύνους.


Οι πρώτοι διδάξαντες

Η Verizon, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ με πάνω από 98 εκατ. συνδρομητές, έχει ανοίξει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Στα τέλη του 2011, η εταιρεία άλλαξε την πολιτική της, επιτρέποντας τη μεταφορά ανώνυμων πληροφοριών σχετικά με τους πελάτες της σε τρίτα πρόσωπα. Αυτή η κίνηση οδήγησε στη δημιουργία του θυγατρικού προγράμματος Precision Market Insights τον περασμένο Οκτώβριο. Το πρόγραμμα, που βρίσκεται ακόμα σε πρώιμη φάση, κάνει κάτι που ήδη συμβαίνει στο Διαδίκτυο, όπου οι επισκέψεις στις ιστοσελίδες καταγράφονται και συλλέγονται στοιχεία σχετικά με την προέλευση και τις κινήσεις των επισκεπτών.

Αντίστοιχα, η Verizon ετοιμάζεται να πωλήσει διάφορες πληροφορίες που συλλέγει από τους πελάτες της: για παράδειγμα, πόσοι παρακολούθησαν μία εκδήλωση, πώς πήγαν εκεί και ποιες εφαρμογές χρησιμοποίησαν στο κινητό τους όταν πήγαν εκεί. Σε μία πρόσφατη μελέτη, λέει η εκπρόσωπος του προγράμματος, Ντέμπρα Λούις, η Verizon βρήκε πως οι οπαδοί από τη Βαλτιμόρη ξεπέρασαν τους οπαδούς από το Σαν Φρανσίσκο κατά τρεις προς έναν στο στάδιο του τελικού του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ. Αυτή η πληροφορία θα ήταν ακριβή ή δύσκολο να βρεθεί με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα μέσω δειγματοληπτικών ερωτήσεων.
 
Και στην Ευρώπη
Αλλες εταιρείες από το χώρο των τηλεπικοινωνιών εξετάζουν αντίστοιχες ιδέες. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, η ισπανική Telefonica ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα τον περασμένο Οκτώβριο. Ενα αντίστοιχο πρόγραμμα ετοιμάζει και η γαλλική Orange. «Δεν αποτελεί ακόμα σημαντικό κομμάτι του επιχειρηματικού κύκλου των εταιρειών αυτών, όμως θα μπορούσε να γίνει», λέει ο Βίνσεντ Μπλοντέλ, ένας μαθηματικός που αυτή τη στιγμή αναλύει, για λογαριασμό της Orange, δύο δισεκατομμύρια ανώνυμα αρχεία επικοινωνίας μεταξύ πέντε εκατομμυρίων συνδρομητών.

Οι ανησυχίες σχετικά με τη διάθεση τέτοιων δεδομένων, λέει ο Μπλοντέλ, δεν επικεντρώνονται στη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών, αλλά στο γεγονός πως τα δεδομένα μπορεί να διασταυρωθούν με άλλες πηγές πληροφοριών, αποκαλύπτοντας έτσι λεπτομέρειες για συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες ατόμων.

Ανάλυση δεδομένων
Ηδη, νέες εξειδικευμένες εταιρείες έχουν δημιουργηθεί, οι οποίες συγκεντρώνουν και αναλύουν τέτοια δεδομένα. Ενα παράδειγμα είναι η AirSage από την Ατλάντα της Τζόρτζια, μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000 και εδώ και μία δεκαετία διαπραγματεύεται για την απόκτηση ενός αποκλειστικού δικαιώματος. Θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στα δίκτυα των τριών μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, έτσι ώστε να συλλέγει, να κρυπτογραφεί και να αναλύει ανώνυμα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Από τη στιγμή που η AirSage έκλεισε και τη δεύτερη μεγάλη συμφωνία πριν από ένα χρόνο (δεν αποκαλύπτει με ποιες εταιρείες συνεργάζεται...), επεξεργάζεται 15 δισ. τοποθεσίες την ημέρα και μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις τού ενός τρίτου, περίπου, του πληθυσμού των ΗΠΑ, λέει η αντιπρόεδρος της εταιρείας, Αντρέα Μο.

Καθώς οι φορητές συσκευές εντοπίζονται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες τοποθεσίες, οι αλγόριθμοι της AirSage ψάχνουν για μοτίβα στις κινήσεις των χρηστών τους. Προς το παρόν, οι πληροφορίες αυτές αξιοποιούνται για το σχεδιασμό των δρομολογίων αστικών μεταφορών και για την ενημέρωση της κίνησης στους αυτοκινητόδρομους. Αλλες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να προσθέτουν επιπλέον σετ πληροφοριών, πέρα από αυτά των κινητών δικτύων. Ενας πελάτης της AirSage είναι η σχετικά μικρή Streetlight Date από το Σαν Φρανσίσκο, που πρόσφατα συγκέντρωσε 3 εκατ. δολάρια με την έμμεση στήριξη της Deutsche Telekom.

Η Streetlight αγοράζει δεδομένα από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και από συστήματα πλοήγησης GPS. Συνδυάζει αυτά τα δεδομένα και πουλάει τις αναλύσεις της σε διαφημιστικές εταιρείες. Πολλές εταιρείες παρέχουν τεράστιες βάσεις δεδομένων με δημογραφικά και συγκοινωνιολογικά στοιχεία -όμως το λογισμικό της Streetlight, με διαδραστικούς, κωδικοποιημένους χάρτες περιοχών και δρόμων, προσφέρει περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Δίνει στοιχεία για τον κόσμο που ζει σε μία συγκεκριμένη περιοχή, για αυτούς που περνούν καθημερινά από ένα συγκεκριμένο δρόμο ή απλά επισκέπτονται για πρώτη φορά ένα μέρος, αντί να δίνει γενικές δημογραφικές πληροφορίες βασισμένες σε κάποια πρόσφατη απογραφή - οι πληροφορίες μάλιστα μπορούν να δοθούν σε ζωντανό χρόνο.

Το έργο της Streetlight δείχνει πως η χρήση τέτοιων πληροφοριών μπορεί να βελτιώσει το σχεδιασμό πόλεων. Ενας από τους πρώτους πελάτες της εταιρείας είναι η Oakland Business Development Corporation, η οποία προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις σε μία πόλη περισσότερο γνωστή για το έγκλημα και τη φτώχεια, λέει η Λόρα Σούελ, ιδρύτρια και επικεφαλής της Streetlight. Τα στοιχεία της Streetlight δείχνουν τις ώρες και τον τρόπο που μεγάλες ομάδες πλουσιότερων ανθρώπων περνούν από το Οκλαντ, καθώς μετακινούνται από τα γύρω προάστια προς το Σαν Φρανσίσκο, ενώ δείχνουν επίσης πως όλο και περισσότεροι νέοι επισκέπτονται το Οκλαντ για τη νυχτερινή του ζωή. Στόχος του ομίλου είναι να πείσει εθνικές αλυσίδες καταστημάτων να επενδύσουν στο Οκλαντ, βοηθώντας τες να επιλέξουν τις ιδανικές τοποθεσίες, για να ανοίξουν καταστήματα.


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ Α' ΚΑΙ Β' ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ. Κλείνουν 40-50 στρατόπεδα ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/katarghte-to-a-kai-b-soma-stratou.html#ixzz2RZ6kWfza

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κατά 40% με 45% μειώνεται η δομή διοίκησης, βάσει της νέας πολιτικής του Πενταγώνου, κάτι που θα σημάνει το κλείσιμο 45 με 50 στρατοπέδων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η δομή των δυνάμεων θα μειωθεί κατά 20%...


Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών με σημαντικότερους το Α' και Β' Σώμα Στρατού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη μείωση των ανώτατων αξιωματικών σε ποσοστό 20%, ενώ σκοπεύεται με αυτό τον τρόπο να εξοικονομηθεί ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα Στρατού περνά στην 1η Στρατιά, όπως και η σημαντική 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Οι ανώτατοι αξιωματικοί στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων θα μειωθούν στους 320, από 262, που είναι σήμερα. Η μείωση, λόγω της ιδιοσυγκρασίας της χώρας, περιορίζεται μόλις στο 20% στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένουν και οι 8 Μοίρες.
Τα επόμενα χρόνια προβλέπεται ότι οι κληρωτοί οπλίτες θα είναι 10.000 λιγότεροι ανά έτος. Παρ' όλα αυτά, δεν αίρεται η αναστολή της πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών.
Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης θέλει να εφαρμόσει το συντομότερο δυνατόν την απόφαση κλεισίματος 13 Κέντρων Εκπαίδευσης, όπως επίσης και τη μετεγκατάσταση των στρατολογικών γραφείων ή μονάδων σε ιδιόκτητους χώρους στέγασης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ρυθμίσεις της νέας δομής και της νέας στρατηγικής αναμένεται να επικυρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από το ΚΥΣΕΑ.ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/katarghte-to-a-kai-b-soma-stratou.html#ixzz2RZ6gcRym

Επίσκεψη Δένδια σε FBI και NYPD στην Νέα Υόρκη.


Επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Δένδιας στα κοινά Επιχειρησιακά Κέντρα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD). Μέτα την επιτυχημένη του θητεία ως ΠΡΟ.ΠΟ αποφάσισε να ταξιδέψει στην μακρινή Αμερική για να βοηθήσει τους Αμερικανούς αστυνομικούς αλλά και τους πράκτορες να πατάξουν και εκείνοι το ρατσιστικό έγκλημα.

Πλανητική εκπαίδευση: Η ΝΤΠ εισβάλλει στα ελληνικά σχολεία ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/planhtikh-ekpaidefsh-h-ntp-eisvallei-sta-ellhnika-sxoleia.html#ixzz2RZ6UCG4z


 
Πολυπολιτισμική ή παγκόσμια ή εκπαίδευση της ειρήνης ή αλλιώς….”πλανητική εκπαίδευση”. Με μια λέξη: Νεοεποχίτικη Εκπαίδευση.
Τι είναι, πότε ξεκίνησε, ποιοί την στηρίζουν, ποιοί την προωθούν; Είναι ήδη στην Ελλάδα; ΝΑΙ. Ψάχνουμε, διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε, μοιραζόμαστε όσα γνωρίζουμε.
Πριν αρκετά χρόνια δημιουργήθηκε στο εξωτερικό μια κίνηση με την επωνυμία “Νέα Εποχή”. Η κίνηση αυτή γιγαντώθηκε, αποκτώντας εκατομμύρια οπαδούς. Στην Αμερική ειδικότερα, πήρε διαστάσεις δυναμικού ρεύματος, ενώ στην αρχή της δεκαετίας του 1990 ο άνεμος της “Νέας Εποχής” σαρώνει και την Ευρώπη. Μια εκ των θεμελιωτών της κίνησης αυτής είναι και η Alice Bailey, στην οποία θα αναφερθούμε εκτενέστερα παρακάτω.
Μπαράζ φανταστικών παιχνιδιών, βιντεοκασετών,ταινιών, κόμικς, μουσική με αντίστροφες χαμηλοσυχνές εγγραφές να μεταδίδουν υποσυνείδητα μηνύματα, προετοιμάζουν τις μάζες να υποδεχτούν τις ιδέες της “Νέας Εποχής”. Ολόκληρο οργανωμένο διεθνές δίκτυο οργανισμών ή λεσχών, προωθούν και υποστηρίζουν την κίνηση:
ΟΗΕ, ΟΥΝΕΣΚΟ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΛΕΣΧΗ ΡΩΜΗΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ, ΙΔΡΥΜΑ ΔΡΑΓΑΝ, ο εκδοτικός οργανισμός “Tar Center”, κ.α.
Σκοπός της κίνησης: Μια κυβέρνηση, μια θρησκεία.
Σύμφωνα με τα πιστεύω της “Νέας Εποχής” όλα τα πράγματα είναι αλληλοσυνδεόμενα, αλληλοεξαρτώμενα και πρέπει να θεωρούνται ολιστικά. Όλα είναι ένα, όλες οι θρησκείες είναι ένα και το αυτό, διαφορετικοί δρόμοι προς το ίδιο αποτέλεσμα, οπότε, μπορούμε να διαλέξουμε όποιο δρόμο και όποιο «Θεό» θέλουμε και επομένως πρέπει να γίνουμε ανεκτικοί με τους ετερόθρησκους, και γενικα να αποκτήσουμε “πλανητική συνείδηση”. Εκ πρώτης, κάποιος λιγότερο “ψαγμένος”, θα πει πως δε βλέπει τίποτα το μεμπτό σε αυτό. Εκ πρώτης ούτε κι εμείς… έχει όμως και συνέχεια.
Η “Νέα Εποχή” έχει διεισδύσει ήδη σε όλους τους τομείς της ζωής μας: την υγεία (“εναλλακτικές” θεραπείες), την πολιτική (παγκόσμια διακυβέρνηση), την οικονομία (παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση), τη θρησκεία (Πανθρησκεία), τη γεωργία και την διατροφή (βιοδυναμικές καλλιέργειες, μεταλλαγμένοι σπόροι), αλλά και στην Παιδεία και την Εκπαίδευση!
Στο περιοδικό “Παρακαταθήκη” (Τεύχος 3, Μαρτ-Απριλ. 2003, σελ.16) διαβάζουμε οτι η “Νέα Εποχή”, θέλει να ιδρύσει ένα εκ των 33 ανά τον κόσμο, σχολείων “πλανητικής εκπαίδευσης” και στην Αθήνα. Τι είναι αυτά τα “πλανητικά σχολεία” όμως;
Η “Νέα Εποχή” συστηματικά και ύπουλα προσπαθεί να εμποτίσει τα παιδιά μας, εξ απαλών ονύχων, με τα επικίνδυνα δόγματά της.
Βλέπει λέει, το παιδί ως “όλον”, ως “ένα πνευματικό ον σε μια ευρύτερη πλανητική και συμπαντική οικολογία που εκτείνεται πέρα από τις κοινωνικές και πολιτικές πραγματικότητες”. Εδώ το λινκ για όσα περιγράφουμε.
Η εκπαίδευση του νέου ανθρώπου πρεπει να γίνεται, λενε, με βάση το ολιστικό μοντέλο παιδείας το οποίο βασίζεται στη λεγόμενη “αέναη φιλοσοφία” (perennial philosophy).
Η παγκόσμια εκπαίδευση επικεντρώνεται σε φιλοσοφίες που προωθούν την παγκοσμιοποίηση, εναλλακτικές παιδαγωγίες και άλλα πολλά που συνιστούν αυτό που ορίζεται ως “εκπαίδευση του όλου παιδιού”.
Ας δούμε τα λόγια γνωστού ουμανιστή John J. Dunphy: “Η μάχη για το μέλλον της ανθρωπότητας πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί στις τάξεις των δημόσιων σχολείων από δασκάλους οι οποίοι ορθά αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους ως προσηλυτιστές μιας νέας πίστης. H σχολική τάξη πρέπει να γίνει και θα γίνει πεδίο σύγκρουσης μεταξύ του παλαιού και του νέου, μεταξύ του πτώματος του Χριστιανισμού που σαπίζει, με όλα τα παρακείμενα κακά και τη δυστυχία, και της νέας πίστης”.Εδώ το λινκ με τα λεγόμενά του.
Γι’ αυτόν τον λόγο, οι νεαροί δάσκαλοι εκπαιδεύονται ανάλογα στα Πανεπιστήμια σήμερα, οι παλαιότεροι δε, επανεκπαιδεύονται…
Η Alice Bailey, μαθήτρια της θεοσοφίστριας Μπλαβάτσκυ, ιδρύτρια της εκδοτικής εταιρίας Lucis Press και της οργάνωσης Lucis Trust, αλλά και της κίνησης “Νέα Εποχή”, εξέδωσε το βιβλίο: “Εκπαίδευση στη Νέα Εποχή” στο οποίο διαβάζουμε: ”Η εκπαίδευση του μέλλοντος θα είναι διαφορετική, ο διαλογισμός θα είναι μέρος των μαθημάτων, η γενική τάση της εκπαίδευσης του παιδιού θα είναι περισσότερο ψυχολογική από ό, τι στο παρελθόν, στόχος της εκπαίδευσης του μέλλοντος, της Ν.Ε. είναι να γίνει το παιδί πολίτης του κόσμου, τα παιδιά θα διδάσκονται να σκέπτονται με όρους παγκόσμιας συνάφειας”, και προσέξτε τι ακόμα λέει: “Έχω προτείνει να ξαναγραφούν τα σχολικά βιβλία με όρους ορθών ανθρώπινων σχέσεων [σημ. ορολογία θεοσοφίας] κι όχι απ’ τις τωρινές εθνικιστικές και χωριστικές σκοπιές”. (Σας θυμίζει κάτι;…)
Η Lucis Trust που ίδρυσε η Bailey, αποτελεί από το 1989 και συμβουλευτικό όργανο του συμβουλίου του ΟΗΕ.
“Η ιδιότητα του πολίτη του κόσμου θα πρέπει να είναι ο στόχος των απανταχού φωτισμένων”. Η παγκόσμια δημοκρατία και η Παγκόσμια Ενότητα ”θα είναι γεγονός, λέει η Bailey, όταν τα παιδιά του κόσμου διδαχτούν ότι οι θρησκευτικές διαφορές αποτελούν, κυρίως, ζήτημα τόπου γέννησης. Θα μάθει το παιδί ότι οι θρησκευτικές διαφορές είναι, κυρίως, το αποτέλεσμα των ανθρώπινων ερίδων για τις ανθρώπινες ερμηνείες της αλήθειας. Έτσι, σταδιακά, οι έριδες και οι διαφορές μας θα εκλείψουν και η ιδέα της Μίας Ανθρωπότητας θα πάρει τη θέση τους“.
Και για να επιτευχθούν όλα αυτά ο παιδαγωγός του μέλλοντος, μας λέει, “θα πρέπει να είναι περισσότερο ένας εκπαιδευμένος ψυχολόγος”.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς οτι, η Lucis Trust της Bailey, προωθεί την παγκοσμιοποίηση, που είναι απαραίτητη για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Αυτός που δημιούργησε το πλαίσιο για μια πλανητική εκπαίδευση (World Core Curriculum) βασισμένο στις διδασκαλίες της Bailey, όπως μας λέει ο ίδιος, είναι ο Robert Muller. Ο Robert Muller (1923-2010) διετέλεσε βοηθός γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. και η αποκρυφιστική έμπνευσή του έχει εισέλθει από τη δεκαετία του 1990 ως βάση για τη διδασκαλία σε πολλά σχολεία στην Αμερική και σε άλλες χώρες και τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Ο στόχος του είναι να “κατηχήσει” τα παιδιά στην έννοια του παγκόσμιου, του πλανητικού πολίτη και να τα προετοιμάσει για την επερχόμενη νέα παγκόσμια τάξη και τη νέα παγκόσμια θρησκεία. Ο Robert Muller ξεκίνησε το 1975 την προσπάθειά του, η οποία προωθήθηκε από την Ουνέσκο.
Το 1990 η Ουνέσκο μαζί με τη Γιούνισεφ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, οργάνωσαν το “Παγκόσμιο Συνέδριο για την Εκπαίδευση για όλους”, όπου αντιπρόσωποι από 155 χώρες, εμπνευσμένοι από το πλαίσιο για την πλανητική εκπαίδευση σχεδίασαν εκπαιδευτικές πολιτικές προς εφαρμογή σε όλο τον κόσμο.
Το 1997 ο Robert Muller παρουσίασε το πλαίσιο για την πλανητική εκπαίδευση, δηλαδή τις αποκρυφιστικές διδασκαλίες της Bailey, σε ένα συνέδριο νεολαίας για την ιδιότητα του παγκόσμιου πολίτη στον Καναδά. Εκεί, μεταξύ άλλων, ανέφερε για τον υπερπληθυσμό της γης, παρότρυνε τους νέους να προσπαθήσουν να πείσουν τους ανθρώπους τους να μειώσουν τον αριθμό γεννήσεων και τόνισε ότι η νέα γενιά που βρισκόταν στο συνέδριο θα έπρεπε να αναγκάσει τον κόσμο να αγκαλιάσει τη “Μητέρα Γη”. Το συνέδριο της νεολαίας κατέληξε με προτάσεις για την προώθηση της παγκοσμιοποίησης και την εξάλειψη προκαταλήψεων για τη φυλή, το έθνος, τη θρησκεία κλπ και για τη δημιουργία ενός Διαθρησκειακού συμβουλίου με αντιπροσώπους από όλες τις θρησκείες να έρχονται στα σχολεία για να προάγουν την ειρήνη.
Η φιλοσοφία και τα σχολεία Robert Muller, προωθούνται και στην Ελλάδα από μια μη κυβερνητική οργάνωση, μη κερδοσκοπική εταιρεία εκπαιδευτικού χαρακτήρα με έδρα το Βόλο. Η ΜΚΟ αυτή, που συνδέεται με το “Ινστιτούτο Παγκόσμιας Εκπαίδευσης”, ιδρύθηκε το 2010 και έχει στόχο την καλλιέργεια μιας Παιδείας Ειρήνης ώστε να δημιουργηθεί συνείδηση Ενότητας της Ανθρωπότητας με την φύση, συνείδηση πλανητικού πολιτισμού Σοφίας, μιας παγκόσμιας οικονομίας υποστηρικτικής ανάπτυξης κλπ. Η “Ομάδα Παιδείας των Robert Muller σχολείων Αθήνας”, διοργανώνει σεμινάρια για την πλανητική παιδεία για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Το 2000 το πλαίσιο για μια πλανητική εκπαίδευση παρουσιάστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθη σχετικό εργαστήριο με τίτλο “Παγκόσμια Παιδεία”.
Εξέλιξη της πλανητικής παιδείας του Muller αποτελεί και το σύστημα Balanced Beginnings. Το Balanced Beginnings ήρθε στην Ελλάδα το 1999 από ένα μέλος του διεθνούς πυρήνα εκπαίδευσης των σχολείων Robert Muller. Διοργανώνονται σεμινάρια για νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, μαίες, γονείς τα οποία γίνονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δήμους, νοσοκομεία, εναλλακτικά φεστιβάλ σε Αθήνα, Αττική, Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο, Σέρρες, Κρήτη κλπ. Το σύστημα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία και την ορολογία που χρησιμοποιείται, βασίζεται στον αποκρυφισμό και εφαρμόζεται ήδη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Εδώ η επίσημη σελίδα του Balanced Beginnings Greece στο Facebook.
Εκτός από τα σχολεία Robert Muller, υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά σχολεία. Τα γνωστότερα είναι τα σχολεία Waldorf/Steiner, Montessori και Damanhur.
Συμπέρασμα;
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων χτυπά κατευθείαν στη καρδιά της ανθρωπότητας: τα παιδιά, και μάλιστα μέσω του υπ’ αριθμ. 1 και ζωτικότερου τομέα: της Παιδείας και της Εκπαίδευσης.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΣΧΑΣ ΣΕ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ. Ρωσικό ΥΠΕΞ: "Θα υποστούν τις συνέπειες της απαγωγής των Μητροπολιτών οι υπεύθυνοι"


«Η Μόσχα έχει εμπλακεί στις προσπάθειες απελευθέρωσης των δύο Ορθοδόξων  Μητροπολιτών που έχουν απαχθεί στη Συρία» δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που είχε φέρει στην δημοσιοτητα το defencenet.gr για πιθανή επιχείρηση απελευθέρωσής τους.
Η αποστολή στην Συρία αφορούσε μέλη της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής και ειδικής σε απελευθέρωση ομήρων Spetsgruppa "A" της Ρωσίας και είχε ληφθεί την επομένη κιόλας της γνωστοποίησης της απαγωγής. Μάλιστα προειδοποίησε τους Τσετσένους απαγωγείς τους...

Στη Βηρυττό μετέβη ο Κωνσταντίνος Τσιάρας


Για την παρακολούθηση των προσπαθειών διάσωσης των Μητροπολιτών

Στη Βηρυττό μετέβη με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας, για να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις προσπάθειες διάσωσης των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών.

Άνθρωπος της Λέσχης Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/bilderberg.html#ixzz2RZ5FpGL1Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Enrico Letta , συμμετείχε στην συνάντηση της Λέσχης Bildeberg που έγινε πέρυσι, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.


Ο Letta εκτός από μέλος της Bilderberg, είναι αντιπρόεδρος του Aspen Institute (θυγατρική οργάνωση της Bilderberg που ιδρύθηκε το 1950) και μέλος της Τριμερούς Επιτροπής.

Bilderberg, Τριμερής και Aspen Institute. Και στις 3 ελιτίστικες σκοτεινές οργανώσεις είναι λοιπόν μέλος ο Enrico Letta . Πως να μην προκόψει….


Ο 46χρονος Enrico Letta θα είναι ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας και ένας από τους νεότερους ηγέτες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Και το πρώτο στίγμα της πολιτικής του μάλλον προκαλεί εκνευρισμό στο Βερολίνο.

Ο Letta έλαβε την Τετάρτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να έχει αίσιο τέλος, αφού έχει τις “ευλογίες” των δύο κομμάτων. Οι διαπραγματεύσεις με τα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη.


“Επέλεξα τον Enrico Letta επειδή είναι νεαρός για τα δεδομένα της πολιτικής ζωής της Ιταλίας, είναι όμως ήδη αρκετά έμπειρος”, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Giorgio Napolitano.


Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, γεννήθηκε στην Πίζα τον Αύγουστο του 1966 και σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της πόλης. Έχει λάβει διδακτορικό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.


Παρότι αναρριχήθηκε μέσα από τις τάξεις της κεντροαριστεράς, ο Letta είναι ανιψιός του Gianni Letta, ενός εκ των κορυφαίων συμμάχων του Silbvio Berlusconi.


Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατείχε διάφορες υπουργικές θέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του υπουργού Ξένου Εμπορίου. Διετέλεσε ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2006.


Το AFP τον περιγράφει σαν “μετα-ιδεολογιστή μετριοπαθή”. Το σίγουρο είναι ότι οι πρώτες δηλώσεις του Letta συντάσσονται με το μέτωπο κατά της λιτότητας που σχηματίζεται στην Ευρώπη, προκαλώντας, λογικά, ανησυχία στο Βερολίνο.


“Οι ευρωπαϊκές πολιτικές της λιτότητας δεν είναι πια επαρκείς”, είπε ο Letta, αφότου έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Giorgio Napolitano. Η ΕΕ εστίασε υπερβολικά στις πολιτικές της λιτότητας και τώρα πρέπει να κάνει περισσότερα για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, είπε.


