Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΟ ΝΕΟ «ΑΦΕΝΤΙΚΟ» ΤΟΥ ΔΝΤ


İbrahim Halil Çanakcı
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από ένα Τούρκο, (εκεί μας οδήγησαν οι κατοχικές μας κυβερνήσεις), θα εξαρτόμαστε πλέον από το αν το ΔΝΤ θα συνεχίσει να μας δίνει τις «δόσεις» μας, (σαν κλασικοί ναρκομανείς όπως μας κατάντησαν), για να εξασφαλίσουμε τα προς το ζην, όπως μας τονίζουν συνεχώς οι υπεύθυνοι κυβερνήτες αυτής της άμοιρης χώρας.Τουρκικό δημοσίευμα (62)
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, ο Τούρκος İbrahim Halil Çanakcı, μέχρι τώρα βασικός σύμβουλος του Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, θα είναι ο καινούργιος εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, με αποφασιστική αν όχι καθοριστική γνώμη στις επόμενες δανειοδοτήσεις του μεγάλου αυτού οικονομικού οργανισμού και συνεπώς και για τις επόμενες δανειοδοτήσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα επιδιώξει η χώρα μας από το ΔΝΤ. Η τοποθέτηση του στην καίρια αυτή θέση θα αρχίσει να ισχύει από την 1 Νοεμβρίου όταν η Αυστρία, η μέχρι τώρα χώρα που έχει την ευθύνη της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΝΤ, θα παραδώσει τα ηνία της επιτροπής αυτής στην Τουρκία. Ο Τούρκος οικονομικός παράγοντας αναμένεται εντός των ημερών και από τώρα να εγκατασταθεί στην Ουάσιγκτον από όπου θα ασκεί από το Φθινόπωρο τα καινούργια διευθυντικά του καθήκοντα. Η τοποθέτηση του αυτή σε κεντρική θέση του ΔΝΤ, όπως ήταν επόμενο χαροποίησε έντονα την τουρκική πλευρά. Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για μεγάλη ενδυνάμωση της Τουρκίας στις αποφάσεις του ΔΝΤ και για μεγαλύτερη πρόσβαση που θα έχει η γειτονική χώρα στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις και κυρίως στο τεράστιο ζήτημα της δανειοδότησης χωρών που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως καλή ώρα η χώρα μας. Σημειωτέον είναι η πρώτη φορά που Τούρκος αναλαμβάνει τέτοια θέση και για τον λόγο αυτό τα χαμόγελα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου περίσσεψαν από αυτή την τουρκική επιτυχία. Παλαιοτέρα ο γνωστός και σε μας πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Kemal Derviş, είχε διατελέσει βασικός σύμβουλος του ΔΝΤ και ήταν αυτός που με την ουσιαστική του συμβολή αλλά και με την ευνοϊκή βοήθεια του ΔΝΤ, ξεπέρασε η Τουρκία την μεγάλη οικονομική κρίση του 2001 που είχε φέρει την χώρα στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης.
Σίγουρα η σημαντική αυτή οικονομική εξέλιξη, που όπως δείχνουν τα πράγματα θα φέρει την χώρα μας να εξαρτάται από την κρίση ενός σημαντικού οικονομικού παράγοντα της Τουρκίας, θα πρέπει να προβληματίσει τους μνημονιακούς κυβερνήτες μας καθώς τα δεδομένα μάλλον θα αλλάξουν, ίσως καθοριστικά, όσων αφοα το μεγάλο ζήτημα της δανειοδότησης. Παρ’ όλο που όπως ισχυρίζονται οι σημερινοί κυβερνήτες που έριξαν την χώρα στα «βράχια», η Ελλάδα δεν έχει πια ανάγκη περαιτέρω δανειοδότησης, οι διεθνείς οικονομικές εκτιμήσεις τονίζουν πως όχι μόνο θα χρειαστούμε και καινούργια δάνεια, αλλά η συνέχιση αυτής της δανειοδότησης θα απαιτήσει και νέα σκληρά οικονομικά μέτρα σε βάρος ενός ήδη εξουθενωνόμενου οικονομικά λαού.
Aferin λοιπόν για τον Τούρκο και όσο για μας, hayırdır inşallah και… εις ανώτερα. Κατά τα άλλα όταν θα μας πετάξουν έξω από τα ίδια μας τα σπίτια, θα αναζητάμε την αιτία, αλλά… θα είναι πολύ αργά!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΟΛΗ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ ΚΛΑΠΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ SMS ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΟΡΑ-ΖΗΤΑΕΙ 250.000 ΕΥΡΩ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΣΥΣΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

kasidiaris

Μια από τις πιο απαράδεκτες και ποταπές ενέργειες(τουλάχιστον όπως περιγράφεται στο δικόγραφο που δημοσιεύουμε αποκλειστικά) στα δικαστικά χρονικά της χώρας, συνετελέσθη κατά την ανακριτική διαδικασία του προηγούμενου Σεπτεμβρίου με τις διενεργούμενες συλλήψεις στελεχών, μελών καθώς και βουλευτών της Εθνικιστικής Οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”. Ανάμεσα στις κατασχέσεις και στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με αγωγή “μαμούθ” που κατέθεσε ο προφυλακισμένος εκπρόσωπος του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, κατά των ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, είναι και η άρση απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του 34χρονου “σκληρού” της ακροδεξιάς παράταξης.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ ΑΠΟ ΝΟΜΟ “ΦΑΝΤΑΣΜΑ” – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: EΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ “ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ” ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

2

Μια ιστορία επιτομή της διαχρονικής νεοελληνικής τρέλας αλλά και κυβερνητικής πολιτικής αλητείας ξετυλίγει η πραγματική οδύσσεια ενός συμπολίτη μας, που εδώ και 20 συνεχόμενα χρόνια προσπαθεί να “ανακαλύψει” την τύχη μιας υπουργικής απόφασης περί μεταφοράς συντελεστή δόμησης που αφορά ιδιοκτήτες διατηρητέων, και για την οποία ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ !!!
4Αν η συγκεκριμένη καταγγελία δε

“H ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ” ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΟΥΖΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ. ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

poutin_samaras_280574880

Σκληρές κουβέντες σέρνουν Ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και Ελληνόφωνες ιστοσελίδες που διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην ενημέρωση γύρω από θέματα που άπτονται της επικαιρότητας της φίλης Ορθόδοξης Χώρας της Δημοκρατίας της Μόσχας. Από το portal gr.rbth.com/ διαπιστώνουμε ότι η πολιτική των Αθηνών δέχεται κριτική που για όλα όσα έχει κάνει, είναι πολύ ανεκτική και light.

Μια Ισραηλινή βουλευτής προτείνει να «θανατωθούν όλες οι Παλαιστίνιες μητέρες»


Réseau International (Γαλλία) > (μτφ. Κριστιάν)
Μια πολύ γνωστή Ισραηλινή πολιτικός και βουλευτής περιέγραψε τους Παλαιστίνιους στο σύνολο τους ως «τρομοκράτες»,

Πρώην κομάντος Αλβανοί, πωλούν εκρηκτικά στη "μαύρη" στην Ελλάδα


Πρώην επαγγελματίες κομάντος Αλβανοί που έχουν στην κατοχή τους εκρηκτικά υλικά, τα προωθούν στην Ελλάδα προκειμένου να τα πωλήσουν.
Οι Αλβανοί που  αποτελούν μέρος οργανωμένων διεθνών εγκληματικών ομάδων, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kurir», όπως δημοσιεύει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

Το Άγιο Όρος «ξεπλένει» τη ντροπή της εξωτερικής μας πολιτικής


Το Άγιο Όρος «ξεπλένει» τη ντροπή της εξωτερικής μας πολιτικής
Η είδηση είχε πριν από μερικές εβδομάδες περάσει στα ψιλά. Ο αδελφός του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κιέβου και θερμού υποστηρικτή του «προέδρου» της Ουκρανίας Ποροσένκο, ο Βλαντίμιρ Κλιτσκό, επίσης πυγμάχος, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος.

Κύπρος... Ένα έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, ένας λαός ζητάει δικαίωση. Σαράντα Χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον βιασμό του Ελληνισμού της Κύπρου από τις βάρβαρες ορδές του Αττίλα


kypros_eisbolhΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού  από τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα.
Τους χιλιάδες νεκρούς  νεκρούς αγωνιστές- υπερασπιστές της Κύπρου.
Τα σφαγμένα γυναικόπαιδα, τους γέροντες και τους κατεστραμμένους οικισμούς που άφησαν πίσω τους οι βάρβαρες ορδές  του Αττίλα.

Ο προκλητικός Γκιούλ στα κατεχόμενα, που ονομάζει “τουρκική Κύπρο”


Ο προκλητικός Γκιούλ στα κατεχόμενα, που ονομάζει “τουρκική Κύπρο”
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ θα δεχθεί σήμερα, μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, τον χαιρετισμό μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης, η οποία θα γίνει στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την 40ή επέτειο της τουρκικής εισβολής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ βόμβα απο το Παρόν! > Λυσσαλέο μίσος της Μέρκελ για τους Ελληνες. Οι Ουνοι δεν αλλάζουν


«Τους Έλληνες πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό και λίγο πριν σκάσουν, να τους αφήνεις να πάρουν μια ανάσα. Και μετά ξανά το ίδιο…»

40 Χρόνια Κυπριακής Τραγωδίας ..Γιατί;


Γράφει η Θάλεια Χούντα
 
Το καλοκαίρι του 1974 θα παραμείνει στη μνήμη όλων όσων είναι και νιώθουν Έλληνες, ως η ταφόπλακα του μεγάλου οράματος της Ένωσης της Κύπρου με την Μητέρα Ελλαδα το οποίο είχε αναγεννηθεί απο τον ένοπλο αγώνα και το έπος της ΕΟΚΑ, με τις ηρωικές μορφές των Γρηγόρη Αυξεντίου, Κυριάκου Μάτση, Ευαγόρα

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο 20 Ιουλίου του 1974 ! > φώτο ντοκουμέντα


1Dzkvt9
Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν.

3XVUWVn

54cgzeF

Τούρκοι αλεξιπτωτιστές κατεβαίνουν τον Πενταδάκτυλο

588aSD0

Τουρκοκύπριοι εφοδιάζουν τις Τούρκικες δυνάμεις με βαρύ οπλισμό …Ποτέ κανείς δεν έμαθε ούτε ρώτησε που τα είχανε κρύψει

cNqFtBv

Τούρκικη φάλαγγα οχημάτων στο δρόμο της Κερύνειας

mU1kEob
Τούρκοι εφορμούν σε σπίτια για ανεύρεση και εκτέλεση Εθνοφρουρών
Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και η αντίδρασή της εκδηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, αλλά για «ειρηνική επέμβαση», με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974).

PScUDoI

Άρμα Μ-47 κινείται στον άξονα Λευκωσίας
Τα τουρκικά αποβατικά σκάφη άρχισαν να αποβιβάζουν δυνάμεις ανενόχλητα στην περιοχή Πέντε Μίλι, οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, λίγο μετά τις 5 το πρωί της 20ης Ιουλίου. Σχεδόν ταυτόχρονα, σμήνη τουρκικών αεροπλάνων άρχισαν τις επιθέσεις, συνεχώς και κατά κύματα κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας, ενώ άλλα αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούσαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε επίκαιρα σημεία.
Οι κάτοικοι βρέθηκαν στο έλεος των εισβολέων. Άοπλοι πολίτες δολοφονήθηκαν, γυναίκες βιάστηκαν και αιχμάλωτοι στρατιώτες εκτελέστηκαν.
Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν ανεξήγητα αργοπορημένη. Παρ’ ότι το ελληνικό Πεντάγωνο γνώριζε τις κινήσεις των Τούρκων, θεωρούσε ότι μπλοφάρουν. Μόλις στις 8:40 το πρωί δόθηκε επισήμως από την Αθήνα η εντολή εφαρμογής των πολεμικών σχεδίων, ενώ το ελληνικό ραδιόφωνο μετέδωσε την είδηση γύρω στις 11 το πρωί.
Η καθυστερημένη κινητοποίηση έδωσε τη δυνατότητα στους Τούρκους εισβολείς να παγιώσουν τις θέσεις τους και να δημιουργήσουν προγεφύρωμα από το Πέντε Μίλι της Κερύνειας προς τον Άγιο Ιλαρίωνα, έχοντας ως αντικειμενικό στόχο τη σύνδεσή του με τον τουρκοκυπριακό θύλακο της Λευκωσίας.

imf4kE6
Τούρκοι αλεξιπτωτιστές
Οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, όταν κινητοποιήθηκαν άρχισαν να πολεμούν με ηρωική αυτοθυσία, χωρίς μάλιστα να διαθέτουν αεροπορική κάλυψη και σύγχρονο οπλισμό. Αριθμούσαν γύρω στους 12.000 άνδρες (ελληνοκύπριους και ελλαδίτες), υπό τη διοίκηση του ταξιάρχου Μιχαήλ Γεωργίτση, που είχε το γενικό πρόσταγμα στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου.
Στο μεταξύ, άρχισε να κινητοποιείται και ο ελληνοκυπριακός ανδρικός πληθυσμός και να μετέχει στον άνισο αγώνα με ό,τι διέθετε ο καθένας, πυροβολώντας από τις στέγες των σπιτιών του κατά των εισβολέων αλεξιπτωτιστών.
Στην Αθήνα, η κυβέρνηση αιφνιδιασμένη από την εξέλιξη των γεγονότων αρχίζει να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Κηρύσσει γενική επιστράτευση, η οποία εξελίσσεται σε φιάσκο, δείχνοντας την τραγική κατάσταση που βρισκόταν ο Ελληνικός Στρατός.
Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζόζεφ Σίσκο, που βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα ως εντολοδόχος του Κίσινγκερ, συναντάται στο Πεντάγωνο με το αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Μπονάνο. Ο παριστάμενος Δημήτριος Ιωαννίδης σε οργίλος ύφος απευθύνεται προς τον Σίσκο «Μας εξαπατήσατε… Ημείς θα κηρύξωμεν πόλεμον!» και αποχωρεί από τη σύσκεψη. Έκτοτε, τα ίχνη του αόρατου δικτάτορα χάνονται. Ο Σίσκο στη διάρκεια της ημέρας μάταια αναζητεί αρμόδιο για συνομιλίες.
Αργά το βράδυ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εκδίδει το υπ’ αριθμόν 353 ψήφισμα, με το οποίο καλεί σε κατάπαυση του πυρός και σε αποχώρηση από την Κύπρο του «ξένου στρατιωτικού δυναμικού». Παρά την ομόφωνη έγκρισή του, αγνοείται από την Τουρκία, η οποία έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων επείγεται να εφαρμόσει πλήρως τα σχέδια της. Γενικά, η διεθνής αντίδραση κατά του «Αττίλα» είναι χλιαρή.

hca6fFh

Τουρκική αποβίβαση χωρίς να πέσει ντουφεκιά
Την επομένη, 21 Ιουλίου, οι μάχες στην Κύπρο συνεχίζονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Στόχος των ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο είναι να αποκόψουν τον τουρκοκυπριακό θύλακο της Λευκωσίας από το προγεφύρωμα της Κερύνειας. Οι Έλληνες στρατηγοί απορρίπτουν εισήγηση για επέμβαση στην Κύπρο, προβλέποντας αποτυχία του σχετικού εγχειρήματος. Δύο ελληνικά υποβρύχια που πλέουν προς την Κερύνεια διατάσσονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Οι Τούρκοι εισβολείς, παρά την αριθμητική τους υπεροχή και την ποιοτική υπεροχή του οπλισμούς τους, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Μάλιστα, από ασυνεννοησία η τουρκική αεροπορία βυθίζει το αντιτορπιλικόΚοτσατεπέ (D-354), το οποίο εξέλαβε για ελληνικό πλοίο και προκαλεί ζημιές σε άλλα δύο τουρκικά αντιτορπιλικά.
Την ίδια μέρα, σημειώνεται δραστηριοποίηση του αμερικανικού παράγοντα για την επίτευξη ανακωχής. Ο Σίσκο, που πηγαινοέρχεται μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας, δεν βρίσκει κάποιον αρμόδιο στην Αθήνα να διαπραγματευτεί, καθώς όλοι οι αρμόδιοι έχουν εξαφανιστεί. Την ευθύνη αναλαμβάνει τελικά ο αρχηγός του Ναυτικού, ναύαρχος Πέτρος Αραπάκης, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κίσινγκερ συμφωνεί η ανακωχή να ισχύσει από τις 4 το απόγευμα της 22ης Ιουλίου.
Στις 2 το πρωί της 22ας Ιουλίου, 12 ελληνικά μεταγωγικά τύπου Νοράτλας, που μετέφεραν καταδρομείς στο νησί, βάλλονται, κατά λάθος, από φίλια πυρά πλησίον του αεροδρομίου της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα το ένα από αυτά να καταρριφθεί (4 μέλη του πληρώματος και 27 καταδρομείς έχασαν τη ζωή τους), ενώ άλλα δύο να πάθουν σοβαρές ζημιές. Την ίδια ημέρα, οι Τούρκοι εισβολείς εντείνουν τις επιχειρήσεις τους. Αποβιβάζουν άρματα μάχης και το μεσημέρι καταλαμβάνουν την πόλη της Κερύνειας.
Στις 4 το απόγευμα αρχίζει να τηρείται η ανακωχή κατά τα συμφωνηθέντα, η οποία όμως θα παραβιασθεί αρκετές φορές από τους εισβολείς. Σ’ αυτό το χρονικό σημείο, οι Τούρκοι ελέγχουν το 3% του Κυπριακού εδάφους, έχοντας δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα, που συνδέει την Κερύνεια με τον τουρκοκυπριακό θύλακο της Λευκωσίας.

olympia

Στα 67,25 δις τα ληξιπρόθεσμα και αυτοί μιλάνε ακομη για τις δόσεις!


image
Στα 67,25 δισ. ευρώ ανήλθαν τα χρέη των φορολογουμένων στην εφορία στα τέλη Ιουνίου, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των φορολογούμενων που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις του.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, τον Ιούνιο, το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων αυξήθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ φθάνοντας στο ύψος ρεκόρ των 67,25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, αυτό που κατέστη ληξιπρόθεσμο εντός του 2014 διαμορφώθηκε στα 6,225 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,027 δις ευρώ.
Από τις παλαιές οφειλές, το Δημόσιο εισέπραξε 944 εκατομμύρια ευρώ στο πρώτο εξάμηνο και το ποσό έκλεισε στα 61,025 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αντίθετα, τα χρέη από υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου αυξήθηκαν κατά 1,027 δισ. ευρώ μεταξύ Ιουνίου και Μαΐου. Για αυτές τις οφειλές οι εισπράξεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες φτάνουν τα 739 εκατ. ευρώ.
Ο στόχος στα καινούργια χρέη ήταν να εισπραχθεί το 16% των νέων οφειλών, αλλά συγκεντρώθηκε το 12,01%. Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να εισπραχθεί το 25% των καινούργιων χρεών.

olympia

Πρωτόγονη Εξιδανίκευση:


propaganda_cencorship
Kostas Lianidis
Η επιθυμία των μικρών παιδιών, να πιστεύουν ότι τα άτομα που κυβερνούν τον κόσμο είναι από τη φύση τους πιο σοφά και πιο ισχυρά από τους συνηθισμένους ανθρώπους που πέφτουν σε σφάλματα, επιβιώνει στους περισσότερους από εμάς και σε μεγαλύτερη ηλικία.
Σε μερικά άτομα όμως η ανάγκη της εξιδανίκευσης φαίνεται ότι δεν διαφοροποιείται και πολύ από τη μορφή που είχε στη βρεφική τους ηλικία. Μέσω της ψυχολογικής συγχώνευσης με αυτό το υπέροχο Άλλο θα είναι ασφαλείς. Επιπλέον, ελπίζουν να απαλλαγούν από τη ντροπή. Απόρροια της εξιδανίκευσης και της πεποίθησης για την τελειότητα του άλλου είναι ότι το άτομο δεν ανέχεται τις δικές του ατέλειες.
Με πιο προβληματικό τρόπο συναντάται στην επιμονή ενός ατόμου ότι ο ερωτικός του σύντροφος είναι τέλειος, ή στην πεποίθησή του ότι ο προσωπικός του γκουρού είναι αλάθητος, ότι το σχολείο του είναι το καλύτερο, ότι το γούστο του είναι ακαταμάχητο, ότι η κυβέρνηση της χώρας του δεν είναι δυνατόν να κάνει σφάλματα, καθώς και σε άλλες συναφείς αυταπάτες.
Kostas Lianidis‘s status.

«Τους Έλληνες πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς στο νερό και να τους βγάζεις λίγο πριν σκάσουν…»


ÂÅËÃÉÏ - ÓÕÍÏÄÏÓ ÊÏÑÕÖÇÓ ÔÇÓ ÅÕÑÙÐÁÚÊÇÓ ÅÍÙÓÇÓ ÓÔÉÓ ÂÑÕÎÅËËÅÓ (1ç ÌÅÑÁ) (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Σήμερα, η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» έχει πρωτοσέλιδο το γεύμα που έγινε στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια με την συμμετοχή της Μέρκελ, του Σαρκοζί και του πρωθυπουργού του Κατάρ, όπου συζήτησαν επί μακρόν για την Ελλάδα.

Με τίτλο «Μας μισεί η Μέρκελ», το δημοσίευμα αναφέρει πως κάποια στιγμή, μεταξύ τυριού, αχλαδιού και καλού κρασιού, η γερμανίδα καγελάριος φέρεται να είπε τα εξής: «Τους Έλληνες πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό και λίγο πριν σκάσουν να τους αφήνεις να πάρουν μια ανάσα. Και μετά, ξανά το κεφάλι μέσα μέχρι να καταλάβουν«…

Τι συμβαίνει με τον Σημίτη;


ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÊÙÓÔÁ ÓÇÌÉÔÇ ÓÔÏ ÂÉÏÔÅ×ÍÉÊÏ ÅÐÉÌÅËÇÔÇÑÉÏ ÃÉÁ ÔÇÍ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÇ ÊÑÉÓÇ    ( EUROKINISSI / ×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ )
Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, μπορεί προς το παρών να παραμένει στα… χαρτιά, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που κρίνονται ιδιαίτερα «καυτές» για το ΠΑΣΟΚ.
Στην Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πολύ καλά πως όλα είναι θολά και ασαφή, στο δρόμο προς το Συνέδριο, ωστόσο έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά «αγκάθια«.
“Ενα από αυτά είναι ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος όλο αυτό το χρονικό διάστημα και σε όσα ακούγονται, έχει προτιμήσει τη σιωπή, παρά το γεγονός πως ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές της ΕΛΙΑΣ.
Βέβαια, στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως στηρίζει τη προσπάθεια που κάνει ο Βενιζέλος και πως τον θέλουν «on board» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.
Το θέμα είναι πλέον τι θέλει ο πρώην πρωθυπουργός, που είδε πρόσωπα της επιρροής του που συμμετείχαν στην Πρωτοβουλία των 58 να… «τελειώνουν«!

Μέρκελ προς Σαμαρά: «Καλύτερα να αποφύγεις τις εκλογές»


Greece's Prime Minister Antonis Samaras talks with Germany's Chancellor Angela Merkel during a European Union leaders summit at the European Council headquarters in Brussels
Σε «πόκερ» για σκληρούς παίκτες εξελίσσονται οι τελευταίες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου, η Άνγκελα Μέρκελ, κατά την πρόσφατη συνάντηση των δύο ηγετών, διεμύνησε στον έλληνα πρωθυπουργό πως «Καλύτερα να αποφύγει (σ.σ.: η χώρα) τις εκλογικές περιπέτειες»

Πως θα ρυθμίζονται τα “κόκκινα” δάνεια των επιχειρήσεων


πως-θα-ρυθμίζονται-τα-κόκκινα-δάνεια-των-επιχειρήσεων
Νομοθετική λύση που θα ανοίξει τον δρόμο για ρυθμίσεις με γρήγορες διαδικασίες σε «κόκκινα δάνεια» επιχειρήσεων θα φέρει τον Αύγουστο στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής», θα προβλέπονται τρεις διαφορετικές διαδικασίες διευθετήσεων, ανάλογα με το μέγεθος της υπερδανεισμένης εταιρείας.
Σύμφωνα με αυτές:
- Τα δάνεια πολύ μικρών επιχειρήσεων θα ρυθμίζονται απευθείας από τις τράπεζες
- Για δάνεια μικρών επιχειρήσεων θα συστήνεται επιτροπή φιλικού εξωδικαστικού διακανονισμού
- Για τα δάνεια μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πιστωτές που ελέγχουν ένα ποσοστό του χρέους.
defencenet.gr

Εικόνα-ντοκουμέντο: Ο Μπ. Ομπάμα με μπλουζάκι του ιδρυτή του Σατανισμού Αλ. Κρόουλι


obama-crowley
Μία εικόνα, μοναδικό και σπάνιο ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο παρουσιάζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ποζάρει σε κάποιο γυμναστήριο – πιθανόν κάποιου σχολείου – με έναν έφηβο μαθητή, φορώντας ο ίδιος ένα μπλουζάκι με τον ιδρυτή του σύγχρονου σατανισμού, το Βρετανό Άλιστερ Κρόουλι.Μία εικόνα (χίλιες λέξεις) που γεννά πολλά και αδήριτα ερωτήματα για τον «πλανητάρχη» Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος καμαρώνει φορώντας την εικόνα του… «θέλω βλασφημία, θάνατο, βιασμό, επανάσταση» Άλιστερ Κρόουλι…

Kι έτσι ,σιγά-σιγά, συνηθίζουμε την ονομασία “Μακεδονία”… Η τελευταία ελληνική διαμαρτυρία ήταν το 2010

και-έτσι-σιγά-σιγά-συνηθίζουμε-την-ονομασία-μακεδονία
 Κάποτε, έστω και τυπικά, η αναφορά της FYROM ως “Μακεδονία” προξενούσε την αντίδραση και διαμαρτυρία του Υπουργείου Εξωτερικών.Η τελευταία ελληνική διαμαρτυρία που βρήκα ήταν το 2010 επί υπουργίας Δρούτσα. 
και-έτσι-σιγά-σιγά-συνηθίζουμε-την-ονομασία-μακεδονία-1
Έκτοτε …τσιμουδιά. Η Μέρκελ τα τελευταία χρόνια συνεχώς “Μακεδονία” ονομάζει το γειτονικό μας κράτος.
μέρκελ-συνεχώς-μακεδονία-τα-σκόπια
Η μόνη αντίδραση που μας απέμεινε : η χρήση εισαγωγικών… 
Μα φαντάζεστε τον Ε. Βενιζέλο να διαμαρτύρεται στην Μέρκελ;
Aστεία πράγματα. 
kolotoubes.blogspot.gr

Μετά την ΔΕΗ ετοιμάζουν να χαρίσουν την ΕΑΒ σε Πρασινοφρουρό επιχειρηματία!


Μετά την ΔΕΗ ετοιμάζουν να χαρίσουν την ΕΑΒ σε Πρασινοφρουρο επιχειρηματία !

Σύμφωνα με πληροφορίες του blogμετά την ΔΕΗ ετοιμάζονται να χαρίσουν την εταιρία σε Πρασινοφρουρό επιχειρηματία ! Ποιος ; Μα η Νεα Δημοκρατία!
Η εταιρεία ΟΝΕΧ του Παναγιώτη Ξενοκώστα που παίρνει τα τελευταία χρόνια εργολαβίες από την ΕΑΒ είναι άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση εταιρίας αλεξιπτωτιστή!

.ερώτηση:Αμφιθέας&Ζαίμη...η ολοκαίνουρια παιδική χαρά γιατί εξαφανίστηκε?!..

..


Manolis Gerogianakis ;;;;; που πήγαν οι τσουλήφρες; Κι εγώ απορώ!

"Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά"Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης

Εμείς που ζήσαμε τα γεγονότα (έστω και με την τότε παιδική αφέλεια μας)... Εμείς που υπηρετήσαμε στη μαρτυρική Μεγαλόνησο και μας πληγώνουν τα εχθρικά συρματοπλέγματα και η προκλητική σημαία του εισβολέα. 

Συλλήψεις για χρέη 10 εκ. ευρώ μέσα σε – μόνο – ένα μήνα!Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο των συλλήψεων Κρητικών που οφείλουν στο δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – Υπό τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων, τα καταστήματα θα σηκώσουν “ρολά” σήμερα στις 11 το πρωί

katastimata

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 τα εμπορικά καταστήματα, πρώτη Κυριακή των καλοκαιρινών εκπτώσεων και οι καταστηματάρχες προσδοκούν σε οικονομική ανάσα, καθώς όπως λένε, ο τζίρος τους το σαββατοκύριακο αντισταθμίζει τις νεκρές αγοραστικά καθημερινές. Αλλά και πολλοί πελάτες τονίζουν, ότι το σαββατοκύριακο είναι πολύ ευκολότερο να κάνουν με άνεση τα ψώνια τους, αφού τα ασφυκτικά ωράρια στην εργασία τους και οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν τους το επιτρέπουν μέχρι τώρα.
Το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές βρίσκει σύμφωνους και πολλούς τουρίστες, που όπως λένε, συνδυάζουν τις διακοπές με τις αγορές. Στην σημερινή λειτουργία των καταστημάτων αντιδρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, που προκήρυξε πανελλαδική απεργία, ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επικαλείται στοιχεία έρευνάς της, σύμφωνα με τα οποία οι επτά ανοικτές Κυριακές δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...