Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΣΕ ΨΑΧΝΩ...Σε ψάχνω.......Αναρτήθηκε στο anazhthseis-elena.blogspot.gr


Δίκτυο Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε Ελλάδα-ΕΕ: Διευθύνσεις-τηλέφωνα

Δίκτυο Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε Ελλάδα-ΕΕ: Διευθύνσεις-τηλέφωνα

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Μ.Α) λειτουργεί παγίως, μέσω ενός πολυπλόκαμου δικτύου οργανώσεων που σχετίζονται με φιλανθρωπικά, θρησκευτικά και ακαδημαϊκά κέντρα. Ο λόγος της δομής αυτής που προσομοιάζει με λαβύρινθο, είναι η παλαιόθεν αντίληψη της Μ.Α. ως διωκόμενης από διάφορες κυβερνήσεις ως συνωμοτικής οργάνωσης.
Του Ιωάννη Μιχαλέτου (http://www.rimse.gr/2013/04/blog-post_26.html)
Τη σημερινή εποχή εάν και η ύπαρξη της θεωρείται νόμιμη σε πλείστες χώρες, εξακολουθεί να διώκεται είτε αμέσως είτε εμμέσως στη Ρωσία και το Ισραήλ μεταξύ άλλων και συμμετέχει ενεργά στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ενώ σαφέστατα εξυπηρετεί σχεδιασμούς πολιτικό-θρησκευτικής υφής όπως το πρόγραμμα του οποίου άρχει ο Εμίρης του Κατάρ, η παρούσα κυβέρνηση της Αιγύπτου και δεκάδες συνεργαζόμενοι θρησκευτικοί ηγέτες που αποβλέπουν ευθέως στον εξισλαμισμό κρατών, κυρίως στην Ευρώπη.

Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά οι κυριότερες οργανώσεις της Μ.Α. που λειτουργούν ως «Ομπρέλα» για χιλιάδες μικρότερες ομάδες στην Ευρώπη. Το κέντρο συντονισμού είναι το Λονδίνο και στην περιοχή των Βαλκανίων το Σεράγεβο σε συνδυασμό με την Κωνσταντινούπολη.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ- ΑΣΑΛΕΥΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ, ΙΣΑΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ.Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.pentapostagma.gr


ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ- ΑΣΑΛΕΥΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ

Σήμερα νομίζεται καλὸς σὲ ὅλα, ὅποιος εἶναι ἀδιάφορος, ὅποιος δὲν νοιάζεται γιὰ τίποτα, ὅποιος δὲν νιώθει καμιὰ εὐθύνη. Ἀλλιῶς τὸν λένε σωβινιστή, τοπικιστή, μισαλλόδοξο, φανατικό. Ὅποιος ἀγαπᾶ τὴν χώρα μας, τὰ ἤθη καὶ ἔθιμά μας, τὴν παράδοσή μας, τὴν γλώσσα μας, θεωρεῖται ὀπισθοδρομικός. Οἱ ἀδιάφοροι παιρνοῦν γιὰ φιλελεύθεροι ἄνθρωποι, γιὰ ἄνθρωποι ποὺ ζοῦνε μὲ τὸ πνεῦμα τῆς ἐποχῆς μας, ποὺ ἔχουν γιὰ πιστεύω τὴν καλοπέραση, τὸ εὔκολο κέρδος, τὶς εὐκολίες, τὶς ἀναπαύσεις, κι ἂς μὴν ἀπομείνῃ τίποτα ποὺ νὰ θυμίζῃ σὲ ποιὸ μέρος βρισκόμαστε, ἀπὸ ποὺ κρατᾶμε, ποιοὶ ζήσανε πρὶν ἀπὸ μᾶς στὴν χώρα μας. Ἡ ξενομανία μᾶς ἔγινε τώρα σωστὴ ξενοδουλεία, σήμερα περνᾶ γιὰ ἀρετή, κι ὅποιος ἔχῃ τούτη τὴν ἀρρώστεια πιὸ βαρειὰ παρμένη, λογαριάζεται γιὰ σπουδαῖος ἄνθρωπος.

Τουρκοξεσάλωμα ΔΗΜΑΡατων στην ελληνική Θράκη…


Τα νέα απανωτά κατορθώματα της τουρκόφιλης εθνομηδενιστικής παρεούλας που παριστάνει τη ΔΗΜΑΡ Ροδόπης…
Δεν περνάει μέρα σχεδόν που να μην κάνουν κι από κάτι που να προκαλεί τη νοημοσύνη μας (και συγχρόνως να ευτελίζει κάθε έννοια εθνικής ευαισθησίας και αξιοπρέπειας) οι ελληνοφοβικoί εκπρόσωποι της ψευτοπροοδευτικής θολούρας που αυτοαποκαλείται ΔΗΜοκρατική ΑΡιστερά.

Και φυσικά δεν είναι μόνο τα κεντρικά του μαγαζιού στην Αθήνα. Όπως σας έχουμε πολλές φορές ξαναγράψει στο «Προξενείο-Στοπ», τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στο τοπικό παραμάγαζο (Ροδόπη), όπου ο εθνομηδενισμός έχει προ πολλού ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς μάλιστα ειδικά εδώ βρήκαν την ευκαιρία να χωθούν υπό τη…φιλόξενη επίσημη “ομπρέλα” της γιαλαντζί προδευτικής διεθνίστικης καφρίλας και κάμποσα ενεργούμενα του τουρκικού Προξενείου (με πρώτον και καλύτερο ασφαλώς τον αξιότιμο Ιλχάν Αχμέτ, τον γνωστό πολιτικό γυρολόγο δηλαδή που από βουλευτής της ΝΔ και μετά υποψήφιος της Ντόρας στις εκλογές του περσινού Μάη, κατέληξε υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στις επαναληπτικές ένα μόλις μήνα αργότερα, κουβαλώντας μάλιστα μαζί του αυτούσια την προξενική «προίκα» των περίπου 12.000 ψήφων)!
Και ξεκινώντας λοιπόν από τον Αχμέτ, βλέπετε πιο πάνω τη φωτογραφία που ανάρτησε ο ίδιος στο twitter, όπου εμφανίζεται πανευτυχής ανάμεσα στον τουρκοχαφιέ ψευδομουφτή Κομοτηνής (και πρόεδρο της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπήςτης Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης») Ιμπράμ Σερήφ και τον «συντοπίτη» μας υπουργό Υγείας της Τουρκίας Μουεζίνογλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη (τον ίδιο βεβαίως που θυμίζουμε ότι τον επισκέφτηκε ΚΑΙ επίσημα η ΔΗΜΑΡ Ροδόπης μέσα στο Προξενείο, όπως σάς ενημερώσαμε προ ημερών με το δημοσίευμα μας Κοπρίζοντας στην ελληνική Θράκη…). Και φυσικά το απείρως χειρότερο δεν είναι η φωτογραφία καθ’ εαυτήν, αλλά η λεζάντα που τη συνοδεύει (ότι «Βρισκόμαστε σε γεύμα μαζί με τον πολύτιμο αδερφό μου υπουργό Υγείας της Tουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου και τον εκλεγμένο μουφτή μου»).  Μια χαρά φτύσιμο στα μούτρα της ελληνικής νομιμότητας δηλαδή!
    Λίγες μέρες αργότερα μάλιστα ο λεγάμενος πήρε μέρος (ως γνήσιος άλλωστε…προοδευτικός που είναι!) και σε συλλαλητήριο που οργάνωσαν διάφοροι φορείς κατά της ρατσιστικής βίας στην Ξάνθη. Το οξύμωρο βέβαια το βλέπετε στη 2η φωτογραφία (προερχόμενη από το εν λόγω γεγονός), που δείχνει τον πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ να κάνει  δηλώσεις στoν δημοσιογράφο του τουρκικού «Rumeli TV» Φεβζί Κουρτουλούς, ο οποίος είναι φανατικός…ακροδεξιός! Αλλά προφανώς επειδή είναι Τούρκος φασίστας (και όχι…Έλληνας), δεν ενοχλήθηκε καθόλου ο τόσο…ευρύχωρος πολιτευτής (όπως εξάλλου και ο διπλανός του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ)!
    Στην 3η πλέον φωτογραφία βλέπετε πάλι τον Ιλχάν Αχμέτ, παρέα με τον άλλο μεγάλο αστέρα του ελληνικού πατριωτισμού Δάμωνα Δαμιανό (γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης), αλλά και τον γνωστό τουρκόφρονα Μεχμέτ Ντερντιμάν (πρόεδρο των ΕΠΑΘιτών μειονοτικών δασκάλων Ν.Ροδόπης), σε συνάντηση με τη – μη χρήζουσα ασφαλώς άλλων συστάσεων – Μαρία Ρεπούση (κατά την οποία συνάντηση μάλιστα μάθαμε πως ο Ντερντιμάν ευχαρίστησε τη λεγάμενη για τις προσπάθειες που καταβάλλει υπέρ της μειονοτικής εκπαίδευσης)!
    Λίγο μετά, οι δυο τους (Δαμιανός και Ιλχάν) βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη (18 Απριλίου) και συγκεκριμένα σε εκδήλωση στη Λέσχη BaB-I Ali (!!!) με κεντρικό ομιλητή ποιον νομίζετε; Κρατηθείτε: τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (σε…μεγαλειώδη ομιλία, κατά την οποία ο γνωστός εθνολετήρας εφιάλτης, δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά τον…καλύτερο εαυτό του, υπερθεμάτισε υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας, υπέρ της πολυεπίπεδης (σ.σ. δηλαδή;) ελληνοτουρκικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς, υπέρ του ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, αλλά και (όσον αφορά το Κυπριακό) υπέρ της δημιουργίας μιας δικοινοτικής ομοσπονδίας, «που μπορεί να αποτελέσει όχημα για την περαιτέρω προσέγγιση των δύο λαών»!
    Για του λόγου το ασφαλές μάλιστα, δείτε τους δυο λεβέντες (λέμε τώρα) της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης στην 4η φωτογραφία - και απολαύστε μάλιστα και το πόσο ευτυχισμένοι φαίνονται, έχοντας ανάμεσά τους το θλιβερό πολιτικό παρελθόν της Ελλάδας! (Και όπως βέβαια παρατηρείτε για μια ακόμη φορά, είτε με δεξιούς, είτε με αριστερούς φερετζέδες, μια χαρά συνεννοούνται και συνευρίσκονται τα όργανα του μισελληνισμού και της εθνοφοβίας)!
    Και τέλος, ακολούθησε μόλις προχτές (Παρασκευή 26 Απριλίου) μία ημερίδα στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα (σε διοργάνωση από τους Τομείς Ευρωπαϊκής-Εξωτερικής Πολιτικής και Δικαιωμάτων του κόμματος) με θέμα: «Θράκη και μειονότητες: Η συνύπαρξη, οι μύθοι και οι πραγματικότητες». Η ημερίδα, στην οποία και μόνο από τον τίτλο έχετε ήδη όλοι αντιληφθεί ποιες ακριβώς ποσότητες ανθελληνικών ξερατών θα πρέπει να εκτοξεύθηκαν, είχε ως ομιλητές πάλι τον Ιλχάν Αχμέτ, τον τρίτο αστέρα της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης Συμεών Σολταρίδη (ισλαμολόγο και δημοσιογράφο, που παρίστανε μάλιστα κάποτε και τον θεολόγο στη Μέση Εκπαίδευση) και ακόμη δύο μέλη της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης, τον δικηγόρο Κώστα Γούναρη και τον δημοσιογράφο Σαμή Καραμπουγιούκογλου, ενώ συντόνισε η δικηγόρος και δημοσύμβουλας Αθηναίων Μαρία Κουβέλη.
    Αυτά τα ολίγα από την πολιτική μάζωξη της μισελληνικής υστερίας. Και αυτά είναι, εννοείται, όσα συνέβησαν ΜΟΝΟ κατά τον τελευταίο μήνα, αλλά συγχρόνως και ΜΟΝΟ όσα μάθαμε εμείς, ε; Γιατί ποιος ξέρει βέβαια τι άλλο κάνουν καθημερινά οι λεβέντες αυτοί μέσα στην ελληνική Θράκη, χωρίς να το μαθαίνουμε! Εμείς τώρα τι άλλο να πούμε; Άφεριμ μπρε!

Ο Βρέννος και η αλαζονεία του νικητή...

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.politikanet.gr


Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Την ιστορία πάντοτε την γράφουν οι νικητές και σαφή γνώση αυτού του δόγματος, είχε ο Γαλάτης αρχηγός Βρέννος. Το 387 π.Χ. λοιπόν οι Γαλάτες κατέλαβαν τη Ρώμη και ισοπέδωσαν τα πάντα. Προκειμένου να αποδεσμεύσουν την πόλη ζήτησαν ως αντάλλαγμα μια μεγάλη ποσότητα από χρυσάφι, το οποίο ζυγίστηκε σε έναν πελώριο ζυγό της εποχής.

ΠΩΣ Η ΕΥΠ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ?


Τίποτα δεν είναι ασφαλές. Η είδηση προκαλεί ρίγη τρόμου και δεν έρχεται από τη μακρινή Κίνα ή το Ιράν. Χιλιάδες Έλληνες χρήστες του διαδικτύου είναι υπό την παρακολούθηση των Ελληνικών αρχών του «Μεγάλου Αδελφού»!! Το BriefingNews κατ’ αποκλειστικότητα σας αποκαλύπτει ότι, στις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτυακής πρόσβασης οι Ελληνικές Αρχές στέλνουν καθημερινά εκατοντάδες αιτήματα για να παραλάβουν στοιχεία σχετικά με τις IP (Internet Protocol) διευθύνσεις χιλιάδων χρηστών, ελλήνων πολιτών που για κάποιο λόγο θεωρούν… επικίνδυνους. Μάλιστα δεν τα ζητούν απλώς, τα απαιτούν επιτακτικά με συνέπειες για όποιον αντισταθεί!!

Θα πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για ποιο λόγο χρειάζεται η παρακολούθηση και ο εντοπισμός χρηστών.
Τι ιεραρχούν ως ύποπτο και για ποιο λόγο ζητούν να συλλέξουν στοιχεία περί των «διαδικτυακών ταυτοτήτων» χιλιάδων χρηστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι πριν από λίγο καιρό τα αιτήματα αυτά των αρχών ήταν σπάνια και αφορούσαν σε θέματα εθνικής σημασίας με την ΕΥΠ να είναι αυτή κυρίως που τα υποβάλλει.
To BriefingNews σας μεταφέρει τη δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους συγκεκριμένης εταιρείας. Υπό το καθεστώς της ανωνυμίας το στέλεχος έμπειρο στα θέματα των τηλεπικοινωνιών κάνει λόγο «για μια πραγματική εκτροπή που δεν έχει προηγούμενο, καθώς τα αιτήματα έρχονται στις εταιρείες με καταιγιστικό ρυθμό και χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έρχονται αντιμέτωποι με το ‘’τέρας’’ της λογοκρισίας και έναν τρομακτικό έλεγχο άλλων εποχών.»
Καταπατώντας κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών δεδομένων φαίνεται να έχει απλωθεί ένα τεράστιο δίχτυ πάνω από όλους τους Έλληνες, που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το internet προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα και το λαό της.
Υπενθυμίζεται ότι, έχουν ήδη προηγηθεί η σύλληψη νεαρού για ανάρτησή του στο Facebook, όπως και η προσαγωγή στελέχους εταιρείας, που αρνήθηκε να παράσχει τις IP διευθύνσεις χρηστών επικαλούμενος τον σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Καλό θα ήταν οι ελληνικές αρχές να πάρουν θέση σε αυτό το μείζονος σημασίας θέμα που άπτεται εν τέλει στον σεβασμό προς τη Δημοκρατία.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com via

Η Δελφική Αμφικτυονία


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.ellinikoarxeio.com


Η Δελφική Αμφικτυονία ήταν μια ομοσπονδία δώδεκα φυλών της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας που αποτελούσε αρχικά θρησκευτική ένωση, ενώ αργότερα απέκτησε και πολιτική σημασία. Το Αμφικτυονικό Συνέδριο λάμβανε χώρα δύο φορές τον χρόνο και κάθε φυλή είχε δύο ψήφους. Κατά τα Ρωμαϊκά χρόνια η επίδραση της μειώθηκε μέχρι που ο Αδριανός ίδρυσε το Πανελλήνιο. Η δύναμη που απέκτησε ήταν τέτοια που πρωταγωνίστησε στην περιοχή έως τουλάχιστον τον 4ο αιώνα π.Χ. Αποτέλεσε, κατά κάποιο τρόπο, μια μικρογραφία της Κοινωνίας των Εθνών και του σημερινού ΟΗΕ.

Ίδρυση 

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ > Έκοψαν το δέντρο και βρήκαν στον κορμό… έναν σταυρό!


Μπροστά σε έναν… σταυρό ήρθαν πριν από λίγες ημέρες κάτοικοι του Λυκοδρομίου στην ορεινή Ξάνθη, όταν έκοψαν ένα πεύκο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Ιερού της εκκλησίας Κωνσταντίνου και Ελένης.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, τόσο ο ιερέας του χωρίου όσο και οι κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το ασυνήθιστο θέαμα, σχολίασαν ποικιλοτρόπως τον σταυρό που βρέθηκε στον κορμό του δέντρου, προσπαθώντας να εξηγήσουν αυτό το σπάνιο δημιούργημα της φύσης.

Ο ιερέας του χωρίου τοποθέτησε το ιδιαίτερο εύρημα εντός του ναού ενώ σχετικώς ενημερώθηκε και η Μητρόπολη Ξάνθης...

ΟΗΕ: Το 38% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειαςΑναρτήθηκε στο aegeanhawk.blogspot.gr – Η Τρόικα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έφερε στο φως ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για να διερευνήσει τις επιπτώσεις της λιτότητας στα κοινωνικά και τα οικονομικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. “ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ” Ε;


ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ;

ΤΑ 219 ΔΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 40 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ!

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ”;

“Πως θα πληρώναμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν φωνάζαμε το ΔΝΤ και την Τρόικα…”

Δείτε τώρα την στυγνή αλήθεια με αριθμούς. Την μεγαλύτερη κλοπή που έχει συντελεσθεί εις βάρος έθνους.

Στο ερώτημα «πόσα από τα δάνεια που μας δίνει η τρόικα πηγαίνουν για μισθούς και συντάξεις» η απάντηση είναι αυτή που όλοι φανταζόμαστε. Απλώς, αποδεικνύεται και με αριθμούς.
Στα 219 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που έχουμε δανειστεί από το EFSFκαι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα. Από αυτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «το Κεφάλαιο»:
1.Τα 48,2 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
2.Τα 11,3 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για την επαναγορά χρέους (είναι η 2η διαδικασία «κουρέματος» στην οποία προχωρήσαμε
3.Τα 29,7 δισεκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για την ανταλλαγή ομολόγων στο πλαίσιο του PSI (δηλαδή το πρώτο «κούρεμα» που έγινε στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθούν τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, η κυπριακή οικονομία αλλά και ιδιώτες αποταμιευτές).
4.Στο διάστημα 2010-2013 διαθέσαμε 122,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσουμε προηγούμενα δάνεια. Εξ’ αυτών, τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν χρεολύσια και τα 48 δισεκατομμύρια ευρώ…τόκοι
Αν κάνουμε την πρόσθεση, προκύπτει ότι το υπόλοιπο από τα 219 δισεκατομμύρια ευρώ που απομένει για τις ανάγκες του προϋπολογισμού (πληρωμή συντάξεων, μισθών, λειτουργία νοσοκομείων κλπ) είναι μόλις …7,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όχι, δεν καλύφτηκαν μόνο με αυτά τα χρήματα τα ελλείμματα. Μην ξεχνάμε και τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων το σύνολο των οποίων ξεπερνάει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή, όχι μόνον γυρίσαμε τα ομολογιακά δάνεια σε ενυπόθηκα, αλλά ξεριζώσαμε και 40 δις Ευρώ επιπλέον από την κοινωνία για να τα στείλουμε στους τοκογλύφους! Η ανάπτυξη προφανώς θα έλθει με τα κουρέλια που έχουν απομείνει στην Ελλάδα…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ..


Με πληροφορίες από το “Κεφάλαιο” και το fpress.gr

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTATΝέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα! Στο 27,2% η ανεργία με 59,1% στους νέουςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.olympia.gr


Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ, με συνολικό ποσοστό 27,2% και 59,1% για τους νέους κάτω των 25 ετών τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Εurostat για την ανεργία στην ΕΕ αφορούν τον Μάρτιο του 2013, ενώ για την Ελλάδα αφορούν τον Ιανουάριο του 2013.

Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί


Αλίμονο σε εσάς υποκριτές πολιτικοί,που ενώ ορκιστήκατε να υπηρετείτε τον πολίτη,αποφασίζετε και ψηφίζετε νόμους μόνο για τους λίγους,τα αφεντικά σας…

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές πολιτικοί,που χωρίς να έχετε ούτε εργαστεί,ούτε παρουσιάσει στο κοινωνικό σύνολο δείγμα γραφής αλλά σάπιοι εώς εκεί που δεν πάει γίνεστε επαγγελματίες πολιτικοί…

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές πολιτικοί,που δήθεν κόπτεστε και νοιάζεστε για τον συνάνθρωπο σας,για τον άνεργο,τον πολύτεκνο,τον ασθενή,τον ηλικιωμένο ενώ στην πραγματικότητα αδιαφορείτε γιατί ποτέ δεν θα έρθετε σε παρόμοια κατάσταση…

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές πολιτικοί,που πουλάτε την πατρίδα μου,χωρίς καν να ερωτηθώ,δήθεν για να με σώσετε,ενώ ξέρετε ότι έρχεται το τέλος σας ….

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές δημοσιογράφοι,λαοπλάνοι,υπάλληλοι των συμφερόντων που ενώ υπηρετείτε την αλήθεια και την κοινωνία,δημιουργείτε ψεύτικα είδωλα και δίνετε βήμα στους διεφθαρμένους αντί να τους στηλιτεύετε

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές δημοσιογράφοι,που καθοδηγείτε την κοινή γνώμη σε κόμματα-συμμορίες που ληστεύουν τον ιδρώτα ενός λαού, τον οδηγούν στον όλεθρο, τον διχάζουν και τον διαιρούν για να είναι πάντα στην κυβέρνηση..

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές αρχιερείς, που ενώ κηρύττετε τον λόγο του Θεού,δεν τηρείτε το παραμικρό από τα λόγια Του,και κρύβετε με τα ράσα σας την σαπίλα και την μαυρίλα της διεφθαρμένης σας ψυχής που πιστεύει μόνο στο όργανο του σατανά, το χρήμα..

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές δικαστικοί, το θεμέλιο της κοινωνίας μας, που ενώ ορκιστήκατε σε τυφλή δικαιοσύνη,πίστη στο Σύνταγμα αφήνετε ατιμώρητους τους δολοφόνους των ονείρων μας.

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές αρχιερείς,που παρουσιάζετε σαν έργο σας την βοήθεια των απλών πιστών,είτε στα συσσίτια είτε σε ανεγέρσεις ιδρυμάτων και ναών και δίνετε ψευδείς βεβαιώσεις σε ολίγους για δήθεν δωρεές….

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές συνδικαλιστές, που ενώ σας ψηφίζουν για να προασπίσετε τα συμφέροντα των εργαζομένων,βολεύετε τον εαυτό σας και αυτούς που σας υποδεικνύουν τα αφεντικά σας…

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές που καταδικάζετε τον φασισμό και τον ρατσισμό και χρησιμοποιείτε βία ενάντια σε αυτούς που κατηγορείτε για βία…

Αλίμονο σε εσάς υποκριτές,που κόπτεστε για το τι προσφέρει το κράτος για εσάς ενώ δεν παρουσιάσατε ποτέ τα εισοδήματα σας….

Αλίμονο σε εμάς υποκριτές,, που καταδικάζουμε πάντα όλους τους άλλους χωρίς να κρίνουμε και να αλλάζουμε προς το καλύτερο τον εαυτό μας…

Αλίμονο σε εμάς υποκριτές,που συμπεριφερόμαστε σαν είμαστε μόνοι μας, αδιαφορούμε ενώ συμβιώνουμε με ανθρώπους σε μια – υποτίθεται -ευνομούμενη πολιτεία, καταπατώντας τους νόμους της…

Αλίμονο σε εμάς υποκριτές, που περιμένουμε τους άλλους να μας σώσουν,καθισμένοι στον καναπέ μας,μπροστά στα πληκτρολόγια μας, αδιαφορώντας για το μέλλον των παιδιών μας,με δικαιολογία ότι δεν έχουμε την δύναμη να αντιδράσουμε στο σύστημα…

Μακάριοι αυτοί που θα καταλάβουν οτι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά φιλοσοφικό,ηθικό.Εξουσία και χρήμα διαφθείρουν τον άνθρωπο,τον μεταμορφώνουν σε κτήνος,παίζουν με το μυαλό του,αφαιρούν ζωές και εξαφανίζουν συνειδήσεις.

Μακάριοι όσοι καταλάβουν οτι πρέπει να αντιδράσουν, να πάψουν να είναι σύγχρονοι δούλοι,να αποφασίσουν οτι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον θεού και ανθρώπων και οτι ο πλούτος της γης μας ανήκει σε όλους. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΕΙΘΕ Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟς ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ…

Σ. Α.

olympia

Φράου-less: Λες και έτσι θα σταματήσεις την εκμετάλλευση


Του Πέτρου Αργυρίου (agriazwablogspot.com) - Ματωμένες φράουλες. Εμείς θέλουμε τις φράουλες μας χωρίς αίμα και κομματάκια μεταναστών. Φτηνές και καθαρές.

Παραδεισένιες.

Για τους περισσότερους από εμάς, η συντριπτική πλειοψηφία των πραγμάτων που τρώμε και χρησιμοποιούμε έχουν εγκιβωτισμένους τόνους ιδρώτα. Και ενίοτε αίματος. Και είναι ιδρώτας και αίμα κυρίως αλλωνών.

Από τα αθλητικά παπούτσια που φοράς όταν κάνεις τσόκινγκ για να είσαι φιτ, μέχρι το κακάο που το παιδάκι σου λατρεύει να πίνει, από τα φιλετάκια που λατρεύει η γυναίκα σου μέχρι το καλό σου το κουστούμι, όλα αυτά και πολλά περισσότερα περιέχουν τόνους ιδρώτα και ενίοτε αίματος αλλωνών. Και φορές φορές το αίμα είναι και παιδικό.

Έτσι είναι τα πράγματα σε ετούτο των πλανήτη. Τα πράγματα των ανθρώπων είναι φτιαγμένα από ιδρώτα και αίμα. Κυρίως αλλωνών.

Όταν το αίμα είναι εισαγόμενο είναι οκ. Δε ρωτήσαμε, δε μάθαμε.

Τώρα που το αίμα χύθηκε στην Ελλάδα, η λύση είναι μία: εμπάργκο στις φράουλες Μανωλάδας να μη λερωθούν οι καταναλωτικές μας συνήθειες με εγχώριο αίμα.

Ο τοπικισμός απέκτησε κοσμοπολίτικη γκλαμουριά. Επιτέλους μπορούμε τώρα που πτωχεύσαμε να καμωνόμαστε τους συνειδητοποιημένους.

Να σε πω: Δεν πυροβόλησαν σύσσωμοι οι καλλιεργητές φράουλας λαθρεργάτες.

Όχι.

 

Να σου δώσω μερικά στοιχεία: Φέτος οι καλλιεργητές φράουλας στην Ευρώπη έπαιρναν 0,5 εως 0,7 το κιλό. Φαντάσου τώρα ένα καλλιεργητή που πρέπει να συγκεντρώσει ας πούμε 10000 ευρώ χωρίς να συνυπολογίσουμε τα όποια κόστη. Θα πρέπει να μαζέψει μόνος του 2000 κιλά φράουλες. Για να φας εσύ φτηνή φράουλα θα πρέπει κάποιος να μαζέψει δύο χιλιάδες κιλά φράουλες ίσα ίσα για να ζήσει.

 

2 χιλιάδες κιλά φράουλες.

 

Αν πληρώνει εργάτη 25 ευρώ μεροκάματο, ο εργάτης πρέπει να του μαζέψει αρκετά παραπάνω από 50 κιλά φράουλες, καμιά χιλιάρα φράουλες την ημέρα. Χίλιες φράουλες για να φας εσύ φράουλα του ενός ευρώ το κιλό. Να σπάσει η μέση και του καλλιεργητή και του εργάτη δηλαδή.

Η φράουλα αποτελεί πλέον ένα από τα τρανταχτά παραδείγματα αποτυχίας της ελεύθερης αγοράς. Και η αποτυχία της ελεύθερης αγοράς είναι η μέθοδος επιβολής της. Η εξαθλίωση και η εκμετάλλευση είναι αυτά που ρίχνουν τις τιμές και οι χαμηλές τιμές είναι αυτές που δημιουργούν ακόμη περισσότερη εκμετάλλευση σε ένα φαύλο κύκλο σύνθλιψης των τιμών και των μικρών «ψαριών».

Η φρικτή ιστορία του τσιφλικά δεν μας λέει μόνο το πασιφανές του πόσο απάνθρωπος είναι ο καπιταλισμός για τους περισσότερο αδύναμους. Μας λέει το πόσο χειρότερος είναι ένας νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός όπου τα πάντα λειτουργούν χωρίς ρύθμιση, χωρίς παρέμβαση, χωρίς εποπτεία.

Άσχετα από τις πολιτικές τοποθετήσεις των εμπλεκομένων, το παράδειγμα της Μανωλάδας λειτούργησε ως τυπικό του νεοφιλελευθερισμού, αυτής της παράδοξης  πολιτικοοικονομικής αίρεσης που κυβερνά τον κόσμο:

Σωματέμποροι χωρίς ρύθμιση, έλεγχο, παρέμβαση φέραν λαθρεργάτες, από Ασία μεριά αυτή τη φορά.

Τσιφλικάδες χωρίς ρύθμιση, έλεγχο, παρέμβαση αγοράσαν την φθηνή εώς τσάμπα εργασία.

 

Οι λαθρεργάτες χωρίς ρύθμιση, έλεγχο, παρέμβαση, εποπτεία δουλεύαν για τα λαμόγια του κερατά δεσμευόμενοι μονομερώς από μια διμερή συμφωνία που οδήγησε σε δύο φαινόμενα: Τη φτηνή φράουλα λόγω φτηνής εργασίας που χωρίς ρύθμιση, έλεγχο, παρέμβαση πίεζε ασφυκτικά άλλους καλλιεργητές φράουλας που δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν για ηθικούς λόγους να έχουν πρόσβαση στη λαθρεργασία και την αμοιβή των λαθρεργατών με άπλετα νομίσματα καυτού μολυβιού.

Ο τσιφλικάς στην Μανωλάδα δεν ήταν μόνο καθήκι του κερατά. Δεν ήταν μόνο εκμεταλλευτής. Ήταν και τεράστιος μαλάκας. Και κάκιστος επιχειρηματίας.

Οι πυροβολισμοί στο ψαχνό μάτωσαν τη φράουλα παγκοσμίως. Αν δεν μπει στη φυλακή ο τσιφλικάς, του χρόνου θα ψάχνει για εργάτες με τα κιάλια. Ο νεοφιλευλερισμός έχει ανάγει κάκιστους επιχειρηματίες, κοντόφθαλμους και αδίστακτους όσο ο τσιφλικάς της Μανωλάδας σε πρότυπα. Η ελεύθερη αγορά που επιτρέπει σε κάτι τέτοιους μαλάκες να κάνουν ότι τους κατέβει είναι καταδικασμένη όχι μόνο ηθικά αλλά εν τέλει και οικονομικά. Και μαζί της θα πάρει και όλους μας.

Αλλά ας γυρίσουμε στο μείζον θέμα, το ηθικό. Τι κάνουμε για αυτό;

Εμπάργκο. Ναι, ναι, εμπάργκο.

Ωραίο ακούγεται. Ας το μελετήσουμε λίγο όμως το πράγμα.

Πέρα από το γεγονός του ότι ποτέ δεν πολυέτρωγες φράουλες γιατί το φρούτο είναι ευαίσθητο και δεν χωράει στη μέχρι πρότινος νοοτροπία σου του ψωνίζω με την οκά και έχω στοκ στο ψυγείο μου γιατί βαριέμαι να πηγαίνω στις λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ πάνω από μια φορά την ημέρα οπότε σου είναι και εύκολο να «στερηθείς» τις φράουλες, δείχνεις να αδυνατείς να καταλάβεις ότι με το εμπάργκο σου στις φράουλες όχι μόνο δεν αποκαθιστάς το άδικο που έγινε στους λαθρεργάτες από τους επιστάτες του συγκεκριμένου μεγαλοτσιφλικά, αλλά με χάρη, υποκρισία και ηθική ανωτερότητα αγίου, γαμάς και κάτι εκατοντάδες οικογένειες που σπαν τη μέση τους για να τρως εσύ φράουλες.

Τι θα μπορούσε να γίνει για να αποκατασταθεί το άδικο;

Λέγεται νόμος. Και τείνουμε να το ξεχνάμε, να το παρακάμπτουμε ή να διαστρεβλώνουμε.

 Δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένο νόμο, αλλά στην έννοια του νόμου μέσα στα πλαίσια ενός κράτους δικαίου που ούτε είχαμε, ούτε έχουμε και ούτε προβλέπεται να έχουμε.

Μέσα σ ένα τέτοιο πλαίσιο οι επιστάτες και ο μεγαλοτσιφιλικάς θα μπαίναν μέσα για πολύ μα πολύ καιρό. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, περουσιακά στοιχεία των δραστών και των ηθικών αυτουργών θα δημεύονταν και θα δημιουργούταν ένα ταμείο για την αποζημίωση των λαθρεργατών ενώ οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις θα παραχωρούνταν σε κατά προτίμηση νέους αλλά και παλιούς καλλιεργητές που αποδεδειγμένα δεν χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές αισχρής εκμετάλλευσης[1]. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στο αίσχος θα παύονταν άμεσα και οι επιχειρηματίες του τροφίμου που συνεργάζονταν με τον μεγαλοτσιφλικά θα καλούνταν να πληρώσουν και αυτοί πρόστιμο που θα πήγαινε στο ταμείο αποκατάστασης των λαθρεργατών. Για να πάρουν τα λεφτά της αποζημίωσης οι λαθρεργάτες θα έπρεπε να υπάρχει μία και μόνη προϋπόθεση: Να «δώσουν» τους σωματέμπορες που τους φέραν στη Μανωλάδα.

Απλά, άμεσα, δρακόντεια.

Για την εξασφάλιση εργατικών χεριών θα έπρεπε όπως ήδη συμβαίνει για άλλες καλλιέργειες να συνάπτονται διακρατικές συμφωνίες.

Δυστυχώς για να συναφθούν διακρατικές συμφωνίες θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο κράτη και η Ελλάδα δεν έχει δημιουργήσει κράτος. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει μόνο παρακρατικές συμφωνίες όπως τα λαδώματα πριν τα μνημόνια και τα μνημόνια μετά τα λαδώματα.

Οι Μπαγκλαντεσιανοί λαθρεργάτες δεν ήρθαν στην Ελλάδα για τουρισμό. Ήρθαν για τον ίδιο λόγο που δουλεύεις και εσύ. Για τα φράγκα.

Το μαζί τους φάγατε που η ελληνική κοινωνία και η παγκόσμια κοινότητα εκτόξευσε κατά της Μανωλάδας είναι τόσο δίκαιο όσο το «μαζί τα φάγαμε».

Φαντάζομαι ότι δεν είναι όλοι οι καλλιεργητές στην Μανωλάδα απάνθρωπα τέρατα που ποτίζουν τις φράουλες τους με αίμα μεταναστών.

Παρά ταύτα το εμπάργκο των αστών που δεν βοηθάει τους λαθρεργάτες σε τίποτα,  καταστρέφει και τους μικρότερους καλλιεργητές φράουλας. Και τους καταστρέφει με την μύτη ψηλά να μην του βρωμάν οι φράουλες.

Τι ποιητική δικαιοσύνη θεέ μου.

Ρε αστείε αστέ. Ξέρεις τι θέλει τώρα ο λαβωμένος μετανάστης; Θέλει το εμπάργκο σου; Πανηγυρίζει για το εμπάργκο σου και λέει πωπω ρε πούστη μου τι ηθικά υπέροχος λαός που είναι αυτοί οι υπόλοιποι Έλληνες πλην των Μανωλαδαίων;

Τα λεφτά του πίσω θέλει ρε. Όπως τα θες και εσύ.  Εσύ που δεν ήσουν και το καλύτερο παιδί καθώς μπορεί να είσαι από εκείνους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους των Ελλήνων ολιγαρχών, του Λαυρεντιάδη, του Βγενόπουλου, του Μπόμπολα, του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, του Μελισσανίδη κλπ κλπ ή από κείνους τους δημοσίους των μεγαλοτσιφλικάδων του ΠΑΣΟΚ που κάναν το δημόσιο ιδιωτικό τους τσιφλίκι.

 

Ναι ναι εσύ. ΕΣΥ. Για τα φράγκα. Έντιμοι άνθρωποι σε βρώμικες δουλείες. Γιατί και εσύ όπως και ο λαθρεργάτης τα ίδια κίνητρα είχατε, όντως ανθρώπινα πλάσματα. Δουλειά για φράγκα. Όποια δουλειά. Αστική βέβαια. Γραφειοκρατική γιατί τις αγροτικές έχουμε τους Μανωλαδαίους και τους λάθρο.

Και τώρα πάλι πουλάς ηθική ανωτερότητα.

Να σου πω κάτι: Δε θες ανισότητα; Οκ σου βρήκα λύση:

Άκου: κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας: Ναι, ναι. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να συσσωρευτεί πλούτος. Bye bye διαφορά δυναμικού, τέρμα το καύσιμο στη μηχανή του καπιταλισμού. Μου λες και μάλλον σωστά, ε δε θα γίνουμε και σοβιετία.

Οκ, άκου: τροποποίηση: Κατάργηση του κληρονομήσιμου πλούτου. Μετά θάνατον η ιδιωτική περιουσία θα περνά στο δημόσιο και θα διαμοιράζεται στους πολίτες. Όλα τα παιδιά θα γεννούνται ίσα. Όλα

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Πέρα από τα πρακτικά προβλήματα μιας τέτοιας πρότασης όπως το ότι οι άλλες χώρες (περιλαμβανομένων και των εικονικών χωρών που λέγονται off shore) θα στρώνουν χαλί στους νέους τους πελάτες που θα ρευστοποιούν κατά μιλιούνια περιουσίες για να τις περάσουν παράτυπα στα καμάρια τους, όσοι Έλληνες έχουν πατεράδες και μανούλες που έχουν ακόμη κάτι να τους κληροδοτήσουν, δε θα δεχόμασταν την κατάργηση της κληρονομιάς ούτε με  σφαίρες.

Οκ:  Να το τροποποιήσω: Κατάργηση της κληρονομήσιμης περιουσίας για οτιδήποτε πάνω από 500000 ευρώ. Τέρμα οι υπερπλούσιοι. Πέρα από τα προβλήματα πρακτικής εφαρμογής, αυτό είναι τέλειο. Μπορεί κάποιος να βγει πρωθυπουργός με μια τέτοια πρόταση. Γιατί; Γιατί εμείς είμαστε οι πολλοί και οι εξ ορισμοί καλοί και οι άλλοι οι λίγοι και οι εξ ορισμού κακοί. Το δίκιο του φτωχού να σκεπάσει την ισχύ του πλούσιου.

Αλλά ας είμαστε ακόμη πιο ειλικρινείς. Αν τα 500000 γινόντουσαν 50000; Αν τα 50000 5000;

Το θέμα για σένα δεν είναι τόσο το τι είναι ηθικά σωστό. Το θέμα είναι αν περνάς την κρησάρα. Αυτό είναι όλο.

Αντί για όλες αυτές τις προτάσεις σου προτείνω κάτι άλλο. Να ξεχωρίσεις ως πολίτης, ως καταναλωτής, ως ψηφοφόρος, ως άνθρωπος, ως εραστής, ως μέλος οικογένειας, ως εργαζόμενος, ως εργοδότης την ήρα από το στάρι.

Για χρόνια επιβράβευες τη λαμογιά με κάθε δυνατό τρόπο. Μέχρι να έρθει η λυπητερή σε όλους μας.

Άσε λοιπόν τους συμψηφισμούς του μαζί τα φάγαμε και μαζί τους φάγανε. Άσε την ηθική ανωτερότητα γιατί με εξαίρεση κάτι απάνθρωπους θρησκευτικούς ηθικούς κώδικες οι περισσότεροι νεοέλληνες ποτέ δεν διέπρεψαν ηθικά, εκτρέφοντας και τρεφόμενοι από τη λαμογιά και τη διαφθορά.

Φάε ένα σκασμό φράουλες ντόπιες μπας και ανέβει η τιμή και ξαναγίνει η φράουλα κάτι που να αξίζει να καλλιεργείται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες ή κάνε με τους γείτονες σου μια σύμπραξη καταναλωτών που θα παίρνει απευθείας αγροτικά προϊόντα από τους καλλιεργητές και θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να ελέγχει τις πρακτικές τους, καλλιέργησε φράουλες μόνος σου ή κάνε μια σύμπραξη περιαστικών καλλιεργητών μικρής κλίμακας. Βρες τρόπο να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Κατάλαβε ότι νεοφιλελεύθερο και ηθικό δεν μπορούν να συνυπάρχουν.

Σταμάτα να στρουθοκαμηλίζεις και να νομίζεις ότι μόνο οι φράουλες είναι ματωμένες. Έχεις φάει εν αγνοία σου και εν γνώσει σου τόσο αίμα που κουνούπι στο μπόι σου θα έσκαγε.

Α ναι. Και από τα παιδάκια σου. Τα θρεφτάρια σου. Δεν είναι κακό για κάποια από αυτά που δεν τα παίρνουν τα γράμματα να τους υποδείξεις το δρόμο του εποχιακού έστω εργάτη/αγρότη για το χαρτζιλίκι και τις ανάγκες τους και να μην ψάχνεις κάθε πουστιά για να τους κάνεις γραφειοκράτες. Για να τους κάνεις κράτος. Γιατί να ξέρεις ότι για τον νεοφιλελευθερισμό το κράτος είναι απλά ένας μηχανισμός που χρησιμοποιεί για να επιβάλει την ασυδοσία ορισμένων συμφερόντων. Όταν το κράτος κάνει τη δουλειά του (στην περίπτωση της Ελλάδας το παρακράτος), καθώς αυτό έχει μια διμερή συμφωνία με τον νεοφιλελευθερισμό που δεσμεύει το κράτος και μόνο (ουσιαστικά εσένα δεσμεύει και εσένα δημεύει και μόνο), όταν λοιπόν το κράτος κάνει τη δουλειά του νεοφιλελευθερισμού τότε ο νεοφιλελευθερισμός το πυροβολά στο ψαχνό και το στέλνει από εκεί που ήλθε.

 

Τα εμπάργκο, οι απεργίες και όλες οι μαζικές στάσεις είναι πολύ σημαντικά όπλα για να παίζεις μαζί τους. Πρέπει να ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιείς και που να τα στρέφεις αποφασιστικά αν δεν θες να τα παροπλίσεις ή να πάρουν τα σκάγια τους αθώους.

Τιμώρησε τους ενόχους. Τους τσιφλικάδες και το παρακράτος. Όχι συλλογικά τους αγρότες ρε αστέ. Γραφειοκράτη. Αυλικέ του καζινοσυστήματος που σου δίνει πολλά για να σου τα πάρει όλα.

Παραιτήσου από τη δουλειά σου αν δουλεύεις για τους ολιγάρχες ή το παρακράτος. Μην πας σε δουλειές τους. Μην ψηφίζεις τους πολιτικοικονομικούς τσιφλικάδες. Μην είσαι τόσο αφελής όσο ο Μπαγκλαντεσιανός που δεσμεύεται σε διμερής συμφωνίες που δεσμεύουν μόνο αυτόν

Αντί για αυτά που δε θα κάνεις, κάνεις εμπάργκο στις φράουλες να πάρεις κι άλλους αθώους μαζί σου μαζί με τους ενόχους.

Και όλα αυτά τώρα που σου περνάνε ένα πολυνομοσχέδιο μπλέντερ των όποιων δικαιωμάτων σου είχαν απομείνει, ακόμη και αυτό της ατομικής ιδιοκτησίας την οποία θα με σκότωνες αν σου την καταργούσα. Εμένα ναι. Τον πρωθυπουργό που στην καταργεί αν δεν τηρείς τις ασήκωτες υποχρεώσεις σου προς ένα παρακράτος που σε πουλάει στον νεοφιλελευθερισμό, ακόμη τον ανέχεσαι. Τον μεσάζοντα του μεγαλοτσιφλικά και τον μεγαλοσωματέμπορα τον ανέχεσαι.

Αφού ετεροχρονισμένα σήκωσες το μπόι σου απέναντι στον εκμεταλλευτή της Μανωλάδας (και καλά έκανες αλλά μην νομίζεις ότι κέρδισες κάποια μάχη) και εκτονώθηκες, κρύβεσαι στην τρύπα σου τώρα που σε κάνουν λαθρεργάτη στη χώρα σου ή όπου αλλού σε εξαναγκάσουν να πας για να επιβιώσεις.

Η Μανωλάδα συνέβαινε επί δεκαετίες. Η Μανωλάδα συνέβη. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για κάτι που έχει ήδη συμβεί. Η Ελλάδα συμβαίνει επί δεκαετίες. Και συνεχίζει να συμβαίνει. Ίσως να προλάβεις να διασώσεις κάτι. Μάλλον δε θα σε αφήσουν.

Μήπως τώρα έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις πως παίζεται το παιχνίδι ή θα περιμένεις να πάρεις και άλλα μαθήματα καταστροφής;

olympia

ΙΔΟΥ ΟΙ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ» ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


silipsi
Χθες, στη Νέα Χώρα Χανίων, δύο «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες», ένας 39χρονος Αλγερινός κι ένας 40χρονος που δηλώνει Παλαιστίνιος εισέβαλαν στο σπίτι δύο Μαροκινών, 26 και 27 ετών, και αφού τους ξυλοκόπησαν αγρίως τους λήστεψαν, αφαιρώντας τους 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Μετά το περιστατικό, οι δύο Μαροκινοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις Α’ Βοήθειες, ενώ λίγο αργότερα πήγαν στο αστυνομικό μέγαρο και αναγνώρισαν τον Αλγερινό, μετά από προσαγωγές υπόπτων που είχαν γίνει. Ο Παλαιστίνιος (με ή χωρίς εισαγωγικά) αναζητείται.

Aυτά είναι τα 25+4 νησιά που διεκδικεί η Τουρκία στο Αιγαίο - Ζητείται απάντηση από ΥΠΕΞ...


Ολόκληρος ο κατάλογος με τα ελληνικά νησιά που διεκδικεί η Τουρκία και τα οποία περιλαμβάνονται στην απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα στην τουρκική Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου είναι τα 25 νησιά (συν τις τέσσερις βραχονησίδες στην περιοχή Οινουσσών, Πασά, Βάτος, Μανδράκι, Γαβάθι) του χάρτη εκ των οποίων τα μισά είναι γνωστά και τα άλλα μισά είναι ... νέες διεκδικήσεις.
Η διεκδίκηση προέκυψε κατά έναν πρωτοφανή τρόπο ότι χαρακτηρίστηκαν "Mη έγκυρες" οι Συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων με τα οποία τα νησιά του Αιγαίου, πλην Ιμβρου, Τενέδου και ορισμένων βραχονησίδων περιήλθαν οριστικά στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή από το Κοτσάελι, Lütfü Türkkan.
Η ερώτηση αφροούσε για το καθεστώς το οποίο ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και αν αυτό διέπεται από τις συνθήκες της Λοζάνης του 1923  και των Παρισίων του 1947 (παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα), τόνισε ότι "το ζήτημα είναι θέμα ερμηνείας των σχετικών συνθηκών".
Είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοια συνολική αμφισβήτηση των συνθηκών που διέπουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου και σίγουρα είναι προεόρτιο αυτών που θα ακολουθήσουν με τις έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Όσον αφορά τα νησιά (λόγω παραδρομής) εκτιμάται ότι εκεί που λέει Koyun δεν πρέπει να είναι το Koyun adasi (δηλαδή 1 νησί), αλλά τα νησιά που είναι ΒΑ της Χίου, δηλαδή τα Koyun adalari, ενώ όσον αφορά τη νησίδα Keci η αναφορά πρέπει να είναι για την Ψέριμο (εκτιμώντας ότι ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας ηθελημένα αναφέρθηκε σε νησιά που θα μπορέσουν σύγχιση οι σχετικές του δηλώσεις)
α. Koyun (βρίσκεται μέσα στη θάλασσα του Μαρμαρά απέναντι από το Balιkesir =Παλιόπολη και ασφαλώς τουρκική εξ ολοκληρου)
β. Hurşit (νησίδα δίπλα στους Φούρνους)
γ. Fornoz (Φούρνοι)
δ. Eşek (Γαϊδουρονήσι κατά τη μετάφραση, δηλαδή Αγαθονήσι)
ε. Nergizçik (Αρκοί)
στ. Bulamaç (νησίδα ΝΑ Αγαθονησίου)
ζ. Kololimnoz (το όνομα αυτό μπορεί να αναναφέρεται σε 2 νησιά - στο imralι στη θάλασσα του Μαρμαρά και στη νησία Καλόλιμνος βορειως της Καλύμνου)
η. Keçi (=Γίδα, Κατσίκα - πρόκειται για μη αμφισβητούμενο τουρκικό νησάκι που βρίσκεται μέσα στον Κόλπο της Μαρμαρίδας σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή - ακόμη κι εγώ που είμαι χοντρούλης το φτάνω κολυμπώντας)
θ. Sakarcılar (Νησίδα Γυαλί)
ι. Koçbaba (Νησίδα Λέβιθα)
ια. Ardacık (Νησίδα Σύρνα)
Η Χαμηλή, τα Διβούνια και η Αστακίδα είναι αυτά που δεν φαίνονται ονομαστικά στον κατάλογο, αλλά είναι διακριτά στο χάρτη.
Ο Νταβούτογλου δήλωσε συγκεκριμένα ότι "τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο με την Ελλάδα, δεν καθορίζονται από μια έγκυρη συμφωνία, ώστε να επιλύονται τα προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ των δύο πλευρών".
Πρακτικά ο Α.Νταβούτογλου λέει ότι "Δεν υπάρχει καμία συμφωνία που να προσδιορίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αιγαίου" κι αυτό το λέει για πρώτη φορά.
Φυσικά αν οι συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων είναι μη έγκυρες, σημαίνει ότι ξεκινάμε και μια μεγάλη συζήτηση για την δυτική Τουρκία, το καθεστώς των Στενών, την Ανατολική Θράκη, το καθεστώς της Κωνσταντινούπολης κλπ κλπ...
Μόνο που αυτά δεν έπρεπε να τα λέμε εμείς, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών που εποίησε τη νήσσαν για ακόμα μία φορά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΡΑΝ ΣΤΟΝ ΜΕΖΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΝΟ – ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΙ ΕΦΥΓΕ!

KAMMENOS54
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν εχθές το βράδυ στη βουλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού Πάνου.

Ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/blog-post_827.html#ixzz2Rqo6J6WuO ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε O ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε «κρυφά κόστη» στην αποδοχή τεθωρακισμένων οχημάτων που βρίσκονται επί δεκαετίες στο οπλοστάσιο του ΕΣ.
Τα επείγοντα προγράμματα συντήρησης και προμήθειας ανταλλακτικών για σειρά οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσίασαν στις 26 Απριλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής. Τα κατ΄ευφημισμόν «εξοπλιστικά προγράμματα» αφορούν την επαναπιστοποίηση βλημάτων, την προμήθεια πυρομαχικών καθώς και ανταλλακτικών για την συντήρηση και υποστήριξη οπλικών συστημάτων κεφαλαιώδους σημασίας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με την αποδοχή της δωρεάς τεθωρακισμένων οχημάτων από τις ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι στη συνέχεια θα προκύψει «ουρά» με κρυφά κόστη καθώς και στο πρόγραμμα συντήρησης των ελικοπτέρων Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Η πληροφορία αναφέρεται προφανώς στα τεθωρακισμένα οχήματα M113A2, Μ901Α2 ITV και M577A2 που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία με τον Ελληνικό Στρατό και όχι στα άρματα μάχης Μ1Α1 Abrams, για τα οποία εξανεμίζονται οι όποιες πιθανότητες για την απόκτησή τους. Όπως διέρρευσε, το σύνολο της διαθέσιμης χρηματοδότησης για «εξοπλιστικά προγράμματα», εντός ή εκτός εισαγωγικών, ανέρχεται σε €300 εκατ. για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πιστώσεις που αναπόφευκτα θα κατευθυνθούν στον εκσυγχρονισμό και στη συντήρηση υφιστάμενων οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπό αυτά τα δραματικά δεδομένα, είναι απορίας άξιο πώς διάφοροι ανεγκέφαλοι παρομοιάζουν με «εθνικό έγκλημα» την εφαρμογή της Νέας Δομής Δυνάμεων και κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων και βεβαίως, πώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα τολμήσει να σπαταλήσει εκατομμύρια ευρώ για τη μίσθωση φρεγατών FREMM και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από τη Γαλλία.

strategyreports.wordpress.com

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΗΔΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

lathro
Μια… πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε αυτές τις μέρες το «αρχηγείο» της ΕΛΑΣ (του Δένδια…) με την οποία ενημερώνει το κοινό για 39 (ναι, τόσες πολλές!!!) «απελάσεις» προκειμένου να δείξει στους Έλληνες ότι μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για να λυθεί επιτέλους το μεταναστευτικό. Ιδού η… πανηγυριτζίδικη ανακοίνωση:

ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/taliban-anakoinosan-epithesi-kata-toy-NATO.html#ixzz2Rqnpgjay

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την έναρξη των "εαρινών επιχειρήσεων" κατά της κυβέρνησης 
της Καμπούλ, των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των "διπλωματικών τους κέντρων", με επιθέσεις καμικάζι και πράκτορες που "εισχωρούν" στις αφγανικές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας.
Η επιχείρηση "Χαλίντ μπιν Ουαλίντ", που φέρει το όνομα του μεγαλύτερου διοικητή των μουσουλμανικών δυνάμεων του 7ου αιώνα, "θα αρχίσει μαζικά και συντονισμένα σε όλη τη χώρα" από τις 28 Απριλίου, δήλωσαν οι Ταλιμπάν που αυξάνουν τις επιθέσεις κάθε χρόνο αφού λιώσουν τα χιόνια, που εμποδίζουν τις μετακινήσεις τους.

Οι Ταλιμπάν απειλούν να πραγματοποιήσουν "ομαδικές επιχειρήσεις μαρτύρων στις βάσεις των ξένων εισβολέων, των διπλωματικών τους κέντρων, των στρατιωτικών τους αεροδρομίων" ώστε να τους "προκαλέσουν βαριές απώλειες".
Παράλληλα εκφράζουν ικανοποίηση για την έναρξη της αποχώρησης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, η βασική δύναμη των 100.000 ανδρών, Αμερικανών στην πλειοψηφία τους, αναμένεται να έχει εγκαταλείψει τη χώρα στα τέλη του 2014 για να παραδώσει τον έλεγχο της ασφάλειας της χώρας στις αφγανικές δυνάμεις. "Ο εχθρός με όλη του τη στρατιωτική δύναμη αναγκάστηκε να φύγει", τονίζουν.
Οι Ταλιμπάν καλούν τους αφγανούς δημόσιους λειτουργούς να "διακόψουν" κάθε σχέση με μια "παραπαίουσα κυβέρνηση" και τους θρησκευτικούς αρχηγούς και φυλάρχους να "εμποδίζουν τους νέους να εντάσσονται στις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας".
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Νταουλάτ Ουζίρι είπε ότι οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν κάθε άνοιξη την ίδια επιχείρηση "αλλά δεν μπορούν να επιτεθούν κατά μέτωπο στις αφγανικές δυνάμεις και καταφεύγουν στους παγιδευμένους μηχανισμούς που τοποθετούν στους δρόμους και στις επιθέσεις αυτοκτονίας".
Οι Ταλιμπάν άρχισαν ένοπλη εξέγερση μετά την εκδίωξή τους από την εξουσία στην Καμπούλ το 2001 από έναν συνασπισμό αφγανών πολεμάρχων που είχε την υποστήριξη του αμερικανικού στρατού.
 Παρά την ανάπτυξη στο Αφγανιστάν της διεθνούς δύναμης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, οι Ταλιμπάν κατάφεραν να συγκροτούν προπύργια σε αρκετές περιοχές, κυρίως στη νότια και ανατολική χώρα. 


πηγη

ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΦΥΛΑΚΕΣ

MARKOPOYLOS
Από τότε που μπήκε το Μνημόνιο στη ζωή μας, υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου ένας διαχωρισμός σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς». Πρόκειται σίγουρα για έναν πρόχειρο και ευκαιριακό διαχωρισμό της στιγμής, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεκίνησαν «αντιμνημονιακοί» για να ξεγελάσουν το λαό, για να καταλήξουν οι πιο σκληροί μνημονιοφύλακες

Ιταλία: Ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από την έδρα της κυβέρνησης – Πληροφορίες για νεκρό αστυνομικό ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/italia-antallagh-pyrovolismwn-exw-apo-thn-edra-ths-kyvernhshs.html#ixzz2RqnS6T00


- Δυο οι τραυματίες απο τους πυροβολισμούς έξω απο το γραφείο του πρωθυπουργού στη Ρώμη
- Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την ώρα που σε μικρή σχετικά απόσταση ορκιζόταν η κυβέρνηση του Ε. Λέτα
- Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας συνελήφθη


Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι, την ώρα που σε μικρή απόσταση ορκιζόταν η κυβέρνηση του Λέτα.

Δυο άνδρες έχουν τραυματισθεί, ένας εκ των οποίων, μπορεί να είναι νεκρός, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τα οποία προσθέτουν πως στο σημείο έχουν βρεθεί 7 κάλυκες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε οτι έχει συλληφθεί ένας άνδρας.

newsit.gr

ΣΗΚΩ ΣΤΑΛΙΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ! ΚΝΙΤΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΧΑΡΛΕΜ ΣΕΪΚ!

579847
«Γέμισε από μαθητές το θεατράκι της Γκράβας στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ – ΦΩΤΟ», βροντοφωνάζει η επίσημη ιστοσελίδα των θαυμαστών του Στάλιν. Ανοίγουμε, λοιπόν, τις φωτογραφίες που οι ίδιοι παραθέτουν και παρατηρούμε τα εξής:
1ον) Στο «γεμάτο» θεατράκι είναι τρεις κι ο κούκος.

Μελέτη σοκ: Τα μαθήματα κατά του «ρατσισμού» φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα στους μαθητές και τους αυξάνουν την εχθρότητα για τους άλλους πολιτισμούς ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/blog-post_2266.html#ixzz2RqnASGo1Τα παιδιά στα οποία γίνονται μαθήματα κατά του ρατσισμού στο σχολείο έχουν περισσότερες πιθανότητες να δείξουν έλλειψη ανοχής έξω από την τάξη, διαπιστώνει μια σημαντική μελέτη.

«Ναι» στο πολυνομοσχέδιο από 168 βουλευτές - όχι από 123 ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/168-123.html#ixzz2Rqmm6T5l


«Ναι» στο πολυνομοσχέδιο από 168 βουλευτές - όχι από 123


Επειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση αλλά και με πολλές τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή, πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το Πολυνομοσχέδιο που περιέχει προαπαιτούμενα για την εκταμίευση δόσεων ύψους 8,8 δις ευρώ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 168 βουλευτές και κατά 123 ενώ παρών ψήφισε ένας βουλευτής. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος ψήφισε ναι για πρώτη φορά μετά τη φυγή του από τη ΝΔ ενώ και ο βουλευτής Λευκάδας. Θ. Σολδάτος που είχε διαγραφεί, ψήφισε επίσης υπέρ. Πιθανότατα η ψήφος τους να ανοίγει το δρόμο για επιστροφή τους στη Νέα Δημοκρατία.

«Η κυβέρνηση δεν εχει πολιτική, είναι μόνο «διαχειριστής των ντιλς των αποκρατικοποιήσεων» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Αναφερόμενος στις διατάξεις που αφορούν το Δημόσιο έκανε λόγο για «ανθρωποθυσία».

Για διγλωσσία κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπέρ της εξόδου απο το ευρώ, «αν χρειασθεί», τάχθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ψέματα τα περί «εντός του ευρω και εκτός του Μνημονίου που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, ασκώντας κριτικά και στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δεν μίλησαν στη Βουλή αν και ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στη ψηφοφορία.πηγή: Βετεράνος

ANTIMEΤΩΠΟΣ ΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ‏


Την ώρα που μιλούσε για διεφθαρμένους και φοροφυγάδες Έλληνες, μοίραζε εκατομμύρια χωρίς παραστατικά!
Αρνούνται να τον στηρίξουν ακόμα και οι δικοί του. 
Δεν διαψεύδεται η αποκάλυψη για το πόρισμα των οκρωτών – ψελλίζουν διαρροές περί “οργής” για να κρύψουν τον τρόμο.

Νιώθει και περήφανη η κυβέρνηση με τέτοιους γενοκτόνους συμμάχους! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/perifanh-h-kybernhsh-me-genoktonoys-symmaxoys.html#ixzz2RqmWblOkΝέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί – Ισραήλ: «Καμία επιστροφή στην πρότερη κατάσταση»
Νέο σκηνικό πολέμου απλώνεται πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας καθώς σήμερα η ισραηλινή Αεροπορία προχώρησε σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε αντίποινα για επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στόχων.


Όπως αναφέρει ο ισραηλινός Τύπος το Σάββατο βράδυ ρουκέτες έπληξαν την περιοχή Sdot Negev με αποτέλεσμα η ισραηλινή Αεροπορία να προχωρήσει –για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα- σε βομβαρδισμούς εναντίον δύο στοχων στο νότιο τμήμα της Γάζας.
Από τους δύο στόχους, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ο ένας ήταν αποθήκες πυρομαχικών και ο άλλος «τρομοκρατική εγκατάσταση» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε επιτυχή πλήγματα εναντίον και των δύο στόχων συμπληρώνοντας πως τα ισραηλινά αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.
Παράλληλα προειδοποίησε πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλες απόπειρες όπου θα τίθεται σε κίνδυνο η ζωή Ισραηλινών πολιτών και πως το Τελ Αβίβ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει την κατάσταση να ξεφύγει υπό τον έλεγχό του και να επανέλθει σε αυτή που υπήρχε πριν από την επιχείρηση Pillar of Defense τον περασμένο Νοέμβριο.
«Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις παίρνουν πολύ σοβαρά την κάθε προσπάθεια που γίνεται με εκτοξεύσεις και πυρά εναντίον ισραηλινών στόχων» λέγοντας ταυτόχρονα πως το Ισραήλ θεωρεί υπεύθυνη για αυτές τις επιθέσεις την παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς.πηγη

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου νέος διοικητής του ΟΑΕΔ. Θα πάρει τη θέση του απερχόμενου Ηλία ΚικίλιαΟ Θεόδωρος Αμπατζόγλου νέος διοικητής του ΟΑΕΔΟ φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναλαμβάνει νέος διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.
Ο κ. Αμπατζόγλου αντικαθιστά τον απερχόμενο κ. Ηλία Κικίλια.http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

Ελλάδα με διαλυμένο Στρατό θέλει η τρόικα.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της τρόικας να αποδυναμώσει τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Η αρχή διάλυσης του Στρατεύματος έγινε με τη μείωση στους μισθούς των στελεχών, εν ενεργεία και αποστράτων, μέχρι και 50% από το 2009 μέχρι και σήμερα. Δεν έφτανε αυτό, όμως, στα «γεράκια» της Μέρκελ και του Σόιμπλε!Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Τσολάκογλου (καθιστός δεξιά) συζητά με τον Γερμανό στρατηγό Γιοντλ (καθιστός δεύτερος από αριστερά) και τον Ιταλό στρατηγό Φερρέρο (προς τα δεξιά με την πλάτη προς τον φακό) το τρίτο και οριστικό πρωτόκολλο παράδοσης της Ελλάδας στη ναζιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία. Θεσσαλονίκη, 23 Απριλίου 1941]]Ετσι απαίτησαν -και η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αποδέχτηκαν- να μειωθούν και οι επιχειρησιακές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η κίνηση.
 Ειδικότερα, σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας. Οι σαρωτικές περικοπές τα δυόμισι τελευταία χρόνια στους μισθούς των στελεχών, καθώς και στις λειτουργικές δαπάνες του Στρατεύματος, που και στις δύο περιπτώσεις αγγίζει το 50%, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί να τινάξει στον αέρα, πέρα από το ηθικό, και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ "ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ";"Χτύπα ξύλο": Γιατί το λέμε και τί συμβολίζει;Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.thestival.gr


Α παπα, φτου φτου μακρυά από εμάς, χτύπα ξύλο, φτύσε τον κόρφο σου! Καθώς συζητάμε με τους φίλους μας, λέμε κάτι για κάποια συμφορά, ένα σεισμό ας πούμε, ή κάτι πιο απλό για κάποιο ατύχημα που είχε κάποιος κοντινός μας.

Πολλές φορές θα κάνουμε κάτι πολύ απλό: θα χτυπήσουμε κάποιο ξύλο λέγοντας «μακριά από μας»!!

Γιατί το κάνουμε όμως αυτό; Που βρίσκονται οι ρίζες αυτής της… τελετής;; Ας ρίξουμε μια ματιά:

EFG: «Μα ξεπλένει χρήμα ο όμιλος Λάτση»; Εξέλιξη βόμβα από τα ευρήματα διεθνούς έρευνας! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/efg-fund-xeplenh-xrhma-o-omilos-latsh.html#ixzz2Rqlv0bbX94 πολιτικά πρόσωπα – πελάτες της EFG στο στόχαστρο για πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος από Βρετανική αρχή!

17 μυστήριοι φάκελλοι από τον Δεκέμβρη του 2007 (πότε είπαμε κύριε Μιωνή;) εως τον Γενάρη του 2011 από τους 36 που ελέχθηκαν δειγματολειπτικά! Η τράπεζα φέρεται να έκλεισε αθόρυβα την ...
υπόθεση πληρώνοντας το πρόστιμο.

Ένοχη σιωπή από τα ελληνόφωνα ΜΜ”Ε”! Τι θα κάνει η επιτροπή;

Εξεταστική για την λίστα Λαγκάρντ. Καταθέτουν οι εμπλεκόμενοι στο περιβόητο fund των 550 εκατομμυρίων. Αυτό που ούτε ο συνταγματολόγος Βενιζέλος όπως ομολόγησε, δεν κατάλαβε “τι ακριβώς είναι, τι νομική υπόσταση έχει”