Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΥΤΕ ΤΖΑΜΙ ΟΥΤΕ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗΑΘΗΝΑ 26-9-2014.

Οι ανθελληνικές προθέσεις αποκαλύπτονται σε όλες τους τις διαστάσεις, σε κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Ο συγχρονισμός ψευτορωμιών, Τουρκίας και σιωνιστών ξεκαθαρίζεται. Ο αντιρατσιστικός νόμος βρίσκει απολύτως σύμφωνους τούς εντολείς και τούς πελάτες, εμποράκο των εθνών και γυρολόγους ισλαμιστές. Και η Τουρκία θέλει την Αγία Σοφία Τζαμί. Αλλά ο Θεός στέκει στο πλευρό τού Αληθινού Ελληνισμού και οι εχθροί μας εκτελούν άθελά τους το σχέδιο τής Θείας Πρόνοιας.

Ακούσαμε την Τουρκία να πανηγυρίζει για το νομοσχέδιο αφελληνισμού και υποταγής, το ψευδώς καλούμενο προς παραπλάνηση των ραγιάδων αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Πανηγύρισαν οι τουρκομογγόλοι, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η κατ’ αυτούς εν Ελλάδι τουρκική εθνότητα από διακρίσεις και επιθέσεις τάχα των «κακών» Ελλήνων Εθνικιστών. Βέβαια τούς τουρκικούς πανηγυρισμούς τούς μάθαμε από τον τουρκικό τύπο, αφού ο ελληνόφωνος μάς είπε ψευδώς ότι υπήρχε τάχα τουρκική γκρίνια και αντίρρηση.

Η πλαστή τουρκικότητα σε Θράκη και Δωδεκάνησα πιο πρόσφατα υποτίθεται πως είναι πολιορκητικός κριός μονάχα τής Τουρκίας, αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελεί δούρειο ίππο που έχει στήσει μέσω τής Άγκυρας η Εσπερία. Οι ψευτοσύμμαχοι δηλαδή που υποτίθεται πως είναι κατά διαστήματα τσακωμένοι με τούς Τούρκους και οι οποίοι αναγνωρίζουν δικαίωμα εθνικού αυτοπροσδιορισμού στους εγκάθετους τού τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και σε όσους αυτό ορίζει. Για τις ελληνικές κοινότητες επιφυλάσσουν μαχαίρι οι μισέλληνες και σκόπιμη άγνοια οι ντόπιοι ανθέλληνες.

Οι σιωνιστές που φέρανε τούς Τούρκους στην Αγία Ελληνική Αυτοκρατορία τής Ρωμανίας είναι οι ίδιοι που επιβάλανε τον αντιρατσιστικό «νόμο» και οι ίδιοι που κλείνουν το μάτι στην κατάργηση τής συνθήκης τής Λοζάνης. Από κοινού μετατρέπουν τούς Έλληνες μουσουλμάνους σε Τούρκους και φέρνουν τούς προστατευόμενους λαθρομετανάστες. Ερμηνεία αυτής τής ταυτοσημίας επιδιώξεων είναι η ίδια επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί η Άγκυρα σε ό,τι αφορά τις διακρίσεις, τις «επιθέσεις» των Ελλήνων Εθνικιστών, αλλά και ο χαρακτηρισμός τής Ελλάδος ως πύλης εισόδου ασιατών και αφρικανών στην Ευρώπη. Και ακόμη ως «χώρος φιλοξενίας μεταναστών δίχως ταυτότητα».  

Και ξάφνου η αλλαγή στην τουρκική ηγεσία με τον νεοοθωμανιστή Νταβούτογλου, που κάποιοι λέγουν πως είναι «περιούσιος», στην πρωθυπουργία και τού Ερντογάν στην προεδρία τής Τουρκίας, φέρνει πάλι στο προσκήνιο την μετατροπή τής Αγίας Σοφίας στην κατεχόμενη πρωτεύουσά μας Κωνσταντινούπολη σε Τζαμί. Ακούσαμε όλοι τον επικεφαλής τής Διευθύνσεως Θρησκευτικών Υποθέσεων τής Τουρκίας να λέει πως η Αγία Σοφία δεν είναι τάχα εκκλησία ούτε μουσείο όπως την έχουν κάμει οι ίδιοι οι βάρβαροι, αλλά ισλαμικός χώρος προσευχής. Με την συγκεκριμένη διεύθυνση να τελεί πλέον υπό τις διαταγές τού Νταβούτογλου.

Εμείς λοιπόν οι «κακοί» Έλληνες Εθνικιστές θυμόμαστε πολύ καλά τις παρόμοιες παλιότερες προτάσεις στην τουρκική βουλή. Θυμόμαστε τις προσευχές των Τούρκων νεολαίων έξω από την Αγία Σοφία που αλαλάζανε πως η Αυτοκρατορική Εκκλησία τού Ελληνισμού και τής Ορθοδοξίας είναι το σύμβολο τής Άλωσης και η κορώνα τής υπόστασης τού Ισλάμ στην Δύση. Και τις προθέσεις τού Ερντογάν για ισλαμικές διεθνείς συμπροσευχές. Και απαντούμε πως η νέα απαίτηση των Οθωμανών είναι το μήνυμα τού Θεού πως τα κόλλυβα που έχουν στο ζωνάρι όπως μάς είπε ο Πατέρας Παίσιος, τώρα θα κάμουν την εμφάνισή τους.

Μέσα σε λίγες στιγμές και εντελώς ξαφνικά θα αφανιστούν οι τύραννοι τής Ελλάδος και από την έως σήμερα απελευθερωμένη Ελλάδα και από την έως σήμερα προσωρινά σκλαβωμένη Ελλάδα. Και η Αγία Σοφία δεν θα γίνει ούτε Τζαμί ούτε μουσείο, αλλά θα ξαναγίνει δια παντός τούτη τη φορά Εκκλησία Ελληνική και Αυτοκρατορική. Είναι γραφτό αυτοί που δικαιολογούν τον αφελληνισμό και πολεμούν τον ελληνισμό, να επισφραγίσουν τον χαμό τους μέσα από την αλαζονεία των φίλων και ομοφύλων τους που βιάζονται να βάλουν τον παγκόσμιο θρόνο επάνω σε αίμα ελληνικό.

Το μνημόνιο είναι το φίμωτρο που μάς βάζει ο νεοταξισμός. Τα νομοσχέδια είναι τα παλιόχαρτα που φέρνουν για να μάς αντικαταστήσουν. Και η Τουρκία που διαπλέει τα ελληνικά νερά οποτεδήποτε θελήσει, ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί κάποια λαθραία και παρακρατική εξέγερση.

Οι σιωνιστές πίσω από τις συνευρέσεις των σκοτεινών τους λεσχών ετοιμάζουν τούς ηγετίσκους που θα σηκώσουν τον ναό τού ψευτοθεού τής παγκοσμιοποίησης. Αλλά η φροντίδα τού Θεού και των Ελλήνων είναι η αποκατάσταση τής Αλήθειας και η απελευθέρωση των ελληνικών κοινοτήτων που δεν ξεριζώθηκαν ποτέ από τις ελληνικές εστίες με τις οποίες περιβάλλονται τα ελληνικά σύνορα που θα μεγαλώσουν.

Δεν χωράνε πολλοί βασιλιάδες στον ίδιο θρόνο. Είναι ο θρόνος που θα φέρει τούς εχθρούς μας σε σύγκρουση. Ο δε πόλεμος που προσωρινά γυρνάει σε άλλα πεδία, τώρα κατηφορίζει στην Ελληνίδα Ανατολή. Οι δε φλόγες που θα βγάλει θα είναι καθαρτήριες. Θα κινήσουν εντός συνόρων να φέρουν τούς ψευτοεπαναστάτες στα χέρια ελληνικού στρατού, ελληνικού εθνικισμού και ελληνικού λαού. Με το ψευτορωμέϊκο να χάνεται οριστικά. Και θα φτάσουν από το Αιγαίο και την Κύπρο ίσαμε την Ιωνία και τον Πόντο. Με την Τουρκία να πνίγεται μέσα στο θράσος της μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας.

Τα μέτρα και η φτώχια πονάνε. Μα εκείνο που θα φέρει στην εξουσία το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα είναι η επιθυμία να συντηρηθούμε στη ζωή. Και η ζωή για εμάς τούς Έλληνες είναι συνώνυμη τής Πίστης και τής Μεγαλοσύνης, είναι η ανάκτηση τού κόσμου που μάς έχουν κλέψει. Λευτεριά και Ορθοδοξία και Αυτοκρατορικό Στέμμα είναι η οδός προς την χρυσή αυγή τού ελληνισμού. Ό,τι μας πόνεσε, θα ισοπεδωθεί από την Φυσική Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ! ΤΡΑΒΑ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟ…

SAMARAS-TELOS

Άσε να λένε, παλικαρόπουλε, οι επικριτές σου!
Εμείς ακούσαμε χθες με τα ίδια μας τ’ αυτιά την ίδια την καγκελάριο να λέει: ”.. πολλοί τουρίστες Γερμανοί πηγαίνουν με χαρά στην Ελλάδα..”

Συγκλονιστήκαμε!
Συθέμελα! Και πατόκορφα!
Αν δεν είναι αυτό στήριξη της πολιτικής σου, και έκφραση ευαρέσκειας,
..τότε τί είναι;
Τί θα μπορούσε να είναι;

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΟ, ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ – ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ;;;

sagkah-poutin

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Ρωσία, Κίνα, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν) άνοιξε ο δρόμος, ώστε στην επόμενη Σύνοδο, το 2015 στη Ρωσία, να γίνουν δεκτά νέα μέλη. Κατά πάσα πιθανότητα, η Ινδία και το Πακιστάν.

Ξημερώματα στο Πεντάγωνο: «Ασφαλίστε τώρα τα περάσματα του Έβρου» > φωτό


kshmerwmata-pentagwno-asfaliste-twra-ta-perasmata-toy-ebroy-fwto
Συναγερμό σήμανε σήμερα τα ξημερώματα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος ζητώντας αμέσως οι Μονάδες της Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου Τομέα να μετακινηθούν εσπευσμένα με ελικόπτερα και να ασφαλίσουν με ότι οπλισμό διαθέτουν τα περάσματα του Έβρου. Τα σημεία τα οποία θεωρούνται πιο εύκολα προσβάσιμα, λόγω γεωλογικών χαρακτηριστικών από τις τουρκικές μηχανοκίνητες μονάδες αλλά και από τους καταδρομείς τους.  

Το νέο success story στον ηλεκτρισμό: εισαγωγές από όλη τη γύρω γειτονιά! Γιατί;


Το νέο μεγάλο success story που έχουμε φέτος στην ηλεκτροπαραγωγή λέγεται αύξηση των εισαγωγών. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του 8μήνου Ιαν-Αυγ 2014 του ΑΔΜΗΕ, οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί ραγδαία σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, φθάνοντας να συμμετέχουν με 16% στο μίγμα του διασυνδεμένου συστήματος. Γίνονται βέβαια και κάποιες εξαγωγές, αλλά το ισοζύγιο είναι συντριπτικά υπέρ των εισαγωγών, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Οι γαλάζιες στήλες είναι για το 2013 και οι πράσινες για το 2014.

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΖΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Άλλη μια ιστορική εκκλησία της Μικράς Ασίας αποδόθηκε αυτές τις μέρες στην μουσουλμανική λατρεία σαν συνέχεια μιας ξέφρενης εκστρατείας μουσουλμανοποίησης των ιστορικών χριστιανικών ναών σε τζαμιά, με απώτερο και κορυφαίο στόχο την ίδια την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης.
Όπως αναφέρεται, την ένατη κατά σειρά ιστορική εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Σοφία, μετέτρεψαν αυτές τις μέρες σε μουσουλμανικό τέμενος οι Τούρκοι.

Θα έχουμε μιαν Ευρώπη «περικυκλωμένη» από 800 εκατομμύρια μουσουλμάνους, με άλλα 140 εκατομμύρια να βρίσκονται στην καρδιά της!


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου - Όχι, ο χρόνος δεν είναι πολύ μακρυά. Kάπου το 2040, όταν τα εγγόνια μου θα πλησιάζουν τα τριάντα τους χρόνια, στην Ευρώπη της δημοκρατίας θα κατοικούν περίπου 140 εκατομμύρια μη Ευρωπαίοι –οι οποίοι, ωστόσο, θα έχουν ευρωπαϊκή εθνικότητα. Επίσης, η Ευρώπη θα περιστοιχίζεται από 90 έως 96 εκατομμύρια Τούρκους, 300 εκατομμύρια Βορειοαφρικανούς και 220 εκατομμύρια Κεντροασιάτες.

Αλβανία: Συνάντηση Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου


O πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, δέχθηκε σήμερα τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο συνεχάρη για τη δεύτερη θητεία του και εκτίμησε ως θετικό το ρόλο του, στη διαχείριση της παράκτιας ελληνικής πόλης, η οποία γενναιόδωρα υποστηρίζει τη σημαντική αλβανική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη και τα  περίχωρά της.

Tσιπάκι σε όλα τα κυνηγόσκυλα - Έλεγχοι από κλιμάκιο του Δασαρχείου Αλμυρού


Κλιμάκιο του Δασαρχείου Αλμυρού ξεκίνησε ελέγχους στην περιοχή
Να είναι… «ψηφιακά» και να φέρουν κάτω από το δέρμα τους ένα μικροτσίπ ανίχνευσης υποχρεούνται όλα τα κυνηγόσκυλα με αφορμή την έναρξη του κυνηγιού σε αγριόχοιρους και λαγούς. Ουσιαστικά πρόκειται για την απόκτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας η οποία θεσμοθετήθηκε και στη χώρα μας, οπότε, μετά από μια περίοδο προετοιμασίας, ξεκινούν τώρα οι σχετικοί έλεγχοι.

Στις 6 Οκτωβρίου πέφτει στη θάλασσα το S121 ΠΙΠΙΝΟΣ > Πυρετώδεις προετοιμασίες του ΠΝ ενόψει “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ”


rounded_corners
Το πρώτο, αλλά εξόχως σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του πολύπαθου προγράμματος των Υποβρυχίων Αναερόβιας Πρόωσης του ΠΝ πρόκειται να γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ» (ΕΝΑΕ) του Σκαραμαγκά. Εκεί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού κ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Κυνήγι της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας


Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας για να συλλάβει δύο πολύ επικίνδυνους…
μαχαιροβγάλτες, “μελαψούς” κατά τις περιγραφές, οι οποίοι νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης λήστεψαν δύο γυναίκες στου Φιλοπάππου , αρπάζοντας τσάντες με χρηματικό ποσό.
Να προσέχουν όλοι. Οι δράστες χαρακτηρίζονται ως “πολύ επικίνδυνοι”.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ' είπε ο Δήμαρχος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ στη Χαρά Γιαννοπούλου -δικηγόρο, Δημοτική του Σύμβουλο !


Σήμερα στην συνεδρίαση για την επιτροπή ποιότητας ζωής, όταν η ίδια υποστήριζε διαβαζωντας ένα καταστατικό πολυκατοικίας μιας υπόθεσης, ότι απαιτείται ΟΜΟΦΩΝΙΑ και οχι απλά πλειοψηφεία, των ενοίκων της πολυκατοικιας για την ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ στην πρασιά του κτιριου, ενώ ... το κείμενο που διάβαζε έλεγε ότι απαιτείται ΟΜΟΦΩΝΙΑ των ενοίκων για την ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ της πολυκατοικίας! Κάποιες κυρίες ίσως να είναι καλύτερο να 'ψάξουν για κανένα γαμπρό' όπως δήλωσαν σε προηγούμενη συνεδρίαση, και όχι να κάνουν τέτοια λάθη εις βάρος του δημότη του Π. Φαλήρου..

ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ : Οι καταληψίες προστάτευαν το Κτήριο και ο Καμίνης το ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ! #Villa_Amalias


VILLA AMALIAS ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ
Καμίνης και Ο.Σ.Κ. κατεδάφισαν ουσιαστικά το 150 ετών κτίριο, αφού πλέον μόνο οι όψεις σώζονται για τη μόστρα και τους αδαείς!

Με μεγάλη χαρά μας παρουσίασαν τα μέσα ενημέρωσης την ανακατασκευή της βίλας Αμαλίας για επανάχρηση ως σχολείο περί το 2015 και την απαλλαγή της από την τριτοκοσμία. Η είδηση για εμάς είναι άλλη και έχει τίτλο οριστική καταστροφή ενός ακόμα κτιρίου στο κέντρο από τους εμπλεκόμενους κρατικούς αρμοδίους και ειδικούς, που κατά την άποψή μας δεν έχουν συναίσθηση τι και που το  κάνουν.

Άνθρωποι ίδιας αντίληψης με τους κατεδαφιστές του 1960 βιάζουν ανεπιστρεπτί τα κτίρια για προσωπικές φιλοδοξίες. Για άλλη μια φορά η ελληνική κοινωνία τους ακολουθεί, τρώγοντας αμάσητα την πρακτική της σαρωτικής επανάχρησης, όπως έκανε το ’60 με τις πολυκατοικίες… Και αν η κοινωνία πλέον αντιστάθηκε στις ολοσχερείς κατεδαφίσεις αυτοί βρήκαν τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους πάλι, καταστρέφοντας τα κτίρια με τρόπο εύπεπτο στον μέσο νεοέλληνα, που συνεχίζει να έχει ρηχή οπτική!

Π.Καρύκας : “Ο μύθος περί Δωριέων”

dorian PANTELIS KARYKAS ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα 
Οι περισσότεροι από εμάς διδαχτήκαμε τον μύθο της περί των Δωριέων καθόδου. Οι Δωριείς, αήττητοι και «αιμοδιψείς» πολεμιστές, οπλισμένοι με σιδηρά όπλα, με ευκολία επικράτησαν των άμοιρων Αχαιών και τους μετέβαλαν εις σκλάβους των. Επρόκειτο δε περί επυλίδων, ινδοευρωπαϊκής – τι άλλο – προέλευσης, οι οποίοι ήρθαν από τον Βορρά. Άγριοι, σχεδόν βάρβαροι, εκπολιτίστηκαν σταδιακά υπό των κατεκτημένων. Στην πραγματικότητα όμως η σχετική με τους Δωριείς ιστορική πραγματικότητα μπορεί να συνοψιστεί σε 10 σημεία :
1) Οι Δωριείς ήσαν νομάδες, πρόγονοι των σημερινών Σαρακατσάνων, οι οποίοι διαβιούσαν ως ποιμένες στις περιοχές της Ηπείρου, της βορείου Θεσσαλίας και της νοτίου Μακεδονίας. Πήραν δε το όνομά τους από τη δωρίδα, ένα μονόστομο, θλαστικό, μαχαίρι, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στην κοπίδα.
2) Σύμφωνα με τον μύθο, γενάρχης τους ήταν ο Δώρος, ο γιός του Έλληνα, γιού, με τη σειρά του, του Δευκαλίωνα. Άρα οι Δωριείς ήσαν επίσης γηγενείς.
3) Κατοικούσαν σε εδάφη όπου ζούσαν και Αχαιοί, με τους οποίους συνυπήρχαν ειρηνικά, μέχρι και μετά τα τρωικά.
4) Από πολύ νωρίς συνδέθηκαν με τον Ηρακλή και τους απογόνους του, τους Ηρακλειδείς και ενεπλάκησαν στις δυναστικές διαμάχες μεταξύ των αχαϊκών δυναστικών οίκων, ως σύμμαχοι των Αχαιών Ηρακλειδών.
5) Σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την εισαγωγή του σιδήρου στην Ελλάδα, η κατεργασία του οποίου πραγματοποιείτο ήδη από τα μέσα του 15ου π.Χ. αιώνος. Έχουν βρεθεί σιδηρά αντικείμενα χρονολογούμενα από την εποχή των Μινωιτών.
6) Ελάχιστα συνδέονται με την καταστροφή των μυκηναϊκών κέντρων στην Πελοπόννησο, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα έπεσαν θύματα των Λαών της Θαλάσσης, αλλά και κυρίως εμφύλιων, δυναστικών συγκρούσεων, μετά την αναταραχή που προκάλεσε ο μακροχρόνιος πόλεμος της Τροίας. Ενδεικτικός είναι ο μύθος της δολοφονίας του Αγαμέμνονα από τον εξάδερφό του Αίγισθο και την σύζυγό του, για την κατοχή του θρόνου.
7) Σε καμία περίπτωση, οι Δωριείς, δεν διέθεταν ούτε τον πληθυσμιακό όγκο, ούτε ήσαν γνώστες της πολεμικής τέχνης, σε βαθμό να μπορούν να πνίξουν την Πελοπόννησο στο αίμα. Οι Δωριείς Σπαρτιάτες, για παράδειγμα, χρειάστηκαν 300 χρόνια για να σχηματίσουν ένα άξιο λόγου κράτος στη Λακωνία, ηττούμενοι συνεχώς από τους Δωριείς Αργείους.
8) Με εξαίρεση μια μάχη που έδωσαν, ως σύμμαχοι των Ηρακλειδών κατά των Μυκηναίων και των συμμάχων τους, δεν αναφέρονται συγκρούσεις τους με τους Αχαιούς κατοίκους της Πελοποννήσου.
9) Δεν συνδέονται με τους Μεσσηνιακούς πολέμους, οι οποίοι συνέβησαν τρεις σχεδόν αιώνες αργότερα από την κάθοδο των Ηρακλειδών στην Πελοπόννησο. Και οι Σπαρτιάτες και οι Μεσσήνιοι ήσαν Δωριείς.
10) Δεν συνδέονται όσο πιστεύεται με τους λεγομένους Σκοτεινούς Αιώνες (11ος – 8ος αι. π.Χ.), οι οποίοι δεν ήταν και τόσο σκοτεινοί, τελικά.
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com

Ανέκδοτο: Τα Σκόπια « προειδοποιούν» τις ΗΠΑ για την χρήση του όρου «Σλάβος» από τον αμερικανό Πρέσβη


skopia-ellada
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Η ετικέτα «σλάβοι» Μακεδόνες  που εξεστόμισε ο νέος Αμερικανός  πρέσβης Jess Bailey, μπορεί να έχει «συνέπειες για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική», αναφέρει  η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων.
Δεν έχει διευκρινιστεί από σκοπιανής πλευράς ποιες θα είναι οι «συνέπειες για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική», εκτός και εάν εννοούν περί  πιθανού «παγώματος»  των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Σήμερα Στο Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ , κλήθηκε από τον αντιπρόεδρο της χώρας, ο βοηθός πρέσβη  των ΗΠΑ, όπου του εκφράστηκε η ανησυχία της κυβέρνησης λόγω της «ανεπαρκούς  επισήμανσης» του νέου πρέσβη  των ΗΠΑ Jess Bailey Linpinkot, της πλειοψηφίας του « σκοπιανού λαού» ως« σλάβοι » σε ομιλία του στην  Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, κατά την διάλεξή του, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2014, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., Déjà vu!..


dejavu
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος   Εξήντα στους εκατό νέους στην Ελλάδα της τρόικα και της  κυανοπράσινης Συγκυβέρνησης, βιώνουν την καθημερινότητά τους μακριά από χώρους απασχόλησης που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΝΕ…
Πίνουν τον καφέ τους (και ευτυχώς μόνο ένα μικρό ποσοστό καπνίζουν τα τσιγάρα που «στρίβουν» μόνοι τους) ξοδεύοντας προσεκτικά ένα διαρκώς μειούμενο «χαρτζιλίκι» που προέρχεται από το υστέρημα των γονιών και τη μειωμένη σύνταξη των παππούδων καθώς «μεροκάματο…γιοκ!»
   Είχα τις προάλλες μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με μια παρέα νέων παιδιών που ειλικρινά με εντυπωσίασαν με την ικανότητά τους να «βλέπουν» πράγματα και καταστάσεις που οι γονείς τους και εμείς οι μεγαλύτεροι στην ηλικία ΔΕΝ «βλέπουμε» ή, εάν έτσι το θέλετε, τουλάχιστον αρνιόμαστε να δούμε.

Ο Καραμολέγκος έδωσε δουλειά και φροντίζει την οικογένεια του απαγωγέα του!

karamolegkos
Το είχε υποσχεθεί στον απαγωγέα του και έτσι τον έπεισε να τον αφήσει ελεύθερο: «Άφησέ με να φύγω και εγώ θα προσλάβω τη γυναίκα σου και θα φροντίσω το παιδί σου», είπε ο γνωστός βιομήχανος Μανώλης Καραμολέγκος στον 37χρονο Μολδαβό που τον κρατούσε στο κρησφύγετό του στην Κερατέα, πείθοντάς τον παράλληλα να παραδοθεί στην αστυνομία.
Κανείς δεν πίστεψε τότε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του, ίσως τελικά ούτε και ο δράστης. Κι όμως, οκτώ μήνες μετά, όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο κ. Καραμολέγκος τήρησε την υπόσχεσή του και με το παραπάνω.

Το απόλυτο ξεπούλημα: Στο «σφυρί» οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας μας!


pwleitai
Το ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει σιγά-σιγά τα πάντα σπιθαμή προς σπιθαμή, έχει γίνει πλέον αντιληπτό από τον ελληνικό λαό. Αλλά, οι αποκαλύψεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης να πουλήσει σε τιμή ευκαιρίας ακόμα και ενεργά στρατόπεδα (χαρακτηριστική η περίπτωση της Ρόδου) ή αρχαιολογικούς-ιστορικού ενδιαφέροντος χώρους (όπως στην περίπτωση των Θερμοπυλών ή του Τύμβου του Μαραθώνα) σοκάρουν και σίγουρα καταδεικνύουν τον λόγο για τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ δεν παρέχει τις ακριβείς συντεταγμένες των προς ιδιωτικοποίηση εκτάσεων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Έβαλαν φωτιά σε εκκλησία για να γυρίσουν σίριαλ!


ekklhsia
Οι προκλήσεις των Τούρκων πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο! Για τις ανάγκες των σίριαλ τους, δεν διστάζουν να καταστρέψουν Χριστιανικές εκκλησίες, ελληνικά μνημεία, αρχοντικά και έργα τέχνης, ακόμα και να βάλουν φωτιά σε ναούς!

Η παγκόσμια οικονομική φούσκα είναι έτοιμη να σκάσει..


η-παγκόσμια-οικονομική-φούσκα-είναι-έτοιμη-να-σκάσει
H παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε δυσχερέστατο σημείο, προειδοποιούν επενδυτές που γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επακολουθήσει. Αν και οι δείκτες της Wall Street, δηλαδή οι S&P 500 και ο Dow Jones, σημείωσαν την περασμένη Πέμπτη κέρδη-ρεκόρ, ο Ελβετός επενδυτής Marc Faber δεν σταματά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Συκοφαντίες και ειρωνεία εναντίον της Ελλάδος από τον George Ivanov


ivanov450
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πρόεδρος της ΠΓΔΜ : Η  Ελλάδα εξακολουθεί να διοικείται από τους πολιτικούς της εποχής του Ψυχρού Πολέμου


Υποδείξεις , ύβρεις και συκοφαντίες  από τον σκοπιανό πρόεδρο George Ivanov,  σε διάλεξη του στην Αμερική. Συγκεκριμένα  ο ίδιος δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως μια χώρα με μια θρησκεία, ένα έθνος, μία γλώσσα. Η ΠΓΔΜ είναι μια χώρα που σέβεται όλες τις θρησκείες, όλες τις γλώσσες και όλες τις εθνικότητες. Εάν η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ  ως κράτος, αυτό είναι δικό της  πρόβλημά  » .

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΑΓΟΡΕΣ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

εεββ

Κανένας όμως δεν τολμάει να τους κατονομάσει δημοσίως! Τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις σε όλα σχεδόν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για την οικονομική κρίση και τα χρέη κάθε χώρας. Πολλοί απο εμάς ακούμε καθημερινά τον όρο «αγορές». Σε αυτές τις αγορές σύμφωνα τους «κορυφαίους» οικονομολόγους χρωστάνε λίγο πολύ όλα τα κράτη. Κανείς τους όμως δεν τολμάει να πεί δημόσια απο ποιούς αποτελούνται αυτές οι «αγορές». Όλοι οι οικονομολόγοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι σταματούν την ανάλυση τους σχετικά με το ποιοί μας δανείζουν στην λέξη «αγορές»

«ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Ο ΛΑΘΡΟΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ» – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – «ΒΟΗΘΕΙΑ – ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΛΟΙ» ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

makeleio58

Εκδίκηση; Μάθημα; Αδιαφορία; Για αυτά και άλλα τόσα, καταγγέλλουν οι κάτοικοι της οδού Μαυροματαίων στο κέντρο της Αθήνας, στο Πεδίον του Άρεως, τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη στο makeleio.gr… «Βοήθεια‼! Ελάτε στη Μαυροματαίων να δείτε τι γίνεται. Ούτε ένα φως! Φοβόμαστε! Έχουμε πάρει τον Δήμο δεκάδες φορές και μας γράφει. Κλέφτες, πρεζόνια και παράνομοι μας απαγορεύουν να περνάμε! Δεκάδες κλοπές! Ρωτήστε τους περιπτεράδες. Νιώθουμε να είμαστε στη χώρα των τζιχαντιστών. Και ο Δήμαρχος κάνει γιορτές ντροπής και τιμωρεί τους δημότες που δεν τον ψήφισαν! Αίσχος»!
makeleio54 makeleio53
Αυτό ήταν το μήνυμα που ήρθε στα γραφεία του makeleio. Οι κάτοικοι αφού απευθύνθηκαν πρώτα στον Δήμο Αθηναίων και βρήκαν την πόρτα κλειστή, στράφηκαν στην ιστοσελίδα μας ως τον μοναδικό πλέον μέσο για να ακουστεί η κραυγή τους!  Το βίντεο που εξασφαλίσαμε επιβεβαιώνει την καταγγελία για «σκοτάδια που προκαλούν τρόμο» στην οδό Μαυροματαίων μετά τις 7 το απόγευμα. Δείτε την εικόνα. Το απόλυτο σκοτάδι. Άραγε ο Καμίνης θα μπορούσε να περπατήσει ή ακόμα και να ζήσει εκεί, γνωρίζοντας παράλληλα ότι από το Πεδίον του Άρεως ξεπροβάλλουν δεκάδες ναρκομανείς, νταβατζήδες και ντίλερς που κάποιοι από αυτούς είναι ικανοί να σε σφάξουν ακόμα και για 1 ευρώ; Δείτε το βίντεο. Δεν υπάρχει κάποιο λάθος στην εικόνα… είναι απλά το απόλυτο σκοτάδι:
makeleio52 makeleio50
«Είμαστε απροστάτευτοι» λέει ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής ο οποίος μάλιστα εργάζεται στο σημείο. Και όλα αυτά γιατί όπως δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, δεν έριξαν την… ψήφο τους στον Καμίνη. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι προσπαθεί να τους τιμωρήσει. Σβήνοντας τα φώτα και βυθίζοντάς τους στο απόλυτο σκοτάδι και με τους δεκάδες παράνομους να… παραμονεύουν, οι κάτοικοι είναι κυριολεκτικά φυλακισμένοι στα ίδια τους τα σπίτια:
Η πάλαι ποτέ κοσμική Μαυροματαίων, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το Μουσείο στην οδό Πατησίων, που είναι αφετηρία των λεωφορείων, που είναι πέρασμα τουριστών και σε κοντινή απόσταση από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και δρόμος από τον οποίο περνάνε δεκάδες ανήλικοι που βγαίνουν από τον Πανελλήνιο, εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται στο απόλυτο σκότος! «Αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Από τότε που ξανά ανέλαβε ο Καμίνης κατά καιρούς μέσα στο καλοκαίρι σβήνουν τα φώτα, βοηθώντας παράνομους και ανώμαλους να κάνουν ακόμα πιο εύκολα την δουλειά τους. Μας κλέβουν, μας απειλούν, ακόμα και νεκρό έχουμε δει μπροστά στα μάτια μας», αναφέρει άλλος ένας καταστηματάρχης.
makeleio49 makeleio57
Το makeleio.gr ήταν το πρώτο ενημερωτικό σάιτ που έφερε στην επιφάνεια το χάος που επικρατεί και μέσα στο Πεδίον του Άρεως με αντίσκηνα, σκουπίδια και δεκάδες παράνομους να το έχουν μετατρέψει σε στέκι τους! (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)   Οι κάτοικοι υποφέρουν, καλούν σε βοήθεια και οι καρεκλοκένταυροι αρμόδιοι τους αγνοούν παντελώς! Κάποιοι απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Καρεκλοβολευτάκηδες ξυπνήστε γιατί ο λαός δεν αντέχει άλλο! Εμείς πάντως σας ενημερώσαμε…
Ρεπορτάζ Μ.Κ
makeleio56 makeleio55

Σημαντικότατη ανακάλυψη που έγινε προ ημερών στην Αρχαία Μεσσήνη! Και την κρύβουν, για λόγου καθαρά πολιτικούς .Στις ανασκαφές, λοιπόν, που έγιναν αποκαλύφθηκε ψηφιδωτό δάπεδο που χρονολογείται στο 350 π.Χ., γεμάτο όμως με το ελληνικότατο σύμβολο του αγκυλωτού σταυρού. Και προκειμένου «να το εκμεταλλευτούν πολιτικά οι ναζί» (όπως επί λέξει είπε ένας αρχισάπιος…),έκαναν γαργάρα τις αποκαλύψεις της αρχαιολογικής σκαπάνης!
Σπάμε την άθλια συνωμοσία σιωπής των ξεπουλημένων γραικύλων και σας παρουσιάζουμε σήμερα με ξεχωριστή υπερηφάνεια τα απαγορευμένα ελληνοπρεπή ευρήματα:

Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο- Οι μισθοί θα ξεκινούν από 586 ευρώΤο σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο ο νέος μισθολογικός χάρτης για τους νέους εργαζομένους φέρνει μισθούς ιδιωτικού τομέα.