Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο μετέφερε άχυρο για τα βόδια....Συνέβη και αυτό στην χώρα μας την εποχή Σημίτη. Οδηγός ασθενοφόρου ολοκαίνουργιου ....το χρησιμοποιούσε και σαν βανάκι για να μεταφέρει χορτοδέματα στα ζωντανά του! 
Δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει η κατάσταση ακόμη και σήμερα ....στην εποχή του επίγονου Στουρνάρα του εκσυγχρονιστή(αντίφαση)!
Γ.Δ.

Κυριακή 11 Αυγούστου > Οι μοτοσικλετιστές ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ > Πορεία μνήμης-Κάλεσμα


Την ερχόμενη Κυριακή 11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία μοτοσικλετιστών στη μνήμη των ηρώων Σολομού Σολομού και του Τάσου Ισαάκ, η οποία διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Μνήμης.Στη Λευκωσία οι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν στο περίπτερο Οκτάγωνο στο Στρόβολο στις 7.30 το πρωί. Στη Λεμεσό η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο στάθμευσης του K-Cineplex στις 7.30 το πρωί και στη Λάρνακα στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς στις 8 το πρωί.
Στην ελεύθερη Αμμόχωστο η συγκέντρωση θα γίνει στον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας στις 8.30 το πρωί και στην Πάφο στο χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου στις 6.30 το πρωί.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο μέρη:

ΕΦΤΑΣΕ η ώρα τιμωρίας των πολιτικών εγκληματιών; Πρόωρες εκλογές εισηγούνται υπουργοί και βουλευτές. Στοχεύουν σε κάλπες με λίστα

Αντιμέτωπος με μια «επανάσταση εκ των έσω» βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς πλήθος υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών του εισηγούνται πρόωρες εκλογές και μάλιστα υπό την «ασπίδα» της λίστας.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ SECRET SERVICE ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ;


Σαν στο... σπίτι του ένιωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Λευκό Οίκο. Επειτα από τη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, μία υπάλληλος του Secret Service ζήτησε να δει τον πρωθυπουργό, με την οποία αποδείχθηκε πως είχε πολλά κοινά.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Λείπουν οι ιδιοκτήτες, χορεύουν οι διαρρήκτες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές ο Αύγουστος είναι ο...πρωταθλητής των διαρρήξεων και οι αστυνομικοί προτείνουν τρόπους προστασίας από τους κακοποιούς για να μη βρεθούν οι παραθεριστές προ εκπλήξεων επιστρέφοντας από τις διακοπές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» , η πιο απλή συμβουλή που δίνουν είναι όσοι φεύγουν από το σπίτι για διακοπές να κρύβουν πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα και να μην υπάρχουν σε κοινή θέα.

"ΒΟΜΒΑ" ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ > Οι Ρώσοι «δίνουν» όσους ήθελαν τον Καραμανλή νεκρό


Στο σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή έχουμε αναφερθεί ήδη κατά το παρελθόν, όπως αναφερθήκαμε και στις έρευνες που έκανε ειδικός εισαγγελικός λειτουργός, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Κάποιοι, προτιμούν να χλευάζουν το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας (κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του), αγνοώντας –προφανώς ηθελημένα- τα όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.

Απογραφή των εργαζομένων -ΥΠΑΡΧΟΥΝ;- ιδιωτικών υπαλλήλων θα κάνουν. Όταν τελειώσετε -ποτέ δλδ- γράψτε μας!!

Άλλο ένα «όπλο» στην προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας θα ενεργοποιήσει από το Σεπτέμβριο το υπουργείο Εργασίας καθώς θα προχωρήσει σε απογραφή όσων απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα -με πλήρη στοιχεία καθώς και με τους όρους αμοιβής και εργασίας τους.

Η «σκοτεινή» πλευρά του γερμανικού τουρισμού


Ο μαζικός τουρισμός «μολύνει» το περιβάλλον. Οι μετακινήσεις του καλοκαιριού επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι γερμανοί τουρίστες, σύμφωνα με πρόσφατη νορβηγική έρευνα.
Στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης καθένας μπορεί εύκολα να ταξιδέψει οπουδήποτε, ακόμη και σε προορισμούς που άλλοτε ήταν απροσπέλαστοι. Η ανάπτυξη των συγκοινωνιών, ιδιαίτερα των αερομεταφορών, εντείνει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό στον τομέα του τουρισμού, κάνοντας τα πακέτα διακοπών πολύ πιο προσιτά σε σχέση με παλαιότερα. Η τουριστική βιομηχανία γνωρίζει τις τελευταίες δεκαετίες μεγάλη άνθηση. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.

ΗΛΕΙΑ: Ο κατήφορος της Αγοράς και Ενοικίασης ακινήτων

ΗΛΕΙΑ: Ο κατήφορος της Αγοράς και Ενοικίασης ακινήτωνΣε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές Ενοικίασης και Αγοράς ακινήτων στην Ηλεία.
Οι τιμές Αγοράς ακινήτων καταγράφουν πτώση πάνω από 50%.
Στα καινούργια ακίνητα-διαμερίσματα η τιμή αγοράς τους στον Πύργο δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Οι τιμή των παλαιών διαμερισμάτων κυμαίνεται μεταξύ 500 ευρώ έως 850 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την παλαιότητα και τον όροφο.
Οι τιμές Ενοικίασης διαμερισμάτων καταγράφουν θεαματική πτώση σε όλα τα

Ένα «καραβάνι της αφθονίας» και των προκλήσεων…


Τεράστιες και πάλι οι νεοθωμανικές προκλήσεις κατά το τριήμερο πέρασμα του «Καραβανιού» του δήμου Μπαϊράμπασα από την ελληνική Θράκη, με αποκορύφωμα βέβαια τη διάσημη πλέον δήλωση Μουεζίνογλου. Μία μικρή ανασκόπηση σήμερα στο “Προξενείο-Στοπ”…
Πέρασε πάλι προ ολίγων ημερών από τα μέρη μας το λεγόμενο «Καραβάνι της Αφθονίας». Είναι και αυτό, ως γνωστόν, ένα από τα πολλά εργαλεία που χρησιμοποιεί το τουρκικό κράτος με σκοπό την δημιουργία-συντήρηση και ανάπτυξη πνευματικών δεσμών με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς των Βαλκανίων.

Επιτυχία made in ΗΠΑ ή στο νερό μια τρύπα; του Στρατή Μαζίδη

Όλα καλά και ωραία. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πήγε στην Ουάσινγκτον συνομίλησε με τον Κέρι, είδε και τον Ομπάμα, αλληλοχτυπήθηκαν στην πλάτη και πήρε την…πολυπόθητη δήλωση στήριξης.
“Στηρίζουμε την Ελλάδα. Είμαστε αλληλέγγυοι στον ελληνικό λαό”.

«ΞΑΦΝΙΚΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ... Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ»!!! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΡΑ!!!! [ΒΙΝΤΕΟ]


25 Απριλίου 2013, ήταν η ημερομηνία, στην οποία άρχισε η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» να δημοσιεύει κείμενα - στοιχεία - πληροφορίες, σχετικές με το θέμα των Πανελλήνων του Μυστρά....

Του Όρκου για την Σωτηρία της Πατρίδος που έδωσαν εκεί, της Στέψης ενός μυστηριακού Βασιλέως, τις εκτιμήσεις για τα Μελλοντικά γεγονότα και πολλά άλλα ακόμη...
Αυτές οι δημοσιεύσεις δικαιώθηκαν σε χρόνο - ρεκόρ!

Πιθανόν, να ενεργοποίησαν - «πυροδότησαν» τις εξελίξεις, αφού λίγες μόνο εβδομάδες μετά ξεκίνησε η «Τουρκική Άνοιξη», με την εξέγερση της πλατείας Ταξίμ. Πέραν αυτού, ειπώθηκε κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έπεται τον εφετινό Δεκαπενταύγουστο να επισκεφθεί τον Μυστρά. Τέλος, για πρώτη φορά στα Ελληνοτουρκικά, ένα «αόρατο» Ελληνικό Υπερόπλο πέταξε πάνω απ’ την Τουρκία, παραβιάζοντας τον Εναέριο Χώρο της και τρομάζοντας τους «γείτονες.

Τεκνατζού και η Γερμανού; Ζευγάρι η 55 χρονη Ναταλία Γερμανού με τον 25χρονο Ιωάννου;

Ζευγάρι η Ναταλία Γερμανού με τον 25χρονο Ιωάννου;Οι νέες φήμες θέλουν τώρα την Ναταλία Γερμανού ζευγάρι με τον Μάνο Ιωάννου, τον 25χρονο ηθοποιό από τους Βασιλιάδες.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ; > Ντοκουμέντο: Μπαίνουν σε σπίτια και ξεκληρίζουν οι εισβολείς στην Συρία


ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ.

ΑΦΓΑΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤWITTER ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

O Αφγανός τρομοκράτης “Najm al-Din Azad,” δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο tweeter φωτογραφίες από νεκρούς πολίτες των χωριών της επαρχίας της Λατάκειακαι επαίρεται ότι τους σκότωσε κόβοντάς τους το λαιμό.Το πραγματικό του όνομα είναι Adel Al-Otaibi. Εισήλθε στο Συριακό έδαφοςπερίπου δυο μήνες πριν και τώρα πολεμάει με την τρομοκρατική ομάδα « Suqur Al Ezz» που είναι και η βασική οργάνωση που έχει χρεωθεί τις περιοχές στη συριακή ακτή.

Βραβεύτηκε κι από τον λευκό οίκο!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΟΜΠΑΜΑ!


ΣΑΜΑΡΑΣ-ΟΜΠΑΜΑ: Όλα τα θέματα επί τάπητος. ΣΥΖΉΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΜΕ!

Οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι συζητήθηκαν και τα Ελληνοτουρκικά. Εξαιρετικά “περίεργο” ρεπορτάζ…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μεταφέρουμε ολοκληρωμένη την ανταπόκριση των σκοπιανών από τις ΗΠΑ και βγάζουμε λαβράκι! Συζητήθηκαν όλα. Συζητήθηκε μέχρι και η στήριξη της πολιτικής της Τουρκίας! Ακολουθεί η ανταπόκριση των σκοπιανών απο σχετική διαδυκτιακή πύλη και διαπιστώστε μόνοι σας τι μας ετοιμάζουν:
Συνάντηση Kerry – Σαμαράς ήταν παραγωγική(;)

Είναι αυτός ο δολοφόνος του Σωκράτη Γκιόλια; [ΦΩΤΟ]

Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, προφυλακισμένος στην Κύπρο για το φονικό στην Αγία Νάπα, είναι σύμφωνα με μαρτυρία που αποκαλύπτει το Hot Doc που κυκλοφορεί, ο άνθρωπος που εκτέλεσε το συμβόλαιο δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

ΤΟ 2012 ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΕΤΩΝ. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/ligoteres-genniseis-to-2012.html#ixzz2bSbL4ifQ


γεννησεις στην ελλαδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Η υπογεννητικότητα θεριεύει με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αργοπεθαίνει. Ο ερχομός στην επιφάνεια έκθεσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) σχετικά με τον αριθμό των γεννήσεων το 2012 δείχνει την τραγικότητα της κατάστασης….

Οι καθηγητές έκαψαν τη… διαθεσιμότητα στην Αριστοτέλους

«Όπλο μας είναι η 1η Σεπτέμβρη, με την απεργία διαρκείας», λέει ο πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζαγανίδης
«Όπλο μας είναι η 1η Σεπτέμβρη, με την απεργία διαρκείας», λέει ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζαγανίδης Τα χαρτιά, τα έγγραφα, τις διαπιστωτικές πράξεις, όπως τις λένε επισήμως, που τους βγάζουν εκτός εκπαίδευσης, μετά από πολλά χρόνια που αφιέρωσαν στα σχολεία, έκαψαν το βράδυ της Δευτέρας καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη.

#Alithines_Istories Ένα γράμμα…

xreokopia_yper_h_kata1
Tο γράμμα αυτό θα μπορούσε ν’ ανήκει σ’ εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Σ’ εσένα.
Arxelaos
Φίλε μου Γιώργο γεια σου
Ίσως και να μην θυμάσαι καν το όνομά μου, έχουν περάσει πολλά χρόνια φίλε … 27 για την ακρίβεια.
Θυμάμαι, την τελευταία χρονιά … τον Ιούνιο του ’86, όταν τα είπαμε για λίγο, για τελευταία φόρα, από κοντά (πού να το ξέραμε ; ). Πώς έγραψες στις Πανελλήνιες, περνάς πουθενά, τι θα κάνεις … ;
Κι έπειτα … μας «ρούφηξε» η ζωή. Σπουδές, φοιτητική ζωή, το άγχος των εξεταστικών, η ορκωμοσία κι έπειτα τα βιογραφικά, οι συνεντεύξεις, τα πήγαιν’ έλα για δουλειά από εταιρία σ’ εταιρία. Τα κατάφερα όμως Γιώργο. Καλή δουλειά, στο αντικείμενό μου, σε μια υγιέστατη επιχείρηση και με πολύ καλό μισθό. Μακριά από την πόλη μας όμως, στην Αθήνα, εκεί που σπούδασα, μακριά κι από τη μάνα μου (τον πατέρα μου -θυμάσαι ; – τον είχα χάσει στα 17), αλλά … δε βαριέσαι (σκέφτηκα) θα την επισκεπτόμουν συχνά. Παντρεύτηκα στα 35, πριν 10 χρόνια, με μια υπέροχη κοπέλα, (ο έρωτας της ζωής μου), λογίστρια σε μια εταιρία που επισκεπτόμουν τακτικά για τις ανάγκες της δουλειάς μου. Τα παιδιά, δεν άργησαν να έρθουν. Δίδυμα τα πρώτα, κοριτσάκια, κοντεύουν τα 10 τώρα, κι ο «δεύτερος άντρας» της οικογένειας, πριν 6 χρόνια, που ήρθε αναπάντεχα αλλά συμπλήρωσε την απόλυτη ευτυχία που ζούσα.

Θα φτάσουν μέχρι την παρέλαση;

????????????????????
Γράφει ο Μαγια
Μεσούσης της θερινής ραστώνης ο ομοούσιος και αδιαίρετος ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει τα πολιτικά πατήματά του στην κοινωνία, δείχνοντας πως αποκτά σαφή συνείδηση της ευθύνης που έχει επωμισθεί απέναντι στον Ελληνικό λαό. Απεγκλωβισμένος από τα παλαιοκομμουνιστικά σύνδρομα του ιερατείου της «μοναδικής αλήθειας» ανακαλύπτει τον ιστορικό ρόλο του στη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, μιας πολύχρωμης δύναμης ανατροπής των ανθρωποκτόνων πολιτικών, η οποία αρχίζει να πείθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει, θέλει και μπορεί να ανασυγκροτήσει τη ρημαγμένη χώρα.
Μπροστά μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή: Ή θα ανακόψουμε τώρα, αυτή την καταστροφική πορεία, ή θα σερνόμαστε για χρόνια στη μιζέρια και την αναξιοπρέπεια.

Το δεντρο και το δάσος

trees-wood

…Όπως δε θέλουν να πειράξουν και τον πυρήνα των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, πολιτικών φίλων και λοιπών μερακλήδων του δημοσίου βίου…

Ο ιταλός μηχανικός, οικονομολόγος και κοινωνιολόγος Βιλφρέντο Παρέτο διετύπωσε πριν από πολλά χρόνια τον περίφημο κανόνα 80-20 ή αλλιώς το νόμο των σημαντικών ολίγων και των ασήμαντων πολλών. Σύμφωνα με την αρχή αυτή το 80% των αποτελεσμάτων προκύπτει από το 20% των αιτιών. Αν δηλαδή αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη προβληματική κατάσταση και ταυτοποιήσουμε όλες τις πιθανές αιτίες οι οποίες την προκάλεσαν, τότε ζωτικής σημασίας είναι μόνο το 20% αυτών των αιτιών. Οι υπόλοιπες κρίνονται ασήμαντες. Αν λοιπόν επικεντρωθούμε στην επίλυση αυτού του 20% των αιτιών, τότε θα είμαστε πολύ κοντά στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε. Αν, αντίθετα, δεν εντοπίσουμε αυτές τις αιτίες και σπαταλούμε τις δυνάμεις μας σε δευτερεύουσες αιτίες, τότε το πρόβλημά μας κινδυνεύει να παραμείνει άλυτο.

Η Ανάγκη ως Μάνα της Ιστορίας…Περπατώντας στους δρόμους της παλιάς μου, πια γειτονιάς, παρατηρώ..

surreal-lg

Περπατώντας στους δρόμους της παλιάς μου, πια γειτονιάς, παρατηρώ τα μαγαζιά της. Πολλά σήμερα έχουν κλείσει. Άλλα αγκομαχούν να επιβιώσουν. Τίποτε δε θυμίζει τη ζωντάνια που υπήρχε λίγα χρόνια πριν.

Φέρνοντας στη μνήμη μου τη διάρθρωση της τοπικής αγοράς άρχισα να καταγράφω τη δραστηριότητα αυτών των καταστημάτων. Πέντε υποκαταστήματα μεγάλων τραπεζών στα οποία σε ώρα αιχμής μπορεί να περίμενες για ώρες. Αμέτρητα κομμωτήρια, σουβλατζίδικα, καφετέριες, τυροπιτάδικα. Τέσσερα βιβλιοπωλεία, έξι-επτά φαρμακεία, δύο διαγνωστικά κέντρα, μια κλινική, τέσσερα μαγαζιά με είδη δώρων, κοσμηματοπωλεία, εμπορικά καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, πλήθος φανοποιείων και συνεργείων αυτοκινήτων, καταστήματα παιδικών επίπλων, επίπλων κουζίνας, ηλεκτρικών ειδών, μάντρες με υλικά οικοδομών, γραφεία ηλεκτρολόγων

Σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα από τη ΜΙΤ;


Έχει ειπωθεί αρκετές φορές ακόμα και από επίσημα χείλη, ότι η καταστροφή του καλοκαιριού το 2007 ήταν πιθανότατα έργο πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών. Φαίνεται πως και αυτή τη φορά υπάρχει ένα σχέδιο πίσω από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στα νησιά μας. Τόσο η πυρκαγιά της Χίου, που ξέσπασε στις 2:30 τα ξημερώματα, σε δύσβατο σημείο και δίπλα από μία Μονή, όσο και αυτή της Ζακύνθου, όπου ξέσπασαν ταυτόχρονα δεκάδες εστίες σε εκ διαμέτρου αντίθετα σημεία, έχουν δημιουργήσει στις Αρχές τη βεβαιότητα ότι είναι έργο εμπρηστών. Ποιοι είναι αυτοί οι εμπρηστές όμως; Πώς γίνεται να ξεσπούν δύο τόσο ύποπτες πυρκαγιές στα δύο Βορειοδυτικά και Βορειοανατολικά άκρα της χώρας; Γιατί αναγκάζεται η Πολιτεία να αναθέσει την έρευνα στην ΕΥΠ;

Και στις πυρκαγιές του 2007 Αλβανοί είχαν λαμπαδιάσει την Ελλάδα!


Τρομοκρατία οι Εκτεταμένες Πυρκαγιές και οι Λαθρομετανάστες


Γράφει ο Αρχιπλοίαρχος (ε.α.) Δημήτριος Ν. Τσαϊλάς ΠΝ
Γενικός Διευθυντής του Strategy International (www.strategyinternational.org)

Ο παραδοσιακός ορισμός της έννοιας της ασφάλειας θεωρούσε ως το βασικότερο στοιχείο αυτής τον έλεγχο και τη χρήση της στρατιωτικής ισχύος από τα κράτη. Συνδεόταν δε, με την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών. Σήμερα, η τάση είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας, των μη στρατιωτικών πτυχών της ασφάλειας (οργανωμένο έγκλημα, λαθρομετανάστευση, εκτεταμένοι εμπρησμοί, θαλάσσια πειρατεία, κλπ).

Έτσι στη σύγχρονη τρομοκρατία πλέον διακρίνουμε μια μεταβατική ή καλύτερα θα λέγαμε μια εξελισσόμενη στρατηγική τα τελευταία χρόνια όπως είναι η εκδήλωση ασύμμετρων απειλών. Είναι ένα όπλο χωρίς τεχνολογική υπόσταση, πολύ χαμηλού κόστους, που εφαρμοζόμενο εναντίον του εχθρού, προσδίδει φοβερή και ασυναγώνιστη δύναμη.

"ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ". «Η μικρή σύνταξη από τη Γερμανία με έκανε κατάσκοπο της Τουρκίας»

«Η μικρή σύνταξη από τη Γερμανία με έκανε κατάσκοπο» υποστήριξε στον ανακριτή ο 70χρονος Γερμανός ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από μια εβδομάδα, για κατασκοπεία, στη Χίο.

Πήγαν να υψώσουν την γαλανόλευκη στη Λαδόξερα αλλά...


Πήγαν να κάνουν κάτι αυτονόητο για πολλούς κι όμως βρήκαν το μπελά τους. Ήταν γύρω στις 6 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν δύο Αλεξανδρουπολίτες προσέγγισαν με βάρκα την περιοχή της Λαδόξερας ανοιχτά της Σαμοθράκης με σκοπό να υψώσουν την Ελληνική Σημαία.

Τελικά όμως δεν τα κατάφεραν, η σημαία δεν κυματίζει.

Πέντε χιλιάδες άτομα περίμεναν στο Γενί Τζαμί, δεν πήγαν ούτε 50


-Πέντε χιλιάδες άτομα περίμεναν στο Γενί Τζαμί, δεν πήγαν ούτε 50.
-Κανένας σχεδόν από τους επισκέπτες δεν πήγε στην προσευχή, όλοι πήγαν για καφέ!

Αρκετά λεωφορεία με Τούρκους τουρίστες ήρθαν σήμερα, υποτίθεται για να προσευχηθούν για τη λήξη του ..Ραμαζανιού στο Γενί Τζαμί, το οποίο παραχώρησε για την προσευχή ο δήμος Θεσσαλονίκης. Όμως, οι περισσότεροι αγνόησαν το θρησκευτικό κάλεσμα και ξεχύθηκαν στις καφετέριες της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας τους μεγαλύτερους σε ηλικία να ...γονατίζουν.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς ανεβάζουν ενθουσιασμένοι, φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, με θέα τον Θερμαϊκό.

"ΒΟΜΒΑ" ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ > Οι Ρώσοι «δίνουν» όσους ήθελαν τον Καραμανλή νεκρό


Στο σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή έχουμε αναφερθεί ήδη κατά το παρελθόν, όπως αναφερθήκαμε και στις έρευνες που έκανε ειδικός εισαγγελικός λειτουργός, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Κάποιοι, προτιμούν να χλευάζουν το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας (κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του), αγνοώντας –προφανώς ηθελημένα- τα όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή. 

Ξεθάβουν την Μόνα Λίζα για να αποκωδικοποιήσουν το χαμόγελό της

Ξεθάβουν την Μόνα Λίζα για να αποκωδικοποιήσουν το χαμόγελό της
Λύση σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα χαμόγελα της Αναγεννησιακής τέχνης επιχειρεί να δώσει η επιστήμη.

''ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

Να επενδύσουν στην Ελλάδα κάλεσε τους Έλληνες ομογενείς ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ! ΚΑΙ Σ`... ΑΝΩΤΕΡΑ! Για πρώτη φορά Τούρκος θα διοικεί σε ελληνικό έδαφος


Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας  τοποθέτησε ως   διοικητή της  Ταξιαρχίας Πολυεθνικής Ευρωπαϊκής Ειρηνευτικής Δύναμης η οποία εδρεύει στη Λάρισα,τον αντιστράτηγο  Χακάν Εσέρ. 

ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕΑΘΗΝΑ 10-8-2013.

Λαός που θυμάται και τιμά τούς ήρωες του είναι ζωντανός και προορισμένος να σηκωθεί και να μεγαλουργήσει ακόμη και αν ζει βυθισμένος σε σκότος ζοφερό. Λαός που δεν θυμάται εκείνους που χύσανε το αίμα για τη λευτεριά του και ζει μέσα στην κραιπάλη, αυτός είναι καταδικασμένος να μείνει αιώνια στο σκότος τού θανάτου.

Καιρός είναι λοιπόν να επιλέξουμε τι είδους μοίρα μάς ταιριάζει. Γιατί εμείς θα την έχουμε επιλέξει αφού ο Θεός, έχοντας προικίσει τον Ελληνισμό με ατελείωτη στρατιά γενναίων πολεμιστών για παιδιά του, θέλει να ζήσουμε, να τον δοξάσουμε και να δοξαστούμε. Και αυτού ακριβώς τού διαμετρήματος σπουδαίοι Έλληνες υπήρξαν οι γιοι τού Ευαγόρα Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού.

Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές δεν γνωρίζουμε τι πάει να πει λήθη. Δεν το γνώριζαν αυτό το αναξιοπρεπές και ανθελληνικό πράμα ο Ισαάκ και ο Σολωμός. Γι’ αυτό και ακολούθησαν ο ένας τον άλλο στο ταξίδι προς την αθανασία. Δεν ήσαν μονάχα συγγενείς εξ αίματος αλλά και εκ πνεύματος. Δεν λάτρεψαν τη σκλαβιά τής δήθεν ανεξαρτησίας και το σκοτάδι τού καθημερινού θανάτου. Πόθησαν σαν γνήσια τέκνα της την Ένωση με την Μάνα Ελλάδα και το Φως τής Αιώνιας Ζωής.

Ισαάκ και Σολωμέ δεν σας ξεχνούμε ποτέ. Δεν ξεχνούμε εκείνο το μαρτυρικό 1996 που είχε άλλωστε δείξει νωρίς τις διαθέσεις του από την τραγική νύκτα των Ιμίων. Η προδοσία και ο ραγιαδισμός λοιπόν πλακώνανε Αθήνα και Λευκωσία και κάθε σκυμμένη και θλιμμένη Ελληνίδα Γη. Και τότε ακριβώς, στον σωστό χρόνο, ξεπρόβαλε ο Τάσος Ισαάκ μαζί με τους συντρόφους του, επάνω στις μηχανές τους, εκεί στο μεγάλο σύμβολο τού αγώνα για λευτεριά, στην πράσινη διαχωριστική γραμμή.

Λένε πως στους σύγχρονους καιρούς των διακρατικών συνεννοήσεων οι διαχωριστικές γραμμές και τα τείχη πέφτουν. Είναι ψέμα. Τα τείχη τής τυραννίας δεν πέφτουν αν πρόκειται για το Ελληνικό Έθνος μέχρι να τα ρίξουν οι λεβέντες του. Αυτό ακριβώς ξεκίνησε να κάμει ο Ισαάκ. Να διαδηλώσει την επιθυμία του να πέσει το τείχος των Τούρκων και των ψευτοσυμμάχων ειρηνιστάδων και τής υποκρισίας τής ελληνόφωνης. Εναντίον όλων αυτών των τυράννων κινήθηκε ο Γενναίος Έλληνας.

Εισερχόμενος μάλιστα εντός τής διακεκαυμένης περιοχής με περισσό θάρρος ο Ισαάκ δήλωσε κάτι παραπάνω. Κάτι που εν τέλει υπέγραψε με το ίδιο του το αίμα αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του οικογένεια. Αυτό ήταν η πρόθεσή του να δει τον πόθο του πράξη. Να κάνει με τα ίδια του τα χέρια αυτόν τον πόθο πράξη κι όχι να περιμένει άλλες χαμένες γενιές και άλλους ψευτοσωτήρες με τα χαρτιά τής συνύπαρξης θύτη και θύματος ως συμφωνίες.

Είχε συγκάτοικο θερμό σ’ αυτό το αγιασμένο όραμα τον ξάδερφό του Σολωμό Σολωμού. Ο Σολωμός ήταν το ίδιο ανυπόμονος και ανυπότακτος Έλληνας. Δεν δέχτηκε ποτέ του το τουρκικό ρόπαλο που έπεσε στον σύντροφό του στον καλό αγώνα. Ο Σολωμός δεν είδε ποτέ του τη ζωή σαν ένα σταθμό ατιμωτικής ακινησίας και εφησυχασμού. Είχε καρδιά μέσα στα στήθη του γεμάτη εθνική υπερηφάνεια, αγάπη και πίστη. Τον ίδιο λυτρωτικό σκοπό και το ίδιο πάθος να περπατήσει λεύτερος στα προγονικά εδάφη.

Ο Σολωμός δεν δέχτηκε τον βάρβαρο θάνατο τού Τάσου. Δεν δέχτηκε σε καμία περίπτωση πως το αίμα το ελληνικό θα χυνόταν άδικα. Δεν δέχτηκε πάνω από όλα να εγκαταλείψει τον αγώνα, γιατί ο Έλληνας που το πράττει αυτό είναι μονάχα ο δειλός και ο νεκρός. Δειλός δεν υπήρξε ποτέ το παλικάρι με το τσιγάρο στα χείλη και γνώριζε μα και πίστευε πως η απόλυτη ηρεμία για τη Φυλή μας υπάρχει μονάχα στα νεκροταφεία.

Ο Ισαάκ και ο Σολωμός ήξεραν και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Κάτι που περνάει σαν λάβαρο και σαν παρακαταθήκη από Εθνικιστή σε Εθνικιστή τού Μεγάλου Γένους μας. Πως η μεγαλύτερη Τιμή προς εκείνους που θυσιάστηκαν για εμάς και τα παιδιά μας είναι να τούς θυμόμαστε κάθε μέρα τής ζωής μας με την προοπτική να κάνουμε τον Όρκο Πίστης Νίκη στο Πεδίο τής Τιμής. Η Μεγαλύτερη Τιμή στους Γενναίους Έλληνες είναι να φτάσουμε στον Ιερό Σκοπό, να σπάσουμε συρματοπλέγματα και δεσμά και να απλώσουμε την Ελληνική Σημαία.

Αυτό ακριβώς έπραξαν τα δύο αθάνατα αδέρφια μας και αυτό ακριβώς θα πράξουμε κι εμείς. Τώρα πια ο λαός γνωρίζει. Το έμαθε μέσα από σκληρές δοκιμασίες είναι αλήθεια αλλά κι αυτό μετράει. Η αδικία για το Έθνος μας δεν θα πάψει ποτέ αν δεν εκλείψει αυτός ο μισερός και συμπλεγματικός εσμός που τη γεννάει, όποια γλώσσα κι αν μιλάει.

Οι δε προκλήσεις που δεχόμαστε πάλι εκεί στην αγαπημένη θάλασσα που μάς αγκαλιάζει με στοργή δείχνουν πως ο Θεός σήμανε την ώρα τής δικαίωσης, την ώρα που τα λάβαρα θα ξεδιπλωθούν κάτω από το βλέμμα Εκείνου και των Μεγάλων Πρεσβευτών μας στην Γη τής Αθανασίας. Κλίνουμε το γόνυ ευλαβικά μπροστά σας αδέρφια Τάσο και Σολωμέ και ετοιμαζόμαστε να στείλουμε τον Τουρκομογγόλο στον αγύριστο. Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω οι Αθάνατοι Ήρωες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...