Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΑΘΗΝΑ 24-9-2014.

Η αλαζονεία του εμποράκου των εθνών προχωράει μέσα από τα κενά της εθνικής μας ασφάλειας που έχουν αφεθεί σκοπίμως ανεξέλεγκτα. Κι έτσι, μετά από την δήθεν φυγή της τρόικα και τις συμπτύξεις των μαντριών της αστικής δημοκρατίας, ήρθε ο νέος υπαλληλίσκος του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα «σωτηρίας». Και το πρώτο που μας είπε στα διεθνή συνέδρια των σιωνιστών χρηματάνθρωπων είναι πως θα πρέπει να απελευθερωθούν οι απολύσεις και να μπλοκαριστούν οι απεργίες!

Μ’ αυτόν τον τρόπο λοιπόν φεύγει το μνημόνιο. Με περισσότερες απολύσεις και απαγόρευση απεργιών. Να κάμετε μας είπε ο Γκογιάλ των αμερικανοσιωνιστών του ΔΝΤ αυτές τις αλλαγές που συμφωνήσανε να κάμουν οι ψευτορωμιοί ταγοί σας και δεν τις έχουν κάνει ακόμη. Δεν τις έχουν κάνει υπό τον φόβο της επελαύνουσας Χρυσής Αυγής και των εκλογών που υποτίθεται πως θα γίνουν. Οι αλλαγές αυτές δίδουν λιγότερες δουλειές, λιγότερους Έλληνες και μια Ελλάδα εν τέλει δίχως Έλληνες. Και το τέρμα των απεργιών φιμώνει τα στόματα που αντιδρούν ή κάμουν πως αντιδρούν.

Οι συνδικαλιστές των αστικών κομμάτων κανονικά θα έπρεπε να έχουν γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Δεν υπάρχει ωράριο εργασίας, δεν υπάρχουν υπερωρίες, έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πλήρεις απασχολήσεις, έχει φουντώσει η ανεργία, έχουν χαντακωθεί τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Επιπλέον, οι Έλληνες  εργαζόμενοι ωθούνται στο εξωτερικό, οι λαθρομετανάστες καταλαμβάνουν ελληνικές θέσεις εργασίας, η πλουτοκρατία και οι «δημοκρατικοί» θεσμοί αρπάζουν εθνικό και λαϊκό πλούτο. Αλλά οι εργατοπατέρες μαζί με το παρακράτος γαβγίζουν χωρίς να δαγκώνουν τα κομματικά τους αφεντικά, σοσιαλφιλελεύθερα και μαρξιστικά που ασχολούνται μονάχα με τις κραυγές ενάντια στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.

Μάς αφαιρούν την γη ως προσκύνημα, ως κατοικία, ως εργασία, ως προμαχώνα. Η ελληνόφωνη ψευτοκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων δεν νοιάζεται για πραγματικές συμμαχίες ούτε για πραγματικές επενδύσεις. Κι έτσι βλέπουμε τον Σαμαρά να ακολουθεί διαρκώς μέσω της Σιωνιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης πάσης φύσεως μέτρα σε βάρος τής Ρωσίας.

Να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο αποφασιστικοί, είπε προσφάτως ο πρωθυπουργεύων που ως αντιπολίτευση έγλυφε τη Ρωσία, τη Ρωσία εκείνη που τώρα γλύφει ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάζεται ωστόσο με αμερικανικά ιδρύματα και πλευρίζει Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και Πάπα και Ομπάμα.

Πριν ο Σαμαράς έψαχνε τάχα για τουρισμό, εξαγωγές και ενεργειακές συνεργασίες. Τώρα όλοι μαζί οι ψευτορωμιοί διώχνουν τουρισμό, μηδενίζουν εξαγωγές και ξεπουλάνε τον ελληνικό ενεργειακό πλούτο.

Δεν θέλει ο Σιωνισμός να κατέλθει η Ρωσία στα Στενά τού Ελλήσποντου και να διέλθει την Μεσόγειο. Την θέλει εγκλωβισμένη από τα ουκρανικά ενεργούμενά του, στα πλαίσια μιας χώρας που είναι δημιούργημα τεχνητό σαν τούς προσωρινούς μας γείτονες που βαστούν αιχμάλωτα τα ελληνικά χώματα από δυσμάς έως ανατολάς, από την Μεγάλη Ελλάδα έως τον Πόντο. Εμποδίζεται λοιπόν η Ρωσία να ανακαταλάβει ρωσικά εδάφη, όπως ακριβώς έχει εμποδιστεί η Ελλάς να ανακαταλάβει ελληνικά εδάφη. Με όπλα στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά.

Θεωρεί λοιπόν ο Εμποράκος των Εθνών πως μπορεί να περιορίσει τον Μόσκοβο με τον τρόπο που έχει περιορίσει τον Ρωμιό. Με πολιτικά μέσα. Όμως ο Ρωμιός όταν πάψει να ησυχάζει κάτω από το ψέμα τού γραικύλου πολιτικάντη, μόλις κάμει Ελληνική την Αρχή, τότε θα βάλει κάτω όλους τούς επίδοξους δυνατούς. Γι’ αυτό και ο Εμποράκος των Εθνών βάζει τον Ισλαμιστή συνεργό του να τρέξει το ξέσχισμα τής σάρκας μας. Κι έτσι βλέπουμε να σχεδιάζονται συνέδρια τουρκικότητας στην Ελεύθερη Θράκη Μας με ομοσπονδίες και επιστήμονες και κόμματα τουρκομογγολικά για να προωθήσουν τουρκικό φερετζέ επάνω από εδάφη που ποτέ δεν εγκατέλειψε οριστικά ο Οθωμανός.

Ο Θεός έχει μιλήσει δια χειλέων αγίων σαν τού Ιωσήφ τού Βατοπεδινού για τα πεπρωμένα τής Ελληνικής Φυλής. Για τις δοκιμασίες μα και τον θρίαμβο τής Ορθοδοξίας. Και ακόμη για την ανασύσταση τής Αγίας Ελληνικής Αυτοκρατορίας που θα ακολουθήσει την κίνηση τής Ρωσίας. Ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός προείπε για τον ουκρανικό δάκτυλο των Αμερικανών και τις προκλήσεις του, για την διέλευση αμερικανικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών από τα Στενά τού Ελλήσποντου και τον αέρα τής θνησιγενούς Τουρκίας, το τουρκικό κλείσιμο των Στενών προς τη Ρωσία, τις συγκρούσεις ΗΠΑ και Τουρκίας διαδοχικά με τούς Ρώσους.

Τα οικονομικά και τα πολιτικά αδιέξοδα έχουν στηθεί για να αδυνατίσουν τα εθνικά ζητήματα και να νικήσει ο παγκοσμιοποιητής τύραννος το εθνικό κράτος, την Ορθοδοξία και την Ελλάδα που είναι η μήτρα τού Χριστιανισμού και τής Φυλής. Μια ελληνική πολιτική και στρατιωτική καταιγίδα είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει στην περιοχή μας τουλάχιστον την νεοταξική αλαζονεία. Είναι η ελληνοποίηση τής πολιτικής εξουσίας, η συνοχή τής ελληνικής κοινωνίας, η ενδυνάμωση τής ελληνικής στρατιωτικής ισχύος, η ελληνοκεντρική συμμαχική πολιτική μας.

Οι προκλήσεις ψευτορωμιών, πολιτικών και παρακρατικών, και βαρβάρων στον ίδιο χρόνο μαζί με τα ταυτόχρονα χτυπήματα που δέχονται Ελλάς, Ορθοδοξία και Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα μόνο σύμπτωση δεν είναι. Αλλά και η αναπτέρωση τού Έλληνα μαζί με την επιστροφή στις ρίζες του, στη γη του και τις διεκδικήσεις του επίσης δεν είναι σύμπτωση.

Κοπιάστε δυνατοί να πνίξετε την δύναμή σας στα νερά μας. Χτυπήστε αντίχριστοι το ελληνικό ατσάλι σε κοινωνία και γεωπολιτική αυλή. Και τότε θα δείτε τι σημαίνει Ελληνική Κάθαρση και Μεγάλη Ελλάδα.

Κι αν κλείσουν κάλπες, κι αν κρούσουν τις θύρες οι άρπαγες, θα ανοίξουν οι θύρες τού Ελληνικού Έθνους, θα κτυπήσουν οι καμπάνες τής Ελληνικής Φυλής. Με τον λαό, με τον στρατό, με τον εθνικισμό μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

«ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ» ΣΤΟΝ κ. Α. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

μιας και καλείτε «πανστρατιά» της Παράταξης στη Χαλκιδική για να τιμήσετε, δήθεν, τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή –στην ουσία για ν’ αποφύγετε το δικό σας εκλογικό ναυάγιο-

“Ερχονται διευκολύνσεις για 3 εκατ. φορολογούμενους και ασφαλισμένους!Σε έξι χρόνια θα καταβάλλονται τα ποσά εξόφλησης χρεών σε Εφορείες και Ασφαλιστικά Ταμεία μέσω ρυθμίσεων που θα προβλέπουν «κούρεμα» προσαυξήσεων και προστίμων,
Ρυθμίσεις που δίνουν «ανάσα» στους οφειλέτες και για επικείμενες διευκολύνσεις για 3 εκατ. φορολογούμενους και ασφαλισμένους.
Καθίσταται αδύνατη η είπραξη των οφειλών χωρίς να συνοδευθεί από γενναία ρύθμιση που θα αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, με το συγκεκριμένο πλαίσιο να αποτελεί και το επιχείρημα της κυβέρνησης προς την τρόικα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν αποκλείεται ακόμα και η θέσπιση 100 μηνιαίων δόσεων για την εξόφληση χρεών αδύναμων κοινωνικά ομάδων.

Υπάρχει ένα καταρχήν «ναι» από την τρόικα ως προς την περικοπή προστίμων που η ίδια χαρακτηρίζει ιδιαίτερα υψηλά. Οι νέες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο συσσωρεύονται επικίνδυνα υψηλά. Η ρύθμιση των χρεών αναμένεται να κατατεθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Το Δημόσιο κατεβάζει ρολά – Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ
«Εκτός λειτουργίας» τίθεται σήμερα το Δημόσιο λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να στείλει ένα «ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος». Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ ελήφθη μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Παράλληλα το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Στην σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς οι δήμοι είναι οι πρώτοι που πλήττονται από τις διαδικασίες αξιολόγησης, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις στην υγεία θα συνεχισθούν την 1η και 2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού». Παράλληλα το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Ο Κέρυ στην Κύπρο αναλόγως των εξελίξεων


o-kery-sthn-kypro-analogws-twn-ekseliksewn
Δεν αποκλείεται αναλόγως των εξελίξεων ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι να επισκεφθεί την Κύπρο μέσα στο φθινόπωρο. 
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, χθες το βράδυ, στο περιθώριο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Βενιζέλος: Στην Ελλάδα δεν έχουμε τζιχαντιστές


Βενιζέλος: Στην Ελλάδα δεν έχουμε τζιχαντιστές

Επτά άτομα στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ για συμμετοχή στη δράση των τζιχαντιστών -Για πρώτη φορά φέρεται να προκύπτει παρουσία Έλληνα υπηκόου στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους – Ποιος ο ρόλος της μητέρας του στη «στρατολόγησή του». Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές μπροστά στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Υπό τον φόβο η χώρα μας να βρεθεί εκτεθειμένη στη φρίκη και την ωμότητα της οργάνωσης, η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες απέναντι στην απειλή των τζιχαντιστών, παρά την ανακοίνωσή της στην οποία διαψεύδει τα περί εκπαίδευσης τους στην Ελλάδα.

Σκοπιανό παραλήρημα: Στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ήλιο της Βεργίνας ο Μιλόσοσκι > Δείτε τις προκλητικές φωτογραφίες


Σκοπιανό παραλήρημα: Στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ήλιο της Βεργίνας ο ΜιλόσοσκιΠανηγυρίζουν την «κατάκτηση» του Μύτικα, της υψηλότερης κορφής της Ελλάδας, Σκοπιανοί ορειβάτες επιδεικνύοντας το μακεδονικό σύμβολο που προσπαθούν να καπηλευθούν. Νέες προκλήσεις από σκοπιανό αξιωματούχο, επί ελληνικού εδάφους, αυτή τη φορά.  Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της βουλής των Σκοπίων, και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος πανηγυρίζει ότι «κατέκτησε» την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και φωτογραφήθηκε κρατώντας στα χέρια του την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Τούρκοι πυροβόλησαν εναντίον των ανδρών του ΛΣ/ ΕΛΑΚΤ - Τραυματίστηκε λιμενικός


Τις μεσημερινές ώρες Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν άντρα του Λιμενικού ανοιχτά της Καλύμνου. Στην ανταλλαγή πυροβολισμών φέρεται να χτυπήθηκαν και δύο λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όλα συνέβησαν όταν εντοπίστηκε ύποπτο σκάφος από άνδρες του Λιμενικού.

Οι 28 σελίδες φωτιά που κρύβουν οι Αμερικανοί για την 11 Σεπτεμβρίου


διδυμοι πυργοι
Μπορεί να έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, όμως, όλα τα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί και σε αυτό φαίνεται πως ευθύνονται οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, όχι μόνο δεν πτοεί τις ΗΠΑ, αλλά αντιθέτως, τόσο ο Μπους, όσο και τώρα ο Ομπάμα, αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα το πλήρες πόρισμα που συνέταξε ειδική επιτροπή για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης και τμήματος του Πενταγώνου.

“Προκαλούν αποτροπιασμό οι αηδιαστικές πράξεις των ιερόσυλων”


Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Εκκλησίας της Κρήτης μετά τα τελευταία κρούσματα βεβήλωση ναών και ιερών εικόνων με τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Βερνιδάκη να κάνει λόγο για αποτροπιασμό απέναντι στις ανίερες πράξεις του ιερόσυλου.

ΙΤΑΛΙΑ: «Εξαθλιωμένοι» παράνομοι μετανάστες καταφθάνουν με smartphones και tablets...


Μας λένε συνεχώς, ότι για λόγους «ανθρωπιστικούς» (αλλά και οικονομικούς) πρέπει να επιτραπεί να εισβάλουν στις ευρωπαϊκές χώρες μας όλες αυτές οι ορδές των «εξαθλιωμένων», που έρχονται για μια «καλύτερη ζωή»

58χρονος καθηγητής αυτοκτόνησε στη Σάμο - Συγκλονίζει το γράμμα που άφησε


58χρονος καθηγητής αυτοκτόνησε στη Σάμο -Συγκλονίζει το γράμμα που άφησε
Ο 58χρονος Εμμανουήλ Μαρώλιας, συνταξιούχος καθηγητής από τη Σάμο έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου.
Ο Εμμανουήλ Μαρώλιας που είχε εγκατασταθεί εδώ και δέκα χρόνια μαζί με τη σύντροφό του στη Συκαμιά, συνέγραφε το τεράστιο ποιητικό του έργο, συνεργαζόταν με εφημερίδα της Μυτιλήνης και είχε μια πλούσια πνευματική δραστηριότητα στο νησί, επιλέγοντας έναν αντισυμβατικό τρόπο ζωής.

Βόμβες Ρακιντζή για ΜΚΟ, επωνύμους και Κυριάκο Μητσοτάκη


Βόμβες Ρακιντζή για ΜΚΟ, επωνύμους και Κυριάκο Μητσοτάκη
«Κάθε φορά που κάνω προσπάθεια να ελέγξω επωνύμους βρίσκω τείχος» τόνισε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στη Βουλή κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων για το 2013, επιβεβαιώνοντας ότι η διαφθορά στην Ελλάδα της κρίσης ζει και βασιλεύει. Αναφερόμενος στις έρευνες για τα σκάνδαλα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο κ. Ρακιτζής υπογράμμισε ότι έχουν βαλτώσει.

Η Ένωση Εφοπλιστών δωρίζει «σούπερ όπλο» στο Πολεμικό Ναυτικό
h-enwsh-efoplistwn-dwrizei-soyper-oplo-sto-polemiko-naytiko
Η Ένωση Εφοπλιστών γνωστοποίησε στο ΓΕΝ ότι θα δωρίσει για τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών ένα ταχύπλοο σκάφος μήκους 13 μ. και πλάτους 3 μέτρων, εκτοπίσματος ως 10 τόνων που θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 55 κόμβων και θα είναι εφοδιασμένο με υπερσύγχρονα ραντάρ, αισθητήρες, σύγχρονα συστήματα τηλεπικοινωνιών και διάφορα άλλασυστήματα που θα κριθούν αναγακαία.
Το σκάφος αυτό θα έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει αστραπιαία σε κάθε γωνιά του Αιγαίου.

Γ.Κοκ.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/384958/h-enwsh-efoplistwn-dwrizei-soyper-oplo-sto-polemiko-naytiko#ixzz3E4BFpOeG

Θαλαμοφύλαξ : “ΗΛΙΘΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ”

guy-fawkes-ows-cropped
Οταν κάποιος ρώτησε τον Βασιλιά της Σπάρτης Δημάρατο, γιατί οι Σπαρτιάτες θεωρούν άτιμους αυτούς που πετούν την ασπίδα τους και όχι αυτούς που πετούν τις περικεφαλαίες και τους θώρακες, αυτός απάντησε:
“Γιατί τις περικεφαλαίες και τους θώρακες τους φορούν για δική τους προστασία, ενώ την ασπίδα την κρατούν για να υπερασπίσουν την από κοινού παράταξη.”
Πλούταρχος (Αποφθέγματα Λακωνικά, 220 Α)

Ευρωβαβέλ, το τέρας που δολοφονεί τους λαούς της


hydra
Οι επικυρίαρχοι δανειστές μαζί με τους εγχώριους μνημονιακούς ολετήρες προτείνουν τη δική τους απλή λύση: νέο εξωτερικό δανεισμό είτε από την Ε.Ε., μέσω του μηχανισμού ESM, είτε από τις αγορές, όπως έχει αρχίσει ήδη να γίνεται. Γράφει ο Νίκος Ιγγλέσης
Η λύση αυτή όμως, δηλαδή η πληρωμή παλαιού χρέους με νέο χρέος, μπορεί να είναι πολύ επικερδής για τους κάθε είδους δανειστές, αλλά καταστροφική για τη χώρα και το λαό της.
ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΡΕΟΥΣ
Η συγκυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, αφού διασώθηκε, προσωρινά, από τη δοκιμασία των Ευρωεκλογών με το παραμύθι του
πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, συνεχίζει με την ίδια τακτική προσβλέποντας στις πολύ πιθανές βουλευτικές εκλογές, λόγω αδυναμίας ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανακοινώνει κάθε μήνα το νέο σκόρ του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2014 και τα γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια της μνημονιακής προπαγάνδας πανηγυρίζουν σε ραδιοφωνικά μικρόφωνα και τηλεοπικά παράθυρα,με στόχο την παραπλάνηση του ελληνικού λαού και την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων για μείωση φόρων και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Κανείς όμως, της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένης, δεν εξηγεί στους πολίτες ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, ακόμα και εάν επιτευχθεί, ούτε ανάπτυξη της οικονομίας προκαλεί, ούτε την ανεργία μειώνει, ούτε τις επενδύσεις ενθαρρύνει, είναι απλώς ένα ακόμη επικοινωνιακό όπλο.
Τι είναι, αλήθεια, το πρωτογενές πλεόνασμα, που εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει η σημαία του ευρύτερου κόμματος του μνημονίου; Κατ’ αρχήν να πούμε ότι στο Ευρωπαϊκό Λογιστικό Σύστημα δεν υπάρχει ορισμός για το πρωτογενές δημοσιονομικό αποτέλεσμα (πλεόνασμα ή έλλειμμα). Η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., η Eurostat, δεν επικυρώνει πρωτογενή πλεονάσματα ή ελλείμματα γιατί αυτό δεν έχει καμιά ουσιαστική αξία. Γι’ αυτό και στην ανακοίνωση της Eurostat (Aπρίλιος 2014) για το έλλειμμα του 2013 δε γίνεται καμιά αναφορά για πρωτογενές πλεόνασμα αλλά για δημοσιονομικό έλλειμμα που έφτασε τα 23,1 δις ή το 12,7% του ΑΕΠ έναντι 17,1 δις. ή 8,9 % του ΑΕΠ το 2012. Δηλαδή, το έλλειμμα μέσα σ’ ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 35% σε δις. και κατά 43% ως ποσοστό του ΑΕΠ (ενώ το ίδιο το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,9% το 2013). Στη συνέχεια, με απίστευτες αλχημίες, το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα εμφανίστηκε ως πρωτογενές πλεόνασμα (βλέπε αναλυτικά το άρθρο του γράφοντος «Πρωτογενής απάτη και πλεόνασμα προπαγάνδας» που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» στις 15.5.14).
Ακόμα όμως κι’ άν, το 2014, η μνημονιακή συγκυβέρνηση πετύχει κάποιο πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στη ληστρική φορολογία και την περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών αυτό δε θα έχει καμιά ευεργετική επίπτωση, αντίθετα θα επιδεινώσει την πραγματική οικονομία, λόγω περιορισμού ακόμη περισσότερο της ρευστότητας.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα (πλεόνασμα ή έλλειμμα) προκύπτει αν από το δημοσιονομικό έλλειμμα αφαιρεθούν οι τόκοι που πληρώνονται για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους. Το ερώτημα που γεννάται είναι: αν υποθέσουμε ότι έχουμε κάποιο πρωτογενές πλεόνασμα, από πού θα βρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα, δηλαδή αυτά που απαιτούνται για την πληρωμή των τόκων και για την πληρωμή των χρεολυσίων του Δημόσιου Χρέους; Για να βρεθούν αυτά τα χρήματα απαιτείται, όχι πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά μεγάλο δημοσιονομικό πλεόνασμα.
Οι επικυρίαρχοι δανειστές μαζί με τους εγχώριους μνημονιακούς ολετήρες προτείνουν τη δική τους απλή λύση: νέο εξωτερικό δανεισμό είτε από την Ε.Ε., μέσω του μηχανισμού ESM, είτε από τις αγορές, όπως έχει αρχίσει ήδη να γίνεται. Η λύση αυτή όμως, δηλαδή η πληρωμή παλαιού χρέους με νέο χρέος, μπορεί να είναι πολύ επικερδής για τους κάθε είδους δανειστές, αλλά καταστροφική για τη χώρα και το λαό της.
Ο Μένανδρος είχε πεί: «Τα δάνεια δούλους τους ελεύθερους ποιεί…». Η συγκυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός μιλούν για βιωσιμότητα του χρέους, θέλουν δηλαδή να «διαπραγματευτούν» ώστε να συμφωνηθούν όσες ρυθμίσεις απαιτούνται για να δύναται κάθε χρόνο η Ελλάδα να πληρώνει τους τόκους και τα χρεολύσια ενός δυσθεώρητου χρέους που δε μπορεί ποτέ να αποπληρωθεί. Βιωσιμότητα του χρέους σημαίνει βιωσιμότητα της δουλείας του λαού και βιωσιμότητα της ελληνικής αποικίας, για να μην καταρρεύσουν και να μπορούν να πληρώνουν εσαεί.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ
Η δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα είναι συνάρτηση δύο παραγόντων. Ο πρώτος παράγοντας είναι το πολύ υψηλό Δημόσιο Χρεος, 323 δις. € ή 175,1% του ΑΕΠ. Το 2009 πριν δηλαδή η χώρα υπαχθεί στα Μνημόνια το χρέος έφτανε στο 127,1% του ΑΕΠ. Όταν το χρέος υπερβαίνει το 80 % του ΑΕΠ, σύμφωνα με έγκυρους οικονομολόγους, θεωρείται μη βιώσιμο.
Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι η χώρα δε διαθέτει εθνικό νόμισμα με το οποίο θα μπορούσε να αποπληρώνει το χρέος της. Ο πύργος της ευρω-βαβέλ οικοδομείται από τα κράτη-μέλη που δανείζονται, με την εκδοση ομολόγων, σε ευρώ ενώ δεν έχουν καμιά δυνατότητα διαχείρησης του νομίσματος, στο οποίο συνάπτουν τα δάνειά τους και την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) που καθορίζει τη νομισματική πολιτική και είναι η μόνη που έχει το δικαίωμα να τυπώνει τα χαρτονομίσματα του ευρώ. Η Ε.Κ.Τ. ορίζει την ποσότητα του χρήματος, τα επιτόκια και άρα την συναλλαγματική ισοτιμία, αλλά δεν αποπληρώνει τα κρατικά ομόλογα σε ευρώ. Έτσι, ενώ το ευρώ είναι ένα κοινό νόμισμα, τα ομόλογα του ευρώ είναι εθνικά και η πληρωμή τους βαρύνει τα κράτη-μέλη – πρόκειται για ένα ζουρλομανδύα που καλύπτει την Ευρωζώνη.
Δε μπορεί να υπάρχει ένα νόμισμα χωρίς τελικό πιστωτή, χωρίς δηλαδή εγγυητή όχι μόνο του χαρτονομίσματος που κυκλοφορεί αλλά και των κρατικών δανείων που έχουν συναφθεί σ’ αυτό το νόμισμα. Είτε δηλαδή τα κράτη-μέλη που συνάπουν δάνεια, με ομόλογα, θα πρέπει να μπορούν να τυπώνουν ευρώ, είτε η Ε.Κ.Τ. θα πρέπει να εγγυάται την αποπληρωμή των κρατικών ομολόγων που έχουν εκδοθεί στο κοινό νόμισμα.
Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και άλλες έχουν υψηλό Δημόσιο Χρέος αλλά έχουν το δικό τους νόμισμα και κυρίαρχα αποφασίζουν γιά την ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί.. Καμιά νομισματική ζώνη δεν αμφισβητείται – αποσταθεροποιείται λόγω υψηλού Δημόσιου Χρέους που έχει εκδοθεί στο εθνικό νόμισμά της.
Το κρατικό χρέος που από τις αγορές θεωρείται ασφαλές είναι αυτό των απόλυτα κυρίαρχων κρατών, δηλαδή των κρατών εκείνων που μπορούν να εκδίδουν ελεύθερα το δικό τους νόμισμα, έχουν απόλυτη φορολογική εξουσία, δηλαδή μπορούν ν’ αυξάνουν ή να μειώνουν τους φόρους στην επικράτειά τους και εφόσον κριθεί απαραίτητο μπορούν να τυπώσουν περισσότερο χρήμα. Τίποτα από τα ανωτέρω δεν ισχύουν για την υπερχρεωμένη πατρίδα μας.
Τάλαινα Ελλάς.
Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα«, τεύχος 254

ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ


Τα μυστήρια της Αγίας Σοφίας
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πραγματικά καταπληκτική αποκάλυψη ότι στα θεμέλια του ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης βρίσκονται θαμμένες μεγάλες ποσότητες από χρυσό και ασήμι που θαφτήκαν από τους βυζαντινούς, εξέφρασε ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Ferhat Aslan, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, (19/9/2014). Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει την οικουμένη. Εκτός από αυτή την αποκάλυψη αναφέρεται και ότι κάτω από τον ιστορικό ναό υπάρχει άλλος ένας υπόγειος ναός, που είχε επίσης κτιστεί την εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας και που μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει στο φως της επιφάνειας.
Τουρκικό δημοσίευμα (10)Πέραν όμως από αυτές τις αποκαλύψεις, ο ναός της Αγίας Σοφίας προκαλεί δέος στους Τούρκους και για ορισμένα άλλα σύμφωνα με τους ίδιους τους Τούρκους πραγματικά καταπληκτικά στοιχεία. Τον Ιανουάριο του 2012, (20/1/2012), η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Sabah, παρουσίασε ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο, τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφία», (Ayasofya’ nın gizlemleri). Στο αφιέρωμα αυτό αποτυπώνονταν για πρώτη φορά με τόσο γλαφυρό τρόπο αυτό το κλίμα φοβίας που έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον ιερό ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από αυτό το αφιέρωμα, είναι μια αδιόρατη φοβία που διακρίνετε στους Τούρκους για τους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά. Έτσι μεγάλο δέος παρατηρείτε για τον λεγόμενο, (όπως το αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι ), «Σταυρό του αποστόλου Αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα λοιπόν με την Sabah, στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική του σημασία για τον τελική επαναφορά της Ορθοδοξίας στον ναό. Παράλληλα και ο αναφερόμενος «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους. Οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο, δηλαδή για τον «Σταυρό του Ιουστινιανού», που βρίσκεται μυστικό κάπου στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη η οποία θα δραστηριοποιηθεί τις παραμονές της διάλυσης της Τουρκίας.
Ένας άλλος σημαντικός θρύλος που αναφέρουν οι μουσουλμάνοι είναι ο θρύλος του «Κρυμμένου Πατριάρχη», που μοιάζει με τον ελληνικό θρύλο για τον κρυμμένο παπά. Όπως αναφέρει η τουρκική παράδοση, στο νότιο μέρος του ναού υπάρχει ένας στενός διάδρομος που οδηγεί σε μια παμπάλαια αραχνιασμένη και πολύ μυστήρια πύλη για την οποία ο θρύλος την αναφέρει σαν την «Κλειστή Πύλη». Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές μόλις οι Οθωμανοί εισέβαλαν στον ναό, ο Πατριάρχης και όλη η συνοδεία του εισήλθε μέσα στην πύλη αυτή η οποία έκλεισε και από τότε χάθηκαν ενώ η πύλη έμεινε ερμητικά κλειστή και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να την ανοίξει. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως κάθε χρόνο στην ανάσταση των ορθόδοξων χριστιανών μπροστά από την πύλη αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Sabah, εμφανίζονται…. κόκκινα αυγά!!! Ο θρύλος συμπληρώνετε από την προφητεία που φοβίζει τους Τούρκους, ότι όταν η πύλη αυτή ανοίξει, στον ναό θα ακουστούν ξανά οι χριστιανικές ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες για αυτό και τρομάζουν και μόνο στην ιδέα του ανοίγματος αυτής της μυστήριας πύλης
Εκείνο όμως που προκαλεί στους Τούρκους μεγάλο δέος και φοβίες για την κατάρρευση της Τουρκίας, όπως αναφέρει και η Sabah, είναι τα διάφορα μωσαϊκά που έχουν αναδυθεί με όλη την μεγαλοπρέπεια τους τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση πρόσωπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα. Ιδιαίτερο δέος τους προκαλεί ο άγγελος στον τρούλο που εμφανίστηκε με καταπληκτικό τρόπο το καλοκαίρι του 2008, αλλά και το γνωστό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του. Οι Τούρκοι αυτό το μωσαϊκό το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός ανάγει στην εσχατολογική σημασία του που είναι έντονη στους μουσουλμάνους Τούρκους. Επίσης ξεχωριστή αναφορά γίνεται και για τα μωσαϊκά που αναπαριστάνε γνωστούς βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή. Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος, καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς που σχετίζονται με την διάλυση της Τουρκίας και με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην εξουσία της αγίας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Εύβοια: Βούλγαροι πήγαν να πουλήσουν επικίνδυνη ποσότητα υδραργύρου – Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική !!!


84251a8ee606272d8c35c680e3cf34bb_L
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική αλλά και στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, καθώς εντοπίστηκε ποσότητα υδραργύρου στα χέρια τριών Βούλγαρων, οι οποίοι πήγαν να πουλήσουν την επικίνδυνη χημική ουσία…
Η επιχείρηση της Ασφάλειας, στήθηκε χθες το απόγευμα στην Χαλκίδα. Οι τρεις Βούλγαροι είχαν στην κατοχή τους περίπου ένα κιλό υδράργυρο, τοποθετημένο σε μπουκάλι και πήγαν στην οδό Καραολή με σκοπό την αγοραπωλησία, αλλά εκεί συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία διενεργεί έρευνες στα σπίτια των δραστών και εκτιμά ότι το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό.
πηγή: eviazoom

«Ο Ενιαίος Αριθμός Ελέγχου»: Ο απόλυτος εφιάλτης ξεκινά από τις Η.Π.Α


τεχνολογίες-αναγνώρισης-προσώπου
Οι κοινωνίες του απόλυτου ελέγχου, του μηδενικού σημείου διαφυγής είναι εδώ.. Μία από τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους ταυτοποίησης των προσωπικών στοιχείων, οι τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου (σ.σ. pentapostagma.gr – facial recognition technologies) εξαπλώνονται ταχύτατα στις Η.Π.Α αποτελώντας πλέον τμήμα νέων προγραμμάτων που έχουν ως στόχο τον συνεχόμενο έλεγχο, την αδιάκοπη επιτήρηση..

Η επερχόμενη «καταιγίδα» στην Κασπία θάλασσα

navy-thumb-large
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η καταπολέμηση της «διεθνούς τρομοκρατίας» και τα σχέδια της Ουάσιγκτον στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας


Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πρόεδρου Μ. Ομπάμα , οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους,  επιθυμούν διακαώς να  «λύσουν τα προβλήματα» με τους «ιδρυτές του χαλιφάτου» στη Μέση Ανατολή.
Πρόκειται για τις αναδυόμενες ισλαμικές οργανώσεις που δημιουργήθηκαν με  αμερικανική και  Σαουδαραβική «συνδρομή», ελέγχοντας   περιοχές στο Ιράκ, την Συρία, την Λιβύη, κινούμενες από την ανατολή προς τις χώρες του Μαγκρέμπ και του Σαχέλ. Αλλά γιατί υπάρχει τόση βιασύνη τώρα, ενάντια στην τρομοκρατία; Το πιο πιθανό είναι ότι η επόμενη κατεύθυνση τους θα είναι   προς την Κασπίας Θάλασσα.
Εάν πάμε πίσω στο 1998, σε μια ομιλία του Dick Cheney σε ιδιοκτήτες εταιρειών  πετρελαίου, αναφέρει ο ίδιος  ότι, «δεν θυμάμαι άλλο προηγούμενο , όταν έτσι ξαφνικά μια τεράστια εδαφική έκταση «εν μια νυκτί»,  απέκτησε τόσο μεγάλη  στρατηγική σημασία, όσο έχει  πλέον καταστεί η λεκάνη της Κασπίας Θάλασσας».
Επίσης ο γερουσιαστής Sam Brownback είχε επίσης δηλώσει ότι, «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τεράστια συμφέροντα στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας, την Κεντρική Ασία και τον Καύκαυσο. Αυτό αποτελεί  μια περιοχή ζωτικών,  πολιτικών και οικονομικών αμερικανικών συμφερόντων».
Η «μετάφραση» από την αμερικανική πολιτική της ορολογίας του όρου «ζωτική περιοχή », αφορά αποκλειστικά και μόνο «τα θεμελιώδη συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών», τα οποία η Ουάσιγκτον έχει σε όλο τον κόσμο, και για τα οποία είναι έτοιμη να  δώσει μεγάλες μάχες. Εδικά  όταν πρόκειται για χώρα ή  περιοχή, η οποία έχει την   ατυχία να ενδιαφέρει  άμεσα την Αμερική. Και θα ήταν αφελές να ελπίζουμε ότι η Κασπία Θάλασσα, μια τεράστια περιοχή στην οποία υπάρχει μια έντονη διαμάχη μεταξύ των χωρών που συνορεύουν, αλλά και τα συμφέροντα πολυεθνικών επιχειρήσεων, υπηρεσιών πληροφοριών από την  Ευρώπη, την Κίνα, την Τουρκία, την Ιαπωνία, έως τις  Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, θα την παρακάμψουν τα «γεράκια» της Ουάσιγκτον.
Στα επίσημα έγγραφα των Ηνωμένων Πολιτειών που αναφέρονται για την  Κασπία θάλασσα, υπήρχε έντονη ανησυχία ήδη από το 1997, όταν οι συντάκτες της έκθεσης «Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας στο νέο αιώνα» , είχαν δηλώσει δημοσίως ότι, « ο τομέας της ενεργειακής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών εισέρχεται στη λεκάνη της Κασπίας θάλασσας με τα δυναμικά αποθέματα πετρελαίου να ανέρχονται σε 200 δισεκατομμύρια βαρέλια».
Για αυτόν τον λόγο εκπονήθηκαν σχέδια,  για τον έλεγχο της Κασπίας Θάλασσας, προσελκύοντας σημαντικούς πολιτικούς και πνευματικούς  παράγοντες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανάμεσά τους ήταν και τα λεγόμενα « Think Tank», όπως το Heritage Foundation, η εταιρεία «Rand», το Κέντρο Εθνικής Ασφάλειας του  Hudson Institute, το Ίδρυμα της Εθνικής Στρατηγικής του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, το αμερικανικό συμβούλιο ασφαλείας, το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας, το Κέντρο για τη Διεθνή Ασφάλεια και τον Αφοπλισμό και το Κέντρο Ελέγχου πολιτικής ασφάλειας. Έτσι όλα αυτά τα ευαγή ιδρύματα  «σηκώσανε  τα μανίκια τους», έχοντας ως άμεσο προϊστάμενο τους  στον Λευκό Οίκο, τον  αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore.
Τα μέλη του «Kaspian  club» επίσης,  ήταν «ιερά τέρατα » της αμερικανικής πολιτικής σκηνής όπως ο , Dick Cheney, και ο William Perry, ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου John Sununu, ένας πρώην συνεργάτης του Μπιλ Κλίντον στο ινστιτούτο CIS,  ο Blekker Coit, ο  πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Lloyd Bensten, ο γερουσιαστής Sam Brownback και «αυτοπροσώπως» ο ίδιος  ο  Zbigniew Brzezinski.
Επίσης όλους αυτούς τους πλαισίωναν εμπειρογνώμονες  οι οποίοι , αν και δεν έγιναν ευρέως γνωστοί στο ευρύ κοινό, ανήκουν στα γραφεία της υπηρεσίας του  Langley και του Πενταγώνου .
Όπως συμβαίνει συνήθως με την ρεαλιστική προσέγγιση των αμερικανών πολιτικών  , το θεωρητικό πρόβλημα και ο έλεγχος  πάνω από την Κασπία Θάλασσα, και κατ’  επέκταση της αμερικανικής παρουσίας εκεί ,  ήρθε με συγκεκριμένες δράσεις της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοχή. Επιπλέον, η «πολιτική πράξη» είναι σαφώς πιο μπροστά από την «θεωρία».
Από το 1994, το Πεντάγωνο ζήτησε να δημιουργηθεί  μια «ειδική σχέση» με τις πολιτικές ελίτ των χωρών της Κασπίας .
Επίσης το 1994, το Καζακστάν προσκλήθηκε  να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ «Σύμπραξη για την Ειρήνη» . Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, για παράδειγμα, το Φεβρουάριο του 2002, έφτασαν στο Καζακστάν 200 αμερικανοί στρατιωτικοί  για να εκπαιδεύσουν τις ορεινές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων του Καζαχστάν  .
Παραμένει  μυστήριο όμως το πώς η εκπαίδευση μάχης του στρατού  του Καζακστάν μέσω τέτοιου τύπου προγραμμάτων , χρησιμοποιείται  από το  Πεντάγωνο για τον έλεγχο  των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, της χώρας .
Αλλά από μόνα τους , όλα αυτά τα «προγράμματα συνεργασίας» δεν είναι κρίσιμης σημασίας. Το κύριο εργαλείο  «ελέγχου» για τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν και θα είναι οι στρατιωτικές βάσεις, και συγκεκριμένα η δημιουργία ενός τέτοιου τύπου βάσεων πέριξ της Κασπίας Θάλασσας, αποτελώντας ύψιστο καθήκον της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής των ΗΠΑ . Σύμφωνα με το σχέδιο ελέγχου των αμερικανικών ινστιτούτων πάνω από την Κασπία Θάλασσα , η στρατιωτική παρουσία στην περιοχή θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να ενισχύσουν σημαντικά την επιρροή τους με « ενεργό έργο» και στον ρωσικό Καύκασο, λόγω εγγύτητας. Ω, και ένα ωραίο μπόνους, η «στενή περικύκλωση» του  «αναξιόπιστου και απρόβλεπτου»  Ιράν.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καζακστάν τον Απρίλιο του 2002, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ κατέστησε σαφές στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας, ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη στενών δεσμών με την χώρα αυτή.
Ο υπουργός Άμυνας Μουχτάρ Altynbayev είπε ότι, το Καζακστάν  είναι έτοιμο να θέσει στην διάθεση του ΝΑΤΟ, τρεις στρατιωτικές βάσεις. Και απέστειλε για τον λόγο αυτό αξιωματικούς στην  Ουάσιγκτον. Ωστόσο, υπήρχε ένα «αλλά».
Στην  εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης του με την άλλη πλευρά του ατλαντικού, το Καζακστάν κατέστησε σαφές ότι, θα συνεργαστεί επίσης με τη Ρωσία και την Κίνα, χωρίς να δώσει προτεραιότητα στις σχέσεις του με κάποια από τις τρεις εταίρους.
Τα γεωστρατηγικά παιχνίδια με τις τρείς υπερδυνάμεις του προέδρου Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ καλά κρατούν , αλλά όχι για πολύ .
Την περίοδο 2004-2005, με την ίδρυση της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Καζακστάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες «προσπάθησαν» να ανατρέψουν  τον Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, κατά τη διάρκεια της «πορτοκαλί επανάστασης», με ένα κύμα « επαναστάσεων» που σάρωσε τον πρώην Σοβιετικό χώρο.
Το σενάριο για την επανάσταση στο Καζακστάν το «έγραψε» ο πολιτικός αναλυτής Μπρους Τζάκσον σε ένα ειδικό  πρόγραμμα του Ιδρύματος Μάρσαλ στην Ευρώπη, και το «ίδρυμα Παπανδρέου», αλλά την τελευταία στιγμή τα σενάρια αυτά ακυρώθηκαν.!
Αντί αυτού εγκρίθηκε ένα άλλο σχέδιο, που αφορούσε  όχι την υλοποίηση ενός  πραξικοπήματος , αλλά  την εμβάθυνση της συνεργασίας των ΗΠΑ, με το καθεστώς του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ. Όπως αναφέρεται στο αμερικανικό έγγραφο, « μιλάμε για ένα  κράτος, στο οποίο υπάρχουν κρυμμένες φιλοδοξίες της πολιτικής ελίτ , που  στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην Κεντρική Ασία, και είναι πρόθυμη να συντονίσει τα δυτικά  συμφέροντα  στην περιοχή, με αντάλλαγμα την διεθνή αναγνώριση της, τρέφοντας παράλληλα  την αδήριτη επιθυμία της για την κυριαρχία στην Κεντρική Ασία.»

Ωστόσο, ο λόγος για την ακύρωση του σχεδίου υλοποίησης της «πορτοκαλί επανάστασης», και την εγκατάσταση στο Καζακστάν αμερικανικής στρατιωτικής βάσης είχε και πιο πεζά αίτια,  από «την πολιτική συνεργασίας με τον Ναζαρμπάγιεφ». Λόγω της παρουσίας των ΗΠΑ σε Ιράκ και  Αφγανιστάν, είχαν δημιουργηθεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα και διαφορές με τους συμμάχους των ΗΠΑ  στο ΝΑΤΟ. Για αυτόν τον λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες απλά δεν μπορούσαν να διαθέσουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την «παγκόσμια κυριαρχία» τους στον πλανήτη.
Στην πραγματικότητα, η διαφαινόμενη οικονομική κρίση, και στην συνέχεια η δημιουργία από την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, στρατιωτικών βάσεων στην Κασπία Θάλασσα, είναι πράγματα αλληλένδετα . Αλλά η απειλή δεν έχει εξαφανίστηκε ,αλλά έπρεπε απλά να αναβληθεί. Και τώρα, προφανώς, σχεδιάζεται  να επεκταθεί η παρουσία των ΗΠΑ  στην περιοχή με άλλους τρόπους . Δεδομένου ότι η γεωστρατηγική σημασία της Κασπίας Θάλασσας κατά τη διάρκεια αυτής της  χρονικής περιόδου δεν έχει μειωθεί,  οι αντιφάσεις μεταξύ των πέντε κρατών, δεν λένε να «κλείσουν».
Τα μεγαλεπήβολα αμερικανικά σχέδια σε σχέση με το Μπακού, είναι ένα άλλο θέμα για  συζήτηση. Το Τουρκμενιστάν εμφανίζεται ως «αδύναμος κρίκος» στην περιοχή . Αρκετά αποκαλυπτική από την άποψη αυτή έιναι τα  υποστηριζόμενα από την δύση σχέδια , για την κατασκευή  υπόγειου αγωγού φυσικού αερίου  στην  Κασπία Θάλασσα  μήκους 300 χιλιομέτρων, που θα συνδέει το λιμάνι του  Turkmenbashi  στα δυτικά με  τον τερματικό σταθμό κοντά στο Μπακού.
Είναι φυσικό ότι για το έργο αυτό αντιδρά έντονα η Ρωσία, αλλά και το Ιράν που είναι  ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στην περιοχή. Και, το σημαντικότερο είναι ότι αγωγός αυτός, δρα κατά του Πεκίνου, καθώς τεράστιες ποσότητες του φυσικού αερίου  του Τουρκμενιστάν θα διακινούνται   προς την Δύση. Το Τουρκμενιστάν  μέχρι το 2020 θα είναι σε θέση να παράγει 155 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Στην πραγματικότητα, σε αυτήν την  ιστορία, φαίνεται καθαρά  η «ιδιαιτερότητα» της Κασπίας Θάλασσας, που την καθιστά ένα από τα σημαντικότερα  γεω-στρατηγικά σημεία του πλανήτη , η κατοχή του οποίου   είναι άκρως απαραίτητο για την «παγκόσμια κυριαρχία» των ΗΠΑ. Μαζί με τη συνήθη οικονομική σημασία της, η περιοχή αποτελεί μια πηγή τεράστιων  ενεργειακών πόρων  για ορισμένες χώρες, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, την  Κίνα, την  Τουρκία, την  Ιαπωνία, την  Ρωσία και το Ιράν.
Ακούγεται παράδοξο, αλλά τα πραγματικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας , καθώς και οι φιλικές προς τις   Ηνωμένες Πολιτείες, χώρες,  είναι λιγότερο σημαντικοί  από  την κολοσσιαία γεωστρατηγική θέση της ίδιας της Κασπίας.
Η κατοχή της οποίας  επιτρέπει σε όποιον την κατέχει,  να επεκτείνει σημαντικά την ζώνη επιρροής του ,  αποδυναμώνοντας στρατηγικά την Κίνα, καθώς και την Ρωσία και το Ιράν.
Για παράδειγμα, κανείς δεν κρύβει το γεγονός ότι, τόσο η CIA όσο και το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, μαζί με μια σειρά από πολιτικούς ηγέτες, και «αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς», «υποτιμούσαν»  σε συστηματική βάση τους πραγματικούς ενεργειακούς πόρους της Κασπίας Θάλασσας, προβάλλοντας ως δικαιολογία το τεράστιο κόστος εξόρυξης,  ανάπτυξης και  μεταφοράς των υδρογοναθράκων.
Πριν από δύο χρόνια, η Ουάσιγκτον έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την χρήση του μεγάλου λιμένα του Turkmenbashi (πρώην Krasnovodsk), όπου κάποτε υπήρχε μια βάση του Ναυτικού της ΕΣΣΔ στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας .
Οι αμερικανοί άρχισαν να πιέζουν για τον σκοπό αυτό το Τουρκμενιστάν. Οι υποδείξεις τους όμως  αγνοούνταν συστηματικά από την τοπική κυβέρνηση , με αποτέλεσμα στην συνέχεια να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την αποσταθεροποίηση της χώρας, με  δύναμη κρούσης  τις « ανταρτικές ομάδες» , που είχαν έδρα στο γειτονικό Αφγανιστάν.
Στα τέλη Μαΐου του 2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη «αναγνωριστική κρούση » όπου μαχητές για αρκετές μέρες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε διάφορες περιοχές των συνόρων του Τουρκμενιστάν. Όμως όπως ξαφνικά «φούντωσε» έτσι ακριβώς ξαφνικά «τελείωσε» η δράση τους.  Αλλά στα στρατόπεδα τους στο αφγανικό έδαφος και κοντά στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν, υπάρχουν μεγάλες αποθήκες όπλων  και πυρομαχικών, οι οποίες ενδεχομένως θα ενεργοποιηθούν εναντίον του Τουρκμενιστάν την «ώρα «Χ»».
Το Τουρκμενιστάν στην περίπτωση αυτή περιορίζεται σε δύο επιλογές: α. είτε να πάει «μαζί με την δύση» στην «συμμαχία κατά της τρομοκρατίας» και να επιτρέψει στο έδαφος του την εγκατάσταση  «ειρηνευτικής δύναμης» , είτε  να επιδιώξει να αποκτήσει την εγγύηση ή την ουδετερότητα της Ρωσίας και της Κίνας …
Στο Αστραχάν, στις 29 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η τέταρτη σύνοδος κορυφής των κρατών της Κασπίας. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα, «ο κύριος στόχος θα είναι να καθοριστεί το καθεστώς της Κασπίας Θάλασσας με την  διεθνή συνεργασία στην περιοχή της Κασπίας».
Ο «πόλεμος κατά της διεθνούς τρομοκρατίας»,  στον οποίο έχουμε δει μια κλιμάκωση το τελευταίο διάστημα και οι σχετικές αποφάσεις που  συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, «ερμηνεύονται  ως  μια νέα φάση των αμερικανικών προσπαθειών με  κατεύθυνση την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας.
Η καταιγίδα που έρχεται θα  αλλάξει την κατάσταση στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας, βρίσκοντας  σε πολύ μειονεκτική την Μόσχα και τις άλλες χώρες που συνορεύουν εκεί .
πληροφορίες από stoletie.ru

Pentapostagma.gr

Σκόπια και Βουλγαρία αποκτούν ΑΟΖ στο βόρειο Αιγαίο;


αρχείο λήψης (18)
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Αν τα Σκόπια και η Βουλγαρία αποκτούν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο, λόγω αποφάσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος για διαπλάτυνση του Αξιού και του Έβρου και τη μεταφορά LNG από και προς το Βόρειο Αιγαίο, όπου θα κατασκευαστεί τεχνητό νησί για υγροποίηση φυσικού αερίου, προσπαθεί να διερευνήσει ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ.
Η ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος βασίζεται σε άρθρο του καθηγητή Γιώργου Ζουγανέλη. Συγκεκριμένα, αναφέρει σε αυτήν:

Ύμνοι Πάπα για Αλβανία στα πλαίσια της πανθρησκείας


παπ1-206x202
Στην συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στην Αλβανία, την οποία χαρακτήρισε ως ωφέλιμη για την ανάπτυξη μίας χώρας, αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την άφιξή στα Τίρανα. Τον Πάπα υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ο οποίος του χάρισε ένα κύπελλο με χώμα από την Αλβανία.

Το Μνημόνιο διπλασίασε τις οφειλές στην εφορία ! #SuccessStory


#consumerism#consumer#capitalism#love#money#black and white#society
Πριν το Μνημόνιο χρωστούσαν στο Δημόσιο 35δις, με το Μνημόνιο αύξησαν τους φόρους και τώρα χρωστάνε 70δις ! #SuccessStory

Στα επίπεδα του 40% του ΑΕΠ εκτίναξαν τα Μνημόνια τις απλήρωτες υποχρεώσεις των Ελλήνων προς την εφορία και γενικότερα το Δημόσιο. Από 33,5 δισ. ευρώ το 2009 και 35 δισ. ευρώ το 2010, εξακοντίστηκαν τον Αύγουστο κοντά στα 70 δισ. ευρώ (69.239 εκατ. ευρώ στις 31 Αυγούστου και αν συνυπολογισθούν εκείνα που “τρέχουν” τον Σεπτέμβριο έχουν ξεπεράσει τα 70 δισ. ευρώ), ενώ συνεχίζουν να διογκώνονται με ανησυχητικά επιταχυνόμενους ρυθμούς οι απλήρωτες οφειλές εκατομμυρίων νοικοκυριών και εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς το Δημόσιο.Η αδυναμία των Ελλήνων να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τους απανωτούς φόρους και τα χαράτσια σε εισοδήματα και ακίνητη περιουσία, έχει άμεσο αντίκτυπο και στη φοροδοτική τους συνεισφορά. Με αποτέλεσμα να αυξάνονται σταθερά οι φόροι οι οποίοι μένουν απλήρωτοι και να συσσωρεύονται πλέον με ρυθμούς άνω του 1 δισ. ευρώ μηνιαίως. Έτσι, τον Αύγουστο ένα ποσό της τάξης των 1.417 εκατ. ευρώ νέων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών δεν εξοφλήθηκε εμπρόθεσμα, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των «νέων» ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο (εκείνων δηλαδή που δημιουργήθηκαν από την αρχή του τρέχοντος έτους) να φθάνει ήδη τα 8.654 εκατ. ευρώ. Συνολικά, το ύψος “παλαιών” (βεβαιωμένων έως 31.12.2013) και “νέων” ληξιπρόθεσμων οφειλών αγγίζει πλέον τα 70 δισ. ευρώ, ενώ πριν από χρόνια, προτού απλωθεί στη χώρα ο μνημονιακός ζόφος, το αντίστοιχο ποσό έφθανε τα 35 δισ. ευρώ. Αυτό κατοπτρίζει τα εξοντωτικά φοροεισπρακτικά μέτρα και τη γενικότερη λιτότητα που αφενός έφεραν μια βίαια φτωχοποίηση και αφετέρου υπερχρέωσαν σε τέτοιο βαθμό τους Έλληνες πολίτες ώστε το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο να έχει διπλασιαστεί μέσα στην τελευταία πενταετία! Προκειμένου δε να μαζέψει τα έσοδα που του υπαγορεύει η τρόικα για να σχηματίσει πάση θυσία εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα, το υπουργείο Οικονομικών μετέρχεται όλα τα μέσα. Η αναλγησία της κυβέρνησης με τις κατασχέσεις -έναντι χρεών προς το Δημόσιο- δεν έχει όρια αφού πλέον το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών τις εφορίες να δεσμεύουν ακόμα και τις αποζημιώσεις που δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε περίπτωση ατυχήματος!
ΘΑΝ. ΠΑΝ.
Πηγή: avgi.gr

Ο ΜΠΟΥΓΑΣ ΤΡΥΦΩΝ Δημοτικός Σύμβουλος ΡΙΧΝΕΙ τη μάσκα του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο ?


Την 17η/9 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μμ πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Π. Φαλήρου. Ημερήσια διάταξη ήταν 75 θέματα, το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου. Είχαν συνηθίσει ένα σύστημα σε όλη την παλιά δημοτική περίοδο να αποκλειστεί ο Φαληρικός λαός από την συμμετοχή του στα δημοτικά συμβούλια για να μη λαμβάνει γνώση και να διαπιστώνει τις παρανομίες τις παραλείψεις και την υποκριτική εργασία, να μη διαπιστώνει την πραγματική εικόνα ο ίδιος. Δυστυχώς σε όλα αυτά τα χρονιά έχει αποκλεισθεί ο Φαληρικός λαός με μεθόδευση για να βρίσκεται στο σκότος και να του σερβίρουν αυτά που τους συμφέρουν μιας και δεν υπάρχει τοπικός τύπος ,σας ενημερώνει το FaliroPressNews . Οι αποκαλύψεις ήταν πραγματικές βόμβες . Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο τ. Αντιδήμαρχος Μπουγάς Τρύφων ο οποίος με την τοποθέτηση του και την αγόρευση του συγκλόνισε και άφησε εμβρόντητους όλους τους παρευρισκομένους λέγοντας ότι αυτή η δημοτική περίοδος ξεκάνει με φωτιές, νεκρούς ψεύδη αντιδημάρχων με υποσχέσεις αρχηγών κομμάτων και δυστυχώς διαβλέπω ενώ θα πρέπει να σταματήσουν θα έχουμε και νέες φωτιές με την αποκάλυψη συνταρακτικών γεγονότων.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη για έναν αντιδήμαρχο ο οποίος μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση δεν είχε το φιλότιμο να πει στον κύριο Μπουγά και σε δημότες εις ερώτηση τους αν παραβρίσκεται ο Δήμαρχος στον τόπο της τραγωδίας . Αυτός ανεύθυνα τους εξαπάτησε και τους είπε ότι βρίσκεται εδώ και μάλιστα τους υπέδειξε να κατευθυνθούν προς την είσοδο του κτηρίου που ήταν τυλιγμένο στις φλόγες. Αυτό εξόργισε τους κατοίκους και τον ίδιο τον κύριο Μπουγά ο οποίος κατήγγειλε και ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τις γελοιότητες του Αντιδημάρχου  ζήτησε από τον Δήμαρχο την άμεση κατάργηση του, τότε διέκοψε τον κύριο Μπουγά ο αντιδήμαρχος κύριος Νίκυ με διαφορές απειλές... ο κύριος Μπουγάς απάντησε << Αντιδήμαρχε σιγά μη σπάσουν οι ζαρτιέρες σου ,ξέχασες που σε μαζεύαμε από την πλατεία μέθυσο και γυμνό όταν πρόδωσες τον κύριο Δούμα , να μάθεις να σέβεσαι τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημότες, , >> τότε με έντονο ύφος ο δήμαρχος κ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο του παρενέβη και είπε <<σκάσε και κάτσε κάτω>> Αυτά που είπε ο κύριος Μπουγάς συγκλόνισαν όλους τους παρευρισκόμενους ,έδωσε το μήνυμα ότι άφοβα θα αποκαλύπτει το παρελθόν τους και οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια θέλουν να κάνουν, παραμένει ασυμβίβαστος, δυναμικός.. 
Στη συνεχεία ο κύριος Μπουγάς απευθυνόμενος στον δήμαρχο κ Χατζηδάκη του ζήτησε σε συνεργασία με την περιφέρεια να εφαρμόσουν το κοινωνικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσιπρας στη Θεσσαλονίκη. Να επισκεφτούν μαζί με τον επικεφαλή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κ Μερκουράκη την κυρία Ρένα Δούρου και να απαιτήσουν την υλοποίηση πιλοτικά στο δήμο μας τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους/Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη. Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης. Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων. Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς. Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Ο κ.ΜΠΟΥΓΑΣ  ζήτησε απο τον κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ να ενημερώσει για την πρόοδο της συνάντησης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

“ΕΦΑΓΑΝ” 1.500.000 ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΘΗΣΑΥΡΟ” ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ “ΚΑΛΩΔΙΩΣΟΥΝ” ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕ 4.000 ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ! ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΣ Ο “ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΣ”- Ο “ΜΑΓΟΣ” ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ(ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

STEMMA1

Το’ χουμε ξαναπεί. Οι ιστορίες αρχαιοκαπηλίας μοιάζουν με φιλμ νουάρ και αστυνομικά μυθιστορήματα αλλά όσο μαθαίνουμε γι αυτές, τόσο πειθόμαστε ότι δεν είναι. Μπροστά στα διαδραματισθέντα, τα μυστήρια της Αμφίπολης είναι σταγόνα στον ωκεανό. Όταν μάλιστα, μια “μεγάλη υπόθεση εθνικού ενδιαφέροντος”, χρηματοδοτήθηκε με 1.500.000 ευρώ από χορηγούς. Τα λεφτά μπήκαν στα δημόσια ταμεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επί υπουργού Παπουτσή, αλλά έχουν “φαγωθεί” χωρίς να βρεθεί αυτό για το οποίο είχε στηθεί η “εθνική” επιχείρηση: Να ανακαλυφθεί στην Βόρεια Ελλάδα(σε μέρος που για τους μυημένους είναι ήδη γνωστό)ο τύμβος προς τιμήν του Έλληνα Στρατηλάτη, Αλέξανδρου του Μακεδόνα. Το μέρος δεν είναι η Αμφίπολη. Γιατί η επιχείρηση προηγήθηκε της ανακάλυψης της Αμφίπολης και μάλιστα μέρη των δράσεων, προσώπων και εμπλεκόμενων φορέων “διαπλέκονται” και στην Αμφίπολη σε ένα απίστευτο κουβάρι γεγονότων και εξωφρενικών καταστάσεων που προσβάλλουν τον Ελληνικό λαό αλλά και το δημόσιο συμφέρον.

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΑΟΥ


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π > Οι Αμερικανοί διπλωμάτες στη Βοσνία κατά την πάγια τακτική τους όχι μόνο επεμβαίνουν στα εσωτερικά μιας τρίτης χώρας αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιτίθενται στην ανέγερση και στο άνοιγμα ορθόδοξου ναού του σερβικού στοιχείου. H ρωσική Πράβδα στις 17.09.14 αναφέρει ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σεράγεβο έδειξε να προβληματίζεται από το άνοιγμα της ορθόδοξης εκκλησίας στο Budak κοντά στο Mνημείο πεσόντων του Potocari.
Οι αμερικανοί διπλωμάτες που τον τελευταίο χρόνο είχαν καλέσει σε αναστολή των έργων γι αυτό το σχέδιο,εκφράζουν την απογοήτευσή τους που η κυβέρνηση επέτρεψε αυτά τα έργα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...