Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣΑΘΗΝΑ 15-8-2014.

Δεκαπενταύγουστος των Ελλήνων. Η ημέρα που τιμούμε την μετάβαση τής Υπεραγίας Θεοτόκου στις αγκάλες τού Θεού. Η ένωση τής Μητέρας τού Χριστού Μας και πάλι με τον Υιό της.

Η Πίστη τής Φυλής μας είναι εδραιωμένη επάνω σε θυσίες, σε οράματα, σε θαύματα αγάπης τής Παναγιάς μας. Δεν είναι μια σχέση φκιασιδωμένη για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους. Είναι η αγάπη τού παιδιού προς την μάνα, η οδός τής αλήθειας που μάς συνδέει με τον παρηγορητικό και παρακλητικό λόγο προς τον Θεό Πατέρα. Είναι ακόμη το Ιερό Στράτευμα των Ελλήνων, το Αυτοκρατορικό και Αποστολικό Έθνος που μάχεται ως ένας Στρατιώτης κάτω από την καθοδήγηση τής Υπερμάχου Στρατηγού.

Και τώρα, μέσα στις φλόγες των απίστων και των σταυρωτήδων και των σύγχρονων Ιούδων που μάς ζώνουν, σε τούτη την Μητέρα των Μαχών, η Παναγιά μάς καθοδηγεί να βαδίσουμε μπροστά στο Πεδίο τού Θυσιαστηρίου, στο Πεδίο τής Τιμής και να ενωθούμε όλοι οι Αληθινοί Έλληνες κάτω από τα Λάβαρα Χριστού και Ελλάδος. Να συναντηθούμε και να πανηγυρίσουμε τον Θρίαμβο τής Αλήθειας και τού Φωτός επί τού ψεύδους και τού σκότους των Εφιαλτών και των Αντίχριστων Νεοταξιτών.

Υπεραγία Θεοτόκε, εκεί ψηλά, στο πλευρό τού Δεσπότη και Βασιλέα Χριστού, Σώσον Ημάς και Οδήγησον σε Νίκη Ένδοξη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ όπως το γράφουν τα “ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ”

SN3O0024

Η σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και με τον τρόπο που έχει δημιουργηθεί, έχει “τρελάνει” τους Έλληνες, διότι κανείς δεν μπορεί να διακρίνει, ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ σε όλα αυτά που συμβαίνουν.
Δικαίως λοιπόν έχουν αντιληφθεί πως ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ χωρίς όμως να γνωρίζουν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, αφού ακόμα και στα σχέδια συνομωσίας , η εικόνα είναι μπερδεμένη. Σήμερα θα το ξεμπερδέψουμε αυτό το «κουβάρι», για να μάθουμε ΑΚΡΙΒΩΣ βάσει ποιού σχεδίου φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση, αλλά και να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ όλο το βρώμικο και ύπουλο σχέδιο, που ετοιμάζουν για το μέλλον.
Αυτή η αποκάλυψη θα έχει ένα αποτέλεσμα. ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ, προς όφελος των Ελλήνων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΟΜΒΕΣ:”ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ MERCEDES ΚΑΙ ΤΟΥΟΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ-ΠΗΓΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ-ΕΜΠΛΕΞΑ ΣΕ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ”!-ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

S7-Toyota-et-Mercedes-tres-forts-en-terme-de-relation-clientele-40371

Το όνειρο να αποκτήσει ολοκαίνουργια και αξιόπιστα αυτοκίνητα μετατράπηκε μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα σε παγίδα θανάτου, μέσα στην οποία-όπως καταγγέλει ο αναγνώστης του makeleio.gr-φέρεται να σώθηκε από καθαρή τύχη!
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Κος Παναγιώτης Σπίνουλας,  έζησε μια ιστορία τρόμου που θα μπορούσε να είναι και μέρος σεναρίου κινηματογραφικής ταινίας που γράφτηκε κάτω από τις πολυδιαφημισμένες λαμαρίνες των οχημάτων του, που ανήκουν σε δύο από τις πλέον διάσημες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.Οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένα δύο αυτοκίνητα των εταιρειών:MERCEDES-BENZ-DAIMLER  και TOYOTA MOTOR CORPORATION.
Οι καταγγελίες του Παναγιώτη Σπίνουλα για αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους , Smart Pure και Τoyota Aygo ,συνθέτουν το παζλ της πραγματικά απίστευτης ιστορίας που έχει πάρει ήδη τον δρόμο της ελληνικής δικαιοσύνης.
Σας παραθέτουμε τα γεγονότα ,όπως τα περιγράφει ο καταγγέλλων- για την βλάβη του εγκεφάλου στο Smart Pure που προκαλούσε εν κινήσει το σβήσιμο του κινητήρα του καθώς και την μη ενεργοποίηση του αερόσακου κατά την σοβαρή πρόσκρουση του Τoyota Aygo σε τροχαίο ατύχημα:
“Κυρίες Κύριοι,
Κυκλοφορούν αυτοκίνητα (ελαττωματικά) και δεν το ξέρουμε…;;; Αν διαπιστώσουμε την παραμικρή δυσλειτουργία πρέπει να επισκεφτούμε το συντομότερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο αν έχουμε αυτοκίνητο της “TOYOTA MOTOR CORPORATION” η της “ MERCEDES-BENZ-DAIMLER” και να ζητήσουμε να μας δώσουν πιστοποίηση, που να μας πιστοποιεί εγγράφως ότι το δικό μας αυτοκίνητο δεν συγκαταλέγετε σε αυτά που ενδεχομένως μπορεί να ακινητοποιηθούν εξαιτίας άγνωστης βλάβης αν πρόκειται για την “MERCEDES-BENZ-DAIMLER ”.
Όπως επίσης αν πρόκειται για αυτοκίνητο της “TOYOTA MOTOR CORPORATION” ότι, δεν θα κολλήσει το γκάζι ή ο επιταχυντής, ότι θα λειτουργήσει το σύστημα ασφάλειας (αερόσακοι και ζώνες ασφαλείας) σε περίπτωση που παραμορφωθεί ο διαμήκης άξονας (κοινώς σασί) εξαιτίας ατυχήματος.
Οι συγκεκριμένες εταιρείες “MERCEDES-BENZ-DAIMLER” & “TOYOTA MOTOR CORPORATION” πρέπει εγγράφως να μας επιβεβαιώσουν ότι δεν κυκλοφορούμε με (ελαττωματικό) αυτοκίνητό τους. Εάν δεν σας δώσουν εγγράφως πιστοποίηση θα έπρεπε να προβληματιστείτε, εμένα με έχουν μπλέξει σε εξαντλητικούς δικαστικούς αγώνες μέχρι να αποσιωπηθεί το θέμα ασφαλείας που έχουν με τα οχήματά τους οι δισεκατομμυριούχοι κατασκευαστές αυτοκινήτων “MERCEDES-BENZ-DAIMLER” & “TOYOTA MOTOR CORPORATION”.
Συνεχίζω να ενημερώνω όσους Έλληνες μπορώ ότι τα αυτοκίνητα της MERCEDES-BENZ-DAIMLER & της TOYOTA MOTOR CORPORATION παρουσιάζουν ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ…….!!!!
Δεν είναι πραγματικά άξιον απορίας το γεγονός ότι ακόμα κανένας από τους Έλληνες δημοσιογράφος δεν θίγει το θέμα στην Ελλάδα….; Πόσους ακόμα Έλληνες πολίτες θα αφήσουν να θυσιαστούν οι μάχιμοι δημοσιογράφοι ….; Πόσο ακόμα θα αποσιωπούν….; Ποιόν φοβούνται…;
Δεν παραδέχτηκαν οι εταιρείες και ομολόγησαν στο Υπουργείο Μεταφορών η μεν MERCEDES-BENZ-DAIMLER δια του εκπρόσωπου τους τεχνικού επιθεωρητού κ. ΓΟΥΛΑΡΑ και η δε TOYOTA MOTOR CORPORATION δια του εκπρόσωπου τους τεχνικού επιθεωρητού κ. ΔΑΝΟΠΟΥΛΟΥ……; Επιθεωρητές που έχουν ειδική κατάρτηση σε θέματα ασφαλείας τους ξεσκέπασαν και προσπάθησαν να ενημερώσουν το Ελληνικό κράτος για να σωθούν ανθρώπινες ζωές με κίνδυνο την απόλυσή τους και την δίωξή τους τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους , με θάρρος θυσιάστηκαν για το καλό του δημόσιου συμφέροντος όπως είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.
Τι άλλο περιμένουν…; Μήπως την απόφαση των ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ…; Σύντομα ελπίζω να εκδώσουν απόφαση αφού κινδυνεύει το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας αφού όσοι οδηγούν αυτοκίνητα της MERCEDES-BENZ-DAIMLER & της TOYOTA MOTOR CORPORATION κινδυνεύουν ΘΑΝΑΣΙΜΑ στην Ελλάδα γιατί όσο αφορά τα μνημόνια και τις νέα μεθόδους των αντιδημοκρατικών καταδιώξεων, αυτά…. Εφαρμόζονται άμεσα, πιστά με μεγάλη ευλάβεια και πειθαρχία, χωρίς αναβολές και παρεκκλίσεις…. Τιμωρούνται μέχρι εξόντωσης οι φιλήσυχοι άνεργοι και οι οικογένειές τους, αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν φυλακίζονται και καταδικάζονται ή τους ανοίγει το κεφάλι (κάποιος) πιστός φύλακας του δημόσιου αγαθού που είναι η ασφάλεια δηλ. η διαφύλαξη πάση θυσία της ασφάλειας των έντιμων , φιλήσυχων, νομοταγών πολιτών….!!!!
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Σπίνουλας
Το makeleio.gr παραθέτει-αλλά δεν υιοθετεί τις καταγγελίες- των οποίων η ορθότητα θα αναδειχθεί στην διακαιοσύνη.
Προσφέρουμε το δημοσιογραφικό βήμα μας στις αυτοκινητοβιομηχανίες ,τις οποίες καταγγέλλει ο αναγνώστης μας, για να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους για τα γεγονότα.
Σας παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα που μας κοινοποίησε ο Κος Σπίνουλας σχετικά με την διαμάχη του με τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες και τους αντιπροσώπους τους:
minisi-mercedes-1-ok
minisi-toyota-ok
1η-Βεβαίωση-toyota-ok
Πραγματογνωμοσύνη-ΤΕΕ-001-ok

καταγγελια-MERCEDES-1-3-001-ok

Η “ΚΑΝΑΛΑΡΧΙΣΣΑ” Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μαζί με Κοντομηνά και τον “ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ” Λαζόπουλο σε ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στο Ιόνιο (ΦΩΤΟ)

51

Τα καταγάλανα νερά του Ιονίου απολαμβάνει η παρουσιάστρια του Alpha Kωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η Κωνσταντίνα κάνει αυτες τις ημέρες κορυαζιέρα με το σκάφος του προέδρου του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά ο οποίος όπως γράφει το περιοδικό Hello, επέλεξε το Ιόνιο το οποίο και αγαπά πάρα πολύ!
52
Η Κωνσταντίνα που είναι στην κρουαζιέρα μαζί με την αδελφή της είναι καλεσμένη του Δημήτρη Κοντομηνά μαζί με τον αγαπημένο του φίλο Λάκη Λαζόπουλο.
53
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό η παρέα τρώει σε γνωστό εστιατόριο στο Φισκάρδο, ενώ ο πρόεδρος του Alpha είναι σε πολύ καλή διάθεση όχι μόνο γιατί είναι πολύ καλά στην υγεία του αλλά γιατί πρόσφατα έγινε παππούς αφού η κόρη του Μαρία απέκτησε δίδυμα!Δείτε ακόμα

ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΡΙΩΡΟΦΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΘΕΩΝ

ekklisia-tou-satana
Η πρώτη στην Ουκρανία και σε ολόκληρη την μετα-σοβιετική κρατική θρησκευτική κοινότητα,, ανοιχτά και νόμιμα, με βάση το Σύνταγμα της Ουκρανίας, ομολογούν τον «Dyavolopoklonnichestvo» (Παραδοσιακό σατανισμό) της κοινότητας «Μπόζιτσι» που δρα στην περιοχή Τσερκάσι.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΑΣΜΟΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ… ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ… Η ΑΓΕΝΝΗΤΗ ΤΟΤΕ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ… ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ…!!! ΦΩΤΟ


anastasia-isaak
Παραλίμνι: Πέρασαν 18 χρόνια από τον μαύρο Αύγουστο, που ο Τάσος Ισαάκ πρώτα έπεφτε αιμόφυρτος από τα χτυπήματα των Γκρίζων Λύκων και λίγες μέρες μετά ο Σολωμός Σολωμού κρεμόταν από τον ιστό καθώς δεχόταν τα πυρά των κατακτητών. Ο λαός έδωσε βροντερά το «παρών» στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των δύο ηρώων από το Παραλίμνι και έδωσε το πιο ζεστό του χειροκρότημα στην κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, η οποία γεννήθηκε λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του πατέρα της και φέτος έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια.

Ενώ η Τουρκία “γράφει” κανονικά το εμπάργκο, εμείς κάνουμε εχθρούς τους Ρώσους


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ - ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την κατάσταση με το ρωσικό εμπάργκο και προσπαθεί να αναλάβει την τροφοδοσία με αγροτικά κ.λ.π. προϊόντα της ρωσικής αγοράς. Αναρωτιόμαστε: Καλά η Τουρκία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ; Γιατί λοιπόν η Ελλάδα σπεύδει να είναι υποτελής σε Ομπάμα και Μέρκελ, ενώ η Τουρκία τους “γράφει” κανονικά; Τι στο διάολο συμβαίνει; Τι πολιτικούς, τέλος πάντων έχουμε εμείς;

Συλλήψεις στο Κοσσυφοπέδιο Ισλαμιστών- Συναγερμός στα Σκόπια > ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΚΙΛ;;;


Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε 40 πολίτες του Κοσσυφοπεδίου που αποτελούν εν δυνάμει απειλή για την ασφάλεια, αφού υπήρξαν μέλη του εξτρεμιστικού ισλαμικού ΙΚΙΛ και της ομάδας ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και είχαν λάβει μέρος σε μάχες στη Συρία και το Ιράκ.

Αλεξανδρής: Αντισυνταγματική η είσοδος εφοριακών σε σπίτια


aleksandrhs-antisyntagmatikh-h-eisodos-eforiakwn-se-spitia
Αντισυνταγματική βρίσκει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε ανακοίκνωσή του την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) με την οποία ανοίγει ο δρόμος για εφόδους ελεγκτικών αρχών σε σπίτια πολιτών που οφείλουν στο δημόσιο.

Κατέρρευσε τράπεζα στη Βουλγαρία > Χάνονται οι καταθέσεις!


Κατέρρευσε τράπεζα στη Βουλγαρία. Χάνονται οι καταθέσεις!Σύμφωνα με το Πρακτορείο ΒΤΑ, εκατοντάδες οργισμένοι καταθέτες της Corporate Commercial Bank, διαδήλωσαν χθες έξω από το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας, απαιτώντας την άμεση απόδοση των χρημάτων τους.

Βρετανικές πωλήσεις όπλων στην Τουρκία...…και απο εκει στους ισλαμοφασιστες


Προς την Κυπριακή Κυβέρνηση,
τον Υπουργό ΄Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής,
αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί δια του ΥΠΕΞ εξ΄όσων γνωρίζουμε τίθενται συνήθως οι ερωτήσεις ή γίνονται παραστάσεις προς ξένες κυβερνήσεις εκτός εάν γίνουν από ανώτερο όργανο όπως τον ίδιο τον Πρόεδρο σε ψηλότερο επίπεδο.

Παράδειγμα ήθους ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ @fake_newsGr
Παράδειγμα ήθους ο Άδωνις Γεωργιάδης,βρήκε εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ και το παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του για να πληρώσει το φόρο!

Γιατι οι Νεοφιλελέδες”μπερδεύουν”το…average με το median ;


busted_retirement
.
Επειδή κάπου πήρε το μάτι μου κάτι “φιλελεύθερο” για το μέσο εισόδημα στον παράδεισο που λέγεται ΗΠΑ, να ξεκαθαρίσουμε μερικά βασικά πραγματάκια για να μην τα παρουσιάζουν κάποιοι καταπώς τους βολεύει:
1. Άλλο πράγμα το average (mean) και άλλο το median. Το median ουσιαστικά χωρίζει τον πληθυσμό στα δύο και σου λέει πόσα παίρνει αυτός που βρίσκεται στη μέση (τα μισά νοικοκυριά παίρνουν περισσότερα απ το median και τα άλλα μισά λιγότερα). Αυτό έχει τεράστια διαφορά απ το average που είναι απλά ένας μέσος όρος που “φουσκώνει” εξαιτίας των εισοδημάτων των “μεγάλων” και κουκουλώνει τις ανισότητες.

O ΓΑΠ συνομιλούσε με το Κατάρ που χρηματοδοτεί την Αλ-Καϊντα και το ISIS !

assets_LARGE_t_420_53837741
Εκτός από την θεσμική και φιλανθρωπική υποστήριξη από το Κατάρ, την Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της (συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών της Συρίας και του Ιράκ) λαμβάνουν σημαντική οικονομική υποστήριξη από ιδιωτικούς χορηγούς  !

«Οι Έλληνες έχουν καταλάβει 16 νησιά μας στο Αιγαίο»! Όταν η Τουρκία χάνει μέτρο και λογική


οι-έλληνες-έχουν-καταλάβει-16-νησιά-μας-στο-αιγαίο
 Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ  <<Περυσινά ξινά σταφύλια>> θυμήθηκαν και επανέφεραν στο προσκήνιο ανήμερα των τουρκικών Προεδρικών εκλογών δυο  τουρκικές εφημερίδες: Και τα <<περυσινά ξινά σταφύλια>> δεν ήταν παρά μια επίσκεψη  τον …περαμένο Σεπτέμβριο του τότε Αρχηγού ΓΕΣ Αθανασίου Τσέλιου στο Φαρμακονήσι και στην Καλόλιμνο, τη οποία  »ξέθαψαν» για να αποτελέσει »ειδησεογραφική» αφορμή προκειμένου  να επαναφέρουν τον αβάσιμο, ανιστόρητο ισχυρισμό ότι  νησιά και βραχονησίδες - ανάμεσά τους και τα προαναφερθέντα- είναι, δήθεν,  αμφισβητούμενου καθεστώτος. 

Η Cumhuriyet (10.08) με τον τίτλο «Ελληνικά φυλάκια στα νησιά του Αιγαίου» γράφει ότι υπήρξαν ισχυρισμοί πως σε αμφισβητούμενα νησιά και βραχονησίδες στη θάλασσα του Αιγαίου συστάθηκαν από την Ελλάδα φυλάκια και τοποθετήθηκαν στρατιώτες.(Σημ.Συντάκτη: Προφανώς εννοεί η βελτίωση υποδομών των εκεί ευρισκομένων  από πάρα πολλών ετών Φυλακίων).  Ακόμα αναφέρει ότι τα φυλάκια που συστάθηκαν σε δύο νησιά, επιθεωρήθηκαν από τον Διοικητή των Χερσαίων δυνάμεων της Ελλάδος και αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα φωτογραφίες σχετικά με την επιθεώρηση.

Ο μύθος του Καιάδα. Οι Σπαρτιάτες δεν πέταγαν στη χαράδρα τα ασθενικά παιδιά, αλλά προδότες, εγκληματίες και αιχμαλώτους…

ο-μύθος-του-καιάδα
 Σύμφωνα με τον μύθο οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πετούσαν τα ασθενικά τους παιδιά στον Καιάδα. Αυτό όμως που επιβεβαιώνεται από την έρευνα, είναι ότι στον Καιάδα οι Σπαρτιάτες δεν έριχναν τα προβληματικά παιδιά. Εκεί εκτελούσαν τους καταδικασμένους σε θάνατο, τους επίορκους, τους προδότες, τους εγκληματίες και τους αιχμάλωτους πολέμου. Στον Καιάδα κατέληξε ο ήρωας του Β΄ Πελοποννησιακού πολέμου Αριστομένης ο Ανδανιεύς, μαζί με 50 αιχμάλωτους Μεσσηνίους, αλλά εκεί επρόκειτο να πετάξουν και τον βασιλιά Παυσανία που είχε καταδικαστεί σε θάνατο ως προδότης….
ο-μύθος-του-καιάδα-1Ο Καιάδας, το σπηλαιοβάραθρο του «τρόμου», βρίσκεται κοντά στο χωριό Τρύπη, 10 χλμ. από τη Σπάρτη, δίπλα στο δημόσιο δρόμο Σπάρτης – Καλαμάτας. Η ύπαρξη βαράθρου με ανθρώπινα οστά στην Τρύπη ήταν για πολλά χρόνια γνωστή, αλλά η πρώτη επίσημη επιτόπια έρευνα έγινε το 1983. Τα περισσότερα οστά ήταν όντως ανθρώπινα. Οστά βρέθηκαν και σε φυσικές σχισμές και σε εσοχές ψηλότερα από το σημερινό δάπεδο.
Η ανατροπή του μύθου
Σύμφωνα με την ανθρωπολογική μελέτη πρόκειται για σκελετούς που ανήκουν σε άνδρες και λίγοι σκελετοί προέρχονται από γυναίκες. Άρα καταρρίπτεται ο μύθος για νεογέννητα που δήθεν πετούσαν εκεί λόγω αναπηρίας. Άλλωστε πολλοί διακεκριμμένοι Σπαρτιάτες δεν ήταν αρτιμελείς όπως ο ποιητής Τυρταίος που ήταν τυφλός κι ο βασιλιάς Αγησίλαος που ήταν χωλός.
Προφανώς, το σπηλαιοβάραθρο χρησιμοποιήθηκε από τους Σπαρτιάτες κυρίως στη διάρκεια των Μεσσηνιακών πολέμων για την καταδίκη σε θάνατο των εχθρών της Σπάρτης ή των προδοτών. Στον Καιάδα μάλιστα είχε αποφασιστεί να πεταχτεί και το πτώμα του καταδικασμένου σε θάνατο, προδότη βασιλιά της Σπάρτης, Παυσανία, κάτι που τελικά δεν έγινε. Μαζί με τα οστά στον Καιάδα βρέθηκαν και αιχμές από βέλη και δόρατα.
Ένα θραύσμα κρανίου είχε καρφωμένη πάνω του την αιχμή βέλους. Βρέθηκαν επίσης, λύχνοι και σιδερένιοι χαλκάδες-δεσμά. Άρα επιβεβαιώνεται και η θεωρία ότι εκτελούσαν εκεί φυλακισμένους ή αιχμαλώτους. Ο κατακρημνισμός ήταν ένας ατιμωτικός θάνατος, γιατί αφορούσε εγκληματίες και επειδή το σώμα έμενε άταφο άρα η ψυχή του εγκληματία δεν θα έβρισκε ποτέ γαλήνη. Ήταν η αιώνια τιμωρία….
σπηλαιοβάραθρο-καιάδα
Η αρχή του μύθου
Ο μύθος με τα ασθενικά παιδιά ξεκίνησε από τον Πλάτωνα, ο οποίος στην «Πολιτεία» έκανε λόγω για θανάτωση ασθενικών βρεφών σε βάραθρο. Βέβαια ο Πλάτωνας αναφερόταν στην κλασική Αθήνα και όχι στη Σπάρτη. Ίσως ο μύθος λοιπόν να ταυτίστηκε με μια αναφορά του Πλουτάρχου στον βίο του Λυκούργου για τους «Αποθέτες». Σύμφωνα μ” αυτή οι Σπαρτιάτες οδηγούσαν τα νεογέννητα σε μια επιτροπή γερόντων. Αν το πόρισμα της επιτροπής ήταν αρνητικό σήμαινε ότι το παιδί δεν θα ήταν ικανός πολίτης για τη Σπάρτη.
Τότε το οδηγούσαν στους «Αποθέτες», ένα βάραθρο κάπου στον Ταΰγετο, έτσι ώστε το ασθενές βρέφος να πεθάνει μεν, αλλά ο θάνατός του να μη βαρύνει την πολιτεία. Η έρευνα υποστηρίζει ότι σ΄ αυτή την περίπτωση υπήρχαν εξακριβωμένες βαριές δυσμορφίες και όχι ελαφρές αναπηρίες. Προφανώς αυτό ίσχυε και για τα παιδιά εκτός γάμου.
Οι εκτελέσεις των αιχμαλώτων
Ο Ηρόδοτος κάνει λόγο για εκτελέσεις αιχμαλώτων που γίνονταν πάντα νύχτα αλλά στη φυλακή. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Καιάδα. Ίσως εκεί να ρίχνονταν τα σώματα μετά την εκτέλεση. Υπάρχουν ελάχιστες μαρτυρίες για ανθρωποκτονίες στη Σπάρτη και ακόμη λιγότερες για τις ποινές που επιβάλλονταν. Γενικότερα, στην αρχαιότητα οι αναφορές είναι περιορισμένες.
οι-εκτελέσεις-των-αιχμαλώτων
Η μυθολογία με τον Καιάδα φαίνεται να ξεκίνησε το 1904 μετά από έρευνα στο σπηλαιοβάραθρο. Τα οστά που βρέθηκαν θεωρήθηκε ότι ανήκαν σε μικρά παιδιά και γι αυτό οι αρχαιολόγοι της εποχής κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έριχναν στον γκρεμό τα ανάπηρα παιδιά. Το 1956 που η επιστήμη είχε προχωρήσει ξεκίνησε επιστημονική έρευνα με τη μέθοδο του άνθρακα 14, που απέδειξε ότι τα ευρήματα των οστών ανήκαν κυρίως σε ενήλικους και έφεραν κατάγματα.
Κατά τη δεκαετία του 1980, αλλά και το 2003, αρχαιολογικές και σπηλαιολογικές αποστολές έβαλαν στόχο να επιβεβαιώσουν τη θεωρία καταρρίπτοντας το μύθο περί ασθενικών βρεφών. Οι επιστήμονες κατέβηκαν στον Καιάδα τουλάχιστον μέχρι κάποιο σημείο. Το κατά πόσο έφτασαν στον «πάτο» του πηγαδιού αυτό δεν το ξέρουμε. Άλλωστε μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια είναι πιθανό η γεωλογική δομή του Καιάδα να έχει αλλάξει.
Σημασία έχει ότι η έρευνα απέδειξε πως η πολυθρύλητη σπαρτιάτικη σκληρότητα, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα, ήταν μια λανθασμένη εκτίμηση και η διαιώνιση αυτού του ισχυρισμού, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και όχι της ιστορικής αλήθειας….

Εικόνες αποκάλυψης από μεταλλεία χρυσού στον Καναδά – Στην Ελλάδα γιατί δεν «παίζει» η είδηση;

canada-630x400
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την Τετάρτη 6 Αυγούστου η Περιφέρεια Καριμπού της Βρετανικής Κολομβίας στην περιοχή που επλήγη από την καταστροφική κατάρρευση του φράγματος αποβλήτων στο μεταλλείο χαλκού-χρυσού Mount Polley. Η διάρρηξη του φράγματος τα ξημερώματα της Δευτέρας 4 Αυγούστου απελευθέρωσε 10 δισεκατομμύρια λίτρα νερού και 4,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τελμάτων εμπλουτισμού, προκαλώντας ρύπανση σε αρκετά ρέματα, ποτάμια και λίμνες της περιοχής.

Μετά τον «Τάφο της Αμφίπολης» οι Σκοπιανοί πρέπει να μετακομίσουν…;

Μεγ. Αλέξανδρος
Γεωπολιτική χρονική συγκυρία- ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
Την στιγμή που οι νεοποχίτες και τα όργανα τους βλ. τρομοκράτες –ισλαμοφασίστες της ISIL κατακρεουργούν την Μεσοποταμία , μια τεραστίου μεγέθους αρχαιολογική ανακάλυψη από τα σπάγχνα της Μακεδονίτισσας Γης φέρνει στο μυαλό μας τον Έλληνα- Μακεδόνα Βασιλιά Μέγα Αλέξανδρο, τον παγκόσμιο αναμορφωτή  που γιόμισε με πολιτισμικό φώς την ίδια γή της Μεσοποταμίας που  εδώ  και χρόνια την μακελεύουν οι¨ Έμποροι των Εθνών¨.
Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ*
 (Ἔζησε περίπου 300 χρόνια πρὶν τὸν Μ. Ἀλέξανδρο)
1.4. Ἑρμηνεία τοῦ δεύτερου ὁράματος
ἀπὸ τὸν Ἀρχάγγελο Γαβριήλ (Δανιήλ η΄ 16-17, 19, 21-22)
16. Καὶ ἄκουσα τὴ φωνή κάποιου ἄνδρα ἀνάμεσα στὶς ὄχθες τοῦ ποταμοῦ Οὐβάλ, ὁ ὁποῖος φώναξε καὶ εἶπε· «Γαβριήλ, ἐξήγησε σ’ ἐκεῖνο τὸν ἄνθρωπο τὸ νόημα τοῦ ὁράματος».
17. Καὶ ἦλθε ὁ Γαβριήλ καὶ στάθηκε κοντά μου. …
19. Καὶ εἶπε· …

Τρόικα: Ξεχάστε τις 100 δόσεις για τα χρέη σε εφορία και ταμεία! Κατασχέσεις για όσους «χάσουν» 3 δόσεις!

τρόικα-ξεχάστε-τις-100-δόσεις-για-χρέη-σε-εφορία-και-ταμεία
Μπορεί κάθε μήνα να δημιουργούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1 δισ. ευρώ αλλά η τρόικα βάζει εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για γενναία ρύθμιση και 100 δόσεις για την αποπληρωμή χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προβλέπει 24 ως 100 δόσεις, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, με την ελάχιστη καταβολή να αρχίζει από τα 50 ευρώ. Στόχος είναι να ανακουφιστούν 3.380.358 φορολογούμενοι με χρέη στην Εφορία και 1.243.000 ασφαλισμένοι με οφειλές προς τα Ταμεία.

Αλλη η τιμή της ζωής στο Ελληνικό και άλλη στη Μύκονο..

άλλη-η-τιμή-της-ζωής-στο-Ελληνικό-και-άλλη-στη-Μύκονο
 Ολοι θυμόμαστε την τραγωδία στο λούνα πάρκ του Ελληνικού. Τότε που ολοι έπεσαν με πρώτα τα κανάλια να φάνε τον τότε Δήμαρχο. Ο λόγος απότι φαίνεται περίτρανα με τα οσα έγιναν στη Μύκονο, που η δήμαρχος περνάει χαλαρά, ήταν ότι με εντολή άνωθεν στοχοποιήθηκε ο δήμαρχος που έλεγε οχι σε Λάτση και συγκυβέρνηση. Βλέπεις άλλη τιμή έχει η ζωή ενός παιδιού στο Ελληνικό και άλλη στη Μύκονο.

Νέα γκάφα: Μπλοκάρονται και οι αποζημιώσεις των παραγωγών για το εμπάργκο της Ρωσίας λόγω ΕΝΦΙΑ

μπλοκάρονται-και-οι-αποζημιώσεις-των-παραγωγών-λόγω-ΕΝΦΙΑ
Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση μέσα στο κατακαλόκαιρο καθώς η ΠΟΛ 1022/24-1-2012 απαγορεύει τις πληρωμές και τέτοιου είδους ρυθμίσεις εάν υπάρχουν επιβεβαιωμένα χρέη Τέλος δεν έχει το απίστευτο μπάχαλο που έχει δημιουργήσει ο ΕΝΦΙΑ και η αστοχία από τη μεριά του υπουργείου Οικονομικών στο συγκεκριμένο θέμα. 

«Πειραματιστείτε» ελεύθερα για τον Έμπολα! Η απελπισία του ΠΟΥ μπροστά στην πανδημία

πειραματιστείτε-ελεύθερα-για-τον-έμπολα-η-απελπισία-του-ΠΟΥ-μπροστά-στην-πανδημία
Το πράσινο φως για τη χορήγηση μη εγκεκριμένων φαρμάκων ή εμβολίων, άγνωστης μέχρι τώρα αποτελεσματικότητας και ενδεχόμενων παρενεργειών, για την πειραματική θεραπεία ή πρόληψη του Έμπολα άναψε ο ΠΟΥ!
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έκρινε ότι είναι ιατρικά δεοντολογικό να χορηγούνται μη εγκεκριμένα φάρμακα ή εμβόλια, για την πειραματική θεραπεία ή πρόληψη της θανατηφόρου επιδημίας του Έμπολα, που σαρώνει τη Δυτική Αφρική.

Α.Χατζηχρυσός :”Τεμαχισμός της εθνικής κυριαρχίας σε ΕΟΖ !”


greece_sold_high
Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. O έμμεσος τεμαχισμός της εθνικής κυριαρχίας
του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Γενικά μιλώντας, στον καπιταλισμό ο κάθε εργαζόμενος «πουλάει» την εργατική του δύναμη σε αυτόν που του υπόσχεται ότι θα του προσφέρει εργασία, γνωρίζοντας ότι με αυτό θα «χάσει» τη συμμετοχή του στα κέρδη, αδυνατώντας να πουλήσει την εργασία του μόνος.
Στον 20ό αιώνα, λόγω του κομμουνιστικού «αντίπαλου δέους», αυτή η αδικία είχε αμβλυνθεί με τις εργατικές διεκδικήσεις που είχαν κερδηθεί με πολλούς αγώνες. Στη νεοφιλελεύθερη νέα τάξη, όμως, η εργασία δεν είναι αυτή που θεωρείται προϊόν, αλλά ο ίδιος ο εργαζόμενος! Επιστρέφουμε δηλαδή στη Φεουδαρχία, όπου οι σκλάβοι είχαν δικαίωμα στη ζωή μόνο όσο προσέφεραν εργασία, ως εργαλεία, και όχι ως πολίτες.

Ξεπερνούν τους 1.000 οι νεκροί από Έμπολα


Congo Guinea Ebola   AGUI101
Ο αριθμός των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα του ιού Έμπολα έχει φτάσει πλέον τους 1.013 καθώς άλλα 52 άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τρεις τελευταίες ημέρες σε τρεις ακόμη χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων θανάτων από τον ιό Έμπολα ήταν στη Λιβερία, όπου 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι 17 άνθρωποι πέθαναν στη γειτονική Σιέρα Λεόνε και έξι στη Γουινέα από όπου εικάζεται ότι ξεκίνησε η επιδημία, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην ιστοσελίδα του. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από το θανατηφόρο ιό ανήλθε σε 1.848, σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό υγείας.
Σημειώνεται πως εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Μπ. Ομπάμα και τον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων η αποστολή στη Λιβερία δειγμάτων ενός πειραματικού φαρμάκου για την θεραπεία του ιού Έμπολα.

ΕΡΕΤΡΙΑ: Άγνωστοι ντυμένοι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε γνωστό επιχειρηματία και άρπαξαν 30.000 ευρώ – Είναι αυτοί που “χτύπησαν” πρόσφατα super market, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

ASTYNOMIA

Δύο ένοπλοι άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί, έστησαν καρτέρι… το πρωί της Τρίτης, στον 62χρονο πασίγνωστο επιχειρηματία Ι. Κοραχάη, έξω από την τράπεζα πειραιώς στην Ερέτρια – Οι ληστές άρπαξαν την τσάντα με τα χρήματα (πάνω από 30.000 ευρώ) και εξαφανίστηκαν – Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviazoom, είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες που λήστεψαν πρόσφατα το super market Κρητικός…