Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

«ΣΚΟΤΕΙΝΟ» ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ


Μουχαμεντ Ντερβισογλου δημοσιευμαΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο νέος υπαρχηγός της ΜΙΤ, το δεύτερο πρόσωπο στην μεγαλύτερη τουρκική μυστική υπηρεσία, είναι από τις 22 Σεπτεμβρίου 2014 ο Muhammed Dervişoğlu. Οι εξουσίες που αναλαμβάνει ο νέος υπαρχηγός της ΜΙΤ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την τουρκική πρωτεύουσα, θα είναι πολύ διευρυμένες και ο διορισμός του έρχεται μετά την μεγάλη αναβάθμιση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας σε πολλά επίπεδα, καθώς και μετά την θριαμβευτική για την Τουρκία κατάληξη της

Λαθροχειρίες στην λαθρομετανάστευση


lathroxiries
Γράφει η Θάλεια Χούντα > Τι δεν έχουμε ακούσει τόσα χρόνια για τους λαθρομετανάστες στην χώρα μας. Κάθε ημέρα, κυρίως στο Αιγαίο, έχουμε επιχειρήσεις του Λιμενικού, για διάσωση και καταστολή του φαινομένου. Κάθε ημέρα, έχουμε φωτογραφίες ανθρώπων ταλαιπωρημένων και επίσης ακούμε τα νούμερα γι’ αυτούς που έχασαν την ζωή τους. Για το τι γίνεται στον Έβρο, καμμία συζήτηση. Το ¨τείχος¨ τα διόρθωσε όλα! Για το ποτάμι όμως που δεν προεκτείνεται το ¨τείχος¨;

Διάφορες υπηρεσίες ασχολούνται με το θέμα αυτό και ειδικότερα το πρόσφατο χρονικό διάστημα εστιάζονται στην σχέση λαθρομεταναστών και ισλαμιστών. Μπορεί κάποιος να την αποκλείσει; Μπορεί όμως και κάποιος να κάνει τον ενδελεχή έλεγχο, για να γνωρίζει την αλήθεια; Γιατί η αλήθεια έχει διάφορες παραμέτρους που πρέπει να ερευνηθούν, όπως την εσωτερική ασφάλεια, την εξωτερική ασφάλεια, την στενή σχέση Τουρκίας – ισλαμιστών και την λειτουργία και αποδοτικότητα του επίσημου Κράτους να στηρίζεται μόνο στην ατομική πρωτοβουλία των εμπλεκομένων. Εξ’ άλλου έχουν βρει και την δικαιολογία του ¨Δουβλίνο ΙΙ¨ και … περί άλλων να συζητούμε.

Το ερώτημα είναι απλό και προκύπτει εύκολα από τα επίσημα αρχεία των Υπουργείων Δημοσίας Τάξεως και Ναυτιλίας. Πόσοι λαθρομετανάστες έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Πόσοι από αυτούς έχουν απελαθεί ή προωθηθεί σε άλλες χώρες; Κάνοντας την πρόσθεση και την αντίστοιχη αφαίρεση, έχουμε αμέσως το αποτέλεσμα. Και τότε είναι σίγουρο, ότι ο αριθμός που θα προκύψει, θα διαψεύσει τις ανακοινώσεις και θα τρομάξει την κοινωνία. Γιατί πλέον θα κάνουμε λόγο, για αλλοίωση της δομής της χώρας και τα μέτρα θα πρέπει να είναι άμεσα και δραστικά.

Κατά τα άλλα … η επίσημη πολιτεία καλά αναπαύεται!

olympia

Αλβανικά σχολικά βιβλία: Αλυτρωτικές αναφορές σε βάρος της Ελλάδας...


Παραμένουν οι αλυτρωτικές αναφορές εις βάρος της Ελλάδας στα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας στην Αλβανία. Τι και αν γίνονται επί μία και πλέον δεκαετία συναντήσεις επί συναντήσεων μεταξύ διακρατικών επιτροπών Ελλάδας - Αλβανίας. Τι κι αν συναντήθηκαν οι Υπουργοί Παιδείας των δύο χωρών, τόσες φορές, με τελευταία τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Έλληνας τότε υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συμφώνησε με την αλβανίδα ομόλογο του Λιντίτα Νικόλα να αφαιρεθούν από τα σχολικά βιβλία οι αλυτρωτικές αναφορές ή οι χαρακτηρισμοί που δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις των γειτονικών κρατών...

Τιμήθηκε η θρυλική σημαία του Συντάγματος που «έγραψε» ιστορία


Τιμήθηκε με το στρατιωτικό τελετουργικό τρόπο η θρυλική σημαία του Συντάγματος της Φλώρινας, του οποίου οι άνδρες του πέτυχαν ιστορικές και καταλυτικές νίκες για το ελληνικό έθνος.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ:ΜΙΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ» ΕΠΙΓΡΑΦΗ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ; (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!)


ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ
Μέσα στο πεδίο των αντιμαχόμενων απόψεων των αρχαιολόγων και ιστορικών περί του ενοίκου του τύμβου Καστά και της χρονολόγησης αυτού, μία πληροφορία που έρχεται μέσω των δηλώσεων της κ. Περιστέρη την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, φαίνεται πως θα τροφοδοτήσει με καινούργια σενάρια την υπόθεση.

Το χρηματιστήριο δείχνει ..εκλογές;


xrimatistirio_krax
Με το που τελείωσαν οι κοινές δηλώσεις Σαμαρά – Μέρκελ, το χρηματιστήριο εκεί που έπεφτε 1%, έκανε «βουτιά» στο -2,5% και τις 1.104 μονάδες. Τι ήταν αυτό που «χάλασε» τους επενδυτές δεν γνωρίζει κανείς… Προφανώς η Ελλάδα είχε καλλιεργήσει μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτές που έδωσε τελικά η Μέρκελ, η οποία παρέπεμψε τον Σαμαρά στην τρόικα!

Εδώ που τα λέμε η Μέρκελ το μόνο που είχε ήταν ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Όλα τα άλλα τα έκανε ..«γαργάρα» αφήνοντας τον Σαμαρά να κάνει ένα μονόλογο – ευχολόγιο για την πορεία της οικονομίας.

Επισήμως, λέγεται ότι δεν συζητήθηκε θέμα εκλογών. Πίσω από τις κλειστές πόρτες όμως, ουδείς γνωρίζει τι πραγματικά ειπώθηκε…

olympia

Ὦ Ξεῖν’, ἀγγέλλειν (κα Ἀγγέλα) ὅτι τῇδε…


Ὦ Ξεῖν’, ἀγγέλλειν (κα Ἀγγέλα) ὅτι τῇδε ….εν Κερδυλίοις -εγγύς Ἀμφιπόλει- κείμεθα, ὑπ᾽ ἀνδράσι βαρβάροις φονευθέντες.

ΣΚΩΤΙΑ: ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΟΥΙΛΙΑΜ ΟΥΑΛΑΣ!

ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΝΑΙ ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ.


ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ...

Το ποσοστό, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί κοντά στο 55% προς 45% ωστόσο αφήνει πίσω του μια βαθιά πληγή στη Σκωτία. 


Η ανεξαρτησία μπορεί να έμεινε ένα άπιαστο όνειρο όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος όμως υπάρχει και άλλη ανάγνωση.

Η Ευρώπη εκπέμπει SOS: Τουλάχιστον 3.000 Ευρωπαίοι πολεμούν στο πλευρό των ισλαμιστών δολοφόνων…και μετά επιστρέφουν πίσω


τζιχαντιστες
O αριθμός των Ευρωπαίων τζιχαντιστών που έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν έχει αυξηθεί και έχει ανέλθει «σε περίπου 3.000» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ευρωπαίος συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ, ο οποίος είχε τον Ιούλιο κάνει λόγο για περίπου 2.000 Ευρωπαίους

Ζευγάρι Γερμανών τουριστών δολοφονήθηκε στην Αττάλεια με χτυπήματα στο κεφάλι!


attaleia-germanoi-touristesZευγάρι Γερμανών δολοφονήθηκαν σε σπίτι που είχαν νοικιάσει στην Αλάνια της Αττάλειας στη Τουρκία.
Ο 65 ετών Πήτερ Χόρβαρτ και 50 ετών σύζυγος του Κερτσίν Χόρβαρτ βρέθηκαν δεμένοι χειροπόδαρα με ταινία στο στόμα και δολοφονημένοι στο σπίτι που είχαν νοικιάσει στην Αλάνια της Αττάλειας.

ΒΟΜΒΑ: Η Τουρκία «τρέχει» κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα


τουρκια
Ο γερμανικός τύπος γράφει πως η Τουρκία ¨τρέχει¨ ένα κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα. Η εφημερίδα Ντι Βελτ γράφει πως αυτός ενδεχομένως είναι και ο λόγος που η γερμανική υπηρεσία υποκλοπών έκανε υποκλοπές στην Τουρκία. Το κείμενο στο οποίο αναφέρεται πως η Τουρκία ενδεχομένως έχει λάβει από το Πακιστάν τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες για να μπορέσει να κατασκευάσει ατομική βόμβα, φέρει την υπογραφή του Χανς Ρούλε που στο διάστημα 1982-1988 εργαζόταν στο Τμήμα Σχεδιασμού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Αμύνης.

Ν. Ρωμανός: Αρνήθηκε το βραβείο Αθανασίου για την εισαγωγή του στα ΤΕΙ


romanos-nikos-570
Αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου, ο κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνας, Νίκος Ρωμανός.
«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει» τόνισε ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Πέτρος Δαμιανός για λογαριασμό του Ν. Ρωμανού, ο οποίος συμμετείχε στις κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Αθήνας
Ο Νίκος Ρωμανός αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και κρατείται στις φυλακές Αυλώνα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε τις φυλακές για να βραβεύσει τέσσερις νεαρούς κρατούμενους που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
«Η Πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» είπε ο υπουργός για τον Νίκο Ρωμανό.
Να σημειωθεί ότι ένας από τους επιτυχόντες έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραλάβει το βραβείο του, το οποίο παρέλαβε για λογαριασμό του ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών.

Γυμνές φωτογραφίες και εκβιασμοί μέσω διαδικτύου. Εκβιάζουν και στέλνουν γυναίκες στο νοσοκομείο !


top-40-songs-that-will-make-you-cry-1469
Μπορεί το διαδίκτυο και οι “τυχαίες” διαρροές γυμνών φωτογραφιών ή ερωτικών βίντεο διασημοτήτων να είναι πλεον ένα μέσω προβολής της νέας τους ταινίας ή του νέου δίσκου τους, αλλά στην πραγματική κοινωνία η προσβολή της ιδιωτικής ζωής έχει γίνει επιδημία με θύματα κυρίως τις γυναίκες
- Σοκάρουν οι περιπτώσεις μιας φοιτήτριας και μιας μαθήτριας λυκείου
– Ειδική γραμμή καταγγελιών ετοιμάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
– Δεκάδες τα θύματα εκβιασμού στην Ελλάδα

Εν αναμονή της απόλυσης του πρωθυπουργεύοντα σφουγκοκωλάριου @I_Raskolnick

Alexandros Raskolnick
Alexandros Raskolnick
Χαράς Ευαγγέλια!
Εν αναμονή της απόλυσης του πρωθυπουργεύοντα σφουγκοκωλάριου από την Φράου Καγκελάριο και κατόπιν των κενολογιών και των ανερυθρίαστων ψευδών του αχυράνθρωπου που έγινε Στουρνάρας στη θέση του Στουρνάρα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «ο κύκλος των μνημονίων φτάνει στο τέλος του», αλλά και τις, ανάλογης υποστάθμης, δηλώσεις -από τη Νέα Υόρκη- του έτερου εγκληματικού στοιχείου που αντιπροεδρεύει (sic) στην αθλιότερη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας, o οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση για τρίτο δάνειο», να που έρχεται μας έρχεται και η Τρόικα.
Χαράς Ευαγγέλια!

Παρολίγον τραγωδία στην Πάτρα


ilektroplixia-aniliki-patratora-805x510

17χρονη «χτυπήθηκε» από ρεύμα- Νοσηλεύεται στο Ρίο

Μοιραίο λίγο έλειψε να αποβεί το παιχνίδι για ανήλικη η οποία υπέστη ηλεκτροπληξία…!
Σύμφωνα με πληροφορίες του patratora.gr, η 17χρονη μαζί με την παρέα της και ενώ βρισκόταν στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, έβαλε τα χέρια της, άγνωστο γιατί σε απροστάτευτο πίνακα κολόνας ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με γυμνά καλώδια…!
Προσωρινά έχασε τις αισθήσεις της, αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου μετέφερε την ανήλικη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια», όπου και παραμένει για νοσηλεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή της.
patratora.gr

Κατατροπώθηκαν οι Τούρκοι Κομάντος από τους Έλληνες καταδρομείς στη Λήμνο! (φωτογραφίες)


par0
Τούρκοι Κομάντος προσγειώθηκαν και προχώρησαν άμεσα στην κατασκευή γεφυρώματος, αλλά οι Έλληνες καταδρομείς, χωρίς δεύτερη σκέψη, κατατρόπωσαν αμέσως τους… «επισκέπτες»!
Όλα τα παραπάνω βέβαια στο πλαίσιο της μεγάλης Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ».
Είχε ανακοινωθεί προ ημερών από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, άλλωστε, ότι το μήνα Σεπτέμβριο 2014 και στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014» θα διεξαχθεί άσκηση επιστράτευσης – εκπαίδευσης εφέδρων Οπλιτών, με ημερομηνία κατάταξης τη Δευτέρα 22-09-14 και απόλυσης την 26-09-14. Η πρόσκληση των εφέδρων έγινε με Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις Μονάδες της ΠΑ και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


Η-μαθηματική-δομή-της-ελληνικής-γλώσσας-και-άλλες-τέτοιες-βλακείες-socialpolicy.gr_
Του Σπύρου Μάρκου, διευθυντή 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαρίσης
Κάτι ήξεραν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, όταν δημιουργούσαν τα μακρά και τα βραχέα και τους διφθόγγους κλπ
Σοφία και γνώση την οποία προσπάθησαν να διαγράψουν.
ΠΑΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΣΤΑ ΕΒΕΡΕΣΤ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΝΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
ΜΕ ΤΥΡΙΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑΝ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΝ.
Ο ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΕΝΟΣ:
¨ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΟΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ «Ν» ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑ «;

Η Τουρκία θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)


eu}nois
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Νιχάτ Zeybekchi, σύμφωνα με αναφορά  την Παρασκευή από το  τουρκικό κανάλι Haber7.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα στην Τουρκία εφαρμόζονται οι απαραίτητες  μεταρρυθμίσεις για την ένταξη στην ΕΕ, και την κατάλληλη στιγμή, η Άγκυρα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει  ένα δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.

Δήλωση-σοκ Θάνου Τζήμερου: «Χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης οι Καρυάτιδες»!


tzimeros5
Και ενώ όλη η Ελλάδα ένιωσε εθνική υπερηφάνεια και μεγαλείο, όταν η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τις Καρυάτιδες, κάποιοι άλλοι «πατριώτες» είχαν αντίθετη άποψη…
Ο λόγος για το Θάνο Τζήμερο, ο οποίος, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, χαρακτήρισε τις Καρυάτιδες που κοσμούν το μνημείο της Αμφίπολης ως «Χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης»!

Επιστολή θεολόγων προς τον υπουργό παιδείας


Paideias
Θέμα: Κενά Θεολόγων Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε και να αποσαφηνίσουμε τα στοιχεία σχετικά με τις κενές θέσεις Θεολόγων στα σχολεία.
Μετά από διαδικασία και ενημέρωση από τα ΠΥΣΔΕ των νομών, ο αριθμός των κενών θέσεων Θεολόγων μέχρι σήμερα και όπως παρουσιάζονται μέσω των Διευθύνσεων, ανέρχεται στα 80. Παρόλα αυτά στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 το Υπουργείο Παιδείας προέβη σε προσλήψεις μόνο δεκαοκτώ (18) αναπληρωτών Θεολόγων, για την κάλυψη των κενών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το ΣΠΙΤΙ της ΦΡΙΚΗΣ: ΜΗ-ΤΕΡΑ μέλος ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗΣ αίρεσης έβαζε την κόρη της να συμμετέχει σε ΟΡΓΙΑ ! Πάνω από 1.800 οι ΒΙΑΣΤΕΣ της ΑΝΗΛΙΚΗΣ !


evil_342_3551
Αποκαλεί την μητέρα της σατανικό άνθρωπο και λέει ότι δεν θα την συγχωρέσει ποτέ όσο ζει. Στο βιβλίο – βιογραφία που έγραψε η Αναμπελ αποκαλύπτει ότι βιάστηκε από σχεδόν 2.000 άνδρες και ότι ουσιαστικά την εξέδιδε η ίδια της η μάνα και έβαζε τα χρήματα στο ταμείο της αίρεσης!
Το ζευγάρι που κινούσε τα νήματα ήταν τόσο σατανικό που μεγάλωναν τα ίδια τους τα παιδιά κάνοντάς τους πλύση εγκεφάλου και κάνοντάς τα να πιστεύουν ότι ο δικός τους Θεός θα τα αγαπούσε μόνο αν έκαναν σεξ με άλλα μέλη της αίρεσης.

Ο “ΠAΡΑΔΕΙΣΟΣ” του Ισλάμ: Ομαδικό ΣΕΞ, Ατελείωτα ΟΡΓΙΑ και αναρίθμητες «Μαυρομάτες Παρθένες» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΕΕΑ
Το Ισλάμ είναι ουσιαστικά μια θρησκεία που βασίζεται στο ατελείωτο και συνεχές σεξ.
Οι μουσουλμάνοι είναι ανεξέλεγκτοι σεξομανείς. Το μόνο για το οποίο μιλάνε συνέχεια είναι το σεξ. Το μόνο που σκέφτονται είναι το σεξ. Οι 6χρονες παρθένες αποτελούν μειοψηφία στον μουσουλμανικό κόσμο.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ανακάλυψε φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το Αλτσχάιμερ


121022-thumb-2xa12xfg18u37axdg1ughs
Ένα θαύμα κατάφερε να πετύχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο παρά την οικονομική στενότητα στην επιστημονική έρευνα, βρήκε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και έφτασε σε μια πρωτοποριακή αλλά και προσοδοφόρα ανακάλυψη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης, η ομάδα του συνεργάστηκε με το Harvard και ανακάλυψε ένα νέο φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, από τη διάθεση του οποίου θα λαμβάνει σταθερό οικονομικό μέρισμα. Αυτό σημαίνει ότι το εργαστήριο φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου δεν θα περιμένει μόνο το κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για να λειτουργήσει, αλλά θα έχει και μια δική του σημαντική και ανεξάρτητη πηγή εσόδων.
Μέσα από τη δράση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας τα τελευταία χρόνια, το εργαστήριο εξασφάλισε πόρους ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ από εγχώριες και διεθνείς πηγές χρηματοδότησης και έτσι πληρώθηκαν ταλαντούχοι επιστήμονες και αγοράστηκε εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας.
Πώς μπορεί λοιπόν το ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει φορέας ανάπτυξης της οικονομίας και της επιστήμης;
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης
Ο κ. Γραβάνης προτείνει να εξαιρεθούν οι δαπάνες της παιδείας από τα προγράμματα λιτότητα και επικαλείται το παράδειγμα της Φινλανδίας, η οποία μετά την οικονομική καταστροφή τη δεκαετία του 90΄ τριπλασίασε τις δαπάνες στην εκπαίδευση και σήμερα απολαμβάνει διεθνή πρωτιά στην ανταγωνιστικότητα.
Για να επιτευχθεί ο στόχος, ο καθηγητής φαρμακολογίας προτείνει τη σύσταση μιας Διεθνούς Επιτροπής Επιστήμης με πρόεδρο τον πρωθυπουργό και μέλη κορυφαίους επιστήμονες και επιχειρηματίες που θα ζητήσουν την εξαίρεση των δαπανών για την παιδεία και την έρευνα από τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής.
Τα νέα φάρμακα
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης εστιάζονται στην ανάπτυξη νέων συνθετικών ουσιών με νευροπροστατευτικές και νευροαναγγενητικές φαρμακολογικές ιδιότητες, με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος του Αλτσχάιμερ ή η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.
Όπως εξηγεί ο κ. Γραβάνης, “οι συνθετικές αυτές ουσίες που ονομάσαμε μικρονευροτροφίνες μιμούνται τη δράση των νευροτροφινών, πολυτπεπτιδικών ουσιών που παράγει ο εγκέφαλος για την προστασία και ανάπτυξη των νευρώνων.»
Το εργαστήριο έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση των ασθενών με τη νόσο του κινητικού νευρώνα ALS Worldwide και το τμήμα νευρολογίας και νευροεπιστημών του Harvard για τη μελέτη της αποτελεσματικότητας των μικρονευροτροφινών στη νόσο ALS, μια θανατηφόρα παραλυτική νόσο.
Συνεργάζεται επίσης με το Εργαστήριο Ιστιδικής Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου MIT στις ΗΠΑ και την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cambridge της Μ. Βρετανίας για την ανάπτυξη τρισδιάστατων ικριωμάτων κολλαγόνου, στα οποία καλλιεργούνται νευρικά βλαστικά κύτταρα.
Στόχος είναι να δημιουργηθούν νευροεμφυτεύματα για τη θεραπεία του τραύματος του νωτιαίου μυελού και νευροαισθητήρες για την ανίχνευση νέων ουσιών με νευροαναγεννητική δράση και εφαρμογές στην ανάπλαση του γηράσκοντος ή πάσχοντος νευρικού ιστού.
Πηγή: ΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΠΕΡ! – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΚ (ΦΩΤΟ)

makeleio44

«Σηκώθηκα από το πεζοδρόμιο και έψαχνα το σώμα μου για να δω εάν έχω αίματα! Δεν πονούσα και κατάλαβα ότι ζω», ήταν τα λόγια του ιδιοκτήτη στο makeleio λίγα μόλις λεπτά μετά το σοκαριστικό τετ α τετ που είχε με τους παραλίγο δολοφόνους του!

ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο “ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ” ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ JUMBO ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ!

jumbo-komothnh-1

Βροχή καταγγελιών προκαλεί ο “εκτουρκισμός” του νέου καταστήματος  Jumbo στον Ίασμο του νομού Ροδόπης.
Διαβάστε την σχετική καταγγελία:
“Θέμα ανοίγει για την περιοχή μας η πρωτοβουλία του νέου πολυκαταστήματος Jumbo στον Ίασμο που επέλεξε να βάλει δίγλωσσες πινακίδες τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Τούρκικα. Στην κίνηση αυτή φαίνεται να αντιδρά η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θράκη η οποία είναι μια νέα κίνηση που εμφανίζεται σε όλη την Θράκη από πατριώτες που έχουν απεμπλακεί από κόμματα, είναι χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και υστεροβουλίες κάνουν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά με μια εκστρατεία υπογραφής κατά των τουρκικών πινακίδων που υιοθέτησε το κατάστημα Jumbo στον Ίασμο.