Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Οι 9 στους 10 άνεργους…δεν λαμβάνουν το επίδομα του ΟΑΕΔ

anergia-oaed

Λιγότερο από το 10% των ανέργων ή 102.026 άτομα λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα το… πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στα ελληνικά νησιά με το Φαινόμενο – Mamading! Σάλος στο διαδίκτυο με τα νεαρά κορίτσια που κάνουν δημόσια σεξ για ένα ποτό! (Φωτό&βίντεο)

MAMADING

Το βίντεο με την ξανθιά τουρίστρια να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις για ένα δωρεάν ποτό έχει σημάνει συναγερμό στην ελληνική αστυνομία.
Φέτος, στα ελληνικά νησιά αναμένονται να έρθουν περίπου 20 εκατομμύρια τουρίστες όλων των εθνικοτήτων, με πολλούς από αυτούς να επισκέπτονται τη χώρα μας με ένα μόνο σκοπό, να ξενυχτίσουν και να μεθύσουν όσο περισσότερο μπορούν.

ΔΕΙΤΕ για ποιο λόγο ΄Αραβας τουρίστας στην Κω, έδωσε σε σερβιτόρο φιλοδώρημα 2000 ευρώ!!!

arabes

Σε κεντρικό εστιατόριο στο νησί της Κω, κάθισαν για φαγητό 5 άνδρες αραβικής καταγωγής, μαζί με τις γυναίκες τους, οι οποίες μάλιστα κάθισαν σε ξεχωριστό τραπέζι.
Μία από τις γυναίκες, είχε μαζί της ένα μικρό σκυλί, στο οποίο ο σερβιτόρος έδωσε νερό.
Αργότερα, όταν ζήτησαν να πληρώσουν το λογαριασμό ύψους €230, ο σερβιτόρος δεν πίστευε στα μάτια του…

ΤΟ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΩΝ “ΚΑΑΥ” – Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΓΙΑ 10.483 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΑΙΓΙΑΛΩΝ – ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ “ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ “ΠΑΤΡΙΔΑΣ” ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΕΣ

ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ (1)

Τι κι αν, σύμφωνα με το ΙΝ.ΚΑ, περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις Έλληνες, οι μόνες διακοπές απολαμβάνουν φέτος είναι αυτές του ηλεκτρικού ρεύματος; Οι στρατιωτικοί μας θα πάνε θα πάνε όλοι. Και μάλιστα τζάμπα. (Ή έστω σχεδόν τζάμπα όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, παραπονούμενοι για την ύπαρξη του “σχεδόν”).
Διότι το επάγγελμα του στρατιωτικού δεν είναι σαν όλα τ’ άλλα. Ο στρατιωτικός, πριν και πάνω απ’ όλα, δεν πουλάει ένα κοινό εμπόρευμα ως μικρός ή μεσαίος μαγαζάτορας, δεν πουλάει τις δεξιότητές του ως μάστορας ή και τις γνώσεις του ως επιστήμονας ή την αισθητική του πρόταση ως καλλιτέχνης.  Ο στρατιωτικός, πριν και πάνω απ’ όλα πουλάει την αγάπη του για την “πατρίδα”. Και από την εποχή κι όλας της αρχαίας Σπάρτης ως σήμερα, κανένα εμπόρευμα δεν αποδείχθηκε τελικά πιο πολύτιμο από αυτή την “αγάπη για την πατρίδα” και κανένα επάγγελμα πιο προσοδοφόρο από εκείνο του στρατιωτικού.

Νεαρός Βούλγαρος προσπάθησε να περάσει τα ελληνικά σύνορα οπλισμένος


nearos-boylgaros-prospathhse-na-perasei-ta-ellhnika-synora-oplismenosΈνας νεαρός Βούλγαρος προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του τα ελληνικά σύνορα, έχοντας στην κατοχή του ένα πιστόλι κρότου - αερίου και ένα πτυσσόμενο κλομπ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής τον σταμάτησαν στη μέση του δρόμου, εντόπισαν τον παράνομο οπλισμό και τον συνέλαβαν. 
Ο 23χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, η οποία του άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής συνεχίζει την προανάκριση.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/367320/nearos-boylgaros-prospathhse-na-perasei-ta-ellhnika-synora-oplismenos#ixzz36hPGoZpF

Τι θα κάνει η κυβέρνηση αν η τρόικα ζητήσει πλειστηριασμούς εδώ και τώρα αν…


20140706-201318-72798368.jpgΑλήθεια τι θα πράξει η κυβέρνηση αν δει ότι οι έξι φόροι που μας έρχονται από αυτό τον μήνα και μέχρι το τέλος του έτους, συνολικού ύψους 11 δις ευρω, ο κόσμος δεν μπορεί να τους πληρώσει;

6 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ 1827: Η Συνθήκη του Λονδίνου και η ελληνική ανεξαρτησία


20140706-101452-36892713.jpg
Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζουν την αυτονομία της Ελλάδος ως φόρου υποτελής στον Σουλτάνο. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία απορρίπτει τη συνθήκη.
«Τους κατατρέξανε οι Ευρωοπαίγοι τους δυστυχείς Ελληνες. Εις τις πρώτες χρονιές εφόδιαζαν τα κάστρα των Τούρκων, τους κατάτρεχαν και τους κατατρέχουν ολοένα διά να μην υπάρξουν. Η Αγγλία τους θέλει να τους κάμη Αγγλους με την δικαιοσύνην την αγγλική καθώς οι Μαλτέζοι ξυπόλυτους και νηστικούς, οι Γάλλοι Γάλλους, οι Ρούσοι Ρούσους κι ο Μέτερνικ της Αουστρίας Αουστριακούς – κι όποιος τους φάγη από τους τέσσερους. Και τους λευτερώνουν χερότερα κι από τους Τούρκους».


Ι. Μακρυγιάννης1
Στις 6 του Ιούλη 1827 οι πληρεξούσιοι της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας υπέγραψαν στο Λονδίνο την ομώνυμη συνθήκη, με την οποία δεσμεύονταν να διευθετήσουν το ελληνικό ζήτημα και να επιφέρουν την ειρήνευση στην ανατολή. Η συνθήκη περιλάμβανε επτά άρθρα φανερά κι ένα συμπληρωματικό που ήταν και μυστικό. Επιγραμματικά το περιεχόμενό της είχε ως εξής:
- Να υπάρξει ανακωχή μεταξύ των εμπολέμων – των επαναστατημένων, δηλαδή, Ελλήνων και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – και μεσολάβηση των μεγάλων δυνάμεων.
- Η Ελλάδα να γίνει αυτόνομο κράτος, φόρου υποτελές στον Σουλτάνο, του οποίου την επικυριαρχία όφειλε να αναγνωρίσει.
- Να αποζημιωθούν οι Οθωμανοί, των οποίων οι περιουσίες θα περνούσαν στην κυριότητα Ελλήνων.
- Τα σύνορα του αυτόνομου ελληνικού κράτους να οριστούν ύστερα από διαπραγματεύσεις.
Ακόμη οι τρεις μεγάλες δυνάμεις διακήρυτταν ότι δεν επιθυμούσαν να τους αναγνωριστούν στην Ελλάδα ιδιαίτερα πολιτικά, εμπορικά και άλλα συμφέροντα, απ’ αυτά που θα αναγνωρίζονταν σε άλλα ξένα κράτη.
Στο μυστικό άρθρο της συνθήκης προβλεπόταν πως αν στο διάστημα ενός μηνός η οθωμανική κυβέρνηση δε δεχόταν το διαμεσολαβητικό ρόλο των τριών μεγάλων δυνάμεων, δεν αποδεχόταν την ανακωχή και τις προτάσεις τους, οι εν λόγω δυνάμεις όφειλαν:
- Να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους με την ελληνική πλευρά.
- Να επιβάλουν την ανακωχή χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο.
- Να επιβάλουν τις αρχές ειρήνευσης μεταξύ Οθωμανών και Ελλήνων που συμπεριλαμβάνονταν στην εν λόγω συνθήκη2.
Η Συνθήκη του Λονδίνου έχει θεωρηθεί από τους ιστορικούς – και όχι μόνον – ως η πρώτη ουσιαστική κίνηση των μεγάλων δυνάμεων για την αναγνώριση της ελληνικής ανεξαρτησίας. «Δεν ήταν – γράφει ο Ν. Πετσάλης3 – μια συνθήκη “μεσολαβήσεως”, όπως οι ίδιες οι δυνάμεις διακήρυξαν. Μεσολάβηση θα μπορούσε να υπάρξει μόνο μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών, ενώ ούτε η Γαλλία, ούτε η Αγγλία, ούτε η Ρωσία είχαν ακόμη αναγνωρίσει την Ελλάδα σαν κράτος. Επίσης μεσολάβηση δεν μπορούσε να υπάρξει χωρίς συγκατάθεση των δύο μερών, πράγμα που δε συνέβαινε φυσικά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τέλος, δε νοείται ποτέ ο μεσολαβητής να απαιτεί την εκτέλεση τη συνθήκης για την οποία μεσολάβησε. Η δήθεν μεσολάβηση των δυνάμεων, δηλαδή, δεν ήταν παρά μια καθαρή επέμβασή τους στα εσωτερικά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Κι ο Γ. Κορδάτος προσθέτει4: «Ητανε το πρώτο σταθερό και μεγάλο βήμα για την αναγνώριση de jure της ελληνικής ανεξαρτησίας».
Αναμφισβήτητα επρόκειτο για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που ήρθε σε μια στιγμή όπου η Ελληνική Επανάσταση έπνεε τα λοίσθια. Εντούτοις για να αξιολογήσουμε τη σημασία της οφείλουμε να δούμε αναλυτικότερα το ζήτημα της εμπλοκής των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην Ελληνική Επανάσταση.
Η Ελληνική Επανάσταση και οι μεγάλες δυνάμεις
Οταν ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση οι μεγάλες δυνάμεις – μηδεμιάς εξαιρουμένης – φρόντισαν να την καταδικάσουν με μοναδική σφοδρότητα. Ηταν τότε που οι ηγέτες της Ιερής Συμμαχίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας είχαν συγκεντρωθεί στο Λάιμπαχ με θέμα την αντιμετώπιση της ισπανικής επανάστασης, των επαναστάσεων του Πεδεμόντιου και της Νεάπολης καθώς και την καταπολέμηση του επαναστατικού πνεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη5. Βέβαια, αυτή τους η στάση δεν μπορούσε να κρατήσει για πολύ. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των τότε ισχυρών του κόσμου, τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους στο χώρο της Βαλκανικής και γενικότερα στο χώρο που καταλάμβανε η Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και οι επιτυχίες των επαναστατημένων Ελλήνων τούς υποχρέωσαν να αλλάξουν σιγά σιγά πολιτική, αντικαθιστώντας την απόλυτα εχθρική στάση τους απέναντι στην Ελληνική Επανάσταση με μια προσπάθεια προσεταιρισμού κι ελέγχου της. Η αλλαγή αυτή είναι εμφανής στην πολιτική της Ρωσίας και της Αγγλίας ιδιαίτερα μετά το 1823, ενώ από το 1824 κι έπειτα φουντώνει γενικά στην Ευρώπη ένα φιλελληνικό, αστικοδημοκρατικό, κίνημα, που αντανακλάται και στη συμπεριφορά των κυρίαρχων τάξεων6. Η «φιλελληνική», πάντως, στροφή των μεγάλων δυνάμεων κάθε άλλο παρά ανιδιοτελής ήταν.
Η Ρωσία, αντιλαμβανόμενη την κατάσταση αποσύνθεσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναμειγνυόταν στο ελληνικό ζήτημα γιατί έτσι πίστευε ότι προωθούσε τα συμφέροντά της, αφού θεωρούσε τον εαυτό της κληρονόμο της Βαλκανικής Χερσονήσου και της Ανατολής. Εκ των πραγμάτων, επομένως, η Αγγλία και η Γαλλία όφειλαν να αναμειχθούν ενεργά στο εν λόγω ζήτημα αν δεν ήθελαν να δουν τη Ρωσία να κυριαρχεί πλήρως στις προαναφερόμενες περιοχές. Και δεν είχαν άλλον καλύτερο δρόμο ανάμειξης από το να συμφωνήσουν με τους Ρώσους μια κοινή πολιτική για το όλο θέμα. Ετσι, το πρώτο βήμα έγινε όταν Αγγλία και Ρωσία υπέγραψαν το Πρωτόκολλο της Πετρούπολης στις 4 του Απρίλη 1826.
Το πρωτόκολλο αυτό, που αποτέλεσε τη βάση για τη Συνθήκη του Λονδίνου, αρχικά θεωρήθηκε «από την Αυστρία, Γαλλία και Πρωσία σαν προσβολή της Ιεράς Συμμαχίας και σαν πολιτικό έγκλημα εναντίον της»7. Πολύ γρήγορα όμως η Γαλλία προσχώρησε σ’ αυτό εκφράζοντας την επιθυμία να μετατραπεί σε συνθήκη8. Οπερ και εγένετο με την υπογραφή της Συνθήκης του Λονδίνου, για την οποία ο Μαρξ σημειώνει πολύ εύστοχα9: «Για να του δέσουν τα χέρια (του τσάρου) στο πλαίσιο μιας κάποιας κοινής δράσης, οι άλλες μεγάλες δυνάμεις έκλεισαν μαζί του στις 6 του Ιούλη 1827 μια συνθήκη στο Λονδίνο, με την οποία αναλάμβαναν τη δέσμευση να επιβάλουν, στην ανάγκη με τα όπλα, τη ρύθμιση των διαφορών ανάμεσα στο σουλτάνο και στους Ελληνες. Λίγους μήνες προτού υπογράψει τη συνθήκη αυτή, η Ρωσία έκλεισε άλλη συνθήκη με την Τουρκία, τη Συνθήκη του Ακερμαν, με την οποία υποχρεωνόταν να απόσχει από κάθε ανάμειξη στις ελληνικές υποθέσεις. Τούτη η συνθήκη έγινε, αφού η Ρωσία είχε παρακινήσει τον διάδοχο της Περσίας να εισβάλει στις οθωμανικές κτήσεις κι αφού είχε κάνει βαρύτατες προσβολές στην Πύλη ώστε να την εξαναγκάσει σε ρήξη… Χάρη στις περιπλοκές, οι οποίες πρόκυψαν απ’ όλες αυτές τις απάτες και τα ψέματα, η Ρωσία βρήκε τελικά την πρόφαση ν’ αρχίσει τον πόλεμο του 1828- 1829».
Οι συνέπειες της Συνθήκης του Λονδίνου
Η Συνθήκη του Λονδίνου, μαζί με το συμπληρωματικό μυστικό άρθρο, δημοσιεύτηκε στους «Τάιμς» του Λονδίνου στις 12 του Ιούλη 1827 και, όπως ήταν φυσικό, όταν μαθεύτηκε, προκάλεσε ενθουσιασμό στην ελληνική πλευρά.
Αμεση συνέπεια της συνθήκης ήταν η αποστολή τμημάτων των στόλων των τριών μεγάλων δυνάμεων στη Μεσόγειο10. Το τμήμα του ρωσικού στόλου είχε επικεφαλής το ναύαρχο Χέιντεν, το τμήμα του αγγλικού το ναύαρχο Κόδριγκτον και το τμήμα του γαλλικού το ναύαρχο Ντερινί11. Βέβαια, η πολιτική των τριών μεγάλων δυνάμεων παρά την υπογραφή της συνθήκης συνέχιζε να μην είναι ενιαία.

Η Ρωσία βιαζόταν να έχει τη στρατιωτική πρωτοβουλία για να είναι πανέτοιμη στην προώθηση των σχεδίων της την κατάλληλη στιγμή. Ετσι άρχισε να συγκεντρώνει μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στη Βεσαραβία, ενώ ο στόλος της εξέπλευσε για τη Μεσόγειο προτού υπογραφεί η συνθήκη. Επιπλέον, δύο μέρες μετά την υπογραφή, στις 8 του Ιούλη, ο τσάρος Νικόλαος προσδιόρισε τον Ιωάννη Καποδίστρια για το αξίωμα του κυβερνήτη της Ελλάδας12.
Από την άλλη η Αγγλία με τη Γαλλία δεν είχαν καμία πρόθεση να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα ή να προκαλέσουν σοβαρά πλήγματα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι οδηγίες που είχε πάρει ο αρχηγός του αγγλικού στόλου στη Μεσόγειο, ναύαρχος Κόδριγκτον, έλεγαν ξεκάθαρα πως «η ακριβής επιδίωξη των τριών δυνάμεων είναι να παρεμβληθούν σαν ειρηνοποιοί». Επίσης, ο Αγγλος πρεσβευτής στην Κωνσταντινούπολη, Στράτφορντ Κάνιγκ, διατάχθηκε από την κυβέρνησή του να ενημερώσει την κυβέρνηση του σουλτάνου ότι «η βρετανική κυβέρνηση απευθύνεται για μια ακόμη φορά ιδιαίτερα και μόνη, με τρόπο φιλικό στην Πύλη (οθωμανική κυβέρνηση), για να της δηλώσει ότι παρά την επιθυμία της να θέσει τέρμα στη σημερινή αναρχία και να σώσει μέρος του ελληνικού πληθυσμού από προφανή καταστροφή, όμως δεν επιθυμεί λιγότερο να στερεώσει την πολιτική ύπαρξη της Τουρκίας. Και σαν μέσο για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού συμβουλεύει την Πύλη ν’ αποδεχτεί τις προτάσεις που της έγιναν. Η βρετανική κυβέρνηση, παραχωρώντας μια περιορισμένη πολιτική ύπαρξη στους Ελληνες, δε σκέπτεται καθόλου να θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της Τουρκίας. Ομολογούμε ότι μπορεί να υπάρξουν εύλογες αιτίες ανησυχιών της Πύλης και να διατηρεί υπόνοιες απέναντι της μίας από τις τρεις δυνάμεις που υπέγραψαν τη συνθήκη. Ομως, δεν πρέπει να ανησυχεί για τα αισθήματα από τα οποία εμφορούνται απέναντι στην Πύλη η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία. Φρόνιμη και λογική πολιτική απαιτεί την αποκατάσταση σχέσεων με τις δύο δυνάμεις, που θα μπορέσουν τότε ν’ απομακρύνουν από την Τουρκία κάθε κίνδυνο που μπορούν να προκαλέσουν τα φιλόδοξα σχέδια της τρίτης δύναμης»13.
Βέβαια, η Ιστορία ακολουθεί τη δική της πορεία κι όχι αυτή που της σχεδιάζουν στα δικά τους χαρτιά οι ισχυροί του κόσμου. Ενθαρρημένη από την αγγλογαλλική πολιτική, από τις αντιθέσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και φυσικά από τις αποτυχίες της Ελληνικής Επανάστασης, η οθωμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να υποταχθεί στη Συνθήκη του Λονδίνου. Η ρητή άρνησή της είχε αποτέλεσμα τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου στις 20.10.1827, όπου καταστράφηκε ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος. Η ναυμαχία αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο από το προανάκρουσμα του Ρωσοτουρκικού Πολέμου, που ξέσπασε στις 14/27 του Απρίλη 1828 και είχε αποτέλεσμα την ήττα της Τουρκίας, που υποχρεώθηκε με τη Συνθήκη της Ανδριανούπολης (2/14 του Σεπτέμβρη 1829) να αναγνωρίσει την ελληνική αυτονομία.
Για τη σημασία του Ρωσοτουρκικού Πολέμου στη λύση του ελληνικού ζητήματος ο Μαρξ γράφει χαρακτηριστικά14: «Ποιος έκρινε τον αγώνα όταν εξεγέρθηκαν οι Ελληνες; Οχι βέβαια οι συνωμοσίες και οι ξεσηκωμοί του Αλή Πασά στα Γιάννενα, όχι βέβαια η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, όχι βέβαια η παρουσία γαλλικού στρατού στο Μοριά ούτε οι συνδιασκέψεις και τα πρωτόκολλα του Λονδίνου παρά ο Ντίμπιτς, που προέλασε με τον ρωσικό στρατό ίσαμε την κοιλάδα της Μαρίτσας περνώντας τον Αίμο».
Λίγο διάστημα μετά τη Συνθήκη της Ανδριανούπολης, το Φλεβάρη του 1830, με ένα νέο πρωτόκολλο που υπογράφηκε στο Λονδίνο, η Ελλάδα ανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος υπό κληρονομική μοναρχία.
1 Ι. Μακρυγιάννη: «Απαντα: Απομνημονεύματα – Δίκη», εκδόσεις Μέρμηγκας, τόμος Β΄ σελ. 170
2 Ολόκληρη η Συνθήκη του Λονδίνου: Γ. Ασπρέα: «Πολιτική Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος», εκδόσεις «Χρήσιμα Βιβλία», τόμος Α΄, σελ. 59-60
3 «Ιστορία του Ελληνικού Εθνους», Εκδοτική Αθηνών, τόμος ΙΒ, σελ. 462
4 Γ. Κορδάτου: «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας», εκδόσεις «20ός αιώνας», τόμος X, σελ. 578
5 Ν. Σβορώνου: «Επισκόπηση της νεοελληνικής Ιστορίας», εκδόσεις «Θεμέλιο», σελ. 70-71
6 Γ. Κορδάτου, στο ίδιο, σελ. 574
7 Κ. Μέντελσον – Μπαρτολντί: «Επίτομη Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης», εκδόσεις «Τολίδη», σελ. 162
8 Ι. Κ. Κορδάτου: «Νεοελληνική Πολιτική Ιστορία», εκδόσεις «Γ. Ι. Βασιλείου», Αθήναι 1925, τόμος Α΄, σελ. 365
9 Κ. Μαρξ – Φρ. Ενγκελς: «Η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ανατολικό Ζήτημα», εκδόσεις «Γνώση», σελ. 217
10 Γ. Ασπρέα, στο ίδιο, σελ. 60
11 Κ. Μέντελσον – Μπαρτολντί, στο ίδιο, σελ. 164
12 Γ. Ασπρέα, στο ίδιο, σελ. 60
13 Τ. Βουρνά: «Ιστορία της νεότερης Ελλάδας 1821-1909», εκδόσεις «Τολίδη», σελ. 200-201
14 Κ. Μαρξ – Φρ. Ενγκελς, στο ίδιο, σελ. 120olympia

Έρχεται το θηρίο που θα φακελώσει όλους(;) του Έλληνες Ορθόδοξους πολίτες! > Η Ελλάδα αποκτάει τον πρώτο της υπερ -υπολογιστή


Η Ελλάδα αποκτάει τον πρώτο της υπερ -υπολογιστή: Φιλοδοξία να αναδειχθεί στους 500 ισχυρότερους στον κόσμο
Στη δημιουργία του πρώτου εθνικού υπερυπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων για την υποστήριξη επιστημονικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας, προχωρά το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος και η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του αναμένεται στο τέλος του 2014.

Αλβανοί ισλαμοφασίστες στην Συρία! > Επί ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, η Αλβανία έλαβε επισήμως το οκ για την ένταξη της στην ΕΕ, όπερ σημαίνει ελευθερία μετακινήσεων και δράσης για τους κανίβαλους ισλαμοφασίστες της γείτονος…


20140706-125425-46465189.jpgΟ Τζαφάρ ο Αλβανός και ο Ισά ο Αλβανός «μάρτυρες» στις γραμμές της οργάνωσης Τζαμπάτ αλ Νούσρα παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία…
Επί ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, η Αλβανία έλαβε επισήμως το οκ για την ένταξη της στην ΕΕ, όπερ σημαίνει ελευθερία μετακινήσεων και δράσης για τους κανίβαλους ισλαμοφασίστες της γείτονος…
(φωτογραφία από το φιλοϊσλαμιστή ολλανδό Pieter van Ostaeyen)
Kαλημέρα, καλή Κυριακή Ολυμπία !
Misha


olympia

Άγρια κόντρα για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009!


20140706-232227-84147937.jpg
Την έντονη αντίδραση της πλευράς του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 κατά 14,7 δισ. ευρώ, καθώς και αναφορές της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στη φράση «λεφτά υπάρχουν».

ΔΕΗ : Η Νεοφιλελέ προπαγάνδα συγχέει σκοπίμως το ξεπούλημα με τις επενδύσεις ! #Dei


ΤΑΜΗΛΟΣ
Η νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα συγχέει (σκοπίμως ή από ανοησία άραγε;)
το ξεπούλημα με τις ανταγωνιστικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.
Ιωάννης Κόντος
Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Σε προηγούμενο σημείωμα μου που δημοσιεύτηκε στις 24-6-14 στην τόσο φιλόξενηOlympia αναφέρθηκα στο τεχνικό θέμα της απειλής της ασφάλειας των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας από την ιδιωτικοποίση έστω και μέρους της ΔΕΗ.

Α.Χατζηχρυσός: “Ατυχήματα”στη ΔΕΗ πριν το ξεπούλημα ;

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

μαυροπηγη κατολισθηση
του Αυγερινού Χατζηχρυσού
Ποιος απο εσάς δεν θα ήθελε να κατέχει μια εταιρεία με κύκλο εργασιών 6 δισ., με 7,5 εκατ. αποκλειστικούς πελάτες, καθαρά κέρδη περίπου 1 δισ. το 2009 και περιουσία 15-20 δισ.; Σκεφτείτε τώρα κι έναν τρόπο να αποκτήσετε μια τέτοια εταιρεία, χωρίς αντίτιμο!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ : Η Επιστράτευση είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων @Amnesty @AmnsetyOnline


ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ : Η Επιστράτευση είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων @Amnesty @AmnsetyOnline
Κόλαφος για την καθεστώς Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη αποτελεί ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστία που χαρακτηρίζει την επιστράτευση των καθηγητών σαν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Jezerca Tigani, υποδιευθύντρια Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της οργάνωσης χαρακτήρισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης δυσανάλογη των περιστάσεων και τόνισε ότι παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

σταματήστε-τον-βενιζέλο-εθνικά-επικίνδυνος-αυτός-και-όσοι-τον-στηρίζουν
«Η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κ. Βενιζέλος»
Το θράσος των μειοδοτών εκτοξεύεται: Ρηματική διακοίνωση απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο αντίστοιχο κυπριακό μέσω της οποίας εκφράζει την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που “ενήργησε” η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Αθήνα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη για τις δηλώσεις της ευρωβουλευτού, η οποία έκανε λόγο για απαράδεκτη αδράνεια από μέρους της ΕΕ και ειδικότερα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου-Τούρκογλου, σχετικά με το έγγραφο της Άγκυρας στο οποίο αναφερόταν “ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα”. Η δυσαρέσκεια εκφράστηκε μέσω ρηματικής διακοίνωσης η οποία απεστάλη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Διαγράφουν τη λέξη «ελληνική» από το «Τμήμα Ελληνικής φιλολογίας» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προφανώς γιατί τους ενοχλεί!

διαγράφουν-τη-λέξη-ελληνική-από-το-Τμήμα-Φιλολογίας-του-Δημοκριτείου-Πανεπιστημίου-Θράκης
Οι καθηγητές  του  τμήματος ελληνικής φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση – και μάλιστα ομοφώνως να  διαγράψουν  τη λέξη «ελληνική» – προφανώς θα τους ενοχλεί και μετονομάζουν το «Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας»  σε… «Τμήμα Φιλολογίας»! 

ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ «ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ» ;


φραγκισκος βαρθολομαίος
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η εικόνα ξεσηκώνει αυθόρμητα την οργή της συνείδησης. Δυο άντρες «συγκινημένοι» παρουσιάζουν το παιδί της … «συνουσίας» τους! Έξη πρεσβείες προστάτεψαν την παρέλαση των ομοφυλοφίλων που αύριο θα μας επιβάλουν και να τους …προσκυνάμε . Η Νέα Τάξη σε όλο της το μεγαλείο!!! Και κάποιοι ιεράρχες μας συμβούλεψαν να κάνουμε τα… «στραβά μάτια» γιατί έτσι… επιβάλλεται στον καλό χριστιανό!! Μαζί τους και αυτοί που προωθούν την οικουμενιστική κίνηση.

Κλείνουν τέσσερις βιοτεχνίες την ημέρα στη Θεσσαλονίκη!


κλείνουν-τέσσερις-βιοτεχνίες-την-ημέρα-στη-Θεσσαλονίκη
Το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων προς δημόσιο, τράπεζες και Ταμεία “σκαρφάλωσε” στα 159 δισ. ενώ 4 στους 10 ασφαλισμένοι σε ρύθμιση αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους!
Την ίδια στιγµή, στη Θεσσαλονίκη κλείνουν τέσσερις βιοτεχνίες την ηµέρα

Χρησιμοποιείς Tablet και smartphone; Τότε αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσεις….


business-man-use-tablet-pc-computer-with-colorful-application
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα άτομα που κάνουν υπερβολική χρήση “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων και tablet παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο οφθαλμολογικών προβλημάτων, σύμφωνα με προειδοποίηση που εξέδωσε ομάδα Βρετανών οπτικών.

Γίνεται ἕνας φοβερός,ἕνας τεράστιος πόλεμος πάνω στὸν πλανήτη Γῆ

μοναχός+σταυρός
Γίνεται ἕνας φοβερός,ἕνας τεράστιος πόλεμος πάνω στὸν πλανήτη Γῆ.Δὲν ὑπάρχει γωνία ποὺ νὰ μὴν μαίνεται αὐτὸς ὁ πόλεμος.Τὸ πεδίο αὐτοῦ τοῦ πολέμου είναι ὁ νοῦς και ἡ καρδιὰ τῶν ἀνθρώπων.Οἱ ἀποφάσεις πού παίρνουμε,οἱ ἐπιλογὲς πού κάνουμε,ὁ τρόπος πού ἀντιμετωπίζουμε τὰ γεγονότα τῆς ζωῆς ἢ μᾶς οδηγοὺν σωστὰ ἢ σὲ μονοπάτια ἀδιέξοδα και καταστροφικά.Ἢ κερδίζουμε τὴν ζωή,τὴν γνώση,τὴν χαρά ἢ κάνουμε λάθος και πηγαίνουμε στὸ θάνατο,στὴν ἄγνοια ,τὸν πόνο και τὴν λύπη.Ἔχουμε εχθροὺς πού μᾶς μισοῦν ἄγρια.Θέλουν νὰ μᾶς καταστρέψουν τελείως.Νὰ μᾶς ἐξαφανίσουν.Οὐρλιάζουν μὲ ἀσυγκράτητο μῖσος ἐναντίον μας.Ἢ μὲ παγωμένη πονηρία καταστρώνουν πολὺ ,ὕπουλα σχέδια,γιὰ νὰ μᾶς ξεγελάσουν καὶ νὰ μᾶς ὀδηγήσουν σιγὰ σιγὰ στὸν ὀλοκληρωτικὸ αφανισμό,στὴν τέλεια δυστυχία,στὸν θάνατο.
Προσπαθοῦν νὰ νικήσουν τὸν νοῦ τοῦ ανθρώπου. Νὰ τὸν βουλώσουν,νὰ κλείσουν κάθε παράθυρο πού μπορεῖ νά δεχθεῖ τὸ φῶς κάποιας οὐσιαστικῆς γνώσης. Νὰ τὸν ἐμποδίσουν νὰ συνειδητοποιήσει τὸ μεγαλεῖο του και τῆν ἀξία. Νὰ τὸν πείσουν νὰ ξεπουληθεῖ πολὺ φθηνὰ γιὰ μιὰ πέτρα γιὰ παράδειγμα.Κάνουν ὁ,τιδήποτε μποροῦν γιὰ νὰ τὸν στρέψουν σὲ λάθος δρόμους.
Οἱ εχθροί μας εἶναι πρόσωπα.Ἔχουν ονόματα. Εἶναι πανοῦργοι,ἀδίστακτοι,δουλεύουν ἀδιάκοπα γι’αὐτὸ τὸν σκοπό.Συνεργάζονται μεταξύ τους,ἀνήκουν σ’ἕνα εἶδος,σὲ μια φυλή.Παλεύουν συνολικὰ μὲ τὴν ἀνθρωπότητα,ἀλλὰ καὶ μὲ τὸν καθένα χωριστά.Ἰδιαίτερα ἂν, κάποιος ἀπὸ τὸ εἶδος μας πάει νὰ τοὺς ξεφύγει ἢ κάποιος τοὺς ανακαλύψει.Αὐτὰ τὰ ἄτομα βρίσκονται ὑπὸ ἰδιαίτερη παρακολούθηση ἐκ μέρους τους,ὑπὸ ἰδιαίτερη πίεση.
Αρκετοί ἄνθρωποι τοὺς ἔχουν ἀνακαλύψει μέσα στοὺς αἰώνες.Πολλοὶ ἀπ’αὐτοὺς ἔχουν πάει μὲ τὸ μέρος τους,εἴτε οικειοθελῶς,εἴτε παρασυρμένοι και ἐξαπατημένοι ἀπ’αὐτούς. Βρίσκονται πιὰ ὑπὸ τὴν ἄμεση ὲξουσία τους.Τοὺς ἐξυπηρετοῦν,τοὺς δουλεύουν, τοὺς διευκολύνουν στα σχέδια τους, και για ἀντάλλαγμα βοηθιούνται ἀπ’αὐτοὺς σὲ αὐτὴν τὴν ζωή.Κερδίζουν λ.χ. εὔκολα θέσεις,ἐξουσία πάνω σ’ἄλλους ἀνθρώπους,πλοῦτο και ὅ,τι ἄλλο ζητήσουν.Βέβαια ζοῦν ἐπικίνδυνα καὶ ὑπὸ τὸκράτος τοῦ φόβου.Ἕνα βαθὺ καὶ μόνιμο φόβο,χωρὶς καμία ἐλπίδα.Τὰ «αφεντικά» τους ,τοὺς μισούν καὶ αὐτοὺς για τὸ γεγονὸς ὅτι εἶναι ἄνθρωποι.Εἶναι ἀναλώσιμοι. Καὶ πολλὲς φορὲς τὸ μίσος καὶ ἡ ὀργὴ τῶν ἀφεντικῶν τους ξεσπάει πάνω τους.Εἶναι δυστυχισμένοι,εἶναι φοβιτσιάρηδες.
Ὑπάρχουν καὶ άλλοι,ποὺ ἔχουν ἀνακσλύψει,ποὺ ἔχιυν ξεσκεπάσει αὐτοὺς τοὺς κρυφοὺς ἐχθρούς μας.. ποὺ ἔχουν δει τὴν έκταση τῆς ,ἀλλᾶ καὶ τὴν κυριαρχία τους σὲ αὐτὸν τὸν κόσμο.Μᾶς ἔχουν σχεδὸν νικήσει.Ἡ ἀνθρωπότητα ἔχει,ἂν ὄχι ὁλοκληρωτικά,σ’ἕνα τεράστιο ποσοστὸ υποταχθεί σ αὐτούς. Παρόλ’αὐτά, αὐτὰ τὰ άτομα,διαλέγουν νὰ τοὺς ἀντισταθοῦν.Δὲν δειλιάζουν ἀπὸ την δύναμή τους.Δὲν φοβοῦνται τὸν κόπο καὶ τοὺς κινδύνους.Διαλέγουν νὰ πεθάνουν σ’αὐτὴν τὴν τρομερὴ μάχη,πολεμώντας ἐναντίον τους ὄρθιοι,παρὰ νὰ συμμαχήσουν μ’ αὐτούς.Εἶναι γιὰ μένα αὐτὸ πού λέμε «Ἥρωες».
Τοὺς θαυμάζω.Εἶναι αὐτοῖ πού ὓπομένουν τὴν πίεση τῆς πρώτης γραμμῆς,γιὰ νὰ ἔχουμε ἐμεῖς στὰ μετόπισθεν κάποια σχετικὴ ἄνεση.Ἐγῶ φοβόμουν νὰ μπῶ στὴν πρώτη γραμμὴ(ἵσως ἀκόμα νὰ φοβᾶμαι),προτιμοῦσα νὰ«χαρώ» τὴν ζωὴ στὰ μετόπισθεν.Ὅμως αὐτοὶ οἱ ἥρωες,ἀρκετοὶ ἀπ’αὐτούς,ἔχουν ἐξευτελίσει τοὺς ἐχθρούς μας. Τοὺς έχουν κατανικήσει στὶς προσωπικὲς «μονομαχίες» .Οἱ ἐχθροί μας πιὰ τοὺς τρέμουν.Και αὐτὸ πού τρέμουν πιὸ πολύ,εἶναι μὴν γίνη γνωστό τὸ γεγονὸς καὶ στοὺς ὑπόλοιπους ἀνθρώπους.Μὴν ἀναθαρρήσουν και ἄλλοι άνθρωποι ἀπὸ τὴν νίκη τους και θελήσουν νὰ ακολουθήσουν τὸ παράδειγμά τους.Μὴν δημιουργηθεί κάποιο ρεῦμα,κάποια κίνηση μέσα στὴν μάζα τὴς ἀνθρωπότητας πρὸς αὐτὴ τὴν κατεύθυνση.Μὴν χάσουν δηλαδὴ τὸ παιχνίδι σὲ μαζικὸ επίπεδο.Γιατί ὑπάρχει πάντοτε αὐτὴ ἡ δυνατότητα τῆς ὁλοκληρωτικῆς ἀνατροπῆς τους.Γιὰ νὰ ἀποφύγουν μιὰ τέτοια ἐξέλιξη,προσπαθοῦν νὰ θάψουν τὸ γεγονὸς τῆς ὕπαρξης τέτοιων ατόμων,εἴτε μὲ τὴν συκοφαντία,εἴτε μὲ τὴν διαστρέβλωση,εἴτε μὲ τὴν σιωπή.
Οἱ εχθροί μας,ὄχι μόνο μᾶς μισοῦν,ἀλλὰ μᾶς φοβοῦνται ταυτόχρονα.Ὅχι γιὰ αὐτὸ πού εἴμαστε,ἀλλὰ γιὰ αὐτὸ πού μποροῦμε νὰ γίνουμε.Γιὰ τὶς δυνατότητές μας πού τοὺς ξεπερνούν κατὰ πολύ.Αὐτὲς τῖς δυνατότητες,θέλουν νὰ ματαιώσουν ,νὰ μὴν γίνουν ποτὲ πραγματικότητα,γιατὶ τότε θὰ τοῦς ξεπεράσουμε κατὰ πολύ.Σὲ αὺτὴ τῆν μάχη ὁ καθένας πολεμᾶει…Ἡ νίκη ἢ ἡ ἤττα είναι προσωπική.Κάποιος νικητής, πού ἔχει ἀποδεσμευθεὶ ἀπὸ τὴν ἐπήρεια τῶν ἐχθρῶν,μπορεῖ νὰ συμβουλέψει,νὰ ὁδηγήσει,νὰ δείξει τὸν δρόμο.Σὲ μας έγκειται νὰ θελήσουμε… νὰ περπατήσουμε .Νὰ θελήσουμε νὰ ἀγωνιστοῦμε.Ἐμεῖς πρέπει νὰ συνεισφέρουμε τὴν θέλησή μας…ἀπὸ κει και πέρα ὑπάρχει βοήθεια,μεγάλη βοήθεια.
(Ἕνας τέτοιος νικητής τους,ἦταν ο π.Παίσιος,πού δὲν τὸν εἶχα γνωρίσει ἀκόμη.)
Πηγή
ΟI ΓΚΟΥΡΟΥ, Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
Πηγή : filoumenos.com

Απαγορεύστε επιτέλους τις απεργίες


8f75d-ti-viosa-29-iouni

Απαγορεύστε επιτέλους τις απεργίες

Οι λιμενεργάτες δεν πρέπει να απεργούν το καλοκαίρι. Οι φύλακες των μουσείων δεν μπορούν να απεργούν την τουριστική περίοδο. Οι οδοκαθαριστές και οι αστυνομικοί δεν πρέπει να απεργούν γενικώς. Οι καθηγητές δεν πρέπει να απεργούν στην αρχή, στο μέσο ή στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σίγουρα όχι στις εξετάσεις. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν μπορούν να απεργούν τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα γιατί ενοχλούν τους ντόπιους αλλά ούτε και το καλοκαίρι γιατί ενοχλούν τους τουρίστες.

Πανούσης: «Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης προθύμων βουλευτών για την Προεδρική Εκλογή»


Panousis
«Εχει αρχίσει ήδη μια μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης προθύμων βουλευτών για την Προεδρική Εκλογή» δηλώνει στην Ελευθεροτυπία ο Γιάννης Πανούσης κάνοντας λόγο για συναλλαγές κάτω από το τραπέζει, με διορισμούς, εξυπηρετήσεις, εξασφαλίσεις ίσως και με χρηματισμό!

Ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα και αν είναι υποψήφιος ο Φώτης Κουβέλης.
Παράλληλα εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μόλις διαπιστώσει οριστικά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξεύρευσης 180 βουλευτών θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Αιχμές αφήνει και για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν είναι σίγουρος ότι το Φθινόπωρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέλει πρόωρες εκλογές

Σε πολιτική ανυπακοή καλεί τη ΓΕΝΟΠ ο Γ. Κατρούγκαλος


katrougalos
«Αντιλαϊκό και πλήρως αντισυνταγματικό μέτρο» χαρακτήρισε την πολιτική επιστράτευση των συνδικαλιστών ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «οφείλουμε να υπακούουμε μόνο στους νόμους και το Σύνταγμα. Η κοινωνία έχει δικαίωμα να αντιστέκεται και το Σύνταγμα μας το ίδιο το αναγνωρίζει».

Πουλάει το εστιατόριό του ο Στ. Θεοδωράκης


333f4b9fd8fe3814fe9e9785a5afe194 XLΠωλητήριο στο γνωστό εστιατόριο «Αλάτσι» βάζει ο επικεφαλής του «Ποταμιού».
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι αγοραστές, ενώ ο κ. Θεοδωράκης ζητά περίπου 250.000 ευρώ για να το δώσει.
Φαίνεται πως οι πολιτικές του υποχρεώσεις δεν του αφήνουν χρόνο να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις.

Ρ. Μακρή: Οι καναλάρχες κλέβουν ρεύμα για τα κανάλια τους


0630ce4e2c7c49d4dbf428130a2324fe XL«Επιστρατεύουν τους εργαζόμενους για να μπορούν οι καναλάρχες να κλέβουν ρεύμα χωρίς αγωνία», δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή, για την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...