Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο θα κηρύξουν την ανεξαρτησία τους! Εμείς;!

Το ενδεχόμενο της κήρυξης της ανεξαρτησίας τους εξετάζουν οι Σέρβοι των τεσσάρων δήμων στο βόρειο Κόσοβο, γράφει η εφημερίδα "Express" επικαλούμενη πηγές της Μυστικής Υπηρεσίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Μια ριζοσπαστική ομάδα των Σέρβων ηγετών του Κοσσυφοπεδίου ετοιμάζεται να κηρύξει την ανεξαρτησία του βόρειου τμήματος της χώρας, όπου πλειοψηφούν σε τέσσερις δήμους. Η απόφασή τους είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, του Χασίμ Θάτσι και του Ίβιτσα Ντάτσιτς», σημειώνει η "Express".

"Κίνημα Εθνικού Ύμνου": Ευέλπιδες και Δόκιμοι έστειλαν καθαρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία...


Επανάληψη του σκηνικού της 28ης Οκτωβρίου 2011 στην Θεσσαλονίκη με το τμήμα Ευέλπιδων να τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο στην παραλία της Θεσσαλονίκης αποθεούμενοι από τους πολίτες που είχαν διακόψει την παρέλαση, εξέλιξη που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, είχαμε χθες το βράδυ τόσο στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, από το άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Μάλιστα μάρτυρας του εν λόγω γεγονότος ήταν και ο ίδιος ο Α/ΓΕΑ, υποπτέραρχος, Ε.Τουρνάς, στον Ι.Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σημειώνεται ότι μόλις την Μ.Παρασκευή στον Ι.Ν.Διονυσίου Αρεοπαγίτου κτυπήθηκαν πολίτες από τα ΜΑΤ όταν θέλησαν να μπούν στην εκκλησία όπου εκκησιάζοντο γνωστοί πολιτικοί της τρικομματικής κυβέρνησης.
Αποτέλεσμα ήταν χθες να αστυνομοκρατείται ο ναός (φωτό) αφού υπήρχαν φόβοι για επεισόδια, αλλά αντί για τους πολίτες η ιδιότυπη διαμαρτυρία ήρθε από τους στρατιωτικούς!
Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Επίσκοποι Φαναρίου Αγαθάγγελος και Διαυλείας Γαβριήλ στο Κολωνάκι έψαλlαν το "Χριστός Ανέστη", ξαφνικά το άγημα  της ΣΝΔ άρχισε να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο και να συμπαρασύρει ολόκληρο το πλήθος των πολιτών, ενώ ακόμα και οι ιερείς σταμάτησαν να ψέλνουν φού η βροντερή φωνή Ευέλπιδων και Δοκίμων κάλυψαν τις ψαλμωδίες.
Αποσβολωμένοι έμειναν οι πολιτικοί που παρακολουθούσαν τις λειτουργίες από την αντίδραση των Δοκίμων. Τόσο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ι.Τραγάκης, όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Μυταράκης, σιωπηλοί παρακολουθούσαν την επίδειξη εθνικου φρονήματος των ελπίδων του Έθνους. 
Ενέργεια η οποία καλύφθηκε σε ζωντανή μετάδοση και από την κρατική τηλεόραση, όσο και αν έγινε προσπάθεια να χαμηλώσει ο ήχος που μετέδιδε το εθνικό μήνυμα και να προταχθεί η ψαλμωδία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαμε και από Ευέλπιδες ανάλογες εκδηλώσεις, όπως αναφέρει το yened.wordpress.com...
Το όλη σκηνικό ήταν πραγματικά συγκινητικό και έρχεται να "κουμπώσει" με την ανάλογη κίνηση στην οποία προχώρησαν συνταξιούχοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί στην Πορτογαλία, που εισέβαλλαν στην Βουλή και έψαλλαν τον ύμνο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων μέσα στο Κοινοβούλιο της χώρας.
Το μήνυμα είναι τόσο "καθαρό" και αυθόρμητο, αλλά και καλά προετοιμασμένο, που θα ήταν πραγματική πολιτική α(προ)νοησία να μην ληφθεί υπ'όψιν από την πολιτική ηγεσία της χώρας: Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν την πολιτική που έχει οδηγήσει στην πλήρη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ας το ξανασκεφτούν πριν βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΟΜΟ-ΤΕΡΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

MASON
Γράφει ο Αντίοχος
Νέο «αντιρατσιστικό» νόμο προαναγγέλλει -με τη χαρά να ξεχειλίζει, θέλει η «πόρνη» να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει- η ναυαρχίδα του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος της δυστυχίας μας, το «Βήμα της Κυριακής». Ιδού τα σχετικό δημοσίευμα, με την υπογραφή ενός εκ των πιο «εγκρίτων»… χρυσαυγολόγων της δημοσιογραφικής πιάτσας, του Ν. Χασαπόπουλου:
Βαριές ποινές για ρατσισμό και ξενοφοβία – Ακόμα και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων
«Με στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, φυλάκιση από τρεις μήνες ως έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ, θα τιμωρούνται εφεξής όποιος ή όποιοι από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή δια του τύπου ή του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσον ή άλλο τρόπο προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Πόσοι κατάλαβαν ότι ο αστυνομικός ζει κατά τύχη;


Από τα πρώτα θέματα στα δελτία ειδήσεων των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών ήταν η σύλληψη του επικίνδυνου Αλβανού (δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία η καταγωγή, ως τμήμα της είδησης το μεταφέρουμε) δραπέτη των φυλακών στα Τρίκαλα.
Το πρόσωπο αυτό με πλούσια εγκληματική δράση από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, ταλαιπωρεί την κοινωνία με τη συμπεριφορά του περίπου για μια 15ετία.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που αναπαράγουν όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, μόλις συνελήφθη, ο επικίνδυνος κακοποιός γελούσε…
Κάπου μέσα στα ρεπορτάζ αναφερόταν και το ότι στην προσπάθειά του να ξεφύγει, αυτός και κάποιοι συνεργοί του, πέταξαν δύο χειροβομβίδες στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τους εξουδετερώσουν. Ευτυχώς, καμία από τις δύο δεν έσκασε. Η μία μάλιστα έπεσε πάνω στο σώμα του ενός αστυνομικού και δεν έσκασε επειδή ο δράστης δεν είχε προλάβει να τραβήξει την περόνη…

Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε την είδηση της σύλληψης με έναν κάπως διαφορετικό τίτλο; Η πρότασή μας είναι «νεαρός αστυνομικός ζει σήμερα κατά τύχη»… Τι θα είχε γίνει εάν η χειροβομβίδα είχε σκάσει; Θα είχε επιβιώσει ο νεαρός αστυνομικός; Ρώτησε κανείς αν τον περιμένει οικογένεια, αν έχει γονείς, σύζυγο, παιδάκια, οτιδήποτε;
Έχοντας πει αυτό, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που η ελληνική κοινωνία πρέπει να το δει με περίσκεψη.
Όταν έχεις ένα αποδεδειγμένα εγκληματικό στοιχείο αυτού του επιπέδου, που ευθύνεται για τόσες παράνομες ενέργειες και ξέρεις ότι εξ ορισμού δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ένοπλη βία για να αποφύγει τη σύλληψη, ή ακόμα κι αν βρεθεί ξανά στη φυλακή όπου θα τον τρέφει το χρήμα του δοκιμαζόμενου σήμερα φορολογούμενου πολίτη, θα επιχειρήσει ξανά να δραπετεύσει και θα έχουμε ξανά αθώα θύματα, όπως η νεαρή μετά την καταδίωξη στην Κορινθία, με βάση ποια λογική αφήνουμε τις δυνάμεις ασφαλείας να το ρισκάρουν;
Ορθώς τον αιφνιδίασαν και επιχείρησαν να τον συλλάβουν, το επιχείρημά μας είναι όμως ότι είναι απαράδεκτο να δίνεται σε αυτά τα άτομα το παραμικρό περιθώριο έστω να απειλήσουν τη ζωή είτε αστυνομικού είτε πολίτη. Θεωρούμε, ότι η ορθή μεταχείριση θα ήταν αυτή που θα του επιφύλασσε η αμερικανική αστυνομία. Προειδοποίηση σημαδεύοντάς τον κι εάν δεν υπακούσει αμέσως, δυστυχώς δεν έχεις άλλη επιλογή από το «να τον ξαπλώσεις».
Είμαστε οι πρώτοι που φωνάζουμε για το επίπεδο εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι αστυνομικοί και τις πολυάριθμες ανεπάρκειες τους συστήματος. Επίσης, δεχόμαστε εκ των προτέρων την κριτική που θα μας ασκηθεί με το επιχείρημα ότι ενδεχομένως θα κινδύνευαν αθώοι πολίτες. Όταν έχεις όμως το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, τα πάντα εξαρτώνται από τους «κανόνες εμπλοκής».
Και δεν είναι φυσιολογικό να πετάει κάποιος χειροβομβίδες και σήμερα να τον βλέπεις καμαρωτό στον εισαγγελέα. Ούτε το να συνειδητοποιείς (όσοι τέλος πάντων το συνειδητοποιούνε) ότι οι διώκτες του, κάποιοι από τους υπερασπιστές του νόμου που επιχειρούσαν να τον εξουδετερώσουν, μάλλον ζουν σήμερα κατά τύχη και κάνανε Ανάσταση με τις οικογένειές τους, τις φυσικές ή τις επαγγελματικές… Δεν είναι σοβαρό. Ας το σκεφτούμε.

ΟΙ «ΛΥΚΟΙ», ΤΑ «ΑΡΝΙΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ

TROFIMA28
Πλήρη υποστήριξη στον λαθροδήμαρχο Χαμίνη και στην αστυνομική καταστολή του μοιράσματος τροφίμων σε απόρους και ανέργους από την Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα, προσέφεραν αφειδώς όλες οι καθεστωτικές φυλλάδες των μεγαλοκαρχαριών «νταβατζήδων», που εδώ και τρία χρόνια κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό. Μεταξύ αυτών και η καθεστωτική «Καθημερινή», που υποστήριξε πως «Βγήκαν οι λύκοι να μοιράσουν αρνιά»
«Η ολομέτωπη σύγκρουση του δημάρχου Αθηναίων με τη Χρυσή Αυγή, χθες, μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει. Επιτέλους, κάποιος ύψωσε ανάστημα απέναντι στα μαυροφορεμένα τάγματα και έδειξε στους υπόλοιπους πού βρίσκεται το μέτωπο της μάχης η οποία πρέπει να απασχολήσει την κοινωνία μας. Οι αντιδράσεις, επίσης, έδειξαν πού στέκει το κάθε κόμμα. Έτσι, μετά το χθεσινό τσούγκρισμα στο Σύνταγμα (και αργότερα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου), οφείλουμε όλοι να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να πορευθούμε αναλόγως.

Στα πρόθυρα γενικής σύρραξης η Μ. Ανατολή


Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Δαμασκό της Συρίας, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, αναφέροντας ότι οι πύραυλοι είχαν ως στόχο ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο.«Η τελευταία ισραηλινή επίθεση αποτελεί μια προσπάθεια να ενισχύσει το ηθικό των τρομοκρατικών ομάδων», αναφέρεται από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίθεση. «Δεν σχολιάζουμε αυτές τις πληροφορίες αυτές», τόνισε εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων.
Το δορυφορικό κανάλι Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι η έκρηξη στην περιοχή Τζιμράγια, προάστιο της Δαμασκού, έπληξε στρατόπεδα της Τετάρτης Μεραρχίας και της Δημοκρατικής Φρουράς καθώς και το ερευνητικό κέντρο.
Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι «οι πολίτες στην περιοχή της Κιουντσάγια επιβεβαίωσαν πως είδαν αεροπλάνα να πετούν την ώρα της έκρηξης, η οποία έπληξε το επιστημονικό κέντρο και αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές Τζιμράγια και αλ-Χαμέ».
Η Δημοκρατική Φρουρά καθώς και η Τέταρτη Μεραρχία αποτελούν σημαντικές δυνάμεις που έχουν ως στόχο την προστασία του καθεστώτος κατά πιθανών πραξικοπημάτων.
Η ισραηλινή επίθεση στη διάρκεια της νύχτας στη Συρία είχε στόχο τους πυραύλους που το Ιράν έχει προμηθεύσει την Χεζμπολάχ, δήλωσε πηγή δυτικών μυστικών υπηρεσιών. «Η επίθεση τη νύχτα, όπως και η προηγούμενη, είχε στόχο τους πυραύλους Φάτεχ-110 που μεταφέρονται από το Ιράν στην Χεζμπολάχ», διευκρίνισε η ίδια πηγή. Νωρίτερα, το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε επικαλούμενο την συριακή αντιπολίτευση πως μέσα σε μισή ώρα ακούστηκαν οκτώ διαδοχικές εκρήξεις στη Δαμασκό.

Μήνυμα στήριξης από το Ιράν
Το Ιράν είναι έτοιμο να εκπαιδεύσει τον συριακό στρατό αν υπάρξει ανάγκη, δήλωσε ο διοικητής των ιρανικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Αχμαντ-Ρεζά Πουρνταστάν, μετέδωσε το πρακτορείο Irna.«Βρισκόμαστε στο πλευρό της Συρίας και αν υπάρξει ανάγκη, είμαστε έτοιμοι να της παρέχουμε την απαραίτητη εκπαίδευση, αλλά δεν θα συμμετάσχουμε ενεργά στις επιχειρήσεις της», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο Ιρανός στρατηγός επισήμανε πως ο συριακός στρατός «με την εμπειρία που έχει στις συγκρούσεις με το σιωνιστικό κράτος μπορεί να αμυνθεί και δεν έχει ανάγκη εξωτερικής βοήθειας». Η Τεχεράνη καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση στη Συρία και κάλεσε τις χώρες της περιοχής να αντιδράσουν, μετέδωσε το πρακτορείο Fars.
Η επίθεση έλαβε χώρα δύο μόλις ημέρες αφότου επίσημες αμερικανικές πηγές είχαν αναφέρει ότι μια ισραηλινή επίθεση στο εσωτερικό της Συρίας προοριζόταν για τη λιβανέζικη ομάδα ανταρτών, Χεζμπολάχ.


kourdistoportocali

ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

DIARIKSEIS
Ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα σέβονται οι «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες», που ρημάζουν τον τόπο συστηματικά και αδίστακτα.

Συρία: “Είμαστε πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ” - Ετοιμάζουν αντίποινα


'Oπως είχε προβλέψει το defencenet.gr το καθεστώς Άσαντ θα άδραζε την ευκαιρία μετά την διπλή επιδρομή των Ισραηλινών, να προκαλέσει μια γενική ανάφλεξη στην περιοχή, η οποία θα έχει μεγάλα κέρδη για το ίδιο και έτσι ανακοίνωσε προ ολίγου ότι από τουδε και στο εξής Συρία-Ισραήλ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, και συνεπώς οι Ισραηλινοί βρίσκονται πλέον σε αναμονή αντιποίνων!
 
Καθώς παραμένουν οι ανοιχτοί λογαρισμοί του Ισαραήλ, τόσο με τους Σιίτες της Χεζμπολάχ και του Ιράν, όσο και με τους σουνίτες ισλαμιστές της Αλ Νούσρα, του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, το καθεστώς Άσαντ μπορεί να βγει κερδισμένο από το ανακάτεμα αυτό της "τράπουλας" και να επιτύχει, μια λύση ευνοική για αυτό, αφού η Δύση βλέπει η κρίση την οποία η ίδια δημιούργησε, να απειλεί συμμαχικο της κράτος, και να εκτίθεται ακόμα περισσότερο.
Βέβαια το καθεστώς γνωρίζει ότι θα έχει την υποστήριξη μέχρι θανατου της Χεζμπολάχ, και έτοιμες "φρέσκιες" εφεδρείες που θα σταλθούν άμεσα από το Ιράν, οι οποίες με πολλή χαρά θα εμπλακούν σε συγκρούσεις με τον Ισραηλινό στρατό. Γνωρίζοντας ο Άσαντ την υποστήριξη των ισχυρών συμμάχων του ότι θα είναι δεδομένη, προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση μέσω του σύρου υφυπουργού εξωτερικών Φάισαλ αλ Μέκνταντ.
 
Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στην Δαμασκό συνιστούν μια "κήρυξη πολέμου", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑ;

MASON678
Πότε θα γίνει το «μπραφ»;
Μπορεί ο Φον Αντωνάκης να έχει αρχίσει να βλέπει (στον ξύπνιο του!) οράματα, ότι αρχίνησε η… ανάπτυξη και η… επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη και το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Βέβαια, φαίνεται να βαστάει ένα ποσοστό γύρω στο 25-28%, αλλά για πόσο ακόμα; Μην ξεχνάτε, ότι ο Jeffrey πήρε τις εκλογές τον Οκτώβρη του 2009, μας αλυσόδεσε στο Μνημόνιο τέτοια εποχή του 2010 και λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2010, πήρε τις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές, εκλέγοντας το 60-70% των δημάρχων και το 80% των περιφερειαρχών. Μην ξεχνάμε, ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε τότε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά μετά το 1982! Ε, μετά έγινε ένα «μπραφ» και τους πήρε ο διάολος. Κάπως έτσι θα γίνει και με τον Φον Αντωνάκη. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αν θα γίνει, αλλά πότε θα γίνει το «μπραφ»…

Η Ρωσία γιορτάζει την Λαμπρή Κυριακή του Πάσχα


Με τον εορταστικό ήχο καμπάνων υποδέχτηκε η Ρωσία τον Κύριο που αναστήθηκε.
 Πρώτοι που άκουσαν τα λόγια «Χριστός Ανέστη» ήταν οι κάτοικοι της Καμτσάτκα, όπου έχουν 8 ώρες διαφορά από τη Μόσχα. Σε όλους τους ναούς έγιναν εορταστικές λειτουργίες, λιτανείες με συμμετοχή πολλών ανθρώπων και εκείνοι που δεν μπόρεσαν να έρθουν στην εκκλησία, παρακολούθησαν την εορταστική τηλεοπτική μετάδοση από τον καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού όπου την λειτουργία την διεξήγαγε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.
Απευθύνθηκε στους αρχιποιμένες, ποιμένες, διακόνους, μοναχούς και όλα τα πιστά τέκνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας με έναν παραδοσιακό πασχαλιάτικο λόγο στον οποίο ανέφερε: «Христос воскресе! Σ’αυτά τα λόγια με τα οποία εδώ και αιώνες οι άνθρωποι χαιρετούν ο ένας τον άλλον τις λαμπρές ημέρες του Πάσχα και τα οποία βεβαιώνουν στον κόσμο την αλήθεια του γεγονότος που συνέβη εδώ και δύο χιλιετίες πριν, περιέχεται τεράστια εσωτερική δύναμη. Είναι και το άγγελμα της νίκης  και  η προσφώνηση της χαράς  και  η ευχή της ειρήνης και η ελπίδα και η παρηγοριά για τον καθένα από μας.
Διανύουμε τους καιρούς κατά τους οποίους η ελευθερία πολλές φορές εκλαμβάνεται ίδια με την  ασυδοσία. Αρκετοί πραγματικά θεωρούν ότι μόνο η εξουσία και ο πλούτος είναι ικανοί να φέρουν την απελευθέρωση και υπηρετώντας τα  ιδανικά του αιώνα τούτου ουκ ολίγες φορές χάνουν το κύριο νόημα της ζωής, την επίτευξη του αληθινού σκοπού της ανθρώπινης υπάρξεως. Ο Αναστήσας Σωτήρας, αφού μας χάρισε την ελευθερία, μας αποκάλυψε αυτόν τον σκοπό ο οποίος έγκειται στο γνώρισμα της αλήθειας (βλ. Κ.Δ.Κατά Ιωαν.. 8:32) και στη ζωή με τον Θεό.

ΠΑΣΟΚ: ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ & ΜΕΛΗ. κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΑΑ ΔΕΣ ΤΑ ΠΟΣΑ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;

 

Οι αποκαλύψεις είναι καθημερινές και προκαλούν τουλάχιστον αίσθηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ τα εκατομμύρια που πέρασαν από τα χέρια τους. Χρήματα που είχε προέρχονταν από κρατικές επιχορηγήσεις, είτε από εισφορές μελών είτε από τραπεζικά δάνεια.  
Δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου έρχονται να προκαλέσουν νέους τριγμούς στην Ιπποκράτους, όπου το κλίμα είναι ούτως ή άλλως βαρύ τις τελευταίες μέρες και κυρίως μετά τη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου που έγινε σε ... υψηλούς τόνους. Η ηγεσία Παπανδρέου άφησε τραπεζικά χρέη 116 εκατ. ευρώ, απλήρωτους τους εργαζόμενους για περισσότερο από ένα χρόνο, απλήρωτα ενοίκια και προμηθευτές, χρέη που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ! 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ “ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ” ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ, ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!


ΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ “ΩΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ – ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ”; Ε ΝΑΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ…


Την ώρα που το Μπανγκλαντες θρηνεί τα θύματα – δούλους στην φάμπρικα του ισλαμοφα σίστα δολοφόνου που έγινε τάφος τουλάχιστον για 600 γυναικόπαιδα, τα μαντρόσκυλα των ιμπεριαλιστών έπιασαν δουλειά. Ενώ συγγενείς και εργατικά σωματεία διαδήλωναν οργισμένα ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του ισλαμιστή ιδιοκτήτη – δουλέμπορου που συνελήφθη συμπτωματικά από τις Ινδικές δυνάμεις, η Hafezate, ναι, η οργάνωση – μπροστάρης στις κινητοποιήσεις της Μανωλάδας έβγαλε χιλιάδες φασίστες στους δρόμους για να ζητήσει …τιμωρία για τους “βλάσφημους του Ισλάμ”! Την επιβολή δηλαδή των φρικτών νόμων περί “βλασφημίας” που έχουν στοιχίσει την ζωή δεκάδων χιλιάδων δημοκρατών – ακτιβιστών και “απίστων” στον πλανήτη.
Αυτό βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού η οργάνωση όπως και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις πρωτοστατούν στο δουλεμπόριο παρέχοντας εργατικό δυναμικό στις φάμπρικες – φασόν των πολυεθνικών, αλλά και στην παράνομη “μετανάστευση”. ΟΙ εκδηλώσεις έγιναν ως αντισυγκεντρώσεις στις κινητοποιήσεις αφού οι διαμαρτυρόμενοι εργάτες είναι θύματα της δραστηριότητας των ισλαμιστών και θεωρούνται …βλάσφημοι! Δουλεμπόριο εκτός των τειχών δηλαδή, που “νομιμοποιείται” αφού παρέχει πυρήνες δράσης του Ισλάμ στις χώρες των απίστων. Ειδικά η συγκεκριμένη οργάνωση άλλωστε δεν κρύβει την στόχευση της για την δημιουργία ενός παγκόσμιου ναζιστικού “χαλιφάτου του Ισλάμ” με εγκαθίδρυση της Σαρίας στις χώρες των απίστων και εξολόθρευση της δημοκρατίας στον πλανήτη.

Συνεχίζει να προκαλεί απορία πως επετράπη στους δουλέμπορους – σκυλιά των αφεντικών να διαδηλώσουν ανενόχλητοι σε Ελληνικό έδαφος και να παραμείνουν ασύλληπτοι. Μιλάμε για οργάνωση που εμπλέκεται σε δολοφονίες παιδιών, εξόντωση μπλόγκερς στο Μπανγκλαντές κλπ κλπ. Αναμένουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση. Εκτός εάν “εξαιρούνται” από την αντιρατσιστική ευαισθησία των κυβερνώντων όποιος υμνεί τα έργα της ναζιστικής γερμανίας. Για να μην ενοχληθούν τα “μεγάλα αφεντικά”.

Several people were injured after hardline Islamic activists calling for the enactment of an anti-blasphemy law clashed with Bangladesh police. The Bangladeshi government has rejected the demand, saying the country is governed by secular liberal laws. Hefajat-e-Islam, a newly formed group, organised the protest. “The main aim of this protest is to press for the implementation of the 13-point demand by Hefajat-e-Islam as per the direction of the Quran,” said Hefejat activist Hossain Soliman Abdullah. The protesters also rallied against bloggers who support secularism, and demanded capital punishment for them.

olympia

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ... «Μαχαίρι» στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα από 15 ΜαΐουΜειώσεις μισθών που φτάνουν σε ποσοστό έως και το 35%-για ορισμένες κατηγορίες-θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου για ένα και πλέον εκατομμύριο εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Μπαίνει σε εφαρμογή μια σειρά από ρυθμίσεις και διατάξεις που ψηφίστηκαν από το 2011 και ανατρέπουν το σύστημα αμοιβών που καθόριζαν τόσο η εθνική όσο και οι κλαδικές συμβάσεις. Συγκεκριμένα....
ΑΠΌ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Μήνα παύει ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η. υποχρεωτική καταβολή επιδομάτων προβλέπουν ΠΟΥ ΟΙ συλλογικές συμβάσεις ΚΑΙ ΟΙ πλέον εργοδότες ΚΑΙ ΟΙ επιχειρήσεις δεσμεύονται μονο καταβάλουν ΝΑ ΤΟ βασικό μισθό Της ΚΑΘΕ σύμβασης ΚΑΙ 4 μόνον επιδόματα: προϋπηρεσίας, τέκνου, πτυχίου και ανθυγιεινής εργασίας.
Η αλλαγή αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμπαρασύρει προς τα κάτω τις αμοιβές για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων έληξαν και δεν ανανεώθηκαν.

Ελλάδα ώρα μηδέν > Ο εσταυρωμένος πρέπει να αναστηθεί…


Του Θύμιου Παπανικολάου
Τα λόγια έχουν εξαντληθεί. Ανεξάντλητα παραμένουν μόνο τα εγκλήματα των δωσίλογων ανδρεικέλων…
Φτάνει πια! Βρισκόμαστε στη σημείο μηδέν: ένα βήμα πριν από τον ολοκληρωτικό ΟΛΕΘΡΟ…
Αν άμεσα δεν ηχήσουν οι σάλπιγγες και οι βροντερές καμπάνες της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ θα χάσουμε και τα λόγια μας και τις λέξεις. Δεν θα υπάρχουν λέξεις, θα μας αφανίσουν και τη φωνή…
Και ο δρόμος της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ είναι ένας και μοναδικός: Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ…

Μία και μοναδική είναι η διέξοδος που οδηγεί στην Ανάσταση: Ο ΑΓΩΝΑΣ στο ΔΡΟΜΟ, η οργάνωση της λαϊκής οργής στο δρόμο…
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, λοιπόν, με το γνωστό ποίημα του Σικελιανού:
Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…
Βογκήστε τύμπανα πολέμου… Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !

Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα ! Ένα βουνό
με δάφνες αν υψώσουμε ως το Πήλιο κι ως την Όσσα,
κι αν το πυργώσουμε ως τον έβδομο ουρανό,
ποιόν κλεί, τι κι αν το πεί η δικιά μου γλώσσα;
Μα εσύ Λαέ, που τη φτωχή σου τη μιλιά,
Ήρωας την πήρε και την ύψωσε ως τ’ αστέρια,
μεράσου τώρα τη θεϊκή φεγγοβολιά
της τέλειας δόξας του, ανασήκωσ’ τον στα χέρια
γιγάντιο φλάμπουρο κι απάνω από μας
που τον υμνούμε με καρδιά αναμμένη,
πες μ’ ένα μόνο ανασασμόν: “Ο Παλαμάς !”,
ν’ αντιβογκήσει τ’ όνομά του η οικουμένη !
Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…
Βογκήστε τύμπανα πολέμου… Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !
Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα ! Ένας λαός,
σηκώνοντας τα μάτια του τη βλέπει…
κι ακέριος φλέγεται ως με τ’ άδυτο ο Ναός,
κι από ψηλά νεφέλη Δόξας τονε σκέπει.
Τι πάνωθέ μας, όπου ο άρρητος παλμός
της αιωνιότητας, αστράφτει αυτήν την ώρα
Ορφέας, Ηράκλειτος, Αισχύλος, Σολωμός
την άγια δέχονται ψυχή την τροπαιοφόρα,
που αφού το έργο της θεμέλιωσε βαθιά
στη γην αυτήν με μιαν ισόθεη Σκέψη,
τον τρισμακάριο τώρα πάει ψηλά τον Ίακχο
με τους αθάνατους θεούς για να χορέψει.
Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…
Βόγκα Παιάνα ! Οι σημαίες οι φοβερές
της Λευτεριάς ξεδιπλωθείτε στον αέρα !

Το απήγγειλε ο ίδιος ο ποιητής στην κηδεία του Κωστή Παλαμά
ΠΗΓΗ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=30860#30860
20130504-203054.jpg

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΟDY'S ΚΡΙΣ. ΜΑΧΟΝΙ, ΟΜΟΛΟΓΕΙ: "Tο σχέδιο της Ευρώπης είναι να πεθάνει η Ελλάδα''


''Το σχέδιο της Ευρώπης είναι να πεθάνει η Ελλάδα της πείνας ", δήλωσε ο Κρίστοφερ Μαχόνι, πρώην αντιπρόεδρος της Moody του, υπεύθυνος στο ρίσκο κρατών, με τρες δεκαετίες εμπειρία στη Wall Street.
Ο Κρίστοφερ Μαχόνι μίλησε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και υποστήριξε πως οι τράπεζες έπρεπε να κρατικοποιηθούν γιατί όσο πιο πολλές υπάρχουν τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες που οδηγούν σε κατάχρηση.

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου.

nikolaos Κι ἐφέτος ὅμως, ζοῦμε τὸ Πάσχα μέσα στὴν ἀποπνικτικὴ ἀτμόσφαιρα μιᾶς κρίσης ποὺ καταστρέφει περιουσίες καὶ κόπους μιᾶς ὁλόκληρης ζωῆς, ποὺ ἀνακατεύει λαοὺς καὶ θρησκεῖες, ποὺ ἰσοπεδώνει ἱστορίες καὶ παραδόσεις, ποὺ καταργεῖ ἱερὲς ταυτότητες, ποὺ αἰφνιδιάζει μὲ ἀλλεπάλληλα ἀδιέξοδα καὶ ἐκβιάζει μὲ παράλογες ἀπαιτήσεις, πού, ἐνῷ ἐμφανίζει τοὺς ὑπεύθυνους, κρύβει τοὺς πραγματικοὺς ὑπαίτιους, ποὺ ἀπομακρύνοντας διαρκῶς τὸ φῶς μᾶς βυθίζει ὅλο καὶ περισσότερο στὸ σκοτάδι.
Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
«Ἀνέστη Χριστὸς ἐκ νεκρῶν, λύσας θανάτου τὰ δεσμά∙ (αἶνοι, ἦχος βαρύς)
ἐν τῇ ἐγέρσει Του χαρᾶς τὰ πάντα ἐπλήρωσε καὶ (αἶνοι, ἦχος δ΄)
ἐν τῇ ἀναστάσει Του τὰ σύμπαντα ἐπλούτισε» (αἶνοι, ἦχος πλ. α΄)
Γιὰ μιὰ ἀκόμη χρονιὰ ἀξιωνόμαστε νὰ γιορτάσουμε τὴν Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ
καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ἀπὸ τὴν πρώτη κιόλας ἀκολουθία τῆς Σαρακοστῆς, ἡ Ἐκκλησία μας μᾶς ἔβαλε ὡς στόχο τὸ νὰ ἀξιωθοῦμε «κατιδεῖν τὸ ἅγιον Πάσχα, πνευματικῶς ἐναγαλλιώμενοι» (Στιχηρὸν Κατανυκτικόν, Κυριακὴ τῆς Τυρινῆς, Λυχνικόν). Ζήσαμε τὸν ἀγῶνα τῆς νηστείας, περάσαμε ἀπὸ τὴν περιγραφὴ τῶν γεγονότων τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος, συμπορευθήκαμε μὲ τὸν Κύριο στὸ πάθος Του καὶ σήμερα χαιρόμαστε τὸν θρίαμβο τῆς Ἀναστάσεως, τὴν ὑπὸ τοῦ Κυρίου συντριβὴ τοῦ θανάτου, τὴν κατάργηση τοῦ κράτους τοῦ διαβόλου.
Μέσα στὴ Μεγάλη Ἑβδομάδα ἀντικρύσαμε μὲ ἀπορία τὸν ἄνθρωπο νὰ σταυρώνει τὸν Θεό του, μὲ ἔκπληξη τὸν Θεάνθρωπο ἑκουσίως νὰ σταυρώνεται καὶ «ἐν νεκροῖς νὰ λογίζεται», τὴν πραγματικότητα τῆς ἀνθρώπινης προδοσίας, πτώσεως καὶ πνευματικῆς αὐτοκαταστροφῆς καὶ τὴν ἀλήθεια τῆς ἄπειρης ἀγάπης καὶ μακροθυμίας τοῦ Θεανθρώπου Κυρίου. Σήμερα ζοῦμε τὴ χαρὰ τοῦ θεϊκοῦ θριάμβου, τὴν ἀπόδειξη τοῦ κενοῦ μνημείου, τὴ λάμψη τῆς θεότητος τοῦ Κυρίου, τὴν ἐλπίδα καὶ τῆς δικῆς μας ἀναστάσεως. Γι’ αὐτὸ καὶ ψάλλουμε ἀκατάπαυστα «Χριστὸς Ἀνεστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος».
Κι ἐφέτος ὅμως, ζοῦμε τὸ Πάσχα μέσα στὴν ἀποπνικτικὴ ἀτμόσφαιρα μιᾶς κρίσης ποὺ καταστρέφει περιουσίες καὶ κόπους μιᾶς ὁλόκληρης ζωῆς, ποὺ ἀνακατεύει λαοὺς καὶ θρησκεῖες, ποὺ ἰσοπεδώνει ἱστορίες καὶ παραδόσεις, ποὺ καταργεῖ ἱερὲς ταυτότητες, ποὺ αἰφνιδιάζει μὲ ἀλλεπάλληλα ἀδιέξοδα καὶ ἐκβιάζει μὲ παράλογες ἀπαιτήσεις, πού, ἐνῷ ἐμφανίζει τοὺς ὑπεύθυνους, κρύβει τοὺς πραγματικοὺς ὑπαίτιους, ποὺ ἀπομακρύνοντας διαρκῶς τὸ φῶς μᾶς βυθίζει ὅλο καὶ περισσότερο στὸ σκοτάδι. Κυρίως ὅμως μιᾶς κρίσης ποὺ ἔχει σταυρώσει τὸν Θεὸ καὶ ὡς πρόσωπο καὶ ὡς ἐλπίδα καὶ ἐπιδιώκει ἢ νὰ Τὸν ἀγνοεῖ ἢ περισσότερο νὰ Τὸν ἐξαφανίσει.
Ἡ εἰκόνα τῆς ζωῆς μας μοιάζει μὲ μιὰ ἀτελείωτη Μεγάλη Ἑβδομάδα καὶ ἡ παροῦσα ἐμπειρία μας μὲ μιὰ ἀπαράκλητη Μεγάλη Παρασκευή. Γύρω μας σταυρωτὲς μὲ ἀσύλληπτο μῖσος, ὄχλοι μὲ ἀδιακαιολόγητη πνευματικὴ ἐπιπολαιότητα. Κι ἐμεῖς, σὰν τοὺς μαθητὲς τοῦ Κυρίου, κάποιοι ἀρνούμεθα, κάποιοι ἐγκαταλείπουμε, οἱ περισσότεροι κρυβόμαστε μὲ φόβο ἢ ἀμήχανα εἴμαστε «βραδεῖς τῇ καρδίᾳ τοῦ πιστεύειν ἐπὶ πᾶσιν οἷς ἐλάλησαν οἱ προφῆται», παραμένοντας στὴ νάρκη τῆς ὀλιγοπιστίας μας.
Παρὰ ταῦτα, ἀδελφοί μου, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Ὅσο καὶ ἂν φωνάζει ὁ ὄχλος, ὅσο κι ἂν καρφώνουν οἱ σταυρωτές, ὅσο καὶ ἂν σφραγίζουν τὸν τάφο οἱ ἀρχιερεῖς καὶ φαρισαῖοι τῆς σύγχρονης ἐποχῆς, ὅσο καὶ ἂν ἀπουσιάζουν οἱ μαθητὲς ἀπὸ τὰ γεγονότα, ὅσο καὶ ἂν ἡ Ἐκκλησία φαίνεται ἀδικαιολόγητα νὰ σιωπᾶ, τὸ ἅγιο Φῶς ἀναδύεται ἀπὸ τὸν Πανάγιο Τάφο καὶ σήμερα, ἡ ἐλπίδα καὶ ἡ ζωὴ ἀνατέλλουν, διότι «Χριστὸς ἐγερθεὶς ἐκ νεκρῶν οὐκέτι ἀποθνήσκει, θάνατος αὐτοῦ οὐκέτι κυριεύει» (Ρωμ. στ΄ 9).
Ἡ πίστη στὸ πρόσωπο τοῦ Ἀναστάντος καὶ ἡ ὁμολογία τοῦ γεγονότος τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου εἶναι ὁ μόνος τρόπος ὁ καθένας μας νὰ ἐλευθερωθεῖ ἀπὸ τὰ δεσμὰ καὶ τὶς ἁλυσίδες τῆς προσωπικῆς του κρίσης. Δὲν θὰ λυτρωθοῦμε μόνοι μας. Ὁ Ἀναστὰς θὰ μᾶς λυτρώσει. Αὐτὸς θὰ μᾶς ἀναστήσει, σὲ ἐμᾶς τοῖς «ἐν τοῖς μνήμασι» τῶν παθῶν μας θὰ χαρίσει τὴ ζωή.
Ἀλλὰ καὶ ὡς ἔθνος ἔχουμε βουλιάξει στὴν κρίση τῆς πνευματικῆς μας προδοσίας. Στηρίξαμε τὴν ἐλπίδα μας στὸν θεὸ τοῦ χρήματος καὶ αὐτὸς μᾶς πρόδωσε. Καταστρέψαμε τὶς εὐλογημένες μνῆμες τῆς ἱστορίας μας. Ἐμπιστευθήκαμε τὸ μέλλον μας στὰ ἐπίγεια ἐπιτεύγματα. Καὶ αὐτὰ φάνηκαν ἀνεπαρκῆ. Ἀπομακρύναμε τὸν Θεὸ ἀπὸ τὴν παιδεία μας. Γκρεμίσαμε τὴν πίστη μας στὸν Χριστὸ ἀπὸ τὶς καρδιές μας. Τὸν ραπίσαμε μὲ τὰ χέρια τῆς ἀσεβείας μας, Τὸν σταυρώσαμε μὲ τὰ καρφιὰ τῆς σκληροκαρδίας μας καὶ Τὸν σφραγίσαμε μέσα στὸν τάφο τῆς λήθης, τῆς ἀδιαφορίας καὶ τῆς ἀπιστίας μας.
Ἡ Ἐκκλησία μας ὅμως διατηρεῖ πολλὲς ἐλπίδες γιὰ τὸν κόσμο μας, γιὰ τὸ ἔθνος μας, γιὰ τὸν καθένα μας χωριστά. Καὶ τοῦτο, διότι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ καὶ «θάνατος αὐτοῦ οὐκέτι κυριεύει». Ὁ Χριστὸς ἀνέστη γιὰ ὅλον τὸν κόσμο, ἀνέστη καὶ γιὰ τοὺς σταυρωτές Του, καὶ γιὰ τοὺς διὰ μέσου τῶν αἰώνων διῶκτές Του καὶ γιὰ τοὺς ἀρνητές Του, καὶ γιὰ μᾶς.
Ἂς μιμηθοῦμε στὴν πίστη καὶ στὴν ἀφοσίωση τὶς μυροφόρες γυναῖκες καὶ ἂς κρατήσουμε μέσα στὶς καρδιές μας τὴν ἐλπίδα τους. Ὅσο μικρὴ καὶ νὰ εἶναι, δὲν θὰ μᾶς προδώσει. Τὰ δάκρυα τοῦ πόνου μας θὰ ἀναμειχθοῦν μὲ τὰ μύρα τῶν ἱερῶν πόθων καὶ ἐλπίδων μας καὶ θὰ ἐπιβεβαιώσουν τὴν ἁγία πίστη μας. «Αὕτη ἐστὶν ἡ νίκη ἡ νικήσασα τὸν κόσμον• ἡ πίστις ἡμῶν» (Α΄ Ἰω. ε΄ 4). «Νῦν ἐγγύτερον ἡμῶν ἡ σωτηρία ἢ ὅτε ἐπιστεύσαμεν» (Ρωμ. ιγ΄ 11).
Εὔχομαι ἡ εὐλογία τοῦ Ἀναστάντος Χριστοῦ νὰ πλημμυρίζει τὴ ζωή σας, ἡ χαρὰ καὶ ἡ εἰρήνη Του νὰ ἐπιστρέψει στὸν κόσμο μας, καὶ τὸ φῶς Του νὰ δείξει διεξόδους στὶς κρίσεις μας καὶ νὰ ὁδηγεῖ τὰ διαβήματά μας.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!
.
Μετὰ πασχαλίων εὐχῶν
καὶ πολλῆς τῆς ἐν Χριστῷ Ἀναστάντι ἀγάπης,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ὁ Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πασχάλιος Ἐγκύκλιος 84η

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ


altΚοιτάξτε τα μάτια, κοιτάξτε τα πρόσωπα αυτών των Ρωμιών της Συρίας, αυτών των Ελληνοσύρων, αυτών των Ορθοδόξων Ελλήνων της Αντιοχείας. Κοιτάξτε τους γιατί είναι σαν τα αρνιά στο μαντρί που πάνε για σφάξιμο. 
Κοιτάξετε αυτούς τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς που σκοτώνονται από τους μουσουλμάνους χωρίς να έχουν καμία βοήθεια από πουθενά.

Interview for Ligistis & Archon SF/1 Aircraft.

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ...

Ολιγοήμερες αποδράσεις, κυρίως στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, προβλέπει το πασχαλινό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών...
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας βρίσκεται ήδη από την Μεγάλη Τρίτη στο νομό Ιωαννίνων όπου και θα περάσει τις εορτές του Πάσχα. 

Η επίσκεψη είναι ιδιωτική και ο Πρόεδρος θα παραμείνει στο σπίτι του στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου όπου και παρακολούθησε τον Επιτάφιο και την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφθεί το στρατιωτικό φυλάκιο στους Δρυμάδες Πωγωνίου.

Ο πρωθυπουργός όπως κάθε χρόνο θα κάνει Ανάσταση στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι έως αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης δεν είχε ενημερώσει τους στενούς του συνεργάτες για το ακριβές πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο κ. Σαμαράς αναχώρησε πιθανότατα την Μεγάλη Παρασκευή για την Πύλο, ενώ σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, θα πάει στο Ναύπλιο όπου θα βρίσκεται η σύζυγος και ο γιος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί κάποιο στρατόπεδο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα γιορτάσει οικογενειακώς στα Χανιά ή στο Ρέθυμνο όπου άλλωστε είχε περάσει και τις -μακράς διαρκείας- καλοκαιρινές του διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση λήφθηκε μετά και την πρόσκληση που έλαβε από τον άτυπο σύμβουλό του για οικονομικά θέματα,Νίκο Κοτζιά, να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο.

Πάντως, η διαμονή της οικογένειας Τσίπρα στην Κρήτη θα είναι ολιγοήμερη προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά σχόλια ανάλογα με εκείνα που είχαν ακουστεί το καλοκαίρι, επειδή οι διακοπές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διήρκησαν σχεδόν ένα μήνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει να αφήσει να αφήσει πίσω του - έστω και για λίγα 24ωρα- τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του κόμματός του και την σύγκρουση με τον Γιώργο Παπανδρέου, και θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ήδη.

Από την άλλη στην Αθήνα θα παραμείνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, καθώς όταν ρωτήθηκε πού θα περάσει τις εορτές του Πάσχα απάντησε: «Θα μείνω εδώ στην Κυψέλη».

Πιθανότατα στην αγαπημένη του Ικαρία θα περάσει την Κυριακή του Πάσχα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θα βρεθεί στο Μέτσοβο συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια.

Στην Αθήνα θα παραμείνει και η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, επικεφαλής πλέον της ΚΟ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Interview for Ligistis & Archon SF/1 Aircraft.

ARCHON SF1

Tο πρωτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ αεροσκάφος ”ARCHON SF 1” σε πτήσεις, όπου κάνει τον ΚΟΣΜΟ να παραμιλά και τους Αμερικανούς να τρέχουν…Αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν για αεροσκάφος που έφτιαξε Έλληνας αστυνομικός στη Φλώρινα…Γιώργος Ηλιόπουλος. Δεν είναι αεροναυπηγός, ούτε μηχανικός αεροσκαφών, ούτε καν τεχνικός οποιασδήποτε ειδικότητας….Απλά είναι Αστυνομικός…με πάθος και μεράκι όμως για την αεροπλοία…είναι και ο πρόεδρος της αερολέσχης Φλώρινας. Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου το κατασκεύασε και σε κανονικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο και ο «Άρχων», όπως το ονόμασε, έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα του επιταφίου ζητούσε από τον Σαμαρά να διορίσει τη γυναίκα του!

Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗ ΠΥΛΟΑπίστευτο κι όμως αληθινό.
Ο γραφικός πολιτευτής Μεσσηνίας Α.Κωτσιόπουλος την ώρα του επιταφίου την έπεσε στον Πρωθυπουργό για να του διορίσει και την γυναίκα.
Πρόσφατα ο Σαμαράς διόρισε τόσο αυτόν όσο και τις δύο θυγατέρες του σε έμμισθες θέσεις....

AlManar: Ένας πρώτος απολογισμός ζημιών και θυμάτων από την ισραηλινή επιδρομή στη Συρία. Κατερρίφθη ένα ισραηλινό αεροπλάνοAlManar (Λιβανος)    (μτφ. Κριστιάν)
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τη νύχτα Σάββατο προς Κυριακή, το επιστημονικό ερευνητικό κέντρο στο προάστιο Jemraya στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

ΗΠΑ-13 χρόνος πήγε να βιάσει τη μητέρα του και τελικά τη σκότωσε γιατί του έκρυψε το videogame


Ένα 13χρονο αγόρι από την Άιοβα των ΗΠΑ επιχείρησε να βιάσει, και εν τέλει δολοφόνησε τη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους, επειδή εκείνη του πήρε το...
αγαπημένο του ηλεκτρονικό παιχνίδι! Ο Νόα Κρουκς κατηγορείται πλέον με δολοφονία πρώτου βαθμού, καθώς και για απόπειρα βιασμού της 37χρονης μητέρας του, Γκρέτσεν Κρουκς.

ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ 24,7 ΕΥΡΏ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Mε μεράκι και πολλή φαντασία, Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό έφτιαξαν διαφημιστικό σποτ για την Ελλάδα. Παρουσιάζουν τις ομορφιές της χώρας μας, τις παραλίες και τις συνήθειες των...
Ελλήνων. Αν και η συγκεκριμένη διαφήμιση τους στοίχισε μόνο 24,7 ευρώ, θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μια δουλειά που θα ζήλευε και ο  καλύτερος επαγγελματίας του χώρου. Γιατί η καλή διάθεση και η ευρηματικότητα είναι στοιχεία που τις περισσότερες φορές αρκούν. Το συγκεκριμένο σποτ κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου και μπορείτε να το δείτε (εδώ)...

Συγκλονιστικές εικόνες απο την .... γιορτινή Πασχαλινή Αθήνα του Μνημονιακού έτους 2013


Έτοιμη η Αθήνα να υποδεχθεί τον τουρισμό για το καλοκαίρι του 2013. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι συγκλονιστικές. Ακόμη πιο συγκλονιστική βεβαίως είναι η εικόνα που βιώνουν οι πολίτες αυτής της χώρας… Αυτά που θα δείτε στη συνέχεια, δεν είναι για να λυπηθείτε. Είναι για να εξοργιστείτε. Για να θυμώσετε....

''ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ'' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ...

Νέο πρόγραμμα στήριξης των αστέγων της πρωτεύουσας ξεκίνησε η αρχιεπισκοπή Αθηνών, με εντολή του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.
Πρόκειται για προσφορά φαγητού από αργά... το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Τα στελέχη του φιλανθρωπικού οργανισμού της αρχιεπισκοπής Αποστολή προσφέρουν φαγητό, χυμούς φρούτων και νερό ενώ συνοδεύεονται από γιατρούς, που προσφέρουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κ. Δήμτσας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα που ξεκίνησε τη Μεγάλη Εβδομάδα ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές μας δεν έχουν ωράριο, δεν δουλεύουμε μόνο την ημέρα αλλά ασταμάτητα αν χρειαστεί και την νύχτα, δεν γίνεται αλλιώς, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν». 
«Θέλουμε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας να μοιραστούμε δύσκολες καταστάσεις των συνανθρώπων μας να δώσουμε ελπίδα, αγάπη και ανακούφιση η Αθήνα χρειάζεται ένα δίχτυ προστασίας καθώς οι άνθρωποι που κοιμούνται στους δρόμους όχι μόνο πληθαίνουν αλλά είναι ανήμποροι. Η Εκκλησία είναι δίπλα τους» κατέληξε.
Πηγή : protothema.gr

Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας αστυνομικού από ρομά: συμμορία την τραυμάτισε και έσπασε ένα περιπολικό!Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας αστυνομικού από ρομά: συμμορία την τραυμάτισε και έσπασε ένα περιπολικό!
Το χάρο με τα μάτια της είδε  μια γυναίκα αστυνομικός του τμήματος Περιφέρειας Καλαμάτας, όταν διατάχθηκε να αντιμετωπίσει εντελώς μόνη(!) υπόθεση κλοπής στον Αρφαρά Καλαμάτας και δέχθηκε επίθεση από πολυπληθή συμμορία ρομά!
Η έλλειψη  προσωπικού του τμήματος ανάγκασε την αρχιφύλακα Ευαγγελία Κουτίβα να αναλάβει ολομόναχη την διερεύνηση του περιστατικού που της καταγγέλθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Μόλις έφτασε, όμως, στην περιοχή, όπου οι τσιγγάνοι της επιτέθηκαν ομαδικά και την χτύπησαν ενώ προκάλεσαν φθορές και στο περιπολικό στο οποίο επέβαινε!

Κυνικός για την Αμμόχωστο ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/kynikos-gia-thn-ammoxwsto-o-arxhgos-ths-tourkikhs-antipoliteushs.html#ixzz2SPGK5Qn1


Στην επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, κ. Κιλιτσντάρογλου, στα κατεχόμενα και στην συνάντηση που είχε με τον «Πρόεδρο της ΤΔΒΚ», κ. Έρογλου αναφέρεται ο τουρκικός τυπος. 

Η Aksam γράφει αναφορικά με την επίσκεψη αυτή και με τίτλο: «θα πρέπει να ανοίξουμε τα Βαρόσια»  γράφει ότι ο πρόεδρος του CHP, κ.Κιλιτσντάρογλου, που μίλησε σε εκδήλωση του Αμπάς Γκιουτσλού στο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου στην Αμμόχωστο, ζήτησε να ανοίξουν επιτέλους τα Βαρώσια και, μεταξύ άλλων τόνισε: «Εφόσον πήρατε τα Βαρώσια , πληρώσατε το αντίτιμο, θρηνήσατε θύματα γιατί τα κρατάτε έτσι. Οι συνομιλίες συνεχίζονται εδώ και χρόνια αλλά το πρόβλημα δεν επιλύεται. Θα πρέπει τα Βαρόσια να ανοίξουν>> Και συνέχισε κυνικότατα:<< Εκεί υπάρχουν πολύ ωραία κτίρια»... 


Τα Βαρώσια ή το Βαρώσι είναι συνοικία της Αμμοχώστου , νότια της παλαιάς περιτείχιστης πολής και εκτείνεται εκατέρωθεν κατά μήκος της ακτής. Αποτελούσε το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου παρουσιάζοντας αλματώδη εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη μέχρι τη δεύτερη τουρκική εισβολή στην Κύπρο που επιχειρήθηκε τον Ιούλιο του 1974 με τον Αττίλα ΙΙ όπου και από τότε παραμένει στην τουρκοκρατούμενη περιοχή, μη κατοικήσιμη ως πόλη φάντασμα.

Στις διάφορες διακοινοτικές συνομιλίες τα Βαρώσια αποτέλεσαν θέμα προτεραιότητας επίλυσής του και απόδοσης στους ελληνοκυπρίους κατοίκους της που έχουν καταφύγει από τότε και διαμένουν σε άλλες πόλεις όπως Λάρνακα και Λεμεσό.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ.Κιλιτσντάρογλου συναντήθηκε χθες με τον «Πρόεδρο» Έρογλου, με τον «Πρωθυπουργό» Κιουτσούκ του ψευδοκράτους..

Προκαλεί τον Ελληνικό Λαό ο ΣτουρνάραςΠροκαλεί τον Ελληνικό Λαό ο Στουρνάρας
Προκλητικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine Zeitung. Στην συνέντευξη του ο υπουργός υπεραμύνθηκε, ενάντια στην κοινή λογική, της οικονομικής πολιτικής που χαράσσουν από κοινού η τριμερής συγκυβέρνηση και η τρόικα. Μια οικονομική πολιτική που έχει ήδη οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, φαινόμενο που τον τελευταίο καιρό έχει μάλιστα ενταθεί.

Έκτακτο Παράρτημα: Τι είπε ο Γέροντας για το ΠΑΣΟΚ. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/gerontas-paisios.html#ixzz2SPFyn5BM


Κάποτε, ο Γέροντας μίλησε έντονα, και μου φάνηκε κάπως "φανατισμένος" με τα πολιτικά.

"Το ΠΑΣΟΚ", είπε, "ήταν τρένο με πράσινα βαγόνια και κόκκινη μηχανή.

Ήταν λάθος του Καραμανλή που έφερε το 1976-77 τους αμετανόητους Ρωσοπρόσφυγες στην Ελλάδα, όλους, αδιακρίτως. Οι κομμουνιστοσυμμορίτες ήταν εχθροί της Ελλάδας. Έταξαν σε Αλβανούς και Σέρβους διάφορα, και γι' αυτό εκείνοι σήμερα διεκδικούν.

Τα έζησα όλα αυτά από πρώτο χέρι. Στην Κόνιτσα, ανήμερα Χριστούγεννα, απ' τους απέναντι λόφους, χτυπούσαν με πολυβόλα την εκκλησία. Και πήγαινα, εγώ με τον παπά και έναν άλλον, να θάψουμε τους σκοτωμένους. Κανείς άλλος δεν πήγαινε, γιατί συνεχώς βαρούσαν".

Συνταγματάρχης ε.α., Μπουζιανάς Δημήτριος, Επανωμή Θεσσαλονίκης

Μαρτυρίες Προσκυνητών - Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β', σελ.101

"Ο διάβολος πολεμά τους πιστούς με τον Οικουμενισμό, τους πλούσιους με τοΜασονισμό και τους φτωχούς με τον Κομμουνισμό", παρατήρησε ο Γέροντας.


Βοϊνέσκος Νικόλαος, φιλόλογος, Πάτρα

Μαρτυρίες Προσκυνητών - Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β', σελ.130

yiorgosthalassis.blogspot.com

ΕΕ: Ραγδαία η ύφεση στην Κύπρο


Απότομα θα βυθιστεί στην ύφεση η κυπριακή οικονομία όπως εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για τις οικονομικές προβλέψεις της χώρας την περίοδο 2012-2013, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η ύφεση της κυπριακής οικονομίας από το 2,4% το 2012 θα φτάσει στο 8,7% το 2013, ενώ αναμένεται να περιοριστεί στο 3,9% το 2014.

Συνολικά η κυπριακή οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 15% την περίοδο 2012-2014.

Η Επιτροπή στην έκθεσή της επισημαίνει ότι αυτή η σημαντική συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας θα επηρεάσει αρνητικά την ανεργία, κυρίως λόγω της μειωμένης δραστηριότητας των επιχειρήσεων, των πιθανών επιπτώσεων από την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα και του παγώματος των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ανεργία στην Κύπρο, η Επιτροπή προβλέπει να εκτοξευθεί από το 7,9% το 2011 στο 11,9% το 2012 , στο 15,5% το 2013 και στο 16,9% το 2014.

Σε ό,τι αφορά τους προσωρινούς ελέγχους στις κινήσεις των κεφαλαίων και τους περιορισμούς στις αναλήψεις, η Επιτροπή προβλέπει ότι θα επηρεάσουν αρνητικά τις διεθνείς κινήσεις κεφαλαίων και θα οδηγήσουν σε μείωση του όγκου των συναλλαγών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και διεθνώς.

Η Επτροπή επισημαίνει, εξάλλου, ότι το κούρεμα των καταθέσεων θα επηρεάσει την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις.Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι, σύμφωνα με την Επιτροπή, το δημοσιονομικό έλλειμματης Κύπρου να αυξηθεί στο 6,5% του ΑΕΠ το 2013 και στο 8,4% του ΑΕΠ το 2014 από 6,3% του ΑΕΠ το 2012.

Όσον αφορά το δημόσιο χρέος, εκτιμάται ότι από το 85,8% του ΑΕΠ το 2012 θα εκτοξευθεί στο 109,5% του ΑΕΠ το 2013 και στο 124% του ΑΕΠ το 2014.

Τέλος, η μόνη θετική εξέλιξη είναι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, η πτώση του πληθωρισμού ο οποίος από 3,1% το 2012 αναμένεται να μειωθεί στο 1% το 2013 και στο 1,2% το 2014.

Βαρλίκι: Άγνωστες πτυχές της τουρκικής βαρβαρότηταςΒαρλίκι: Άγνωστες πτυχές της τουρκικής βαρβαρότητας
Πρόσφατα ο τούρκος δημοσιογράφος Τζενγκίζ  Ομέρ σε άρθρο του στην εφημερίδα Μιλιγιέτ (Milliyet) αμφισβήτησε την γενοκτονία των Αρμενίων και παρουσίασε τους μουσουλμάνους της Θράκης, που τους χαρακτήρισε “τούρκους”, ως θύματα της ελληνικής “καταπιεστικής” πολιτικής. Επίσης αναφέρθηκε στις ελευθερίες που απολαμβάνουν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και το πόσο ευγνώμονες πρέπει να αισθάνονται στο τουρκικό κράτος.
Θα μπορούσαμε ως απάντηση στο κατάπτυστο αυτό άρθρο να αναφερθούμε στους 180.000 Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και αυτά που υπέστησαν τον Σεπτέμβριο του 1955,ήτοι δολοφονίες, βιασμούς και καταστροφή των περιουσιών τους, με τον τότε “Εθνάρχη” Καραμανλή να μην τολμά όχι μόνον να επέμβει εφαρμόζοντας αμοιβαία πολιτική ίσης μεταχείρισης, αλλά ούτε καν να ψελλίζει έναν δυναμικό λόγο.
Η μετέπειτα εξέλιξη για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης γνωστή. Σήμερα ζουν στην Βασιλεύουσα 1000 περίπου μαρτυρικές ψυχές.
Θα αναφερθούμε λοιπόν σε μία άγνωστη στους περισσοτέρους πτυχή της  βαρβαρότητας  των Τούρκων, οι οποίοι από την ανάληψη της εξουσίας από τους λεγόμενους νεότουρκους του Κεμάλ εφαρμόζουν σχέδιο φυσικής και οικονομικής εξόντωσης των μειονοτήτων, με κύριο βέβαια στόχο τους Έλληνες της Τουρκίας.
Σ’ αυτή την φυσική και οικονομική εξόντωση το ελληνικό κράτος, με εξαίρεση την περίοδο 1967-1973, ουδέποτε αντέδρασε δυναμικά εφαρμόζοντας ίδια μέτρα και σταθμά, δηλ. την διπλωματική και στρατιωτική αρχή της αμοιβαιότητας. Το αποτέλεσμα  ήταν και είναι οι Τούρκοι ,κάτι που είναι ίδιον των βαρβάρων, να αποθρασύνονται συνεχώς.
Η άγνωστη πτυχή των μαρτυρίων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης είναι ο ληστρικός Φόρος Περιουσίας, γνωστός ως βαρλίκι, που επέβαλλε η Τουρκία σε βάρος των Μειονοτήτων το 1942,για να αντιμετωπίσει τα έξοδα του Πολέμου. Ενός Πολέμου στον οποίο δήλωσε ότι συμμετέχει μετά την λήξη του!
Ο Φόρος Περιουσίας επιβλήθηκε αυθαίρετα χωρίς κανένα στοιχείο για την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων. Οι Έλληνες και οι Αρμένιοι κλήθηκαν να πληρώσουν τεράστια ποσά σε σχέση με τους μουσουλμάνους Τούρκους. Για παράδειγμα σε δύο γειτονικά καταστήματα με το ίδιο αντικείμενο ο έλληνας έμπορος έπρεπε να πληρώσει 5.000 λίρες, ενώ ο τούρκος 5.Αυτή ήταν περίπου η αναλογία.

Αποκάλυψη: πως από το ευρώ φτάσαμε στην πτώχευση ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/apokalypsh-pws-apo-to-evrw-ftasame-sthn-ptwxefsh.html#ixzz2SPFPVZRH


O χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής Πάνος Παναγιώτου διενήργησε μία μεγάλη έρευνα για τα γεγονότα και το παρασκήνιο που οδήγησαν την ελληνική οικονομία από την ένταξη στο Ευρώ στην σημερινή κατάσταση.
Εισαγωγή
Κάποια γεγονότα στην ιστορία ενός κράτους σηµατοδοτούν το τέλος µίας εποχής και την αρχή µίας νέας. Όµως, όσο πιο µικρά και πιο αδύναµα τα κράτη, τόσο πιθανότερο είναι οι αποφάσεις για τα σηµαντικότερα ζητήµατα που τα αφορούν να επηρεαστούν ή και να ληφθούν από άλλα, µεγαλύτερα και ισχυρότερα.
Μία τέτοια, ιστορικής σηµασίας απόφαση, ήταν και αυτή για τη συµµετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή νοµισµατική ένωση που σε αντίθεση µε την κοινή πεποίθηση δεν προέκυψε ανεπηρέαστα αλλά ελήφθη κάτω από την ευρωπαϊκή πίεση µέσα στα πλαίσια της υλοποίησης µίας µυστικής συµφωνίας µεταξύ Βρετανίας, Γερµανίας και Γαλλίας στα τέλη της δεκαετίας '80.
Η µελέτη αποχαρακτηρισµένων απόρρητων εγγράφων της εποχής από τα παραπάνω κράτη και επιπλέον από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, αποκαλύπτει ότι στο σχεδιασµό της ευρωπαϊκής νοµισµατικής ένωσης τα ιδιοτελή συµφέροντα των ισχυρότερων κρατών επισκίασαν εξαρχής αυτά των υπόλοιπων και ότι η δηµιουργία του ενιαίου νοµίσµατος εξελίχτηκε σε µία πράξη συνδιαλλαγής, η οποία ελάχιστα έλαβε υπόψη της την πραγµατική οικονοµική κατάσταση και τις ρεαλιστικές προοπτικές ανάπτυξης και προόδου των ευρωπαϊκών κρατών εντός µίας νοµισµατικής ένωσης.
1) 1989: Η μυστική συμφωνία Βρετανίας–Γερμανίας–Γαλλίας για την ένταξη των 'φτωχών χωρών' στο υπό δημιουργία ευρώ – Πώς έγινε η ένταξη της Ελλάδας

π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/blog-post_3071.html#ixzz2SPEwZYRe


Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ «ΚΑΘ' ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΝ»

Τοῦ πρωτ. Γεωργίου Δ. Μεταλληνοῦ,

1. Ὁ Τεκτονισμὸς/Μασονία εἶναι ἐμβόλιμο μέγεθος στὴν ἑλληνορθόδοξη κοινωνία, ποὺ παρασιτεῖ στὸ σῶμα της, μὲ συνέπειες ὀδυνηρὲς γιὰ τὴν συνοχὴ καὶ ταυτότητά της. Τὸ σημαντικότερο: Ὁ Τεκτονισμὸς εἶναι τοκετὸς ξένων ὠδίνων, ξένος τελείως πρὸς τὴν ταυτότητα τοῦ Γένους/Ἔθνους μας, καὶ μάλιστα στὴν οὐσία του μὴ συμβατὸς μὲ αὐτήν. Ἔτσι, ἐνεργεῖ τὸν ἰδεολογικὸ διαμελισμὸ τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας, κυρίως στὰ «ὑψηλότερα» κοινωνικὰ στρώματά της, συμβάλλοντας στὴ διαιώνιση καὶ τὸ βάθεμα τοῦ ἰδεολογικοῦ μας διχασμοῦ. Ἡ δράση του (ἀπὸ τὸν 18ο αἰώνα) στὸν δικό μας γεωγραφικὸ χῶρο ἐθεμελίωσε τὴν βεβαιότητα ὅτι ἡ Μασονία ταυτίζεται μὲ τὸν ἀποκρυφισμὸ καὶ τὴν σκοτεινότητα λειτουργίας καὶ ἐνέργειας, κάτι ποὺ ὑποστασιώνεται στὴ γνωστὴ στὰ Ἰόνια Νησιὰ καὶ ἀπαξιωτικὴ γιὰ κάποιον διατύπωση• «σὰν μασόνος»...


Ὁ Ἑλλαδικὸς Τεκτονισμὸς ἔχει προέλευση ἀγγλική. Τὸ βρετανικὸ στοιχεῖο, ὅποια καὶ ἂν ἦταν ἡ δραστηριότητά του ἐπιδόθηκε στὴν ἵδρυση (ἀγγλικῶν) τεκτονικῶν στοῶν. Ἡ «ἱεραποστολικὴ» αὐτὴ κινητικότητα ἐνίσχυε οὐσιαστικὰ καὶ τὴν προώθηση τῆς βρετανικῆς πολιτικῆς. Τὰ ἀρχειακὰ στοιχεῖα διαψεύδουν τὸν περὶ τοῦ ἀντιθέτου ἰσχυρισμὸ τῶν δικῶν μας τεκτόνων, πρὸ πάντων τὰ ἀρχεῖα τοῦ Colonial Office (ὑπουργείου ἀποικιῶν) γιὰ τὰ Ἑπτάνησα (1814-1864). Ἡ πρώτη Στοὰ στὴν «καθʼ ἡμᾶς Ἀνατολὴν» ἱδρύθηκε στὴ Σμύρνη μὲ πρωτοστάτη σὲ αὐτὴν τὴν κατεύθυνση τὸν ἐπιφανή τέκτονα Ἀλέξανδρο Ντρυμόν. Ἀπὸ τὴ Σμύρνη ἐξαπλώθηκαν οἱ Στοὲς στὴν Κωνσταντινούπολη μὲ τὴν ἵδρυση καὶ ἐκεῖ Στοᾶς τὸ 1848. Τὸ εὐρωπαϊκὸ πολιτιστικὸ κλίμα καὶ ἡ κοσμοπολίτικη πληθυσμιακὴ σύνθεση εὐνοοῦσαν τὴν εἰσαγωγὴ νέων ἰδεῶν, ποὺ ἔβαινε παράλληλα μὲ τὴν ἀποδυνάμωση τῆς χριστιανικῆς πίστης καὶ τοῦ συνδέσμου μὲ τὴν ὀρθόδοξη παράδοση. Δὲν εἶναι συνεπῶς περίεργο, ποὺ τέκτονες κατεῖχαν θέσεις καὶ σὲ αὐτὸ τὸ Φανάρι καὶ τὸ Πατριαρχεῖο ἤδη περὶ τὸ 1755. Στὰ τέλη τοῦ 18ου αἰώνα, ἐξ ἄλλου, εἶχαν ἱδρυθεῖ Στοὲς στὴν Ἀθήνα, τὴν Ζαγορά, τὰ Ἀμπελάκια, τὰ Ἰωάννινα καὶ τὰ Ἰόνια Νησιὰ (πρῶτος «ἀπολογητὴς» τοῦ τεκτονισμοῦ στὴν Ζάκυνθο ὁ κληρικὸς Ἀντώνιος Κατήφορος). Ὁ Τεκτονισμὸς στηριζόταν κυρίως στὸ ἀστικὸ στοιχεῖο, κινήθηκε δὲ στὸν χῶρο τῶν λογίων, τῶν ἐμπόρων καὶ τῶν Φαναριωτῶν.


2. Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, στὸ ἑλληνόφωνο τμῆμα της, ἔλαβε νωρὶς θέση ἀπέναντι στὸ Τεκτονισμὸ καὶ τὴν ἀπειλή του, γιὰ τὴν ἑλληνορθόδοξη παράδοση, τὴν ὁποία ἀναιρεῖ καὶ μόνη ἡ παρουσία του. Ἡ πρώτη θεωρητικὴ καταδίκη τοῦ Μασονισμοῦ στὸ κλίμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἔγινε σχεδὸν σύγχρονα μὲ τὴν ἵδρυση Στοῶν του. Μαρτυρία ἁγιορείτικου χειρογράφου ὑποστηρίζει τὴν ἔκδοση συνοδικοῦ καταδικαστικοῦ γράμματος τὸ 1745. Ἀποκήρυττε τοὺς τέκτονες ὡς «ἀθέους», μὲ τὴν γνωστὴ ἔννοια ποὺ εἶχε ἡ λέξη ἤδη στὴν Καινὴ Διαθήκη (Ἐφεσ. 2, 12), ὡς ἀρνούμενους δηλαδὴ τὸν μόνο ἀληθινὸ Θεό, στὸ πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ὁ πατριαρχικὸς ἀφορισμός, ἐξ ἄλλου, τοῦ 1793 (Νεόφυτος Β΄) συμπεριελάμβανε «τοὺς Βολταίρους καὶ Φρανκμαζόνας καὶ Ροσσοὺς καὶ Σπινόζας» –τοὺς πρωτεργάτες δηλαδὴ τῆς Γαλλικῆς Ἐπανάστασης. Πρέπει δὲ ἐδῶ νὰ ὑπογραμμιστεῖ ὅτι ὁ Τεκτονισμὸς καὶ ἡ εἰσβολή του στὸ χῶρο τῆς Ρωμαίϊκης Ἐθναρχίας ἐπηρέασαν καὶ τὴ στάση της ἔναντι τῆς Γαλλικῆς Ἐπανάστασης καὶ τῶν Ἰδεῶν της. Ἄλλωστε, καὶ ὁ Ναπολέων μὲ τοὺς ἀδελφούς του ἦσαν διακεκριμένοι τέκτονες. Κατὰ τὸν καλὸ γνώστη τῶν πραγμάτων Στῆβεν Ράνσιμαν, «οἱ ἰδέες τοῦ Τεκτονισμοῦ τὸν ΙΘ΄ αἰ. ἦσαν ἐχθρικὲς πρὸς τὶς ἀρχαῖες ἐκκλησίες». Μὲ τὴν εἰσχώρηση μάλιστα καὶ μερικῶν Ἑλλήνων ἐκκλησιαστικῶν στὴ Μασονία ἐπιτεύχθηκε ἡ «ἐξασθένιση τῆς ἐπιρροῆς τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας».
Πρό ἐτῶν συνεξέδωσα μὲ τὸν ἐκλεκτὸ φιλόλογο κ. Χαράλαμπο Μηνάογλου πολλὰ καὶ καλὰ ὑποσχόμενο, ἕνα ἔργο τοῦ 1782, γραμμένο ἀπὸ τὸν Ἀγάπιο Κολλυβὰ Παπαντωνάτο, μὲ τίτλο «Ἀνατροπὴ τῆς Φραγμασονικῆς πίστεως». Τὸ ὀγκῶδες αὐτό ἔργο δείχνει μία προχωρημένη καὶ τεκμηριωμένη γνώση τοῦ Μασονισμοῦ, ποὺ μάλιστα ἀντιμετωπίζεται ὡς θρησκεία, ἀναιρετική τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ γενικά τοῦ Χριστιανισμοῦ.

Τὸν 19ο αἰώνα ὁ Τεκτονισμός, ἡ φιλοσοφία καὶ οἱ ἐπιδιώξεις του, ἀλλὰ καὶ ἡ μέθοδός του, ἔγιναν πλέον σαφῆ στὰ ἀγγλοκρατούμενα Ἑπτάνησα. Τὸ 1839 συνέταξε πολυσέλιδη (ἀνέκδοτη ἀκόμη, ἀλλὰ παρουσιασμένη ἐπιστημονικὰ) ἀναίρεση τοῦ Τεκτονισμοῦ, ὁ τότε Ἔφορος (1837-1839) –πρύτανις– τῆς Ἰονίου Ἀκαδημίας καθηγητὴς τῆς Θεολογίας, ἱερομόναχος Κωνσταντῖνος Τυπάλδος- Ἰακωβάτος (1795-1867), ὁ μετέπειτα πρῶτος σχολάρχης τῆς Ἱ. Θεολογικῆς Σχολῆς τῆς Χάλκης (Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο). Εἶναι γνωστή ἐπίσης ἡ ἀντιμασονικὴ δράση τοῦ Κοσμᾶ Φλαμιάτου (†1852) καὶ τοῦ Ἀποστ. Μακράκη (†1905), ὅπως κατὰ τὸν 20ο αἰώνα τὰ ἀντιμασονικά ἔργα τοῦ Καθηγητοῦ Παν. Τρεμπέλα, τοῦ π. Ἐπιφανίου Θεοδωροπούλου, τοῦ Ν. Ψαρουδάκη, τοῦ Κ. Τσαρούχα, τοῦ Β. Λαμπρόπουλου, τοῦ Ν. Φιλιππόπουλου κ.ἄ.

3. Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος μὲ τὴν πολυδημοσιευμένη Ἐγκύκλιό της τοῦ 1933, μετὰ τὴν γνωμάτευση τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Ἀθηνῶν, τηρεῖ στάση σαφῆ καὶ ρωμαλέα. Μὲ βάση τὰ κείμενα τῆς Ὀρθόδοξης Παράδοσης καὶ τὰ βιβλία τοῦ Τεκτονισμοῦ ἀκολουθεῖ τὴν ἄποψη τῆς Διορθόδοξης Ἐπιτροπῆς (Ἅγιον Ὄρος, 1930) και «καταδικάζει» τὸν Τεκτονισμό, ὅπως θὰ πράξει καὶ μὲ ἄλλα κείμενά της τὸ 1972, 1984 καὶ 1996. Ἤδη, τὸ 1933 ἡ Ἱερὰ Σύνοδος δέχεται τὸν χαρακτήρα τοῦ Τεκτονισμοῦ ὡς θρησκείας, ἐπιμένοντας στὴν ἐπικινδυνότητά του. «Ἡ Μασονία -δηλώνεται- δὲν εἶναι ἁπλῆ τις φιλανθρωπικὴ ἕνωσις ἢ φιλοσοφικὴ σχολή, ἀλλʼ ἀποτελεῖ μυσταγωγικὸν σύστημα, ὅπερ ὑπομιμνήσκει τὰς παλαιάς ἐθνικάς θρησκείας ἢ λατρείας, ἀπὸ τῶν ὁποίων κατάγεται καὶ τῶν ὁποίων συνέχειαν καὶ ἀναβίωσιν ἀποτελεῖ. Τοῦτο ὄχι ἁπλῶς ὁμολογοῦσιν, ἀλλὰ καὶ ἐναβρυνόμενοι διακηρύττουσιν αὐτοὶ οἱ πρόκριτοι τῶν ἐν ταῖς Στοαῖς διδασκάλων…». Τὰ συμπέρασμα: «Οὕτως ἡ Μασονία ἀποδεδειγμένως τυγχάνει θρησκεία μυστηριακή, ὅλως διάφορος, κεχωρισμένη καὶ ξένη τῆς Χριστιανικῆς Θρησκείας».

Βέβαια αὐτὰ τὰ ἀρνοῦνται ἐπισήμως οἱ Τέκτονες, διαφωνοῦν ὅμως πρὸς τὰ ἴδια τὰ κείμενα καὶ τὶς κατὰ καιροὺς διακηρύξεις γνωστῶν τεκτόνων. Ἀλλὰ καὶ ἡ Διορθόδοξη Διάσκεψη τοῦ 1930 ἐχαρακτήρισε τὴν Μασονία «ὡς σύστημα ἀντιχριστιανικὸν καὶ πεπλανημένον». Ὑπάρχει δηλαδὴ ἀδιατάρακτη συνέχεια στὴν περὶ Μασονίας ἀντίληψη καὶ στάση τῆς Ἐκκλησίας μας. Τὸ 1782 καὶ ὁ Ἀγάπιος Παπαντωνάτος εἶχε δηλώσει: «Ἡ φραγμασονικὴ πίστις εἶναι ἡ πλέα ἀσεβεστέρα καί ἡ πλέα ἐπιβλαβεστέρα εἰς τὸ ἀνθρώπινον γένος ἀπὸ ὅσας ἀσεβείας ἐστάθησαν ἀπὸ τὴν ἀρχὴν τοῦ αἰῶνος ἕως τῆς σήμερον». Καταλήγει δὲ στὸ συμπέρασμα, ὅτι ὁ εκτονισμὸς εἶναι ἀντιχριστιανικὸς καὶ πλήρης ἀνατροπὴ τοῦ Χριστιανισμοῦ.

Εἶναι γεγονὸς ὅτι ἡ Μασονία μὲ τὸν συγκρητιστικὸ της χαρακτήρα («ὅλα στὸ ἴδιο τσουκάλι») λειτουργεῖ ὡς ὑπερθρησκεία ὑπέρθεος ὁ θεὸς της Μ.Α.Τ.Σ.=Μέγας Ἀρχιτέκτων τοῦ Σύμπαντος), πού καταβροχθίζει τὰ διάφορα θρησκεύματα ὅσο καὶ ἂν ἰσχυρίζεται ὅτι δὲν τὰ θίγει. Ἰδιαίτερα τὸ ἀσυμβίβαστο μὲ τὴν Μασονία ἰσχύει γιὰ τὸν (ὀρθόδοξο) Χριστιανό, διότι ἰσοπεδώνει τὸν Χριστό μας, ταυτίζοντάς τον μὲ διάφορους «μύστες», ἀρνούμενη βάναυσα τὴν μοναδικότητα καὶ ἀποκλειστικότητα (Πράξ. 4,12) στὴ σωτηρία, τοῦ μόνου Ἀληθινοῦ Θεοῦ, τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ποὺ ΜΟΝΟΣ μπορεῖ νὰ ὁδηγήσει στὴν θέωση ὡς ἕνωση μαζί Του. Διότι ὁ Χριστός δίνει στὸν ἄνθρωπο ὡς Θεάνθρωπος, ὅ,τι Αὐτὸς ἔχει, δηλαδὴ θεότητα, τὴν ἄκτιστη καὶ θεοποιὸ Χάρη Του. Ἀντίθετα, ὁ Χριστὸς μας χαρακτηρίζεται ἀπὸ ἐπιφανή τέκτονα (Βρατσάνος) «ὁ μεγάλος Ναζωραῖος Μύστης». Στὸ βιβλίο του («Τὸ βιβλίο τοῦ Μαθητοῦ») σημειώνει: «Ὁ σημερινὸς τέκτων γνωρίζει καλά, ὅτι ἡ μύησίς του στὰ τεκτονικὰ μυστήρια τὸν ἔκαμε τέκτονα ὅμοιο μὲ τὸν Ποσειδῶνα καὶ τὸν Ἀπόλλωνα καὶ τὸν Ἀμφίωνα καὶ τὸν Χριστό». Ὁ ἰσχυρισμὸς ἄρα Ἑλλήνων τεκτόνων, ὅτι παραμένουν πιστοὶ ὀρθόδοξοι χριστιανοί, ἀποδεικνύει ἤ ὅτι ἀγνοοῦν τὸν Χριστιανισμὸ στὸ σύνολό του ἢ ὅτι εἶναι ἀπατεῶνες. Τρίτον δὲν ὑπάρχει! Γι' αὐτὸ καὶ ἰσχύει πάντοτε τὸ ἀσύμπτωτο καὶ ἀσυμβίβαστο τῆς ἰδιότητας τοῦ Τέκτονος μὲ τὴν ἰδιότητα τοῦ (ὀρθοδόξου) Χριστιανοῦ, κατὰ τὶς διακηρύξεις τῆς Ἱερᾶς Συνόδου μας, ποὺ ἐπαναβεβαιώθηκαν ἀπὸ τὸν μακαριστὸ Ἀρχιεπίσκοπο κυρὸ Χριστόδουλο τὸ 1988 μὲ ἕνα ἐγκύκλιο κείμενό του μὲ τίτλο: «Γιατί δὲν μπορεῖ νὰ εἶμαι μασῶνος. Ὡς Ἕλλην καὶ Ὀρθόδοξος Χριστιανὸς δὲν μπορεῖ νὰ ἀνήκω στὴν Μασωνία». Τὸ κείμενο αὐτὸ παραθέτει δέκα σημεῖα, ποὺ αἰτιολογοῦν τὴν ἀποστροφή του στὴ μασονικὴ ἰδιότητα. Στὸ σημεῖο 10 γράφει συμπερασματικά: «Ἡ Μασωνία κατὰ τὴν Ἐκκλησία μας, εἶναι σύστημα ἀντιχριστιανικὸν καὶ πεπλανημένον, διὰ τοῦτο καὶ δὲν συμβιβάζεται ἡ ἰδιότης τοῦ Χριστιανοῦ μὲ τὴν ἰδιότητα τοῦ Μασώνου. Οἱ πιστοὶ ὀφείλουν νὰ ἀπέχουν τῆς Μασωνίας, καὶ ὅσοι παρεπλανήθησαν καλοῦνται νὰ μετανοήσουν καὶ ἐπανέλθουν στοὺς κόλπους τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας». Καὶ ἡ ἀκροτελεύτια φράση τοῦ κειμένου: «Ἂν γίνω μασῶνος, πρέπει νὰ παύσω νὰ εἶμαι Ὀρθόδοξος καὶ Ἕλλην»! Συνεπῶς, οὐδὲν πρόβλημα θὰ ὑπάρξει, ἂν ἡ Ἱεραρχία μας, γιὰ μία ἀκόμη φορά, ἀνανεώσει τὶς παλαιότερες διακηρύξεις της γιὰ τὴν Μασονία.

Συμπερασματικά, δέν μπορεῖ νά τίθεται τό ἐρώτημα, ἄν ὁ Μασονισμός ἔχει καταδικασθεῖ ἀπό τήν Ἐκκλησία μας. Διότι ἔχει ἐλεγχθεῖ ἐπανειλημμένα, καί μάλιστα ὡς συγκρητιστική πολιτικοθρησκευτική πολυεθνική Ὀργάνωση, ἀσυμβίβαστη πρός τόν Χριστιανισμό ὡς Ὀρθοδοξία. Τόν πολιτικό του ρόλο σήμερα πραγματοποιεῖ ἡ Λέσχη Bilderberg, πού ἔχει αἰχμαλωτίσει τήν πλειονότητα τῶν πολιτικῶν δυνάμεων τοῦ τόπου μας.

Πηγή: Ορθόδοξος Τύπος, 30/3/2012

Το γύρο του κόσμου κάνει ο Ναυπλιώτης που δεν καίγεται από το Άγιο Φως (Video).

Σχόλιο Γ.Θ : Αυτοί που έχουν κλειστά τα μάτια τα πνευματικά, μπροστά τους να δούνε το θαύμα, θα το αγνοήσουν. Μπροστά τους να δούνε τον Θεό, θα τον αγνοήσουν (ή και θα τον σταυρώσουν).
Από την άλλη πλευρά αυτοί που έχουν τα μάτια τα πνευματικά ανοικτά και με κλειστα μάτια θα δουν το θαύμα. Και με κλειστά μάτια αναγνωρίζουν τον Θεό! Η φετινή τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο ολοκληρώθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' να φέρνει, όπως κάθε χρόνο, το Άγιο Φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως ...

την ώρα που οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και πλήθος πιστών έξω από το ναό ζητωκραύγαζε. Ανάμεσα στο κόσμο και ο Ναυπλιώτης Ιορδάνης Δαμιανός που δεν θα μπορούσε να φανταστεί την έκταση που θα έπαιρνε η προσπαθεια του να αποδείξει την πίστη του. Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε εισέλθει στο Ναό της Αναστάσεως συνοδευόμενος από επισκόπους του Πατριαρχείου, ιερείς και αγιοταφίτες μοναχούς. Αφού στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια...
και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και της ισραηλινής αστυνομίας τον ερεύνησαν ώστε να μην έχει καμία εστία φωτιάς επάνω του και στη συνέχεια ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εισήλθε στο εσωτερικό του Παναγίου Τάφου, ενώ ο Πατριάρχης των Αρμενίων παρέμεινε στον προθάλαμο.

Λίγα λεπτά αργότερα το θαύμα έγινε. Ιερείς σφράγισαν την είσοδο με μελισσοκέρι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας στα χέρια του δύο αναμμένες δεσμίδες αποτελούμενες από 33 κεριά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...