Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αμερικανοί μουσουλμάνοι κατηγορούνται για συμμετοχή και στήριξη της ISIS


αμερικανοι
Δεκάδες δήθεν μετριοπαθείς μουσουλμάνοι από τις ΗΠΑ και τις χώρες της Δύσης, κυρίως τη Βρετανία, φτάνουν καθημερινά στη Συρία και το Ιράκ, προκειμένου να ενταχθούν στην ISIS και να συμβάλουν στην εξάπλωση του Χαλιφάτου. Ειδικά όμως στις ΗΠΑ, τα ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να αναφέρονται στο φαινόμενο αυτό και οι αναλυτές της Ουάσινγκτον δεν είναι ελεύθεροι να σχολιάζουν δημοσίως τη γιγάντωση του τζιχαντισμού, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιβάλει μια άτυπη λογοκρισία, υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη της αλήθειας θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ισλαμοφοβία».

Έτσι, οι ειδήσεις που αφορούν σε τέτοια περιστατικά ποτέ δεν φτάνουν στο ευρύ κοινό και ο αμερικανικός λαός συνεχίζει να πιστεύει ότι η ISIS αποτελείται από εξτρεμιστές που δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ…

isis fighters

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, την Τρίτη απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος δύο Αμερικανών μουσουλμάνων για στήριξη της ISIS.

Ειδικότερα, ο Βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα John Carlin δήλωσε ότι ο 20χρονος Abdi Nur και ο 18χρονος Abdullahi Yusuf κατηγορήθηκαν για «συνωμοσία με σκοπό την παροχή υλικής υποστήριξης σε αναγνωρισμένη τρομοκρατική οργάνωση, την επονομαζόμενη ISIS».

Ο Yusuf αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου της Μινεάπολης.

Στις 29 Μαΐου ο Nur ταξίδεψε στην Τουρκία, μέσω της οποίας εικάζεται ότι πέρασε στη Συρία ή το Ιράκ, προκειμένου να ενταχθεί στην ISIS. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα επέστρεφε στις 16 Ιουνίου, όμως ακόμα δεν έχει γυρίσει, επεσήμανε ο Carlin.

«Περισσότεροι από 16.000 νεοσύλλεκτοι από τουλάχιστον 90 χώρες έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, γεγονός που έχει άκρως ανησυχητικές συνέπειες», δήλωσε ο Carlin.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε τους Αμερικανούς από την ένταξή τους στο Ισλαμικό Κράτος και για να φέρουμε προ των ευθυνών τους εκείνους που παρέχουν υλική υποστήριξη σε ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις», πρόσθεσε.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: