Οι Η.Π.Α θα εκπαιδεύσουν 15.000 ισλαμιστές μαχητές στη Συρία με πρόφαση την εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους


νέος-πόλεμος-κατά-της-Συρίας
Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή, επισήμαναν ότι η επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα τονίζοντας ότι θα απαιτηθεί και η εκπαίδευση αρκετών χιλιάδων ισλαμιστών της Συρίας. Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στα αρχηγεία των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Washington, o υπουργός Αμύνης των Η.Π.Α Chuck Hagel και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Martin Dempsey, δήλωσαν από κοινού ότι οι επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης με την ονομασία ISIS ή ISIL, βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια, αν και συνεχίζει να «κερδίζει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας».

Το στοιχείο που συγκεντρώνει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, είναι η δήλωση των δύο αξιωματούχων σχετικά με τις προϋποθέσεις της «επιτυχίας των επιχειρήσεων»: 15.000 ισλαμιστές μαχητές της Συρίας (σ.σ. pentapostagma.gr – «Συριακή αντιπολίτευση») θα πρέπει να εκπαιδευθούν ώστε να νικηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Οι Η.Π.Α ξεκίνησαν να πραγματοποιούν επιθέσεις για πρώτη φορά κατά θέσεων της ISIS στη Συρία στην αρχή της εβδομάδας. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις της ISIS στο Ιράκ, με τον Στρατηγό Dempsey να αναφέρει στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής ότι «οι επιδρομές αρχίζουν να επιδεικνύουν απτά αποτελέσματα».
Σύμφωνα με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α, οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον Στρατό των Η.Π.Α. και τον συνασπισμό πέντε Αραβικών Εθνών: «διατάραξε τις ικανότητες ελέγχου-χειρισμού και την εφοδιαστική ικανότητα των τζιχαντιστών, και βοήθησε στην ακύρωση της ελευθερίας ελέγχου κινήσεων για τους τζιχαντιστές στην περιοχή», έπειτα από τις πολύμηνες εκστρατείες των τζιχαντιστών που οδήγησαν στην κατάληψη του ελέγχου αρκετών πόλεων.

Ο Chuck Hagel δήλωσε ότι το Πεντάγωνο έχει πραγματοποιήσει ως τώρα 43 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, και σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες επιδρομές στο Ιράκ θα συνεχίζει να βομβαρδίζει κατά στόχων των τζιχαντιστών, με τη διεθνή κοινότητα να «ενώνεται στον αγώνα κατά της ISIS».
Η εκπαίδευση 15.000 μαχητών της Συριακής αντιπολίτευσης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας χερσαίας επέμβασης των Η.Π.Α στη Συρία, υπό το πλαίσιο ενός νέου ανανεωμένου πολέμου δι΄αντιπροσώπων κατά του Assad (σ.σ. pentapostagma.gr – proxy war).
O Hagel υπογράμμισε χαρακτηριστικά: “Κανείς δεν θα πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση – οποιαδήποτε ψευδαίσθηση – ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα οδηγήσουν από μόνες τους στην καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους. Αποτελούν μονάχα ένα από τα στοιχεία της συνολικής και εκτεταμένης εκστρατεία μας κατά του ISISL”.
pentapostagma.gr

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