Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

«Ταφόπλακα» βάζει το ΤΕΒΕ στα καφενεδάκια και στα μπακάλικα των μικρών χωριών

«Χαριστική βολή» και «ταφόπλακα» για τα καφενεδάκια και τα μπακάλικα των χωριών χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους την πρόταση, που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες, για τη...
«διάσωση» των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με την οποία και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε χωριά και πόλεις με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, θα πρέπει να ασφαλιστούν στο ΤΕΒΕ!

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ...ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ MIT


ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Χορό στην Ελλάδα έστησε η ΜΙΤ. Είναι, στην Ελλάδα τουλάχιστον, γνωστός τοις πάσι ο ρόλος της ΜΙΤ, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Η ΜΙΤ δεν περιορίζεται μόνο στο να “στρατολογεί” λαθρομετανάστες και να τους αποστέλλει στην Ελλάδα, ούτε στο να εγκαθιστά πράκτορες και να χρηματοδοτεί «στρατούς»… υποπρακτόρων στη Θράκη για να εκβιάζεται η μουσουλμανική μειονότητα και να δηλώνει «τουρκική».
Εδώ και χρόνια, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε αγαστή συνεργασία με το «βαθύ» παρακράτος της γείτονος, έχουν στήσει ένα παιχνίδι αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Έναν ύπουλο πόλεμο.

Το εφιαλτικό 48ωρο στο Άργος και τα γύρω χωριά

Εφιαλτικές καταστάσεις έζησαν οι κάτοικοι του δήμου Άργους-Μυκηνών λόγω του καπνού από τη φωτιά στη χωματερή του δήμου που έκαιγε επί σχεδόν 2 ημέρες.Η κατάσταση ειδικά το Σάββατο ήταν απελπιστική με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες με παιδιά να φύγουν άρον-άρον αφού το πλέον επικίνδυνο ...για την υγεία νέφος της αιθαλομίχλης είχε εγκατασταθεί πάνω από την πόλη του Άργους δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας.Τ

Η μαύρη λίστα του Λιου, ο Ρέστης και η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά > 30 Έλληνες επιχειρηματίες στο στόχαστρο των ΗΠΑ


Όπως είχε αποκαλύψει το Κουρδιστό Πορτοκάλι, ο Σόιμπλε κάθε φορά που συναντούσε τον τότε υπ. Οικονομικών και σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον ρωτούσε επίμονα πότε θα μπει φυλακή συγκεκριμένος επιχειρηματίας, κάτι που τελικά συνέβη. Οπως όλα δείχνουν το ίδιο έργο επαναλήφθηκε στην περίπτωση του Βίκτωρα Ρέστη.

Ελλάδα και Κύπρος: Τόσο κοντά και τόσο μακριά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινά οικονομικά προβλήματα και κοινούς εθνικούς εχθρούς.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα μόνα κοινά είναι ότι και στις δύο χώρες ο ελληνισμός ζει τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και παράλληλα αντιμετωπίζει τις απειλές και τις διεκδικήσεις ενός επιθετικού γείτονα.

Ισλαμιστές τζιχαντιστές, μυστικοί πράκτορες της Άγκυρας και ομάδες παραστρατιωτικών Γκρίζων Λύκων αλώνουν τη Θράκη


Η Ελληνική Θράκη τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από την ύπαρξη, την δράση και την καθ’ όλα ύποπτη δραστηριότητα και κινητικότητα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας. Το πλέον σημαντικό, όμως, είναι η συνεχώς αυξανόμενη εμφάνιση μουλάδων που υπόκεινται στο δόγμα του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε μουσουλμανικά χωριά και κηρύσσουν τον λόγο του Αλλάχ σε τζαμιά, σε σπίτια (με «σφραγισμένες» πόρτες και παράθυρα) και σε ισλαμικά «φροντιστήρια» (τα οποία παρουσιάζονται επισήμως και ως φροντιστήρια ξένων γλωσσών).

Πριν από μερικές ημέρες πληροφορηθήκαμε μία (σχετικά παλιά) "δραστηριότητα" ενός μουλά του Φετουλάχ Γκιουλέν, σε ένα πομακοχώρι της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, υπέπεσε στην αντίληψη των αρμοδίων υπηρεσιών πως ο συγκεκριμένος μουλάς δεν έκανε απλά μαθήματα κορανίου, αλλά προχώρησε πολύ περισσότερο στην "διδασκαλία" του και επεκτάθηκε στην διδασκαλία του ριζοσπαστικού Ισλάμ και συγκεκριμένα στην διδασκαλία που αφορά την γνώση – εκπαίδευση και δημιουργία τζιχαντιστών (στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιες "διδασκαλίες" γίνονται από διάφορους μουλάδες -πακιστανούς και αφγανούς στην καταγωγή- σε τζαμιά διαφόρων πόλεων και χωρών της Ευρώπης, ενώ στην Αγγλία και την Ολλανδία έχουν καταγραφεί περιπτώσεις στρατολόγησης  νεαρών τζιχαντιστών που στέλνονται ως μαχητές του ισλάμ στη Συρία).

Προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα της Μονής Εσφιγμένου

Ακόμα και με φαγάνες προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των μοναχών και να εισχωρήσουν στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ TΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...;;


Σας παραθέτουμε παρακάτω δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο που αναφέρονται σε εξοπλισμούς-δραστηριότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου. Με μία πρώτη ανάγνωση ακόμη και ένας μη στρατιωτικός αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει στο Κάραγατς όπου οι Τούρκοι διαθέτουν το τακτικό πλεονέκτημα του προγεφυρώματος. 

Τι κάνουμε από την πλευράς μας; Είμαστε έτοιμοι με τα μέσα που διαθέτουμε να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα, ή έχουμε δώσει πίστη στην «ελληνοτουρκική προσέγγιση και φιλία» των πολιτικών.
Ειδικότερα οι δημοσιεύσεις που αναφέρονται σε εξοπλισμούς- δραστηριότητες των Τούρκων είναι: 1. Αμφίβια Επιθετική Γέφυρα Samur Παρουσιάστηκε από την τουρκική εταιρεία FNSS η πρώτη κινητή αμφίβια επιθετική γέφυρα SAMUR. Πρόκειται για το πρώτο όχημα μίας συνολικής παραγγελίας 52 οχημάτων του ιδίου τύπου. Η πρόταση της εταιρείας περιελάμβανε το σασί του... τροχοφόρου οχήματος 8x8 Pars, που επίσης κατασκευάζει η εταιρεία FNSS, για το όχημα φορέα και το σχέδιο της γερμανικής επιθετικής αμφίβιας γέφυρας τύπου Μ3 της εταιρείας Santa Barbara Sistemas GmbH πρώην EWK. Από δοκιμές που έχουν γίνει από το γερμανικό Στρατό με την γέφυρα Μ3 η διεκπεραίωση ενός άρματος από την μία όχθη στην άλλη για ένα ποταμό παρόμοιο με τον Έβρο, δεν διαρκεί παραπάνω από 6 λεπτά όταν η Μ3 λειτουργεί ως πορθμείο. 

Τρόμος στην Καβάλα! Είδε το πτώμα ηλικιωμένου να επιπλέει στη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής ένας 67χρόνος στη θαλάσσια περιοχή της Καλαμίτσας στην Καβάλα.

Πολίτες που έκανε το μπάνιο του στην περιοχή το απόγευμα της Κυριακής αντίκρισε ξαφνικά τον 67χρόνο αναίσθητο να επιπλέει στο νερό καλώντας αμέσως για βοήθεια.

“Σύριοι” προερχόμενοι απο την Τουρκία έκαψαν την Σάμο!


Κλασική περίπτωση πρακτόρων με πλαστα χαρτιά. Κάθονται και τους χαιδευουν οι αρχές, ενω γνωρίζουν ότι είναι σουνίτες και όχι διωκόμενοι Σύριοι πρόσφυγες.Οι δύο Σύριοι οδηγήθηκαν σήμερα στον τακτικό ανακριτή με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεσηΣτον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να απολογηθούν οι δύο Σύριοι που είχαν βρεθεί την πρώτη κιόλας ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην εκκλησία του Άη Γιαννάκη στην ευρύτερη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

Πάτρα: 64χρονος ασέλγησε σε 5χρονη – Κατηγορείται για αποπλάνηση

Ένας 64χρονος πρώην Δημοτικός Υπάλληλος συνελήφθη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας της ...
Πάτρας, την ώρα που ασελγούσε σε βάρος μια 5χρονης ΡΟΜΑ.

Συγκλονιστικές εικόνες από το ολοκαύτωμα στην Σέριφο…


Κάηκε η μισή Σέριφος! Δραματική η κατάσταση στο νησί με εικόνες που κόβουν την ανάσα, καθώς όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για καταστροφή. Οι κάτοικοι των οικισμών Μεγάλου Λιβαδιού και Κουταλά εκκενώθηκαν προληπτικά, από τον Μάριο Κουρσουλίδη, διοικητή της αστυνομίας Σερίφου.

Νέο κούρεμα στο εφάπαξ και στο ... περίμενε για δύο χρόνια

Μόλις φέτος οι περίπου 20.000 νέες αιτήσεις για εφάπαξ ανεβάζουν τον αριθμό όσων περιμένουν σε 50.000 και έτσι όλα δείχνουν ότι τα Ταμεία είναι αδύνατο να αντέξουν το βάρος. Παράλληλα μειώνεται και η κρατική χρηματοδότηση και έτσι ένα νέο κούρεμα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Νέες εκκλήσεις για ομοψυχία από τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή!


Η αγωνία του Ιλχάν Σενέρ για την έλλειψη ενότητας μέσα στους κόλπους της μειονότητας της Θράκης, αλλά και για τη φθίνουσα μειονοτική εκπαίδευση…
Δείπνο ιφτάρ σε εκατοντάδες τουρκόψυχους της ελληνικής Θράκης παρέθεσε πρόσφατα (12 Ιουλίου) μέσα στο κτίριο της παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (η ομάδα δηλαδή που ορίζει το τουρκικό προξενείο για να υποδύεται το δήθεν συλλογικό ηγετικό όργανο της μειονότητας) (από την εκδήλωση αυτή είναι και 1η φωτογραφία, όπου βλέπετε τον πρόξενο Σενέρ ανάμεσα στον ψευδομουφτή Κομοτηνής και πρόεδρο της Επιτροπής Ιμπραήμ Σερήφ και τον βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν).

Συμβούλους δεν έχει ο κ. Πρωθυπουργός;

Είναι δυνατόν το πολιτιστικό mall στο Φάληρο να έχει περισσότερους επισκέπτες από το Μουσείο Ακροπόλεως, κ. Σαμαρά; Το υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο επισκέφθηκε ο ...
πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Παιδείας και Πολιτισμού. Όπως ανέφερε, το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 566 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία δώρισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αναμένεται να συνεισφέρει από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του 160 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ενώ εκτιμάται ότι στις αρχές του 2016 όταν και θα παραδοθεί στο ελληνικό δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να προσελκύει, στην πλήρη ανάπτυξή του, 1,5 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο. Καίγονται τα νησιά, αλλα της κυβερνησαρας το μυαλο δεν πάει στο “πονηρό”. Τι και αν την Σάμο την έκαψαν σουνίτες πράκτορες…


Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή της νότιας Ρόδου, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των αεροπλάνων που επιχειρούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου.
Περίπου στις 8 το βράδυ έφθασε στη Ρόδο ο υπαρχηγός του
Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τον απολογισμό της μέχρι τώρα κατάστασης και τις ενέργειες που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Στην Ήμερη Γραμβούσα...

Παρέα με δεκάδες τουρίστες πήρα το καράβι από την Κίσσαμο με κατεύθυνση προς τη Γραμβούσα. Μια πολυφωνία από διάφορες γλώσσες ανάκατες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρώσικα, ιταλικά. Ελληνικά άκουγα μόνο στις...
σκέψεις μου και από τους υπαλλήλους του καραβιού που πειράζονταν μεταξύ τους.

"Κόμμα της μιζέριας ο ΣΥΡΙΖΑ"

 
"Κόμμα της μιζέριας ο ΣΥΡΙΖΑ" facebook share
Απάντηση Κεδίκογλου στα περί «αποδόμησης του success story».
«Αυτό μας έλειπε, το κόμμα της μιζέριας, να θέλει την επιτυχία της Ελλάδας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πλήρη αποδόμηση του «success story» της κυβέρνησης, επικαλούμενο τόσο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών, όσο και τη χθεσινή έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Χ.Γιανναράς : “H αρνησιπατρία ως καριέρα”

ΣΗΜΑΙΑ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,ελληνικη σημαία,ελληνική σημαια,elliniki simea,γρεεκ,greek,greece,greek flag
Του Χρήστου Γιανναρά 
H αρνησιπατρία έχει «νόημα», όταν έχει «νόημα» και η φιλοπατρία. Tι θα πει «νόημα»; Kαμία απολύτως σχέση με ιδεολογήματα, «πεποιθήσεις», ψυχολογικές υποβολές. Nόημα στη ζωή δίνουν οι στοχεύσεις, τα δημιουργικά κίνητρα, η αδιάκοπη αναμέτρηση με αιτία και σκοπό της ύπαρξης και της συνύπαρξης. Tελικά το «νόημα» μοιάζει συνώνυμο με την «ποιότητα» της ζωής.
Δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να πεισθεί εμπειρικά (όχι με συλλογιστική αποδεικτική) ο άνθρωπος της καταναλωτικής κοινωνίας ότι η «ποιότητα ζωής» δεν μετριέται με το κατά κεφαλήν εισόδημα, αλλά με την κατά κεφαλήν καλλιέργεια. H «καλλιέργεια», στο σημερινό πολιτισμικό μας «παράδειγμα», είναι μάλλον μια έννοια χρηστική, ατομικής ωφέλειας ή ατομικής ευχαρίστησης. Δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει σαν δίαυλος για την πρόσβαση στο «νόημα» της πατρίδας, σαν συνάρτηση «ποιότητας» της ζωής. Mιλώντας επομένως για «φιλοπατρία» σήμερα, με δεδομένα και παγιωμένα τόσα ελλείμματα σε προσλαμβάνουσες παραστάσεις, είναι σαν να διεκτραγωδούμε μιαν ερωτική αποτυχία σε άνθρωπο παντελώς ανέραστο.

Φορολογική τρέλα: Άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν, χωρίς να βγάζουν ούτε ευρώ

 
Φορολογική τρέλα: Άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν, χωρίς να βγάζουν ούτε ευρώ facebook share
Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσει η εφορία, καθώς από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να προκύψουν φόροι για τεκμαρκτά εισοδήματα που απλώς δεν υπάρχουν.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", περίπου 1,3 εκατομμύριο άνεργοι και άλλα 2 εκατομμύρια χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους.

Φωτογραφία που συγκλονίζει: Ο γέροντας πατέρας του ΕΛΔΥΚάριου καταδρομέα, στον τάφο του σκοτωμένου γιου του ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/07/blog-post_6499.html#ixzz2aK0v1lRt

Tέτοιες μέρες θυμόμαστε όλοι αυτά που δηλώσαμε ότι δεν θα ξεχάσουμε με το περίφημο "δεν ξεχνώ" και το μυαλό μας πηγαίνει στη μαρτυρική Κύπρο. Αντί για λόγια, έπεα πτερόεντα, ας θυμηθούμε με μια συγκλονιστική φωτογραφία.
Δείτε την:  

Πάνω από 150.000 άτομα προσκύνησαν το σταυρό του Αγίου Ανδρέα στη Μόσχα


Σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS, κατά τη διάρκεια της παραμονής των έξι ημερών του ιερού τιμωμένου κειμηλίου στο Ναό του Σωτήρος Χριστού, του σταυρού στον οποίο σταυρώθηκε ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, προσκύνησαν περίπου 150 χιλ. άτομα.
"Συνολικά στην περιφέρεια της Μόσχας προσήλθαν πάνω από 250 χιλ. προσκυνητές από τους οποίους περίπου 94 χιλ. στα προάστια της Μόσχας ", είπαν οι υπάλληλοι του γραφείου.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ > Κανείς δεν δέχθηκε να χτίσει το τέμενος της Αθήνας. Άγονος και σήμερα ο διαγωνισμός


Ούτε ένας κατασκευαστής δεν δήλωσε διατεθειμένος να «χτυπήσει» το έργο της κατασκευής του τεμένους στον Βοτανικό και σήμερα, κλείνοντας έτσι «άδοξα» τον πρώτο κύκλο προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων  Έργων να υλοποιήσει την διεθνή δέσμευση του Πρωθυπουργού πως «το τέμενος θα χτιστεί».

ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Επέζησε από την τραγωδία στα Τέμπη, όπου σκοτώθηκαν 21 μαθητές, για να ευχαριστήσει το Θεό έγινε διάκονος κι έλαβε το όνομα Μακάριος 13 Απριλίου 2003... «Μαύρη» Κυριακή... 21 αθώες ψυχές που επέβαιναν στο λεωφορείο «χάθηκαν».

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΦΑΝΑΡΙ ΜΕΣΩ ΑΘΗΝΑΣ > Ενοχλημένος ο Ρώσος Πατριάρχης για την απουσία Ιερώνυμου από τους εορτασμούς


Την ενόχληση του για την απουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου από τους εορτασμούς για τα 1025 χρόνια από την βάπτιση των Ρως εξέφρασε με πολύ εύσχημο και διπλωματικό τρόπο στην ελληνική αντιπροσωπεία ο Ρώσος Πατριάρχης κ. Κύριλλος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη που επίσης εκπροσωπήθηκε.

Βούλγαρος ''άδειασε'' εκκλησία στην Κορινθία


Λίγο... αρχαιοκάπηλος και λίγο «κυνηγός» χαλκού ήταν ένας 53χρονος αλλοδαπός ιερόσυλος που μπαινόβγαινε ανενόχλητος επί τρία μερόνυχτα σε μια εκκλησία στην  Κορινθία, ώσπου την... άδειασε κυριολεκτικά από τις εικόνες τα καντήλια και τα θυμιατήρια!

Economist: Η Αγιά Σοφιά το επόμενο τζαμί της Τουρκίας; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/07/agia-sofia-tzami-tourkias.html#ixzz2aLXKufFP


agia sofia trapezountas
Για τη Romfea.gr, Σοφία Πολίτη
''Στις 5 Ιουλίου, ο μουφτής της Τραπεζούντας συγκεντρώθηκε με άλλους πολίτες για την πρώτη Παρασκευή των προσευχών του ιερού μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού όχι σε ένα τζαμί, αλλά σε μια αρχαία βυζαντινή εκκλησία'', επισημαίνει σε δημοσίευμά του ο Economist, αναφερόμενος στην μετατροπή της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα σε τζαμί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Economist ασχολείται με θέματα της Ορθοδοξίας.
Αίσθηση εξάλλου προκάλεσε η πρόσφατη αναφορά του στον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη της Οχρίδας, σε ένα δημοσίευμα με το οποίο ουσιαστικά επικρίνει το κράτος των Σκοπίων για την φυλάκιση ''ενός διεθνώς αναγνωρισμένου Χριστιανού Επισκόπου'', όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε Μεσσηνία και Λακωνία με 20 συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (26-7-2013) το μεσημέρι, έως και σήμερα (27-7-2013) πρώτες πρωινές ώρες, εκτεταμένη...
αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό έλειπε κ. Πρέσβη...επειδή σφάζονται οι Βρετανοί μεταξύ τους να μην είναι η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα!


Ο Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζον Κίτμερ, επισκέφθηκε τα Μάλια, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με την οικογένεια του Τάιρελ Μάθιους-Μπέρτον, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Μάλια από συμπατριώτη του, αλλά και με το δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη και τοπικές αρχές.

Στο κελί οι δύο ύποπτοι για τον πενταπλό φόνο στην Αγ. Νάπα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης εναντίον δύο ατόμων, από το Παραλίμνι, ηλικίας 39 και 28 ετών αντίστοιχα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με...
υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης και παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κι εκρηκτικών υλών.

ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣΑΘΗΝΑ 29-7-2013.

Βγάζουν τη γλώσσα τού θράσους και απευθύνουν την ρητορική τού μίσους και τού ανθελληνισμού όλα τα ψευτοδημοκρατικά καθεστωτικά μπουμπούκια σε βάρος των Ελλήνων Πατριωτών και Εθνικιστών. Μας κατηγορούν για ολοκληρωτική ανελευθερία αυτοί που έμπασαν από τις ορθάνοικτες πύλες τής πατρίδος μας εκείνους που γυρεύουνε τον αφανισμό τού Έθνους. Οι δε ψευτοδεξιοί ηγετίσκοι σπεύδουν να εκτελέσουν πάσα επιθυμία ντόπιων διεθνιστών και «περιούσιων» αφεντικών αποδεικνύοντας ποιος κάνει κουμάντο στην κατοχική Ελλάδα.

Απίθανα πράματα ανθελληνικής τρέλας συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Ένας χορός ανθελληνικού πολιτικού κανιβαλισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλα τα μέτωπα. Τα σοσιαλφιλελεύθερα και τα μαρξιστικά υποπόδια τού νεοταξισμού απαγόρευσαν στη Χρυσή Αυγή  να κάνει μια νομιμότατη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά στη Μεσσηνία. Ήταν εχθρός τού λαού και τής ελευθερίας λένε ο Μεταξάς.

Η αλήθεια είναι πως οι ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες δεν θέλουν να ακουστούν αλήθειες και να αφυπνιστεί το εθνικό συναίσθημα τού ελληνικού λαού. Δεν θέλουν οι δωσίλογοι να ακουστεί πως ο Μεταξάς ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός ολόκληρου τού Εργατικού Δικαίου στην Πατρίδα μας. Κι όμως ο Εθνικοσοσιαλιστής Ιωάννης Μεταξάς καθιέρωσε το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την πληρωμή των υπερωριών που κατάργησαν τώρα με τα μνημόνια οι δημοκράτες.

Ο Μεταξάς καθιέρωσε την ασφάλιση των εργαζομένων, την εργατική πρωτομαγιά, το ΙΚΑ έως και την ραδιοφωνία που κάνανε οι δημοκράτες φωλιά κάθε αμφισβητία τής ελληνικής ιστορίας και κάθε πωλητή τής εθνικής μας κυριαρχίας. Ο Πατέρας τού σύγχρονου Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού υπήρξε ο Πατέρας ταυτόχρονα τής Εθνικής Εργατικής Τάξης, ο αναμορφωτής τού Εθνικού μας Στρατού, ο εμπνευσμένος καθοδηγητής και πνευματικός πατέρας τής Ελληνικής Νεολαίας και εκείνος που θέλησε να ξεκινήσει την αξιοποίηση τού εγκαίρως διαπιστωμένου υπερεπαρκούς ελληνικού γεωφυσικού πλούτου.

Η Εθνικοσοσιαλιστική Ελλάς λοιπόν τού Ιωάννη Μεταξά ήταν εκείνη που αντιμετώπισε με πλήρη επιτυχία την επίθεση τής φασιστικής Ιταλίας και τής εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας πίπτοντας μονάχα όταν εξέλειπε δολίως ο Εθνάρχης και όταν κατέπεσαν άλλες μεγαλύτερες τάχα δυνάμεις. Το ίδιο θα έκανε αν επιτίθετο στην Ελλάδα ο οιουδήποτε δημοκρατικού ή άλλου φρονήματος επίδοξος εισβολέας. Άλλωστε αυτοί οι δημοκρατικοί εισβολείς επιτέθηκαν άλλοτε και επιτίθενται έως σήμερα με τις πλέον ύπουλες, θρασύδειλες και βρώμικες μεθοδεύσεις που έχει εμπνευστεί ποτέ διεστραμμένος ανθρώπινος νους.

Μας επιτέθηκαν οι υπερδημοκράτες τής σιωνιστικής Εσπερίας μαζί με τούς ψευτοεθνάρχες και ψευτοέλληνες ομοϊδεάτες τους όταν απέκλειαν τα λιμάνια μας και επέδραμαν με τις λόγχες τους ανά τις οδούς προκειμένου να απομακρυνθεί ο βασιλιάς και να ακολουθήσουμε την Αντάντ στους προθαλάμους τής παγκοσμιοποίησης. Μας πούλησαν στην μικρασιατική εκστρατεία όταν οι εραστές τού εθνικού διχασμού και δικοί τους μα μηδέποτε δικοί μας άνθρωποι μάς θέλανε τοποτηρητές ενώ μάς οδήγησαν στη σφαγή για να μην ελευθερωθεί ο ελληνισμός σε Πόντο και Ιωνία. Οι μαρξιστές ακόμη λένε πως φταίει η Ελλάς που «ενόχλησε» την Τουρκία τού Κεμάλ.

Μάς πούλησαν δημοκράτες και «σύμμαχοι» ακόμη πιο πριν με τα πρώιμα ψευτοσυμμαχικά δάνεια και τις φυλακίσεις των αγωνιστών τού Εικοσιένα. Μάς πούλησαν με τους στημένους εμφυλίους και συμμοριτοπολέμους. Μάς πούλησαν με τις ελληνοτουρκικές φιλίες ακόμη κι όταν σφαγιάζονταν Έλληνες σε Κωνσταντινούπολη και Κύπρο.

Μάς βάλανε στην προκρούστεια κλίνη τής μεταπολιτευτικής αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με τα ταξίματα, την ταύτιση κομμάτων και κράτους, τούς αλόγιστους δανεισμούς υπέρ των «περιούσιων» χρηματανθρώπων και τής συντηρήσεως τού καθεστώτος. Ετοιμάσανε την νεκρική κλίνη τού Γένους μας με τις μυστικές υποθηκεύσεις τού ελληνικού πλούτου που έρχονται τώρα να εισπράξουν.

Δεν δικαιούνται λοιπόν να ομιλούν περί ολοκληρωτισμού και ανελευθερίας οι ολετήρες τού Έθνους μας. Δεν δικαιούνται να βγάζουν άχνα αυτοί που μάς δολοφονούν με την φτώχια, την υπογεννητικότητα, τις αυτοκτονίες αδελφών μας και τις δολοφονίες τους από τους λαθρομετανάστες που μας αποστέλλουν βάρβαροι και παγκοσμιοποιητές. Δεν μπορούν να ονομάζουν ελευθερία την υπαγωγή κάτω από ξένα άρματα και θρησκείες απαιτώντας την αρπαγή των περιουσιών μας και το ξαρμάτωμα Πίστης, Στρατού και Έθνους.

Θα πάμε σε νέο ελληνοτουρκικό συμβούλιο κορυφής, είπε ο αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών τής κατοχικής κυβερνήσεως Βενιζέλος. Μάς είπε από την Τουρκία όπου επισκέφτηκε τούς νεοταξικούς τοποτηρητές τής περιοχής μας και τον Νταβούτογλου ότι αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα. Μάς μίλησε για μια νέα γέφυρα όχι μόνο οικονομική αλλά και γεωπολιτική μέσω τού ενεργειακού αγωγού. Ο δε Νταβούτογλου αναφέρθηκε σε ένα Αιγαίο ειρήνης και ευημερίας. Όμως η Τουρκία δεν έχει αλλάξει στόχους. Θέλει πλούτο στο Αιγαίο από αυτό που θα καρπωθεί ο έμπορος των εθνών και αλλαγή συνόρων υπέρ της.

Το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα έχει καθήκον και ιερό χρέος να γκρεμίσει ολοκληρωτικά και επαναστατικά το καθεστώς τής υποτέλειας. Έχουμε δικαίωμα και προπάντων υποχρέωση να δώσουμε φωνή και ελευθερία στον χειμαζόμενο λαό μας. Όσοι δεν πιστεύουν σε Θεό και Πατρίδα θα εξέλθουν από την Εθνικιστική Ελλάδα που έρχεται. Θα αναμορφώσουμε την Εθνική Εργασία, την Εθνική Παιδεία και την Εθνική Άμυνα αποδίδοντας κοινωνική δικαιοσύνη και πατριωτική ενότητα στο λαό μας. Και στους εισβολείς θα δώσουμε πάρα πολύ πόνο. Ζήτω η Μεγάλη Ελλάς.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
  

Εφιαλτική κατάσταση σε Κρήτη, Ρόδο, Σέριφο


Εφιαλτικές ώρες ζούνε οι κάτοικοι στη Μεσαρά Ηρακλείου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο χωριό Πόμπια και η οποία από τις 18.00 το απόγευμα μαίνεται ανεξέλεγκτη στο χωριό Πηγαιδάκια και στο Αντισκάρι, όπου σύμφωνα με το cretalive.gr, χτύπησαν το απόγευμα οι καμπάνες προκειμένου να απομακρυθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους.