Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

“Όταν η ελληνική ιατρική δίνει τα φώτα της και στο εξωτερικό.”

όταν-η-ελληνική-ιατρική-δίνει-τα-φώτα-της-και-στο-εξωτερικό
Τι συμβαίνει όταν η Ελλάδα δημιουργεί νέους επιστήμονες με κατάρτιση και εφόδια αλλά δεν μπορεί να τους κρατήσει εντός των συνόρων της; Τις περισσότερες φορές τους ωθεί στην εξερεύνηση επαγγελματικών ευκαιριών στο εξωτερικό. Ο κ. Λάμπρος Λιασής, ένας εξαιρετικός γιατρός που εγκατέλειψε την χώρα του για ένα καλύτερο αύριο και διαπρέπει στο εξωτερικό μιλά στην Πεμπτουσία γι’ αυτή του την απόφαση αλλά και τις εντυπώσεις του.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης


βουλή
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με το οποίο ρυθμίζονται θέματα όπως η διαχείριση των φάρων, ζητήματα στρατολογίας και η εθελούσια έξοδος των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι διά του εισηγητή του Β. Χατζηλάμπρου είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει το σύνολο των άρθρων, κατέληξε να ψηφίσει αρκετά από αυτά. (Διάβασε ΕΔΩ λεπτομέρειες επί του νομοσχεδίου).

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ(24/07/1923)

σαν-σήμερα-υπογραφή-της-συνθήκης-της-λωζάνης-24-7-1923
Γράφει η Σοφία Τ.Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάννης, που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα: στη στεριά, ο μέσος ρους του ποταμού Έβρου. Στη θάλασσα, αποδίδεται στην Ελλάδα κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα, που βρίσκεται πέρα από τα 3 μίλια από τις μικρασιατικές ακτές, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.
Η συνθήκη έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε(24/07/1923) στη Λωζάννη της Ελβετίας από Ελλάδα, Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Α’ ΠΠ(1914-8) και την Μικρασιατική εκστρατεία(1919-22) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών(1920) συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ(δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη). ΙΣΤΟΡΙΚΟ Κατάργησε την Συνθήκη των Σεβρών που δεν είχε γίνει αποδεκτή από την νέα κυβέρνηση της Τουρκίας που διαδέχθηκε τον Σουλτάνο της Κωνσταντινούπολης. Μετά την εκδίωξη από την Μικρά Ασία του Ελληνικού στρατού από τον Τουρκικό υπό την ηγεσία του Κεμάλ Ατατούρκ, εμφανίστηκε η ανάγκη αναπροσαρμογής της συνθήκης των Σεβρών.
Ξεκίνησε(20/10/1922) το συνέδριο που διακόπηκε(04/02/1923) μετά από έντονες διαμάχες για να ξαναρχίσει(23/04). Το τελικό κείμενο υπογράφηκε(24/07) μετά από 7,5 μήνες διαβουλεύσεων. Η Τουρκία ανέκτησε την Α Θράκη, κάποια νησιά του Αιγαίου(Ίμβρος, Τένεδος), μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και της Διεθνοποιημένης Ζώνης των Στενών η οποία όμως θα έμενε αποστρατικοποιημένη και αντικείμενο νέας διεθνούς διάσκεψης. Παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως προέβλεπε και η συνθήκη των Σεβρών, αλλά χωρίς πρόβλεψη για δυνατότητα αυτοδιάθεσης. Ανέκτησε πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε όλη της την επικράτεια και απέκτησε δικαιώματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτειά της εκτός της ζώνης των στενών.
Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να πληρώσει σε είδος (ελλείψει χρημάτων) τις πολεμικές επανορθώσεις. Η αποπληρωμή έγινε με επέκταση των τουρκικών εδαφών της Α Θράκης πέρα από τα όρια της συμφωνίας. Ίμβρος και Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Τουρκία με τον όρο ότι θα διοικούνταν με ευνοϊκούς όρους για τους Έλληνες(σχόλιο: οι διώξεις και οι λεηλασίες άρχισαν πριν στεγνώσει το μελάνι με αποτέλεσμα να υπάρχουν στα νησιά αυτά κάποιοι, ελάχιστοι, υπέργηροι Έλληνες).
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχασε την ιδιότητα του Εθνάρχη και το Πατριαρχείο τέθηκε υπό ειδικό διεθνές νομικό καθεστώς. Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για της παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία (σχόλιο: η Τουρκία δεν ξεχνά τον νέο-οθωμανισμό της). Με ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποφασίστηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή μειονοτήτων από τις 2 χώρες και η αποστρατικοποίηση κάποιων νησιών του Αιγαίου.
Η ανταλλαγή μειονοτήτων προκάλεσε μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών. Μετακινήθηκαν από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα 1.650.000 Τούρκοι υπήκοοι, χριστιανικού θρησκεύματος και από την Ελλάδα στην Τουρκία 670.000 Έλληνες υπήκοοι, μουσουλμανικού θρησκεύματος.
Η θρησκεία αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για την ανταλλαγή. Μεταξύ των ανταλλάξιμων περιλαμβάνονταν επίσης οι Έλληνες του Πόντου και τουρκόφωνοι Έλληνες (π.χ. τουρκόφωνοι Πόντιοι και Καραμανλήδες) και ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι(π.χ. Βαλαάδες Δ Μακεδονίας).
Μαζί με τους Έλληνες, πέρασε στην Ελλάδα και αριθμός Αρμενίων και Συροχαλδαίων. Εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή οι Έλληνες κάτοικοι της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης(125.000 μόνιμοι κάτοικοι Κωνσταντινούπολης, Πριγκηπονήσων και περιχώρων, εγκατεστημένοι πριν τις 30/10/1918) και οι κάτοικοι Ίμβρου και Τενέδου(6.000), ενώ στην Ελλάδα παρέμειναν 110.000 Μουσουλμάνοι της Δ Θράκης
(σχόλιο: και το πογκρόμ το έκαναν το 1955 οι Τούρκοι κατά των Ρωμιών της Πόλης και βλέψεις και ορέξεις έχουν για την Θράκη και δεν κρατάνε ούτε κάποια ελάχιστα προσχήματα. Η συνθήκη είναι σαφής στο θέμα της ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ μειονότητας).
Υ.Γ.: η Τουρκία ΚΑΙ σ’ αυτό το θέμα έδωσε και δίνει ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ παραβίασης των διεθνών συνθηκών… Με την συνενοχή των «ελληνικών» κυβερνήσεων βέβαια!
olympia.gr

Για ποιο λόγο οι “Εθνικιστές Κεφαλονιάς” ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το θέμα του Χρήστου Φερεντίνου με την κοκαίνη χρησιμοποιώντας το όνομα του Ματθαίου Γιαννούλη;

070213225118_8505

Αποκάλυψη – ΣΟΚ από τον τραγουδιστή Ματθαίο Γιαννούλη…
gian
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ!
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!
ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
 ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Για ποιο λόγο το μπλογκ οι “Εθνικιστές Κεφαλονιάς” ξαναφέρνουν στη δημοσιότητα ένα παλιό θέμα; Θέλουν να εκθέσουν μήπως τον καλλιτέχνη; Έχουν κάποιο άλλο λόγο;  Για λόγους αντεκδίκησης; Εμείς απλά ρωτάμε. Το διαδίκτυο βέβαια είναι ελεύθερο για να δημοσιεύσει ο καθένας ειδήσεις και να πει την άποψή του.
Ο Χρήστος Φερεντίνος είναι οικογενειάρχης. Γιατι χρησιμοποιουν τα ονόματα των καλλιτεχνών αυτή τη στιγμή; Για ποιο λόγο έγινε η ανάρτηση;
Θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους καλλιτεχνες; Εμεις  σαν “Μakeleio.gr” δεν υιοθετούμε τίποτα από αυτά . Απλά αναδημοσιεύουμε και αναρρωτιόμαστε ποια μπορεί να είναι τα κίνητρα .
Δείτε την ανάρτηση εδώ 


Αυτοί είναι οι παιδεραστές των “Δυτικών Προαστίων”!

paiderastis-2

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε απο την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν στις 17-7-2014 στο Ίλιον, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ποινική δικογραφία για αποπλάνηση παιδιού, μαστροπεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.
Πρόκειται για τους:
Α) ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Θεόδωρου, κατοίκου Νέων Λιοσίων.
paiderastis-1
Β) ΖΕΡΒΟ Σπυρίδωνα του Κωνσταντίνου, κατοίκου Περιστερίου.
paiderastis-3
paiderastis-4


Σε βάρος του πρώτου εξ αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη και της ασέλγειας με αμοιβή, με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δέκα, όχι όμως τα δεκαπέντε έτη, ενώ σε βάρος του δευτέρου ασκηθηκε ποινική δίωξη για άμεση συνέργεια στις ανωτέρω πράξεις καθώς και για την πράξη της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριών σε βάρος και των δύο.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως και την 18.00 ώρα της 15-9-2014, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός μεν στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδίως των ανήλικων κοριτσιών, αφετέρου δε στην πληρέστερη διερεύνηση της εκκρεμούς υπόθεσης με την εξακρίβωση των στοιχείων των λοιπών παθουσών. Επιπλεον αποσκοπεί στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Αρχιφύλακας της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας μέλος σπείρας Αρχαιοκάπηλων – Είχαν στην κατοχή τους σπάνιο άγαλμα αξίας 1.000.000 ευρώ

agalma

Εννέα άτομα συνέλαβε το τμήματα δίωξης αρχαιοκαπηλίας. Πως λειτουργούσε το κόλπο και πουλούσαν τα αρχαία στο εξωτερικό. Μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας… στην οποία εμπλέκονται εννέα άτομα, ανάμεσά τους ένας Αρχιφύλακας του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, τα οποία και συνελήφθησαν, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση αντιρατσιστικών σωματείων στα δικαστήρια, υπέρ των μεταναστών εργατών στα χωράφια…της Μανωλάδας

manolada1

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργάτες γης της Μανωλάδας, πραγματοποιείται και σήμερα από τις 9 το πρωί έξω από τα… δικαστήρια της Πάτρας, με πρωτοβουλία φορεων και σωματείων, που ζητούν την καταδ ίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, του φραουλοπαραγωγού και των επιστατών του, οι οποίοι απολογήθηκαν την περασμένη Τετάρτη και αρνήθηκαν, ο παραγωγός ότι ήξερε για το περιστατικό και οι επιστάτες ότι ήθελαν να τραυματίσουν τους 28 μετανάστες.
Σε ανακοίνωση τονίζεται:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: TΡΑΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 42ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΝΑ ΖΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ – ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ – ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Photo-0039 copy

Με το αίμα πλέον στα χέρια χιλιάδων Ελλήνων που αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους πνιγμένοι στην έσχατη απόγνωση, βρίσκονται όχι μόνο ο Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και οι συν αυτοίς, αλλά και τα απανταχού ελεεινά  ”δημοσιογραφικά” ενεργούμενα που -πάντα με το αζημίωτο- δεν παύουν να εκθειάζουν το έργο τους και να χειραγωγούν την κοινή γνώμη.
Σε όλους αυτούς αφιερώνεται τούτη η τραγική φωτογραφία, και ας γίνει η Ερινύα που θα τους κυνηγά σε όλη την άθλια ζωή τους, είτε αυτή τελειώσει σε κάποια βίλα της Λατινικής Αμερικής είτε σε κάποιο κελί φυλακής. Γιατί άλλη οδός δεν προβλέπεται για όλους αυτούς να υπάρξει. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΟΚΕΡ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ “ΟΣΜΗ” ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΗΣ – ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ-ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΛΑΔΙ ΤΗ ΔΕΗ

Untitled-1

Ως πόρισμα για “πάσα χρήση” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή της 56χρονης παραπληγικής γυναίκας που έσβησε μαζί με τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή, όταν άθλιοι γραφειοκράτες αποφάσισαν πως, έναν λογαριασμό ρεύματος, αν δεν έχεις χρήματα, μπορείς να τον εξοφλήσεις ακόμη και με τη ζωή σου.
“Δεν προκύπτει ευθεία από τα μέχρι τώρα ευρήματα, ευθεία συσχέτιση μεταξύ της διακοπής του ρεύματος, της παροχής μηχανολογικής υποστήριξης και του θανάτου της 56χρονης γυναίκας”.

ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ, ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΑΣΤΡΑΠΗ-ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο 21ΧΡΟΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

kapsis11

Την νεαρή κόρη του πρώην υπουργού της συγκυβέρνησης ως επικεφαλής της ΕΡΤ και υποψήφιου ευρωβουλευτή με το κόμμα της “Ελιάς”, δημοσιογράφου Παντελή Καψή, έχει συλλάβει κατά πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, η Ασφάλεια του Λιμενικού Σώματος, σε επιχείρηση προχθές το μεσημέρι στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Η κοπέλα πήγαινε στο νησί πιθανόν για διακοπές και συνελήφθη με μικροποσότητα. Στη συνέχεια σε έλεγχο στο σπίτι της, βρέθηκε μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών. Στο σπίτι κατά την έρευνα συνελήφθη και ο 21χρονος φίλος της ο οποίος οδηγείται στη Μυτιλήνη.

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται ήδη ο πρώην υπουργός, Παντελής Καψής.
Η πρώτη ανακοίνωση:
Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Μυτιλήνης, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 22χρονη, διότι σε γενόμενο έλεγχο και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένη εντός των ενδυμάτων της μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 21,75 γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ναρκωτική ουσία.
Το συμπληρωματικό δελτίο τύπου του Λ.Σ
Σχετικά με τη σύλληψη της 22χρονης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών την 23-07-2014 εντός του λιμένα Μυτιλήνης, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της ανωτέρω στην Αθήνα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
1. Μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 53,8γραμμαρίων

2. Μια (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 9,9γραμμαρίων

3. Μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 3,3γραμμαρίων

4. Ένας (01) σπαστήρας – τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης

5. Μία (01) γυάλινη πίπα καπνίσματος

6. Μία (01) ζυγαριά ακριβείας

7. Τρεις (03) λάμπες πρόωρης ωρίμανσης κάνναβης

8. Ένα (01) μπουκάλι υγρό λίπασμα πρόωρης ωρίμανσης

9. Ένα (01) ψηφιακό θερμόμετρο χώρου

10. Έξι (06) δεσμίδες με ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού

11. Ένα (01) μεταλλικό κυτίο γεμάτο με ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού

12. Τρεις (03) μηχανισμοί εξαερισμού υδροπονικής καλλιέργειας

13. Μία (01) μεταλλική πίπα καπνίσματος κάνναβης

Στην οικία της 22χρονης συνελήφθη και ο 21χρονος συγκάτοικος της, ο οποίος πρόκειται να μεταφερθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

Jul 24, 2014 @ 22:43

Σκόπια: «Η Μέρκελ ώθησε τις διαπραγματεύσεις για το όνομα»


Ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ, συναντήθηκε χθες με τον πρώην και τον νυν εκπρόσωπο της χώρας, στις συνομιλίες με την Ελλάδα, οι οποίες γίνονται ώστε να ξεπερασθούν οι διαφορές για το όνομα.

Μάθιου Νίμιτς: Από Δευτέρα στα Σκόπια, Τετάρτη στην Αθήνα


Ο πρέσβης Μάθιου Νίμιτς, μεσολαβητής του ΟΗΕ στην επίλυση του ονόματος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα στην περιοχή.

Πέσαμε από τα σύννεφα….Ο μεγαλύτερος αρχαιολόγος των Σκοπίων κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία!!!


σκοπιανος
Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε σήμερα σε 45 συνολικά χρόνια φυλάκισης 17 κατηγορούμενους για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Ποιος από τους Έλληνες κυβερνώντες θα τολμούσε να απαντήσει όπως ο Σέρβος Πρωθυπουργός;;; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ!


σερβιαΟ Σέρβος Πρωθυπουργός απέδειξε πως δεν βάζει κανένα άλλο συμφέρον πάνω από αυτό της πατρίδας του. Ποιος από τους Έλληνες κυβερνώντες θα μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο;;;

Η Ελλάδα στα χρόνια της χολέρας


του Παντελη Καρύκα
Το 1853 ξέσπασε, με αφορμή, υποτίθεται, την προστασία των Ορθοδόξων στους Αγίους Τόπους, ένας νέος Ρωσοτουρκικός Πόλεμος, ο οποίος εξελίχθηκε στον λεγόμενο Κριμαϊκό Πόλεμο.
ΟΙ Ρώσοι σύντριψαν τον τουρκικό στόλο στη Σινώπη, τον Σεπτέμβριο του 1853, προκαλώντας την έντονη αντίδραση Βρετανών και Γάλλων, οι οποίοι για κανένα λόγο δεν επιθυμούσαν ήττα των Οθωμανών, η οποία θα συνεπαγόταν ισχυροποίηση της Ρωσίας και ίσως κυριαρχία της στα Στενά των Δαρδανελίων.
Έτσι προειδοποίησαν αρχικά τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο με τους Τούρκους. Όταν ο τσάρος αρνήθηκε του κήρυξαν τον πόλεμο, συμμαχώντας με τους Τούρκους και τους Ιταλούς του Βασιλείου του Πεδεμοντίου.

Η ΔΕΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – ΠΕΘΑΝΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ “ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΗΣ”

deh_logariasmos_aftodioikisi

Με τη ζωή της τελικά πλήρωσε τις οφειλές της στη ΔΕΗ μια τετραπληγική γυναίκα από τα Χανιά, καθώς πέθανε λίγες ώρες μετά την διακοπή ρεύματος που έκανε η ΔΕΔΔΗΕ στο σπίτι της, εξ αιτίας απλήρωτων λογαριασμών…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΔΙΑΠΛΟΚΗ & ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΗΜΗ ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “MAMMA MIA”!

kastani-2-makeleio

Αναγνώστης του makeleio.gr καταγγέλει με επιστολή του στην ιστοσελίδα μας την φερόμενη-από την πρώην υπουργό Φάνη Πετραλιά-παράνομη κατάληψη αιγιαλού με ξαπλώστρες και καντίνα-beach bar στην παραλία Καστάνη Σκοπέλου που έγινε διάσημη από το αμερικανικό-βρετανικό μιούζικαλ  ”Mamma Mia”.
kastani-1-makeleio
Το makeleio.gr φιλοξενεί την καταγγελία με πρόθεση για γόνιμο διάλογο μακριά από τοπικές σκοπιμότητες που ίσως κρύβουν επαγγελματικό ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρηματιών.
kastani-3-makeleio
Φυσικά δίνουμε το βήμα-όποτε κρίνει σκόπιμο- να παραθέσει τις απόψεις της και η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά , η οποία από την πλευρά της μητέρας της κατάγεται από τη Σκόπελο, και να διευκρινήσουμε πως δεν υιοθετούμε ή διαψεύδουμε οτιδήποτε εκτός αν αντιπαρατεθεί με στοιχεία και βάλλει την ορθότητα της κρίσης που εκφράζει η παρακάτω καταγγελία:
“Καλησπέρα,
έχω να καταγγείλω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ποιο γνωστή παράλια του νησιού γνωστή από την ταινία “ΜΑΜΑ ΜΙΑ”  την Καστάνη οι όποια είναι ιδιοκτησία της  πρώην υπουργού κυρία Φάνη πάλη Πετράλια .Λοιπόν αυτή η κυρία έχει κάνει επιχείρηση στην παραλία δεν ξέρω με διάφορα κόλπα μπόρεσε και πήρε τις άδειες  για καντίνα και έβαλε και τραπέζια ακόμη πρέπει να τονίσω ότι όλες αυτές οι παρανομίες για  να σταθούν χρειάζονται και αβάντα από τις  τοπικές αρχές λιμενικό αστυνομία δήμο πολεοδομία κλπ άραγε σε τι κράτος ζούμε .Λοιπόν όλοι η παράλια της Καστάνη  είναι κατειλημμένη από την επιχείρηση της κύριας πετραλιας και δεν μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο χωρίς να πλήρωσει.
Επιτέλους  κάποιος να επέμβει …”
Αναγνώστης
skopelos_kastani-prin-makeleio
Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ

kastani-twra-makeleio
Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

TO SUCCESS STORY ΤΩΝ ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΩΝ: 3.795.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΘΕΛΑΤΕ; ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ…

peinao1

Διαρκώς αυξανόμενο βαίνει από το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο το ποσοστό των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην… 4η θέση μεταξύ των 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας, βρίσκεται η Ελλάδα.

Προκαλούν οι Σιωνιστές δολοφόνοι: Οι στρατιώτες μας δικαιούνται Νόμπελ Ειρήνης

προκαλούν-οι-σιωνιστές-δολοφόνοι-οι-στρατιώτες-μας-δικαιούνται-νόμπελ-ειρήνης
 Την ώρα που εκατοντάδες παιδιά πέφτουν νεκρά από ισραηλινά πυρά και η αιματοχυσία της Γάζας κάνει το γύρο του κόσμου, ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ προχώρησε σε μια απίστευτα προκλητική δήλωση, υποστηρίζοντας ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την «απίστευτη αυτοσυγκράτηση» που έχουν επιδείξει στον αγώνα τους κατά της Χαμάς!Ο διπλωμάτης Ρον Ντέρμερ έκανε αυτή την αναφορά το βράδυ της Δευτέρας, σε εκδήλωση της οργάνωσης Ενωμένοι Χριστιανοί για το Ισραήλ ενώ το βίντεο με την ομιλία του έχει αναρτηθεί στη σελίδα του στο Facebook. 

Εντυπωσίασαν οι Έλληνες Εύζωνες στη στρατιωτική παρέλαση της Γαλλίας (vid)

εντυπωσίασαν-οι-έλληνες-εύζωνες-στην-στρατιωτική-παρέλαση-της-Γαλλίας-βίντεο
 Με μια μεγαλειώδη παρέλαση εορτάστηκε η Ημέρα της Βαστίλης στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπευτικό τμήμα Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς.
Στην παρέλαση που πήραν μέρος στρατιωτικά αγήματα από 80 χώρες, συμμετείχαν και οι Έλληνες Εύζωνες, οι οποίοι προσκλήθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα για τη συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και παρήλασαν μπροστά από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, κλέβοντας την παράσταση.
Τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων διέσχισαν ξένα στρατιωτικά αγήματα, ενώ στον ουρανό «σχεδίασαν» τη γαλλική σημαία μαχητικά αεροσκάφη, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές πτήσεις.
Δείτε το βίντεο:

newsbomb.gr

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ! ΦΕΡΑΝΕ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ!!

sfragisma-motorola
Η είδηση γράφει… :
Motorola, βάζει τέλος στους κωδικούς με το digital tattoo

“Οι παραδοσιακοί τρόποι ξεκλειδώματος είναι πολύ mainstream και χρονοβόροι για τη Motorola η οποία παρουσίασε το digital tattoo σε συνεργασία με την VivaLnk. Το digital tattoo έχει διάρκεια πέντε ημερών και ξεκλειδώνει αμέσως το κινητό.
Ωστόσο, για όποιον θέλει να κερδίσει χρόνο μάλλον θα του κοστίσει κάπως ακριβά. Τα 10 tatoos κοστίζουν 10 δολάρια, οπότε για να ξεκλειδώνεται το κινητό σας για ένα χρόνο χρειάζεστε γύρω στα 75 δολάρια.

Το bitcoin προκαλεί φόβο και σύγχυση στους κρατικούς τομείς


bitcoin_1
Η άφιξη του δημοφιλούς ηλεκτρονικού νομίσματος με τη μορφή του bitcoin ήταν ένα τεράστιο βήμα, που προκάλεσε το φόβο και τη σύγχυση των κρατικών τομέων. Δημιουργώντας ένα εντελώς νέο νόμισμα, θα ήταν δύσκολο να προβλέψει κανείς που οδηγεί το μονοπάτι που άνοιξε το bitcoin.Μια από τις καινοτιμίες που εισάγει το νέο αυτό ψηφιακό νόμισμα είναι το λεγόμενο
Bitpesa, που σχετίζεται με τις διεθνείς μεταφορές χρημάτων. Όπως εκτιμούν αρκετοί αναλυτές, το Bitpesa απειλεί να μετατρέψει το τρόπο πληρωμών στον αναδυόμενο κόσμο, δημιουργώντας δυνατότητες τεράστιας εξοικονόμησης για όσους μέχρι πρόσφατα ήταν υπόδουλοι των δυτικών τραπεζικών συστημάτων

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ WIFI ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

danger-wifi-school
«Όποιος βάζει wifi σε σχολείο θα πρέπει να φυλακιστεί για το υπόλοιπο της ζωής του…»
Αυτή η δραματική δήλωση είναι εκ στόματος του κ. Barrie Trower που έχει ασχοληθεί με το θέμα των μικροκυμάτων, ίσως όσο κανένας άλλος…

ΕΞΑΡΣΗ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΒΡΑΙΩΝ!!! ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ!!!


GALLIA
ΠΑΡΙΣΙ. Το φάσμα του αντισημιτισμού επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από την Ευρώπη, καθώς η οργή για τα γεγονότα στη Γάζα προκαλεί βίαια επεισόδια και θέτει στο στόχαστρο εβραϊκές κοινότητες ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων.
Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς χαρακτήρισε την καταπολέμηση του αντισημιτισμού εθνική στρατηγική. Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μετέβη χθες στο Σαρσέλ, προάστιο βορείως του Παρισιού, στο οποίο σημειώθηκαν βίαια επεισόδια και λεηλασίες στο περιθώριο διαδήλωσης υπέρ των Παλαιστινίων, για να καταγγείλει «σοβαρά αδικήματα» και «αντισημιτικές βιαιότητες». «Οταν στρέφεται κανείς εναντίον μιας συναγωγής, όταν καίει ένα παντοπωλείο γιατί ανήκει σε Εβραίο, διαπράττει μια αντισημιτική ενέργεια. Τα πράγματα πρέπει να χαρακτηρίζονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Πολλά καταστήματα της πόλης λεηλατήθηκαν προχθές, κυρίως ένα παντοπωλείο με εβραϊκά προϊόντα διατροφής, το οποίο είχε αποτελέσει στόχο επίθεσης με χειροβομβίδα, τον Σεπτέμβριο του 2012, του πυρήνα τρομοκρατών Cannes-Torcy που εξαρθρώθηκε λίγο αργότερα.Τα βίαια επεισόδια στο Σαρσέλ, τα καμένα αυτοκίνητα, οι λεηλασίες σε δημοτικές εγκαταστάσεις σημειώθηκαν έπειτα από μια συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους της Γάζας, η οποία δεν είχε λάβει άδεια να πραγματοποιηθεί. Δεκαοκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν, από τους οποίους 11 παραμένουν υπό κράτηση, μεταξύ τους τέσσερις ανήλικοι.
Το Σάββατο, μια άλλη διαδήλωση, που ούτε αυτή είχε επιτραπεί να γίνει στο Παρίσι, είχε προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ της Αστυνομίας και νεαρών διαδηλωτών. «Δεν είναι η απαγόρευση της διαδήλωσης που προκαλεί τη βία, είναι η βία που προκαλεί την απαγόρευση της διαδήλωσης», υπογράμμισε χθες ο Καζνέβ έξω από τη συναγωγή του Σαρσέλ, επαναλαμβάνοντας ότι «αναλαμβάνει» την ευθύνη της επιλογής για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι «νόμιμο» να μπορεί να εκφράζεται μια θέση για τις εξελίξεις στη Γάζα, όπου εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου. Αντίθετα, έκρινε «απαράδεκτο να εκδηλώνονται επιθέσεις εναντίον συναγωγών ή καταστημάτων γιατί ανήκουν σε Εβραίους. Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες ενέργειες». Ο υπουργός συνάντησε στη συναγωγή μέλη της εβραϊκής κοινότητας του Σαρσέλ. «Οταν υπάρχουν εντάσεις, αυτές πρέπει να αμβλύνονται», δήλωσε.
kathimerini.gr

Mόνο στην Αλβανία: Παγκόσμια πατέντα της αλβανικής τροχαίας με εικονικά περιπολικά στους δρόμους σαν τα σκιάχτρα!


troxaia-alvania
Εικονική πραγματικότητα εν δράση στην Αλβανία…Λένε ότι ο φόβος φιλάει τα έρημα…και τους Αλβανούς οδηγούς τα εικονικά αυτοκίνητα της τροχαίας.
Πιο αποτελεσματικό και από τους τροχονόμους τα ομοιώματα των αυτοκινήτων της τροχαίας που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αλβανίας.
Σύμφωνα με το himara.gr ο τρόπος αυτός που επινοήθηκε λόγο έλλειψης προσωπικού, δείχνει να αποφέρει αποτελέσματα στην Αλβανία, καθώς, μόλις οι οδηγοί τα βλέπουν αρχίζουν και μειώνουν την ταχύτητα των οχημάτων.
makeleio.gr

Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και νέο κραχ στα Ταμεία


κατάργηση-των-φόρων-υπέρ-τρίτων-και-νέο-κραχ-στα-Ταμεία
 Οριστικό τέλος μπαίνει στους φόρους υπέρ τρίτων από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο όμως από την αρχή του νέου έτους θα οριστικοποιηθεί.
Πρόκειται για μια μακρά λίστα φόρων υπέρ τρίτων που δεν έχουν όμως κανένα ανταποδοτικό όφελος.
Υπολογίζεται ότι θα επιφέρουν απώλειες 470 ευρώ στα επικουρικά και μετοχικά Ταμεία δικηγόρων, μηχανικών, ενστόλων αρτοποιών χημικών κλπ όμως δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής οι κατάργηση θα γίνει.
Οι κοινωνικοί πόροι που καταργούνται
  • Τα έσοδα από τη συμμετοχή του ΟΤΕ σε ποσό 2/5 για την παροχή συντάξεων του ειδικού λογαριασμού πρόνοιας φυματικού προσωπικού
  • ΕΤΑΑ τομέας πρόνοιας δικηγόρων, καταβάλλεται εισφορά υπερ του φορέα σε οποιαδήποτε δημοσίευση τροποποιητικού καταστατικού εταιρείας
  • Τομέας πρόνοιας κληρικών. Εισφορά 4% σε αποδείξεις δαπανών και η εισφορά στα κεριά
  • ΕΤΑΑ τομέας πρόνοιας δικηγόρων. Έσοδα 0,85% από τις χρηματικές που επιβάλλονται.
  • Τομέας πρόνοιας προσωπικού εταιρειών τσιμέντου. 2% στην τιμή πώλησης του τσιμέντου
  • Τομέας πρόνοιας δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων. 2% στα ενοίκια δήμων, δημοτικών ιδρυμάτων και σε έργα.
  • Προσωπικό ιπποδρομιών. 10% από τα δελτία που δεν εξαργυρώνονται και 0,5% των ακαθάριστων εισπράξεων.
  • Τομέας πρόνοιας εργαζόμενων στην ΕΥΔΑΠ. 1% από κάθε λογαριασμό και 1% από κάθε προμήθεια της ΕΥΔΑΠ
  • Επικουρικό Ταμείο Χημικών. 0,01 από τις ποσότητες τσιμέντου, οινοπνεύματος και ζύμης αρτοποιίας.
  • Επικουρικό Ταμείο Αρτοποιών. 0,40 ευρώ για κάθε 25 κιλά αλεύρι
newsit.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...