Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

700 μετανάστες σε ακυβέρνητο πλοίο κοντά στην Κρήτη!


greece
Τουλάχιστον 500-700 μετανάστες που πιστεύεται ότι βρίσκονται σε ένα φορτηγό πλοίο, που πλέει στα νότια του νησιού της Κρήτης, ανακάλυψε η ελληνική ακτοφυλακή ανέφερε σήμερα Τρίτη, το διεθνές πρακτορείο AFP.
«Εκτιμούμε ότι υπάρχουν μεταξύ 500 και 700 άτομα επί του σκάφους», είπε ένας εκπρόσωπος της ελληνικής ακτοφυλακής στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Το υπο σημαία Κιριμπάτι φορτηγό πλοίο Baris παραπαίει λόγω μηχανικής βλάβης, περίπου 30 ναυτικά μίλια (56 χιλιόμετρα), νοτιοανατολικά της Κρήτης από νωρίς την Τρίτη.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή επιδεινώνουν την κατάσταση του πλοίου , δήλωσε ο έλληνας εκπρόσωπος .
«Υπάρχουν αυτήν την στιγμή πέντε πλοία που πλέουν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός ελληνικού σκάφους . Οι μετανάστες θα πρέπει είτε να επιβιβαστούν σε αυτά, είτε να ρυμουλκηθεί το πλοίο τους στο πλησιέστερο λιμάνι»,, τόνισε η ίδια ελληνική πηγή της ακτοφυλακής.
Η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις φτωχές χώρες στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την ινδική υποήπειρο.
Όπως τονίζουμε εδώ και πολύ καιρό στο Pentapostagma.gr, ο πόλεμος στην Συρία, η κατάσταση στην Λιβύη, και γενικότερα στην βόρεια Αφρική , θα κατακλύσουν την χώρα μας από «εισβολή μεταναστών». Η ΕΕ οφείλει να λάβει μέτρα και όχι να μας «παίρνει μέτρα», διότι η Ευρώπη, ήδη έχει πρόβλημα από εισβολή μεταναστών , οι οποίοι θα αλλοιώσουν τον πληθυσμιακό χαρακτήρα της ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: