Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ θα «πληρώσεις» τον ΕΝΦΙΑ για τον Τύμβο στην Αμφίπολη;

φωτο 1 ΤΥΜΒΟΣ
Φανταστικός διάλογος… ¨δεν ομιλούν μόνο οι Σφίγγες¨
-Δεν φταίει κανένας άλλος. Εκείνη η Γοργόνα φταίει που γυρίζει όλη μέρα και επιμένει να ρωτάει ¨ ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος ¨ ;
-Που να τολμήσει κάποιος να της πει , ότι δεν ζει , ¨τον χάλασε μονομιάς¨.
-Έτσι όλοι απαντούν ότι ¨ΖΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ και τον κόσμο κυριεύει¨
-Μια λοιπόν που ΖΕΙΣ … μάθε και ¨τα ευχάριστα¨
-Έβαλαν φόρο στις ¨κότες και τα παράθυρα¨ ο λόγος του λέγειν και συμπεριέλαβαν στις φορολογικές υποχρεώσεις  των Ελλήνων  ακίνητη περιουσία  έστω και αν δεν αποδίδει αυτή κάποιο εισόδημα.

- Φυσικά και ο Τύμβος- Τούμπα  της Αμφίπολης εδώ και 2300 χρόνια δεν σου αποδίδει κανένα εισόδημα αλλά όσο προχωρούν οι ανασκαφές τον ¨αποδίδουν¨ στην κυριότητα την δικιά σου έστω και αν τυχόν βρεθούν άλλοι επικαρπωτές ( σύζυγος, τέκνο, επίγονοι στρατηγοί κα)
- Βλέπεις εκείνος ο Λέων στην κορυφή του Τύμβου της Καστά έδωσε την υπογραφή της Μακεδονικής Δυναστείας.
- Δεν γνωρίζω αν ο Τάφος είναι εκτός σχεδίου οικισμού και εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού. Είναι όμως εύκολο, θα μπεις στο TAXIS  και θα τα βρεις όλα.
- Εκεί λοιπόν θα βάλεις τις διαστάσεις της περιμέτρου του.
- Όπως λένε  είναι συνολικού μήκους 497  με διάμετρο 158,40 μ. με απόλυτη γεωμετρία του μνημείου. Ο πατέρας σου ΦΙΛΙΠΠΟΣ είναι τυχερός γιατί θα πληρώσει λιγότερα καθότι οι διαστάσεις της ¨ακίνητης περιουσίας¨ του είναι υποδεκαπλάσιες της δικιάς σου.
- Μην ξεχάσεις να σημειώσεις ότι το δικό σου ¨ακίνητο¨  περιβάλλεται με μαρμάρινο περίβολο από Μάρμαρο Θάσου ύψους 3 μέτρων.
- Για το τι θα βρούνε μέσα στον Ταφικό Θάλαμο ή τους θαλάμους δεν ξέρω τι θα γράψεις.
- Για να είσαι ακριβής πρέπει να συμπεριλάβεις και τον μαρμάρινο Λέοντα της  Αμφίπολης ύψους 5,28 μ. Συγκεκριμένα   ¨ ο  εμβάτης της όλης κατασκευής είναι 0,528 μ. Το ύψος του βάθρου και ο λέων μαζί 15,84 μ., ενώ η διάμετρος του τύμβου στην Καστά Σερρών είναι 158,40 μ. Πρόκειται για ένα «μνημείο γεωμετρίας»¨
- Δυσκολεύουμε να σου πω τι όροφο θα βάλεις γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το ανασκαφικό έργο από τους φιλότιμους φίλους σου Αρχαιολόγους που και αυτοί κλήθηκαν να πληρώσουν το ΕΝΦΙΑ τους.

  • Βασικά μην ξεχάσεις να γράψεις ότι μέχρι σήμερα είναι ΜΗ Ηλεκτροδοτούμενο και να με συγχωρείς που στο λέω σε εσένα που ¨γιόμισες¨με Φώτα τον τότε γνωστό κόσμο.  Αλλά κάτι ακούστηκε ότι από τα επόμενα χρόνια τα μη ηλεκτροδοτούμενα θα έχουν έκπτωση.
  • Για να σε βοηθήσω να κατανοήσεις την ΑΞΙΑ του ¨ακινήτου¨ αυτού θα σου επισυνάψω ένα ωραίο και παραστατικό γραφικό.
φωτο 2 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣΦώτο από το http://greece-salonika.blogspot.gr/
To φωτομοντάζ …επιμελήθηκε φίλος αναγνώστης του Greece-Salonika σημειώνοντας τα εξής:
«Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον να μοιρασθώ τις παρακάτω εικόνες με τους αναγνώστες σας.

Επειδή οι διαστάσεις του τύμβου Κάστα της Αμφίπολης πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν απόλυτα αντιληπτές από έναν μη τεχνικό, έκανα φωτομοντάζ σε απόλυτη κλίμακα, του τύμβου

1ον Με το Ολυμπιακό στάδιο

2ον Με την Ακρόπολη.
Όπως θα διαπιστώσετε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό . Ο τύμβος είναι σχεδόν στο ίδιο μέγεθος με το Ολυμπιακό στάδιο και μεγαλύτερος από την Ακρόπολη»
http://greece-salonika.blogspot.com/2014/08/blog-post_963.html#ixzz3BhWldA66
-Πιστεύω λίγο να σε κατατόπισα αλλά υπάρχουν και καλά παιδιά λογιστές που μπορούν να σου τα επεξηγήσουν όλα.
-Μόνο μην μας ρωτήσεις γιατί καλούμαστε να πληρώσουμε αυτόν τον δυσβάστακτο φόρο;
-Θα μου ανέβει η αρτηριακή πίεση γιατί καλούμαστε εδώ και τώρα να πληρώσουμε στους διαχρονικούς τοκογλύφους  τα κλεμμένα των κλεφτών και των απατεώνων μιας μακράς περιόδου 40 ακριβώς χρόνων.
-Θα σου πω όμως μια σύμπτωση. Οι κύριοι πρωταγωνιστές αυτού του φόρου πέρασαν και από το Υπουργείο Πολιτισμού και ξέρανε για την ¨ακίνητη¨ αυτή περιουσία σου.
Τέλος πάντων κανείς δεν σου μοιάζει!!
φωτο 3 η γοργόναΠίνακας του Μπόστ  από http://colorofmagic.wordpress.com/
Τον τελευταίο καιρό συνάντησα την περιβόητη Γοργόνα  ψαρεύοντας με την παιδική μου βάρκα  στην πατρίδα μου στα ανοικτά του κόλπου του Ορφανού ( Στρυμονικός κόλπος)  και αντί να με ρωτήσει ¨ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος; ¨ μου έκανε την εξής αινιγματική ερώτα-απάντηση…
¨ θα πληρώσει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος τον ΕΜΦΙΑ της Αμφίπολης; ¨
¨ κοίταξε κακομοίρη μου, αν πεις  ΝΑΙ  θα σου χαλάσω την βάρκα¨
-Για αυτό σου έγραψα τα παραπάνω για να μου πεις τι να λέω;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