Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

“O άλλος μεγάλος Πολιτισμός”
«Όταν οι Κινέζοι άκουσαν τη λέξη Hellas, προσπάθησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα, τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά. Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα. Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου. Και τα δύο όμως μαζί, όταν ενωθούν, σημαίνουν «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός».

Δ. Κουτσούμπας: "Αποδέσμευση από Ε.Ε. και Ευρωζώνη"


 
Δ. Κουτσούμπας: "Αποδέσμευση από Ε.Ε. και Ευρωζώνη" facebook share
«Το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο,το οποίο, το ΚΚΕ καλεί το λαό να κάνει πράξη είναι αυτό της αποδέσμευσης και από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων», δηλώνει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής».
Μοναδική προϋπόθεση είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, «ταυτόχρονα να αποκτήσει ο λαός, δηλαδή η κυβέρνησή του, την εξουσία του, τα εργαλεία εκείνα που θα μπορέσουν να ανακόψουν τον κατήφορο και την καταστροφή».

«Κι αυτά τα εργαλεία δεν είναι άλλα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τον επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό, από τους θεσμούς της λαϊκής εξουσίας, μόνη ικανή να πραγματοποιήσει ανάπτυξη σε όφελος του λαού και της νεολαίας, να κατανείμει πόρους, το εργατικό δυναμικό, να ικανοποιήσει τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, να προωθήσει την αμοιβαία επωφελή ισότιμη συνεργασία με άλλες χώρες», εξηγεί ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς, αν πρέπει η Ελλάδα να επανεξετάσει νηφάλια και ψύχραιμα όλα τα πιθανά σενάρια σε σχέση με το ευρώ, συστήνει«νηφαλιότητα και ψυχραιμία» σε όσους εκστασιάζονται από τις παροτρύνσεις των γερμανών βιομηχάνων που έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία και τη στήριξη ενός νέους κόμματος «για την έξοδο από το ευρώ».

«Αντίστοιχα θα συνιστούσα το ίδιο σε όσους έχουν προσχωρήσει σε θέσεις Ομπάμα και ΔΝΤ - άλλος ακραιφνής εκπρόσωπος της μη Γερμανικής Ευρώπης - αλλά και άλλων "εταίρων" και ανταγωνιστών από τα διάφορα ιμπεριαλιστικά μπλοκ. Γι' αυτά τα κόμματα το "έξω από το ευρώ", όσο και το "πάση θυσία στο ευρώ" είναι η άλλη όψη του ίδιου κάλπικου νομίσματος», προσθέτει.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία, σε συνθήκες έντασης της κρίσης, και τονίζει ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΚΚΕ είναι «να κερδίσει έδαφος, στην πράξη, η αντίληψη ότι η αλλαγή υπέρ του λαού δεν μπορεί να έρθει από μια αλλαγή διαχειριστή στη διακυβέρνηση».

ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ 29 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΟΥ 361Τ.Π. ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


ΓΙΑ 29 Ε/Κ ΤΟΥ 361 ΤΠ
«Παιχνίδια» με οστά και ομαδικούς τάφους

Σε οργανωμένη μετακίνηση οστών με στόχο την απόκρυψη μαζικού τάφου Ε/Κ στα κατεχόμενα περιστρέφονται πλέον οι υποψίες σχετικά με την ανεύρεση από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους σημείου ταφής στον Κορνόκηπο όπου βρέθηκαν μόνο οστά από γόνατα, ελάχιστα δόντια και λίγα ψιλοθρυμματισμένα κόκκαλα. 

Αριθμητικά τα οστά που βρέθηκαν θα μπορούσαν να ανήκουν σε ένα μόλις άτομο, ωστόσο οι εξετάσεις DNA που έγιναν ταυτοποίησαν τα ευρήματα με 29 Ε/Κ νεαρούς στρατιώτες του 361 Τάγματος Πεζικού.

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ > Οι πύραυλοι της Συρίας στοχεύουν το Ισραήλ - Κατέρριψαν ισραηλινό μαχητικό οι Σύροι;


Το πυραυλικό οπλοστάσιο της Συρίας στοχεύει τώρα το Ισραήλ αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός  Al Mayadeen TV    ο οποίος επικαλείται πηγές από το συριακό Στρατό.
Ο συριακός Στρατός διαθέτει μια σειρά βαλλιστικών πυραύλων αρκετοί εκ των οποίων είναι παλαιοί οι οποίοι είχαν παραδοθεί επι σοβιετικής ένωσης όπως Frog-7 ή Scud αρκετοί όμως εξ αυτών είναι αρκετά σύγχρονοι και έχουν παραδοθεί είτε από την Ρωσία είτε από το Ιράν αλλά και τη Βόρεια Κορέα.
Οι πλέον εξελιγμένοι είναι οι ιρανικοί  Fateh-110 και Shahab-2  οι ρωσικοί 9K720 Iskander  αλλά και οι βορειοκορεατικοί Rodong-1.
Παράλληλα το Ισραήλ ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome στα βόρεια σύνορά του προκειμένου να αντιμετωπίσει πυραυλικές επιθέσεις τόσο από τη Συρία –εάν τελικά αποφασίσει να απαντήσει στις δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές- όσο και από τη Hezbolah η οποία μέχρι τώρα δεν έχει αντιδράσει.
Σε σχέση με τις χθεσινές επιδρομές ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 4 νεκρούς και 70 τραυματίες άλλες αραβόφωνες πηγές όμως μιλούν για 300 νεκρούς οι περισσότεροι πολίτες καθώς στην περιοχή δεν υπήρχε ίχνος στρατιωτικής εγκατάστασης! (βλ. σχετικό βίντεο)
Όπως ανέγερε ο φιλοιρανικός τηλεοπτικός σταθμός al manar του Λιβάνου η συριακή αεράμυνα κατέρριψε ένα ισραηλινό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της επιδρομής η πληροφορία όμως αυτή δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές.
Αυτό όμως που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι διάφορα δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και τα οποία αναφέρουν ότι η Συρία έχει μετατρέψει αριθμό μαχητικών MiG-21 σε μη επανδρωμένα με την ικανότητα να μεταφέρουν κάνιστρα σε εξωτερικούς φορείς τα οποία περιέχουν χημικά όπλα. Τις πληροφορίες αυτές τις βασίζουν στην εξέταση ενός συριακού MiG-21 το οποίο ο πιλότος του το προσγείωσε στην Ιορδανία τον Ιούνιο του 2011 εξέταση από την οποία βρέθηκε ότι ήταν δυνατό να πετά βάσει τηλεχειρισμού και διαμορφωμένο κατάλληλα να μεταφέρει χημικά όπλα.
Ο πιλότος του αεροσκάφους ταξίαρχος Hassan Hamada είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Dumair βορειοανατολικά της Δαμασκού και προσγειώθηκε στην ιορδανική βάση King Hussein ζητώντας πολιτικό άσυλο. Η Συρία ειδικά για το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε δηλώσει πως επιθυμεί την επιστροφή του αλλά η Ιορδανία είχε αρνηθεί να κάνει κάτι τέτοιο.
Προφανώς πρόκειται περί προβοκατόρικων δημοσιευμάτων  με στόχο να βρεθεί κάποια δικαιολογία για επέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς επιχειρησιακά δεν προκύπτουν οφέλη από την χρήση μη επανδρωμένων μαχητικών φορτωμένα με χημικά όπλα κάτι που μπορεί να κάνει κάλλιστα ένας πύραυλος ο οποίος πετά και διπλάσια τουλάχιστον ταχύτητα από ένα αεροσκάφος.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας του Ισραήλ ο εναέριος χώρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της χώρας είναι κλειστός για πολιτικές πτήσεις κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και άλλες αεροπορικές επιδρομές προς τη Συρία

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η Ελλάδα αναγνωρίζεται επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr


Στο Λονδίνο υπογράφτηκε συνθήκη μεταξύ των προστάτιδων Δυνάμεων Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας και Βαυαρίας στις 7 Μαΐου 1832. Η συνθήκη προέβλεπε την εκλογή του Όθωνα - του δευτερότοκου γιου του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου - ως βασιλιά της Ελλάδας.

Με τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης (ή του Καλεντέρ Κιοσκ) τον Ιούλιο του 1832, η Οθωμανική Αυτοκρατορία αναγνώρισε την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους, ενώ με διακοινώσεις στις 14 και 26 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, αποδέχτηκε τα διευρυμένα σύνορα της γραμμής Παγασητικού-Αμβρακικού.

Ο Όθωνας και το Δάνειο

Το Δάνειο των 60 εκατομμυρίων δραχμών, το οποίο οι τρεις Προστάτιδες Δυνάμεις αρνήθηκαν στον Καποδίστρια, το προσέφεραν στον πρίγκιπα Λεοπόλδο, μετά την επιλογή του ως πρώτου βασιλιά του νεοσύστατου Βασιλείου της Ελλάδας. Η παροχή του Δανείου εγκρίθηκε από το Συνέδριο του Λονδίνου το Φεβρουάριο του 1830 με τον όρο ότι αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα έξοδα της συντήρησης του στρατού, όπου κυρίαρχος θα είχε στην υπηρεσία του. Ο Λεοπόλδος διαφώνησε με τους όρους χρήσης του δανείου και ζήτησε τη διερεύνηση προς τις γενικές ανάγκες του ελληνικού κράτους.

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ. Πλάτωνας : Ο μύθος του σπηλαίουΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ... ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ...
Mαρία Καρρά.........

Νικηταράς ο Τουρκοφάγος Nikitaras the Turksbane

ΑΘΑΝΑΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

Αραβική άνοιξη και ορθόδοξος χειμώνας


Καθώς γράφω ακούω τις αντιφατικές πληροφορίες για την τύχη του ελληνορθόδοξο μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, διότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η απελευθέρωσή του.
Θυμούμαι ότι κατά την πρώτη μου επίσκεψη στη Συρία το 1981 ο ξεναγός του Εθνικού Μουσείου της Δαμασκού μού έδειξε την ειδική αίθουσα Μεγάλου Αλεξάνδρου και την αίθουσα με τα βυζαντινά νομίσματα. Μου είπε δε το εξής:
«Από όλους τους λαούς που πέρασαν από την περιοχή οι Ελληνες, Μακεδόνες πρώτα και μετά Βυζαντινοί, είναι οι μόνοι οι οποίοι άφησαν πολιτισμό. Να έρχεστε στη Συρία. Εσείς οι Ελληνες έχετε πολλά δικά σας να δείτε». Και όταν τον ρώτησα για την κατοχή των Οθωμανών Τούρκων, που είναι και μουσουλμάνοι, μου έδειξε μία πλατεία με το μνημείο των μαρτύρων και μου εξήγησε: «Αυτό το μνημείο τιμά τους πατριώτες Σύρους που εξεγέρθηκαν κατά των Τούρκων και σφαγιάστηκαν τον 19ο αιώνα».
 
Τα γράφω αυτά για να τονίσω ότι ο Ελληνισμός δεν είναι ξένος προς τη χώρα, τον λαό και τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην ταλαίπωρη Συρία. Το ένα δέκατο του πληθυσμού περίπου ακολουθεί το ελληνορθόδοξο δόγμα, ενώ η πλειοψηφία είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι. Οι ορθόδοξοι ανήκουν στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και είναι αραβόφωνοι. Αυτοαποκαλούνται Ρουμ Ορτοντόξ, δηλαδή Ρωμηοί Ορθόδοξοι, απόγονοι του Βυζαντίου - Ρωμανίας και της Νέας Ρώμης - Κωνσταντινουπόλεως.
 
Ο απαχθείς μητροπολίτης ονομάζει τη Μητρόπολη Χαλεπίου με τον επίσημο τίτλο Βεροίας και Αλεξανδρέττας. Η Βέροια ήταν μία από τις πόλεις της Μακεδονικής Δεκαπόλεως, που έχτισαν εκεί οι επίγονοι του Αλεξάνδρου. Η Αλεξανδρέττα, που ανήκει στην Τουρκία και ονομάζεται Ισκεντερούν, ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Μ. Αλέξανδρο. Ο μητροπολίτης Παύλος σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και ομιλεί άριστα τα ελληνικά.
 
Ορθώς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρενέβη και κινητοποίησε την Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλους μηχανισμούς υπέρ του ελληνορθόδοξο μητροπολίτη καθώς και του Συροϊακωβίτη (μονοφυσίτη) μητροπολίτη του Χαλεπίου. Πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει επισήμως να διακηρύξει ότι είναι ο προστάτης των ορθόδοξων χριστιανών της Μέσης Ανατολής και ότι ουδεμία λύση μπορεί να δοθεί στον συριακό εμφύλιο χωρίς τη συμφωνία και της Ελλάδας. Και να εξηγήσουμε στη Δύση ότι με απαγωγές ιερωμένων και με ακραίους ισλαμιστές, που ενισχύει η Τουρκία, δεν θα έλθει η δημοκρατία στη Συρία.

Αλβανός επιτέθηκε σε ανήλικη για να την βιάσει σε κεντρικό δρόμο του Κορινού στην Κατερίνη.Τον τρόμο έζησε μια ανήλικη χθες τα ξημερώματα σε κεντρικό δρόμο του Κορινού στην Κατερίνη, όταν δέχθηκε επίθεση από έναν Αλβανό, o οποίος αποπειράθηκε να την βιάσει.  

Θεατές στη «σταύρωση» των χριστιανών της Συρίας


Από τα τέλη του 19ου αι. άρχισε η προσέγγιση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Γερμανίας. Χαρακτηριστικό της επιχειρούμενης προσέγγισης Υψηλής Πύλης - Βερολίνου ήταν το γεγονός ότι ο Γερμανός αυτοκράτορας Γουλιέλμος ο Δεύτερος επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη δύο φορές, το 1889 και το 1898, υπογράφοντας σημαντικές συμφωνίες, με τις οποίες η Γερμανία αύξανε σε σημαντικό βαθμό την επιρροή της στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η προσέγγιση αυτή συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια, με αποκορύφωμα την περίοδο της εμφάνισης και ανάληψης της διακυβέρνησης από τους Νεοτούρκους, η ηγεσία των οποίων ήταν στην ουσία τυφλά όργανα του Βερολίνου. Ακολούθησε η αποστολή 42μελούς στρατιωτικής γερμανικής αποστολής στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ως αποστολή την αναδιοργάνωση και την προετοιμασία του οθωμανικού στρατού για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Ολα αυτά τα χρόνια οι άλλες δυνάμεις της Δύσης και ιδιαίτερα η Μεγάλη Βρετανία, για να «εξισορροπήσει» την κατάσταση, στράφηκαν προς τις μειονότητες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με το σκεπτικό ότι αυτές αποτελούσαν την αχίλλειο πτέρνα της. Ετσι η Μεγάλη Βρετανία προσέγγισε Ελληνες, Αρμενίους, Ασσυρίους, Αραβες και όποιον άλλον ήταν κατάλληλο «εργαλείο» στους γεωπολιτικούς στόχους των Αγγλων!
 
Η προσέγγιση όμως κυρίως των χριστιανικών πληθυσμών με τη Μεγάλη Βρετανία εκλήφθηκε -και ήταν- μια σοβαρή απειλή για τα γερμανικά συμφέροντα, κυρίως εν όψει του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
 
Πρέπει να σημειώσουμε ότι ήδη οι χριστιανοί της Ανατολής είχαν χαρακτηριστεί από τους Νεοτούρκους «βλαβερά ζιζάνια» που απομυζούσαν το αίμα του τουρκικού λαού και είχαν μπει στο πρόγραμμα της εκκαθάρισης από το 1910-11, για να οικοδομηθεί η «Καθαρή Τουρκία».
 
Ομως ο εναγκαλισμός των χριστιανών από τη μια πλευρά από τους Αγγλους, για να τους χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο στα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, που οδήγησε τους Γερμανούς στρατιωτικούς συμβούλους των Οθωμανών να τους χαρακτηρίσουν δυνάμει απειλή, εν όψει του Μεγάλου Πολέμου, διευκόλυνε τα γενοκτονικά σχέδια των Νεοτούρκων, με αποτέλεσμα τη Γενοκτονία εκατομμυρίων χριστιανών της Ανατολής, ήτοι των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, που άρχισε το 1914, με τον Μεγάλο Διωγμό, και ολοκληρώθηκε το 1924, με την Ανταλλαγή και την εξέγερση των Νεστοριανών στο Χακιάρι!
 
Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το ιστορικό πλαίσιο της Γενοκτονίας και του αφανισμού των χριστιανών της Ανατολής, στην οποία το ελληνικό κράτος, αν δεν συνέβαλε με τις άφρονες πράξεις του, παρέμεινε ψυχρό και απαθής θεατής!
 
Τα δύο τελευταία χρόνια είναι σε εξέλιξη γεγονότα που μπορεί να οδηγήσουν στη Γενοκτονία και στον αφανισμό τους χριστιανούς της Συρίας, που αποτελούν, ίσως, το ιστορικότερο τμήμα του Χριστιανισμού. Γεωπολιτικά συμφέροντα και πάλι έχουν αγκαλιάσει από τη μια πλευρά τούς μουσουλμάνους και εσχάτως τους Κούρδους και από την άλλη πλευρά τον Ασαντ και τους Αλαουίτες, με τα 1.500.000-2.000.000 χριστιανούς να είναι στη μέση και εντελώς ανυπεράσπιστοι, αντιμέτωποι με την απίστευτη αγριότητα των εγκληματικών συμμοριών ισλαμιστών, που εξοπλίζονται από την Αγκυρα, το Κατάρ και το Ριάντ, υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση της Ουάσινγκτον!
 
Οσο για την Αθήνα, πνιγμένη στα οικονομικά προβλήματα που προήλθαν -εκτός της απίστευτης ανηθικότητας- και εξαιτίας της γεωπολιτικής μυωπίας της πολιτικής, οικονομικής και διανοητικής ελίτ του τόπου, όχι μόνο παρακολουθεί απαθής τη σφαγή των χριστιανών από τους εγκαθέτους της Αγκυρας, αλλά δηλώνει -διά στόματος ΥΠΕΞ- τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στην Τουρκία, επειδή, λέει, δέχτηκε στο έδαφός της 100.000 πρόσφυγες από τη Συρία, τους οποίους εξεδίωξαν από τα σπίτια τους οι πολιτικές της ίδιας της Αγκυρας - χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του ότι η Τουρκία, στην οποία συμπαριστάμεθα, έστειλε στην Ελλάδα 1.000.000 μουσουλμάνους μετανάστες, για να ’χουμε να πορευόμαστε και να γίνουμε κι εμείς κάποια στιγμή… Συρία!
 
Σήμερα ο Ιησούς Χριστός τοποθετείται στον Τάφο και μαζί Του οι χριστιανοί της Συρίας, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστή η τύχη των μητροπολιτών του Χαλεπίου, που έχουν απαχθεί από εγκληματική συμμορία ισλαμιστών, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας, και ενώ είχαν αναχωρήσει από την Αντιόχεια!
 
Ας ελπίσουμε ότι το ζήτημα της σφαγής των χριστιανών της Συρίας να απασχολήσει σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τις ενέργειές της θα αποτρέψει τη σφαγή και τον αφανισμό τους και θα τους οδηγήσει στην ανάσταση!

dimokratianews

Η δειλία ήταν άγνωστη λέξη στην Αρχαία Σπάρτη. Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ


Ο σπαρτιάτικος στρατός ήταν, ίσως, η πιο τρομερή πολεμική μηχανή του αρχαίου κόσμου. Αυτή η πολεμική μηχανή με την απίστευτη πειθαρχία και εκπαίδευση κατάφερνε πολύ καλά για αιώνες να καλύπτει το μεγαλύτερο και βασικότερο ελάττωμά της, που βεβαίως δεν ήταν άλλο από την αριθμητική της σύσταση........

ΑΘ.ΔΡΟΥΓΟΣ > "Απαιτείται προσοχή,υπάρχουν μέσα στην χώρα πολλές γιάφκες με παράνομα ΟΠΛΑ-ΧΡΗΜΑΤΑ-ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ..."


Συνέντευξη στη Μαίρη Λαγανά

Μ. Λαγανά: Κύριε Καθηγητά, ευχαριστώ πολύ για την τιμή κατ αρχάς να μου παραχωρήσετε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης...

Αθ.Δρούγος: Εγώ ευχαριστώ για την τιμή, άργησα λίγο αγαπητή Μαίρη. Χρόνια πολλά Καλό Πάσχα, έχω απίστευτο τρέξιμο λόγω των ημερών και των καταστάσεων τα γεγονότα στην Συρία τρέχουν και πρέπει να βρίσκομαι διαρκώς σε εγρήγορση...


Μ. Λαγανά: Η Ελλάδα αυτή την στιγμή βάλλεται διεθνώς απο διεθνή κέντρα, πώς βλέπετε την κατάσταση να διαμορφώνεται σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο;

Αθ. Δρούγος: Η κατάσταση σε ευρύτερο επίπεδο θα χειροτερέψει σύντομα ειδικά στην Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο και στον κόλπο των Πετρελαίων.
Ηδη στην Συρία μετά από 27 μήνες σφοδρότατης εσωτερικής σύρραξης αναμένεται περαιτέρω κιλμάκωση ενώ όλο και πιό πολλές χώρες εμπλέκονται με αποτέλεσμα να τείνει η αντιπαράθεση να καταστεί περιφερειακή.

Δέν εκτίμησαν καλά οι Δυτικές και αραβικές χώρες την αντοχή του καθεστώτος Ασάντ. Μιά τέτοια κρίση θα εμπλέξει σταδιακά Ισραήλ,χώρες του ΝΑΤΟ και αραβικές χώρες συμμάχους των ΗΠΑ.
Αν την συνδέσουμε και με την κρίση στίς σχέσεις Δύσης Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης δεν θα απέκλεια στο 2013 αντιπαράθεση Ισραήλ-Ιράν,ΗΠΑ-Ιράν με αυξημένη πιθανότητα ακόμη και για σκληρή αντιπαράθεση,πέραν της Μ.Ανατολής...

Παγιδευμένοι σε ένα Μασονικό Κόσμο


Ο πρόεδρος Νάσερ κατήργησε βίαια τον Ελεύθερο τεκτονισμό το 1961, ο οποίος ήταν για τα καλά εγκατεστημένος στην Αίγυπτο, τουλάχιστον από το 1798, τις ημέρες της εκστρατείας του Ναπολέοντα (στην Αίγυπτο), έως τη διάλυση του μασονικού κινήματος το οποίο είχε καταλήξει στην ανυποληψία και το χάος το 1922, - το οποίο στη συνέχεια με τη σειρά του οδήγησε στην ίδρυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας [Muslim Brotherhood ή αρχικά: MB] που ιδρύθηκε το 1928, και παρά το γεγονός ότι απαγορεύτηκε ξανά και ξανά, κατάφερε να επιζήσει και να είναι σήμερα παρούσα σε όλες σχεδόν τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα....

ΤΟ ΥΠ.ΕΞ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ > Ανησυχία για την ένταση στη Συρία στο Ελληνικό ΥΠΕΞ


Ανακοίνωση για την κλιμάκωση της έντασης στην Συρία και τον κίνδυνο διάχυσης της σύρραξης εκτός συριακών συνόρων, εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία. Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία και η απουσία άμεσων προοπτικών διεξόδου από την κρίση, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις εντείνουν τον κίνδυνο

ΣΤΗΝ ΆΓΚΥΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΩ ΖΗΤΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


20130506-143618.jpg
Σαν μεγάλη τουρκική πρόκληση έρχεται η είδηση από την Άγκυρα όπου σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Cumhuriyet, στις 6/5, το αίτημα χριστιανών κατοίκων της τουρκικής πρωτεύσας να ανεγερθεί μια χριστιανική εκκλησία καθώς δεν υπάρχει καμία εκκλησία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, όχι μόνον απορρίφτηκε από τις τοπικές αρχές αλλά στο ίδιο μέρος που είχε επιλεγεί για την ανέγερση της εκκλησίας τελικά θα ανεγερθεί άλλο ένα μουσουλμανικό τζαμί. Το σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στην τουρκική  πρωτεύουσα ήδη υπάρχουν και λειτουργούν 3.000 τζαμιά ενώ δεν υπάρχει καμία χριστιανική εκκλησία για όσους χριστιανούς βρίσκονται στην Άγκυρα. Για τον λόγο αυτό εδώ και λίγο καιρό ζητήθηκε από την δημαρχία της Çankaya, ένα προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας, η άδεια για να ανεγερθεί μια εκκλησία. Μάλιστα είχε επιλεγεί και η τοποθεσία για την ανέγερση της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας...

Γιατί κανείς δεν λέει πόσο “φιλέλληνας” είναι ο βιαστής πολιτικάντης;Για τον Nigel Evans ο λόγος, που κατηγορείται για τον βιασμό τουλάχιστον δύο αγοριών. Άλλο ένα ελεεινό υποκείμενο που έχει δώσει ρεσιτάλ τουρκοφιλίας, στηρίζοντας το χοιρινό Ντενκτάς στον “αγωνα” του για αναγνώριση του ψευδοκράτους, γεγονός που είχε σηκώσει μεγάλες αντιδράσεις ακόμα και στην Βρετανία.

Ηλεία: Με τα άλογα στην Εκκλησία τίμησαν τον Αγιο Γεώργιο στη Φιγαλεία!

Γιορτή του Αγίου Γεωργίου σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, και το ξωκλήσι πίσω από το Μοναστήρι της Φιγαλείας είχε την τιμητική του. Ο κόσμος έχοντας σύμμαχο και τον πολύ καλό καιρό... γέμισε την εκκλησία για να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία.

Ελευθερία λόγου υπάρχει προς την οποιανδήποτε προσβολή του Ιησού Χριστού και εθνικών συμβόλων και ποινικοποίηση με φυλάκιση έστω δια του λόγου για τους λαθραίους ισλαμοφασίστες πράκτορες!


Ελευθερία λόγου υπάρχει προς την οποιανδήποτε προσβολή του Ιησού Χριστού και ποινικοποίηση με φυλάκιση  έστω δια του λόγου για τους λαθραίους! Θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, μετά το Πάσχα.Έρχονται βαριά πρόστιμα και φυλάκιση για τους ρατσιστές.

Ifo: "Η Ελλάδα θα είχε βγει από την κρίση αν χρεοκοπούσε το 2010"Σήμερα η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε ξεπεράσει την οικονομική κρίση, εάν είχε επιλέξει την άνοιξη του 2010 να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και να χρεωκοπήσει, δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo.

Το τέλος του E.Βενιζέλου


Μια πολύ σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο ασκεί η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή, τον οποίο χαρακτηρίζει με βαρείς όρους και προβλέπει ότι η πολιτική διαδρομή του φτάνει στο τέλος της.

Γράφει η Αυγή:

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. TON TAYTIZEI ME TON ... MAΡΞ. ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ


1Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να ταυτίζει πασχαλιάτικα τον Χριστό με τον Μάρξ...
«Σαν σήμερα αναστήθηκε, κατά τις γραφές, ο Ναζωραίος αλλά και γεννήθηκε ο Μαρξ. Διαλέγετε και παίρνετε. Ολοένα και περισσότεροι τα συνδυάζουν...», έγραψε στο twitter, ξεσηκώνοντας έντονες αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη. 

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Διεθνή κυκλώματα σε αγαστή συνεργασία με ντόπιους σύγχρονους μαυραγορίτες, εκμεταλλευόμενα τον πόνο και τη φτώχεια των Ελλήνων, σαρώνουν κυριολεκτικά οτιδήποτε κυκλοφορεί. Κοσμήματα, χρυσαφικά, ακόμα και χρυσά δόντια, που ...
παραπέμπουν στο ανατριχιαστικό χιτλερικό παρελθόν, αποτελούν τη χρυσοφόρα δεξαμενή άντλησης αστρονομικών κερδών. Τον ρόλο του δούρειου ίππου στην προσπάθεια αρπαγής του πλούτου των δοκιμαζόμενων πολιτών έχουν αναλάβει να υπηρετήσουν ανταλλακτήρια και ενεχυροδανειστήρια που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και με γεωμετρική πρόοδο σε όλη την επικράτεια, συνθέτοντας έναν ιστό εγκληματικής δράσης με οδυνηρό κοινωνικό αντίκτυπο και εθνικές προεκτάσεις.

Η απαλλοτρίωση των αποθεμάτων χρυσού των Ελλήνων συντελείται με σχεδιασμό και μεθοδικότητα από αλλοδαπούς και εγχώριους «εγκεφάλους» που οργανώνουν τις διαδρομές του πολύτιμου μετάλλου στους γεωγραφικούς χάρτες του υποκόσμου. Το τελευταίο διάστημα στα σύνορα της χώρας μας συνωστίζονται παράνομα φορτία εκατομμυρίων ευρώ αναζητώντας το πολυπόθητο διαβατήριο για να διαφύγουν στο εξωτερικό. Βασικός τους προορισμός είναι η Γερμανία, όπου έχει στηθεί το στρατηγείο όλων όσοι βλέπουν την Ελλάδα με αποικιοκρατική οπτική. Πρόθυμα «βαποράκια» δηλώνουν «παρών» στην επικίνδυνη αποστολή της μεταφοράς των κόπων των Ελλήνων, αφού προηγουμένως έχουν μετατραπεί σε ράβδους χρυσού στα σκοτεινά αυτοσχέδια χυτήρια των λαθρεμπόρων. Σε διαδικασία χύτευσης μπαίνει και η λεία από κλοπές και ληστείες σε κοσμηματοπωλεία και κατοικίες, καθώς αποδεικνύεται ότι οι κυνηγοί χρυσού διαθέτουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Τελευταία μάλιστα παρατηρείται ότι οι εξαγωγείς του ελληνικού χρυσού δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις αερομεταφορές, χωρίς να πτοούνται από τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στα αεροδρόμια, δείγμα που κατά τους υπευθύνους αποτυπώνει τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει αυτή η υπόθεση. Εως τώρα η παράνομη διακίνηση πολύτιμων μετάλλων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω των θαλάσσιων διόδων, εξασφαλίζοντας στους παράνομους διακινητές μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και αποφυγή της σύλληψης λόγω της τεράστιας ακτογραμμής που διαθέτει η πατρίδα μας.
Πηγή : protothema.gr

Στις Σπέτσες Κωνσταντίνος και Άννα – Μαρία έκαναν Ανάσταση όπως πάντα

Στις Σπέτσες Κωνσταντίνος και Άννα – Μαρία.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγο του, Άννα Μαρία βρέθηκαν στις Σπέτσες. Μαζί τους ήταν η Μαρίνα Καρέλλα, σύζυγος του...
πρίγκιπα Μιχαήλ. Στον ίδιο Ναό συνηθίζουν να κάνουν και Ανάσταση, ενώ το Πάσχα θα γιόρτασαν στο σπίτι στο οποίο διαμένει η οικογένεια στο Πόρτο Χέλι.

ΤΟΥΡΚΟΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ! > ΣΤΗΝ ΆΓΚΥΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΩ ΖΗΤΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Σαν μεγάλη τουρκική πρόκληση έρχεται η είδηση από την Άγκυρα όπου σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Cumhuriyet, στις 6/5, το αίτημα χριστιανών κατοίκων της τουρκικής πρωτεύσας να ανεγερθεί μια χριστιανική εκκλησία καθώς δεν υπάρχει καμία εκκλησία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, όχι μόνον απορρίφτηκε από τις τοπικές αρχές αλλά στο ίδιο μέρος που είχε επιλεγεί για την ανέγερση της εκκλησίας τελικά θα ανεγερθεί άλλο ένα μουσουλμανικό τζαμί.

''BAΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΑΣΑΝΤ''...


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε «σφαγέα», θα πληρώσει...
«ένα πολύ βαρύ τίμημα» για όσα έχει διαπράξει σε βάρος του λαού της χώρας του...
«Εσείς, Μπασάρ Άσαντ, Θεού θέλοντος, θα πληρώσετε για όλα αυτά», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προβαίνοντας σε μια από τις πιο σφοδρές φραστικές επιθέσεις του εναντίον του Σύρου ηγέτη, στον οποίο αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας επανειλημμένα εκφράσεις όπως «δολοφόνος» και «σφαγέας».
«Θα πληρώσετε ένα πολύ, πολύ βαρύ τίμημα για το θάρρος που επιδείξατε στα βρέφη στις κούνιες τους, αλλά δεν ήσασταν ικανός να το επιδείξετε σε κανέναν άλλο», συνέχισε ο Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον βουλευτών και μελών του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK).
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.Πρακτ.

Κρητη και Κυπρος by Γεώργιος Παπασημάκης30 Things to Stop Doing to Yourself


POST WRITTEN BY: MARC
30 Things to Stop Doing to Yourself
When you stop chasing the wrong things you give
the right things a chance to catch you.
As Maria Robinson once said, “Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.”  Nothing could be closer to the truth.  But before you can begin this process of transformation you have to stop doing the things that have been holding you back.Here are some ideas to get you started:Διαβάστε περισσότερα »

"Τίμια & Δημοκρατικά": Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει!


Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει!
Και εµείς αντιγράψαµε. Και εµάς µας έπιασαν. Δεν πήγε, όµως, ο πατέρας µας ή ο θείος µας να απολύσει την καθηγήτρια.
Το θέµα σε καµία περίπτωση δεν είναι ο γιος του Σαµαρά. Ούτε φυσικά η αντιγραφή ενός 15χρονου παιδιού. Αυτό είναι ένα µηδαµινής δηµοσιογραφικής αξίας γεγονός.
Το θέµα είναι η άνευ προηγουµένου εκδικητικότητα....
που κατήγγειλε στο δικαστήριο η απολυµένη καθηγήτρια. Ο Σαµαράς -κατά την άποψή µας- θα έπρεπε να συγχαρεί την καθηγήτρια που τόλµησε να µονογράψει το γραπτό του γιου του επειδή αντέγραφε. Αντιθέτως, αυτή απολύθηκε λίγο µετά τις εκλογές.

ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ...

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ.

''ΟΣΑ ΔΕ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

«Αυτά που αποκρύπτουν οι στατιστικές για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal που αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική Die Welt:
''Oι επίσημοι αριθμοί για την ελληνική οικονομία ...αποτυπώνουν μια καταστροφική εικόνα : έξι χρόνια ύφεσης, ένας στους τέσσερις Έλληνες άνεργος, το χρέος μειώνεται στο ελάχιστα. Εντούτοις πρόκειται μόνο για τη μισή αλήθεια''
Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά ενθαρρυντικά μηνύματα, με σημαντικότερο την σταθερή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, κάτι «που περίμεναν οι λιγότεροι μετά από δυο συναισθηματικά φορτισμένες εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόσφατα μάλιστα η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα ένα νόμο που προβλέπει απολύσεις στο δημόσιο».
Ως ελπιδοφόρα μηνύματα αξιολογεί η εφημερίδα επίσης την άνοδο του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων με αφορμή την πώληση του ΟΠΑΠ, την επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες αλλά και το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος έχει αρχίσει να ρυθμίζει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες.
«Η πραγματική δοκιμασία όμως επίκειται: εάν η χώρα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης από το χρέος. Το ΔΝΤ τάσσεται ήδη υπέρ, οι σύνθετοι πολιτικοί συσχετισμοί δυνάμεων στην ευρωζώνη όμως, δείχνουν ότι αυτό θα αργήσει ακόμη. Σε γενικές γραμμές πάντως η Ελλάδα θέτει τα θεμέλια τόσο για την ανάπτυξη όσο και για λιγότερα χρέη. Εάν επιτύχει και στα δύο, τότε αυτό θα ήταν μια εκ βάθρων αλλαγή».

Πηγή: Deutsche Welle

Eίναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά Γιάννο μου. 60.000.000 ευρώ οι μίζες για τα Leopard του Γιάννου


giannos853_0

Αξιοποιώντας το επιτυχημένο μοντέλο που οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ψάχνει και άλλες συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, επί άλλων υπουργών Εθνικής Αμυνας, και μάλιστα οι έρευνές τους για τουλάχιστον δύο συμβάσεις βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο! Οι εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος (Βλ. Πεπόνης - Μουζακίτης) ξεσκονίζουν.... εδώ και καιρό τα εξοπλιστικά προγράμματα, στα οποία προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως και το 2010.Σχεδόν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράφηκαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, η οποία δεν σταμάτησε τις έρευνές της ακόμη και μετά τη σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του.

Το Ισραήλ θέλει να ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/tritos-pagosmios-polemeos-israhl-syria.html#ixzz2SV9Nn9Wm


  'στήριξη- τους ακραίους μουσουλμάνους φονταμενταλιστές' Τις τελευταίες ημέρες η διεθνής κοινότητα έγινε μάρτυρας δύο αναίτιων και απολύτως αδικαιολόγητων επιθέσεων του Ισραήλ μέσα στο έδαφος της Συρίας, δηλαδή ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο βρίσκεται κάτω από πίεση αφού αντιμετωπίζει μισθοφόρους, μέλη της Αλκάιντα και φονταμενταλιστές ισλαμιστές που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσα από ένα λουτρό αίματος.Στην πρώτη περίπτωση υπήρξε αιφνίδια αεροπορική επίθεση με καταστροφή στόχου – αποθήκης μέσα στο συριακό έδαφος.
Στην δεύτερη Ισραηλινή αναιτιολόγητη επίθεση που έγινε με χρήση πυραύλου εδάφους – αέρος, το Ισραήλ έδωσε ξεκάθαρα την εικόνα της επιτιθέμενης χώρας και δικαιολογημένα υπήρξε ανακοίνωση από την κυβέρνηση της Συρίας, η οποία θεωρεί πως έχει υπάρξει άτυπη μεν αλλά υπαρκτή κήρυξη πολέμου από την πλευρά του Τελ Αβίβ.
Και στις δύο περιπτώσεις η Μόσχα εξέφρασε την ανησυχία της, ενώ υπήρξε απόλυτη σιγή τόσο από την πλευρά του Ισραήλ όσο και από την πλευρά του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη πάρει την συγκατάθεση της κυβέρνησης Σαμαρά για «επέκταση» αμερικανικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην Σούδα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για πιθανή εμπλοκή αμερικανών στρατιωτικών δυνάμεων σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας.
Γιατί, όμως, το Ισραήλ προχώρησε σε αυτή την επίθεση, τη στιγμή που η Συρία αποτελεί ένα φυσικό ανάχωμα του ακραίου ισλαμισμού και όλων εκείνων των αραβικών κρατών που επιθυμούν την ισοπέδωσή του;
Γιατί η ισραηλινή κυβέρνηση περνάει σε χρήση στρατιωτικών μεθόδων και ανοίγει ένα μέτωπο το οποίο δύναται να δώσει την ευκαιρία και να συσπειρώσει όλους τους μουσουλμάνους της ευρύτερης περιοχής εναντίον του;
Υπάρχει διάθεση, εκ μέρους του Ισραήλ, για μία γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή ή προσπαθεί να προσελκύσει -μέσω μίας άμεσης στρατιωτικής στήριξης- τους ακραίους μουσουλμάνους φονταμενταλιστές που δρουν στο έδαφος της Συρίας και προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ;
Οι εξελίξεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται ραγδαίες, αφού έχει ήδη υπάρξει και το έμμεσο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για στρατιωτική εμπλοκή, εκτός και εάν οι «αδελφοί μουσουλμάνοι» δεν ανταποκριθούν στην άτυπη έκκληση για «συνεργασία» με το Ισραήλ. Βέβαια, σε μία τέτοια περίπτωση, είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει η Χεζμπολάχ, όπως είναι άγνωστο ποια πλευρά θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν κάποιοι σημαντικοί φύλαρχοι τόσο στη Συρία, όσο και στο Λίβανο, την Ιορδανία, μέχρι και το Ιράκ.
Κάποιοι, λοιπόν, φαίνεται πως πήραν την απόφαση να «κυλήσουν τον τρόχο» ελπίζοντας πως θα μπορέσουν στη συνέχεια να ελέγξουν τις εξελίξεις. Το Ισραήλ αποφάσισε να παίξει τον ρόλο του πυροκροτητή (στηριζόμενο προφανώς από την Ουάσινγκτον) και δυστυχώς η αναμενόμενη έκρηξη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν διαφαίνεται πως θα είναι ελεγχόμενη. Και στο κομβικό αυτό σημείο τα κράτη της Ευρώπης θα κληθούν να δώσουν με σαφήνεια το στίγμα τους (υπολογίζοντας και τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που υπάρχουν ήδη σε αυτά) για τις όποιες εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν.
Εάν το Ισραήλ επιμείνει (με κάποια ακόμη επίθεσή του), τότε πρέπει να θεωρούμε πολύ πιθανή την εκκίνηση ενός πολέμου που θα έχει ιδιαίτερα μεγάλη εξάπλωση, τεράστιο αριθμό θυμάτων και που δεν θα ήταν υπερβολή εάν χαρακτηριζόταν ως ο «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος»…
πηγη

“Independent”: Η ισραηλινή επιδρομή στη Συρία μας έβαλε σε πόλεμο. Η πειρατική επέμβαση σε άλλη χώρα, δεν αποτελεί ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ πράξη! Έτσι ε;

http://www.echedoros-a.gr
Το Ισραήλ πραγματοποίησε μια δεύτερη αεροπορική επιδρομή μέσα σε δύο ημέρες στη Συρία, σε αποθήκες και εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων του Μπασάρ Άσαντ, γράφει η «Independent».
Σε άρθρο της , η βρετανική εφημερίδα, προβαίνει στην ερώτηση, αφού η Συρία χρησιμοποιεί τα αεροπλάνα Ming στον πόλεμο, γιατί δεν τα χρησιμοποίησε για να σταματήσει τα ισραηλινά αεροπλάνα;

ΕΚΤ: Κάνει δεκτά και πάλι τα κυπριακά ομόλογα αλλά με κούρεμα έως 68% ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/ekt-kanei-dekta-kai-pali-ta-kypriaka-omologa-alla-me-kourema-ews-68-tois-ekato.html#ixzz2SV8qwzon


Με haircut μέχρι 68% θα γίνονται αποδεκτά για σκοπούς λήψης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα κυπριακά ομόλογα, μεταδίδει το Stockwatch.
Έγγραφο της ΕΚΤ, σε σχέση με την απόφαση να δώσει εκ νέου τη δυνατότητα στις κυπριακές τράπεζες να συμμετέχουν σε πράξεις νομισματικής πολιτικής στην ΕΚΤ, παραθέτει το ύψους της απομείωσης με την οποία θα γίνονται αποδεκτά τα ομόλογα ως εξασφάλιση.
Με βάση το έγγραφο, μια τράπεζα που διαθέτει κυπριακό ομόλογο που λήγει τον επόμενο χρόνο θα μπορεί να το δώσει ως εξασφάλιση με απομείωση (haircut) 14,5%.
Η απομείωση ανεβαίνει αναλόγως της λήξης του ομολόγου και στην περίπτωση κυπριακών ομολόγων που έχουν λήξη πέραν των 10 ετών, φθάνει μέχρι το 57%.
Για ομόλογα με κρατική εγγύηση το haircut ξεκινά από το 23% και φθάνει μέχρι το 68%.
Για γραμμάτια που εκδίδει το κράτος (zero coupon) η απομείωση ξεκινά από 14,5% και φθάνουν μέχρι το 71%.
Το ύψος του haircut περιορίζει σημαντικά το ρευστοτικό όφελος που θα μπορούν να αποκομίσουν οι τράπεζες με την κατάθεση κυπριακών ομολόγων ως εξασφάλιση για συμμετοχή σε πράξεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
Ενδεχομένως να συνδέεται με τις αμφιβολίες που υπάρχουν για το βαθμό δέσμευσης των κυπριακών αρχών με το πρόγραμμα που ψήφισε οριακά την Τρίτη το κοινοβούλιο.
Από τον Ιούνιο του 2012, η Κύπρος έχει αποκλειστεί από τα συμβατικά ρευστοτικά εργαλεία της ΕΚΤ λόγω υποβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας σε junk, με αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της εξάρτησης σε έκτακτη ρευστότητα (ELA), που παραχωρούν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες.
Το κόστος του ELA για τη Λαϊκή Τράπεζα, που είχε δανειστεί κοντά στα €10 δισ. το 2012, έφθανε το 2,25% σε σχέση με περίπου 1% που είναι το κόστος λήψης ρευστότητας μέσω πράξεων νομισματικής πολιτικής.
Ανάλογες εξαιρέσεις με αυτή που έλαβε χθες η Κύπρος, έγιναν για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα.
Σε αντίθεση με την Κύπρο, οι επίσημες ανακοινώσεις για τις δύο πρώτες, δεν κάνουν αναφορά σε haircuts και φαίνεται να ισχύουν τα χαμηλότερα haircuts που υπάρχουν για όλες τις χώρες της ευρωζώνης.
Στην Ελλάδα ισχύουν haircuts που για κάποιες περιόδους λήξης είναι ίδια με αυτά της Κύπρου.
Για ομόλογα που λήγουν σε 7 με 10 χρόνια, το haircut των ελληνικών ομολόγων είναι 56% έναντι 47,5% που είναι για την Κύπρο.
Το έγγραφο της απόφασης της ΕΚΤ για την Κύπρο αναφέρει ότι για να μπορεί ένα κράτος να λαμβάνει μέρος σε πράξεις νομισματικής πολιτικής, πρέπει να συμμορφώνεται με τους όρους του προγράμματος στήριξης.
Σημειώνει ότι μόνο οι Ιρλανδία, Ελλάδα και Πορτογαλία, θεωρούνται σήμερα ότι πληρούν τους όρους του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Επομένως χρειάζεται επιπρόσθετη απόφαση του συμβουλίου της ΕΚΤ για να μην εφαρμοσθεί το όριο πιστωτικών αξιολογήσεων για χρέος που εκδόθηκε από, ή εγγυήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία», αναφέρει το έγγραφο.
 
Euro2day.gr

Στην Κρήτη: Έκαψαν τη "Μέρκελ"Κρήτη: Έκαψαν τη Μέρκελ
Το κάψιμο του Ιούδα είναι από τα λίγα έθιμα που διατηρείται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα στην Κρήτη. Ωστόσο φέτος ο Ιούδας, πήρε τη μορφή της «Μέρκελ» και «κάηκε στην πυρά». Σε πολλές περιοχές της Κρήτης το Μεγάλο Σάββατο, το ομοίωμα του Ιούδα...

Προσεχώς κατάρρευση συντάξεων


Του Άγη Βερούτη - Το επιτακτικότερο πρόβλημα, που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, είναι το συνταξιοδοτικό. Αν δεν λυθεί σύντομα και οριστικά το θέμα των πρόωρα συνταξιοδοτημένων στην Ελλάδα, καμία ανάπτυξη ούτε σε ρυθμούς Κίνας δεν πρόκειται να αποτρέψει την καταστροφική πορεία της οικονομίας. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που συνταξιοδοτούνται και παροπλίζονται στο ζενίθ της παραγωγικότητάς τους, θα παραπαίουμε ως κοινωνία και ως χώρα, μέχρις τελικής κατάλυσης του κοινωνικού ιστού!

Η επίσημη ανεργία ανέρχεται σε 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους, ή 27,6% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. Η πραγματικότητα είναι πιθανά πολύ χειρότερη, καθώς όπως έχει γραφτεί από πολλούς, μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων και ελευθέρων επαγγελματιών έχουν μικρότερα έσοδα από τις εισφορές τους στο πρώην ΤΕΒΕ (νυν ΟΑΕΕ), άρα είναι πρακτικά άνεργοι.

Το συνολικό εργατικό δυναμικό της χώρας σήμερα δεν ξεπερνά τους 4.700.000 ανθρώπους. Αν αφαιρεθούν οι άνεργοι απομένουν 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι να εργάζονται. Εξ αυτών οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι πίσω στις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ είναι κοντά στις 400.000 και άρα αυτοί πιθανά φυτοζωούν, άλλως δεν θα έμεναν οικειοθελώς χωρίς ασφάλιση υγείας.

Απομένουν 2,8 εκατομμύρια πραγματικά εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 670.000 είναι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα, ενώ άλλοι 300.000 περίπου εικάζεται πως είτε δεν απογράφησαν, καθώς ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που διενέργησε την απογραφή είπε πώς οι μισοί δήμοι δεν έστειλαν στοιχεία, είτε βρίσκονται σε κάποια από τις χιλιάδες αναπτυξιακές εταιρίες των δήμων και δεν περιελήφθησαν στην απογραφή, είτε εργάζονται σε κάποια από τις αμέτρητες ΔΕΚΟ. Ενδεικτικά, μόνο 350 μέλη ΔΣ απογράφησαν, ενώ οι οργανισμοί και ΑΕ του δημοσίου αριθμούν σε πολλές χιλιάδες. Έστω λοιπόν ότι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, με τις ΔΕΚΟ, αριθμεί περί το 1 εκατομμύριο, και ουσιαστικά πληρώνεται από τους φόρους και τις εισφορές των υπολοίπων εργαζομένων, ή από τα κρατικά μονοπώλια.

Άρα, η παραγωγική οικονομία που διατηρεί τις θέσεις εργασίας της σήμερα, αριθμεί σε 1,8 εκατομμύρια ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Από την άλλη πλευρά, εκ των 10,94 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας μας, τα 2 εκατομμύρια περίπου είναι άνω των 65 ετών. Αυτό θα έδινε και το μέγιστο αριθμό συνταξιούχων, αν όλοι ήσαν πρώην εργαζόμενοι, ή δικαιούχοι κοινωνικού επιδόματος, περιλαμβανομένων και αμφοτέρων των συζύγων ζευγαριών που δούλευε μόνο ο άνδρας. Όμως, ο συνολικός αριθμός συντάξεων που πληρώνονται στην Ελλάδα είναι 4.390.000! Απίστευτο και όμως αληθινό!

Λέγεται ότι αυτές τις συντάξεις λαμβάνουν 2.600.000 δικαιούχοι. Φυσικά δεν είναι όλοι σε συντάξιμη ηλικία, αλλά έχουν λάβει κάποιο ευεργετικό "δωράκι" από παλαιότερη κυβέρνηση, και βγήκαν στη σύνταξη πολύ πριν την ηλικία συνταξιοδότησης ημών των πληβείων.

Είναι νομοτελειακά αδύνατον η παραγωγή πλούτου από 1,8 εκατομμύρια εργαζόμενους της παραγωγικής οικονομίας, με τους φόρους και την αναδιανομή των εισφορών τους, να πληρώνει μισθούς, συντάξεις και πρόσοδο σε 3,6 εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους!

Πολλοί μάλιστα συνταξιούχοι βγήκαν στη σύνταξη στην παραγωγικότατη ηλικία των 40-53 ετών, είτε μέσω κάποιας χαριστικής εθελουσίας, είτε μέσω νομοθετημάτων αναγνώρισης πλασματικού χρόνου εργασίας, είτε ως είθισται στα σώματα ασφαλείας και εθνικής άμυνας, είτε απλά ρουσφετολογικά.

Αυτό μεταφράζεται στο ότι ένας άνεργος πληρώνει με τους έμμεσους φόρους του, τη σύνταξη μιας άρτι συνταξιοδοτηθείσας 50χρονης με ανήλικο τέκνο (πχ 17 ετών). Λογίζοντας και το ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία ΟΤΕ/ΔΕΗ/ΟΑ επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ετησίως με άνω του €1,3 δισεκατομμυρίων, είναι προφανές ότι η σημερινή κατάσταση δεν είναι βιώσιμη. Μόνο οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ αριθμούν σήμερα σε 46.000 για έναν οργανισμό με μέγιστο αριθμό υπαλλήλων τους 17.000 προ πενταετίας, που σημαίνει πως έχουν προσδόκιμο ζωής μετά τη συνταξιοδότηση τριπλάσιο από τα 25-30 χρόνια υπηρεσίας τους. Σχεδόν 150 ετών προσδόκιμο ζωής δηλαδή! Κάτι άλλο περίεργο πρέπει να συμβαίνει.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι με το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων, οι συντάξεις πλέον είναι σχεδόν όλες προϊόν αναδιανομής τρεχουσών εισφορών και φόρων, το κόστος των €35 δισ. ετησίως είναι μη βιώσιμο. Προσθέτοντας τα €20 δισ. των μισθών του στενού δημόσιου τομέα, και ποιος ξέρει πόσα άλλα μέσω των ΔΕΚΟ και δημοτικών αναπτυξιακών ΑΕ, αθροίζουν πολύ περισσότερα από όσα 1,8 εκατομμύρια εργαζομένων της παραγωγικής τάξης μπορούν να αντέξουν.

Το κόστος των €55 δισεκατομμυρίων, επιμερισμένο σε 1,8 εκατομμύρια εργαζόμενους της παραγωγικής οικονομίας είναι απλά μη βιώσιμο. Σε αυτό το σύμπαν...

Η μοναδική λύση ελάφρυνσης είναι η παύση απόδοσης συντάξεων σε όσους είναι κάτω από τη συντάξιμη ηλικία των 65. Για τα εφάπαξ που έχουν δοθεί είναι πολύ αργά πια για δάκρυα Στέλλα.

Ας σταματήσουμε όμως να πίνουμε το αίμα των παιδιών μας, ως κοινωνία, ώστε να συνεχίζουμε να παρέχουμε ένα παράλογο προνόμιο σε λίγους τυχερούς και ευνοημένους από τη δυστυχία των υπολοίπων, που ζουν χωρίς να εργάζονται από την ηλικία των 42, 50 ή 53 ετών ως βάρος στους άλλους, παριστάνοντας ότι απολαμβάνουν τους καρπούς της αποταμίευσής τους. Τα λεφτά που ίσως αποταμίευσαν (πότε;) χάθηκαν, κουρεύτηκαν, φαγώθηκαν. Αυτά που παίρνουν τώρα είναι προϊόν εργασίας άλλων, που λαμβάνουν λιγότερα απ΄ όσο αποδίδουν στα 2,6 εκατομμύρια των συνταξιούχων. Αυτό!

Η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι μια χώρα πολιτών δυο ταχυτήτων. Εκείνων που υποφέρουν από την κρίση που φορτώσαν στους ώμους των χωρίς να "τα φάγανε μαζί", και εκείνων που είναι βολεμένοι να αποδέχονται τα προϊόντα της δυστυχίας των πρώτων.

Ελπίζω να διορθωθεί σύντομα αυτή η ανισότητα, αν και φοβάμαι ότι πολύ νωρίτερα ο παροιμιώδης γάιδαρος του χότζα, η παραγωγική οικονομία, θα ξεψυχήσει από την άπληστη αφαίμαξη.

Συνταξιούχος ετών 53 με σύνταξη €2.800 είναι μια προσβολή απέναντι στα 25χρονα παιδιά μας, που τους ζητάμε να δουλέψουν οκτάωρο για €490 καθαρά, για να πληρώσουν αυτή τη σύνταξη.

Αυτή η φάμπρικα δεν έχει πολύ χρόνο ακόμη. Είτε κατόπιν σχεδιασμού θα παύσει, είτε θα καταρρεύσει συμπαρασύροντας μαζί της ολόκληρη τη χώρα. Προτιμώ το πρώτο.

Αν μη τί άλλο, είναι ντροπή να εξωθήσουμε όλα τα παιδιά μας να φύγουν μετανάστες...

AOZ. Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη - Ν. Λυγερός


νορβηγικό

Η ελληνική ΑΟΖ ουσιαστικά ανέδειξε το θέμα του φυσικού αερίου σε εθνικό επίπεδο και με τους καθαρούς στόχους κοιτασμάτων που ανακάλυψε η PGS με τις σεισμικές έρευνες, γνωρίζουμε πλέον ότι η πατρίδα μας έχει τεράστιες δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα. Αν επιπλέον προσθέσουμε.... ότι η καύση του φυσικού αερίου είναι καθαρή, αφού δεν παράγει στάχτες, όπως το πετρέλαιο, αλλά μόνο νερό και διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους κινητήρες των σκαφών, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας επανάστασης στον τομέα των μεταφορών.

Η σχισμένη και μαυρισμένη κολόνα (Το Άγιον Φως μαρτυρεί την Ορθοδοξία) ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/agio-fos-anastash.html#ixzz2SV84lfh4


agio fos kolona


Τὸ Πάσχα τοῦ 1549 μ.Χ. οἱ Ἀρμένιοι κατώρθωσαν νὰ δωροδοκήσουν τὸν Τοῦρκον Διοικητήν, καὶ νὰ ἐκδώσῃ ἀπαγορευτικὴν διαταγὴν πρὸς τὸν Ἕλληνα–Ὀρθόδοξον Πατριάρχην Σωφρόνιον Δ΄, ὥστε νὰ μὴν ἔχει πρόσβασιν ἐντὸς τοῦ Ναοῦ διὰ τὴν τελετὴν τοῦ Ἁγίου Φωτός. Οἱ φρουροὶ ἔκλεισαν τὴν Ἁγίαν Πόρτα καὶ ὁ Πατριάρχης Σωφρόνιος Δ΄ μὲ τὸ ἱερατεῖον καὶ τοὺς πιστούς του παρέμειναν ἔξω προσευχόμενοι, ἀναμένοντες τὴν ἔκβασιν τῶν γεγονότων. Πράγματι ἡ ἀπάντησις τοῦ Κυρίου μας ἦταν ἄμεσος. Παρὰ τὰς ἀπέλπιδας προσπαθείας τοῦ Ἀρμενίου Πατριάρχου, τὸ Ἅγιον Φῶς δὲν ἔλαμψε εἰς τὸ ἱερὸν Κουβούκλιον ἢ εἰς ἄλλον σημεῖον ἐντὸς τοῦ Ναοῦ. Τὸ Ἅγιον Φῶς ἐξῆλθε διαπερνὸν τὴν Κολόναν, ἡ ὁποία μέχρι σήμερον φαίνεται σχισμένη καὶ μαυρισμένη, καὶ πρὸς μεγάλην κατάπληξιν ἤναψαν τὰ κεριά, τὰ ὁποῖα ἐκρατοῦσε εἰς τὰς χεῖρας του ὁ Ὀρθόδοξος Πατριάρχης. Εἰς τὴν συνέχειαν ὁ Πατριάρχης ἔδωσε τὸ Ἅγιον Φῶς εἰς τοὺς Ὀρθοδόξους, οἱ ὁποῖοι εὑρίσκοντο εἰς τὴν αὐλήν, ἐνῶ ὁ Ἀρμένιος ἔφυγε ντροπιασμένος. Τὸ ἀξιοθαύμαστον γεγονὸς ἐμαρτύρησε ὁ Ἐμίρης Τοῦνομ, ὁ ὁποῖος ἐκείνην τὴν στιγμὴν ἦτο φρουρὸς εἰς τὴν Ἁγίαν Πόρτα. Αὐτὸ ἔγινε αἰτία νὰ πιστέψῃ καὶ νὰ γίνῃ Χριστιανός. Οἱ Τοῦρκοι τὸν σκότωσαν διὰ νὰ μὴν μαθευθῇ τὸ γεγονός. Συμφώνως πρὸς ἄλλην ἐκδοχήν, ὅταν ἀντελήφθη τὸ θαῦμα ἀνεφώνησε πρὸς τοὺς συγκεντρωμένους: «Αὐτὴ εἶναι ἡ ἀληθινὴ πίστις». Οἱ Τοῦρκοι διὰ τὴν ἀλλαξοπιστίαν του τὸν ἔκαψαν ζωντανόν. Τὰ ὀστᾶ του σήμερον φυλάσσονται εἰς τὸ Μοναστήριον τῆς Μεγάλης Παναγιᾶς. Ὅταν ὁ Σουλτάνος ἐπληροφορήθη τὸ θαῦμα, ἐξέδωσε φιρμάνιον καὶ ἀνεγνώρισε τὸ ἀποκλειστικὸν δικαίωμα διὰ τὴν λῆψιν τοῦ Ἁγίου Φωτὸς εἰς τὸν Ἑλληνορθόδοξον Πατριάρχην.

ag emiris tounan

 πηγη

Παρέμβαση ΟΗΕ για την Συρία

Η Τουρκία βγαίνει μπροστά παίζοντας με την φλόγα…

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε έντονη ανησυχία σήμερα για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ έπληξε στόχους εντός της Συρίας, προσθέτοντας πως ο ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν πράγματι έγιναν οι επιθέσεις αυτές.
Την ίδια ώρα ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε «σφαγέα», θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα».
Η Τουρκία μπαίνει κλασσικά μπροστά και τοποθετείται και ο ΟΗΕ που μέσω ΝΑΤΟ επιδιώκει τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ. Η παγκόσμια διαπλοκή βαράει τα τύμπανα του πολέμου…


ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ. Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Κ.ΒΟΥΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ
ΩΠΑ!!!! ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΔΩ;;; ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ...
Ο "δημοκράτης" ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ..
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ!!!!!!VPRC:Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή - Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός βουλής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...
Παρασκηνιακή δημοσκόπηση-σοκ στη δημοσιότητα - Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή - Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός βουλής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...

Δεύτερο κόμμα δείχνει τη Χρυσή Αυγή "παρασκηνιακή" δημοσκόπηση της VPRC, η οποία έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα.
Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 27%, ακολουθώντας το 30,5% του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος παραμένει στην πρώτη θέση.
Το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίζεται στο 2,5%, μένοντας εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 20.0%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην τέταρτη θέση με 10%. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 6,5%.
Τέλος, εκτός Βουλής μένει και η Δημοκρατική Αριστερά με πολύ χαμηλά ποσοστά στο 1,5 %.Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/01/vprc.html#ixzz2IJx2wb1j

0 σχόλια for "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ!!!!!!VPRC:Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή - Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός βουλής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ... "

Leave a reply

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...