Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣΑΘΗΝΑ 19-9-2014.

Μιλάνε για ολοκληρωτισμούς και «φασισμούς» οι ακραίοι ανθέλληνες. Μιλάνε για δημοκρατία εκείνοι που δίδουν το λόγο στον λαό κάθε τέσσερα χρόνια για να ρημάξουν τη ζωή του. Μιλάνε για την Ελλάδα εκείνοι που βρίζουν και πετσοκόβουν θρησκεία και ιστορία, διότι επιδιώκουν τον διχασμό και το χύσιμο αδερφικού αίματος. Είναι οι σταυρωτήδες και οι πολιτικάντηδες που ζουν στο σκοτάδι και θα συντριφτούν από το ανέσπερο φως τού εμβληματικού ελληνισμού μας.

Τα εδάφη μας, τα μνημεία μας και το αίμα το ελληνικό δεν πωλούνται και δεν γίνονται χάρισμα των άθλιων υπάνθρωπων τής παγκοσμιοποίησης. Τα εμβλήματα και τα λάβαρα τής Φυλής μας βρίσκονται στην καρδιά μας καλά κλεισμένα. Είναι στην πρώτη γραμμή τού Εθνικιστικού μας Αγώνα, με το χέρι υψωμένο στον ζωοδότη ήλιο, στον Ουράνιο Θεό Πατέρα που μάς έταξε να φυλάμε από τον Άνομο το μέγα οικόπεδο τής Οικουμένης και την πλέον ευλογημένη γωνιά του.

Είδαμε τούς πολιτικάντηδες να γυροφέρνουν τον τάφο τής Αμφίπολης με μια φανερή ανησυχία, την ώρα που το ΝΑΤΟ υποδεχόταν τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Ακούσαμε τούς βολευτές σύμπασας τής Αριστεράς να μιλούνε μπροστά στους εκπροσώπους τής Χρυσής Αυγής στα αυτοδιοικητικά συμβούλια για νέο συμμοριτοπόλεμο, όταν ετοιμάζονταν οι παρακρατικοί σύμμαχοι τού ψευτορωμέϊκου να κάψουν την Αττική για Φύσσα και Γρηγορόπουλο. Ακούσαμε το «συνταγματικό τόξο» να τσακώνεται ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός για τις φοροκλοπές ακινήτων. Και τον τζιχαντισμό τον ισλαμικό να κάνει χαρές για τον αντιρατσιστικό νόμο.

Τούς φταίει κατά τ’ άλλα ο Λαϊκός Εθνικισμός μας. Ονομάζουν τα σύμβολα τής Ελληνικής Ιδέας, τον μαίανδρο και το τετραγάμμα ως σύμβολα ξένα και ολοκληρωτικά. Δεν συνομιλούν με «κακούς» ανθρώπους οι προδότες που υποστηρίζουν φανατικά τον σιωνισμό και κάθε ξένο εθνικισμό, αλλά όχι τον αυθεντικό, τον Ελληνικό Εθνικισμό. Τον Ελληνικό Εθνικισμό τον πολεμούν διότι είναι ο μόνος υπερασπιστής της Ελληνικής Φυλής και της Ορθοδοξίας ενάντια στον Σιωνιστικό Νεοταξισμό. Και προσπαθούν να μας αιματοκυλίσουν και να μας κρύψουν τις αλήθειες που ενώνουν και δείχνουν την αληθινή αποστολή των Ελλήνων.

Είδα προσφάτως ένα οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας ενός λεπτού που με συγκλόνισε. Επρόκειτο για ένα απόσπασμα από δημοσιογραφική ερώτηση προς τον πολύ σημαντικό ερευνητή του ελληνισμού και πατριώτη Γεώργιο Πάλμο. Αφορούσε την σχέση της αρχαίας περιόδου και της ελεύσεως του Χριστού στην ζωή της ανθρωπότητας και της Φυλής μας. Για την ιστορική συνέχεια ουσιαστικά των Αξιών και της προσωπικότητας του Έθνους μας.

Ήταν το ένα λεπτό αναφοράς στην φυσιογνωμία της Ελληνικής Φυλής το συγκλονιστικότερο των τελευταίων ακουσμάτων, όταν ταγοί και ενημερωτάδες μας βομβαρδίζουν με ψεύδη και ανωμαλίες και αναπάντεχες τάχα ήττες της ελληνικής κοινωνίας. Όταν λοιπόν το φαγοπότι της αστικής δημοκρατίας συνεχίζεται και το Έθνος μας περικυκλώνεται από αρπακτικά, ο Γεώργιος Πάλμος είπε τον λόγο που διώκεται και δεινοπαθεί το Γένος του Θεού και του Φωτός. https://www.youtube.com/watch?v=XZbVIhInwKY

Το αληθινό όνομα του θεού του φωτός Απόλλωνα είναι Ιή. Και ο ταχέως ερχόμενος σωτήρας στην δωρική διάλεκτο τής ελληνικής γλώσσας είναι Σους. Ο δε Αρχηγός τής Αληθινής Πίστεως ονομάζεται Ιησούς. Έλλην στην ανθρώπινη φύση του από την Ελληνίδα Μητέρα Παναγία. Άλλωστε η Γη τής Παλαιστίνης δεν ήταν ποτέ εβραϊκή, παρά δέχτηκε την εισβολή των γυρολόγων. Κι αν σκεφτούμε πως η αυγή λέγεται ιώ, τότε καταλαβαίνουμε γιατί τα βρωμερά θηρία τού σκότους θέλησαν να σβήσουν τα ίχνη τού Θεανθρώπου και των Ελλήνων που φωτίζουν τον δρόμο τού ανθρώπου με την πίστη, τον πολιτισμό, την ατσάλινη θέληση και την δύναμη στην υπηρεσία Δικαίου και Αλήθειας.

Τα σύμβολα τού ελληνικού εθνικοκοινωνισμού παράλληλα βρίσκονται σε όλους τούς ιερούς χώρους και σε όλους τούς μυσταγωγικούς τόπους. Το τετραγάμμα, ο κέλτικος σταυρός, το διπλό δελφικό έψιλον, θα τα βρούμε όπου ευωδιάζει ελληνική παρουσία. Στις εκκλησίες, στο ψηλότερο εξωτερικό τους σημείο. Στα απόμακρα και ιστορικά ελληνικά μοναστήρια. Στο Μαντείο των Δελφών και σε κάθε άλλο ναό αρχαίας ιεροπρέπειας. Ακόμη και στο βολευτήριο τής ντροπής θα βρούμε κάποιο μαίανδρο και σε κάθε ιστορικό κτήριο που φιλοτέχνησαν άνθρωποι που γνωρίσανε και απεικόνισαν το ελληνικό μεγαλείο.

Το ελληνικό μεγαλείο δεν το σεβάστηκαν ωστόσο εκείνοι που ήρθαν από τόπους μακρινούς. Κάποιοι άλλοι το αναγνώρισαν και μην μπορώντας να κάμουν δικά τους ίχνη, το αντέγραψαν. Και κάποιοι άλλοι, προβατόσχημοι λύκοι, ψευτοέλληνες και σιωνιστές τού κερατά, απέδωσαν στον εμβληματικό μας ελληνισμό τα δικά τους κουσούρια. Απαντούνε στην πολεμική αρετή με την πολεμική βία. Απαντούν στην ελληνική ιστορία με την πλαστογραφία. Απαντούνε στην Ελληνική Αριστοκρατία τής αληθινής δημοκρατικότητας με την αστική ψευτοδημοκρατία. Απαντούνε στις Ιδέες και την Πίστη με φυλακές, τεχνητούς σαματάδες, ηλεκτρονικούς ελέγχους και ακρωτηριασμούς εθνικούς.

Έρχεται η ημέρα που η δεύτερη παρουσία τού Θεϊκού Φωτός θα επανακάμψει και θα είναι για πάντα. Το οπλοστάσιο τού ελληνισμού είναι ανεξάντλητο. Το υλικό και το πνευματικό. Δεν ηττηθήκαμε ποτέ. Ούτε όταν ψευτοέλληνες εφιάλτες σπάζανε τα ιερά τα πρώτα ούτε όταν οι ίδιοι ψευτοέλληνες εφιάλτες καίγανε τα ιερά τα κατοπινά. Δύο φορές σταυρωτήδες. Άπειρες φορές τοκογλύφοι και βιαστές.

Όμως ο Θεός και το Ελληνικό Στράτευμά Του θα φέρουν μεγάλη νίκη και δόξα νέα. Το Ατσάλι γίνεται πιο δυνατό στις δοκιμασίες. Και στην καθαρτήρια πυρά φαίνονται οι αληθινοί που αντέχουν. Στην ίδια πυρά που όταν την βαστούν αυτοί που πρέπει, εξαφανίζονται από προσώπου γης οι εχθροί μας.
ΘΕΟΣ – ΕΛΛΑΣ – ΣΤΡΑΤΟΣ – ΛΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ! > ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ


rosia
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, παράλληλα με τις εξελίξεις στη Συρία, όπου η Ρωσία έβαλε προς το παρόν φρένο στα διαλυτικά πολιτικά σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, αποτρέποντας την στρατιωτική επέμβασή τους και για κάθε ενδεχόμενο ξεκάθαρα ενισχύει οικονομικά τον Άσαντ, αλλά και με βαρύ οπλισμό, καθιστά τη Ρωσία κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη.

Και όμως… Σε φάση “πάρε-δωσε” εισέρχεται το Κυπριακό


Και όμως… Σε φάση “πάρε-δωσε” εισέρχεται το Κυπριακό
Σε μια νέα φάση, κατά την οποία οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να καλύψουν τη διαφορά που υπάρχει στα σημεία που δεν συμφωνούν, προχωράει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

«Ρόμπα ακομβίωτη» ο ψευτο-ιμάμης Ρόδου & θα πέσει παντόφλα;


Ο καλός μουσουλμάνος, πρέπει να προσεύχεται, να νηστεύει, να μην πίνει αλκοόλ, να αγαπάει και να ελεεί τον συνάνθρωπό του, να μην πορνεύει (μπορεί να είναι πολύγαμος αλλά απαγορεύεται ρητά να έχει σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου). Αυτά λέει σε γενικές γραμμές το Κοράνι, αυτά διδάσκουν μέσα από το Κοράνι οι κανονικοί ιμάμηδες, οι μουφτήδες, οι μουλάδες και οι αγιατολάχ…

Αποθεώνουν τους ισλαμοφασίστες σε τουρκικό σήριαλ! Απίστευτες σκηνές με “ηρωϊκούς τζιχαντιστές” που σφάζουν “κακούς εβραίους”!


ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ

ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ; ΟΧΙ! ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ!

Και υπάρχουν ελληνόφωνα κανάλια που προβάλλουν τουρκικά σήριαλ! Εδώ πλέον απαιτειται η επέμβαση του εισαγγελέα για να δούμε ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ και πως, κάποια “ελληνικά” κανάλια που σε δημόσιες συχνότητες προβάλλουν τα ρατσιστικά – προπαγανδιστικά “κοσμήματα” της τουρκικής “τέχνης”.

Διαβάστε εδώ την εξωφρενική αποκάλυψη και δείτε το βίντεο.WWW.OLYMPIA.GR

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ 4 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΙΝΗ


ο αργεντινός καρδινάλιος πάντως καλά κρατιέται
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά > Τέσσερα κιλά κοκαίνη και 200 γραμάρια κάνναβις εντοπίστηκαν σε διπλωματικό αυτοκίνητο του Βατικανού,  κοντά στο  Chambéry στις γαλλικές Άλπεις σε ένα σταθμό διοδίων. Η πληροφορία διέρρευσε από δικαστική πηγή η οποία και το επιβεβαίωσε στο RTL. Οι δυο Ιταλοί που επέβαιναν στο όχημα, 30 και 41  ετών αντίστοιχα συνελλήφθησαν και βρίσκονταν υπό προσωρινή κράτηση.
Την Πέμπτη θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή του  Chambéry όπου και θα ανοίξει ο δικαστικός τους έλεγχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η Χρυσή Αυγή κατεβάζει ψηφοδέλτιο στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας


image
Μεγάλη ένταση επικρατεί στις τάξεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, από την απόφαση του τωρινού προεδρείου να επιτρέψει στην παράταξη «Ιατροί του Ελληνισμού» που πρόσκειται στην Χρυσή Αυγή να κατέβει στις εκλογές του Οκτωβρίου. Τέσσερις συνδυασμοί ζήτησαν να μην επικυρωθεί το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού τονίζοντας ότι «παραβιάζει βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας όπως την χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ».

Δήλωση-ΒΟΜΒΑ από Αμερικανό Γερουσιαστή: Δεν νοιάζονται για τους ισλαμιστές τρομοκράτες της ISIS, τον Άσαντ θέλουν να χτυπήσουν!


«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης Ομπάμα εξαπέλυσε ο Γερουσιαστής του Κεντάκι, Rand Paul, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι κάθε χρόνο θα εκπαιδεύει 5.000 Σύρους «μετριοπαθείς αντάρτες» στα πλαίσια του αμερικανικού σχεδίου καταπολέμησης της ISIS. Το να εξοπλίζεις τους «αντάρτες» είναι το ίδιο με το να δίνεις τα όπλα στους ισλαμιστές δολοφόνους της ISIS, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νταβούντογλου υποσχέθηκε νύφες στον κατοχικό στρατό στην Κύπρο


κυπρος
Και νύφες για τούρκους στρατιώτες που υπηρετούν στον κατοχικό στρατό στη Κύπρο φαίνεται να αναζητεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ χθες κατά την επίσκεψη του στο ψευδοκράτος πήγε σε στρατόπεδο όπου φύτεψε ένα δέντρο. Αμέσως μετά ένας στρατιώτης του πρόσφερε κολόνια. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου έπιασε κουβέντα με τον στρατιώτη και του ζήτησε να επικοινωνήσει με τους δικούς του στη Τουρκία.

Πακιστάν: Επιβάτες πέταξαν έξω από αεροπλάνο πολιτικό


pakistan-epibates-petaksan-eksw-apo-aeroplano-politiko
Αγανακτισμένοι πολίτες που δεν άντεχαν άλλο καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων εμπόδισαν πολιτικό πρόσωπο του Πακιστάν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο, επειδή ήρθε στο αεροδρόμιο με δύο ώρες καθυστέρηση.
Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, μια ομάδα επιβατών να φωνάζει «ντροπή σου» στον Ρεχμάν Μαλίκ, πρώην υπουργό Εσωτερικών ενώ τον εμπόδισε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος και στη συνέχεια τον κυνήγησε μέχρι τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/383740/pakistan-epibates-petaksan-eksw-apo-aeroplano-politiko#ixzz3Db1FdBbn

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ … «ΜΑΛΩΣΕΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Το τουρκικό θράσος φαίνεται πως δεν έχει όρια και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν οι γείτονες αισθάνονται πως με τα νταηλίκια θα πάρουν αυτά που θέλουν καθώς οι άλλοι θα σκύβουν ραγιαδίστικα το κεφάλι. Αυτή την φορά το τουρκικό θράσος έχει σαν επίκεντρο το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ντοκουμέντο: Άσκηση τούρκων για κατάληψη “νησιών”. Προφανώς, δεν πανε για την Μαδαγκασκάρη


31Ασκήσεις με πραγματικά πυρά και αποβάσεις πραγματοποίησαν οι Τούρκοι Ευέλπιδες στο Μεντές περιοχή της Σμύρνης… απο τις 9 έως 12 Σεπτεμβρίου !

Τι περιείχαν τα φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων


xapia-arxaion-ellinwn
Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης….. Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, το οποίο ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, που τα περισσότερα δεν είχαν καθόλου μουσκέψει από το νερό. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το ναυάγιο το 1989, αλλά μόλις τώρα κατέστη δυνατό να ανακοινωθεί η μελέτη των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αυτό περιείχε.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Θέλουν να καταργήσουν τα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και βάζουν Υποχρεωτικό ΜΑΘΗΜΑ από φέτος τα “GREEKLISH”!!!

γρ

Την ίδια στιγμή που η εγχώρια πολιτική σκηνή βρίσκεται εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης σχετικά με το αν τα αρχαία ελληνικά οφείλουν να είναι υποχρωτικό μάθημα στα σχολεία
, το αμερικάνικο κολλέγιο Deree, πρωτοπορώντας για ακόμη μια φορά, χαράσσει το δικό του δρόμο στην παιδεία.

Χένρι Κίσιντζερ: «Πριν φύγω απ’ αυτόν τον πλανήτη… Αυτή είναι η Διαθήκη μου για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη»!

kissinger

Διαβάστε απόσπασμα από το καινούριο του βιβλίο, που θα κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014!…
Νέα Παγκόσμια Τάξη… Ο κόσμος της Νέας Εποχής που αναδύεται γύρω μας! Μία εντελώς καινούρια χρονική περίοδος για την ανθρωπότητα, η οποία θα σημάνει την επικράτηση ενός σκληρού κοινωνικού δαρβινισμού και πλανητικού μαλθουσιανισμού: θα επιβιώσουν ΜΟΝΟ οι λίγοι, εκείνοι δηλ. που θα προσαρμοστούν στις νέες δύσκολες συνθήκες και στα νέα παγκόσμια δεδομένα!… Για όλους τους υπόλοιπους, τη συντριπτική πλειοψηφία των 9/10 του πλανήτη Γη, η Νέα Εποχή θα αποδειχτεί ο χειρότερος δυνατός εφιάλτης…
Ένας εκ των βασικών αρχιτεκτόνων και ερμηνευτών της Νέας Παγκόσμιας Τάξης είναι ο πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, επί διακυβέρνησης των Δημοκρατικών, ο 91χρονος σήμερα Χένρι Κίσιντζερ (Henry Kissinger). Γερμανοεβραϊκής καταγωγής, κατεδιώχθη από τη χιτλερική Γερμανία στη δεκαετία του 1930 και έκτοτε ζει πέραν του Ατλαντικού, στη γη του «Νέου Κόσμου». Υπήρξε, κατά πολλούς, αυτός που υπονόμευσε τα θεμέλια της Σοβιετικής Ένωσης και συνέβαλλε τα μέγιστα στην πτώση της, μέσω της περίφημης (και βασισμένης στο «1984» του Τζορτζ Όργουελ) «τριγωνικής πλανητικής γεωστρατηγικής»: τρεις κυρίαρχες υπερδυνάμεις και συμμαχία των δύο (ΗΠΑ και Κίνας) εναντίον της τρίτης, της ΕΣΣΔ…
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το νέο του έργο, υπό τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο «Παγκόσμια Τάξη» (“World Order”),  από τις εκδόσεις “Penguin Press”, όπως δημοσιεύεται στην elora.gr  από τον Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδη.
Στο έργο του αυτό, που όπως ο ίδιος ο Κίσιντζερ δήλωσε θα είναι μετά βεβαιότητας το τελευταίο του σ’ αυτή τη ζωή, ο συγγραφέας περιγράφει τον νέο κόσμο που αναδεικνύεται μετά τα τρέχοντα δραματικά γεγονότα σε διάφορες νευραλγικές γωνιές του πλανήτη… Είναι η «Διαθήκη» του ανθρωπόμορφου αυτού δαίμονα, ή μάλλον η «παρακαταθήκη» του για την παγκόσμια κυβέρνηση που έρχεται με επικεφαλής… τον «Μεσσία»! Ο νοών νοείτω.
Ακολουθεί, σε μετάφραση του γράφοντος αυτό το άρθρο, το εν λόγω απόσπασμα που μας εστάλη από τις ΗΠΑ από το υπό έκδοση βιβλίο του Χένρι Κίσιντζερ: «Η Λιβύη βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο. Φονταμενταλιστικοί στρατοί οικοδομούν το αυτοανακηρυσσόμενο χαλιφάτο μέσω των εδαφών της Συρίας και του Ιράκ. Η νεαρή αφγανική δημοκρατία βρίσκεται στο χείλος της παραλυσίας. Σ’ αυτές τις κακοτυχίες προσθέτουμε την επάνοδο της έντασης στις σχέσεις με τη Ρωσία και τις πολύπλοκες σχέσεις με την Κίνα, που είναι διχασμένη ανάμεσα στις υποχρεώσεις της για συνεργασία και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η αντίληψη της Τάξης, ως θεμέλιο της σύγχρονης εποχής μας, βρίσκεται σε κρίση.
Στις δεκαετίες αμέσως μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο οι ΗΠΑ – με μια δυναμική οικονομία και υψηλή εθνική αυτοπεποίθηση – πήραν τη σκυτάλη της παγκόσμιας ηγεμονίας, προσδίδοντάς της νέες διαστάσεις. Χώρα, βασισμένη στη σαφή ιδέα μιας ελεύθερης και αντιπροσωπευτικής διακυβέρνησης, οι ΗΠΑ ταυτοποίησαν τη δική τους άνοδο με τη διάδοση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, θεωρώντας τις αξίες αυτές ως παράγοντες μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί μία δίκαιη και διαρκής ειρήνη.
Η παραδοσιακή ευρωπαϊκή αντίληψη περί Τάξης έβλεπε πάντοτε τους λαούς και τις χώρες ως ανταγωνιστές. Για να εξουδετερωθούν τα επακόλουθα των μεταξύ τους συγκρουόμενων φιλοδοξιών, η εν λόγω αντίληψη στηρίζεται στην ισορροπία των δυνάμεων και την ύπαρξη ενός καλού συνδυασμού σοφών κυβερνητών. Η κυρίαρχη αμερικανική θεώρηση βλέπει τους ανθρώπους ως λογικά διακείμενους σε μία σταθερή συμβιβαστική ειρήνη. Επομένως η διάδοση της δημοκρατίας αποτελεί τον κορυφαίο σκοπό της διεθνούς Τάξης. Οι ελεύθερες αγορές θα διανοίξουν χώρους για την ανάπτυξη των ατόμων, θα εμπλουτίσουν τις κοινωνίες και θα αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς διεθνείς ανταγωνισμούς με την οικονομική αλληλεξάρτηση.
Οι προσπάθειες για τη θεμελίωση μιας Παγκόσμιας Τάξης πάνω σ’ αυτή τη βάση έδωσαν σε μεγάλο βαθμό καρπούς. Μεγάλος αριθμός ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών κυβερνούν στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Η διάδοση της δημοκρατίας και της διακυβέρνησης μέσω εκλογών έχει πια μετατραπεί σε αυτονόητη επιθυμία, αν όχι και σε καθολική πραγματικότητα. Οι παγκόσμιες επικοινωνίες και τα οικονομικά δίκτυα λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο.
Τα χρόνια από το 1948 περίπου και έως το τέλος του αιώνα σηματοδοτούν μία σύντομη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας, η οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι χαρακτηρίζεται από τη γέννηση μίας καθολικής Παγκόσμιας Τάξης στη βάση ενός μείγματος αμερικανικού ιδεαλισμού και παραδοσιακών ευρωπαϊκών αντιλήψεων του κράτους και ισορροπίας των δυνάμεων. Ευρείες περιοχές του κόσμου ποτέ τους δεν αποδέχτηκαν ή τελικώς συμβιβάστηκαν σιωπηρά με τη δυτική αντίληψη περί Τάξης. Τα απωθημένα τους μόλις τώρα βγαίνουν στο φως της ημέρας: π.χ. στην ουκρανική κρίση και στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση και σε σύγκρουση με την έννοια της Τάξης όπως την επέβαλλε η Δύση.
Πρώτα απ’ όλα, η ίδια η φύση του κράτους – του βασικού κυττάρου της διεθνούς ζωής – βρίσκεται υπό πίεση από πολλές κατευθύνσεις. Η Ευρώπη ακολούθησε τον δρόμο της «υπέρβασης» του κράτους και της διαμόρφωσης εξωτερικής πολιτικής πάνω στο πνεύμα της «ήρεμης» δύναμης. Είναι όμως αμφίβολο αν οι απαιτήσεις για νομιμότητα, αποκομμένες από την αντίληψη περί στρατηγικής, θα μπορέσουν να «συντηρήσουν» μία Παγκόσμια Τάξη. Η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει ακόμη να «αποκτήσει» χαρακτηριστικά κράτους, κάτι που προδιαθέτει για επερχόμενο κενό εξουσίας σε εσωτερικό επίπεδο και ανισορροπία δυνάμεων στα σύνορά της.
Την ίδια ώρα κομμάτια της Μέσης Ανατολής βυθίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ τους με αφορμή διαθρησκευτικές και εθνοτικές διαφορές. Θρησκευτικές πολιτοφυλακές και δυνάμεις που στηρίζουν αυτές τις συγκρούσεις παραβιάζουν σύνορα και κυριαρχίες όπως αυτές θέλουν, κάτι που γεννά ένα νέο φαινόμενο, τα «αποτυχημένα κράτη», τα οποία και δεν είναι σε θέση να ελέγξουν ούτε την ίδια τους την επικράτεια.
Η πρόκληση για την Ασία είναι το αντίθετο από αυτή της Ευρώπης. Οι κανόνες της ισορροπίας δυνάμεων κυριαρχούν χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψη την αντίληψη της νομιμότητας, κάτι που όχι σπανίως οδηγεί τις επί μέρους διαφορές στο χείλος της σύρραξης.
Η σύγκρουση ανάμεσα στη διεθνή οικονομία και τους πολιτικούς θεσμούς, που υποτίθεται ότι την κυβερνούν, αδυνατίζει επίσης την αίσθηση ενός κοινού σκοπού, που είναι απαραίτητος για να υπάρξει Παγκόσμια Τάξη. Το οικονομικό σύστημα έγινε παγκόσμιο, αλλά την ίδια στιγμή η πολιτική δόμηση του κόσμου έμεινε βασισμένη πάνω στο έθνος-κράτος. Η οικονομική παγκοσμιοποίηση στην πράξη αγνοεί τα εθνικά σύνορα. Η εξωτερική πολιτική όμως συνεχίζει να τα επικυρώνει, αν και προσπαθεί να συμβιβάσει δύο έννοιες αντιφατικές μεταξύ τους: τους εθνικούς στόχους και τα ιδανικά της Παγκόσμιας Τάξης.
Αυτή η δυναμική είχε ως αποτέλεσμα δεκαετίες σταθερής οικονομικής άνθησης, που την διέκοπταν μόνο περιοδικές οικονομικές κρίσεις με φανερά αυξανόμενη ένταση: στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του 1980, στην Ασία το 1997, στη Ρωσία το 1998, στις ΗΠΑ το 2001 και ξανά το 2007, στην Ευρώπη μετά το 2010. Οι κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση έχουν ελάχιστες ενστάσεις έναντι του συστήματος. Οι χαμένοι όμως – π.χ. αυτοί που υπέπεσαν σε δομικά αδιέξοδα, όπως συνέβη με τη νότια πτέρυγα της Ευρωπαϊκής Ένωσης – προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους με τρόπους που αντιφάσκουν ή έστω εμποδίζουν τη λειτουργία ενός παγκοσμίου οικονομικού συστήματος.
Έτσι η διεθνής Τάξη βρέθηκε ενώπιον ενός παραδόξου: η ευδοκίμηση εξαρτάται από την επιτυχία της παγκοσμιοποίησης, αλλά όλη αυτή η διαδικασία γεννά πολιτική αντίδραση, η οποία συχνά «δουλεύει» εναντίον των ίδιων της των στόχων.
Ένα άλλο ελάττωμα της τωρινής Παγκόσμιας Τάξης είναι η απουσία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού, μέσω του οποίου οι μεγάλες δυνάμεις να συνδιαλέγονται και να συνεργάζονται για την επίλυση των πιο σπουδαίων ζητημάτων. Η φύση και η συχνότητα των διάφορων «φόρουμ» σήμερα «δουλεύει» ενάντια στην επεξεργασία μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής και σπανίως επιτρέπει κάτι παραπάνω από μια συζήτηση επί τρεχόντων ζητημάτων τακτικής, στη χειρότερη περίπτωση οδηγεί στη γέννηση νέων συναντήσεων κορυφής με τη μορφή «κοινωνικών» γεγονότων που καλύπτουν τα «media». Για να είναι όμως μία σύγχρονη δόμηση συμβατή με τους διεθνείς κανόνες, δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε από κοινού δηλώσεις, αλλά πρέπει να προϋποθέτει και μία καθολική αποδοχή.
Ενδεχόμενη αποτυχία θα φέρει όχι τόσο έναν μεγάλο πόλεμο ανάμεσα σε κράτη (αν και αυτό είναι πιθανό να συμβεί σε ορισμένες περιοχές), όσο την ανάδυση σφαιρών επιρροής που προσδιορίζονται από δικές τους ιδιαίτερες δομήσεις και μορφές διακυβέρνησης. Με την ενδεχόμενη επικράτηση μίας τέτοιας διαδικασίας, κάθε τέτοια σφαίρα θα μπαίνει στον πειρασμό να δοκιμάσει την ισχύ της έναντι άλλων κοινοτήτων, που δεν αποδέχεται ως νόμιμα αυθύπαρκτες. Μάχη μεταξύ περιοχών ίσως να αποδειχθεί ακόμη πιο καταστρεπτική απ’ ό,τι μάχη μεταξύ κρατών.
Η αναζήτηση μιας Παγκόσμιας Τάξης απαιτεί ορθολογική στρατηγική, βασισμένη στην αντίληψη της Τάξης μέσα στις διάφορες περιοχές και συσχετισμό αυτών των κατά τόπους «Τάξεων» η μία με την άλλη. Οι στόχοι αυτοί δεν εξουδετερώνονται απαραίτητα μεταξύ τους: ο θρίαμβος μίας ριζοσπαστικής κίνησης μπορεί να επιβάλλει Τάξη σε μια περιοχή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ταραχών σε άλλες ή σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες. Η στρατιωτική ηγεμονία μιας χώρας σε δεδομένη περιοχή, ακόμη και αν αυτή δημιουργεί την εντύπωση Τάξης, μπορεί να ρίξει σε κρίση τον υπόλοιπο κόσμο.
Για να παίξουν υπεύθυνο ρόλο στην εξέλιξη της Παγκόσμιας Τάξης στη διάρκεια του 21ου αιώνα, οι ΗΠΑ πρέπει να είναι έτοιμες να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις: Τι είναι αυτό που θέλουμε να αποτρέψουμε, ό,τι και αν συμβεί, ακόμη και αν είναι απαραίτητο να δράσουμε μόνοι; Τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, ακόμη και αν δεν έχουμε καμία ευρεία υποστήριξη; Τι θέλουμε να πετύχουμε ή να αποτρέψουμε μόνο σε περίπτωση που έχουμε τη στήριξη των συμμάχων μας; Σε ποιες περιπέτειες δεν πρέπει να μπούμε, ακόμη και αν μας ωθούν σε κάτι τέτοιο οι σύμμαχοί μας; Ποια είναι η ουσία των αξιών που θέλουμε να υπερασπιζόμαστε; Και σε ποιον βαθμό η επιβολή αυτών των αξιών εξαρτάται από τις περιστάσεις;
Από την πλευρά των ΗΠΑ κάτι τέτοιο απαιτεί σκέψη πάνω σε δύο εκ πρώτης όψεως αντιφατικά επίπεδα. Η επιβολή παγκοσμίων αξιών πρέπει να προχωρά χέρι-χέρι με την αναγνώριση της πραγματικότητας της ιστορίας, του πολιτισμού και των περί ασφαλείας αντιλήψεων των άλλων περιοχών. Ακόμη και αν δεν θέλουμε να μάθουμε από τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες δεκαετίες, δεν πρέπει να απαρνηθούμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Αμερικής. Η ιστορία δεν συγχωρεί τις χώρες που απαρνιούνται την ταυτότητά τους, προσλαμβάνοντας πορεία που απαιτεί περισσότερες προσπάθειες και ένταση. Αλλά δεν εγγυάται ούτε και την επιτυχία, όσο καλές προϋποθέσεις και να υπάρχουν, αν απουσιάζει μία ολοκληρωμένη γεωπολιτική στρατηγική».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- AYTOI είναι οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που πήραν ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ- ΔΕΙΤΕ τη ΛΙΣΤΑ με τα Ονόματα

ατο

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα αιτήματα βουλευτών και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» της Βουλής. Περισσότεροι από 100 έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 και σε ορισμένες περιπτώσεις ως 15.000 ευρώ που τα εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών και μάλιστα… άτοκα!
Σε ρεπορτάζ  σε εβδομαδιαία εφημερίδα, προκύπτει ότι από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περσινό Ιούνιο, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.
Το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας βουλευτών και ευρωβουλευτών» συστήθηκε το 2000 με την δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού στον οποίο κάθε μήνα μπαίνουν χρήματα από την παρακράτηση που γίνεται στο μισθό όλων. Συγκεκριμένα και οι 300 βουλευτές ανεξάρτητα από το αν κάνουν χρήση της δυνατότητας να πάρουν δάνειο συνεισφέρουν με 50 ευρώ μηνιαίως ενώ το αντίστοιχο ποσό για τους ευρωβουλευτές είναι 75 ευρώ. Επίσης, άπαντες με την εκλογή τους καταθέτουν εφάπαξ το ποσό των 200 ευρώ (βουλευτές) και των 300 ευρώ (ευρωβουλευτές). Τα έσοδα του Ταμείου πάντως συμπληρώνονται και από τον Προϋπολογισμό της Βουλής. Μόνο για το τρέχον έτος η επιχορήγηση φτάνει τα 199.000 ευρώ.
Η χορήγηση του δανείου είναι εξαιρετικά απλή διαδικασία αφού προβλέπει την υποβολή μιας αίτησης στην Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής ενώ ή έγκριση γίνεται από την λεγόμενη Διάσκεψη των Προέδρων. Ο βουλευτής επικαλείται ,σύμφωνα με το fpress.gr,«έκτακτες οικονομικές ανάγκες» τις οποίες δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει και το δάνειο εκταμιεύεται άμεσα καθώς ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνάει την μία εβδομάδα.
Ανάλογα είναι και όσα προβλέπονται για τους πρώην βουλευτές αν και -θεωρητικά μόνο- τα ποσά που μπορούν να ζητήσουν κυμαίνονται μέχρι 5-6.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και οι πρώην βουλευτές λαμβάνουν ποσά που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι της τάξεως των 10.000 ευρώ ενώ μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να φτάσουν και τις 15.000. Φυσικά και γι’ αυτούς ισχύει η άτοκη δανειοδότηση και η δυνατότητα εξόφλησης σε 48 μηνιαίες δόσεις.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ “ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ?

sdoe-xrimata

Πολύ θέμα έγινε τις ημέρες αυτές για την συγκάλυψη της μεγάλης φοροδιαφυγής από την Κυβέρνηση.
Μάλιστα έγινε θέμα από την αντιπολίτευση η οποία δηλώνει ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένα ονόματα και καταστάσεις.
Διαβάστε λοιπόν για συγκεκριμένη υπόθεση που αραχνιάζει από το 2010 στο ΣΔΟΕ, για την οποία γνωρίζουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών που πέρασαν και φυσικά όλοι οι βουλευτές, και της αντιπολίτευσης.

Η επιθυμία της Μέρκελ να κυριαρχήσει στην Ευρώπη γίνεται ολοένα και πιο σαφής


merkel-europi
Η επιθυμία Άνγκελα Μέρκελ για την ευρωπαϊκή ηγεσία,  γίνεται όλο και πιο εμφανής,  ειδικά η  περίπτωση της  επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το αποδεικνύει περίτρανα , αναφέρει σε κύριο άρθρο της η ελβετική εφημερίδα  SonntagsZeitung.
«Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ηγείται  με σταθερό χέρι, όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά όλο και περισσότερο και στην ίδια την Ευρώπη», γράφει η εφημερίδα , σημειώνοντας ότι, «η αδήριτη επιθυμία της για κυριαρχία της  φαίνεται πιο ευδιάκριτα, ειδικά στην περίπτωση των κυρώσεων πολέμου, στην Ρωσία» .

Το δημοτικό σχολείο της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο ξεκίνησε την νέα χρονιά με δύο μαθητές


imvro-paidia
Η νέα σχολική χρονιά έχει ανοίξει με μόνο δύο μαθητές, στο δημοτικό σχολείο για την ελληνική μειονότητα στο νησί της Ίμβρου , το οποίο άνοιξε εκ νέου το περασμένο έτος μετά από 49 χρόνια, γράφει η ηλεκτρονική της τουρκικής εφημερίδας hurriyetdailynews.com .
Το δημοτικό σχολειό στον Άγιο Θεόδωρο, άνοιξε για πρώτη φορά το 1951, αλλά έκλεισε το 1964. Μετά από απόφαση του τουρκικού Υπουργείο Παιδείας που αποδέχθηκε ελληνικό αίτημα το 2013 , το σχολείο άνοιξε εκ νέου για την ελληνική μειονότητα στο νησί.
Τέσσερις μαθητές , ο έξι ετών Μουσά Αβτζί, ο επτάχρονος Δημήτρης Κάλπας , η εννιάχρονη d Σοφία Αβτζί και ο εντεκάχρονος Καάν Καλεσί , ήταν εγγεγραμμένοι στο σχολείο το προηγούμενο έτος. Ο δημήτρης Κάλπας επέστρεψε στην Ελλάδα με την οικογένειά του, ενώ ο Καάν Καλεσί εγγράφηκε σε τουρκικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κωνσταντινούπολη, και έτσι οι μαθητές μειώθηκαν σε δύο φέτος, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.
Η ιστορία του σχολείου δείχνει την τραγική μοίρα της ελληνικής κοινότητας. Στην Ίμβρο υπάρχουν τέσσερα χωριά με ελληνικής καταγωγής πληθυσμό που κάποτε έφθανε τις 6.000. Σήμερα ζουν περίπου 200 ηλικιωμένοι οι περισσότεροι καθώς για λόγους οικονομικούς αλλά και πολιτικούς μετανάστευσαν σχεδόν όλοι οι κάτω των 50 χρόνων την δεκαετία του ’50 και του ’60.

Τι ζήτησαν να ψάξουν οι Κινέζοι στο υπέδαφος της Ελλάδας;


latomeio3
Οι σπάνιες γαίες είναι 17 μεταλλικά στοιχεία με ασυνήθιστα ονόματα όπως λανθάνιο, πρασεοδύμιο και προμήθειο, που διαθέτουν παρόμοιες χημικές ιδιότητες, οι οποίες τα καθιστούν πολύτιμα για την παραγωγή καινοτόμων βιομηχανικών προϊόντων και για τις λεγόμενες πράσινες τεχνολογίες. Τα λέιζερ, τα κινητά τηλέφωνα και οι οθόνες υγρών κρυστάλλων, περιέχουν σπάνιες γαίες, ενώ συσκευές όπως το iPhone και τα ηλεκτρονικά βιβλία, στηρίζουν τις ιδιότητες τους στα μεταλλικά αυτά στοιχεία. Οι σπάνιες γαίες χρησιμοποιούνται ακόμη στην αμυντική βιομηχανία για την παραγωγή κρίσιμων οπλικών συστημάτων, στις μπαταρίες των υβριδικών αυτοκινήτων, στα φωτοβολταικά, στους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, αλλά και στις τουρμπίνες των ανεμογεννητριών.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή δεν έχει παραιτηθεί από τις προσπάθειες ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ


images (1)

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη και αρωγός προς την Πγδμ, σε ό, τι έχει να κάνει με την προενταξιακή διαδικασία, και το καλύτερο επιχείρημα για αυτό είναι η έκθεση –προόδου της Επιτροπής, όπου μας προτείνει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις( για ένταξη) », δήλωσε ο peter Stano εκπρόσωπος του Φούλε για το σκοπιανό πρακτορείο MIA. Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέφαν Φούλε, «δεν παραιτήθηκε» των προσπαθειών του για προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Σκοπίων , αναφέρει ο τύπος της χώρας .

Ισλαμικός τυφώνας απειλεί τα βαλκάνια και την Ελλάδα από το ακραίο Ισλάμ


muftijina-vojsk
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Σύμφωνα με τον βουλγαρικό πρακτορείο Focus , μεγαλώνει συνεχώς ο κίνδυνος, οι ριζοσπάστες ισλαμιστές που μεταβαίνουν για να πολεμήσουν σε Ιράκ και Συρία, στις τάξεις του ισλαμικού στρατού, να γυρίσουν και να δημιουργήσουν στα Σκόπια, την Δημοκρατία της Ιλιρίδας που ονειρεύονται οι Αλβανοί.
Η κατάσταση στην Ουκρανία ενεργοποιεί τέτοιου τύπου αυτονομιστικές τάσεις των αλβανών στην περιοχή. Αυτό δήλωσε ο σκοπιανός δημοσιογράφος Alexander Damovski σε συνέντευξη του για το πρακτορείο ειδήσεων Focus.

Παγκόσμιος συναγερμός για τον Έμπολα: Έκτακτο συμβούλιο του ΟΗΕ την Πέμπτη!

ebola
Περισσότερους από 2.400 ανθρώπινες ζωές έχει αφαιρέσει ο ιός Έμπολα.
Σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα ταξίδεψε στην Ατλάντα, όπου και θα παρουσιάσει νέα μέτρα αντιμετώπισης του Έμπολα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο ίδιος, θα ανακοινώσει μεγαλύτερη συμμετοχή του στρατού, μιας και πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα του ιού που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.

ΣΚΩΤΙΑ ..ΣΚΩ(οτείνιασε) η ορατότητα στην Ευρώπη;


ανεμοστρόβιλος
Τι εννοούμε όταν λέμε σκωτσέζικο ντους;
Ποιος  μας λέει ότι τα χονδρά μάλλινα πουλόβερ της Μ. Βρετανίας δεν ξηλώνονται;
Ποιος μας λέει ότι στο μέλλον ο Εγγλέζος τελετάρχης Συνόδων και Συνεδρίων δεν θα προσφωνεί τον Υπουργό Εξωτερικών της Σκωτίας δίχως να κάνει λάθος όπως έκανε με αυτόν των Σκοπίων που καπηλεύθηκε την ονομασία της Μακεδονίας;