Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Έκθεση-καταπέλτης για τρόικα από επιτροπή της Ευρωβουλής

Έκθεση-καταπέλτη για τα πεπραγμένα της τρόικα στις τέσσερις χώρες που έχουν δεχτεί προγράμματα στήριξης υπερψήφισε σήμερα η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Έδρασαν λιγότερο σαν χειρουργοί και περισσότερο σαν χασάπηδες, δήλωσε κατά την παρουσίαση της έκθεσης ο συντάκτης και εισηγητής της, ευρωβουλευτής Αλεχάντρο Θέρκας. Η εν λόγω μελέτη δεν υποκαθιστά την έκθεση που ετοιμάζεται από την επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, υπό τον Ότμαρ Κάρας.

Η έκθεση σημειώνει πως τα προγράμματα στήριξης έχουν «φριχτές συνέπειες για την κοινωνική κατάσταση» στις χώρες που δέχθηκαν βοήθεια, οδηγώντας, μεταξύ άλλων «δραματικά επίπεδα ανεργίας, ιστορικά υψηλούς ρυθμούς στην απώλεια θέσεων και επιδεινούμενες συνθήκες εργασίας».

Παράλληλα, η έκθεση εκφράζει προβληματισμό για το γεγονός ότι μεταξύ των όρων για παροχή βοήθειας περιλαμβάνονται συστάσεις για περικοπές σε «θεμελιώδεις τομείς» για τον αγώνα κατά της φτώχειας, «όπως συντάξεις, βασικές υπηρεσίες, περίθαλψη [...] και προστασία για τους πιο ευάλωτους».

Παρά ταύτα, η έκθεση επιρρίπτει ευθύνες σε όλα τα μέλη της τριμερούς, σημειώνοντας πως οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν και από θεσμούς της ενωμένης Ευρώπης, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση καλεί την Κομισιόν να πραγματοποιήσει μία λεπτομερή μελέτη για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που έχουν επιφέρει τα προγράμματα στήριξης στις τέσσερις χώρες προγραμμάτων.

Για ολόκληρη την έκθεση δείτε ΕΔΩ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Συνάντηση Μπακογιάννη – Βενιζέλου με πολλές …φήμες


venizelos-bakogianni
Πολλές φήμες προκάλεσε η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών όπου είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και σημερινό υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ.
Η επίσκεψη έγινε χτες το μεσημέρι, γύρω στις 12.30 και το …τυπικό θέμα της συνάντησης αφορούσε τη συμμετοχή της πρώην υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

cyprus_afroditi_geotrisi_600
Συνεχίζονται οι διεργασίες αναφορικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα της Κύπρου.
Ήδη, η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων της της Κίνας, η CNOOC (China National Offshore Oil Corp) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Nobel και Delek για απόκτηση του 30% έως 40% του Τεμαχίου 12 της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένου του κοιτάσματος «Αφροδίτη», σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr.

Τρελό φαγοπότι είχε στήσει η φάμπρικα με τις πλαστές εγγυτικές επιστολές για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ

espa

Φάμπρικα με πλαστές εγγυητικές επιστολές από τράπεζες του εξωτερικού είχαν στήσει 6 εταιρείες οικονομικών συμβούλων. Τις χορηγούσαν έναντι αμοιβής σε επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα προγράμματα ΕΣΠΑ…
Βιομηχανία πλαστών εγγυητικών επιστολών από τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού είχαν φτιάξει εταιρείες οικονομικών συμβούλων. Με «βιτρίνα» την παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης, εδώ και τρία χρόνια, έξι εταιρείες «εξέδιδαν» ανύπαρκτες επιστολές για υποψηφίους που κατέθεταν φακέλους για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ.

“Λαμόγια και λούγκρες”. Ο Χρίστος Γούδης ξαναχτυπά. Τι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους κομμουνιστές

goudis3

 Ζούμε πρωτόγνωρα εκφυλιστικά φαινόμενα στη χώρα μας. Με αφορμή μια καλοπροαίρετη ανοικτή επιστολή μου σε έναν νέο, συμπαθή, αλλά πολιτικά απαίδευτο και αποπροσανατολισμένο άνθρωπο, στον υποψήφιο δήμαρχο του Σύριζα, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, βγήκαν πάσης φύσεως Κατίνες στα τηλεπαράθυρα της ελλαδικής επικράτειας και της πολιτικής της ακράτειας, σαν να βρίσκονταν στα καντούνια της Κέρκυρας, εκεί που ανάμεσα στα απλωμένα εσώρουχα στα μπαλκόνια τους, η μια τους βρίζει την άλλη αντί για καλημέρα. Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι Κατίνες χτενίζονται υστερικά. Θυμίζει λίγο ταινία του Αλμοντόβαρ: «Mujeres al borde de un ataque de nervios» ή επί το ελληνικότερον «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»…
 Περιττό να σημειώσω ότι καμιά από δαύτες δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει την επιστολή, ή, κι αν τον έκανε, δεν είχε το «νιονιό» να αντιληφθεί το νόημά της. Θα το κάνω λοιπόν πιο απλό για να το καταλάβουν ακόμα κι αυτές. Επί της ουσίας έγραψα στον Γαβριήλ: «Παιδάκι μου τι βγαίνεις σαν κουκί και βρίζεις τους χρυσαυγίτες; Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν θέλουν τον Καμίνη; Έναν άνθρωπο με αλαφιασμένη και μονίμως φοβισμένη φάτσα που δίνει την εντύπωση ότι συνεχώς περιμένει ότι από κάπου, άγνωστο από πού, θα του ’ρθει; Που όμως, κάτω από αυτή τη μάσκα της ενοχικής αθωότητας προβάλλει μια αποσχιστική και αποδομητική θεωρία σε σχέση με την πατρίδα μας; Που θεωρεί ότι η «πόλη» είναι κάτι αυθύπαρκτο, και το μόνο ουσιαστικό στον κόσμο, και ότι η πόλη είναι κάτι σαν χαβούζα, σαν κάλαθος των αχρήστων και κάδος απορριμμάτων, και μπορεί και πρέπει να γεμίζει ανεξέλεγκτα με σκουπίδια πασών των φυλών και θρησκειών και διαστροφών της υφηλίου; Γιατί θέλεις να τους εκνευρίσεις σε τέτοιο βαθμό, τη στιγμή που οι περισσότεροι δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν; Γιατί θέλεις να τους στρέψεις εναντίον σου, προσβάλλοντάς τους, και να τους κάνεις να πάνε να ψηφίσουν αυτόν τον «φτωχούλη του Θεού», μόνο και μόνο για αντεκδίκηση, τη στιγμή μάλιστα που έχει πέσει να τον υποστηρίζει ολόκληρο το διεφθαρμένο αγροτοποιμενικό σύστημα που παριστάνει τους μεγαλοαστούς; Τρελός είσαι;».
Θα μου πείτε, σε νοιάζει πολύ για τον Σακελλαρίδη; Όχι, με νοιάζει όμως να μην εκλεγεί ο Καμίνης, γιατί η αποδομητική του προδιάθεση είναι ιδεολογική και βαθειά, και καταστροφική για την συνοχή της πατρίδας. Τους Συριζαίους, ιδιαίτερα τους νέους, όπως αυτοί θεωρούν τους χρυσαυγίτες παραπλανημένους από τον φασισμό, εμείς οι εθνικιστές τους θεωρούμε παρασυρμένους από έναν επίπλαστο ανθρωπισμό, ένα προσωπείο που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο εξουσιαστικός κομμουνισμός καταχρώμενος την ιδεολογία του, έναν ανθρωπισμό στα όρια του πολιτικού αυνανισμού. Και προσπαθούμε, και θα προσπαθήσουμε, να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους, μπας και κόψουν αυτή την κακή συνήθεια, η οποία είναι της ηλικίας, και δεν οδηγεί σε αναπαραγωγή του είδους, δεδομένου μάλιστα ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι και δημογραφικό.
Και, εν πάση περιπτώσει, του έγραψα του «χριστιανού»: «Παιδάκι μου, τι αναμασάς για το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού; Δεν διαβάζεις ή δεν ρωτάς να μάθεις για την συγγένεια αίματος που έχει με τον κομμουνισμό στην (αποτυχημένη μέχρι στιγμής) προσπάθεια όλων τους να ανακόψουν τους διεθνείς παρασιτικούς και παμφάγους τοκογλύφους; Όλα αυτά τα πολιτικά συστήματα, με τα καλά τους και τα κακά τους, με τις αγαθές προθέσεις τους και με αφορμή τις όποιες απάνθρωπες διαστρεβλώσεις τους, πολεμήθηκαν από την άρχουσα τάξη του πλανήτη, στιγματίσθηκαν και συκοφαντήθηκαν από τους “κοσμοκράτορες του σκότους του αιώνος τούτου”, όπως τους χαρακτήριζε και ο απόστολος Παύλος, κάτι φαίνεται θα ήξερε αυτός, ζώντας εκεί που ζούσε, για το “από πού κρατάει η σκούφια τους”. Είσαι νέο παιδί και οφείλεις να καταλάβεις ότι η προσπάθεια κοινωνικού αποκλεισμού των πολιτικών σου αντιπάλων είναι αδιέξοδη, όταν μάλιστα έχουν μαζική λαϊκή στήριξη. Πως νομίζεις ότι είσαι υπεράνω της πολύμορφης και λαϊκής βούλησης; Και που μας οδηγεί όλη αυτή η λεκτική οξύτητα; Στις σφαίρες και στο αίμα αθώων; Αυτό επιθυμούν και ενδεχομένως προτρέπουν ή και συμβάλλουν να συμβεί στη χώρα μας κάποιοι εξωγενείς παράγοντες για να ευνοηθούν τα δικά τους γεωπολιτικά, τουτέστιν γεωεξουσιαστικά σχέδια. Γιατί θα πρέπει ως μπούφοι να πέσουμε στην παγίδα τους; Πιο έξυπνοι είναι αυτοί δηλαδή;».
Και με την ευκαιρία που μου δίδεται σήμερα να επανέλθω στο θέμα, θα ήθελα να προσθέσω ότι, δουλεύοντας εδώ και τρία σχεδόν χρόνια πάνω στα απομνημονεύματα του πατέρα μου, που έζησε, προσέλαβε και βίωσε όλες τις θλιβερές καταστάσεις που πέρασε η Ελλάδα το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, απομνημονεύματα ζωής και τρόπου ζωής, τα οποία προτίθεμαι να δημοσιοποιήσω σε ένα τετράτομο έργο με τίτλο «Αίμα και Χώμα» και με δικές μου πολύ εκτεταμένες αλλά διακριτές ιστορικές προσθήκες, εκείνο στο οποίο εγώ έχω καταλήξει είναι ότι στην Ελλάδα δεν ρίζωσε ποτέ ούτε ο κομμουνισμός, ούτε ο φασισμός, ούτε ο ναζισμός. Πέραν του ότι όλα αυτά τα πολιτικά κινήματα, του φιλελευθερισμού συμπεριλαμβανομένου, ήταν ξενόφερτα, γιατί βλάστησαν σε άλλους τόπους με διαφορετικές κοινωνικές, πολιτισμικές και φυλετικές ιδιαιτερότητες, ποτέ δεν μπόρεσαν να μετουσιωθούν στην πράξη σε κινήματα που να είχαν απτή σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Όχι γιατί δεν θα μπορούσαν, αλλά γιατί αυτοί που τα προσωποποίησαν σε πρακτικό επίπεδο, ένθεν κακείθεν του πολιτικού φάσματος, ήταν εν γένει τυχοδιώκτες, απατεώνες και κίναιδοι. Τα λαμόγια και οι λούγκρες έσπρωξαν τα παιδιά του ελληνικού λαού σ’ έναν αιμοσταγή και αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο, βύθισαν στο πένθος, στη θλίψη και στο μίσος την πατρίδα μας, κυριάρχησαν και κυριαρχούν ακόμη πίσω από τον πολιτικό μπερντέ, πάνω στον οποίο κουνάνε τους πάσης φύσεως καραγκιόζηδές τους.
Είναι καιρός για τη νέα γενιά να ξυπνήσει, να διαβάσει, να ρωτήσει, να μάθει, και να πορευθεί στον δρόμο τον ελληνικό. «Φτάνει πια». Αλλά αυτό το «φτάνει πια» δεν θα επιτευχθεί με διχαστικό πνεύμα. Όλοι θα πρέπει να μάθουν να μιλούνε με όλους. Στους νέους αναφέρομαι. Δεν περισσεύουν ούτε οι χρυσαυγίτες, ούτε οι συριζαίοι. Ο ελληνικός τρόπος ζωής και επικοινωνίας είναι πολύ περισσότερο διαλεκτικός και διαλλακτικός και λιγότερο συγκρουσιακός. Η δύναμη των Ελλήνων ήταν πάντοτε ο Λόγος, και η λογική που κουβαλά μέσα του. Αν είναι όντως γάτοι οι νεολαίοι μας, ας μην τρώγονται μεταξύ τους, γιατί τα ποντίκια, και τα πάσης φύσεως τρωκτικά της παγκοσμιοποίησης, χορεύουν… τον χορό του Ησαΐα! Εμείς στο τσάμικο, το κλέφτικο και τον συρτό, τον ηπειρώτικο, τον καλαματιανό, και τον νησιώτικο, τον πεντοζάλη, τον μακεδονικό και τον θρακιώτικο, και, όταν η ανάγκη το απαιτήσει, τον υψιπετή ποντιακό πυρρίχιο…

 Χρίστος   Γούδης  Καθηγητής Πανεπιστημίου

“Λαμόγια και λούγκρες”. Ο Χρίστος Γούδης ξαναχτυπά. Τι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους κομμουνιστές

goudis3

 Ζούμε πρωτόγνωρα εκφυλιστικά φαινόμενα στη χώρα μας. Με αφορμή μια καλοπροαίρετη ανοικτή επιστολή μου σε έναν νέο, συμπαθή, αλλά πολιτικά απαίδευτο και αποπροσανατολισμένο άνθρωπο, στον υποψήφιο δήμαρχο του Σύριζα, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, βγήκαν πάσης φύσεως Κατίνες στα τηλεπαράθυρα της ελλαδικής επικράτειας και της πολιτικής της ακράτειας, σαν να βρίσκονταν στα καντούνια της Κέρκυρας, εκεί που ανάμεσα στα απλωμένα εσώρουχα στα μπαλκόνια τους, η μια τους βρίζει την άλλη αντί για καλημέρα. Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι Κατίνες χτενίζονται υστερικά. Θυμίζει λίγο ταινία του Αλμοντόβαρ: «Mujeres al borde de un ataque de nervios» ή επί το ελληνικότερον «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»…
 Περιττό να σημειώσω ότι καμιά από δαύτες δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει την επιστολή, ή, κι αν τον έκανε, δεν είχε το «νιονιό» να αντιληφθεί το νόημά της. Θα το κάνω λοιπόν πιο απλό για να το καταλάβουν ακόμα κι αυτές. Επί της ουσίας έγραψα στον Γαβριήλ: «Παιδάκι μου τι βγαίνεις σαν κουκί και βρίζεις τους χρυσαυγίτες; Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν θέλουν τον Καμίνη; Έναν άνθρωπο με αλαφιασμένη και μονίμως φοβισμένη φάτσα που δίνει την εντύπωση ότι συνεχώς περιμένει ότι από κάπου, άγνωστο από πού, θα του ’ρθει; Που όμως, κάτω από αυτή τη μάσκα της ενοχικής αθωότητας προβάλλει μια αποσχιστική και αποδομητική θεωρία σε σχέση με την πατρίδα μας; Που θεωρεί ότι η «πόλη» είναι κάτι αυθύπαρκτο, και το μόνο ουσιαστικό στον κόσμο, και ότι η πόλη είναι κάτι σαν χαβούζα, σαν κάλαθος των αχρήστων και κάδος απορριμμάτων, και μπορεί και πρέπει να γεμίζει ανεξέλεγκτα με σκουπίδια πασών των φυλών και θρησκειών και διαστροφών της υφηλίου; Γιατί θέλεις να τους εκνευρίσεις σε τέτοιο βαθμό, τη στιγμή που οι περισσότεροι δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν; Γιατί θέλεις να τους στρέψεις εναντίον σου, προσβάλλοντάς τους, και να τους κάνεις να πάνε να ψηφίσουν αυτόν τον «φτωχούλη του Θεού», μόνο και μόνο για αντεκδίκηση, τη στιγμή μάλιστα που έχει πέσει να τον υποστηρίζει ολόκληρο το διεφθαρμένο αγροτοποιμενικό σύστημα που παριστάνει τους μεγαλοαστούς; Τρελός είσαι;».
Θα μου πείτε, σε νοιάζει πολύ για τον Σακελλαρίδη; Όχι, με νοιάζει όμως να μην εκλεγεί ο Καμίνης, γιατί η αποδομητική του προδιάθεση είναι ιδεολογική και βαθειά, και καταστροφική για την συνοχή της πατρίδας. Τους Συριζαίους, ιδιαίτερα τους νέους, όπως αυτοί θεωρούν τους χρυσαυγίτες παραπλανημένους από τον φασισμό, εμείς οι εθνικιστές τους θεωρούμε παρασυρμένους από έναν επίπλαστο ανθρωπισμό, ένα προσωπείο που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο εξουσιαστικός κομμουνισμός καταχρώμενος την ιδεολογία του, έναν ανθρωπισμό στα όρια του πολιτικού αυνανισμού. Και προσπαθούμε, και θα προσπαθήσουμε, να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους, μπας και κόψουν αυτή την κακή συνήθεια, η οποία είναι της ηλικίας, και δεν οδηγεί σε αναπαραγωγή του είδους, δεδομένου μάλιστα ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι και δημογραφικό.
Και, εν πάση περιπτώσει, του έγραψα του «χριστιανού»: «Παιδάκι μου, τι αναμασάς για το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού; Δεν διαβάζεις ή δεν ρωτάς να μάθεις για την συγγένεια αίματος που έχει με τον κομμουνισμό στην (αποτυχημένη μέχρι στιγμής) προσπάθεια όλων τους να ανακόψουν τους διεθνείς παρασιτικούς και παμφάγους τοκογλύφους; Όλα αυτά τα πολιτικά συστήματα, με τα καλά τους και τα κακά τους, με τις αγαθές προθέσεις τους και με αφορμή τις όποιες απάνθρωπες διαστρεβλώσεις τους, πολεμήθηκαν από την άρχουσα τάξη του πλανήτη, στιγματίσθηκαν και συκοφαντήθηκαν από τους “κοσμοκράτορες του σκότους του αιώνος τούτου”, όπως τους χαρακτήριζε και ο απόστολος Παύλος, κάτι φαίνεται θα ήξερε αυτός, ζώντας εκεί που ζούσε, για το “από πού κρατάει η σκούφια τους”. Είσαι νέο παιδί και οφείλεις να καταλάβεις ότι η προσπάθεια κοινωνικού αποκλεισμού των πολιτικών σου αντιπάλων είναι αδιέξοδη, όταν μάλιστα έχουν μαζική λαϊκή στήριξη. Πως νομίζεις ότι είσαι υπεράνω της πολύμορφης και λαϊκής βούλησης; Και που μας οδηγεί όλη αυτή η λεκτική οξύτητα; Στις σφαίρες και στο αίμα αθώων; Αυτό επιθυμούν και ενδεχομένως προτρέπουν ή και συμβάλλουν να συμβεί στη χώρα μας κάποιοι εξωγενείς παράγοντες για να ευνοηθούν τα δικά τους γεωπολιτικά, τουτέστιν γεωεξουσιαστικά σχέδια. Γιατί θα πρέπει ως μπούφοι να πέσουμε στην παγίδα τους; Πιο έξυπνοι είναι αυτοί δηλαδή;».
Και με την ευκαιρία που μου δίδεται σήμερα να επανέλθω στο θέμα, θα ήθελα να προσθέσω ότι, δουλεύοντας εδώ και τρία σχεδόν χρόνια πάνω στα απομνημονεύματα του πατέρα μου, που έζησε, προσέλαβε και βίωσε όλες τις θλιβερές καταστάσεις που πέρασε η Ελλάδα το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, απομνημονεύματα ζωής και τρόπου ζωής, τα οποία προτίθεμαι να δημοσιοποιήσω σε ένα τετράτομο έργο με τίτλο «Αίμα και Χώμα» και με δικές μου πολύ εκτεταμένες αλλά διακριτές ιστορικές προσθήκες, εκείνο στο οποίο εγώ έχω καταλήξει είναι ότι στην Ελλάδα δεν ρίζωσε ποτέ ούτε ο κομμουνισμός, ούτε ο φασισμός, ούτε ο ναζισμός. Πέραν του ότι όλα αυτά τα πολιτικά κινήματα, του φιλελευθερισμού συμπεριλαμβανομένου, ήταν ξενόφερτα, γιατί βλάστησαν σε άλλους τόπους με διαφορετικές κοινωνικές, πολιτισμικές και φυλετικές ιδιαιτερότητες, ποτέ δεν μπόρεσαν να μετουσιωθούν στην πράξη σε κινήματα που να είχαν απτή σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Όχι γιατί δεν θα μπορούσαν, αλλά γιατί αυτοί που τα προσωποποίησαν σε πρακτικό επίπεδο, ένθεν κακείθεν του πολιτικού φάσματος, ήταν εν γένει τυχοδιώκτες, απατεώνες και κίναιδοι. Τα λαμόγια και οι λούγκρες έσπρωξαν τα παιδιά του ελληνικού λαού σ’ έναν αιμοσταγή και αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο, βύθισαν στο πένθος, στη θλίψη και στο μίσος την πατρίδα μας, κυριάρχησαν και κυριαρχούν ακόμη πίσω από τον πολιτικό μπερντέ, πάνω στον οποίο κουνάνε τους πάσης φύσεως καραγκιόζηδές τους.
Είναι καιρός για τη νέα γενιά να ξυπνήσει, να διαβάσει, να ρωτήσει, να μάθει, και να πορευθεί στον δρόμο τον ελληνικό. «Φτάνει πια». Αλλά αυτό το «φτάνει πια» δεν θα επιτευχθεί με διχαστικό πνεύμα. Όλοι θα πρέπει να μάθουν να μιλούνε με όλους. Στους νέους αναφέρομαι. Δεν περισσεύουν ούτε οι χρυσαυγίτες, ούτε οι συριζαίοι. Ο ελληνικός τρόπος ζωής και επικοινωνίας είναι πολύ περισσότερο διαλεκτικός και διαλλακτικός και λιγότερο συγκρουσιακός. Η δύναμη των Ελλήνων ήταν πάντοτε ο Λόγος, και η λογική που κουβαλά μέσα του. Αν είναι όντως γάτοι οι νεολαίοι μας, ας μην τρώγονται μεταξύ τους, γιατί τα ποντίκια, και τα πάσης φύσεως τρωκτικά της παγκοσμιοποίησης, χορεύουν… τον χορό του Ησαΐα! Εμείς στο τσάμικο, το κλέφτικο και τον συρτό, τον ηπειρώτικο, τον καλαματιανό, και τον νησιώτικο, τον πεντοζάλη, τον μακεδονικό και τον θρακιώτικο, και, όταν η ανάγκη το απαιτήσει, τον υψιπετή ποντιακό πυρρίχιο…

 Χρίστος   Γούδης  Καθηγητής Πανεπιστημίου

Καταγγελία της Χρυσής Αυγής:”Ο Κρανιδιώτης ανέλαβε την υπεράσπιση του δολοφόνου της Γλυφάδας. Θα διαγραφεί όπως ο Σαράκης;”

kranidiotis-satanistis

Καταγγελία της Χρυσής Αυγής για επιλεκτική ευαισθησία του Αντώνη Σαμαρά σε υποθέσεις όπου δικηγόροι-στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνουν υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη.Στη προκειμένη περίπτωση η υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη ήταν προφανώς πιο…ειδεχθής από τον ρόλο του συνήγορου υπεράσπισης του “σατανιστή”-δολοφόνου της Γλυφάδας:
“Η θλιβερή περίπτωση του 22χρονου, ο οποίος ανήμερα της Λαμπρής δολοφόνησε στη Γλυφάδα μια άτυχη 41χρονη άστεγη «στο όνομα του Σατανά», έχει και μια άλλη πτυχή που πέρασε «στα ψιλά» της ενημέρωσης. Δικηγόρος του δολοφόνου ανέλαβε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει το υπερασπιστικό του έργο.
Μέχρι εδώ όλα θεωρούνται λογικά, αφού ακόμη και ο πιο ειδεχθής εγκληματίας δικαιούται την υπεράσπισή του, όπως φυσικά και τον δικηγόρο που θα την αναλάβει.
Το ζήτημα, όμως, είναι ότι τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά εις ότι αφορά το δικαίωμα ενός δικηγόρου να αναλαμβάνει τον οποιονδήποτε. Το λέμε αυτό γιατί όταν ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης ανέλαβε την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος δεν σκότωσε, οι κατηγορίες που του προσάπτουν είναι πολιτικής φύσεως και κρίθηκε μη προφυλακιστέος, η ΝΔ ακαριαία αποφάσισε την διαγραφή του από το κόμμα με συνοπτικές διαδικασίες. Προφανώς, έκρινε ότι υπάρχει κάποιο κριτήριο που ορίζει το αν τα μέλη της που είναι δικηγόροι δικαιούνται ή όχι να αναλάβουν την υπεράσπιση κάποιου κατηγορουμένου.
Με αυτή την λογική γιατί δεν διαγράφει από τις τάξεις της και τον Φαήλο Κρανιδιώτη; Στον «καλό χριστιανό» Σαμαρά φαίνεται φυσιολογικό να υπάρχει μέλος της ΝΔ, ο οποίος θα υπερασπίζεται άτομο το οποίο δηλώνει σατανιστής και υποστηρίζει ότι γι’ αυτόν τον λόγο δολοφόνησε την 41χρονη γυναίκα;
Ο «θεοσεβούμενος» (ή μήπως θεομπαίχτης;) Σαμαράς προφανώς τηρεί διαφορετική γραμμή στις δύο περιπτώσεις. Ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή «σε εγκληματική οργάνωση», με ξεκάθαρα όμως πολιτικά χαρακτηριστικά στην δίωξη αυτή, δεν δικαιούται υπεράσπισης από δικηγόρο-μέλος της ΝΔ.
Ενώ ένας δολοφόνος, με αποτρόπαιο μάλιστα τρόπο, ο οποίος έχει ομολογήσει την πραγματική εγκληματική του δράση, μπορεί να έχει ως δικηγόρο κάποιο μέλος -και μάλιστα υψηλόβαθμο- της ΝΔ. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.”

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΦΑΚΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΩΠΟΔΥΤΩΝ- ΜΕΡΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

koytzamani-athanasiou1

To θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Και αφορά την δημοκρατία και την λειτουργία της. Και από την ώρα που έγινε γνωστό στους κόλπους της δικαιοσύνης επικρατεί αναβρασμός. Και μάλιστα δεδικαιολογημένος. Και το ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν μπορεί να μην σχολιάσει το θέμα-την ωμή παρέμβαση του Αρείου Πάγου στο έργο των Εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου- ως μείζονος σημασίας γεγονός που πλήττει βάναυσα τον θεσμός της ακηδεμόνευτης έδρας που θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους.
Να πάρουμε με σειρά λοιπόν τα γεγονότα. Το απόγευμα της Πέμπτης, έγινε γνωστό το εξής:
Στο γραφείο της στον Άρειο Πάγο κάλεσε τους επίκουρους εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να παρέχουν εξηγήσεις στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας για την υπόθεση της δικογραφίας των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έστειλαν στη Βουλή.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί υποχρεώθηκαν να παρέχουν διευκρινήσεις μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε υπογραμμίζοντας ότι δεν διενήργησαν, αλλά ούτε μπορούσαν να διενεργήσουν, προκαταρκτική εξέταση
Οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης στο διαβιβαστικό τους έγγραφο προς την Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, τήρησαν την διατύπωση που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών (νόμος 3126/2003).
«Κακή», χαρακτηρίζεται από την πλευρά του Αρείου Πάγου η διατύπωση του διαβιβαστικού εγγράφου, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να απαλειφθεί η έκφραση για την διενέργεια προκαταρκτική εξέταση, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού δεν πραγματοποιήθηκε.
Εξάλλου, τονίζεται ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι εισαγγελείς, κ.λπ. να διενεργήσουν έρευνα, εφόσον διαπιστώσουν την εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Πρέπει στην περίπτωση αυτή να διαβιβάσουν την δικογραφία αμέσως στην Βουλή.
Πάντως, στο διαβιβαστικό έγγραφο προς την Βουλή αναφέρεται ότι «… από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης, υπουργών μελών της κυβέρνησης συγκεκριμένα των, Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17.10.2010 και επόμενα».
Από τον εισαγγελικό κλάδο όμως είχε υπάρξει νωρίτερα αντίδραση: 
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν ως «νομικά απαράδεκτη την ενέργεια των εισαγγελικών αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση» για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
 Η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=607164, «Εφημερίδα των Συντακτών» της 19-6-2014, σελ. 3, Εφημερίδα «Καθημερινή» της 19-6-2014, σελ. 4) με δηλώσεις του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα, που χαρακτηρίζουν ως «νομικά απαράδεκτη την ενέργεια των εισαγγελικών αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση» για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά την υποβολή στο Γραφείο του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18-12-2013 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, υπογραμμίζει τα εξής:
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Επίκουροι Εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς, αφού μελέτησαν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συγκεκριμένης Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής και τα συνημμένα έγγραφα που τους υποβλήθηκαν, διαβίβασαν -από υπηρεσιακή υποχρέωση, νομίμως και κατά καθήκον- τα έγγραφα αυτά, μέσω της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς να ενεργήσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο –πέραν, βεβαίως της αναγκαίας ανάγνωσής τους- μη επιτρεπόμενες από το νόμο ανακριτικές ενέργειες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος επιβεβαιώνει, και με την αφορμή αυτή, ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς ασκούν ευόρκως τα καθήκοντά τους, με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους της Πολιτείας, καλεί τα θεσμικά όργανα της τελευταίας σε σώφρονες αντιδράσεις όσον αφορά σε ζητήματα λειτουργίας και απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης, και υπενθυμίζει ως αυτονόητη την υποχρέωση η τυχόν συναφής κριτική, να ασκείται εντός του πλαισίου που διαγράφει το Σύνταγμα, οι νόμοι και τα πέραν αμφισβήτησης, γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».
Είναι πια ξεκάθαρο ότι ο υπουργός Αθανασίου, έχει πάλι παρέμβει στα υψηλά κλιμάκια της δικαιοσύνης, σκορπώντας εκφοβισμό. Επίσης είναι παγκοίνως γνωστό στα δικαστικά στέκια, σε νομικούς κύκλους αλλά και σε δημοσιογραφικούς κύκλους ότι ο υπουργός Αθανασίου, κρατούσε επί έναν μήνα τον φάκελο Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου για τα υποβρύχια στο συρτάρι του. Ήταν η συμφωνία τέτοια. Ο δωρολήπτης της Γιάννας Αγγελοπούλου που έπαιρνε κιβώτια με δώρα στο σπίτι του στα Μελίσσια, είναι έκθετος και δεν τον αγγίζει κανένας. Αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, θα πρέπει μάλλον να φύγει από τη χώρα γιατί δεν θα τον χωράει καμία φυλακή.
Πιστεύουμε-όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε-ότι οι έντιμοι εισαγγελείς δεν θα “μασήσουν” στα κελεπούρια και τσιράκια της εξουσίας, για τα οποία η ιστορία θα γράψει με τα πιο μελανά χρώματα.

Οι Εισαγγελείς κατακεραυνώνουν τους νταβατζήδες της ενημέρωσης για την παραγραφή Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου! Δεν θα μας υποδείξετε τι θα κάνουμε. Εμείς υπακούμε στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Πρωτοφανής επίθεση Γκουτζαμάνη στους Εισαγγελείς Διαφθοράς που έστειλαν την δικογραφία Χοντρού-Ποπάυ στη Βουλή. Τους κάλεσε για να τους επιπλήξει. Τι έγινε κυρά Ευτέρπη, σε πήρε τηλέφωνο ο Χοντρός και σε μάλωσε; Κάπως έτσι “έφαγαν” και τον Πεπόνη. “Μαύρες” μέρες για την Ελληνική Δικαιοσύνη


Γιατί έρχεται στην Ελλάδα ο Κινέζος πρωθυπουργός


Γιατί έρχεται στην Ελλάδα ο Κινέζος πρωθυπουργός
Mε το βλέμμα στραμμένο στον Πειραιά, φτάνει σήμερα στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ για επίσημη επίσκεψη.

Πρώτος σταθμός το λιμάνι εκεί όπου η Κινεζική COSCO θέλει να επενδύσει άλλα 200 εκατ. ευρώ ενώ η συνεργασία της εταιρείας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επεκτείνεται.

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Επιστρέψτε τις εκκλησίες και τα κλεμμένα κειμήλια». Νομοσχέδιο – κόλαφος για την Τουρκία


Φανούλα Αργυρού – Λονδίνο
Agora Dialogue
Νομοσχέδιο – κόλαφος για την Τουρκία από τις ΗΠΑ που καλεί την Τουρκία να επιστρέψει τις εκκλησίες και τα κλεμμένα κειμήλια, το οποίο επρόκειτο να συζητηθεί σε Επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 10 το πρωί ώρα Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ανταπόκριση της δημοσιογράφου Έλσης Βατού για την ποντιακή ιστοσελίδα pontos-news.gr που αναδημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα Ινφογνώμων, πήρε αναβολή για το μέλλον για αδιευκρίνιστους λόγους.

Ψυχρολουσία από τον Ολι Ρεν στον Χαρδούβελη!


«Ανησυχώ για την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», είπε ο Φιλανδός - Κανένα περιθώριο χρόνου δεν έδωσαν οι Ευρωπαίοι στον Γκίκα Χαρδούβελη στον οποίο έκαναν με το... καλημέρα αυστηρή κριτική για παρατηρούμενη «κόπωση των μεταρρυθμίσεων» στην Αθήνα.

Ιερέας ναού, όπου δολοφονήθηκε η 41χρονη:«Πέρσι γίνονταν σατανιστικές τελετές στην παραλία»


papas1
Για τον 22χρονο Σατανιστή, ο οποίος ομολόγησε κυνικά και χωρίς ίχνος μετάνοιας ότι δολοφόνησε τη 41χρονη άστεγη στη Γλυφάδα, πολτοποιώντας το κεφάλι της με μια πέτρα, μίλησε ο ιερέας του ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, στο προαύλιο του οποίου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Το μυστικό σχέδιο της ολοκληρωτικής κυριαρχίας των τραπεζών!


βομβα
Για μια ακόμη φορά η ιστοσελίδα WikiLeaks ταράζει τα παγκόσμια νερά, με τη νέα της αποκάλυψη σχετικά με το διεθνές εμπόριο και το μυστικό σχέδιο για τη Συμφωνία Εμπορίου Υπηρεσιών (TISA) του χρηματοικονομικού τομέα, η οποία καλύπτει 50 χώρες και το 68,2% του παγκόσμιου εμπορίου στον τομέα των υπηρεσιών.

Το μυστικό σχέδιο της ολοκληρωτικής κυριαρχίας των τραπεζών!

Αυτά τα κοιτάσματα διαθέτει η Ελλάδα στο υπέδαφός της, με παγκόσμιες πρωτιές!


Greece-from-satellite
Πλούσια σε κοιτάσματα είναι η Ελλάδα, κρατώντας στο υπέδαφός της σχεδόν 30 δις ευρώ σε μεταλλευτικά αποθέματα, όπως εκτιμά το ΙΓΜΕ. Στο ποσό δεν περιλαμβάνονται τα κοιτάσματα από υδρογονάνθρακες.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται η υπόθεση αρχειοθέτησης της Lafarge από τη Ραχήλ Μακρή


Στους εισαγγελείς η υπόθεση των κλεμμένων ΑΦΜΣτους εισαγγελείς η υπόθεση των κλεμμένων ΑΦΜ


Στη Δικαιοσύνη πέφτει πλέον το βάρος της διερεύνησης της υπόθεσης των κλεμμένων ΑΦΜ ανυποψίαστων πολιτών οι οποίοι βρέθηκαν να βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό, χωρίς να έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Αλλοί – μόνο η ΝΔ και το …φαινόμενο ΠΑΣΟΚ έλαβαν το μήνυμα των εκλογών!

και-μια-ακόμα-είδηση-μπόνους-για-το-κλείσιμο-της-Βουλής

Ο κ. Σαμαράς πανηγυρίζει επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν …αύξησε τα ποσοστά του από τις τελευταίες εθνικές εκλογές αδιαφορώντας για τις επτά ολόκληρες μονάδες πτώσης, της δικής του παράταξης. Ο κ. Βενιζέλος κομπορρημονεί επειδή η ΕΛΙΑ, μετάλλαξη του πάλαι ποτέ χρεωκοπημένου ΠΑΣΟΚ, «πέτυχε» να πέσει στις οκτώ …. μόνο μονάδες και όχι να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη όπως «προέβλεπαν» οι δημοσκοπήσεις, του τελευταίου (προ εκλογών) χρονικού διαστήματος και όπως θα ήταν φυσικό, σε μια χώρα που για την καταστροφή της, πραγματικά (παρ)έδωσε την ψυχή του!

Οι Σκοπιανοί θέλουν να αγοράσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ. Και αν το πάρουν πως θα αναφέρονται τα Σκόπια;


οι-σκοπιανοί-θέλουν-να-αγοράσουν-το-λιμάνι-της-θεσσαλονίκης
Το Οικονομικό Επιμελητήριο των Σκοπιών ανέλαβε πρωτοβουλία για να αγοράσει μερίδιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  Αυτό αποκαλύπτουν με δηλώσεις τους τα στελέχη του Επιμελητηρίου που τις μεταφέρει με άρθρο του το Balkan Insight

Βαρύτατα Κακουργήματα 4ων Πρωθυπουργών και 12 Υπουργών Δικαιοσύνης

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Ελλάδος ψηφίζουν ΝΑΙ στην διαστροφή της φυσιολογίας!
Έλληνες και Ελληνίδες,
Μετά από 12 χρόνια αγώνα κατά της διεφθαρμένης πολιτικής ζωής του τόπου και της διεφθαρμένης μέχρι το κόκκαλο Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχω φθάσει σε τέλεια απόγνωση για πολλοστή φορά εξ’ου και επικαλούμαι το άρθρο 120 του Συντάγματος παράγραφος 3 και 4 και ζητώ αυτή τη φορά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μου, την προστασία των δικαιωμάτων μου, εφόσον τα μέλη του Κοινοβουλίου κατά μεγάλη πλειοψηφία είναι παραβάτες του διάτρητου πλέον Συντάγματος.

Με απόφαση Λοβέρδου, επανέρχεται η σχολική ποδιά

loverdos_podia-thumb-large

Έτοιμος να ακυρώσει την απόφαση του προκατόχου του Λευτέρη Βερυβάκη (από το 1982), που καταργούσε τη σχολική ποδιά φέρεται ο νέος υπουργός Παιδείας, στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει

Η καταστροφή των Ταμείων από το 2010 σε αριθμούς: "Χάθηκαν 33 δισ. ευρώ και τα 16 δισ. του PSI απλά τα έκλεψαν"!Το μυθικό ποσό των 33 δισ.ευρω έχασαν τα Ασφαλιστικά

Ταμεία όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία  Εργαζομένων κατά τη διάρκεια του ετήσιου εθνικού συνεδρίου της,  δήθεν για να μειωθεί το εθνικό χρέος μέσω του PSI,

Αυτά τα κοιτάσματα διαθέτει η Ελλάδα στο υπέδαφός της, με παγκόσμιες πρωτιές!


Greece-from-satellite
Πλούσια σε κοιτάσματα είναι η Ελλάδα, κρατώντας στο υπέδαφός της σχεδόν 30 δις ευρώ σε μεταλλευτικά αποθέματα, όπως εκτιμά το ΙΓΜΕ. Στο ποσό δεν περιλαμβάνονται τα κοιτάσματα από υδρογονάνθρακες.

ΔΙΣ για “Μάρτυρες Ιεχωβά”: Είναι αιρετικοί, καλλιεργούν μισαλλοδοξία και φανατισμό


martires-tou-iexova
Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,Πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου, η ετήσια Συνέλευση Περιφερείας των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Δεδομένου ότι στην Πατρίδα μας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία, την οποία σέβεται πρωτίστως η Εκκλησία της Ελλάδος, με αφορμή την προαναγγελθείσα συνέλευση, στο πλαίσιο της εν Χριστώ ποιμαντικής ευθύνης Της για την προφύλαξη του Ορθοδόξου Πληρώματος από τη δράση των διαφόρων αιρετικών, οι οποίοι στην Αγία Γραφή χαρακτηρίζονται ως «λύκοι βαρείς» (Πραξ. 20, 29), επιθυμεί να σας υπενθυμίσει τα ακόλουθα:

Καμαρώστε , γελάστε, κλάψτε. Ανεξάρτητοι, ή Ανεξάντλητοι… βλ@κες ;


MOIRAS_KISINGER
Και όμως, ο νέος γενικός γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ Νίκος Μοίρας, αρέσκεται στο να βγάζει φωτογραφίες με τον..νεκροθάφτη της Κυπρου Χενρυ Κίσινγκερ!
Ο άνθρωπος που μεταξύ άλλων, φέρεται να έλεγε δημόσια ότι «οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα “κουμαντάρονται”, ο άνθρωπος που βάζει το χέρι του παντού σε όλο το κόσμο, και θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί εδώ και χρόνια φωτογραφίζεται μετά βαΐων και κλάδων μαζί με τον νέο και υποτίθεται, άφθαρτο, γενικό γραμματέα των ΑΝ.ΕΛ.
Με το κολλητάρι του Κίσσιγνκερ για νέο γραμματέα θα κάνουν οι ΑΝΕΛ την μεγάλη ανατροπή….ixnos.blogspot.gr

Προδιαγραφές για τον ερχομό του Αντιχρίστου. Ο «Οίκος του Ενός» θα ανοίξει τις πύλες του το 2018


Βερολίνο: Κοινός ναός για Εβραίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους

naos-tou-solomonta

Την ώρα που σε διάφορα μέρη του κόσμου η θρησκευτική μισαλλοδοξία πυροδοτεί συγκρούσεις, στο Βερολίνο διδάσκουν την ανεξιθρησκία και την θρησκευτική ανεκτικότητα.Το 2018 θα ανοίξει τις πύλες του ο «Οίκος του Ενός», ένας κοινός ναός προσευχής για Εβραίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, για τους πιστούς, δηλαδή, των τριών μεγαλύτερων μονοθεϊστικών θρησκειών. Οι εργασίες εκσκαφής των θεμελίων ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες.

“Πολλά από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου θα αλλάξουν ιδιοκτήτη”


NecdetÖzelL
Πολεμικές δηλώσεις του Τούρκου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου: “Πολλά από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου θα αλλάξουν ιδιοκτήτη”

Σε ωμή δήλωση διεκδίκησης ελληνικών εδαφών προχώρησε πριν μερικές ώρες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, στράτηγος Necdet Özel, περιλαμβάνοντας μάλιστα μερικές δεκάδες ελληνικά νησιά του Αιγαίου στην τουρκική επικράτεια!

Εν είδη γκάνγκστερ οι Ε.Βενιζέλος και Γ.Παπακωνσταντίνου απειλούν δημοσίως την εισαγγελέα με “ξήλωμα”


οι-βενιζέλος-και-παπακωνσταντίνου-απειλούν-δημοσίως-την-εισαγγελέα-με-ξήλωμα
Για το ΠΑΣΟΚ το να φυλακίζονται βουλευτές εντός αντίπαλου κόμματος, με την κατηγορία την “εγκληματικής οργάνωσης” είναι φυσιολογικό και αποτελεί “προστασία για την δημοκρατία”.
Το να περιορίζονται κατ’οίκον, όπως μόνο στην Βιρμανία συμβαίνει, βουλευτές ενός αντίπαλου κόμματος, είναι επίσης σύμφωνο με τις δικαιικές αξίες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...