Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΑΓΙΟΣ Ο ΔΑΥΙΔ ΚΟΜΝΗΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ

Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θεωρείται πλέον ο τελευταίος αυτοκράτορας της Τραπεζούντας Δαυίδ Κομνηνός καθώς και τα παιδιά του, Βασίλειος, Γεώργιος και Μανουήλ μαζί με τον ανιψιό και διάδοχο του θρόνου του, Αλέξιο.

Την απόφαση της Αγιοκατατάξεως των νέων Αγίων της Εκκλησίας που πέθαναν μαρτυρικά στην Κωνσταντινούπολη το 1463, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ύστερα από πρόταση του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου.

Ο φάκελος κατατέθηκε από τον Μητροπολίτη στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της αφού έκρινε ότι συντρέχουν οι λόγοι, προώθησε τον φάκελο στο Φανάρι.

Σύμφωνα με την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο εξέδωσε σχετική Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη, η μνήμη των νέων Αγίων θα τιμάται κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου, ημέρα όπου κατά την ιστορία μαρτύρησαν.
Διαβάστε τα ιστορικά γεγονότα και το τέλος των νέων πλέον Αγίων της Εκκλησίας μας, όπως το έδωσε στη δημοσιότητα η Μητρόπολη Δράμας:

Αλβανία: Σε ισχύ από σήμερα ο νόμος για τη διπλή υπηκοότητα


Στην Αλβανία σήμερα τίθεται σε ισχύ ο νόμος για τη διπλή
υπηκοότητα, αλλά από αυτήν εξαιρούνται οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, σημειώνει η εφημερίδα της Πρίστινα ‘Zeri’.

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΡΩΜΙΟΥΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την φοβερή καταγγελία ότι σήμερα, 92 χρόνια μετά την υπογραφή από την Τουρκία της συνθήκης της Λοζάνης που καθόρισε τα δικαιώματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία, το τουρκικό κράτος παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα φακελώνει τις μειονότητες για να τις μεταχειριστεί «διαφορετικά» και ειδικά τους Ρωμιούς, Αρμενίους και Ιουδαίους, με του μυστικούς κωδικούς Νο1 για τους Ρωμιούς, (οι Ρωμιοί είναι πρώτοι στο φακέλωμα), Νο2 για τους Αρμένιους και Νο3 για τους Ιουδαίους κάνει η ίδια η τουρκική εφημερίδα Radikal στο φύλο στις 2/8/2013.
Την κατάφορη αυτή παραβίαση της συνθήκης της Λοζάννης για τις μειονότητες, αποκάλυψε πρώτη η μειονοτική αρμενική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης, Agos και στην συνέχεια η τουρκική εφημερίδα Radikal, η οποία αναδημοσίευσε το θέμα από την Agos με πολλά ερωτηματικά σχετικά με το φακέλωμα από τις τουρκικές αρχές των μελών των οικογενειών των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων και τις εύλογες διακρίσεις που προκαλεί αυτό το γεγονός.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα καταγγελία της Agos, το φακέλωμα αυτό αποκαλύφτηκε όταν ένα αρμενόπουλο που η μητέρα του είχε εξισλαμιστεί αλλά στην συνέχεια είχε επιστρέψει στην χριστιανική θρησκεία θέλησε να κάνει εγγραφή σε τουρκικό γυμνάσιο. Εκεί όμως και παρά του ότι ο πατέρας του εξακολουθεί να είναι μουσουλμάνος, οι αρχές του ζήτησαν επίσημα έγραφα όπου θα καταγράφονταν η θρησκεία των προγόνων του μέχρι και… 90 χρόνια πίσω, δηλαδή από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εκεί τότε αποκαλύφτηκε ότι γίνονταν παράνομο φακέλωμα των αρμενικής καταγωγής χριστιανών Τούρκων πολιτών με τον κωδικό Νο2. Το θέμα όμως ήταν πολύ πιο σοβαρό καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του İsmail Cem Halavut, δικηγόρου της μητέρας του παιδιού, το φακέλωμα αυτό δεν περιορίζονταν στους Αρμένιους αλλά γίνεται και για τους Ρωμιούς χριστιανούς Ορθοδόξους με τον κωδικό Νο1 και επίσης και με τους ιουδαϊκής θρησκείας Τούρκους πολίτες με τον κωδικό Νο3 και όλα αυτά στην σύγχρονη Τουρκία του υποτιθέμενου οπαδού της θρησκευτικής ελευθερίας ισλαμιστή Ταΐπ Ερντογάν.
Ο δικηγόρος της αρμενικής οικογένειας κατήγγειλε το πρωτοφανές αυτό γεγονός στην αρμενική εφημερίδα και στη συνέχεια το θέμα πήρε δημοσιότητα και από την τουρκική φιλελεύθερη εφημερίδα, Radıkal. O İsmail Cem Halavut κατήγγειλε επίσημα και τις τουρκικές αρχές ότι με το φακέλωμα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων παραβιάζεται κατάφορα η συνθήκη της Λοζάννης την οποία η Τουρκία θυμάται μόνο όταν πιστεύει πως την εξυπηρετεί. Δεν είναι δυνατόν, ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα, Radikal, οι Ρωμιοί, Αρμένιοι και Ιουδαίοι, να είναι φακελωμένοι με τους αντίστοιχους κωδικούς, Νο1, Νο2, και Νο3, γιατί αυτό αντίκειται και με την συνθήκη της Λοζάνης αλλά και με όλες τις διεθνείς συνθήκες και με την διεθνή νομιμότητα που καθορίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων και στην Τουρκία. Παράλληλα απευθύνθηκε δημόσια στις τουρκικές αρχές με το ερώτημα τι έχουν να πουν για το πρωτοφανή αυτό φακέλωμα των μειονοτήτων στην σημερινή Τουρκία.
Αλήθεια τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι εδώ περίφημοι «προοδευτικοί» και υποτιθέμενοι «υπερασπιστές» των ανθρωπινών δικαιωμάτων που κόπτονται για τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών φανατικών μουσουλμάνων που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα με την αζημίωτη συνδρομή και της τουρκικής μαφίας, όταν την ίδια στιγμή παραβιάζονται κατάφορα τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία με φακελώματα που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Στο δάσος Κουβαρά η φωτιά – Κάηκαν σπίτια, αυλές και αποθήκες


Απειλεί χιλιάδες στρέμματα πυκνής δασικής έκτασης – Οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές και έκαψαν εξοχικά σπίτια – Δραματικές προσπάθειες της πυροσβεστικής – Στόχος να  περιορίσουν τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι – «Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο», δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Αγωνιώδεις προσπάθειες να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στο Μαρκόπουλο Αττικής, προτού πέσει το σκοτάδι καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν από τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή και ενισχύονται συνεχώς καθώς περνούν οι ώρες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ουτσεκάς (!) νεκρός στο Χαλέπι


Πριν λίγο δόθηκε απο ισλαμοπαράφρονες του Τζαμπάτ Αλ Νούσρα αυτή η φωτογραφία ενός

Ποσειδωνία Posidonia 2013Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας το «crash test» για την κυβέρνηση


Στην επόμενη αξιολόγηση της τρόικα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ένα από τα θέματα που θα τεθούν θα είναι η άρση της προστασίας που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

Πότε ισχύει το 1:1 στις απολύσεις-προσλήψεις…σχεδόν ποτέ…


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ….ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1:1


I. Η κυβέρνηση θα προσλάβει έναν νέο υπάλληλο για κάθε έξοδο, ως αποτέλεσμα : 

Πρωτοφανής κρετινισμός, στα όρια του ρεπουσισμού. Γιατί δεν ομολογούμε ότι εμείς προκαλέσαμε και τον σεισμό του ’99 με τα υπερόπλα των ΕΛ:


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στόχος των τρομοκρατών που συνελήφθησαν στο φουσκωτό στη Χίο ήταν το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού

100 χρόνια Ἀνεξαρτησίας τῆς Ἀλβανίας -100 χρόνια ἀλβανικοῦ Ἀνθελληνισμοῦ


WEbiaqLTrdBDlDx-556x313-noPad

Αὐτές τίς ἡμέρες οἱ ὅπου γῆς Ἀλβανοί ἑορτάζουν τήν ἐπέτειο τῶν 100 ἐτῶν ἀπό τήν ἀνακήρυξη τῆς Ἀλβανικῆς Ἀνεξαρτησίας . Εἶναι ἕνα γεγονός πού συνδέεται μέ τήν διεξαγωγή τῶν Βαλκανικῶν Πολέμων τῶν ἐτῶν 1912-1913.

Μάλιστα τό μάθαμε εὐρύτερα ἐδῶ στήν Ἑλλάδα μέ τίς περιβόητες δηλώσεις-ἀπειλές τοῦ Ἀλβανοῦ Πρωθυπουργοῦ Σαλί Μπερίσα μέ τήν ἀναφορά του ὅτι ἡ Ἀλβανία ξεκινᾶ ἀπό τήν Πρέβεζα!

Στό γεγονός αὐτό, πού συνοδεύτηκε μέ τήν ἐξωφρενική καί ἀνιστόρητη γιά ὅσους σέβονται τήν Ἱστορική Ἀλήθεια καί πιστεύουν στήν ἔννοια τῶν Ἐθνικῶν Δικαίων τοῦ Ἑλληνισμοῦ (ἀκόμη καί ἄν φαίνονται τόσο ξένα σέ κάποιους …Ἕλληνες ) παραχώρηση Δημοσίων Χώρων στούς ἐν Ἑλλάδι Ἀλβανούς γιά νά γιορτάσουν τά 100 χρόνια της Ἀνεξαρτησίας τῆς Ἀλβανίας , ἀναφερόμαστε στό παρόν κείμενο.

Άρση του τραπεζικού απορρήτου με ΦΕΚ που υπογράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ἐλλάδος και εκτελεί ο Στουρνάρας ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/arsi-trapezikou-aporitou.html#ixzz2aoFea8RQΟ κύριος Στουρνάρας αποφασίζει για την άρση του τραπεζικού απορρήτου, αγνοώντας την εθνική, διεθνή και Ευρωπαϊκή νομοθεσία σε μια εποχή όπου ο κύριος στόχος του είναι η παρακολούθηση και το φακέλωμα των πολιτών. Σε αυτό το παραλήρημα παρακολούθησης τόσο από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες (NSA κλπ) συμβάλει ενεργά και ο κύριος Στουρνάρας, φυσικά ζει το όνειρο του εγκάθετου πολιτικού που βρίσκεται υπεράνω νόμων και δικαστικών αποφάσεων, είναι ο άνθρωπος που νομίζει ότι είναι θεός.

Στρατεύσιμοι ναύτες ξανά στις κύριες μονάδες του Στόλου ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/blog-post_9846.html#ixzz2aoEyMRSL


ff


Στρατεύσιμοι ναύτες της 2013/Ε ΕΣΣΟ καλούνται να επανδρώσουν τις κύριες μονάδες στόλου.

Η χειραγώγηση από τα Μέσα Ενημέρωσης οδηγεί στην πλήρη επικράτηση της ευγονικής… ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/h-xeiragwghsh-apo-ta-mesa-enhmerwshs-odhgei-sthn-plhrh-epikrathsh-ths-evgonikis.html#ixzz2an2tImPi


 
Η χειραγώγηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης εστιάζει πάντα σε γλωσσικά παιχνίδια – στην έμφαση που πρέπει να δοθεί σε μία λέξη, ποια σημασία πρέπει να της αποδοθεί και πώς θα οδηγήσει στην επικράτηση ενός διαστρεβλωμένου νοήματος. Οι κατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν τη γλώσσα ακόμη και για να καθορίσουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου: ένα βρέφος που είναι «επιθυμητό» και ένα έμβρυο που είναι «ανεπιθύμητο». Το πρώτο αποτελεί ευλογία ενώ το δεύτερο ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί καταλλήλως..

Αισχρά ψεύδη από την Independent για τους μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου: «Οι Έλληνες μοναχοί αρνούνται την έξωση με βόμβες.. μολότοφ» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/aisxra-psevdi-apo-thn-independent-gia-tous-monaxous-ths-monhs-esfigmenou.html#ixzz2an2ZYkJB


 
Τις τελευταίες ημέρες σας έχουμε παρουσιάσει αρκετά άρθρα σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μονή Εσφιγμένου. Πώς όμως καλύπτουν τα συμβάντα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης;

Τρίψε στα μούτρα κάθε Νεοφιλελε >”Γιατί η Νορβηγία δεν παραγωγει “χρέους”;

debt-free-neon-sign-thumb16732979

Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας
Η Ελλάδα, όπως και σχεδόν όλες οι χώρες της Νότιας Ευρώπης κι όχι μόνον, είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής χρέους, σε πλήρη αντίθεση με την Νορβηγία.
Γιατί συμβαίνει αυτό;

1. Η Νορβηγία δεν αποδέχτηκε να συμμετέχει στη λεγόμενη Νομισματική Ένωση. Έχει εθνικό νόμισμα την “krone ” (νορβηγική κορόνα) και εκτυπώνεται από την ΚΡΑΤΙΚΗ (χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή) Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας…
2. Η Νορβηγία δεν έχει ιδιωτικοποιήσει καμία κρατική Τράπεζα της χώρας (DnB NOR)…
3. Δεν έχει ιδιωτικοποιήσει ΚΑΜΙΑ από τις εταιρίες του ενεργειακού τομέα (Statoil, κρατική πετρελαιοειδών), (Statkraft, κρατική υδροηλεκτρική), (Norsk Hydro, αλουμινίου) και την κρατική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telenor. Φυσικά κανείς δεν τολμάει καν ν’ αναφερθεί σε ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς…

Και Βούλγαρος μεταξύ των μελών της οργάνωσης DHKP-C που συνελήφθησαν από την ελληνική ακτοφυλακή


Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μουαμέρ Γκιουλέρ
ανακοίνωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων, χθες, από τις ελληνικές αρχές των μελών της παράνομης οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα- Μέτωπο) υπάρχει ένα άτομο που έχει βουλγαρικό διαβατήριο.
Χθες, η ελληνική ακτοφυλακή συνέλαβαν τέσσερα μέλη στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν εκρηκτικά με φουσκωτό σκάφος από ελληνικό νησί στο τουρκικό θέρετρο του Κουσάντασι.

ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ "ΛΟΥΚΕΤΑ" > ΔΝΤ: "Η κυβέρνηση μας ανακοίνωσε την εκκαθάριση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ"


Στην έκθεση του το ΔΝΤ αναφέρεται στις ζημιογόνες κρατικές
επιχειρήσεις ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ και επισημαίνει πώς η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την αναδιάρθρωση ή την εκκαθάριση τους. Κοινώς ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση που είναι έτοιμη να προχωρήσει ακόμη και στο κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν επισήμως οι αρμόδιοι υπουργοί περί αναδιάρθρωσης εν λειτουργία και μόνο.

ΚΟΥΙΚ: «ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ, ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ Ή ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, Η ΕΛΑΣ ΔΙΝΕΙ «ΒΡΟΝΤΕΡΟ» ΠΑΡΟΝ..."


Όταν πρόκειται για διαδηλωτές, τηλεοπτικές κεραίες της ΕΡΤ ή
Μοναχούς του Αγίου Όρους, η Αστυνομία υπάρχει και δίνει βροντερό παρόν. Όταν κινδυνεύουν πολίτες ούτε καν εμφανίζεται...Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση ξενοδοχείου της Κέρκυρας, που αφέθηκε αβοήθητο στις ορέξεις τριών αλλοδαπών, οι οποίοι όχι μόνο λήστεψαν δύο από τα δωμάτια, αλλά διέφυγαν σχεδόν ανενόχλητοι, αφού η αστυνομία, ούτε καν μπήκε στον κόπο να επισκεφθεί το χώρο όπου διαπράχθηκε η κλοπή.

ΞΕΣΠΑΘΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ > "Δεν πρόκειται να τον ανατρέψουμε - Θα τον αλλάξουμε!"Μετά τις... ενοχλητικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα περί «κόπωσης» των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων της συμπολίτευσης που μπορεί να απειλήσει την κυβερνητική συνοχή, οι βουλευτές της ΝΔ έχουν... ξεσπαθώσει και εξακολουθούν να του απαντούν ασκώντας του δριμεία κριτική.
Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενόψει του απογευματινού υπουργικού συμβουλίου ζήτησε από τους παριστάμενους υπουργούς στην Ολομέλεια της Βουλής να μεταφέρουν στον κ. Στουρνάρα ότι «με τόσα λέει και πράττει ειδικά τελευταία αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε ματαιοπονεί.

Σκάνδαλο: Πληρώνουμε εκατομμύρια για τα δάνεια λαθρομεταναστών!


Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη με 130 συλλήψεις
Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: «Nα ξεκουμπιστούν οι φασίστες γιατί έχω μαζέψει καδρόνια»
Λαμία: Ταφόπλακα ρίχνει ο δήμος στα Λουτρά Υπάτης
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο
Α. Τσοχατζοπούλου: «Είπα τη μισή αλήθεια για να καλύψω τον πατέρα μου»
Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού
Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Μαρκόπουλο Αττικής
Η κοινωνία είναι ότι είμαστε εμείς...
Τι είναι η Αργινίνη και ποιά είναι τα οφέλη της στον οργανισμό μας
Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχo Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη
ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή Σαμαρά στους δανειστές, άλλο ένα βήμα στο μνημονιακό κατήφορο
Γιούχαραν τη Φώφη Γεννηματά στην Τρίπολη - Βίντεο
Βροχή μηνύσεων κατά των δημοτικών αστυνομικών της Αθήνας
Ανακαλεί η Βραζιλία τον εκπρόσωπό της από ΔΝΤ λόγω… Ελλάδας
Λιμενικοί απομάκρυναν λουόμενους που κινδύνεψαν από φωτιά στα Κύθηρα

Ένα μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο δεν έρχεται στο φως της δημοσιότητας, διότι προφανώς κάποιοι από τους πρωτεργάτες του έχουν υψηλές γνωριμίες στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα τραπεζιτών που έδινε “στεγαστικά” δάνεια σε αλλοδαπούς με προσωρινή άδεια παραμονής, ακόμα και για… 40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει γηγενής ούτε στον ύπνο του.
lathrometanastes Σκάνδαλο: Πληρώνουμε εκατομμύρια για τα δάνεια λαθρομεταναστών!
Το κύκλωμα των τραπεζιτών σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δουλεμπόρους (κυρίως Πακιστανούς αλλά και αριστεριστές), έβρισκαν “μπροστάρηδες” αλλοδαπούς ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια.

Συρία: το 2ο (και τελειωτικό) μέρος του Τουρκικού / Ισλαμικού Project «Σμύρνη 1922». Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος 

Εκ των υστέρων παρατηρώντας την ιστορία βλέπουμε πολλά πράγματα που οι μέτοχοί της δεν είδαν τότε. Ή δεν πρόβλεψαν, καλύτερα:
Εάν πχ το 1919 οι απερίσκεπτοι Έλληνες δεν είχαν προελάσει στην Τουρκική ενδοχώρα καταδιώκοντας τον δειλό Ατατούρκ και είχαν πεισματικά περιχαρακωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης και την Ανατολική Θράκη που τους έδιναν οι Σύμμαχοι – εκκαθαρίζοντάς τες από κάθε τουρκική αντίσταση - αυτό που θα είχε συμβεί θα ήταν το εξής:...

Ανακοινώσεις ΕΛΑΣ για τους Τούρκους…

Όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν από την Ελλάδα στην Τουρκία, βαρύ οπλισμό και συγκεκριμένα, δύο (2) αντιαρματικές ρουκέτες LOW, τέσσερις (4) χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, ρωσικής προέλευσης, τέσσερις (4) πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων, δύο (2) πιστόλια των 9mm, εκατόν ενενήντα πέντε (195) φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, τέσσερις (4) γεμιστήρες, δύο (2) αυτοσχέδια εκρηκτικά γεμίσματα ζελατινοδυναμίτιδας, δύο (2) πλήρεις αυτοσχέδιους ωρολογιακούς μηχανισμούς με ηλεκτρικό πυροκροτητή και έξι (6) κόκκινες όμοιες σημαίες, οι οποίες έχουν στο κέντρο ένα κίτρινο αστέρι και κάτω από αυτό αναγράφουν με κίτρινα γράμματα, την ένδειξη “DHKC”.

Το σκάφος, ο βαρύς οπλισμός, τα εκρηκτικά και τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή Χίου όπου και κατασχέθηκαν, οι δε επιβαίνοντες συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο 55χρονος υπήκοος Τουρκίας, που επέβαινε στο σκάφος, διώκεται με Ερυθρά Αγγελία από την INTERPOL Τουρκίας, για τρομοκρατική δράση. Είχε υποβάλλει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, αίτημα για πολιτικό άσυλο στη Χώρα μας, το οποίο έχει απορριφθεί. Ομοίως, και ο 33χρονος Τούρκος υπήκοος, που επέβαινε στο σκάφος, είχε υποβάλλει αίτημα για πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτο, καθότι δεν εμφανίστηκε στην ημερομηνία συνέντευξης.
Στο πλαίσιο αυτό, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν στη Χίο, προχθές, άλλα δύο (2) άτομα, ένας 50χρονος ημεδαπός και ένας 54χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τουρκίας.
Οι έξι (6) συνολικά συλληφθέντες στην Χίο, βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και μηχανισμών, πυρομαχικών, χειροβομβίδων, πιστολιών και πολεμικού υλικού, με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων, την χρησιμοποίησή τους για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε πράγματα και ανθρώπους και τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Εφετών Χίου.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, σε οικίες και χώρους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Λουτράκι και στη Χίο, μεταξύ των οποίων και στα Γραφεία Επιτροπής Αλληλεγγύης Πολιτικών Προσφύγων στην οδό Τζαβέλα στην Αθήνα.
Από τις μέχρι σήμερα έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
>σαράντα (40) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
> πενήντα (50) κάρτες SIM,
> είκοσι πέντε (25) μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
> πλήθος laptop και tablet υπολογιστών,
> τριάντα (30) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB,
> δέκα (10) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
> σαράντα τέσσερα (44) φυσίγγια κρότου λάμψης,
> εξήντα (60) ψηφιακοί δίσκοι CD,
> πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων,
> μία (1) εκτύπωση ψηφιακού χάρτη, στην οποία απεικονίζεται παράκτια περιοχή της Τουρκίας, συγκεκριμένα η περιοχή Καραντουρούμ της Σμύρνης, ενώ υπάρχουν και κάποιες συντεταγμένες,
> δύο (2) έγχρωμες εκτυπωμένες φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται παράκτιες περιοχές με ενδείξεις γραμμένες στην Τουρκική γλώσσα, και,
> ένα (1) φύλλο χαρτιού, στη μια πλευρά του οποίου υπάρχουν εντυπωμένες έγχρωμες φωτογραφίες, που απεικονίζουν παράκτιες περιοχές.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ σημειώνεται ότι, κατά την είσοδο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον χώρο της οδού Τζαβέλα, άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός, είχαν αρχίσει να καταστρέφουν ψηφιακά αρχεία.
Όλα τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τους έντεκα (11) προσαχθέντες στην Αθήνα, και συγκεκριμένα από τον χώρο της οδού Τζαβέλα, συνελήφθησαν δύο (2) ακόμα αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας, ένας 51χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα Βουλγαρικό Διαβατήριο, Ταυτότητα και Άδεια Οδήγησης, καθώς και ένας 48χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του πλαστό Γαλλικό Διαβατήριο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 51χρονος και ο 48χρονος, υπήκοοι Τουρκίας, διώκονται με Εθνικά Εντάλματα Σύλληψης των Τουρκικών Αρχών, για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση DHKPC, ο δε 48χρονος διώκεται και με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γερμανικών Αρχών. Το Γαλλικό διαβατήριο, είχε κλαπεί από τον στρατιωτικό ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013.
Σημειώνεται ότι, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, υπήρξε άψογη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τις Τουρκικές Διωκτικές Αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

defence-point