Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Aυτοκτόνησε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Μαγνησίας


Τέλος στη ζωή του έδωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) και των Περιπτερούχων Μαγνησίας Κώστας Κόγιας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στην Ν. Ιωνία από τη σύζυγο του.

Ο φιλότουρκος Μάθιου Μπράϊζα "ξαναχτυπά" κατά Ελλάδας - Κύπρου


Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ - Για ακόμη φορά ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στο Μπακού και πρώην βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Matthew Bryza (Μάθιου Μπράιζα)  επιδόθηκε στην προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι ο ...καλύτερος "πρεσβευτής" της Αγκυρας και των ενεργειακών της προτεραιοτήτων!Η απόδειξη έρχεται μέσω συνέντευξης του - παράγοντα του χώρου της ενέργειας  πλέον  και επικεφαλής του  Think Tank - International Centre for Defense Studies -   κ. Μπράιζα στην τουρκική εφημερίδα  Turkiye.
Ο κ. Μπράιζα είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ότι, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, κ. Τζων Κέρι, επιθυμεί να κατορθώσει πολλές σημαντικές δουλειές με τους Τούρκους αρμοδίους και πρόσθεσε «Ο Κέρι έχει μεγάλους στόχους για προσωπικές φιλίες, δημιουργία συμμαχιών και ενίσχυση των διεθνών σχέσεων. Είναι άκρως σημαντικό το γεγονός ότι, πραγματοποίησε την 1η επίσκεψή του στην Τουρκία. Αυτό δείχνει τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ, στην Τουρκία. Η επιτυχία του Κέρι εξαρτάται από τη συνεργασία με τους Τούρκους αρμοδίους».

Υπέρ αναβάθμισης σχέσεων Τουρκίας -Ισραήλ
Ο κ. Μπράιζα, ικανοποιώντας ταυτόχρονα την Τουρκάλα σύζυγό του διεθνολόγο-δημοσιογραφο  κ. Ζεινό Μπαράν ( η φωτογραφία από τον γάμο στην Πόλη το 2007),  τόνισε πως ο Κέρι καταβάλει προσπάθεια για τη βελτίωση των σχέσεων, μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, και πρόσθεσε "Αυτό είναι ένα άκρως σημαντικό βήμα για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Με την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων στην υπόθεση Μαβί Μαρμαρά, θα μπορέσει να επιλύσει, με ταχύτητα, τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών.  Όταν αρχίσουν να βελτιώνονται οι διπλωματικές σχέσεις, θα ανοίξουν νέες πόρτες για την Τουρκία, η οποία επιθυμεί να γίνει ενεργειακό κέντρο στην περιοχή της".
Η αναφορά στην  Τουρκάλα δημοσιογράφο κ. Ζεινό Μπαράν (Zeyno Baran)  δεν είναι τυχαία:  Στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους μιας Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή σε Ελλάδα και σε Καραμανλή, να μην προχωρήσει σε συνεργασία με τον Πούτιν- πάγια αμερικανική επιδίωξη αλλά και διακαής πόθος της Άγκυρας. Ο χρόνος έχει σημασία :Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό.

Κατά  αγωγού μέσω Κύπρου
Συνέχισε  δε προωθώντας ευθέως την τουρκική επιθυμία να περάσει το ισραηλινό φυσικό αέριο όχι μέσω Κύπρου προς ΕΕ, αλλά απευθείας μέσω Τουρκίας: "Ο αγωγός, που θα τοποθετηθεί στον πυθμένα της Μεσογείου, είπε, μπορεί να μεταφέρει το ισραηλινό φυσικό αέριο, μέσω της Τουρκίας, στην Ευρώπη".
Βεβαώς σε άλλες  συνεντευξεις του και τοποθετήσεις  του έχει ταχθεί και υπέρ της μεταφοράς του Κυπριακού Φυσικού Αερίου μέσω Τουρκίας. Μιλώντας στο κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Channel 9 έχει πεί 'οτι - "Η Λευκωσία μπορεί να υπολογίζει σε σημαντική οικονομική ανάπτυξη απ' την ενέργεια. Ωστόσο για να έχει σοβαρά έσοδα απ' το αέριο θα χρειαστεί να περάσουν γύρω στα 13 χρόνια. Άρα η Κύπρος πρέπει να δει πως θα εξοικονομήσει χρήματα και νομίζω ότι είναι πολύ πιο φθηνό και πιο γρήγορο χρονικά να κατασκευαστεί αγωγός προς την Τουρκία και από εκεί να μεταφέρεται το κυπριακό αέριο".
Ακόμη μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το επιστημονικό περιοδικό Turkish Policy Quarterly στην Κωνσταντινούπολη χαρακτήρισε οικονομικά ασύμφορη τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Ελλάδα μέσω της Κρήτης,Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον κ. Μπράιζα, η μεταφορά φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Ευρώπη φαίνεται λογική από οικονομικής άποψης, ωστόσο -είπε - δεδομένης της έντασης που επικρατεί στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Κύπρο όσο και με το Ισραήλ, σχετική συμφωνία είναι μάλλον απίθανη.Τα ίδια είπε και στο συνέδριο Athens Energy Forum 2013, όπου τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς του αερίου της Κύπρου προς την Ευρώπη, μέσω του τουρκικού δικτύου. Τα κύρια επιχειρήματα που έφερε για τη λύση αυτή ήταν οικονομικά, καθώς οι άλλες λύσεις (υγροποιημένο αέριο, θαλάσσιος αγωγός προς Ελλάδα) έχουν, είπε,  πολύ μεγάλο κόστος.

Καρφιά κατά Αρμενίων
Στην χθεσινή συνέντευξή του επιχείρησε, συνεχίζοντας το ...σέρβις στην Τουρκία, επίθεση στο αρμενικό λόμπι λέγοντας ότι  το αρμενικό λόμπι δεν έχει πλέον την παλιά του ισχύ,  και  δε θα αποδυναμώσει τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Και κατέληξε πάλι με ...γλύψιμο στην Τουρκία , προφανώς για να μην τον ...μαλώσει η γυναίκα του ότι δεν κάνει καλά την δουλειά του: «Τώρα πλέον και το τουρκικό λόμπι συμπεριελήφθει μεταξύ των ισχυρών λόμπι, στις ΗΠΑ».


onalert

ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΡΑΚΤΕΡ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕ

6980393742
«Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη», λέει η λαϊκή παροιμία, η οποία βρήκε χθες την εφαρμογή της στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης.

Απάντηση στον Νταβούτογλου γα τα νησιά: "Πάρτε το απόφαση. Τα νησιά είναι ελληνικά"Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με απάντηση που έδωσε ο ΥΠΕΞ
της Τουρκίας Αχ. Νταβούτογλου σε κοινοβουλευτική ερώτηση περί κυριαρχικού
καθεστώτος νήσων Αιγαίου, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης
Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:
«Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά το
χρόνο. Θα δώσω λοιπόν και εγώ την ίδια ακριβώς απάντηση που έδωσα την
τελευταία φορά:
Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και
 οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή
 νησίδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά διέπονται από διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες
είναι απολύτως σαφείς και γι’ αυτό δεν ευσταθεί καμία αμφισβήτηση του
καθεστώτος των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Ελπίζω του χρόνου τέτοιο καιρό
να μην τα ξαναλέμε».

onalert

ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΛΕΚΟΥ

TSIPRAS-MILLER
Από το σκίσιμο του Μνημονίου (για το οποίο μίλησε σε κάποια στιγμή… ευθυμίας), την «κατάργηση», την «ακύρωση» κ.τ.λ., ο… leader of SYRIZA το γύρισε στην «αναστολή» (κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Economist). Λόγω της κατακραυγής που ακολούθησε, κι αφού πρώτα προσπάθησε ανεπιτυχώς να μας βγάλει τρελούς (υποστηρίζοντας πως η «κατάργηση» είναι το… ίδιο πράμα με την «αναστολή»), επιχείρησε στη συνέχεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ομιλία του σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. Ιδού τι είπε: «Άλλωστε, το μνημόνιο θα τελειώσει το ίδιο το βράδυ των εκλογών που ο λαός μας θα δώσει μια μεγάλη πλειοψηφία και μια καθαρή εντολή σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας». Θέλει αυτοδυναμία, λοιπόν, για να καταργήσει το Μνημόνιο!

Κόρινθος: Απόδραση 3 αλλοδαπών από το κέντρο κράτησης μεταναστών


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τριών Αφγανών, οι οποίοι το βράδυ της Παρασκευής (26/04) απέδρασαν από το κέντρο φιλοξενίας της Κορίνθου.
Οι τρεις αλλοδαποί κατάφεραν να βγουν από το κέντρο, που λειτουργεί στο παλαιό στρατόπεδο της πόλης, χάρη σε μια...κολόνα. Αναρριχήθηκαν σ' αυτή, υπερπήδησαν την περίφραξη που υπάρχει και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι αρχές τους αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Ο Κ. ΖΟΥΡΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο… ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ANEL532
Συνέδριο είχε χθες ο συνοδοιπόρος των αμερικανοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος Πάνος, και βέβαια δε θα μπορούσαν να λείψουν απ’ αυτό οι νέοι του σύμμαχοι.

Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας: «Σημαντικό Έγκλημα» η απαγωγή των δύο Ορθόδοξων Μητροπολιτών


Η Ρωσία περιγράφει την απαγωγή των δύο Ορθόδοξων Μητροπολιτών στη Συρία ως «Σημαντικό Έγκλημα».
«Όσον αφορά την απαγωγή των δύο επισκόπων στη Συρία, αυτή η ενέργεια είναι μια σημαντική εγκληματική πράξη. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του κράτους, της κυβέρνησης και φυσικά την Εκκλησία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στο Λίβανο, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

--

Πώς επιλέγουν οι βιαστές τα θύματά τους..Μέσα από τα μάτια ενός βιαστή. Συμβουλές προς όλες τις Κυρίες.

Μια ομάδα βιαστών που βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα φυλακών των Η.Π.Α. ρωτήθηκαν για το τι κοιτούν σε ένα πιθανό θύμα. Φαίνεται πως υπάρχει μία τακτική πίσω στην επιλογή του θύματος.

«ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ» ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

COCAINE
Το’ χουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν και κάθε μέρα που περνάει δικαιωνόμαστε όλο και περισσότερο: εκτός από την εισαγωγή τεραστίων ποσοτήτων ναρκωτικών πάσης φύσεως από την Αλβανία, το εμπόριο των ναρκωτικών στη χώρα μας έχει περάσει –σχεδόν αποκλειστικά- σε αλβανικά χέρια.

ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ "ΣΤΕΓΝΑ" Ο ΑΚΗΣ > "Δεν υπέγραψα μόνος μου - Υπήρχαν και άλλοι δέκα υπουργοί στο ΚΥΣΕΑ"


Το αυτονόητο δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος απλώνοντας το κάδρο πέραν του ιδίου και σε άλλα πολιτικά προσωπα της εποχής των αμαρτωλών συμβάσεων, επί πρωθυπουργίας Σημίτη. Πρόσωπα τα οποία συμπεριλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, όχι μόνο δεν έχουν κληθεί να μας πουν τι συνέβαινε και πως υπογράφτηκαν οι συμβάσεις αυτές αλλά, ούτε καν τα ονόματά τους δεν αναφέρονται.

«Σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν αποφάσισα μόνος μου. Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισε ως το ανώτατο θεσμικό όργανο της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη για την ειρήνη, την ασφάλεια, την άμυνα και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού. Σε αυτό συμμετείχαν δέκα υπουργοί και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»
Όσον αφορά στην ανακοίνωσή του για το ΠΑΣΟΚ και εκείνους που το «ντρόπιασαν» όπως λέει χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος τονίζει ότι «η πολιτική ηγεσία, που οδήγησε, με όλα όσα συνέβησαν, σε ένα κατ' όνομα μόνο ΠΑΣΟΚ, μακριά από τη βάση και το λαό του ΠΑΣΟΚ, είναι πλήρως υπεύθυνη γι' αυτή την εξέλιξη. Ανεπαρκής σε όλα, οδήγησε το λαό στην απόλυτη καταστροφή, στην οικονομική χρεωκοπία, στην πρωτοφανή υψηλή ανεργία» ρίχνοντας τα "καρφιά" του και στους Γιώργο Παπανδρέου, και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρώην υπουργός μιλάει και για την σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και ξεσπά κατά των δικαστών «Βλέποντας την εικόνα της Βίκυς, ομολογώ ότι ανησύχησα. Αυτό που ζήτησα από το δικαστήριο, καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους, την άμεση δηλαδή αποφυλάκισή της, ύστερα από παράνομη και καταχρηστική φυλάκιση 12 μηνών, λόγω της κρατικής βίας, φαίνεται να μην επαρκεί. Υπάρχει επείγων λόγος ικανοποίησης αυτού του αιτήματος τώρα. Δυστυχώς η γυναίκα μου είναι μάνα ανήλικου παιδιού. Η δε εγκληματική συμπεριφορά της δικαιοσύνης απέναντί της μέσω των δικαστικών λειτουργών της εκθέτει την ίδια. Οι δικαστικοί λειτουργοί μετατράπηκαν σε κοινούς διώκτες μας και έτειναν ιδιαίτερα ευήκοον ους σε άνωθεν παρεμβάσεις, αρνούμενοι το αυτονόητο, την πρόσβαση σε ιατροδικαστή που ζήτησε να την επισκεφτεί».
Το θέμα των ευθυνών είναι τεράστιο. Όλοι έχουν επικεντρωθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ως να ήταν αυτός η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, και σαν να μην υπήρχαν άλλες υπογραφές πλην της δικής του. Η διάθεση να βρεθεί ένα πολιτικό "πτώμα" για να εξαγνιστεί όλο το σύστημα είναι φανερή. Όμως οι αμαρτίες έιναι άπειρες και δεν αποτελούν προϊόν ενός μόνο ανθρώπου. Καλόν θα είναι σύντομα να αρχίσουν να δίνονται εξηγήσεις και από τους υπόλοιπους του ΚΥΣΕΑ. Αλλιώς θα αποδειχθεί ότι όλα έγιναν για το θεαθήναι, και μάλλιστα με έναν πονηρό σκοπό.
"Αφου πήραμε το  σπίτι του Άκη και του δημεύσαμε την περιουσία του, νομιμοποιούμαστε να σου κάνουμε το ίδιο για τα 500 ευρώ που χρωστάς" τόσο απλά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παύλος Μελάς Δάφνινο στεφάνι στον ήρωα του Μακεδονικού αγώναΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.politikanet.grΓράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μεγαλωμένος με τα ηθικά νάματα του πατριωτισμού, τον ασίγαστο πόθο για την ελευθερία των αλύτρωτων Ελλήνων της Μακεδονίας, αλλά και τους καημούς και τα οράματα του ελληνισμού της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας για την εθνική του ακεραίωση, ο απαράμιλλος ηγέτης του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Μελάς, αποτύπωσε αδρά τον ηθικό του σφραγιδόλιθο στην υπόθεση της απελευθέρωσης της Μακεδονίας μας. Αναθρεμένος σε ένα περιβάλλον ηθικής έξαρσης, αυτοθυσίας  και ηρωϊσμού και με οικογενειακές καταβολές που οι ρίζες τους χάνονταν στην αχλύ του μύθου, μέσα στις προηγμένες πολιτισμικά οικογένειες της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ο αξεπέραστος Παύλος Μελάς, δεν θα μπορούσε παρά να ακούσει τη φωνή της ιστορικής του συνείδησης και να παλαίψει με την θυσιαστική του παρουσία, για να μην αλλοτριώσουν οι Βούλγαροι, τον τρόπο του «σκέπτεσθαι και του αισθάνεσθαι» που λέγεται ελληνισμός. Ο καταχωρισμένος ήδη στο χρυσούν αέτωμα των μαρτύρων του έθνους, με τον ανένδοτο πατριωτισμό του, το άκαμπτο στις αντιξοότητες και τις κακουχίες φρόνημά του, ενέπνευσε σε όλους τους Έλληνες το όραμα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και πύργωσε με την πελώρια εθνική σκιά του, τον αγώνα των αλύτρωτων Ελλήνων της Μακεδονίας, αντίπερα έστω και στην επίσημη εθνική στρατηγική αρχικά της ελληνικής πολιτείας, που πελαγοδρομούσε ανάμεσα σε αλυσιτελείς διπλωματικές ισορροπίες της εποχής. Ο ανυπέρβλητος ηρωϊσμός, η θυσιαστική προσφορά στο έθνος και ο ηθικά ευγενής πατριωτισμός του Παύλου Μελά, έσπασαν το φράγμα της αντικειμενικής πραγματικότητας και πέρασαν στην διάσταση του μύθου. 

Άλλο ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα νεκρό από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Συριακού στρατού


Πρόκειται για τον Motaz Alqador al Hasan ο οποίος εντοπίστηκε μαζί με άλλους ισλαμοφασίστες σε κρυσφήγετο στο Αλέπο. Η ομάδα του ευθύνεται για δεκάδες δολοφονίες αμάχων στους οποίους έκαναν “σκοποβολή” ως ελεύθεροι σκοπευτές. Ο οπλισμός τους μεταξύ των οποίων και Αμερικάνικα τυφέκια τελευταίας τεχνολογίας κατασχέθηκε.

olympia

2010 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ (βίντεο)


Αναρτήθηκε στο yiorgosthalassis.blogspot.com


Την αποκάλεσαν Νέα Ρώμη και Νέα Ιερουσαλήμ. Σύμβολο μιας εμβληματικής αυτοκρατορίας που ατένιζε Ανατολή και Δύση, θεματοφύλακας του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, κέντρο του ορθόδοξου χριστιανικού κόσμου, η Κωνσταντινούπολη, πόλη των τεχνών και των γραμμάτων, αμάλγαμα πολιτισμών και σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας στην καρδιά του Βοσπόρου.

ALVAREZ & MARSAL: Αποκαλύπτουμε την μυστική έκθεση που στέλνει φυλακή τραπεζίτες και πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο


ΕΤΣΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση, με ΟΛΑ τα ονόματα.

Στοιχεία – κόλαφος για ομόλογα και CDS.

10 Δεκεμβρίου 2009 η ΤΚ είχε πουλήσει όλα τα Ελληνικά ομόλογα. 11 Δεκέμβριου με “μυστική εντολή” άρχισαν να φορτώνουν με Ελληνικά ομόλογα! Τι ειρωνία; Την ημέρα που έκλεβαν την σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου! (Μια μακάβρια ιστορία απασχολεί από το πρωί την Κύπρο.).

Α&Μ: Καταστροφική η αγορά των ομολόγων, δεν αγόρασαν CDS για να καλυφθούν! Κρύβουν την έκθεση για να μην ασκήσουν διώξεις σε αυτούς που αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα απο τους Γερμανούς και πούλησαν τα CDS σε Ελλάδα και Κύπρο! Χορός της μίζας πάνω στα αποκαΐδια του Ελληνισμού!

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Η ερώτηση είναι μια.

Μόνοι αποφάσισαν να αγοράσουν Ελληνικά Ομόλογα ή πιέστηκαν;

Πόσοι πήραν Μίζες;

Ποιοι πλήρωσαν Μίζες;

Προβοπουλε,  εχεις κανει καμια επιστολή, που να προτρεπεις σε αγορες Ελληνικών Ομολόγων απο Τράπεζες Κύπρου ενω ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ;

ΠΠ


http://olympia.gr/2013/04/20/alvarez-marsal/#more-267041

Σερβία - Κοσσυφοπέδιο: Δημοψήφισμα για τη συμφωνία αναγγέλλει το Βελιγράδι

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Βούτσιτς Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Βούτσιτς

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Σερβία καθώς με αιχμή δόρατος την επίμαχη συμφωνία της 19ης Απρίλη Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλλες για το Κοσσυφοπέδιο αναμένεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και, αναλόγως του αποτελέσματος, ακόμη και πρόωρες σερβικές εκλογές.

Ο Σέρβος Πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάσιτς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Αλεξάντερ Βούτσιτς απέτυχαν χτες να πείσουν την πολυμελή αντιπροσωπεία δημάρχων και αξιωματούχων των Σέρβων του βορείου Κοσσυφοπεδίου για την αξία της συμφωνίας των Βρυξελλών. Οι τελευταίοι διεμήνυσαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να την εφαρμόσουν μεταξύ άλλων γιατί θεωρούν πως η υποχρέωση να υπακούσουν στους νόμους των Κοσσοβάρων Αλβανών ισοδυναμεί τεχνικά με «αναγνώριση» της ανεξαρτησίας του προτεκτοράτου.

Ελλάδα, ο παράδεισος των λαθρομεταναστών

Του Νίκου Παπαροδόπουλου* 

Μη αναστρέψιμες οι συνέπειες για την ύπαρξη του ελληνικού Έθνους, μέσω ενός πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά, σε έκταση και σφοδρότητα διεθνούς εγκληματικού σχεδίου πλήρους αφελληνισμού της Ελλάδας, με την καταναγκαστική λαθροεισβολή και λαθροεποίκηση εκατομμυρίων αλλοεθνών, αλλόθρησκων πλήρως αναφομοίωτων αλλοδαπών, κατά κανόνα απο χώρες εχθρικές προς την Ελλάδα (π.χ. Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Σομαλία, Σουδάν κλπ). Η πλειονότης των «έγκριτων» ΜΜΕ, ελλαδικών και ομογενειακών, με απόλυτα συντονισμένο τρόπο, αποσιωπά πλήρως τον καθημερινό ολοένα αυξανόμενο αφανισμό/γενοκτονία αθώων Ελληνίδων και Ελλήνων, ενώ αντίθετα δίνει άπλετο χώρο και βήμα σε εγκληματικά "χαζοχαρούμενες πολύχρωμες" ιδεοληψίες του τύπου «...είμαστε όλοι Πακιστανοί(!)...», «...τώρα δώστε ελληνική ιθαγένεια στα παιδάκια των κακόμοιρων μεταναστών»..» κλπ. Υπενθυμίζω ότι πριν ελάχιστα χρόνια η Ελλάδα αποτελείτο κατά 99.5% απο Έλληνες το Γένος, Χριστιανούς Ορθοδόξους.

Παρέλκει οποιαδήποτε επιστημονική μελέτη/προβολή, ούτε καν απλή αριθμητική για να αντιληφθούμε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι με τους καθημερινούς ασύλληπτους ρυθμούς εισβολής και εποίκησης κατά κύριο λόγο πλέον ΕΓΚΥΩΝ μουσουλμάνων αλλοδαπών, η προηγουμένη αναλογία που ίσχυε για αιώνες θα αντιστραφεί πλήρως εντός της επόμενης 10ετίας το πολύ. Αυτή την στιγμή ο Στρατός Κατοχής των λαθροεισβολέων-εποίκων αριθμεί 3.500.000 (35%(!!!) του Ελληνικού Πληθυσμού) με γεωμετρικά αυξανόμενο ρυθμό.

Παραθέτω τα κάτωθι γεγονότα, που σηματοδοτούν την εξελικτική πορεία του σχεδίου γενοκτονίας και αντικατάστασης των Ελλήνων στην ίδια τους την Πατρίδα:

Στέλνουν Ριζάι και άλλους 500 στην Αλβανία

Ο αλβανός δραπέτης Ιλμι Νταντά, κατηγορούμενος για δολοφονία, μεταφέρεται από αστυνομικούς σε κλούβα, τον Ιανουάριο του 2006 Ο αλβανός δραπέτης Ιλμι Νταντά, κατηγορούμενος για δολοφονία, μεταφέρεται από αστυνομικούς σε κλούβα, τον Ιανουάριο του 2006

- Συμφωνία με τα Τίρανα για μεταφορά αλβανών εγκλείστων αντί περίπου €5 την ημέρα ανά κρατούμενο

Πεντακόσιοι αλβανοί κρατούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν τους επόμενους μήνες στις φυλακές της Αλβανίας, σε μια αρχική φάση αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, αλλά και μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης της εγκληματικότητας στη χώρα μας. Στόχος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δικαιοσύνης - μετά και την αιματηρή απόδραση στα Τρίκαλα - είναι να μεταφερθούν στις φυλακές της γειτονικής χώρας οι περισσότεροι από τους 2.300 αλβανούς κρατούμενους στα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να σταματήσει η συνεργασία ελλήνων και αλβανών κακοποιών, αλλά και μακροπρόθεσμα να αποθαρρυνθούν οι αλλοδαποί κακοποιοί που δρουν ανεξέλεγκτοι στη χώρα μας.
Προ ολίγων ημερών υπήρξε θετική απάντηση εκπροσώπου του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στον έλληνα υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Καραγκούνη που προωθεί τη σχετική διαδικασία. Ετσι, σε λίγα 24ωρα θα αρχίσουν οι συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων των δύο χωρών ώστε να ρυθμιστούν οι τελικές πράξεις της διμερούς συμφωνίας. Πιθανολογείται ότι το πρόγραμμα κράτησης Αλβανών στη γειτονική χώρα θα επιδοτηθεί από την Ελλάδα με ποσό που θα προσεγγίζει τα 5 ευρώ την ημέρα ανά άτομο. Αντίστοιχο δηλαδή του ημερήσιου κόστους για το φαγητό και την περίθαλψη κάθε κρατούμενου στις ελληνικές φυλακές.

Τούρκος δημοσιογράφος: Η Κωνσταντινούπολη ανήκει στους Έλληνες.Σφοδρή κριτική ασκεί στους ομοεθνείς του ο Τούρκος δημοσιογράφος Engin Ardiç με άρθρο του στην εφημερίδα Sabah, στο οποίο διατυπώνονται σκληρές αλήθειες για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλης.
Παράλληλα στην «Hurriyet», με αφορμή την ταινία "Άλωση 1453" που έχει σπάσει ταμεία στην Τουρκία, ο δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεντίλ έθεσε το ρητορικό ερώτημα: Να γιόρταζαν οι Βρετανοί την «άλωση του Λονδίνου» ή οι Γερμανοί την «άλωση του Βερολίνου».
«Μήπως πρέπει να περιμένουμε να ακολουθήσουν ταινίες όπως "'Αλωση 1974" ή "Αφανισμός 1915"»;
Παραθέτουμε το άρθρο που είχε δημοσιευθεί πριν τέσσερα χρόνια, στην Sabah, με αφορμή τους εορτασμούς που γίνονται κάθε χρόνο στην Τουρκία για την Άλωση:
«ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέμα : «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»...
ΑΝ έφτιαχναν μακέτα µε τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη... (όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)
ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω...
ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης... ( όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)
ΑΝ έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά Σταυρό....
ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα µας άρεσε;
Δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα.
Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο; Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να ήταν χθες ;
Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, (µ΄ αυτές τις γιορτές πού κάνετε) διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι:
«Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη βία».
Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση 6 αιώνων; Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω;
Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919.
Μη φοβάστε, τα 9 εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατομμυρίων, και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν.
Κι οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.
Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε;
Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς ;
Αντί να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν.
Όλη η Ανατολή είναι περιοχή µέ την βία κατακτημένη...
Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=µάνα, dolu=γεµάτη) αλλά προέρχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή.
Ακόμα και η ονομασία της Ισταµπούλ δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ» τραβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».
Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδική ζωή και γι' αυτό ο λαός αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν μπορεί να µας κουνήσει, ηρεμήστε πια...
Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες»....
newsbomb.gr

Βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος: Πίσω από την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία κρύβεται ο Μπερίσα

Βαριές κατηγορίες κατά του ηγέτη των Ερυθρόμαυρων, Κρεσνίκ Σπαχίου, εξαπέλυσε ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Taulant Balla.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πίσω από την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία κρύβεται ο γιος του πρωθυπουργού, Shkelzen Berisha, ο οποίος τους έχει «προσφέρει» ένα τεράστιο ποσό. 

ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ…


3 ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΙΑΠΩΝΙΚΟ! “ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ”, ΛΕΕΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ

Τρία κινεζικά πλοία εισήλθαν σήμερα στα χωρικά ύδατα των διαφιλονικούμενων νησιών με την Ιαπωνία στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή, ενώ ο ιάπωνας πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η κυβέρνησή του δεν θα ανεχτεί κινεζική απόβαση στα νησιά, την οποία θα απωθήσει “δια της στρατιωτικής βίας”.

Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, τα πλοία αυτά θαλάσσιας εποπτείας εισχώρησαν γύρω στις 10.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή των 12 ναυτικών μιλίων (τουλάχιστον 22 χλμ.) γύρω από το νησιωτικό σύμπλεγμα Σενκάκου, το οποίο διεκδικεί η Κίνα με το όνομα Ντιαογιού.

