Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

ΜΕGA ΘΕΜΑ: ΠΟΙΟ… ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ! ΡΕΖΙΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ’40 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΛΑΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΞΥΤΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΩΝ

loverdos-saientologoi

Ότι δεν τα πάει καλά με την θρησκεία είναι γνωστό. Ότι στο παρελθόν έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα με τις νομικές του απόψεις στην πολύκροτη δίκη των Ελλήνων Σαιεντολόγων που “φακέλωναν” πολίτες, πολιτικούς και όλη την κοινωνία κι αυτό είναι γνωστό. Αλλά ότι θα “ξεχνούσε”(τάχα)να παραστεί στην Ιερή Δοξολογία για τους αγωνιστές του 1940 που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι αυτός υπουργός σήμερα και να λέει μπούρδες στα κανάλια της διαπλοκής και των νταβατζήδων, αυτό νομίζουμε ότι ξεπερνάει την ανθρώπινη υπομονή και περισσεύει σε θράσος και υποκρισία. Όλα όσα έγιναν χθες με τα καμώματα Λοβέρδου, εκθέτουν την “τραβεστί” συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και εξευτελίζουν το εθνικό φρόνημα των πολιτών αλλά και της πατρίδος.

Τα γεγονότα αναλυτικά(όπως κατεγράφησαν με δυσμενείς χαρακτηρισμούς από το σύνολο σχεδόν των δημοσιογράφων)για να αντιληφθείτε το πολιτικό “ποιόν” του ανδρός:
-Χωρίς την παρουσία του υπουργού Παιδείας τελέστηκε χθες το πρωί η δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ακολούθησε αλλά και προηγήθηκε ένα απίστευτο αλαλούμ καθώς η δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έγινε για πρώτη πιθανόν φορά στα χρονικά από το 1944(μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος), χωρίς παρουσία υπουργού Θρησκευμάτων! Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζει το “βαρύ πεπόνι” της πολιτικής, δεν τον ενημέρωσαν! Η δοξολογία καθυστέρησε να ξεκινήσει, οι ιερείς περίμεναν μάταια την άφιξη του υπουργού, ο ίδιος όμως εκείνη την ώρα κατέθετε στεφάνι και έκανε την εμφάνισή του στο Σύνταγμα για την μαθητική παρέλαση! Ποιο Λοβέρδος δεν γίνεσαι κατά το κοινώς ελληνικόν…

Ειδικότερα ο Πασόκος υπουργός, όταν ρωτήθηκε για τους λόγους της απουσίας του από την δοξολογία, έκανε ότι εξεπλάγην και απέδωσε την απουσία του σε κακή συνεννόηση με τους συνεργάτες του, καθώς κανείς δεν τον ειδοποίησε ότι έπρεπε να παραστεί στη δοξολογία. Μάλιστα μετά το τέλος της παρέλασης, ο υπουργός διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση, την οποία ανέθεσε στην διευθύντρια διοικητικού του Υ.ΠΑΙ.Θ κ. Διονυσοπούλου, σχετικά με τις παραλείψεις που υπήρξαν στο πρόγραμμά του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Μιλάμε ότι ο τύπος είναι για τα πανηγύρια. Αλλά μάλλον ούτε για τα πανηγύρια γιατί προσβάλλουμε κι αυτά.
Δεν έφτανε η γκάφα, μετά την παρέλαση στήθηκε μπροστά στα αγαπημένα του μικρόφωνα(πίσω από τα κάγκελα) και με πρωτοφανή ναρκισσισμό, ο πολιτικός της Νέας Τάξης Πραγμάτων,έκανε και δηλώσεις.
Ευχήθηκε να μην υπάρξει άλλη χρονιά που να είναι τόσο αστυνομοκρατούμενη η παρέλαση και αναφέρθηκε σε κάποιους που διαφωνούν. Δεν τους κατονόμασε μάλιστα. Νωρίτερα, όπως είπε ο ίδιος, δεν άργησε να πάει στην Δοξολογία που προηγείται γιατί δεν είχε ενημερωθεί ότι έπρεπε να πάει…
«Δεν πρέπει να επανέλθουμε σε πρόσφατα γεγονότα του παρελθόντος όπου δεν υπήρχε ιερή στιγμή, ήταν όλες ίδιες και ο καθένας μπορούσε να εκφράσει αυτό που θα ήθελε διαλύοντας παρελάσεις, μη επιτρέποντας να γίνουν παρελάσεις ή σταματώντας τις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ορισμένες εξαιρέσεις. Όλες οι μέρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει στα όρια του Συντάγματος, του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του. Υπάρχουν όμως και λίγες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε”. Άρες, μάρες…
Εκτός όμως από υπουργός της Θρησκείας ΜΑΣ ο Λοβέρδος(Λουέρντι για όσους τον λοιδορούν εδώ και χρόνια, θυμίζοντας του τις διασυνοριακές του επαφές), λησμόνησε και κάτι ακόμα. Ότι ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Κάθε χρόνο πριν την παρέλαση γίνεται η δοξολογία και είθισται να πηγαίνει σε αυτή ο πολιτειακός παράγων που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην παρέλαση, δηλαδή ο υπουργός Παιδείας. Φέτος όμως δεν πήγε γιατί όπως είπε δεν ενημερώθηκε.. Έτσι ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να διατάξει ΕΔΕ! Μια ζωή τα γνωστά καραγκιοζιλίκια. Την απόφασή του την ανέβασε και στο facebook. Έγραψε:
“Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο: Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού.
Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου.
Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση. Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη”. Τι να πεις γι αυτόν τον τύπο. Μόνον ντροπή…
Όσοι σχολίαζαν χθες τα καμώματα ντροπής του Λοβέρδου, θύμιζαν στους συνδαιτυμόνες τους ότι ο κ.υπουργός έχει βεβαρυμμένο παρελθόν, όταν η συζήτηση για τον ίδιο πάει στη θρησκεία. Και το παρελθόν αυτό αφορά τον συσχετισμό που έχει επιχειρηθεί με τους Έλληνες Σαιεντολόγους, γεγονός που δεν ξεχνιέται εύκολα.
Το 1999 έγινε η δίκη για το περιβόητο «φακέλωμα» που αποκαλύφθηκε για τους παραθρησκευτικούς αιρετικούς που εκπροσωπούσε ο μεγάλος Έλληνας συνταγματολόγος. Δεκαεπτά άτομα, μέλη της θρησκευτικής οργάνωσης, βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Δικηγόροι υπεράσπισης ήταν ο υπουργός του ΠαΣοΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο Γεώργιος Μαύρος (ο οποίος σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004 στο δυστύχημα με το ελικόπτερο Σινούκ). Ο κ. Λοβέρδος ήταν συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των 17 κατηγορούμενων σαϊεντολόγων και τότε είχε δηλώσει: «Εμείς ισχυριζόμασταν ατομικά ότι δεν είχαν γίνει οι “παρακολουθήσεις”, όπως έλεγε το δικαστήριο. Αντικρούσαμε τις κατηγορίες μία προς μία. Ισχυριστήκαμε ότι αυτά ήταν υπερβολές και πως δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Οι πελάτες μου ήταν δύο αξιοσέβαστοι επιχειρηματίες. Όλοι τους ανακηρύχθηκαν αθώοι». Επίσης, ο κ. Λοβέρδος θα πει ότι «δεν είχαν βρεθεί ντοκουμέντα» και ότι «ήταν τρομακτικά υπερβολική η μομφή. Μιλούσαν για προδοσίες. Μπορεί να ήταν ελκυστικά δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά αυτά τα στοιχεία, αλλά στο δικαστήριο δεν είχαν αντίκρισμα. Επιχείρησαν να μεγεθύνουν την υπόθεση».
Από τότε μέχρι σήμερα, πολλοί θυμίζουν ότι η σχέση του Λοβέρδου με την Ορθοδοξία έχει την σχέση που έχουμε εμείς με την αεροναυπηγική της ΝΑSΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: