Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Ψαλίδι στις συντάξεις έως 30% εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας! – Κόβονται οι επιδοτήσεις-μπόνους


ψαλίδι-στις-συντάξεις-έως-30-τοις-εκατό
- Η τρόικα έχει ζητήσει μειώσεις στις συντάξεις και αυτό είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που θα συζητηθούν στις διαπραγματεύσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου - Πρόβλημα και πάλι η οικονομική κατάσταση των ταμείων που δεν μπορούν να είναι συνεπή στις πληρωμές χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση
- Πλήττονται κυρίως όσοι συνταξιοδοτούνται με λιγότερα από 20 έτη ασφάλισης
- Από την 1η Ιανουαρίου θα υπάρχει νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και διαχωρισμός των προνοιακών παροχών από τις κύριες
Μπροστά στον κίνδυνο περαιτέρω “εκτροχιασμού” των ασφαλιστικών ταμείων την ερχόμενη διετία, έχουν ήδη να εξετάζονται πρόσθετα μέτρα.
Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών είναι η εξάλειψη των…επιδοτήσεων – «μπόνους» που προσαυξάνουν τις συντάξεις δημιουργώντας ισχυρό αντικίνητρο ασφάλισης και αφήνουν ανεξέλεγκτη τη… συνέχιση της «μαύρης» εργασίας εφόσον εξασφαλίζονται οι καλύτερες παροχές με τα ελάχιστα έτη ασφάλισης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει ήδη αναθέσει, στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή να εκδώσει έως τον Οκτώβριο ειδική μελέτη με τις «μη ανταποδοτικές» παροχές ανά Ταμείο.

Το θέμα θα πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, παρουσία του Γιάννη Βρούτση. 

Το μεγάλο πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι η αιτία για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, καθώς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, έχοντας απορροφήσει στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου το 81,3% και το 64%, αντίστοιχα, της ετήσιας επιχορήγησης, δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, τις συντάξεις έως το τέλος του χρόνου.
“Δεν μπορεί να επιδοτούνται οι συντάξεις ορισμένων σε βάρος όλων των υπολοίπων”
Με δεδομένο λοιπόν ότι από την κυβέρνηση επιμένουν ότι δεν μποροεί οι συντάξεις κάποιων να επιδοτούνται σε βάρος όλων των άλλων, υπάρχουν σενάρια που προβλέπουν την κατάργηση των συντάξεων της 15ετίας (με αύξηση του ελάχιστου ορίου στην 20ετία) καθώς και των “μπόνους” σε συνδυασμό με την εφαρμογή, από την 1/1/2015 του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων (βασική + αναλογική) και του προβλεπόμενου στο σχετικό νόμο 3863/10 υποχρεωτικού διαχωρισμού των προνοιακών παροχών από τις κύριες συντάξεις.
Επίσης, στο Παρίσι θα συζητηθούν ο νέος απεργιακός νόμος, η αξιολόγηση του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων καθώς και η πρόβλεψη δεύτερου βαθμού κρίσης στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας σε περιπτώσεις μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων.

Προς το παρόν τουλάχιστον αποκλείονται νέες ανατροπές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης τα οποία, άλλωστε, συγκλίνουν σταδιακά στο 62ο και στο 67ο για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων. 
Αποκαλυπτικά παραδείγματα των μπόνους στις κατώτατες συντάξεις
Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της εφημερίδας για τα “μπόνους” – προνοιακά και μη ανταποδοτικά «συμπληρώματα» – στις κατώτατες συντάξεις που χορηγούν τόσο το ΙΚΑ όσο και ο ΟΑΕΕ

Στο ΙΚΑ για ασφαλιζόμενο με μισθό 900 ευρώ, η κατώτατη σύνταξη με 4.500 ημέρες ασφάλισης (15ετίας) είναι 486 ευρώ ενώ οι εισφορές που έχουν καταβληθεί θα έδιναν σύνταξη 343 ευρώ (το 30% επιδοτείται). Με 4.800 ημέρες ασφάλισης η αναλογική σύνταξη που προκύπτει είναι 353 ευρώ και με 5.100 ημέρες ασφάλισης (17έτη) 362 ευρώ, ενώ για να λάβει την κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ με βάση τις εισφορές που έχει πληρώσει, θα έπρεπε να έχει ασφαλιστεί για πάνω από 8.400 ημέρες!

Στον ΟΑΕΕ η κατώτατη σύνταξη, με ασφάλιση 15 ετών, για όσους συνταξιοδοτούνται με τις καταστατικές διατάξεις του πρώην ΤΕΒΕ, φτάνει τα 768,04 ευρώ (548,04 ευρώ + το «μπόνους» των 220 ευρώ που ισχύει για όλους του προερχόμενους από το πρώην ΤΕΒΕ) ενώ με τις διατάξεις του ΟΑΕΕ θα ήταν 488,65 ευρώ. Το ίδιο «μπόνους» ισχύει και για συνταξιοδοτούμενους με περισσότερα έτη (η σύνταξη ασφαλισμένου με 36 έτη που συνταξιοδοτείται με τις διατάξεις του ΤΕΒΕ είναι 1.609,84 ευρώ ενώ του ΟΑΕΕ 1. 184,02 ευρώ.
newsit.gr

Φωτορεπορτάζ:Δέρματα από σκοτωμένα σκυλιά & γάτες απλωμένα σε μπαλκόνι λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας!

dermata-zwwn

Τραβώντας απανωτά καρέ, από ιδιωτικό χώρο, τη στενή και πολύβουη οδό Ι. Δροσοπούλου στην καρδιά της Κυψέλης, ο φακός απαθανάτισε δέρματα ζώων, φαινομενικά σκύλων ή γατών σε μπαλκόνι διαμερίσματος μεταναστών!
Οι αρχικές αμφιβολίες για το περί τίνος ακριβώς πρόκειται κάμφθηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Το ισχυρό «ζουμ» αποκάλυψε ότι πράγματι πρόκειται για προβιές ζώων κατά πάσα πιθανότητα αδέσποτων…
Επικοινωνώντας με το 6ο Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώσαμε ότι σημειώνονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες από περιοίκους.
Οι… απλούστερες εξ αυτών αφορούν στην εξάλειψη ουσιαστικά των αδέσποτων ζώων αλλά και στην κλοπή κατοικίδιων, με τις σημαντικότερες να κάνουν λόγο για ρύπανση ιδιωτικών χώρων από τη συσσώρευση δεκάδων ζώων σε διαμερίσματα μεταναστών.Όπως ενημέρωσε το RoadStory.gr ο προϊστάμενος του τμήματος η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με το Τμήμα Τμήμα Αστικής Πανίδας της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων κάνουν σχεδόν καθημερινά επιτόπιες έρευνες στις περισσότερες από τις οποίες όμως εισπράττουν την άρνηση των φερόμενων ως εμπλεκομένων προσώπων.
Σφίγγες στις Αιγές δείχνουν Ρωξάνη στον Τάφο και Μεγαλέξανδρο στο Λιοντάρι !

amfipoli-8-660

Σοβαρές ενδείξεις ότι ο Τάφος της Αμφίπολης είναι Τάφος Βασίλισσας και προφανώς της ίδιας της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου Βασίλισσας Ρωξάνης , καταθέτει σε ολόκληρο τον αγωνιούντα Ελληνισμό η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, συνοδευόμενες από μοναδικά φωτογραφικά ντοκουμέντα!
Ερευνώντας το υλικό των Αιγών, αναζητώντας ειδικά Σφίγγες, σαν αυτές που βρέθηκαν στην Αμφίπολη, με την αίσθηση ότι από εκεί μπορεί να λυθεί το μυστήριο και να προσδιοριστεί ακόμη ίσως και η ταυτότητα του νεκρού, καταλήξαμε σε δύο συγκλονιστικές διαπιστώσεις:
Α. ΟΙ ΣΦΙΓΓΕΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Κατά πρώτον ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν Σφίγγες και στις Αιγές, παρά το αντιθέτως ίσως νομιζόμενο! Και η έκπληξή μας ήταν μεγάλη, όταν διαπιστώσαμε πως οι Σφίγγες κοσμούν τους δύο Ταφικούς Θρόνους γυναικών Βασιλισσών!

Νέο επικίνδυνο “κόλπο” διαρρηκτών:Ρίχνουν υπνωτικό μέσα από την σωλήνα του κλιματιστικού για να ναρκώσουν τους ένοικους διαμερισμάτων!

air-condition

Τον τρόμο που έζησε νεαρό ζευγάρι μαζί με το μόλις 15 μηνών βρέφος τους στο σπίτι τους στον Αρχάγγελο της Ρόδου, όπου άγνωστοι δράστες αφού τους ψέκασαν με αναισθητικό, μπήκαν μέσα και τους έκλεψαν…
Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό αφού σύμφωνα με πληροφορίες είχε σημειωθεί παρόμοιο πριν από δύο μήνες στην ίδια περιοχή, ενώ καταγγέλθηκε στην αστυνομία από την οποία ωστόσο δεν έγινε ουδεμία ανακοίνωση!
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Ροδιακή» η 30χρονη διαμένει στον Αρχάγγελο, μέσα στο χωριό σε ισόγεια κατοικία μαζί με τον 35χρονο σύζυγο της και το μόλις 15 μηνών κοριτσάκι τους. Και οι δύο εργάζονται σε ξενοδοχεία της περιοχής γι’αυτό και αναγκάζονται να σηκώνονται πολύ νωρίς περίπου στις 5 τα ξημερώματα.

Αλβανοί νοσταλγοί του Χιτλερ – Προσπάθησαν να κάψουν την Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το Μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων του ’40 στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς !

albania-fraxths

Ο εμπρησμός αυτός είναι ξεκάθαρη απειλή και εκφοβισμός προς όλους τους ορθοδόξους και τους έλληνες ειδικά στην Μπομποστίτσα και την Κορυτσά…

TΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Aναλαμβάνει τις ένοπλες δυνάμεις γιατί φοβάται πραξικόπημα ο προδότης Σαμαράς!

samaras-abramopoulos

Να αναλάβει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσανατολίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία για το φυσικό αέριο με Ιταλο-Κορεατική Κοινοπραξία


Η Κύπρος υπέγραψε συμφωνία με την ιταλο-νοτιοκορεατική κοινοπραξία - ENI-KOGAS, την Πέμπτη για την εξερεύνηση φυσικού αερίου στα ανοικτά της νότια ακτής του νησιού της ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει δημοσίευμα  του Xinhua.

Τέσσερα νέα κρούσματα ίκτερου στην πόλη Στιπ


Τέσσερα νέα κρούσματα ηπατίτιδας παρουσιάστηκαν στην πόλη Στιπ, του νοτιοσλαβικού κράτους, αναφέρει νεότερο τοπικό δημοσίευμα.
Ο αριθμός των μολυσμένων ανθρώπων στην πόλη Στιπ που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ανέρχεται στα 30 άτομα, ενώ στην πόλη των Σκοπίων, 66 άτομα διαφόρων ηλικιών έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο για θεραπεία.

Τουρκία: Δολοφονία ζεύγους Εβραίων (…) μεγαλοεπιχειρηματιών


Ουδείς γνωρίζει μετά βεβαιότητας εάν το ειδεχθές έγκλημα που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη εναντίον ζεύγους Εβραίων επιχειρηματιών της Τουρκίας, είναι αποτέλεσμα της… στοργής με την οποία αντιμετωπίζονται οι Εβραίοι στη χώρα του Ερντογάν και όχι μόνο μετά το 2010 και το επεισόδιο με το «Μαβί Μαρμαρά»…

Γεωπολιτική κρεατομηχανή: Ο κοινός παρονομαστής των σφαγών που γίνονται σε Ουκρανία-Ιράκ-Συρία


Ανάλυση
Του Σάββα Καλεντερίδη
Διαχρονικός στρατηγικός στόχος της Δύσης, από το τέλος του Β’ΠΠ μέχρι σήμερα, είναι ο περιορισμός της επιρροής που ασκεί η Ρωσία σε ευρωπαϊκές χώρες καθώς και ο περιορισμός της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Τσίπρας: θα καταργήσουμε ΕΝΦΙΑ και Μνημόνια


Alexis-Tsipras-5707
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εφημερίδα “Real News” κάνει λόγο για κατάργηση των μνημονίων από τη νέα Βουλή και ανακοινώνει άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης όπως η αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα. “Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε”, τονίζει.

TO NΑΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣΦΑΓΗ


Λουγκάνσκ και αυτές οι εικόνες δεν ενοχλούν τους υπερασπιστές του Διεθνούς Δικαίου

Την ώρα που η πολιτικοστρατιωτική χούντα του Κιέβου κάνει ανθρωποσφαγές σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ με τις σορούς αμάχων να κοίτονται σε πάρκα,   δημοσιές, δρόμους, αυλές και κτήματα, ο δικαιοκρίτης Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, κ. Ραμσούσεν, αντιστρέφει το κλίμα κατηγορώντας τη Ρωσία για παραβίαση κανόνων του Διεθνού Δικαίου.

Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως σταθεροποιητικός παράγοντας σε Βαλκάνια - Μέση Ανατολή


epibebaiwsh-toy-roloy-ths-elladas-ws-statheropoihtikoy-paragonta-se-balkania-mesh-anatolh
Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ στο Πεντάγωνο. 

Απειλεί με δολοφονίες τους Αρχηγούς των Κομμάτων η “Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης της Δικαιοσύνης” #Cyprus #Bail_in

Ορκίζονται δολοφονίες και απειλούν πολιτικούς για τις εκποιήσεις


d7516c6e030537edd93a1a080c0ffe2b_XL


Στην Κύπρο η Τροϊκα και ο Αναστασιάδης αφού έκλεψαν τις καταθέσεις με το γνωστό bail in ξεκινούν εκποιήσεις και πετάνε στο δρόμο κατά χιλιάδες απλούς πολίτες.
Η “Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης της Δικαιοσύνης” απέστειλε επιστολή με τον τίτλο “Τελευταία Προειδοποίση” και προειδοποιεί τους βουλευτές πως σε περίπτωση που υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις δε θα διστάσουν να προβούν σε δολοφονίες!!

Τουρκία: Ιταλίδα νοσηλεύεται με συμπτώματα του ιού Έμπολα


τουρκία-ιταλίδα-νοσηλεύεται-με-συμπτώματα-έμπολα
Μία γυναίκα 23 ετών από την Ιταλία, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης καθώς παρουσίασε συμπτώματα ανάλογα του ιού Έμπολα που σπέρνει το θάνατο στη Δυτική Αφρική.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ιταλικού πρακτορείου Ansa, η 23χρονη είχε φτάσει στην Τουρκία με πτήση των τουρκικών αερογραμμών από την Κένυα όπου βρισκόταν.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες από την τουρκική Zaman, η νεαρή πριν την αναχώρησή της από την Κένυα είχε διαγνωστεί με ελεονοσία για την οποία ακολουθούσε θεραπεία.
Οι γιατροί της επέτρεψαν να ταξιδέψει αεροπορικώς παρά την ασθένεια, ωστόσο όταν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος παρουσίασε έντονα συμπτώματα που συχνά συγχέονται με τον ιό Έμπολα.
Ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, λοιπόν, ειδοποίησε τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ατατούρκ ζητώντας την παρουσία ειδικής ομάδας γιατρών κατά την προσγείωση.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε εξετάσει για να διαπιστωθεί κατά πόσο πάσχει από τον θανατηφόρο ιό.
defencenet.gr

Καλοκαιρινό «δωράκι» προς τους υπαλλήλους της Βουλής!


καλοκαιρινό-δωράκι-προς-τους-υπαλλήλους-της-βουλής
«Κρυφό» δωράκι προς τους υπαλλήλους της Βουλής περιλαμβάνει απόφαση του Προέδρου της Βουλής που εκδόθηκε εν μέσω θέρους. Σύμφωνα με τροποποίηση παλαιότερης απόφασης, οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου, αλλά και οι συνεργάτες των βουλευτών θα αποζημιώνονται με 15 ευρώ ως «δαπάνη κινήσεως» για κάθε απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ή του Τμήματος Διακοπής!

Πηγαίνουν στην Τουρκία για αιμοκάθαρση νεφροπαθείς του Έβρου


πηγαίνουν-στην-τουρκία-για-αιμοκάθαρση-νεφροπαθείς-του-έβρου
Από το κακό στο χειρότερο οδεύει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στον Έβρο με νεφροπαθείς να μη μπορούν να βρουν θέση αιμοκάθαρσης σε καμία από τις δύο νοσοκομειακές μονάδες του Νομού.
Σύμφωνα με το alexpolisonline, ο πρώτος ασθενής, κάτοικος του Βορείου Έβρου, αναγκάζεται τρεις φορές την εβδομάδα να μεταβαίνει στην Αδριανούπολη, ώστε να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση…. καθώς δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει θέση ούτε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αλλά ούτε και σε αυτό της Αλεξανδρούπολης.
Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 40 νεφροπαθείς, φτάνοντας στα όρια των δυνατοτήτων του, με σημαντική υποστελέχωση και την παρουσία ενός και μοναδικού νεφρολόγου, ο οποίος είναι και διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Από την άλλη το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, παρότι τριτοβάθμιο και πανεπιστημιακό, φαίνεται να ξεπερνά τις δυνατότητές του και να μη μπορεί να εξυπηρετήσει επαρκώς τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες για θέσεις αιμοκάθαρσης στον Νομό.
newsbomb.gr

Μέτρα εκτάκτου ανάγκης για να σωθούν οι συντάξεις


μέτρα-εκτάκτου-ανάγκης-για-να-σωθούν-οι-συντάξεις
Από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τις τελευταίες ημέρες στέλνονται μαζικά, μέσω ταχυδρομείου, ατομικές ειδοποιήσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες. Τα ειδοποιητήρια δεν αφορούν μόνο μεγάλα ποσά, αλλά και μικρά, και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο κατασχέσεων – πλειστηριασμών. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εργασίας, μέσω του ΚΕΑΟ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων για χρέη προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Σε πρώτη φάση, τα μέτρα αφορούν χρέη προς το ΙΚΑ, υποστηρίζουν, παρότι τις προηγούμενες ημέρες ειδοποιητήρια έλαβαν ακόμη και ιδιοκτήτες ταξί, τα οποία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κλάδου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ΚΕΑΟ έχει αποστείλει συνολικά 64.267 πρώτες ειδοποιήσεις – προσκλήσεις για τακτοποίηση οφειλών. Από αυτές, οι 58.243 αφορούσαν οφειλέτες του ΙΚΑ και 6.024 οφειλέτες του ΟΑΕΕ. Παράλληλα, έχουν αποστείλει και 93.406 ατομικές ειδοποιήσεις (β” στάδιο ενημέρωσης). Από αυτές, 60.621 έχουν ήδη φθάσει σε οφειλέτες του ΙΚΑ, 5.941 σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ, ενώ άλλες 24.360 είναι προς αποστολή σε οφειλέτες του ΟΓΑ και 2.484 σε οφειλέτες του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, στον ΟΑΕΕ με τους 776.906 άμεσα ασφαλισμένους, χρωστάνε 9,1 δισ. ευρώ οι 659.000. Ενεργοί βέβαια είναι λιγότεροι από 350.000. Από τα 9,1 δισ. ευρώ, σε ρύθμιση βρίσκονται μόλις τα 554 εκατ. ευρώ, 167 εκατ. ευρώ στην πάγια ρύθμιση, και 330 εκατ. ευρώ στη Νέα Αρχή. Στο ΚΕΑΟ έχουν μεταφερθεί οφειλές μόλις 250 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 6.389 οφειλέτες.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή σύσκεψη της ΕΣΕΕ με την ΓΣΕΒΕΕ και τα σωματεία ιδιοκτητών Ταξί, καθώς σε συνολικά 211.451 οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών ειδοποιητήρια, εκτός από το ΚΕΑΟ, στέλνει και ο ΟΑΕΕ. Κατά τη σύσκεψη, αφού εκφράστηκε η έντονη αντίδραση των μικρομεσαίων για την τακτική των ειδοποιητηρίων, αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών να αναλάβουν από κοινού, δράση ώστε να ανασταλεί η διαδικασία αποστολής των ειδοποιητηρίων. 

Η διαδικασία

Βάσει της διαδικασίας, στον οφειλέτη που εντάσσεται στο ΚΕΑΟ αποστέλλεται η «Πρόσκληση για τακτοποίηση οφειλών». Σε αυτόν που δεν ανταποκρίνεται (με εξόφληση ή διακανονισμό) αποστέλλεται η «Ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών» με την οποία ενημερώνεται ότι εάν δεν ανταποκριθεί σε 20 ημέρες, θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης. 

Οι οφειλέτες του ΙΚΑ, κατά κύριο λόγο, ενημερώνονται ηλεκτρονικά, καθώς το ΙΚΑ γνωρίζει την ηλεκτρονική διεύθυνση των εργοδοτών που καταβάλλουν Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ). Στους υπόλοιπους οφειλέτες η αποστολή γίνεται μέσω ταχυδρομείου με συστημένη επιστολή. Να σημειωθεί ότι στο ΚΕΑΟ έχουν μεταφερθεί οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Ειδικά για τον ΟΑΕΕ, οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ, βάσει των καταστατικών διατάξεών του, βεβαιώνονται στην αρμόδια ΔΟΥ. Μάλιστα, μόνο για το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, ίσχυε μέχρι τον Ιούλιο του 2013 ο αναγκαστικός νόμος 86/67 που προέβλεπε προσωποκράτηση για χρέη πάνω από 20.000 ευρώ στην 5ετία, μόνο από εισφορές. Σε όσες περιπτώσεις είχε εφαρμοστεί, ο ασφαλισμένος έκανε ρύθμιση, πλήρωνε μία δόση και το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Δίνετε ό,τι μπορείτε…

Με στόχο την αύξηση των εσόδων του «πάση θυσία», και δέλεαρ την καθυστέρηση της διαδικασίας λήψης αναγκαστικών μέτρων, το ΚΕΑΟ εφαρμόζει ένα δικό του τρικ που δεν ισχύει όμως για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ με χρέη λιγότερα από 5.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναλύει σε έγγραφό του το Κέντρο, για λόγους χρηστής διοίκησης, οφειλέτες που καταβάλλουν ανελλιπώς, κάθε μήνα, τρέχουσες εισφορές και τμήμα της οφειλής, εύλογο σε σχέση με το ύψος της, αξιολογούνται από την υπηρεσία ως χαμηλής προτεραιότητας για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων. 

Ευνόητο όμως είναι, συνεχίζει στο έγγραφό του το ΚΕΑΟ, ότι στην περίπτωση αυτή δεν παρέχονται τα ευεργετήματα που συνεπάγεται η ρύθμιση της οφειλής, όπως για παράδειγμα η απαλλαγή από ποινική δίωξη και η λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΚΕΑΟ, μέχρι το τέλος Ιουλίου είχαν γίνει 1.372 κατασχέσεις ακινήτων και 259 κινητών. Ο αριθμός των παραγγελιών κατάσχεσης εις χείρας τραπεζών ήταν 33.452, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός κινητής και ακίνητης περιουσίας 4.812. Το σύνολο των ποσών για τα οποία ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα ήταν 1,135 δισ. ευρώ. Από αυτά, εισπράχθηκαν μόλις 56.650.371 ευρώ!

Αναπόφευκτες οι μειώσεις στις συντάξεις

Να σημειωθεί ότι, βάσει των πλέον συντηρητικών υπολογισμών, το ταμειακό έλλειμμα του ΟΑΕΕ στο τέλος του 2014 θα αγγίξει τα 720 εκατ. ευρώ.

Τόσο στη διοίκηση του ταμείου, όσο και στο υπουργείο Εργασίας υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς εκτιμάται ότι τον Οκτώβριο τα έσοδα θα μειωθούν περαιτέρω, λόγω και των αυξημένων υποχρεώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών προς την εφορία. Εκτιμούν, δε, ότι οι μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις θα είναι μονόδρομος.

Τόσο στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, όσο και στην έκθεση του ΚΕΠΕ που έχει στα χέρια του ο υπουργός Εργασίας, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι εισφορές που καταβάλλονται στον ΟΑΕΕ δεν αντιστοιχούν στις παροχές που δίνονται και αυτό πρέπει να επανεξεταστεί.

Πρόκειται για το παλιό σενάριο, που προέβλεπε μείωση έως και 35% των συντάξεων στους νέους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, μέσω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού τους και της μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης.

euro2day.gr

Βενεζουέλα-Θα αγοράζουν ψωμί με… δακτυλικό αποτύπωμα


venezouela-tha-agorazoun-psomi-me-daktyliko-apotipoma
Βενεζουέλα-Θα αγοράζουν ψωμί με… δακτυλικό αποτύπωμα Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας σύντομα θα πρέπει να σαρώνουν το αποτύπωμά τους για να αγοράσουν ψωμί…

Είμαστε όλοι ρατσιστές


stavros
«Είμαστε όλοι Έλληνες», είχε πει κάποτε ο Γκαίτε για να καταδείξει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς που παραδόθηκε στην ανθρωπότητα, κυρίως από την αρχαία Ελλάδα. Και κάθε φορά που συναντάμε αυτή τη φράση, καμαρώνουμε που «δώσαμε τα φώτα σε όλο τον κόσμο», ίσως χωρίς να αναρωτιόμαστε πόσοι τωρινοί (γνήσιοι, αυτόχθονες, γεννημένοι, εξ αίματος, κ.λ.π.) Έλληνες έχουν την παραμικρή ιδέα από όσα είχε στο μυαλό του και στην καρδιά του ένας Γερμανός. Ο τίτλος λοιπόν του άρθρου, πέρα από την προφανή επιδίωξη να εντυπωσιάσει για να κερδίσει τα μέγιστα δυνατά κλικαρίσματα, λειτουργεί και σαν το αρνητικό αποτύπωμα της φράσης του Γκαίτε. Κανείς δεν αποδέχεται ότι είναι ρατσιστής. Αναρίθμητες φράσεις σε συζητήσεις (διαδικτυακές ή διά ζώσης) ξεκινούν με το «εγώ ρατσιστής δεν είμαι, αλλά….».

«ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ


poutin
Σε μία προσπάθεια να καταστείλει την ισλαμιστική βία, η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει έναν νέο νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2015 και θα απαγορεύει συγκεκριμένα έργα της ισλαμικής λογοτεχνίας ως ακραία και επικίνδυνα για την κοινωνία.

Τι συμβαίνει κάθε λεπτό στο Internet;


τι-συμβαίνει-κάθε-λεπτό-στο-internet
Τα τελευταία χρόνια – και όσο αυξάνεται ο πληθυσμός αλλά και οι εφαρμογές του Διαδικτύου – γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καταγραφές ή καλύτερα απογραφές του τι συμβαίνει είτε σε ημερήσια, είτε σε ωριαία βάση στον κυβερνοχώρο. Η τελευταία απογραφή έγινε από την εταιρεία διαδικτυακών διαφημιστικών και εμπορικών υπηρεσιών qmee.
Σε αυτήν καταγράφεται το τι συμβαίνει στο Internet κάθε 60 δευτερόλεπτα.
τι-συμβαίνει-κάθε-λεπτό-στο-internet-1
Σύμφωνα με την καταγραφή, κάθε λεπτό στον δημοφιλέστερο διαδικτυακό τόπο προβολής βίντεο, στο YouTube, οι χρήστες τοποθετούν νέα βίντεο συνολικής διάρκειας 72 ωρών. Στη νέα ιδιαίτερα δημοφιλή υπηρεσία ανάρτησης φωτογραφιών Instagram κάθε λεπτό εισέρχονται 216 χιλιάδες φωτογραφίες.
Κάθε λεπτό γίνονται 1,8 εκατομμύρια likes στο Facebook ενώ στο διαδικτυακό πολυκατάστημα του Amazon γίνονται αγορές αξίας περίπου 80 χιλιάδων ευρώ. Κάθε λεπτό αποστέλλονται 204 εκατομμύρια e-mails και γίνονται 278 χιλιάδες tweets. Η qmee έφτιαξε και ένα ενδιαφέρον γράφημα στο οποίο καταγράφονται δεκάδες στατιστικά στοιχεία για το τι συμβαίνει κάθε λεπτό στο Internet.
tovima.gr

Ο Λοβέρδος υπέρ της διδασκαλίας του Ισλάμ στη Θεσσαλονίκη!


διαγράφονται-οριστικά-200.000-φοιτητές-με-εντολή-λοβέρδου
 Τις «ευλογίες» του, αν και δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για τη δημιουργία κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Στη χθεσινή συνάντησή του στην Αθήνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός είπε ότι «στεκόμαστε δίπλα στην προσπάθεια αυτήν, που με την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου περί θρησκευτικών κοινοτήτων ολοκληρώνει τη δικαιοκρατική κατάσταση σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία».

ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΤΑ ΜΜΕ – ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΗ ΜΑΝΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ…ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΤΑ “ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ” ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΤΙΡΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ…ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΓΑΛΟΝΙΑ

birdy tasos

Με απορία διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες “πληροφορίες” που έχουν διαρρεύσει από καθεστωτικά ΜΜΕ και θέλουν την “Ομάδα Μαζιώτη” με την συμμετοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα και την κυνηγημένη μάνα Πόλα Ρούπα να εμπλέκονται στην ληστεία…. στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο. Όμως και σε αυτή την ιστορία έχουμε…”πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα”. Χωρίς να υιοθετούμε τις πράξεις και τις απόψεις του έγκλειστου Νίκου Μαζιώτη και της επικηρυγμένης συντρόφου του Πόλας Ρούπα εδώ στο makeleio.gr, έχουμε να θέσουμε μια απορία:
Αλήθεια από που πηγάζει η τόση σιγουριά ότι πρόκειται για χτύπημα της “Ομάδας Μαζιώτη” και της κυνηγημένης μάνας Πόλας Ρούπα -που προφανώς πρωταρχική της προτεραιότητα είναι να κρυφτεί και όχι να συμμετέχει σε “Χολιγουντιανού τύπου ληστείες”.
Μήπως τελικά κάποια καθεστωτικά παπαγαλάκια θέλουν να παίξουν παιχνίδια εντυπώσεων για μερικά “κλικ”, ή μήπως απλά κάνουν θελήματα, σαν άλλα “γιουσουφάκια” υψηλόβαθμων αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, όπως του κ.Μπάκα και άλλων που δίνουν τον “υπερ πάντων…βρώμικο αγώνα” στο κυνήγι για τα γαλόνια;
Αλήθεια πως θα αισθάνονταν όλοι αυτοί που με τόση ευκολία μεταφέρουν ειδήσεις – θελήματα από τη ΓΑΔΑ, εάν η κ.Πόλα Ρούπα εξοργίζονταν με όλα αυτά τα δημοσιεύματα και είχε τη δυνατότητα πραγματικά, για τέτοιου τύπου επιχειρήσεις και τοποθετούσε…μια βόμβα έξω από το σπίτι τους;
Επειδή (ακόμα) σε αυτή τη χώρα σεβόμαστε το θεσμό της μάνας, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι κυνηγημένη -άσχετα τι μπορεί αυτή να έκανε- καλό θα ήταν να φιλτράρουμε τις ειδήσεις πριν τις μεταφέρουμε, καλό θα ήταν επίσης…να προσέχουμε όταν θέλουμε να κάνουμε διάφορα χατίρια σε “γαλονάδες” της ΓΑΔΑ.
Άντε γιατί η φράση “Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι, βγήκε πριν από δεκαετίες από τα ρουφιανιλίκια και τα “θελήματα” που έκαναν οι συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ σε συναδέλφους και τις πήγες τους. Και δυστυχώς κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό και συνεχίζουν να αμαυρώνουν τον χώρο….
Διαβάστε το χρονικό της κινηματογραφικής ληστείας στην Εθνική Τράπεζα, με έντονο “άρωμα” Ομάδας Μαζιώτη και “οσμή” συμμετοχής του δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, σύμφωνα με τις “πληροφορίες” της ΕΛ.ΑΣ. (χωρίς περαιτέρω στοιχεία) και έσπευσαν να δημοσιεύσουν τα γνωστά “παπαγαλάκια”:
Και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των μεταμφιεσμένων κακοποιών οι οποίοι στις 13:55 το μεσημέρι της Παρασκευής, λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και διέφυγαν με… ταχύπλοο παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία!
Περίμεναν 20 λεπτά για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια
Οι δράστες, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τρεις βαριά οπλισμένοι, με καλάσνικοφ ο ένας και πιστόλια οι άλλοι δυο -αλλά πιθανότατα διέθεταν και τέταρτο συνεργό- έφτασαν την ώρα της καταμέτρησης των χρημάτων στην τράπεζα και περίμεναν 20 ολόκληρα λεπτά ώσπου να ανοίξουν τα δύο χρηματοκιβώτια που λειτουργούσαν με χρονοκαθυστέρηση.
Οι δράστες άρπαξαν από μέσα γύρω στα 300.000 ευρώ, αλλά πίστεψαν ότι πατήθηκε το μπουτόν του συναγερμού και έφυγαν βιαστικά, παίρνοντας μαζί τους και τον υπάλληλο.
«Έλα εδώ. Εσένα θα σε πάρουμε μαζί μας», φέρεται να είπε ένας από τους ληστές στον 35χρονο ταμία της τράπεζας.
Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής και κατευθύνθηκαν προς την παραλία της Αγίας Σωτήρας Βοιωτίας, όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους με φουσκωτό.
Εριξαν τον όμηρο στη θάλασσα
Εκεί, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο μαύρο τζιπ μάρκας Toyota Rav4 με το οποίο διέφυγαν από την τράπεζα και μαζί με τον υπάλληλο, διέφυγαν μέσω θαλάσσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο τζιπ είχε κλαπεί πριν από δύο μέρες.
Ωστόσο, σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή, οι δράστες έριξαν τον όμηρο στην θάλασσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας, ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει στη στεριά, είναι καλά στην υγεία του και έδωσε κατάθεση στις αρχές.
Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Παρασκευής το σκάφος της διαφυγής βρέθηκε στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Οι λήστες είχαν προσπαθήσει να το κάψουν και αυτό αλλά δεν τα κατάφεραν.
Το modus operandi θυμίζει την ομάδα Μαζιώτη και τον δραπέτη Παλαιοκώστα
Ο τύπος του οχήματος παραπέμπει στον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που προτιμά τέτοιου είδους τζιπ για τις ληστείες που διαπράττει! Με αφορμή το γεγονός ότι οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι δεδομένη την πεποίθηση των αστυνομικών για τις σχέσεις του «Φαντομά» με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενημερώνεται διαρκώς η Αντιτρομοκρατική για την εξέλιξη των ερευνών.
Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το modus operandi των δραστών θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας της λεγόμενης ομάδας Μαζιώτη με το Βασίλη Παλαιοκώστα.
Διαβάστε επίσης:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΕ ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΖΑΜΠΑ ΣΟΥΙΤΕΣ ΣΤΑ ΛΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥ COSTA NAVARINO. Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΛΙΔΗΣ ME TA KΛΕΜΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

samaras-nekrokefali

Φτάσαμε αισίως προς το τέλος Αυγούστου κι ο πάσχων από…οσφυαλγία και μπόλικη αγοραφοβία, πρωθυπουργός των υποδούλων Ελλήνων, Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθεί προκλητικά να διάγει πολυτελείς διακοπές στα λημέρια των Εβραίων του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Κόστα Ναβαρίνο.
Για όσους γνωρίζουν το πιο απλό δωμάτιο των εγκαταστάσεων των απογόνων του…καπετάνιου του ΕΛΑΣ, μακαρίτη Βασίλη Κωνσταντακόπουλου κάνουν …350-400 ευρώ τη βραδιά. Ξεπερνώντας το ερώτημα στο οποίο οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δεν πρόκειται να μας απαντήσουν ποτέ(εάν ο κύριος πρωθυπουργός πληρώνει τιμολογημένα τα δωμάτια και τις σουίτες στις οποίες διαμένει κι αυτός και οι κολαούζοι του), ενημερωνόμαστε ότι στον ίδιο ξενοδοχειακό πολυχώρο διαμένει και μια συμμορία κολαούζων, κομματόσκυλων και γλυψιματιών οι περισσότεροι των οποίων είναι μέρος λαμογιών μεγαλοοφειλετών του δημοσίου(ΙΚΑ, ΦΠΑ κλπ)οι οποίοι εάν ο Σαμαράς φύγει από την εξουσία, θα πάνε φυλακή. Κι επειδή φοβούνται τα λαμόγια ότι θα πάνε φυλακή δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να παραμείνει στην εξουσία το πολιτικό σαπρόφυτο και ο επικύψας στις εντολές του Εβραιομασονικού παράγοντα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Εκεί, στα πολυτελή δωμάτια των 1000 και 1500 ευρώ, ο σύγχρονος Τσολάκογλου, δίνει μάχη… με τα μαξιλάρια και τα μεταξωτά σεντόνια(είναι κι η γυναίκα σου εκεί Αντώνη ή κοιμάσαι μόνος;). Πληροφορίες τοπικών παραγόντων της κομματικής Μεσσηνίας λένε ότι με επικεφαλής γνωστούς κομματάρχες και μαυρογυαλούρους του νομού υπογράφονται θελήματα, ρουσφέτια και κάθε λογής εκκρεμότητες. Οι πιο αισιόδοξοι λένε ότι η χώρα βαδίζει σε εκλογές μέχρι τον Δεκέμβριο.
Κι όλα αυτά την ώρα που οι πληβείοι(όσοι γέροι, γριές και συνταξιούχοι τον ψήφισαν)λιώνουν σε χαλασμένα air condition ή χαμοκέλες κάτω από 40 βαθμούς Κελσίου.
Αυτή είναι η Ελλάδα, στις 23 Αυγούστου 2014.
Χαρείτε την, απολαύστε την και διασκεδάστε κάτω από τον καθαρό Ελληνικό ήλιο.
Ουδείς γνωρίζει πόσοι θα έχουμε μείνει αύριο ζωντανοί, πατριώτες. Όπως τα κάναμε, θα τα λουστούμε. Αντωνάκη, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν. Εμείς κοπρόσκυλα θα μείνουμε ζωντανοί για να σας ξεμπροστιάζουμε. Να δούμε  που θα πάτε να κρυφτείτε όταν σηκωθούν οι σημαίες της ανεξαρτησίας.
Σ.Χ