Την Τρίτη οκτώ κινεζικά πλοία είχαν ήδη εισέλθει σε αυτή την θαλάσσια περιοχή των νησιών, την κυριαρχία των οποίων διεκδικούν οι δύο χώρες.

Η Κίνα στέλνει τακτικά πλοία, αλλά και αεροσκάφη, στην περιοχή του ακατοίκητου συμπλέγματος από τότε που το ιαπωνικό κράτος εθνικοποίησε τον Σεπτέμβριο τρία από τα πέντε νησιά του, αγοράζοντάς τα από τον ιάπωνα ιδιοκτήτη τους.

Απέναντι στην αναζωπύρωση της έντασης, το Τόκιο ανακοίνωσε πρόσφατα τη συγκρότηση ειδικής δύναμης 600 ανδρών και 12 πλοίων εποπτείας για την προστασία των νησιών Σενκάκου, που βρίσκονται 200 χλμ. βορειοανατολικά των ακτών της Ταϊβάν, η οποία τα διεκδικεί επίσης και 400 χλμ. δυτικά του νησιού Οκινάουα στη νότια Ιαπωνία.

Εκτός από τη στρατηγική του θέση, το αρχιπέλαγος είναι πλούσιο σε ενεργειακούς πόρους.
 

ΑΜΠΕ
 

Η Θυσία του Ευζωνα Κωνσταντίνου Κουκίδη


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.olympia.gr


Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Την αφορμή για το ζωγράφισμα αυτού του έργου, μου έδωσε η επίσκεψη μου στον στρατώνα της Προεδρικής Φρουράς, όπου ως υπερήφανος θείος, βρέθηκα πριν από λίγους μήνες, με την ευκαιρία της πρώτης παρέλασης του ανιψιού μου με το τιμημένο σώμα των Ευζώνων.

Εκεί, στην εσωτερική πλατεία της Φρουράς, υπήρχε μια μαρμάρινη πλάκα με την εξής επιγραφή:

BUNDESBANK: «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»- ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/bundesbank-provlhmatikh-h-xrhmatodothsh-ths-elladas-senaria-exodou-apo-to-evrw.html#ixzz2Rf2J3XCl


Η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank επαναφέρει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας πώς η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών από τον ELA είναι προβληματική. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επιμένει στην πολιτική λιτότητας για όλες τις χώρες και χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο «άσχετο».

Σύμφωνα με έγγραφο της Bundesbank που επικαλείται η εφημερίδα Handelsblatt, «η διάθεση ρευστότητας από το ευρωσύστημα για την κάλυψη των ελληνικών χρηματοδοτικών αναγκών στην Ελλάδα εμφανίζεται... ιδιαίτερα προβληματική και καθιστά ξεκάθαρη την ανάληψη δημοσιονομικών καθηκόντων από τις αρχές νομισματικής πολιτικής».

Αυτό σημαίνει πώς ανά πάσα στιγμή η έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα μπορεί να διακοπεί και η χώρα μας να αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ.

Η ΕΚΤ ανέλαβε ένα ιδιαίτερα υψηλό ρίσκο, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα, καθώς σε τελική ανάλυση "δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση, σε κάθε στιγμή, να θεωρηθεί απίθανη μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη".

Όσον αφορά το ΟΜΤ, το έγγραφει υποστηρίζει επιπλέον πως η ίδια η ελληνική περίπτωση δείχνει πως δεν είναι εγγυημένο ότι η ΕΚΤ θα μπορεί να εξασφαλίσει τήρηση των δεσμεύσεων που θα συνόδευαν πακέτα αγοράς ομολόγων.
Αφού δηλαδή επέβαλαν τα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό, κατέστρεψαν μία χώρα, τώρα έρχονται και λένε, ίσως να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Η Bundesbank, στη γραμμή Σοίμπλε και Μέρκελ τα «ρίχνει» και στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αναφέροντας πώς «δεν είναι καθήκον της ΕΚΤ να αποτρέψει την έξοδο μίας χώρας από το ευρώ: "Η παρούσα σύσταση της νομισματικής ένωσης δεν μπορεί να είναι εγγυημένη ενώπιον των ακόμη κυρίαρχων εθνικών κρατών, και, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να την εγγυηθεί η Κεντρική Τράπεζα"»
Η έκθεση της Bundesbank ακολουθεί τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ για τη νομισματική πολιτική. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε επισημάνει πως η γερμανική οικονομία θα χρειαζόταν υψηλότερα επιτόκια της ΕΚΤ αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω της οικονομικής κατάστασης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Ακολουθεί επίσης τις δηλώσεις Σόιμπλε που για ακόμη μία φορά κατακεραύνωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο χαρακτηρίζοντας τον άσχετο αναφορικά με τη δήλωση του πώς πρέπει να τερματισθεί η πολιτική λιτότητας και να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη. «Δεν ευθύνεται η λιτότητα για το ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη» απάντησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Το συμπέρασμα είναι πώς όσο οι Γερμανοί στηρίζουν την πολιτική Μερκελ-Σόιμπλε τόσο το Βερολίνο θα κρατά σκληρή στάση εξοντώνοντας τους λαούς του Ευρωπαικού Νότου. Και όταν η κρίση χτυπήσει για τα καλά την πόρτα των Βόρειων χωρών τότε όλα είναι ανοιχτά… Ακόμη και η διάλυση της Ευρωζώνης. Άλλωστε ο σύμβουλος της Μέρκελ είπε πώς έχει 5 χρόνια ζωής ακόμη.

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1864, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ.

Αναρτήθηκε στο yiorgosthalassis.blogspot.com


Γράφει ο Μίσα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη 1864 , ο μπαρμπα Γιαννης Μακρυγιάννης έφυγε από τα πρόσκαιρα για τα αιώνια…

Ίδια ημερομηνία με αυτήν που έφυγαν ο Κωνσταντίνος Κουκίδης και η Πηνελόπη Δέλτα….

Τσερνόμπιλ - 27 χρόνια μετά


Ήταν 01:26 ώρα Μόσχας όταν συνέβη. Ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986, 27 χρόνια πριν. Ένα συμβάν, ένα ατύχημα που επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων ακόμα και στις μέρες μας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα της ανθρώπινης ιστορίας μέχρι σήμερα, που συνέβη την προαναφερθείσα ώρα και μέρα στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ.

Η έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ, απτή απόδειξη της αδυναμίας του ανθρώπου να ελέγξει απόλυτα τα στοιχεία της φύσης προς όφελος της κάλυψης των αναγκών του, παραμένει ακόμη, 27 χρόνια μετά, στην κορυφή της επικαιρότητας για έναν φριχτό λόγο: ίσως οι συνέπειες ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος ξεπεραστούν, κατά τραγική ειρωνεία, αυτήν τη φορά και πάλι στην Ιαπωνία, τη χώρα που βίωσε τις πρώτες πυρηνικές εκρήξεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο Πυρηνικός Σταθμός Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ βρίσκεται στο εγκαταλελειμμένο πλέον χωριό Πρυπιάτ της Ουκρανίας. Το εργοστάσιο που πήρε το όνομά του από την πόλη του Τσερνόμπιλ, μπήκε σε λειτουργία για τη Σοβιετική Ένωση το 1977 ως πρότυπο πυρηνικό εργοστάσιο.ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΙΤΑΛΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ "ΝΤΡΑΓΚΕΤΑ"Στη «φάκα» νονός της ΝτραγκέταΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr

Στην Κολομβία συνελήφθη ο 58χρονος Ντομένικο Τριμπόλι, ένας από τους πλέον καταζητούμενους μαφιόζους στην Ιταλία, που φέρεται ως επικεφαλής ενός σημαντικού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΗΤΑΝ ΕΥΛΑΒΕΣΤΑΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ»! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/paleon-patron-prwta-yper-pisteos-kai-meta-yper-patridos.html#ixzz2Rf1TekEJ

Εκείνοι που ορκίστηκαν στο Ιερό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας ήταν άραγε «περισσότερο Έλληνες παρά Χριστιανοί»; Ήταν παγανιστές ή άθεοι;
Το καλό της κουτσουρεμένης ψευδο - δημοκρατίας μας, είναι πως ο καθένας μπορεί (ακόμα) να εκφράζει ελεύθερα την όποια άποψή του. Το κακό, είναι πως ανάμεσα σε αυτές τις απόψεις κυκλοφορούν και φρικτές διαστρεβλώσεις της Θρησκείας, της Ιστορίας μας ΚΛΠ που υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη μας. Και πάλι όμως - άλλο ένα καλό - αυτές μπορούν να απαντηθούν αναλόγως, συντρίβοντας την ανθελληνική, αντιχριστιανική και διασπαστική προπαγάνδα γνωστών και μη εξαιρεταίων «υπερελλήνων».
Κάνουμε αυτό τον μικρό πρόλογο, διότι ακούμε εδώ και καιρό κάποιους να διαχωρίζουν την Ορθοδοξία από την Ελλάδα, να μας λένε πως ακόμα και οι Αγωνιστές του '21 «ήταν Έλληνες και όχι απαραίτητα Χριστιανοί» και άλλες παρόμοιες ψευδολογίες. Σε αυτές θα απαντήσουμε με το παρόν άρθρο.

Οι Τούρκοι μεταφέρουν πολύ στρατό στα σύνορα με την ΕλλάδαΑναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.com


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ συνεχίζεται η διαδικασία εξόδου των δυνάμεων του ΡΚΚ από το τουρκικό έδαφος προς το β Ιράκ, στα πλαίσια της διαδικασίας επίλυσης της χρόνιας διαμάχης τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών, όπως έγινε γνωστό από την τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, αλλά και από τοπικούς παράγοντες, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεταφορά μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων από τις νοτιοανατολικές επαρχίες όπου βρίσκονταν για να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους αντάρτες προς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας, δηλαδή προς τις μικρασιατικές ακτές του Αιγαίου απέναντι από τα ελληνικά νησιά καθώς και προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα της Α Θράκης.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - Απολύουν όλους τους συμβασιούχους που δικαιώθηκαν δικαστικά ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/Dikaiosyni-apoluoun-olous-tous-sumbasiouxous.html#ixzz2Rf16EirCΚατάργηση της Δικαιοσύνης και θεσμική εκτροπή συνιστά η απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση μέσω του πολυνομοσχεδίου που θα απολύει όσους συμβασιούχους έχουν επιστρέψει στο Δημόσιο με προσωρινή δικαστική διαταγή. Η ρύθμιση αυτή έχει προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του υπουργού ...
Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της, και του υπουργού Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη, ο οποίος διαμηνύει πώς δεν πρόκειται να περάσει μία τέτοια ρύθμιση.

Η εσωκομματική κόντρα στη ΔΗΜΑΡ, αφού και οι δύο υπουργοί προέρχονται από το κόμμα, προκαλεί τριγμούς και στην κυβέρνηση, αφού ο ύπουλος αυτός τρόπος φαίνεται πώς έχει εξαρχής επιλεγεί προκειμένου να απολυθούν οι 15.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι, όπως έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα. Ο αριθμός αυτός και ειδικά οι 4.000 απολύσεις που σχεδιάζονται εντός του 2013 δεν μπορούν να καλυφθούν από τους «επίορκους» και έτσι η κυβέρνηση μεθοδεύει αυτή την αντισυνταγματική ρύθμιση.

Ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης τη χαρακτήρισε αντισυνταγματική (λες και αυτή της διαθεσιμότητας ή της εφεδρείας δεν ήταν), ενώ την προωθεί ο έγκριτος καθηγητής συνταγματικού δικαίου και αριστερών φρονημάτων κ. Μανιτάκης. Αν έχεις τέτοιους συνταγματολόγους τι να τους κάνεις τους… εχθρούς.

Δεν εξετάζουμε το θέμα το συμβασιούχων, αν δηλαδή μπήκαν με ρουσφέτι ή αξιοκρατικά μέτρα, αλλά το θέμα της κατάλυσης της Δικαιοσύνης. Η ρύθμιση αυτή αποκλείεται να προωθείτο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα που σέβεται τους θεσμούς και εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους.  

Οι εργατολόγοι μέσω της Ενώσεως τους επισημαίνουν πώς «η συρρίκνωση της προσωρινής δικαστικής προστασίας των εργαζομένων δεν είναι απλά αντισυνταγματική, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή ειδικά όταν καταργεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις που προστατεύουν χιλιάδες εργαζομένους». Αναφέρουν πώς αν περάσει αυτή η ρύθμιση οι προσωρινές διαταγές καταργούνται και τα ασφαλιστικά μέτρα θα ισχύουν μόνο αν δικασθούν εντός εννέα μηνών από τότε που υποβλήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν μπορεί να γίνει, αφού η εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων μπορεί να πάρει και χρόνια. Άρα οι συμβασιούχοι περνούν στην ανεργία. Κατά τα άλλα, ο κ. Σαμαράς βλέπει να μειώνεται η τάση αύξησης της ανεργίας.

Το ειρωνικό και εξοργιστικό δε είναι πως πριν τρεις εβδομάδες ψηφίστηκε από τη Βουλή ακριβώς αντίθετη ρύθμιση με αυτή που προωθείται τώρα για τη διασφάλιση των συμβασιούχων. Και στη ρύθμιση αυτή είχε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ο κ. Μανιτάκης.

Δηλαδή καταργείται η διάταξη Ρουπακιώτη με την οποία το δικαστήριο μπορεί να διατάξει «ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση», αλλά και όσες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν εκδοθεί και διατάσσουν την επαναπρόσληψη εργαζομένων, ενώ αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν εργαζομένους μπορούν να εκδοθούν μόνο για τυπικούς λόγους. Όπως είναι για μη έγγραφη απόλυση (αλλά προφορική) εργαζομένου, για απόλυση χωρίς καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, κ.λπ.

Αντίθετα, στις περιπτώσεις απολύσεως εργαζομένων, δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων. Επί της ουσίας, δηλαδή, για τις περιπτώσεις εκείνες που η καταγγελία της σύμβασης είναι καταχρηστική.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση στήνει τη… βιομηχανία απολύσεων ώστε να ικανοποιηθεί η τρόικα.


πηγη

Ένα βήμα πριν τον Κορυδαλλό ο Φωτόπουλος για κακουργήματα - Μούγκα ο Σύριζα!


Ένα βήμα πριν τον Κορυδαλλό ο Φωτόπουλος για κακουργήματα - Μούγκα ο Σύριζα!
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 60.000 ευρώ πρόστιμο στον συριζαίο (και πρώην πασόκο) αρχισυνδικαλιστή

Ban Ki-moon, Bill Gates : «Στόχος μας ο εμβολιασμένος πλανήτης» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/nea-taxh-pragmatwn-stoxos-tous-o-emboliasmenos-planhths.html#ixzz2RedcYYbO


Για ένα παιδί ένα εμβόλιο διαρκεί μόλις μια στιγμή, ίσως φέρνει και λίγα δάκρυα. Αλλά αυτές οι στιγμές είναι κρίσιμες γιατί βοηθάνε το παιδί να ξεκινήσει γερό τη ζωή του και προωθούν την παγκόσμια υγεία και τους στόχους της ανάπτυξης. Μαζί με τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν, δίνουμε μεγάλη σημασία στη πρώτη Παγκόσμια Διάσκεψη για τα Εμβόλια, που λαμβάνει χώρα αυτή την εβδομάδα στο Αμπού Ντάμπι, με στόχο όλα τα παιδιά του πλανήτη να αποκτήσουν πρόσβαση στις ευεργετικές συνέπειες των εμβολίων.

Τα εμβόλια προστατεύουν τον άνθρωπο για μια ζωή. Είναι μια από τις πιο οικονομικές επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε το κόσμο. Τα εμβόλια εξαφάνισαν την ευλογιά, «έσπρωξαν» την πολιομυελίτιδα στα όρια της εξαφάνισης και έσωσαν εκατομμύρια παιδιά από την ιλαρά, τη διφθερίτιδα, τον τέτανο κι άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Χάρη κυρίως στη δύναμη των εμβολίων, ο αριθμός των παιδιών που πέθαιναν πριν την ηλικία των πέντε ετών μειώθηκε από 20 εκατομμύρια το 1960 σε 6.9 εκατομμύρια το 2009, παρά την μεγάλη αύξηση στο παγκόσμιο πληθυσμό.

Οι ασθένειες απομυζούν τη σημαντικότερη περιουσία μιας χώρας: την ενέργεια και το ταλέντο των ανθρώπων της. Είναι πολύ σκληρή απώλεια, ειδικά για τις πιο φτωχές χώρες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην παγκόσμια οικονομία. Οταν τα παιδιά είναι υγιή, οι οικογένειες είναι ελεύθερες από το βάρος της ακριβης ιατρικής φροντίδας, ώστε να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα στη διατροφή και την παιδεία. Τα υγιή παιδιά πάνε στο σχολείο πιο τακτικά, είναι πιο ικανά να διδαχθούν, γίνονται πιο παραγωγικοί ενήλικες. Μια νέα έρευνα δείχνει πως τα εμβόλια βελτιώνουν την γνωσιακή ανάπτυξη των παιδιών, αυξάνουν την παραγωγικότητα, συνεισφέροντας στην συνολική οικονομική ανάπτυξη ενός κράτους.

Ωστόσο, πάνω από 22 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά εμβόλια, σε αυτό που είναι δεδομένο
για τους πολίτες χωρών με υψηλό εισόδημα. Αυτά τα παιδιά ζουν στις πιο φτωχές κι απομακρυσμένες κοινότητες, όπου ο κίνδυνος ασθενειών είναι υψηλότατος. Ένα νεογέννητο σε μια χώρα με χαμηλά εισοδήματα έχει 18 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει πριν φτάσει την ηλικία των πέντε ετών, σε σχέση με ένα νεογέννητο σε μια χώρα με υψηλό εισόδημα. Ο τερματισμός αυτής της ανισότητας βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης και πιο επιτυχημένης προσπάθειας κατά της φτώχειας στην ιστορία: των «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» (Millennium Development Goals).

Οι οκτώ Στόχοι υιοθετήθηκαν το 2000, όταν οι ηγέτες που συναντήθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη, συμφώνησαν να μειώσουν στο μισό τη παγκόσμια φτώχεια και την πείνα, να πολεμήσουν τις αρρώστιες, να βελτιώσουν την ασφάλεια του πόσιμου νερού και της αποκομιδής σκουπιδιών, να επεκτείνουν τα προγράμματα εκπαίδευσης και να δώσουν περισσότερη δύναμη σε γυναίκες και κορίτσια. Έκτοτε, υπήρξαν εξαιρετικά σημαντικά επιτεύγματα, αλλά έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε και λιγότερες από 1.000 ημέρες δράσης μέχρι την προθεσμία του 2015.

Η αύξηση της παγκόσμιας κάλυψης εμβολιασμού θα επιταχύνει την πρόοδο για την επίτευξη των Στόχων αυτών και θα δημιουργήσει την ορμή για μια επιτυχημένη αναπτυξιακή ατζέντα και μετά το 2015. Η Παγκόσμια Διάσκεψη Υγείας, που εκπροσωπεί τα 194 κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υιοθετεί ένα κοινό όραμα: το πρόγραμμα «Δεκαετία Εμβολίων», με έναν κόσμο ελεύθερο από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν μέσω των εμβολίων.

Η εξαφάνιση της πολιομυελίτιδας αποτελεί ένα ορόσημο στο δρόμο για την πραγματοποίηση του οράματος αυτού. Στη Παγκόσμια Διάσκεψη για τα Εμβόλια θα προταθεί ένα νέο, αναλυτικό σχέδιο, που θα δείξει σε όλη την υφήλιο το δρόμο για ένα κόσμο χωρίς πολιομυελίτιδα μέχρι το 2018. Το σχέδιο αυτό βαδίζει χέρι χέρι με τις υπόλοιπες προσπάθειές μας για αύξηση της κάλυψης εμβολιασμού εναντίον άλλων ασθενειών όπως η ιλαρά, η πνευμονία και ο ροταϊός. Όντως, βλέπουμε πόσο τα ισχυρά συστήματα εμβολιασμού προστατεύουν τα κέρδη μας ενάντια στη πολιομυελίτιδα και παρέχουν την πλατφόρμα για να φτάσουν τα εμβόλια και η βασική υγειονομική περίθαλψη στις πιο ευάλωτες μητέρες και τα παιδιά της υφηλίου.

Αν πετύχουμε, στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας θα έχουμε σώσει πάνω από 20 εκατομμύρια ζωές, θα έχουμε προλάβει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο κρούσματα ασθενειών, θα έχουμε εξοικονομήσει σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο από τα κόστη περίθαλψης. Και, καθ' όλη τη διαδικασία απελευθέρωσης των ανθρώπων από το βάρος των ασθενειών αυτών, θα έχουμε απελευθερώσει ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό.

Οι «Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας» και το πρόγραμμα «Δεκαετία Εμβολίων» αποδεικνύουν πως επικεντρωμένοι παγκόσμιοι αναπτυξιακοί στόχοι μπορούν να επιτύχουν κάτι διαφορετικό. Δείχνουν τη δύναμη των συνεργασιών που φέρνουν κοντά τα Ηνωμένα Εθνη, τις κυβερνήσεις, την κοινωνία, τους οργανισμούς,τα ιδρύματα και τον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στις επόμενες 1.000 ημέρες, αλλά και ύστερα από αυτές, η πρόοδος μας θα μετρηθεί ως προς το τί ακριβώς καταφέραμε για να βελτιώσουμε τις ζωές των πιο φτωχών και ευάλωτων μελών της ανθρώπινης οικογένειας.

Ας αρχίσουμε την προσπάθεια αυτή δεσμευόμενοι ακόμη μια φορά στο κοινό όραμα ενός κόσμου όπου όλα τα παιδιά θα ξεκινήσουν τη ζωή τους προστατευμένα μέσω των εμβολίων. Η παρούσα γενεά θα μας ευχαριστεί - όπως και πολλές από τις επόμενες γενεές.


* O κ. Ban Ki-moon είναι Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Bill Gates είναι ιδρυτής της εταιρείας Microsoft.
ΠΗΓΗ

Γιορτές Εξόδου Ι.Π. Μεσολογγίου - Κατάθεση στεφάνων Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή ΑυγήΓιορτές Εξόδου Ι.Π. Μεσολογγίου - Κατάθεση στεφάνων Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
Χθες, Παρασκευή 26 Απριλίου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την Ηρωική Έξοδο, κλιμάκιο Συναγωνιστών της Χρυσής Αυγής παρευρέθη στον Κήπο των Ηρώων. Παρόντες ήταν οι Συναγωνιστές Χρήστος Ρήγας και Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Αντίποινα Πούτιν στις χώρες που τάχθηκαν υπέρ των γκέι γάμων ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/antipoina-poytin-stis-xwres-pou-taxthikan-uper-gay-gamwn.html#ixzz2RedKaCvJ

Τρεις ημέρες μετά την έγκριση του νόμου για τους γάμους των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία, ο Ρώσος  Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε πως η Ρωσία μπορεί να αναθεωρήσει τις συμφωνίες υιοθεσίας με τις χώρες που έχουν νομιμοποιήσει την ένωση δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου.

«Εκτιμώ ότι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές. Θα πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας» δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους βουλευτές, υποστηρίζοντας τις «πολιτιστικές παραδόσεις και τα ηθικά πρότυπα» της Ρωσίας.

πηγη

Όταν κατακρεουργείται η δεοντολογίαΌταν κατακρεουργείται η δεοντολογία
Δεν είναι η πρώτη (ούτε, φυσικά, η τελευταία) φορά που μια εκπομπή, με επίκεντρο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Πιο πρόσφατο περιστατικό τα τεκταινόμενα στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, στον ΣΚΑΪ. Και αυτή η περίπτωση μάς επιτρέπει να βγάλουμε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Φάνηκε, για πολλοστή φορά, η υποκρισία, η αναλγησία και ο ανελεύθερος χαρακτήρας των ΜΜΕ, όπως και ολοκλήρου του καθεστώτος. Φάνηκε το πώς εννοούν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, τον πλουραλισμό, την ισονομία, τον διάλογο, την αντιπαράθεση διαμέσου αυτού. Φάνηκε ότι όταν ομιλούν για «δημοκρατία» και «διάλογο» εννοούν ό,τι αφορά αποκλειστικά στην κλίκα τους και τα στενά τους συντηρητικά συμφέροντα.

Η «κομπανία» που κατέστρεψε την Ελλάδα!Λαλιώτης, με μούσι και μαλλούρα, 27 μόλις ετών.
Ο Σημίτης νέος (μολονότι σ' αυτήν την φάτσα η νιότη, ίσως, να μην αποτυπώθηκε ποτέ).
Στη μέση, ο «μέγιστος» Ανδρέας.
Δίπλα, ο Άκης... ο «καγκελάριος».
Και παραδίπλα ο Παρασκευάς (Αυγερινός).
Το πρώτο Εκτελεστικό (κυριολεκτικά) Γραφείο του ΠΑΣΟΚ (εν έτι 1978).
Χρειάστηκαν περίπου 20 χρόνια για να καταστρέψουν την Ελλάδα!

πηγη

Η αρπαγή της κόρηςΗ αρπαγή της κόρης
Σιμά στο περίτεχνα λιθόχτιστο πηγάδι κάθεται μία μαυροντυμένη γυναίκα. Ο γέρος που κουβαλά ένα μεγάλο δεμάτι με ξύλα για το τζάκι του, στην εικόνα της παγώνει. Αποπνέει κάτι το απόκοσμο η μορφή της. Το νεαρό κορίτσι, η κόρη του στο ένα του χεράκι κρατά το σκοινί όπου είχε "μπαστώσει" (δέσει) το μικρό ρίφι που το πήραν μαζί τους για να βοσκήσει και στο άλλο ένα πανέρι με καρπούς και φρούτα που μάζεψαν στο δάσος. Σαν τη βλέπει, την προσφωνεί "Μητέρα". Στρέφει τότε το βλέμμα της επάνω της σαν άκουσε τη φωνή του κοριτσιού να την προσφωνεί έτσι.

Πόσο καιρό, είχε να ακούσει να την φωνάζουν έτσι;

Δάκρυσε. Ο γέρος τη ρώτησε σύμφωνα με το συνήθειο ποια είναι και πως αν θέλει μπορεί να έρθει στη φτωχική καλύβα τους να φάει και να κοιμηθεί. Του αποκρίθηκε πως την είχαν απαγάγει πειρατές. Κατάφερε να τους ξεφύγει και από τότε περιπλανιέται από δω και από κει. Αν θέλει μπορεί να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Να αναθρέψει αν έχει κάποιο μικρό παιδί.

Τα μάτια του γέρου φωτίστηκαν. Της ομολόγησε πως είχε ένα γιο μικρό και πως ήταν άρρωστος πολύ. "Μην ανησυχείς", του είπε η Γυναίκα. "Θα στον κάνω καλά. Ξεδιψάστε. Ξεκουραστείτε μέχρι να μαζέψω κάποια βότανα που θα γιατρέψουν το γιο σου".

Θα βγάλει την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 10:52
 
Θα βγάλει την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου facebook share
Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ξενοφοβική και ρατσιστική, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας σε συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, για τη δράση της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι είναι ένα «απαράδεκτο φαινόμενο» και εξέφρασε την άποψη ότι το «απαράδεκτο αυτό μόρφωμα θα εξαφανιστεί όταν η Ελλάδα θα εξέλθει από την κρίση».Για τα επεισόδια στην Μανωλάδα, ο κ. Δένδιας είπε ότι αυτά που συνέβησαν «προσβάλλουν την ανθρώπινη οντότητα» προσθέτοντας πως η αστυνομία αντέδρασε άμεσα.

Μάλιστα σε συνέντευξή του, είπε ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Ασύλου, στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και στη συνολική κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει «συγκεκριμένα αποτελέσματα» σημειώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους τριάντα χιλιάδες μετανάστες.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τα αρνητικά στοιχεία της Συνθήκης του Δουβλίνου, σημειώνοντας ότι «προτείνουμε ένα νέο μοντέλο» και «ως εταίροι και φίλοι να έχουμε όλοι μαζί τη δυνατότητα και την ευθύνη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». Επίσης, είπε ότι «η χώρα μας έχει κάνει τεράστια προσπάθεια, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι».

«Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, το έχουμε μελετήσει και επιχειρούμε να το εφαρμόσουμε», δήλωσε τέλος ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι κατά τις επαφές του στα κοινά Επιχειρησιακά Κέντρα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) συζήτησε για την «εμβάθυνση των σχέσεων» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας.