ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ – ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

newego_LARGE_t_1101_54365623

Πλήρως παραδομένη στο έλεος της πυρκαγιάς βρίσκεται για δεύτερη μέρα η Μαλεσίνα ενώ σε κατάσταση κυριολεκτικά έκτακτης ανάγκης βρίσκεται πλέον ολόκληρη η Φθιώτιδα, με την κατάσταση σήμερα να είναι κυριολεκτικά απελπιστική.

Pyrkagia-620x320
Εντελώς παραλυμένος ο κυβερνητικός μηχανισμός, για μία ακόμη φορά, όχι μόνο δεν φρόντισε  να είναι έτοιμος από τον χειμώνα για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που πλέον θεωρούνται πιο σίγουρες κι από τα μελτέμια, αλλά ούτε καν λίγες μέρες πριν, όταν η ΕΜΥ ενημέρωνε για τις συνθήκες που θα επικρατούσαν με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους, δεν έκανε το παραμικρό, κάτι το οποίο άλλωστε αποδεικνύεται και από την κωμικοτραγική εικόνα του να έχουν κουβαλήσει ΤΩΡΑ και ν ανοίγουν ΤΩΡΑ και εν μέσω πύρινης κόλασης, τις αντιπυρικές ζώνες που έπρεπε να ανοίξουν εδώ και μήνες !!!
22266EC42C0E74E07ADFFC07AFBA773AΑυτή τη στιγμή 60 άνδρες, 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο,  26 πυροσβεστικά οχήματα, 35 άτομα πεζοπόρα και 4 βυτιοφόρα να επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, που κυριολεκτικά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σχεδόν ακυρώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια.
Το κύριο μέτωπο έχει “σπάσει” σε διάσπαρτες μικρότερες εστίες, με τις φλόγες ν΄ αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.
Έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της Λάρυμνας, του Μαρτίνου, αλλά και στο Μάζι, με τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε η πυρκαγιά να μην απειλήσει σπίτια στα τρία αυτά χωριά.
Υπενθυμίζεται  πως η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 13:40 το μεσημέρι της Πέμπτης και αρχικά έκαιγε αγροτοδασική έκταση στον οικισμό Μάζι χωρίς, ωστόσο, να απειλεί την κατοικημένη περιοχή.
πυρκαφια2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις