Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥΑΘΗΝΑ 29-8-2014.

Φοβούνται οι καθεστωτικοί λακέδες τού νεοταξισμού την άνοδο τής Χρυσής Αυγής και την αφύπνιση των Ελλήνων. Η ένδεια τού λαού και η απώλεια τού ελέγχου τής Πατρίδος έχουν εγείρει αντανακλαστικά. Και έτσι οι ψευτορωμιοί έχουν αποφασίσει να αλλάξουν την πληθυσμιακή και την εργασιακή εικόνα τής Ελλάδος με ξένους γυρολόγους.

Η άλωση τής Πατρίδος μας είναι ταυτόχρονη τόσο στους πολιτικούς μηχανισμούς όσο και στην κοινωνία. Η λαθρομετανάστευση μέσα στην δίνη τής οικονομικής κρίσης, τής ανέχειας και τής πείνας δίδει συνεχώς νέους λαθρεποίκους από επικίνδυνες θρησκευτικά περιοχές, με ανεπτυγμένο το αντιχριστιανικό και μισελληνικό αίσθημα.

Το φαινόμενο τής παράνομης και βίαιης μετανάστευσης δίδει το κατάλληλο έναυσμα στους σχεδιασμούς τής σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης για την εμπέδωση τού πολυφυλετισμού και τής πανθρησκείας στα δήθεν ελεύθερα κράτη. Σκοπός τού νεοταξισμού είναι η καταστροφή τού εθνικού κράτους και τού φυλετικού συναισθήματος στον δρόμο προς την παγκόσμια διακυβέρνηση. Επομένως οι ανθέλληνες έχουν κάθε όφελος να καταπολεμήσουν και να αφανίσουν το Εθνικιστικό Κίνημα.

Ο λαός μας έχει υπομείνει πάρα πολλά μέχρι τώρα. Έχει κουβαλήσει στις πλάτες του απατεώνες πολιτικάντηδες που δεν έχουν ελληνισμό και ηθική και πίστη πάνω τους. Όμως δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τα προσκυνήματα, το σπίτι και την εργασία του, για να σπιτωθούν και να θησαυρίσουν πάνω στη γη και τα κόκαλα των πατέρων του μπραίμηδες και σιωνιστές. Κι έτσι ο Έλληνας γυρνάει βαθμηδόν, έστω και με αργούς ρυθμούς, στην μόνη ικανή πηγή τού ύδατος για να ικανοποιήσει την δίψα του για προκοπή. Στα νάματα τής Ορθοδοξίας και τής Φυλής.

Κατ’ αυτήν την απολύτως λογική σειρά των πραγμάτων, ο Έλληνας δεν πείθεται από ψευτοανθρωπισμούς και ειρηνικές συνευρέσεις που προϋποθέτουν το μοίρασμα των ιματίων. Και έτσι, ενάντια στην συμπόρευση πολιτικάντηδων και νεοταξιτών, απαντάει με την συμπόρευση και συστράτευση με το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Δεν φοβάται τούς λαθροχειρικούς αντιρατσιστικούς νόμους. Δεν δέχεται τα ισλαμικά Τεμένη. Και δεν θα επιτρέψουμε να λάβουν άλλοι αποφάσεις για τον Ελληνισμό μας.

Όμως η αφύπνιση πρέπει να συντομεύσει τον δρόμο της και να γίνει μαζική. Διότι οι σχεδιασμοί τής Νέας Τάξης Σιωνιστικών Πραγμάτων τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Τα μνημόνια, το ξεχαρβάλωμα των υποδομών και τής επαρχίας, η υποχωρητικότητα στα εθνικά μας ζητήματα, η πολεμική σε βάρος τής Ορθοδοξίας μαζί με την ενίσχυση των Οικουμενιστών στους κόλπους τής Εκκλησίας μας, είναι μια αλληλουχία δεινών που οδηγεί σε μια Ελλάδα ραγιάδων ή και σε μια Ελλάδα δίχως Έλληνες.

Η αφύπνιση ωστόσο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον επιθυμητό θάνατο τής κομματοκρατίας και την εξίσου επιθυμητή ενότητα των Ελλήνων κάτω από το Εθνικό Φρόνημα. Η ενότητα των Ελλήνων με τη σειρά της οδηγεί στην θωράκιση τού Εθνικού Κράτους, πράγμα που αντιστρατεύεται τούς σκοπούς τού Παγκοσμιοποιητή Τυράννου. Αυτό που εξυπηρετεί τον Αιώνιο Αντίχριστο είναι ο διχασμός τού Έλληνα, η κοινωνική σύγκρουση και το στίγμα τού δήθεν κακού Έλληνα που έχει τάχα αδικήσει τούς «κατατρεγμένους».

Αυτή η διαδικασία τής εσωτερικής γενοκτονίας μαζί με τα στημένα ενοχικά σύνδρομα είναι που καλλιέργησαν το έδαφος για να φυτρώσει η απάτη τού αντιρατσισμού. Είναι το κήρυγμα τού φκιασιδωμένου ανθρωπισμού πως η γη είναι η κοινή πατρίδα όλων των λαών που πρέπει να μοιράζονται τα πάντα για να ζήσουν και να ξεπεράσουν τούς καταπιεστές τού πλούτου. Με την διαφορά ότι οι καταπιεστές τού πλούτου είναι αυτοί που διώκουν και δανείζουν λαούς, οι δε δήθεν προστάτες τού λαού, δεξιοί και αριστεροί, κατέχουν συστημικό πλούτο και ανοίγουν σκόπιμα την σύγχρονη κερκόπορτα.

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο των παγκοσμιοποιημένων καιρών μας, κόλπο των διαιρούντων σε κόμματα τον λαό, προκειμένου να ανακόψουν την άνοδο τού Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, είναι να σκορπούν ψεύτικα ξενοφοβικά επεισόδια. Πρόθυμα ανθρώπινα ναυάγια, δίχως ίχνος αξιοπρέπειας και αρχών πάνω τους, εμφανίζονται να έχουν τάχα υποστεί επιθέσεις από «κακούς ρατσιστές και φασίστες». Οργανώσεις με αντικείμενο την υπεράσπιση και την ενσωμάτωση γυρολόγων, με παχυλούς προϋπολογισμούς και κεντρική νεοταξική κατεύθυνση, στοχοποιούν τούς αντιδρώντες που θέλουν να προασπίσουν το σπίτι τους. Και ανοικτά σχολεία μεταναστών δέχονται τα «επισκεπτήρια» δήθεν «εθνικιστών».

Τα επεισόδια τής «ρατσιστικής» βίας αποδεικνύονται στημένα από τούς γραφιάδες των αντιρατσιστικών νόμων και τούς παρακρατικούς τους εταίρους. Νόμων που έρχονται συστημένοι από τούς υπονόμους των νεοταξικών διευθυντηρίων για ψήφο από τούς ψευτορωμιούς υπαλλήλους. Όμως το αποτέλεσμα τής έρευνας από την στιγμή που δεν συμφέρει το Σύστημα, μένει στο σκοτάδι τής επικαιρότητας. Οι δε ένοικοι των υπονόμων έχουν έτοιμα σχέδια, όπως λέγεται από διάφορους μυστικούς διαύλους και υπηρεσίες, για να κάμουν στημένες εμφύλιες τάχα συρράξεις και πορτοκαλί επαναστάσεις.

Η Ελλάς είναι και θα παραμείνει Ορθόδοξο και Εθνικό Κράτος. Ο Ελληνισμός είναι αρραγές Έθνος και έτσι θα παραμείνει. Η Ελλάς και ο Ελληνισμός έχουν κοινούς σκοπούς και αποστολές να επιτελέσουν. Να διατηρήσουν την Φλόγα τής Πίστης Άσβεστη, μια εστία δημιουργίας ενός φρέσκου ελληνικού πολιτισμού. Θα γίνουμε ξανά δυνατό και ηγετικό έθνος. Διότι είναι νομοτέλεια η άνοδος ελληνικής εξουσίας, η νίκη τού Λαϊκού Εθνικισμού μας!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Παγκόσμια τουριστική ελληνική πατέντα:Μετά τις παραλίες γυμνιστών τώρα & πλαζ…πασαρέλα λαθρομεταναστών!

lathroplaz

Επί τρεις ολόκληρους μήνες πηγαινοέρχονταν κι έκαναν δηλώσεις περί… ανθρωπιστικής αντιμετώπισης του θέματος των μεταναστών που αποβιβάζονται στα νησιά μας.

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ σε παραλίες της ΠΡΕΒΕΖΑΣ που θυμίζουν…χωματερές – Θα αφαιρεθούν οι “Γαλάζιες Σημαίες”

MegaAmmos1_medium

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις βραβευμένες με “Γαλάζια Σημαία” ακτές και τις Ναυαγοσωστικές Υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας. Τέλη Αυγούστου και ο Δήμος Πρέβεζας τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα….Και οι πέντε (5) βαραβευμένες με “Γαλάζια Σημαία” παραλίες του Δήμου παραβιάζουν βασικούς κανονισμούς του Προγράμματος για τις “Γαλάζιες Σημαίες”. Η εικόνα στις ακτές τραγική. Οι ναυαγοσωστικές υπηρεσίες ανύπαρκτες.

“Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ” -ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

amfipoli-kori-660

“Κανείς δεν γνώριζε την Αμφίπολη, μέχρι, μεσούντος του Αυγούστου, ο πρωθυπουργός μας εμφανίστηκε, αυτή τη φορά σε ρόλο Ιντιάνα Τζόουνς”, γράφει,… σε ένα άρθρο -φωτιά με σκληρές εκφράσεις για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, η κόρη του διάσημου αρχαιολόγου, Δημήτρη Λαζαρίδη, Αναστασία και τοποθετείται για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ενώ εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της.
Η κόρη του ανθρώπου που το 1964 έκανε την πρώτη τομή στον τύμβο Καστά γράφει ένα άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και δηλώνει ενοχλημένη για την εθνικιστική παράκρουση, τον όψιμο ζήλο και την αμετροέπεια της ηγεσίας του ΥΠΟ, ενώ, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «Ιντιάνα Τζόουνς».

Ηχηρό ράπισμα από το Πατριαρχείο της Μόσχας στον Ιερώνυμο για το εμπάργκο: "Από εσάς εξαρτάται η ύπαρξή του"!


Θα πρέπει να μετάνιωσε φρικτά αυτός, είτε πολιτικός είτε μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που είχε την "επικοινωνιακή" ιδέα να σταλεί στον Πατριάρχη της Μόσχας  επιστολή με την οποία ... θα τον προέτρεπαν να παρέμβει στην ρωσική κυβέρνηση για να σταματήσει το εμπάργκο στους Ελληνες παραγωγούς!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το αντιρατσιστικόAνακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:
« Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Εμετικό βιβλίο κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων κυκλοφορεί στην Αλβανία – Καμία αντίδραση απ’ το ΥΠΕΞ


Ένα εμετικό βιβλίο, με απύθμενο ανθελληνικό μένος για την Ελλάδα και τους Ελληνες, έκανε την εμφάνισή του στα βιβλιοπωλεία του Αργυροκάστρου και των γύρω περιοχών. Από τον τίτλο και μόνο, «Έλληνα ο Έλληνα γκορτσοκεφάλα έλα και φίλα με στην κωλ@ρ@» (Greke o greke kokegorrice ec me puth ne prapanice), καταλαβαίνει κανείς την πνευματική διαστροφή που διακατέχει τον συγγραφέα του βιβλίου Arben Duka.

Μην απελπιζόμαστε, αυξάνονται οι οφειλέτες προς το κράτος


omixli
Μόνο από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014 τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την εφορία (που έχουν συσσωρευτεί) φτάνουν τα 15,24 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Μόνο τον Ιούλιο 2014, τα χρέη αυξήθηκαν κατά 1,29 δις ευρώ.

Επιστολή σοκ του δικηγόρου του Κασιδιάρη, που παραιτήθηκε μετά την μη αποφυλάκιση του Κασιδιάρη


δικαστες
Παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές σε βάρος της Δικαιοσύνης, από την υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο δικηγόρος τους Νίκος Αντωνιάδης.

Γι’ αυτό πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να γίνει εξεταστική για το μνημονιο…


Τι θα γίνει με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο;
Τι θα γίνει με το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και της παραποίησης στοιχείων του ελλείμματος του 2009;
Ως πότε θα αποσιωπάται η ιστορία που επί της ουσίας οδήγησε τη χώρα στο Δ.Ν.Τ.;

Πογκρόμ εναντίον Σύρων στην Κωνσταντινούπολη


τουρκια
Η τουρκική αστυνομία επενέβη τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα για να διαλύσει μια διαδήλωση κατοίκων της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι είναι αντίθετοι στην παρουσία προσφύγων από τη Συρία στην πόλη τους. Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, επεισόδια ξέσπασαν όταν περίπου 300 κάτοικοι της συνοικίας Ικιτελί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ! Η οικογένεια Πάγκαλου πάντα είχε…Υποβρύχια !

· · in Διαπλοκή-Διαφθορά,Σιχαμένοι έλληνες. ·

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ  John TsesmeΜας το έστειλε ο φίλος

John Tsesme

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ !


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ  John Tsesme

Henry Giroux :”Η στρατιωτικοποίηση του ρατσισμού και η νεοφιλελεύθερη βία”

Ferguson: η στρατιωτικοποίηση του ρατσισμού και η νεοφιλελεύθερη βία, του Henry Giroux
 Σημειώσεις [1] Slavoj Žižek, Demanding the Impossible, ed. Yong-June Park. (Cambridge, UK: Polity Press, 2013), p. 58. [2] Ibid., Žižek, Demanding the Impossible, p. 68. [3] Kevin Zeese and Margaret Flowers, “Ferguson Exposes the Reality of Militarized, Racist Policing,” Truthout (August 18, 2014). Online: http://truth-out.org/news/item/25645-ferguson-exposes-the-reality-of-militarized-racist-policing [4] Adam Hudson, “1 Black Man Is Killed Every 28 Hours by Police or Vigilantes: America Is Perpetually at War with Its Own People,” AlterNet (March 28, 2013). See also the report titled “Operation Ghetto Storm.” Online: http://mxgm.org/wp-content/uploads/2013/04/Operation-Ghetto-Storm.pdf [5] See, especially, Radley Balko, Rise of the Warrior Cop: The Militarization of America’s Police Forces (New York: Public Affairs, 2013), Michelle Alexander, The New Jim Crow (New York: The New Press, 2010), and Jill Nelson, ed. Police Brutality (New York: Norton, 2000). *O Henry Giroux είναι αμερικανός  κοινωνικός αναλυτής, έχει γεννηθεί το 1943 και είναι καθηγητής στην έδρα Πολιτιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά, διευθυντής του Κέντρου για τη Δημόσια Ερευνα στο ίδιο πανεπιστήμιο και επισκέπτης καθηγητής στο Ryerson University, ενώ θεωρείται ένας από τους πατέρες της Κριτικής Παιδαγωγικής. Είναι επίσης αρθρογράφος στο «Τruthout» και ιδρυτής του προγράμματος «Δημόσιοι Διανοούμενοι». Εχει γράψει περισσότερα από εξήντα βιβλία.
.
του Henry A. Giroux*

μετάφραση από eagainst


Η πρόσφατη δολοφονία και στη συνέχεια η δαιμονοποίηση του άοπλου δεκαοχτάχρονου αφροαμερικανού νέου, Michael Brown, στο Ferguson (Μισούρι), από λευκό αστυνομικό έκανε φανερό το πώς ένα είδος στρατιωτικής μεταφυσικής κυριαρχεί πλέον στον αμερικανικό βίο. Οι αστυνομικοί έχουν μετατραπεί σε στρατιώτες που αντιμετωπίζουν τις γειτονιές στις οποίες δρουν ως εμπόλεμες ζώνες. Εφοδιασμένοι πλήρως με εξοπλισμό αντιμετώπισης ταραχών, υποπολυβόλα, τεθωρακισμένα οχήματα, και άλλα θανατηφόρα όπλα που εισάγονται από τα πεδία των μαχών του Ιράκ και του Αφγανιστάν, αποστολή τους είναι να βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση. Γιατί να απορεί κανείς ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί βία – αντί να ασκεί το επίπονο καθήκον της στης γειτονιές και να ασχολείται με προγράμματα βοήθειας της κοινότητας – όταν αντιμετωπίζει πιθανούς «εγκληματίες», ειδικά σε καιρούς που ποινικοποιούνται

SIEMENS KAI DEUTSCHE BANK ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ; ΤΙ ; ΟΧΙ ;

ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΣΙΟΥΦΑΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΑΠ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ, ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΑΚΤΩΡ, jp ΑΒΑΞ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, SIEMENS, INTRALOT, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ,?????????, ???S???? ???????????S, T???O??S ??G????S, S???F?S, SO
Οι «φιλικές συμφωνίες» της κατοχής

Η διαπλοκή της Siemens, της Deutsche BANK και της Εθνικής Τράπεζας τις πρώτες μέρες της κατοχής, μέσα από τα ντοκουμέντα της Ανακριτικής Επιτροπής των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής.

Στο περιθώριο των αποκαλύψεων για τα μαύρα ταμεία της Siemens που στοιχειώνουν την ελληνική πολιτική ζωή έχει επισημανθεί και το ιστορικό προηγούμενο με παλιά σκάνδαλα της ίδιας εταιρείας και τη διαπλοκή στελεχών της με παράγοντες του κομματικού συστήματος στην Ελλάδα. Ομως δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτό. Η Siemens έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική πραγματικότητα και η σχέση της με το ελληνικό δημόσιο έχει σημαδέψει τις πιο κρίσιμες καμπές της οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας κατά τον 20ό αιώνα.

Ύψωσαν ελληνική σημαία 19 τετραγωνικών μέτρων!

ύψωσαν-ελληνική-σημαία-19-τετραγωνικών-μέτρων
Μια μεγάλη ελληνική σημαία 19 τετραγωνικών μέτρων κυματίζει σε ένα ύψωμα στην άκρη του χωριού Κεραμίτσα Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας, στον ορεινό όγκο της Μουργκάνας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιδέα για την τοποθέτηση της σημαίας γεννήθηκε σε μια χαλαρή συζήτηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη με τον απερχόμενο πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κεραμίτσας, Δημήτρη Κοψίδη.

Το colpo grosso της κυβέρνησης με τις… φοροελαφρύνσεις


το-colpo-grosso-της-κυβέρνησης-με-τις-φοροελαφρύνσεις
Μεγάλες παγίδες κρύβουν οι… φοροελαφρύνσεις και η μείωση του ΦΠΑ που θέλει η κυβέρνηση, αφού στόχος είναι να καταργηθούν όλες οι εξαιρέσεις και οι απαλλαγές και να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε μία σειρά καταναλωτικών προϊόντων και σε υπηρεσίες, όπως το ηλεκτρικό.

Σκουπιδότοπος έγινε βυζαντινός τάφος στην Κωνσταντινούπολη


σκουπιδότοπος-έγινε-βυζαντινός-τάφος-στην-Κωνσταντινούπολη
 Βεβήλωση, κλοπή αρχαιοτήτων και καταστροφή της «Κρύπτης της Σηλυβρίας» καταγγέλλει η εφημερίδα «Hurriyet» και επιρρίπτει ευθύνες στις δημοτικές αρχές της Κωνσταντινούπολης. Η κρύπτη, η οποία πιστεύεται ότι είναι εποχής του 4ου μ.Χ. αιώνα επί αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β’, ανακαλύφθηκε το 1988 από τον τούρκο καθηγητή Ουμίτ Σερντιρόγλου, αναστηλώθηκε από το Δημαρχείο και έγιναν πρόχειρες εργασίες συντήρησης των νωπογραφιών και μωσαϊκών στους τοίχους της.

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για βάση αμερικανικών Drones στην Κρήτη»


η-ελλάδα-και-οι-ηπα-κατέληξαν-σε-συμφωνία-για-βάση-αμερικανικών-drones-στην-κρήτη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στρατιωτική βάση στην Κρήτη και ταυτόχρονα θα αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας των άλλων βάσεων στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες εστίες έντασης από την Ουκρανία μέχρι το Ιράκ, τη Λωρίδα της Γάζας και τη Συρία, καθώς και στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, αναφέρει δημοσίευμα του ’24 Βέστι’, επικαλούμενο την ελληνική εφημερίδα ‘Έθνος’

Όταν η Αμφίπολη ήταν λιμάνι του μακεδονικού στόλου


όταν-η-αμφίπολη-ήταν-λιμάνι-του-μακεδονικού-στόλου
Σε απόσταση περί το ένα χιλιόμετρο από τη σημερινή Αμφίπολη βρίσκεται η θέση Καστά όπου ανασκάπτεται ο τύμβος.
Η γεωμορφολογία της περιοχής έχει αλλάξει ωστόσο ριζικά από την αρχαιότητα λόγω της διαφοροποίησης της κοίτης του Στρυμόνα και της αποξήρανσης της λίμνης Κερκινίτιδας.

Forbes: Η Ελλάδα ψάχνει νέες πηγές προμήθειας φυσικού αεριού


forbes-η-ελλάδα-ψάχνει-νέες-πηγές-προμήθειας-φυσικού-αερίου
Κάνοντας αναφορά «στη βαθιά εξάρτηση της Ελλάδας από τη Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου, σε ποσοστό 60% της συνολικής εσωτερικής ζήτησης», το Forbes τονίζεται ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε αναζήτηση λύσεων τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας, συμπεριλαμβανομένων νέων συμφωνιών προμήθειας, αλλά και πιθανής εγχώριας παραγωγής».

ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ »ΠΑΛΙΟΨΑΘΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ»

ΠΑΝΑΓΙΑ-ΤΗ-ΥΠΕΡΜΑΧΩ-ΕΘΝΙΚΟΣ-ΥΜΝΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Του Φώτη Μιχαήλ, ιατρού Είναι αλήθεια ότι, στα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια, ως Έλληνες, φερθήκαμε υβριστικά: Χλευάσαμε τα ιερά και τα όσια, υποτιμήσαμε τις παραδόσεις μας και πάνω απ” όλα εγκαταλείψαμε την αγάπη και το σέβας σ” αυτό που πάντα ήμασταν: Παλληκάρια, φιλότιμοι, πιστοί και αρκούντως »τρελοί», για να τα βάζουμε με πολύ δυνατότερούς μας.

Ο γίγαντας Σταμάτης Σπανουδάκης ξεφτίλησε τη Ρεπούση στο κατάμεστο Ηρώδειο!!!


stamatis-spanoudakis
Σε ένα κατάμεστο θέατρο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, ο έλληνας μουσικοσυνθέτης ενθουσίασε το κοινό, και δεν παρέλειψε να σχολιάσει με το δικό του τρόπο τα «κακώς κείμενα». Ιδιαίτερα καυστικός ήταν, προλογίζοντας δύο τραγούδια αφιερωμένα στη Σμύρνη, το «Για την Σμύρνη» και το«Μαύρος Καβαλάρης»

Αμφίπολη: Mπήκαν στον προθάλαμο του τάφου – Μοναδικά ευρήματα [εικόνες]


αμφίπολη-μπήκαν-στον-προθάλαμο-του-τάφου-μοναδικά-ευρήματα-εικόνες
Όσο προχωρούν οι αρχαιολογικές έρευνες τόσο έρχονται στην επιφάνεια νεά εκπληκτικά ευρήματα από τον Τύμβο Καστά
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού: «Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Αφαιρέθηκε και ο τελευταίος δόμος από τον τοίχο σφράγισης, που έκλεινε την πρόσοψη του ταφικού μνημείου, αποκαλύπτοντας τη συνέχεια του ψηφιδωτού δαπέδου.
Στο κέντρο και μπροστά από την είσοδο, αποκαλύπτεται βοτσαλωτό δάπεδο, που αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους.Στο κάτω μέρος της πρόσοψης εμφανίζεται στη νωπογραφία ταινία, μπλε χρώματος, η οποία παρακολουθείται και στους πλευρικούς τοίχους.

«Ναι» στο αντιρατσιστικό από την Ιερά Σύνοδο! Είπατε τίποτα;


synodos-thumb-large
Η στήριξή στο νομοσχέδιο εκφράστηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
«Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Τούρκοι μετατρέπουν σε ιμάμ-χατίπ ιστορικό ελληνικό κτίριο


οι-τούρκοι-μετατρέπουν-σε-ιμάμ-χατίπ-ιστορικό-ελληνικό-κτίριο
Οι Τούρκοι μετατρέπουν σε ιμάμ χατίπ ιστορικό ελληνικό κτίριο Ένα ιστορικό κτίριο στην πόλη Ερντέκ της Τουρκίας, (Αρτάκη στα ελληνικά), το οποίο ήταν σχολείο τον 19ο αιώνα, μετατράπηκε σε ιμάμ-χατίπ, δηλαδή σε θρησκευτική επαγγελματική σχολή, αφού παρέμεινε αδρανό για 5 χρόνια.