Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Γιος Τάσου Παπαδόπουλου: Να δώσουμε στρατιωτική απάντηση στην Τουρκία πριν να είναι πολύ αργά!


appa
Ο Νίκος Παπαδόπουλος, γιος του τελευταίου μεγάλου Έλληνα ηγέτη Τάσου Παπαδόπουλου και νυν πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είναι ο πρώτος Κύπριος πολιτικός που ζητά από την Λευκωσία να αφήσει την παθητική στάση και να δώσει επιτέλους «στρατιωτική» απάντηση στους Τούρκους!
«Να προκληθεί κόστος στις τουρκικές παράνομες ενέργειες με αποτρεπτική κίνηση στρατιωτικού τύπου πριν να είναι αργά και να μπορέσει η Τουρκία να πετύχει τον σκοπό της δημιουργώντας γκρίζες ζώνες στην κυπριακή ΑΟΖ», λέει χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, ο κ.Παπαδόπουλος ζήτησε «άμυνα επί της περιμέτρου και πρόκληση κόστους για την Τουρκία από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί, εάν εμείς οι ίδιοι δεν το πράξουμε πρώτοι, τότε ούτε η διεθνής κοινότητα δεν θα πειστεί για τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα συνεχίσει να είναι ήπια και ανεχτική όπως είναι μέχρι στιγμής».

Μάλιστα, οι απόψεις του βρήκαν έναν ανέλπιστο υποστηρικτή, τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, τον Γιάννη Κασουλίδη, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει το αυτοεμπάργκο στην Κύπρο.
Ο κ. Κασουλίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», απαντώντας στο ερώτημα «Πώς κρίνει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έστειλε πολεμικό πλοίο» απάντησε:
«Ας μην απαντήσω καλύτερα για το ότι η Ελλάδα δε έστειλε έστω ένα πολεμικό. αλλά και η Κύπρος δεν εξοπλίστηκε όπως έπρεπε! Ε, τότε ας περιμένουν να υποδεχθούν την πλατφόρμα εξόρυξης στα νότια της Κύπρου. Γιατί την Τουρκία, κανείς και τίποτα δεν πρόκειται να την ενοχλήσει, αν δεν την ενοχλήσουν αυτοί που πραγματικά πλήττονται από την συμπεριφορά της, η Ελλάδα και η Κύπρος».
Και όλα αυτά την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης συνεχίζεται, καθώς φαίνεται ότι πέραν από τα δύο πολεμικά πλοία, τα οποία εδώ και μια εβδομάδα συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός», σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και υποβρύχιο του τουρκικού στόλου…
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: