Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Ο ισλαμικός στρατός αποστέλει ενισχύσεις και στην Λιβύη


χαρτησ-isis (1)

Ο Λιβυκός στρατός επιτίθεται σφοδρά έναντι των ισλαμιστών στα δυτικά της Βεγγάζης

Ο Λιβυκός στρατός υπό την αρχηγία του στρατηγού Khalifa Haftorah, συνεχίζει την μεγάλη επίθεση εναντίον ισλαμιστών στη Βεγγάζη. Στις 25-26 Οκτωβρίου οι  πιο σφοδρές συγκρούσεις, πραγματοποιήθηκαν  στο δυτικό μέρος της πόλης. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, και από τις  δύο πλευρές έχουν σκοτωθεί  τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος των μονάδων στρατού , Ahmad Al-Mismari είπε ότι «ο στρατός δίνει  σκληρές μάχες σε διάφορα σημεία της πόλης, κυρίως στη δυτική είσοδο». Στρατιώτες της ειδικής ταξιαρχίας «Saika» που υποστηρίζονται από μονάδες πεζικού πραγματοποίησαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε έκταση λίγων  τετραγώνων  προς τα νότια και νότιο-ανατολικά προάστια. Εκεί βρέθηκε και καταφύγιο των μαχητών με βαρύ οπλισμό ,  αναφέρει το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Press TV.
Ο εκπρόσωπος  των λιβυκών μονάδων καταδρομών Abdullah Al-Tunney είπε ότι την περασμένη εβδομάδα,  ο στρατός ήταν έτοιμος να απελευθερώσει από τους μαχητές, «Ανσάρ αλ-Σαρία» και άλλες ισλαμιστικές ομάδες, όχι μόνο τη Βεγγάζη, αλλά και την πρωτεύουσα της χώρας  Τρίπολη. Ωστόσο, η προώθηση της στρατιωτικής επίθεσης, συνάντησε σοβαρή αντίσταση στη Βεγγάζη από  δεκάδες ελεύθερους σκοπευτές του εχθρού, και μισθοφόρων που φθάνουν  στην πόλη από άλλες χώρες.
Ο αγώνας για τη Βεγγάζη έχει ενταθεί από τα μέσα Οκτωβρίου. Στρατιωτικές μονάδες των Haftorah αντεπιτέθηκαν στο  Αεροδρόμιο της Βεγγάζης «Μπενίν». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι απώλειες των  δύο πλευρών έχουν ανέλθει στα 170 άτομα. Στην πραγματικότητα, οι απώλειες  είναι πολύ μεγαλύτερες σε αυτή την περίοδο, διότι οι  ισλαμιστές σκότωσαν πολλούς αμάχους. Υπενθυμίζουμε ότι στο  Pentapostagma.gr, είχαμε επισημάνει  τον κίνδυνο της εμφάνισης του ισλαμικού στρατού στην περιοχή με σχετικό άρθρο.
Στο άρθρο αυτό αναφέραμε ότι μια νέα ακραία εξτρεμιστική οργάνωση, έκανε την εμφάνιση της στο Αλγέρι. Η οργάνωση αυτή αυτοαποκαλείται το «στρατιώτες του Χαλιφάτου», και  έχει διαχωρίσει τις «δικαιοδοσίες» της  από την Αλ-Κάιντα του  Maghreb, στην Βόρεια Αφρική, έχοντας   ορκιστεί πίστη στο  Ισλαμικό Κράτος της Συρίας και του Ιράκ (ISIS).
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί πολέμαρχοι του ισλαμικού Μαγκρέμπ ( παρακλάδι της Αλ-Κάιντα)  στην Αλγερία , που είναι γνωστή και ως AQIM, εμφανίζουν μια  διαφοροποίηση,  και μία συνεχιζόμενη αντιπαλότητα, μεταξύ του «πυρήνα» των ηγετών της Αλ Κάιντα,  και του Ισλαμικού Κράτους για την ηγεσία όλων των τρομοκρατικών ομάδων .
Ηγέτης του  ακραίου ισλαμιστικού γκρουπ AQIM είναι ο Khaled Abu  Suleimane, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι  Gouri Abdelmalek , και ο οποίος φέρεται να είναι o «χαλίφης» της ανατολικής Αλγερίας,  περιοχή που έχει την βάση του. Οι κίνδυνοι από την εμφάνιση του ισλαμικού στρατού στην Λιβύη αφορά άμεσα και την χώρα μας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: