Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣΑΘΗΝΑ 10-9-2014.

Γέμισε ο τόπος από «σωτήρες» και σωτήριες προτάσεις. Όμως οι «σωτήρες» νοιάζονται για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και οι σωτήριες προτάσεις δεν αφορούν ή και στρέφονται ενάντια στο Ελληνικό Έθνος. Οι λύσεις όμως στη ζωή ενός έθνους έχουν νόημα μονάχα όταν αφορούν την ενδυνάμωση, τον ηγετικό ρόλο και την μελλοντική του παρουσία στον κόσμο.

Τα έθνη είναι ασφαλή όταν είναι δυνατά. Και τα δυνατά έθνη αναπτύσσουν δικά τους στρατηγικά σχέδια εκεί που τα αδύναμα έθνη γυρεύουν λύσεις ανάγκης. Το Ελληνικό Έθνος ως Έθνος με μεγάλη ιστορία, σημαντικότατο πολιτισμό, γεωφυσικό πλούτο και γεωστρατηγικά περάσματα, υποχρεούται να αναπτύσσει σχέδια κι όχι «λύσεις».

Τότε και μόνον τότε θα πάψουμε να έχουμε εχθρούς, όταν θα θωρακισθούμε επαρκώς, ώστε να καταστρέψουμε τούς εχθρούς μας και να γίνουμε δυνατοί στην θέση των μισελλήνων νεοταξιτών. Για να συμβεί τούτο, πράμα που σημαίνει την ανύψωση τής Φυσικής Ελλάδος, πρέπει να λειτουργήσουμε ως Κράτος που στηρίζει την Εθνική του Ασφάλεια στην Εθνική Ταυτότητα και τον Εθνικό Προσανατολισμό.

Ώστε λοιπόν πρέπει να στηριχθούμε στην ενότητα και το ταλέντο, επομένως και στην όρεξη των Ελλήνων να διακριθούν στην οργάνωση τής Πολιτείας και στον έλεγχο των διεθνών πραγμάτων, κάνοντας αυτά μέρος τής δικής τους ζωή. Να κυβερνήσουμε και να κυβερνηθούμε με βάση το Ελληνικό Αίμα, την Ελληνική Παράδοση και τις Ελληνικές Αξίες. Να γίνουμε οι Νικητές και οι Κατακτητές τής Οικουμένης με όπλο την Ορθοδοξία και το Ελληνικό Δίκαιο. 

Ελληνικό ατσάλι ενάντια στους κόρακες και ανήθικους άρπαγες τής ελευθερίας. Ελληνοποίηση ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση. Απόκτηση Εθνικού Κράτους που χτίζει γέφυρες με τις ελληνικές κοινότητες και με το γεωστρατηγικό μας βάθος. Κράτος Ελλήνων πρωτίστως χτισμένο επάνω στον Πατριωτισμό, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Πίστη, την Αξιοσύνη και την Συλλογική Φιλοδοξία τής Εθνικής μας Κοινότητας.

Στο εσωτερικό τής χώρας μας λοιπόν βρίσκονται τόσο η λύση και οι άξιοι Έλληνες όσο και η καταστροφή και οι ολετήρες τής φάρας μας. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε να ανεχόμαστε να μάς λένε πως μπορούν να υπάρξουν η Εθνική Ισχύς και η Κοινωνική Δικαιοσύνη μακριά η μία από την άλλη.

Δεν μπορούν να λένε οι καπιταλιστές «δεξιοί» πως οι μεταγγίσεις των δανειστών ήταν μια αποτελεσματική παρέμβαση για τα οικονομικά αδιέξοδα. Αδιέξοδα που στο κάτω – κάτω τής γραφής δημιούργησαν οι εκφραστές τής αστικής δημοκρατίας, φίλοι και συνεργάτες των δανειστών των εθνών. Δεν μπορούν να μάς λέγουν πως το ρολόι τής Ελλάδος θα πάει μπροστά από μια νέα κυβερνητική σύνθεση με αυξημένη παρέα από μνημονιοφόρους. Και δεν μπορούν τα δεξιά και τα αριστερά ποδάρια τού Συστήματος να παίζουν τον λύκο με την κοκκινοσκουφίτσα. 

Δεν μπορούν οι αριστεροί μαρξιστές να αποκαλούν κακούς διαχειριστές των μνημονίων τούς «δεξιούς» και να διεκδικούν για τον εαυτό τους τον τίτλο τού αποτελεσματικότερου διαχειριστή τής ενυπόθηκης στους τοκογλύφους Ελλάδος. Δεν μπορούν να επικαλούνται τον ελληνικό λαό και το καλό του, όταν οι ίδιοι οι αριστεροί τής «προόδου» συνομιλούν πίσω από την πλάτη των Ελλήνων με τούς αμερικανοσιωνιστές και τα χρηματοοικονομικά τους ιδρύματα. Εκείνα τα ιδρύματα που χρηματοδοτούν λαθρομετανάστες και δηλητηριώδεις εκθέσεις σε βάρος τής Ορθοδοξίας και τής Χρυσής Αυγής.

Δεν μπορούν σοσιαλφιλελεύθεροι και μαρξιστές γραφιάδες των αντιρατσιστικών ανθελληνικών νομοσχεδίων να μιλούνε για εγκληματικές συμμορίες, όταν οι συνδαιτυμόνες και χορηγοί τους συνεχίζουν το πλιάτσικο σε βάρος τής εθνικής περιουσίας και όταν οι παρακρατικοί τους εταίροι σκορπούν συσσίτια σε λαθρεποίκους. Δεν μπορούν να υπερφορολογούν την κατοικία των Ελλήνων, όταν κλείνουν ελληνικά μαγαζιά. Δεν μπορούν οι ελληνόφωνοι ραγιάδες να ξεπουλούν εθνική γη και νησάκια και μνημεία αντί τού χρέους που μάς φέρανε ακριβώς για να φθηνύνουνε τον πλούτο τής χώρας και να την τεμαχίσουν εθνικά.

Δεν δικαιούνται όλοι αυτοί οι τύραννοι τής νεοταξικής κατοχής να παζαρεύουν την τύχη τής Θράκης, τής Μακεδονίας και τής Κύπρου, όταν αρνούνται την φιλία και συμμαχία τής Ρωσίας, προστρέχοντας στον οικονομικό πόλεμο τής Εσπερίας σε βάρος των Ρώσων. Όταν το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο χοντραίνει, η Ελλάς θα έπρεπε να κατεβάσει κάτω από το σώμα της όχι μόνο το άγγιγμα, μα και το βλέμμα σιωνιστών και ισλαμιστών.

Η συνύπαρξη λοιπόν τής Εθνικής Ισχύος και τής Κοινωνικής Δικαιοσύνης είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Η κοινωνική συνοχή και η ανεξάρτητη κρατική προσωπικότητα είναι η οδός ενός ζωντανού έθνους. Η συνοχή τής Ελληνικής Φυλής είναι το αδιαπέραστο τείχος στις στημένες κρίσεις και η προϋπόθεση για την ανάπτυξη τής Πατρίδος μας στηριγμένη στην ελληνική εργατικότητα και την ελληνική γη. Και η ανεξάρτητη προσωπικότητα συνεπάγεται την ακεραιότητα τού Έθνους και την διεκδίκηση ενεργού γεωπολιτικού ρόλου και εδαφικής αποκαταστάσεως τής ελληνικότητας στη γειτονιά μας.

Η ενότητα των Ελλήνων υπό την μόνη Ελληνική Ιδέα τού Λαϊκού Εθνικισμού είναι επιλογή ανατροπής τής φαυλότητας δια παντός. Επιπλέον είναι επιλογή για την Ελλάδα τής δημιουργίας και τής δυνάμεως που θα την σέβονται οι καλοί και θα γνωρίσουν τον αφανισμό αυτοί που την μισούν. Η δική μας Ελλάς δίδει όραμα στα παιδιά της, κραταιώνει την Πίστη και χτίζει νέο Ελληνικό Πολιτισμό.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Η ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ OFF – SHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ; ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΣΔΟΕ, ΤΗΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΒΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ!

BENI-SAMARAS

Που τα βρίσκει άραγε η ΝΔ τόσα εκατομμύρια και τα μοιράζει;
Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…
Από το Μαίο και μετά γνωστοί επιχειρηματίες βρέθηκαν εν μία νυκτί σχεδόν, με δύο και τρία κανάλια στα χέρια τους.

Τι σημαίνει “Κόνδορες” και ποιά η δράση τους > φωτό


A protester is arrested by police during a demo in Athens on Tuesday June 28, 2011. Greece's ...

Κάποιοι φίλοι ρωτούν γιατί αποκαλούμε τους παρακρατικούς κουκουλοφόρους ως “Κόνδορες”. Η αναλυτική επεξήγηση βρίσκεται στο άρθρο – σταθμό που σηματοδότησε την αντίδραση στο ΔΝΤ, κόντρα σε όλα τα καλοπληρωμένα ΜΜ”Ε”, που στην αρχή δεν το είδαν και όταν ήλθε, είδαν στο πρόσωπο του τον Μεσσία. Οι δολοφόνοι Κόνδορες στην Αργεντινή ήταν κυρίως αλλοδαποί γιατί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να χτυπούν γηγενείς αγωνιστές ακόμα και γυναικόπαιδα. Δεν θα είχαν πρόβλημα λοιπόν να κάψουν την έγκυο στη Μαρφίν ή να χτυπήσουν τον Παπού που διαδηλώνει.

Γράφαμε λοιπόν:
Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Ο λαός άρχισε να βγαίνει μαζικά στους δρόμους. Σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη ή χωριό ανέμιζαν οι Αργεντίνικες σημαίες ενώ οι κομματικές εξαφανίζονταν. Κάθε μέρα, για πολλές ώρες, ο λαός ήταν στους δρόμους απαιτώντας την πτώση της κυβέρνησης και τον διωγμό των ξένων επιτηρητών του ΔΝΤ.
Η αστυνομία πλέον ήταν αδύνατον να ελέγξει τις αντιδράσεις. Οι ανταποκρίσεις των διεθνών ΜΜΕ διακόπηκαν αφού πλέον δεν υπήρχαν κομματικά σημαιάκια για να δείξουν ενώ κάθε επιχείρηση Αμερικανικών συμφερόντων έμπαινε στο στόχαστρο των διαδηλωτών. Εκεί μπήκαν στο παιχνίδι οι παρακρατικοί “Κόνδορες”. Οι Κόνδορες ήταν το δίκτυο της CIA σε όλη την Λατινική Αμερική που είχε στηθεί με το πρόσχημα του “Κομμουνιστικού κινδύνου” στον ψυχρό πόλεμο. Παραγουανοί κυρίως παρακρατικοί συντάχθηκαν με τον μηχανισμό της ΚΥΠ ώστε να αρχίσουν τα χειρουργικά χτυπήματα για να κάμψουν το φρόνημα των διαδηλωτών.
Ακολούθησαν χτυπήματα σε ανοιχτές συγκεντρώσεις (κλασσική ιμπεριαλιστική μέθοδος) ώστε να τρομοκρατήσουν τον λαό για να μην ενισχύει τις κινητοποιήσεις. Δεκάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες.
(για να γίνει το παράδειγμα πιο κατανοητό, σκεφθείτε την υποθετική περίπτωση να γινόντουσαν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα και η φιλοαμερικανική κυβέρνηση να επιστράτευε Ουτσεκάδες, που είναι εκπαιδευμένοι από την CIA, για να χτυπούν ανοιχτές συγκεντρώσεις με χειροβομβίδες και Καλάσνικοφ, ενώ την ίδια στιγμή η κρατική αστυνομία να συλλαμβάνει Έλληνες διαδηλωτές)
Διαβάστε το: Το ΔΝΤ και πως να το …τσακίσουμε.
Η πρώτη φωτογραφία είναι από το Associated Press και απεικονίζει μία από τις συλλήψεις μετά την επίθεση κουκουλοφόρων που σας αποκαλύψαμε χθες.
Δείτε τώρα και την φωτό των δολοφόνων της Μαρφίν σύμφωνα με το Zougla.gr λίγο πριν τελέσουν το δολοφονικό τους έργο κατά την διάρκεια του πρώτου ξεσηκωμού την ημέρα της ψήφισης του μνημονίου και βρείτε τις ομοιότητες:
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/06/marfin15.jpg?w=300

olympia

Ενεργοί πυρήνες Τζιχαντιστών στην Ελλάδα!


Οι Ελληνικές Αρχές, -προς το παρόν- έχουν υπό επιτήρηση και παρακολουθούν τις κινήσεις ακραίων στοιχείων ως υποστηρικτές του ISIS, ενώ συνεργασία υπάρχει και με την Κύπρο.
Οι Ελληνικές Αρχές, -προς το παρόν- έχουν υπό επιτήρηση και παρακολουθούν τις κινήσεις ακραίων στοιχείων ως υποστηρικτές του ISIS, ενώ συνεργασία υπάρχει και με την Κύπρο.
Πληροφορίες που είναι σε γνώση των Αστυνομικών Αρχών και "ευαίσθητων" υπηρεσιών- από το 2008 – ανέφεραν την παρουσία ατόμων Αραβικής καταγωγής, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, οι οποίοι διαβιούν στην Ελληνική επικράτεια, με επαφές σε ακραίους μουσουλμανικούς κύκλους και Τζιχαντιστές, τα οποία βρίσκονται υπό έρευνα και αναζήτηση.
Οι πληροφορίες οι οποίες είχαν περιέλθει στις Αρχές, από πληροφοριοδότες που εκείνη την εποχή ήταν "ενεργοί", -περίοδος χρονικά προγενέστερη του θανάσιμου τραυματισμού του Αλ.Γρηγορόπουλου-, ανέφεραν την "προσπάθεια σε εξέγερση διαβιούντων στην Ελληνική επικράτεια Μουσουλμάνων, με επιδίωξη θρησκευτικό ξεσηκωμό". Τα γεγονότα ωστόσο με τα επεισόδια και τις συλλήψεις τα οποία ακολούθησαν, προκάλεσε "ανασχεδιασμό" και έθεσε "εν υπνώσει" –πρόσκαιρα- τις όποιες "προεργασίες".
Λίγους μήνες αργότερα (22 Απριλίου 2009), -κι ενώ τα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη (2008) είχαν περιοριστεί-, με "αφορμή" φαινομενική καταγγελία για "δήθεν προσβολή της θρησκευτικής πίστης", ακραίες τάσεις Μουσουλμάνων, με την "κάλυψη" οργανώσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στα "δικαιώματα των αλλοδαπών" προκάλεσαν εξέγερση αραβόφωνων, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, οι οποίοι βρέθηκαν να διαδηλώνουν (φωτό) με αλαλαγμούς, εμπρησμούς σε κάδους κι αυτοκίνητα, καταστροφές σε περιουσίες- σπασμένες τζαμαρίες και φθορές σε καταστήματα- μέχρι κάποιοι συνελήφθησαν.
"Αφορμή", έλεγχος Αστυνομικών για λαθρομετανάστες και ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, σε μουσουλμάνο, στην κατοχή του οποίου είχε εντοπισθεί συσκευασία -αποτελούμενη από αλουμινόχαρτο, μέσα στο οποίο υπήρχαν τυλιγμένα κομμάτια χαρτί στην Αραβική γραφή, με γραμμένη προσευχή (φωτό)- την οποία κατά τον έλεγχο οι Αστυνομικοί άνοιξαν προκειμένου να ελέγξουν το περιεχόμενο. Όπως διαπιστώθηκε ο αλλοδαπός λαθρομετανάστης, δε διέθετε νόμιμα έγγραφα παραμονής και συνελήφθη, ενώ τα κατασχεθέντα στην κατοχή του αντικείμενα, συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του.
Με τις «αυθόρμητες» αντιδράσεις -σύμφωνα με τις αναφορές στις αρμόδιες Υπηρεσίες- οι υποκινητές, είχαν πρόθεση να προκαλέσουν «ξεσηκωμό» του Μουσουλμανικού στοιχείου με έρεισμα τη θρησκευτική πίστη, χωρίς ωστόσο να επιτύχουν τους στόχους τους.
Σε χρονολογική περίοδο λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην ΕΥΠ εγκαινιάστηκε το Τμήμα Λαθρομετανάστευσης που υπάγεται στη Γ' Διεύθυνση, σε συνεργασία με το Τμήμα Γ8, δραστηριοποιείται στη Διεθνή τρομοκρατία και τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται στη χώρα. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα σε τηλεγράφημα της Αμερικανικής Πρεσβείας επισημαίνεται ο σοβαρός κίνδυνος, με την είσοδο Τζιχαντιστών στην Ελλάδα με προσδιορισμό τα θαλάσσια σύνορά μας, από το Αιγαίο, στη νησιωτική Ελλάδα, και στη συνέχεια την προώθησή τους στη χώρα

Πληροφορίες και Ευρωπαϊκά σήματα προς το Γ' Γραφείο Ενημέρωσης -στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας-, ενημερώνουν τις Ελληνικές Αρχές, για Σύρους και Ιρακινούς οι οποίοι διαβιούν στη χώρα ενώ διατηρούν επαφές με ομοεθνείς τους, οι οποίοι έχουν εντοπισθεί από τις έρευνες, διαβιούν στη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και διατηρούν επαφές με Τζιχαντιστές-. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα -από τις αρχικές αναφορές-, με αφορμή την προσευχή σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας, και υπό το φόβο επεισοδίων, αναφορές της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, και της ΕΥΠ, προσδιόριζαν την παρουσία «πυρήνων ακραίων Μουσουλμάνων» στην Αθήνα. Οι περιοχές τις οποίες οριοθετούσαν γεωγραφικά οι πληροφορίες, ήταν αυτές στις οποίες είχαν αρχίσει να λειτουργούν παράνομα τζαμιά – Βικτώρια, Κ. Πατήσια, Αγ. Παντελεήμονας-. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι σε διαμερίσματα, υπήρχε κρυμμένος βαρύς οπλισμός και εκρηκτικές ύλες, από Αραβόφωνους - ενεργοί και «εν υπνώσει» πυρήνες-, οι οποίο μάλιστα είχαν λάβει εκπαίδευση σε στρατόπεδα εξτρεμιστών, που είτε ζουν μόνιμα, είτε επισκέπτονται προσωρινά τη χώρα προκειμένου να μεταβούν ή να επιστρέψουν από τα μέτωπα της Συρίας. Οι Ελληνικές Αρχές, -προς το παρόν- έχουν υπό επιτήρηση και παρακολουθούν τις κινήσεις ακραίων στοιχείων ως υποστηρικτές του ISIS, ενώ συνεργασία υπάρχει και με την Κύπρο.
Συλλήψεις στην Ελλάδα
Βάσει της συνθήκης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, με πληροφορίες των Ελληνικών Αρχών, επισήμως, έχουν συλληφθεί δύο φανατικοί Τζιχαντιστές υπήκοοι Γαλλίας, στην Ιταλία και τη Γαλλία. Οι πληροφορίες, ανέφεραν ότι μέσω Ελλάδας, επέστρεφαν στην Ερώπη, από τα μέτωπα του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, και είναι μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Ένας ακόκα Γάλλος υπήκοος, μέλος του "Ισλαμικού Κράτους", πιάστηκε σε έλεγχο της Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο, σε φορτηγό έμφορτο με πολεμικό υλικό- διόπτρες, μιρκό αριθμό πολεμικών όπλων, και εξαρτήσεις- το οποίο εκτιμάται ότι είχε προορισμό τον εξοπλισμό των ανταρτών.
Στα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, για το 8μηνο του έτους (2014), έχουν συλληφθεί στα σύνορα 1.1190 Σύροι και 259 Ιρακινοί, από τους οποίους, έχουν απελαθεί 154 Σύροι και 168 Ιρακινοί, με τα προγράμματα, εθελοντικής επαναπροώθησης, ενώ σε Σωφρονικστικά καταστήματα της χώρας, υπάρχουν έγκλειστοι καθοδηγητικοί ηγέτες εξτρεμιστικών οργανώσεων οι οποίοι εκτίουν ποινές για ποινικά αδικήματα τα οποία έχουν διαπράξει, και για τους οποίους αν και έχει κατατεθεί άιτημα "επιστροφής" νομικά κολλήματα δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα .Αυξηση στις λαθρομεταναστευτικές ροές, εντοπίζουν και τα στελέχη του ΛΣ, στις περιπολείες που ενεργούν σε συνεργασία με τη FRONTEX. Σε πρόσφατη Συνέντευξη, στους ανταποκριτές Ξένου Τύπου ο Αρμόδιος Υπουργός Ναυτηλία, αποκάλυψε ότι "η αύξηση στις ροές λαθρομετανάστευσης, ξεπερνάει το 214%" στη νησιωτική Ελλάδα.
Το πρόβλημα έλαβε διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο μετά τον πόλεμο που ξέσπασε στη Συρία μεταξύ φανατικών ισλαμιστών και του καθεστώτος του Άσαντ. Με σήματα προς τις Ελληνικές Αρχές, υπηρεσίες Ευρωπαϊκών χωρώ, αναφέρουν τους Κήπους και την Ορεστιάδα στον Έβρο, καθώς η Λέσβος από τη νησιωτική Ελλάδα, αποτελούν τις πύλες εισόδου και εξόδου από τη Δυτική Ευρώπη, ατόμων αραβικής καταγωγής υπηκόων δυτικοευρωπαϊκών χωρών, Σύρων και Ιρακινών οι οποίοι διατηρούν επαφές με Τζιχαντιστές, από και προς το μέτωπο του πολέμου.
Το σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει έχει καταγγείλει και αναφέρει προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η ομοσπονδία των Συνοριακών Φυλάκων, με η διαπίστωση της αύξησης των συλλήψεων, λάθρομεταναστών, προερχόμενων από Συρία, και Ιράν και χώρες που είναι έντονη η στρατολόγηση των αραβόφωνων Μουσουλμάνων.
Ο ... παράγοντας Αλβανία
Πρόσφατα, το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα με δηλώσεις του Αλαβανού Υπουργού Εξωτερικών, σε συνάντηση του με τον Καναδό ομόλογό του, αναφέρθηκε στην δράση Αλβανών Τζιχαντιστών, στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τονDitmir Bushati: "Αλβανοί, έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατία και τζιχάντ, στη Συρία", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις δηλώσεις του. Στο Κόσοβο σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση (11/08), οργανώθηκε επιχείρηση και ακολούθησαν συλλήψεις40Αλβανών Τζιχαντιστώνοι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν μεταβεί και πολεμήσει στα σύνορα Ιρακ και Συρίας, ενώ διατηρούν επαφές με ακραία εξτρεμιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι 500 φανατικοί ισλαμιστές που διαθέτουν διαβατήρια από Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια έχουν μεταβεί μέσω Ελλάδας στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών.
Στην Ελλάδα, η νοσηλεία Αλβανού ο οποίος φέρεται να διατηρεί επαφές ως σύνδεσμος με Τζιχαντιστές, σε Νοσοκομείο της Θεσσαλικής πρωτεύουσας, έχει θέσει σε εγρήγορση τις Ελληνικές Υπηρεσίες, ενώ έχει τεθεί υπό «επίβλεψη». Ο Αλβανός, φέρεται να έχει στρατολογηθεί από Τζιχαντιστές, αναχώρησε από την Αλβανία για τη Συρία (στις 8 Φεβρουαρίου 2013) προκειμένου να ενταχθεί στις ένοπλες ομάδες ανταρτών εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ. Τραυματίστηκε σοβαρά στο σώμα και στο σαγόνι και αφού νοσηλεύτηκε στην Τουρκία, μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στη Λάρισα όπου και συνεχίζει τη θεραπεία του.
Για την παρουσία των Τζιχαντιστών στην Αθήνα, ερώτηση στη Βουλή, είχε καταθέσει (19/08) ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης ζητώντας απαντήσεις για τους τρόπους αντιμετώπιση της παρουσίας ακραίων στοιχείων- Τζιχαντιστών στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Αφορμή για την ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή, διαδικτυακό δημοσίευμα σε ιστότοπο, καθώς και την αναπαραγωγή φωτογραφικού υλικού, στο οποίο απεικονίζεται η μαύρη σημαία του "Ισλαμικού Κράτους", να έχει υψωθεί σε περιοχή έξω από τη Θήβα, ενώ στη δεύτερη απεικόνιση, εμφανίζονται άτομα να έχουν υψώσει τη σημεία σε συγκέντρωση Μουσουλμάνων, στο κέντρο της Αθήνας. - ΠΗΓΗ

defenceline

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο "Fat Nick" αποκεφάλισε μέσα στο Λονδίνο 82χρονη γυναίκα χωρίς λόγο, αλλά τα media δεν ανέφεραν ότι ήταν μαύρος και μουσουλμάνος


Ο "Fat Nick", ένας άνεργος μαύρος μουσουλμάνος με καταγωγή από την Νιγηρία, αποκεφάλισε μια ηλικιωμένη γυναίκα, την 82χρονη Palmira Silva, ιταλικής καταγωγής, μέσα στον κήπο της, στο Londonistan, χωρίς κανένα λόγο, και μόλις έγινε γνωστό το φρικτό περιστατικό, έπεσε συναγερμός στα media ώστε να προβούν σε συστηματική λογοκρισία των στοιχείων του δράστη και να μην πληροφορηθεί ο βρετανικός λαός ότι ποια ήταν η φυλή του και η θρησκεία του…

Γιατί καρατομούν εν ονόματι του Αλλάχ;


Γιατί καρατομούν εν ονόματι του Αλλάχ;
Του Χρήστου Ιακώβου > Οι μαγνητοσκοπημένες εικόνες μασκοφόρων ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι ίστανται όπισθεν δυτικών ομήρων δημοσιογράφων ή στρατιωτών αιχμάλωτων, όντας έτοιμοι να τους καρατομήσουν τελετουργικώς και εξανιστάμενοι με ένα αντιδυτικό πολιτικοθρησκευτικό κήρυγμα, έγιναν συχνό αντικείμενο προς διεθνή διαδικτυακή και τηλεοπτική κατανάλωση.

Τουρκία: Διαδήλωση στην Πόλη για τα Σεπτεμβριανά


Ομάδα Τούρκων διαδηλωτών, από την «Πλατφόρμα Εναντίον του Ρατσισμού και του Εθνικισμού» οργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην επέτειο των γεγονότων της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955. Η εκδήλωση έγινε έξω από τη σχολή του Γαλατά Σαράι, στην οδό Ιστικλάλ.

ΝΕΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ…


dolofonia-xalkida

 …ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΦΡΙΚΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ. Και οι δράστες συνεχίζουν το πογκρόμ ανενόχλητοι.

New York Times: Δεν έχουν την έγκριση της τρόικα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ


nyt 1
Σε εκτενές άρθρο οι New York Times αναφέρονται στις δηλώσεις Σαμαρά από τη ΔΕΘ, λέγοντας ότι εξήγγειλε μειώσεις φόρων, όπως στον ΕΦΚ στα καύσιμα (γράφει ότι θα μειωθεί 30% αλλά είχε αυξηθεί κατά 450% τα προηγούμενα χρόνια) και στην εισφορά αλληλεγγύης.

ΤΡΟΙΚΑ – ΑΤΤΙΛΑΣ 3 ! ΕΚΠΟΙΟΥΝ/ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΣΕ ”ΞΕΝΟΥΣ” Ο,ΤΙ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ 1974 !


μνημα,ΜΝΗΜΑ,ΗΡΩΕΣ,ΚΥΠΡΟΣ,ΠΟΛΕΜΟΣ,ΠΕΣΟΝΤΕΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ,ΜΑΝΑ,ΕΛΛΗΝΙΔΑ,ΜΗΤΕΡΑ,ΣΤΡΑΤΙΩΡΗΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ,ΘΕΟΙ,ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ
ανταπόκριση του hellasforce.com
Κύπρος
Στάση αναμονής του Eurogroup ενόψει της παραχώρησης της επομενης δόσης, αφού πρωτίστως θέλει να εξετάσει το περιεχόμενο του νομου περί εκποιήσεων ακινητων.

Οι Τράπεζες είναι ο αδύναμος κρίκος !


fullservicebank

ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΔΥΜΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
 Στα τέλη της χιλιετηρίδας συνέκλιναν οι δυνάμεις, οι οποίες προκάλεσαν τη σημερινή, τέλεια θύελλα: η υπερχρέωση, η άνοδος του νεοφιλελευθερισμού, η κατάρρευση του κομμουνισμού, η επανάσταση της πληροφορικής, η παγκοσμιοποίηση και η απελευθέρωση του τραπεζικού θηρίου
.
(To άρθρο αποτελείται από 4 Σελίδες)
.
Τα πλεονασματικά κράτη της Ευρωζώνης δεν φαίνονται διατεθειμένα ούτε να περιορίσουν τα υπερβολικά πλεονάσματα τους (αυξάνοντας τους μισθούς των εργαζομένων τους, έτσι ώστε να μεγεθυνθεί η εσωτερική τους ζήτηση), ούτε να μεταφέρουν «πόρους» στα ελλειμματικά, ούτε να «αμοιβαιοποιήσουν» τα δημόσια χρέη, ούτε να επιτρέψουν την μετάλλαξη της ΕΚΤ σε μία πραγματικά κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης (Ευρωομόλογα, απ’ ευθείας αγορά ομολόγων από τα κράτη-μέλη κοκ.).

[VIDEO] Θ.Τρύφων: “Η κυβέρνηση καταστρέφει την δημόσια υγεία και την οικονομία” Αιλληνάρες γαρ !


public_health_13472964-655x280

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ TIMETV

Σύμφωνα με τον κ. Τρύφωνα, η εμμονή της κυβέρνησης να θέτει τη χαμηλότερη τιμή ως μοναδικό κριτήριο στην άσκηση της πολιτικής της για τη φαρμακευτική δαπάνη, τα εμπόδια στην έγκριση των ελληνικών φαρμάκων και η μη στήριξη των ποιοτικών γενοσήμων δημιουργούν αξεπέραστες δυσκολίες για το ελληνικό φάρμακο στην αγορά.
Καταπέλτης εναντίον των επιλογών της κυβέρνησης στον τομέα side-3 ,side-3 THEOOROS TRIFON , ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, @adonisgeorgiadi @MakisVoridis, όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει,THEOOROS TRIFON , ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, @adonisgeorgiadi @MakisVoridis της φαρμακευτικής πολιτικής εμφανίζεται σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση timetv ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και αντιπρόεδρος και συνδιευθύνων σύμβουλος της Elpen, στην αποκαλυπτική συνέντευξή του επισημαίνει τον κίνδυνο το ελληνικό φάρμακο να αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης τα επόμενα δύο χρόνια αν οι κυβερνητικές επιλογές συνεχίσουν να κινούνται στη λογική της τρόικας και χτυπούν την εγχώρια βιομηχανία προς όφελος ξένων πολυεθνικών συμφερόντων. 
Ας παρακολουθήσουμε όμως τον κ. Τρύφωνα, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι, ενώ οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες επένδυσαν σημαντικά κεφάλαια μέσα στην κρίση, δημιουργώντας νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και αυξάνοντας σε πολλές περιπτώσεις την απασχόληση, δεν έτυχαν ωστόσο της δέουσας προσοχής από την πολιτεία.
Κύριε Τρύφωνα, η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης από τα 6,5 στα 2 δισ. ευρώ, πού έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;
Η δαπάνη της Ελλάδας σε σύγκριση με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών είναι 30% χαμηλότερα στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, μέσω των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας, και η τρόικα έχουν συμφωνήσει η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη καλώς ή κακώς – κακώς κατά τη γνώμη μας – να είναι της τάξεως των δύο δισ. ευρώ για φάρμακα του ΕΟΠΠΥ. Το ποσό αυτό είναι 30% χαμηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Σε μια περίοδο που η κρίση δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα υγείας, η δημόσια δαπάνη υγείας θα περίμενε κανείς να υπερβαίνει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο…
Σε μια χώρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και που είναι σε μνημόνιο, όπως η Ελλάδα, καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να υπάρχουν περικοπές στις δαπάνες, όμως αυτές δεν πρέπει να είναι εις βάρος των ασθενών και των στοιχειωδών υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που πρέπει να απολαμβάνουν. Για εμάς, με βάση το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε ύφεση, θα έπρεπε να είναι κατ’ ελάχιστον 2,2 δισ. ευρώ. Αυτά τα 200 εκατ. ευρώ θα λείψουν από το σύστημα υγείας, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα. Από την άλλη, οι φαρμακευτικές βιομηχανίες θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα χαράτσια και επιστροφές.
Την περίοδο της κρίσης και παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν στην οικονομία, οι ελληνικές βιομηχανίες συνέχισαν να επενδύουν και να υλοποιούν νέα επενδυτικά προγράμματα τόσο στην παραγωγή όσο και στην έρευνα. Θα θέλαμε να μας δώσετε μια εικόνα αυτών των κινήσεων.
Το πρώτο που έχω να πω είναι ότι οι ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες λειτουργούν με έναν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε σχεδιασμό ώστε να μπορούμε να αντέχουμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και περιόδους όπως είναι η τωρινή. Αυτό βεβαίως δεν γίνεται με κάποιο μαγικό τρόπο. Είναι αποτέλεσμα καλής οικονομικής διαχείρισης, σχεδιασμού σε νέα προϊόντα, σχεδιασμού για επέκταση και στο εξωτερικό και βέβαια καλής γνώσης της αγοράς. Οι 6-7 ελληνικές βιομηχανίες που αντέχουν μέσα στην Ελλάδα και αναπτύσσονται στο εξωτερικό έχουν ακριβώς αυτό το μείγμα, έχουν δηλαδή καλή οικονομική διαχείριση και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Γίνεται λόγος για οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται για 30, 40, 50 χρόνια στον χώρο. Ξέρετε, έχουμε ζήσει και άλλες δύσκολες περιόδους, γεγονός που μας οδήγησε στην απόφαση υλοποίησης ενός σχεδίου δράσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτό μας κράτησε. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να τονίσω το εξής: οι ελληνικές βιομηχανίες έχουμε – και πριν και τώρα – γύρω στο 17%-18% της αγοράς. Αυτό είναι κάτι το οποίο σε μια πολύ μικρότερη – σε σχέση με το παρελθόν – εγχώρια αγορά φαρμάκου δημιουργεί πολύ σημαντική μείωση τζίρου, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να έχουμε μικρότερες δυνατότητες, χαμηλότερη ρευστότητα και λιγότερα κεφάλαια για επενδύσεις, ανάπτυξη και έρευνα. Το περιβάλλον κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολο λόγω του ότι αφαιρούνται πάρα πολλά χρήματα από κάθε εταιρεία. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να κατευθύνονται όχι κατ’ ανάγκην σε ελληνικές βιομηχανίες αλλά σε ελληνικά ποιοτικά φάρμακα που παράγει η ελληνική βιομηχανία.
Γιατί όχι όμως και σε ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις που εν πάση περιπτώσει στηρίζουν και την απασχόληση;
Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να απαντήσω. Εκείνο όμως το οποίο λέω, και το λέω πάρα πολύ ξεκάθαρα, είναι ότι εμείς δεν έχουμε κάποια υποστήριξη μέσα στη χώρα μας. Αντιθέτως δύο – τρία συγκεκριμένα γεγονότα των τελευταίων ετών αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν προστατεύεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αλλά αντιθέτως πολεμιέται! Δυστυχώς στην Ελλάδα λειτουργεί ένα καθεστώς προστασίας ακριβών φαρμάκων και προτίμησης εισαγόμενων γενοσήμων…
Πριμοδοτούνται δηλαδή τα εισαγόμενα;
Όλα τα εισαγόμενα. Και μιλάω πολύ συγκεκριμένα, με παραδείγματα και στοιχεία. Λέω ότι δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα η οποία είναι σε κρίση και σε ύφεση και η οποία προσπαθεί να ισοσκελίσει τα οικονομικά των ταμείων να έχουμε μειώσεις τιμών κατά μέσον όρο 50%-60% την τελευταία τετραετία στα φθηνά φάρμακα και 15%-20% στα ακριβά! Στο τελευταίο δελτίο τιμών μπορώ να σας πω ότι τα φθηνά φάρμακα και τα γενόσημα τον Ιανουάριο του 2014 μειώθηκαν μεσοσταθμικά 10% και τα ακριβά φάρμακα μειώθηκαν 2%. Αυτό είναι ένα τεράστιο… παράδοξο, για να μη χρησιμοποιήσω άλλους όρους. Σαφέστατα δεν συντελεί στην περιστολή των δαπανών των ταμείων, δεν συνάδει με την εφαρμογή μιας εθνικής πολιτικής, απλώς συντελεί στο να μοιράζει την πίτα μέσα στην αγορά με έναν άλλο τρόπο.
Δεύτερο παράδειγμα. Υπάρχει ένα σύστημα αδειοδότησης το οποίο έμμεσα – σαφώς χωρίς να είναι ηθελημένο – πριμοδοτεί ένα εισαγόμενο γενόσημο σε βάρος του αντίστοιχου ελληνικού. Όταν εμείς καταθέτουμε στον ΕΟΦ μια αίτηση για κυκλοφορία ενός νέου φαρμάκου – με εθνική διαδικασία – για την άδεια απαιτούνται γύρω στα δύο – δυόμισι χρόνια. Και αυτό στην καλύτερη περίπτωση, ακόμη και αν ο φάκελος είναι πλήρης. Αντιθέτως, το εισαγόμενο γενόσημο παίρνει άδεια κυκλοφορίας σε 8-9 μήνες…
Το θέμα έχει τεθεί στην πολιτική ηγεσία; Ποια είναι η απάντησή της;
Τίθεται διαρκώς τα τελευταία 10 χρόνια. Είμαστε αγκυλωμένοι στο ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις στον ΕΟΦ αλλά ακόμη πολλές φορές η αξιολόγηση και να δοθούν κίνητρα στο υπάρχον υποστελεχωμένο δυναμικό, που λειτουργεί πολλές φορές με ηρωικές συνθήκες για να βγάλει τον πολύ φορτωμένο όγκο. Είναι αλήθεια ότι ο ΕΟΦ έχει πολύ αυξημένο όγκο εργασιών αφού έχει πάρει πάνω του πάρα πολλά πράγματα που έχουν σχέση με τιμές φαρμάκων, λίστα φαρμάκων, δευτεροβάθμιες επιτροπές. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα αναγκάζεται να συμμετέχει σε κάποια συστήματα εγκρίσεων του εξωτερικού, σύμφωνα με τα οποία μια χώρα είναι υποχρεωμένη να απαντάει σε διάφορα ζητήματα όπως φαρμακοεπαγρυπνήσεις κτλ. Όλα αυτά προσθέτουν στον ΕΟΦ σήμερα τριπλάσιο και τετραπλάσιο όγκο εργασίας σε σχέση με 6-7 χρόνια νωρίτερα και με το ένα τρίτο του προσωπικού.side-3 ,side-3 THEOOROS TRIFON , ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, @adonisgeorgiadi @MakisVoridis, όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει,THEOOROS TRIFON , ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, @adonisgeorgiadi @MakisVoridis
Και, ξέρετε, είναι επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι οι εταιρείες πληρώνουμε παράβολα – χρηματοδοτούμε δηλαδή από μόνοι μας τον ΕΟΦ – και αντί αυτά τα χρήματα να πηγαίνουν στον ΕΟΦ και να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία, υπέρ… πίστεως και πατρίδος δηλαδή.
Πρόκειται λοιπόν για τεράστιο το πρόβλημα που δεν έχει σχέση με οικονομική δυσπραγία της Ελλάδας, αλλά είναι κλασικά διαρθρωτικό μέτρο το οποίο πρέπει να λυθεί, για να έχει η Ελλάδα φθηνότερα φάρμακα από ελληνικές εταιρείες μέσα στην αγορά.
Πάντως υπάρχει μια αναντιστοιχία: ενώ το ελληνικό φάρμακο κατέχει μόνο το 17% της αγοράς, στο επίπεδο της απασχόλησης και των επενδύσεων κατέχει ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό.
Έχουμε περίπου το 55% των θέσεων εργασίας. Έχουμε περίπου το 1% των νέων επενδύσεων σε παραγωγή και έρευνα απλούστατα διότι οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν κάποιες κεντρικές μονάδες κυρίως στην Ασία και έχουν ουσιαστικά πάρει όλη την παραγωγή από την Ελλάδα.
Ο κλάδος του φαρμάκου είναι ο δεύτερος ισχυρότερος κλάδος στο επίπεδο των εξαγωγών.
Σαφέστατα, και δυστυχώς το κράτος έχει τεράστια διαρροή πόρων από τα ταμεία του προς το εξωτερικό. Και αυτό είναι κάτι το οποίο βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το γεγονός ότι έχουμε κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση, ειδικά το τελευταίο 12μηνο, έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι η φαρμακευτική βιομηχανία είναι ένας από τους εννέα κλάδους ανάπτυξης για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Ένας από τους κλάδους που θα βοηθήσουν να βγει η χώρα άμεσα από την κρίση
Στο επίπεδο των άμεσων διαρθρωτικών μέτρων, που θεωρείτε αναγκαία να προωθηθούν από την κυβέρνηση και τον νέο πολιτικό προϊστάμενο του τομέα της υγείας, ποια έχουν την πρώτη προτεραιότητα;
Ακούστε, έχουμε θέσει προς συζήτηση στον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη το εξής πλαίσιο. Έχουμε πει ότι εφόσον η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ χαμηλή πρέπει να επιταχυνθούν άμεσα οι διαρθρωτικές κινήσεις και αλλαγές στον χώρο του φαρμάκου. Και μιλάω πάρα πολύ συγκεκριμένα. Μέχρι στιγμής η εξοικονόμηση από τα πολύ υψηλά επίπεδα του 2009 μέχρι τώρα, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του IMS, έχει προέλθει κατά 83% από τη μείωση των τιμών και κατά 17% από παρεμβάσεις σε άλλα θέματα προσφοράς και ζήτησης.
Άρα έχει εξαντληθεί η δύναμη της μείωσης των τιμών των φαρμάκων;
Όχι μόνο έχει εξαντληθεί αλλά η μείωση των τιμών έχει αρχίσει να δημιουργεί τεράστιες παρενέργειες. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι πρόκειται πλέον για ένα λάθος μέτρο. Άλλο το να κάνεις 50%-50%, δηλαδή 50% μείωση τιμών και 50% διαρθρωτικές παρεμβάσεις, όπως γίνεται παντού σε όλη την Ευρώπη, και άλλο να οδηγηθείς σε μια λογική το 83% της συνολικής μείωσης της δαπάνης να προέλθει από τη μείωση της τιμής των φαρμάκων. Η απόφαση αυτή δημιουργεί στρεβλώσεις διότι κάποια φάρμακα τα ευνοεί αφού μειώνονται πολύ λιγότερο από κάποια άλλα. Δεύτερον, κάποια φάρμακα, οι τιμές των οποίων έχουν μειωθεί, φεύγουν από την αγορά και υποκαθίστανται από άλλα ακριβότερα και, τρίτον, δημιουργεί «φάρμακα δύο ταχυτήτων». Πρέπει λοιπόν να εφαρμοστούν και να υλοποιηθούν άλλα μέτρα, πέραν της μείωσης των τιμών.
Όπως;
Όπως θεραπευτικά πρωτόκολλα, έλεγχος συνταγογράφησης, έλεγχος συνταγών, έλεγχος στις νέες ακριβές θεραπείες, registry στα ακριβά φάρμακα, κάρτα ασθενούς. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει οικονομική αξιολόγηση – σε επίπεδο αποζημίωσης – του τι πληρώνει πλέον η Ελλάδα, μια χρεοκοπημένη οικονομία, για καινούργια ακριβά φάρμακα, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Δείτε, για παράδειγμα, τι συμβαίνει στη Γερμανία και στη Γαλλία, όπου αξιολογούν πάρα πολύ αυστηρά τα νέα ακριβά φάρμακα. Αντιθέτως εδώ στην Ελλάδα μπαίνουν αυτόματα σε κάποια συστήματα λίστας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί μια συνολική πολιτική για τα γενόσημα φάρμακα έτσι ώστε αυτά να μπορέσουν να πιάσουν, αν όχι το 60%, το 40% της αγοράς, πάντα σε χαμηλές τιμές.
Αυτά είναι ορισμένα από τα διαρθρωτικά μέτρα από τα οποία θα προκύψουν συγκεκριμένα οφέλη και για τα ταμεία αλλά και την ελληνική βιομηχανία, που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν αντίστοιχα οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Ακούγοντας τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων βλέπει κανείς μια σταδιακή απομάκρυνση από αυτό που λέγεται τρόικα και μνημονιακή αντίληψη. Αντιστοίχως στον αέρα ηχούν πιο συχνά έννοιες συνδεδεμένες με την ανάπτυξη. Στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας οι δηλώσεις αυτές έχουν «μεταφραστεί» σε κάποια συγκεκριμένα μέτρα που θα κάνουν τα λόγια πραγματικότητα;
Δυστυχώς, δεν έχω δει να αλλάζει η εξωτερική επιρροή… Αυτό το οποίο βλέπουμε είναι πραγματικά κάτι περίεργο. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να πει «δεχόμαστε τον προϋπολογισμό των 2 δισ. ευρώ, αφού πράγματι είμαστε σε μνημόνιο και αφού εσείς μας δανείζετε, συμφωνούμε, παρ’ ότι είναι χαμηλά, να πληρώνουμε 2 δισ. για φάρμακα. Τι θα κάνουμε όμως με αυτά τα 2 δισ. ευρώ και ποια πολιτική θα εφαρμόσουμε γι’ αυτά τα 2 δισ. ευρώ είναι δικό μας ζήτημα. Είναι δική μας εθνική υπόθεση». Μια τέτοια δήλωση και κυρίως μια τέτοια πρακτική από την πλευρά της κυβέρνησης επικουρείται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, διότι αυτή λέει ξεκάθαρα ότι κάθε κράτος-μέλος έχει διαφορετική φαρμακευτική πολιτική. Γι’ αυτόν το λόγο σε 27 χώρες έχουμε 27 διαφορετικά συστήματα τιμολόγησης και αποζημίωσης. Δεν θα βρείτε σήμερα – και το έχω πει αυτό στον κ. Βορίδη – σε δύο χώρες ίδια συστήματα. Άρα μας κάνει εντύπωση που παρεμβαίνει τόσο συγκεκριμένα η τρόικα και κάποιοι άλλοι που θέλουν να κατευθύνουν το πώς θα μοιραστεί η «πίτα» των 2 δισ. ευρώ και ποιες κατηγορίες φαρμάκων, τι rebate και clawback θα πληρώνουν κάποιες εταιρείες εις βάρος άλλων εταιρειών και όχι το πως θα επιτευχθεί τελικά ο στόχος.
Αυτό είναι το πρώτο παράδοξο. Το δεύτερο που έχω να πω είναι ότι σαφέστατα αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια από το γραφείο του Πρωθυπουργού, την κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Υγείας έτσι ώστε να γίνουν συγκεκριμένες δράσεις για αναπτυξιακούς κλάδους. Η φαρμακοβιομηχανία είναι ένας εξ αυτών. Μας φώναξαν λοιπόν και προσπαθούμε να καταρτίσουμε μαζί κάποιες προτάσεις ώστε να ληφθούν μέτρα και συγκεκριμένα κίνητρα για το πώς θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα. Επίσης πώς θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο στις ξένες αγορές μέσω συνέργειας και συνεργασίας των φορέων του ιδιωτικού τομέα, των πανεπιστημίων και του κράτους. Εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας ως το τέλος Δεκεμβρίου.side-3 THEOOROS TRIFON , ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, @adonisgeorgiadi @MakisVoridis, όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει
Αυτό δεν αποτελεί ένα δείγμα αναγνώρισης του ρόλου της φαρμακοβιομηχανίας στη μελλοντική ανάπτυξη του τόπου;
Είναι ένα δείγμα και θα το κάνουμε. Θεωρώ πως όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι με 27% ανεργία η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πουθενά. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει κανείς να καταρτίσει ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο σε 10-15 τομείς της οικονομίας. Να πει: βιομηχανία, τουρισμός, μεταλλουργία κτλ. Να κάνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πόσα έσοδα μπορεί να προκύψουν από κάθε τομέα, πόσες θέσεις εργασίας, επενδύσεις, εξαγωγές. Αυτό εμείς το έχουμε κάνει και τώρα συγκεκριμενοποιούμε κάποιες προτάσεις για clustering σε έρευνα για να δημιουργήσουμε κάποια γραφεία τα οποία θα μας αντιπροσωπεύουν στο εξωτερικό για συνεργασία πανεπιστημίων, βιομηχανίας και τα προωθούμε.
Για όλα αυτά όμως βασική προϋπόθεση είναι να έχουμε και εμείς «οξυγόνο». Είναι απαράδεκτο αυτή τη στιγμή, όταν όλοι αναγνωρίζουν τον ρόλο της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου στη μελλοντική ανάπτυξη του τόπου, να συμβιβάζονται με το γεγονός ότι αυτή κατέχει μόνο το 17% του μεριδίου της εγχώριας αγοράς. Αντί να βρούμε τρόπους να το κάνουμε 30%-40% σε χαμηλές τιμές και να κερδίσει όλο το σύστημα υγείας, θα το πάμε στο 0%! Εγώ λοιπόν το λέω συνεχώς και θα το ξαναπώ και σήμερα – και σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε για να στείλω ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση και στους decision makers – αν αυτή τη στιγμή δεν σταματήσει η ανεξέλεγκτη μείωση των τιμών των φθηνών φαρμάκων και αν δεν γίνει μια πολιτική γενοσήμων που θα εξαλείψει τη δραστική αλλά θα παρέχει κίνητρα στον φαρμακοποιό και στον ιατρό να δίνουν το καλό αξιόπιστο γενόσημο, σε δύο χρόνια δεν θα έχουμε ελληνικό φάρμακο στην αγορά. Σας το υπογράφω και από εκεί και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
Σας ευχαριστώ θερμά για αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.

netakias.com

Πάλι θα ξαναρθήτε, αλλά αυτά τα μέρη θα αλλάξουν…


map3
*Ελέναμπα η προορατική.
Στο χωριό Κεφαλοχώρι που βρίσκεται στην περιοχή της Νίκαιας της Μικράς Ασίας, πριν από την Ανταλλαγή, ζούσε μία ευλαβής και χαριτωμένη νέα, η Ελένη.
Την αποκαλούσαν Ελέναμπα, δηλαδή Ελένη που είχε γεροντική σύνεση, διάκριση και μιλούσε σαν Αββάς (Γέροντας).
Ήταν ορφανή από γονείς και εργαζόταν ως υπηρέτρια σ’ έναν πονόψυχο Τούρκο. Τη νύχτα η «Ελέναμπα» προσευχόταν πολλές ώρες. Ο Τούρκος την άκουγε που έλεγε στην προσευχή της: «Να πάρω και αυτουνού τις αμαρτίες». Προσευχόταν δηλαδή για άλλους ανθρώπους. Ο Τούρκος έβλεπε να έρχονται πολλοί άνθρωποι να την συμβουλευθούν και κατάλαβε ότι έχει ιδιαίτερη χάρη. Την είχε σε μεγάλη εκτίμηση και αισθανόταν ότι τον βοηθά ο Θεός για χάρη της «Ελέναμπα». Σημείωνε ο ίδιος τα γεγονότα και τις προφητείες της, γιατί ήταν πεπεισμένος ότι η «Ελέναμπα» είχε χάρισμα προορατικό.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Το Υπουργείο Εσωτερικών μεθοδεύει την αντικατάσταση του πληθυσμού των Ελλήνων με ξένους!

lathro
Διαβάσαμε το υπ. αριθ. 318/11-4-2011 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Υπουργείο Εξωτερικών, με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών από 2011 έως 2015» και φρίξαμε! Σας μεταφέρουμε αυτολεξεί:
«Η χώρα θα χρειασθεί και νέους μετανάστες προκειμένου να αντιμετωπισθεί το επερχόμενο φαινόμενο γήρανσης του πληθυσμού. Tο εθνικό συμφέρον επιτάσσει να συνεχισθεί η νόμιμη μετανάστευση!!!» (σελ.8)
Και όμως δεν πρόκειται για κάποια καλοστημένη φάρσα, ούτε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Καλά διαβάσατε. Την ώρα που το κράτος καταργεί τις φοροαπαλλαγές και αυξάνει συνεχώς τη φορολογία, καθιστώντας απαγορευτικό πλέον για τον Έλληνα να μπορέσει να μεγαλώσει ακόμα και ένα παιδί, το Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως βρήκε τη λύση. Και αντί αυτή να αφορά, όπως θα περίμενε κάθε λογικός και εχέφρων άνθρωπος, ελαφρύνσεις στους Έλληνες για να κάνουν περισσότερα παιδιά και να αποφευχθεί η γήρανση του πληθυσμού, αντίθετα ως μόνη διέξοδος για το «εθνικό συμφέρον» προτάσσονται οι περισσότεροι… λαθρομετανάστες!
Αναρωτιόμαστε στο pentapostagma.gr ποιο «μεγάλο μυαλό» είναι ο εμπνευστής αυτού του «μεγαλόπνοου» σχεδίου, το οποίο εφαρμόζεται καιρό τώρα στη χώρα μας μεθοδικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και βέβαια χωρίς να μπορεί κανείς πλέον να διαμαρτυρηθεί για να μη χαρακτηριστεί, σύμφωνα με το νέο αντιρατσιστικό νόμο, «ρατσιστής»…
Διαβάζουμε ακόμη: «Η δημογραφική σύνθεση της χώρας καθιστά αναγκαιότητα την προσέλκυση μεταναστών πάντα μέσω των νομίμων οδών» (σελ 7 και 8), η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών πρέπει να στηρίζεται σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης αλληλεγγύης και στενής συνεργασίας μεταξύ των χωρών προέλευσης (σ.σ. εννοεί βεβαίως κυρίως αφροασιατικές χώρες), διέλευσης (σ.σ. Τουρκία δηλαδή) και προορισμού (σ.σ. Ελλάδα δηλαδή)». (σελ.6)
Εμείς αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι κάποιοι εργάζονται συστηματικά για τον αφελληνισμό της χώρας μας. Για ποιο λόγο και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, μάλλον θα είναι πολύ αργά πια όταν πια το μάθουμε. Μιλάμε, όμως, πλέον καθαρά για ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του πληθυσμού των Ελλήνων με ξένους!!! Όσο για τις «νόμιμες οδούς» είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση… Κάτι πραγματικά σάπιο συμβαίνει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας!

ΝΤΡΟΠΗ: Kαταργούν το σταυρό από την ελληνική σημαία;


stayros
Σάλος έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα από την πληροφορία που διακινείται όλο και εντονότερα ότι ξένα κέντρα μεθοδεύουν την αλλαγή της σημαίας μας και συγκεκριμένα την κατάργηση του σταυρού από αυτή!

Faliro Press News: Δημαιρεσίες Δήμου Παλαιού Φαλήρου :Η αριστερά του ...

Faliro Press News: Δημαιρεσίες Δήμου Παλαιού Φαλήρου :Η αριστερά του ...: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΒΕΡΙΔΗΣ είναι από χθες ο νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου. Ο κ.Χρυσοβερίδης , γιατρός στο επάγγελμα, εξ...

Πως οι ελίτ της παγκόσμιας εξουσίας ετοιμάζουν τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό


tsiprat-3578824764436878085-n79472
Στην πραγματικότητα πρόκειται για την προετοιμασία του Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας κι από εδώ να αρχίσει ο τορπιλισμός της Μέρκελ. Η παρουσία του Αλέξη στο Ambrosetti International Economy Forum at Villa d” Este Hotel αυτό και μόνο αυτό το σκοπό εξυπηρετούσε και δεν ήταν παρά ένα ακόμη μήνυμα προς τους Γερμανούς μετά την κίνηση του Mάριο Ντράγκι.
Μιλάμε για ένα 24ωρο εξαιρετικά επώδυνο για την Μέρκελ και τους δορυφόρους της.
Ντράγκι και Τσίπρας αποτελούν αυτή την στιγμή μεγάλους μπελάδες για την Μέρκελ, η οποία συνειδητοποιεί πως κάτι μεγαλύτερο- που πιθανόν την ξεπερνά- συμβαίνει εδώ.
Κι αυτό το κάτι δεν είναι παρά η απόφαση των αγορών να βγάλουν από τη μέση την Γερμανίδα, με την έννοια να την στείλουν στην σύνταξη μια ώρα αρχύτερα.
Μην ξεχνάτε πως μέχρι την πτώση του τείχους οι Αμερικανοί στρατιώτες και αξιωματικοί που υπηρετούσαν στην Δυτική Γερμανία μπορούσαν να ζητάνε ταυτότητα από τους πολίτες για έλεγχο στοιχείων.

Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει


ksereis-kati-i-ellada-pethainei
Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει Φτώχεια, λιτότητα, ανεργία. Λέξεις τις οποίες ακούμε καθημερινά τόσο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τους ίδιους τους συμπολίτες μας. Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα αλλά να αφανίσουν τους Έλληνες, έλεγαν ορισμένοι «αντιμνημονιακοί» τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Τους κορόιδευαν τότε. Σήμερα δικαιώνονται.
Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Βγαίνουν έξω οι ένοπλες δυνάμεις. Ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθούν τα «φάλτσα»…


TAMSPOSEIDON5L
Στις 29 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η Εθνική Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014» και θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, από 22 Σεπτεμβρίου έως 26 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η Άσκηση Επιστράτευσης – Εκπαίδευσης Εφέδρων Οπλιτών της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ η διεξαγωγή της ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2014» προγραμμίστηκε για το διάστημα 8 έως 12 Σεπτεμβρίου.
Η μετάθεση διεξαγωγής της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» κατά μία εβδομάδα οφείλεται στην ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ).

Έστησαν φιέστα στη ΔΕΘ για να ανακοινώσουν 10 λεπτά μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης – Σωθήκαμε…


PETRELAIOthermL
Η πομπώδης μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δεν είναι παρά μείωση κατά 10 ή το πολύ 12 λεπτά το λίτρο. Η λιανική τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,15 με 1,2 ευρώ το λίτρο, από 1,25 με 1,3 ευρώ, που θα ήταν, αν ο φόρος παρέμενε στα περυσινά επίπεδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Προς τι, τόση ανάλυση, ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΕΞΩ;


578965_310029165808494_2088223088_n
Ο αξιόλογος οικονομικός αναλυτής Θανάσης Μαυρίδης ξοδεύει τζάμπα ενέργεια για να κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων για ένα νομοσχέδιο που απλά ήρθε από έξω και οι δικοί μας απλά το …μεταφράσανε!
Το επίμαχο άρθρο:
Πάρτε πίσω τον ΕΝΦΙΑ
Ο Θανάσης το μόνο που καταφέρνει είναι να παραπλανά την κοινή γνώμη, παραβλέποντας το μείζον και εστιάζοντας στο ελάσσον…
Αυτοί που παριστάνουν τους κυβερνώντες είναι υποτακτικοί χωρίς όριο!
Αύριο εάν τους πουν να ψηφίσουν το πιο ακραίο πράγμα εναντίον των Ελλήνων θα το πράξουν, χωρίς δισταγμό!
Είναι Έλληνες και υπέρ της Ελλάδας, στον βαθμό που θεωρούν την χώρα μας, μαγαζάκι τους…
Για το μαγαζάκι τους παλεύουν, όχι για σένα και μένα…
hggiken.pblogs.gr

«Ο Ομπάμα και εγώ υλοποιούμε τα σχέδια του Κίσινγκερ για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων» – ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ (βίντεο)

obama-kissinger-mishel
Σε άρθρο της για το υπό έκδοση βιβλίο του Χένρι Κίσινγκερ «Παγκόσμια Τάξη», η πρώην υπουργός Εξωτερικών και εν δυνάμει υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον εξήρε το όραμα του σεσημασμένου αρχισιωνιστή και σφαγέα για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Γράφοντας για την Washington Post, η Κλίντον αποθεώνει τις αέναες προσπάθειες του Κίσινγκερ για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη βιώσιμη εναλλακτική λύση για το μέλλον.

Αποκαλυπτική ομιλία που ξεσκεπάζει όσους κρύβονται πίσω από την οργανωμένη εφαρμογή του ελέγχου μας μέσω της τροφής (βίντεο)


cf84cf81cebfcf86ceb9cebcceb1
Οι κίνδυνοι των ΓΤΟ στην υγεία, στο περιβάλλον και στη βιοποικιλότητα έχουν τεκμηριωθεί καλά και επανειλημμένα σε ανεξάρτητες έρευνες. Η μυθολογία επίσης που διαχέει το λόμπι της βιοτεχνολογίας (εξάλειψη της πείνας, μεγαλύτερες αποδόσεις, συνύπαρξη ΓΤΟ και βιολογικών, κλπ) έχει ευρέως και αποτελεσματικά καταρριφθεί.

Η παγκοσμιοποίηση της ανεργίας και τα αίτιά της


<div class=”article-first” style=”font-weight: bold; font-style: italic; color: #222222;”>Ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια παγκοσμίως οι άνεργοι νέοι, σύμφωνα με μετρήσεις. Τα κενά στην εκπαίδευση και η ανελαστικότητα της αγοράς εργασίας. Η στάση των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Το θέμα επανεκκίνησης της ανάπτυξης. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος</div>
<div class=”clear” style=”color: #000000;”></div>
<div id=”article-photo” style=”color: #000000;”><img class=”article-image alignleft” src=”http://air.euro2day.gr/cov/pa/papandropoulos-180_b.jpg&#8221; alt=”Η παγκοσμιοποίηση της ανεργίας και τα αίτιά της ” /></div>
<div class=”article-first-ad” style=”color: #000000;”></div>
<div id=”article-body” class=”post-body” style=”color: #000000;”>
<p style=”color: #222222;”>Σε μία από τις σπάνιες συζητήσεις της με δημοσιογράφους, το 1984, η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε παραδεχθεί ότι η ανεργία των νέων ήταν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, με απρόβλεπτες κοινωνικές προεκτάσεις.</p>
<p style=”color: #222222;”>«Οι νέοι δεν πρέπει

Ανατριχίλα προκαλεί καταγγελία για βιασμό ανήλικου παιδιού από μικροπωλητή στην Ιστιαία Ευβοίας-Παρέσυρε & ασέλγησε σε 5χρονο αγόρι στο τροχόσπιτό του-Κυκλοφορεί ελεύθερος ο δράστης!Μια υπόθεση βιασμού πεντάχρονου αγοριού από μικροπωλητή συγκλονίζει την πατροπαράδοτη εμποροπανήγυρη της πόλης της Ιστιαίας!
Μια επώνυμη καταγγελία αναγνώστη του makeleio.gr(τα στοιχεία του καταγγέλοντα είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας μας)  κάνει λόγο για μια κακουργηματική πράξη τριαντάχρονου που αμαυρώνει ένα θεσμό που μετρά πάνω από ενάμιση αιώνα ζωής στην Ιστιαία Ευβοίας ο οποίος τέθηκε σε ισχύ με βασιλικό διάταγμα στα μέσα του 19ου αιώνα.
Να τονίσουμε πως το ετήσιο επταήμερο πανηγύρι της Ιστιαίας είναι ένας καλός “κουμπαράς” για τον Δήμο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ “ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ”-ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ- “ΕΑΝ ΔΕΝ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ”- Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ

evropi-telos

Ήρθε η ώρα της σωστής αξιολόγησης της οικονομική κρίσης. Επείγει η χάραξη νέας οικονομικής πορείας της Χώρας.
Επαμεινώνδας Ε. Πανάς
Καθηγητής
τ. Πρόεδρος Τμήματος Στατιστικής
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο παγκόσμιος μύθος που καλλιεργήθηκε για την αξία των φιλελεύθερων οικονομικών υποδειγμάτων ή των συστημάτων της διαρκούς μεγέθυνσης, στην πράξη ακυρώθηκε, γιατί οδήγησε σε αποτυχία.
Σήμερα, ως αποτέλεσμα του μύθου ειδικότερα για τη Χώρα μας διαπιστώνουμε ότι:
  • αυξήθηκε η ανεργία
  • αυξήθηκε το επίπεδο φτώχειας
  • απειλήθηκε η οικογενειακή εστία του Έλληνα. Η ιδιοκτησία του βρίσκεται υπό κατάσχεση λόγω των φόρων
  • αυξήθηκαν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • αυξήθηκε η εγκληματικότητα
  • αυξήθηκαν οι κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • αυξήθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες
  • συρρικνώθηκε η μεσαία τάξη
  • χάθηκε η έννοια της κοινότητας και κάθε μορφής αλληλεγγύης και μειώθηκε το κοινωνικό κεφάλαιο της Χώρας
  • διαλύθηκε ο κοινωνικός και παραγωγικός ιστός της Χώρας (οι πτυχιούχοι και οι εξειδικευμένοι εγκαταλείπουν τη Χώρα).

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ” – Η “ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ” ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ- “ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ”!

mnimeio

Μια πρωτοφανής επιχείρηση πολιτικής απάτης που εκπονήθηκε, σχεδιάστηκε, στήθηκε και εκτελέστηκε με τον πιο ηλίθιο τρόπο αλλά με στημένα δημοσιεύματα και πληρωμένες καταχωρήσεις από το “καλολαδωμένο” εδώ και χρόνια “σύστημα” Βενιζέλου στο υπουργείου Πολιτισμού, με τα “τσιράκια” του και τους υποτακτικούς του, περιβάλλει σαν αράχνη τον φάκελο “Μυστήρια της Αμφίπολης” που απασχολεί εδώ και έναν μήνα την ελληνική επικαιρότητα. Το απαύγασμα της σταλινικού τύπου προπαγάνδας ότι “μέσα στον τάφο κρύβεται το σκήνωμα του Μέγα-Αλέξανδρου”, όπως πρόκαμε να “προφητεύσει” και ο προπέτης πατριώτης, Σαράντος Καργάκος(άραγε γιατί;), ήταν η επίσκεψη του κάθιδρου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις πύλες με τους λέοντες, πριν “ξεπέσει” στις αριστοκρατικές πισίνες του πολυτελούς ξενοδοχείου του φίλου του Κωνσταντακόπουλου, στο Costa Navarino. Το εξαιρετικά όμως αποκαλυπτικό της υπόθεσης(που δεν ομολογεί ο Σαμαράς στους χαχόλους Έλληνες της εγχώριας μπανανίας), είναι ότι ο εγκάθετος διοικητής της ΕΥΠ και κολλητός του “Τσολάκογλου” από την εποχή των ρουσφετιών τους στο υπ.Πολιτισμού(επί Καραμανλή), Θόδωρος Δραβίλλας, είχε τον φάκελο “Αμφίπολη” στο γραφείο του από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στο μπάχαλο της Κατεχάκη(Ιούνιος 2012).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...