Και τόνισε ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Στο επίκεντρο της προσοχής του θα τεθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ανέφερε.


Πλήρης απελευθέρωση της αγοράς προψημένου ψωμιού. Θα λειτουργούν πρατήρια άρτου σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών


Πλήρης απελευθέρωση της αγοράς προψημένου ψωμιούΤο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς προψημένου ψωμιού (bake-off) και τη λειτουργία πρατηρίων άρτου σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών.
Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η ίδρυση πρατηρίου άρτου σε ισόγειους ή άλλους χώρους που πληρούν τις διατάξεις του οικοδομικού κανονισμού. Αν το πρατήριο άρτου δεν αποτελεί αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα, επιτρέπεται η ίδρυση του σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών πλην των κρεοπωλείων, των πτηνοπωλείων, των ιχθυοπωλείων, των περιπτέρων και των καταστημάτων ψιλικών....

«Ξεπουλήστε ακίνητα για την Εφορία»: Θηριώδεις εισπρακτικές λογικές και η διάλυση του κοινωνικού ιστού ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/samaras-venizelos-kounelis.html#ixzz2RZ4x13lnΓράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος
Όταν διαβάζεις μια είδηση περί «υπουργικής εγκυκλίου» που μας καλεί να αυτό-εκποιηθούμε –βλ. την είδηση στο τέλος του παρόντος– ελέγχεις το ημερολόγιο. Μήπως είναι πρωταπριλιά; Η είδηση εν τούτοις δημοσιεύτηκε στις 23.4.2013 σε έντυπο του πολιτικού χώρου της παρούσης κυβέρνησης. Αντί να παρθεί μια πολιτική απόφαση που να γίνει νόμος η οποία θα απαγορεύει την εκποίηση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών μέχρι να τελειώσει η κρίση, η τριμερής εντολοδόχος εξουσία της τρόικας εξωθεί προς εκποιήσεις και εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών. Για...
καθαρά εισπρακτικούς λόγους. 
Είναι πλέον σαφές ότι στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Οι εξουσιαστές αποθρασύνθηκαν από την αδράνειά μας και ροκανίζουν την κοινωνικοπολιτική βάση της πολιτειακής νομιμότητας. Τολμούν να μας καταναγκάζουν ακόμη και στην εκποίηση των ιερών και οσίων μας, του μόχθου και του κόπου μας, των σπιτιών μας και των υποστατικών μας. Για να τα ρίξουμε μέσα στην μαύρη τρύπα που δημιουργεί η ολοένα μεγαλύτερη ύφεση και για να συντηρήσουμε στην εξουσία ένα κινούμενο από ξένους εντολοδόχο διοικητικό μηχανισμό ο οποίος κατ’ ευφημισμό ονομάζεται κυβέρνηση. Μηχανισμός  ο οποίος εν τέλει κατάντησε να είναι εντολοδόχος της θηριώδους διεθνικής χρηματοοικονομικής ιδιωτείας!
Κανείς εύλογα διερωτάται γιατί η ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη δεν κινείται προς την κατεύθυνση διαφύλαξης των κοινωνικών θεμελίων της πολιτειακής νομιμότητας. Μας καλούν να αυτό-εκποιηθούμε και να εξαθλιωθούμε. Η πολιτειακή νομιμότητα, όμως, αποστολή έχει να υπηρετεί την κοινωνία. Δεν νοείται να υιοθετούνται νόμοι και διοικητικές πράξεις που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και που εξαθλιώνουν τους πολίτες. Βέβαια, έχουμε και το προηγούμενο της Κύπρου όπου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα: Εξαρχής προχώρησαν και στην κατάσχεση περιουσίας («κούρεμα καταθέσεων» το ονόμασαν). Καλομελετάτε και έρχονται τέτοιες πρακτικές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στις Βρυξέλλες ήδη τις προαναγγέλλουν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...