«Διαβολοβδομάδα» για την Κυβέρνηση – Σε 7 μέρες όλα τα προαπαιτούμενα περνούν από τη Βουλή


samaras maksimouΕβδομάδα σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι η επόμενη για την κυβέρνηση, καθώς, μπαίνουν στην τελική ευθεία όλες οι συζητήσεις για τα προαπαιτούμενα για το οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση ώστε να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις.

Εκτός από τις δεσμεύσεις η κυβέρνηση έχει ως βασικό στόχο να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και να μπει σε τροχιά ο στόχος των φοροελαφρύνσεων, από το φθινόπωρο.
Με διαδικασίες fast track τα προαπαιτούμενα
Στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών έχουν δώσει την ερμηνεία της «εξόδου από τα Μνημόνια» έπειτα από αυτά τα προαπαιτούμενα και η γρήγορη υλοποίησή τους αποτελεί κεντρικό στόχο ώστε να φανεί ότι η κυβέρνηση έχει μπει ξανά σε τροχιά μεταρρυθμίσεων.
Ηδη οι καθυστερήσεις εξαιτίας των εκλογών και του ανασχηματισμού, αλλά και η παραίτηση Θεοχάρη, δημιούργησαν έναν ελαφρύ εκνευρισμό στους εταίρους και πλέον η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να «τελειώνει» με τα προαπαιτούμενα πριν από τη συνεδρίαση του EuroWorking Goup. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι ρυθμίσεις θα πρέπει να ψηφιστούν εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να έλθουν στη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις