Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Φωτογραφίες από την ποσότητα-μαμούθ ηρωίνης που βρέθηκε στο Κορωπί!

kok1

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί πανευρωπαϊκά ενδεχομένως και παγκοσμίως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Μέσα σε 10 ημέρες στελέχη του λιμενικού σώματος με την συνδρομή της ασφάλειας κατέσχεσαν ποσότητα «μαμούθ» 2,120 τόνων ηρωίνης ενώ κατά την επιχείρηση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα συνελήφθησαν επιπλέον 14 άτομα!
Ειδικότερα, τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε και η δεύτερη επιχείρηση εντοπισμού και κατάσχεσης νέας μεγάλης ποσότητας ηρωίνης 986,600 κιλών.

kok2
Η έρευνα έγινε υπό την συνεχή εποπτεία των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών, από τα στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ομοσπονδιακό Γραφείο στην Αθήνα της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).
kok3
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 11 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» σημαίας Τόγκο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Βλήχα της Ελευσίνας και είναι το πλοίο το οποίο μετέφερε την ποσότητα ηρωίνης από τα διεθνή ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Πακιστάν, καθώς και την ποσότητα του ενός τόνου και 133,420 κιλών ηρωίνης, που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί στις 12 Ιουνίου σε αποθήκη στο Κορωπί.
kok5
Σύμφωνα με πληροφορίες και στην περίπτωση αυτή, η ηρωίνη τοποθετήθηκε σε φορτηγό κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ, το οποίο και την μετέφερε σε αποθήκη στην περιοχή Λαμπρίκα Κορωπίου.
Από τους 14 συλληφθέντες οι 12 είναι αλλοδαποί. Μάλιστα ο ένας είναι ο αλλοδαπός ο οποίος προσπάθησε να παραλάβει το ήδη κατασχεμένο φορτηγό όχημα, που είχε εντοπιστεί σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή Σχιστό Ασπροπύργου και χρησιμοποιούνταν για την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κατασχέθηκαν η ναρκωτική ουσία και το εμπλεκόμενο δεξαμενόπλοιο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.
Σε δηλώσεις του για τη νέα αυτή επιτυχή επιχείρηση ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θέλησε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τον υπουργό «οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και, ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι θα απογοητευτούν».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε όλες τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. και βέβαια στα Τμήματα Ασφαλείας και Πληροφοριών, τα οποία έδρασαν με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας πάρα πολλές πληροφορίες.
Όπως ανέφερε οι έρευνες συνεχίζονται «και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την πολύ μεγάλη υπόθεση και πολύ μεγάλη επιτυχία».
Απ’ την πλευρά του ο Αρχηγός του Λ.Σ Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό και τη μεθοδικότητα που επέδειξαν στον τρόπο δράσης οι αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: