Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Η ΥΠΕΡΑΞΙΑΑΘΗΝΑ 8-10-2014.

Θα σιχαθεί ο ελληνικός λαός τούς πολιτικούς και θα τούς πάρει με τις πέτρες. Και ο τόπος θα πάει μπροστά μόνον όταν οι πολιτικοί του πάνε εξορία. Πολύ σωστά τα έλεγε ο Πατέρας Παίσιος. Θα δυναμώσουν οι εθνικιστές και θα δούμε σημαντική διαφορά, σύμφωνα με τον Άγιο. Για να έρθουν ταχέως στις μέρες μας οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι τής αστικής δημοκρατίας να μάς δείξουν το άγχος τους και το ενδιαφέρον τους όχι για τον λαό και το ελληνικό έθνος, αλλά για την εκλογή προέδρου τής «δημοκρατίας» τους και την κατάληψη τής πρωτιάς στον εκλογικό τους χάρτη.

Εμφανίστηκαν λοιπόν πάσης φύσεως κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις, αναλόγως τού πελάτη που τις ζητάει και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Πελάτης και αποτέλεσμα φυσικά περνάνε από τον πάγκο τού Εμποράκου των Εθνών και παίρνουν οδηγίες από τούς τοκογλύφους του. Σε άλλες λοιπόν δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή κατατάσσεται πίσω τάχα από τούς μπολσεβίκους τού ΚΚΕ και σε άλλες ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται από δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τής ΝΔ να πάψει να γυρεύει εκλογές, αφού τα δημοσκοπικά νούμερα δίνουν πρώτο κόμμα το Κανένα και θεριεμένο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.

Πρώτο κόμμα το Κανένα λοιπόν παρά το χρήμα τού Συστήματος και την πλύση εγκεφάλου τού κατοχικού καθεστώτος. Δεν πιάνει τόπο η δήθεν έξοδος από το μνημόνιο με την επίκληση των αγορών, δεν μαγνητίζεται δηλαδή ο Έλληνας από την έξοδο τάχα από την Σκύλλα και την είσοδο στην Χάρυβδη. Διότι οι εργασίες λιγοστεύουν, οι μισθοί πέφτουν, τα σπίτια απειλούνται, οι φόροι αυξάνονται και φυσικά η ενδεχόμενη αλλαγή ονομασίας τού δανειστή δεν αλλάζει, αλλά παγιώνει την σκλαβιά. Τα δε εθνικά θέματα τίθενται όλα στην κλίνη τού Προκρούστη για πετσόκομμα εδαφικής δίπλα στην εθνική και φυσικά την λαϊκή κυριαρχία.

Οι γραικύλοι πολιτικάντηδες αποδεικνύουν στην πράξη τι σημαίνει για κείνους και τα κομματικά τους μαντριά πατριωτισμός και ελληνική εξουσία. Πατριωτισμός τής ψευτοδημοκρατίας είναι η κατάληψη τής κυβερνητικής κρεβατοκάμαρας, ακόμη κι αν μυρίζει ο τόπος καμαρίλα, ακόμη κι αν η συνωμοσία σε βάρος των Ελλήνων ρυθμίζει την πορεία τής Ελλάδος ως ψευτορωμέϊκο στο πορνείο τής σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης. Να καταλάβουν την κυβέρνηση ακόμη και με την διασπορά τής ψευδολογίας και των υποσχέσεων προς τον λαό κάθε φορά που προβάλλουν την κάλπη. Να βγουν μπροστά οι προδότες τής Φυλής μας, ακόμη και με το πετροβόλημα των Ελλήνων Εθνικιστών, με τούς θεσμούς στα τέσσερα πεσμένους μπροστά στους εντολείς νεοταξίτες.

Ώστε λοιπόν πατρίδα τής αστικής δημοκρατίας είναι η παγκόσμια πατρίδα που κάμει τα κόμματα διαχειριστή δικό της. Πατριωτικό καθήκον τού ντόπιου νεοταξισμού είναι το καθήκον προς το κόμμα. Επιδίωξη των πολιτικάντηδων είναι να μείνει η Ελλάς σε κώμα ώστε να απολέσει την αληθινή της αξία και την εθνική της φυσιογνωμία μέσα στις τραπεζικές θυρίδες των τοκογλύφων. Με μια Ελλάδα μικρότερη που δεν θα κατοικείται από ψυχωμένους Έλληνες, αλλά από λιγωμένους ραγιάδες και από περισσότερους γυρολόγους.

Μην πιέζεται για εκλογές, λέγουν τα γαλάζια παπαγαλάκια στους αμερικανοκομμουνιστές. Μην μιλάτε με στόμφο για λαμόγια, γιατί πιάνουν και εσάς τα σκάγια σας. Και έχουν δίκιο βέβαια, διότι μαζί κάνουν τις λαμογιές και το τεμάχισμα τής Πατρίδος. Μαζί λέγουν σοσιαλφιλελεύθεροι και μαρξιστές ότι δεν είναι μεγάλη η φορολόγηση των Ελλήνων. Μαζί έχουν μετοχές σε ξένα τραπεζιτικά ιδρύματα. Μαζί πνίγουν χρέη κομμάτων και καναλιών προς το δημόσιο με αντάλλαγμα την συκοφάντηση Ελλάδος και Λαϊκού Εθνικισμού. Μαζί μοιράζουν άδειες προπαγάνδας και φαγοποτιού. Μαζί θέλουν να σωθούν μέσω προεδρίας και διευρυμένων κυβερνήσεων, αγνοώντας τον ρόλο τής Ελληνικής Φυλής, τής Ελληνικής Πίστης και τού Εθνικού Φρονήματος.

Εκλογές φυσικά δεν πρόκειται να γίνουν. Δεν θέλουν λένε να γίνουν άτυποι χορηγοί τής Χρυσής Αυγής. Έχουν πάρει τα κατοχικά λαμόγια εντολή να ενωθούν και να πουλήσουν από κοινού την Ελλάδα. Κι αν αυξηθεί η αντίδραση τού Ελληνισμού στην υποτίμησή του, τότε θα κινήσουν λαθρεποίκους και παρακρατικούς και αντιρατσισμούς και σαματάδες, ώστε να κλείσουν το Έθνος μας στην παγκοσμιοποιημένη φυλακή με απώλειες οδυνηρές. Να φοβηθούμε δηλαδή από νέες εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες και συρρικνώσεις.

Ιδού λοιπόν η απάντηση στον χαμό ποια είναι. Είναι ο θρίαμβος τού Ελληνισμού. Όπως ακριβώς η απάντηση στον λήθαργο είναι η εθνική αφύπνιση. Αφύπνιση και θρίαμβος σημαίνουν  την συνύπαρξη και συστράτευση τής Φυλής, τής Πίστης και τού Φρονήματος τού Ενωμένου και Αληθινού Ελληνισμού. Είναι το ταίριασμα τής βουλήσεως και τής συλλογικής αποφάσεως σε μια εξουσία λαϊκή και εθνικιστική, καθάρια ελληνική.

Το ζητούμενο είναι η συνύπαρξη τής εξουσίας και τού λαού στον καθημερινό αγώνα για ανάπτυξη και ισχύ, με το αποτέλεσμα να καταλήγει στο ταμείο και στο οικόπεδο τής Ελληνικής Φυλής. Στόχος αδιαπραγμάτευτος είναι τού Ελληνισμού η υπεραξία βγαλμένη από τον ακατάβλητο Έλληνα που κάμει τα αδύνατα δυνατά ώστε να συγκεντρώσει τις δυνάμεις τής Φυλής, τούς καματάρηδες και τούς πολεμιστές, γύρω από τον κοινό σκοπό τής δημιουργικής, λεύτερης και μεγάλης Ελλάδος.

Να ταιριάξουν λοιπόν ο πλούτος τής ψυχής και τής γης, ο πλούτος τής σκέψης που γίνεται ενέργεια, επανάσταση και γιγάντωση τής Ελλάδος. Με την Πίστη σε Χριστό και Ελλάδα να στερεώνει τα τείχη τής Φυλής. Και με το Ατσάλι να μεγαλώνει το Κάστρο τού Ελληνισμού μές στην οικουμένη. Η οικονομία και η εξουσία έχουν νόημα μόνον στην υπηρεσία αυτής τής Λαϊκής και Εθνικιστικής Ελλάδος. Να πάρουμε στο κατόπι τούς τυράννους και να γίνουμε Φυσική Ελλάς λοιπόν.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Συναγερμός στην Κυπριακή ΑΟΖ


Συναγερμός στην Κυπριακή ΑΟΖ
Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τους Τούρκους εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καταπατώντας κάθε κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας.
Εδώ και λίγες του τουρκικό πολεμικό πλοίο MIZRAK "παρακολουθεί" στενά τις γεωτρήσεις που διεξάγονται στο οικόπεδο Ονασαγόρας από το γεωτρύπανο SAIPEM 10000.
Παράλληλα, το τουρκικό σεισμογραφικό "Μπαρμπαρός" έκανε και πάλι την εμφάνισή του ανοιχτά της Λεμεσού και της Λάρνακας. Οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχές από τα τεμάχια 2,3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ για διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, προειδοποίησε την Τουρκία ότι με τις κινήσεις της θα "βομβαρδίσει" την όλη πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Πάντως, η Λευκωσία έχει έλθει σε επικοινωνία τόσο με ξένες κυβερνήσεις, όσο και με τις εμπλεκόμενες εταιρείες.

24h.com.cy

ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ > ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 2007 ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 5/10/2014
 

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ > ΣτΕ: Και αλλοδαποί με ελληνική ιθαγένεια στις Στρατιωτικές Σχολές


ste-kai-allodapoi-me-ellhnikh-ithageneia-stis-stratiwtikes-sxoles
Και υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος) αλλά έχουν μόνο την ελληνική ιθαγένεια μπορούν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές, αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Με την υπ΄ αριθμ. 3317/2014 απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και έλληνα πολίτη (και Έλληνα το γένος), οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η από 15.4.2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων, κ.λπ., ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, καθώς και η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κ.λπ.
Το ΣτΕ, ερμηνεύοντας το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών, έκρινε ότι οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντίθετες στο επίμαχο άρθρο 4 του Συντάγματος.
Παράλληλα, σημειώνουν ότι το άρθρο 4 του Συντάγματος «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες» και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή.
Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας Δημ. Αλεξανδρής και Βασ. Αραβαντινός, μειοψήφισαν και εξέφρασαν την άποψη ότι από τις Συνταγματικές επιταγές «δεν συνάγεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».
Σύμφωνα με τους δύο συμβούλους, οι Ένοπλες Δυνάμεις «αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό» και προσθέτουν:
«Είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με Ελληνική καταγωγή».
Οι απόστρατοι υποστήριζαν ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη που προβλέπει την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές μόνο με το προσόν της Ελληνικής ιθαγένειας και όχι του Ελληνικού γένους.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/388686/ste-kai-allodapoi-me-ellhnikh-ithageneia-stis-stratiwtikes-sxoles#ixzz3FNr3kvfo

Χουριέτ: "Οι τζιχαντιστές υπάρχουν στην Ελλάδα - Η αστυνομία αναζητεί τα ίχνη 100 συμπαθούντων τζιχαντιστών"


Η τουρκική Χουριέτ σημειώνει πως η πρόσφατη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου που αρνιόταν ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τους τζιχαντιστές, στην πραγματικότητα έγινε για να μετριάσει τις φήμες ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε πέρασμα τρομοκρατών. Ωστόσο, σημειώνε ότι είναι γνωστό πως εδώ και 20 χρόνια η Ελλάδα ήταν ένα σημείο από το οποίο περνούσαν πρόσφυγες από την Ασία, την Αφρική και τα Βαλκάνια που ήθελαν να περάσουν στη Συρία και το Ιράκ.

Καμμένος: Ο Σαμαράς «ξέπλυνε» τον συνεταίρο του Βενιζέλο


kammenos-o-samaras-kseplyne-ton-synetairo-toy-benizelo
Σκληρή επίθεση με ανάλογους χαρακτηρισμούς έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για να σχολιάσει την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σήμερα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά:
«Μετά το "ξέπλυμα" του κ. Γ. Παπανδρέου με τη μια και μόνη Εξεταστική που δεν έγινε ποτέ ο κ. Σαμαράς σήμερα "ξέπλυνε", όπως νομίζει, τον συνέταιρό του κ. Βενιζέλο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ.Καμμένος.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/388707/kammenos-o-samaras-kseplyne-ton-synetairo-toy-benizelo#ixzz3FOcOd9l5

ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


_260191247438137_6337573034143976028_nΔ Πορφύρης/Π Σταφυλά > Στην Ουκρανία συνεχίζονται οι διώξεις και οι επιθέσεις στις ορθόδοξες ενορίες που υπάγονται στο Πατριαρχείο Μόσχας. Την 1η Οκτωβρίου, μια ομάδα περίπου 50 ατόμων με την ανοχή της τοπικής αστυνομίας επιτέθηκαν στο ναό της Παναγίας στην περιοχή Turka της επαρχίας του Lviv στη δυτική Ουκρανία. Χτύπησαν τους ιερείς, έβαλαν λουκέτο στην εκκλησία και απείλησαν όλους τους ενορίτες που βρίσκονταν εκεί.

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Σαμαράς: Βγαίνουμε από το μνημόνιο το 2014 / Standard & Poors: Θα πτωχεύσει η Ελλάδα εντός 15 μηνών !


i
της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου - Πανάγου > Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης με την μικρότερη αποδοχή από τον ελληνικό λαό στην ιστορία του νεωτέρων χρόνων, αφού έσκισε τα μνημόνια, έφερε επενδύσεις, κατατρόπωσε την ανεργία, έφερε την ανάπτυξη, έταξε θέσεις εργασίας, άλλοτε 400 χιλιάδες, άλλοτε 700 χιλιάδες, σήμερα 300 χιλιάδες, δεν του έμεινε τίποτα άλλο από το να τάξει ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο στο τέλος του 2014. Λες και το μνημόνιο είναι άσχετο με τα χειρότερα μέτρα που επιβλήθηκαν ποτέ στον ελληνικό λαό, λες και το μνημόνιο δεν έχει επιφέρει τη διάλυση της χώρας, λες και τα 6.5 εκατομμύρια φτωχοποιημένου ελληνικού λαού δεν είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των τερατωδών μέτρων που το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις επέφεραν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το «μεγαλεπήβολο» σχέδιο των τζιχαντιστών της ISIS περιλαμβάνει «δωροδοκία» του Πούτιν!


sxedioΟι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν, μεταξύ άλλων, να «δωροδοκήσουν» τη Ρωσία παρέχοντάς της πρόσβαση στα κοιτάσματα πετρελαίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, καθώς και τη διάνοιξη καναλιού κατά μήκος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Νεοφιλελέ habitus


poverty_by_go1985a Πλειστηριασμοί εξώση εξώσεις διακοπή ρεύματος μαγκάλι θάνατος παιδί
Κώστας Λιανίδης
Κακά τα ψέματα και να μην κοροϊδευόμαστε: Aπο το 1990 κι έπειτα περάσαμε σε μια εποχή της παγκοσμιοποίησης στην οποία πολλά συνέβησαν αλλά μία ιδεολογία ήταν πανταχού παρούσα όποια πέτρα κι αν σήκωνες, έστω κι αν έκανε την εμφάνισή της μασκαρεμένη, ο νεοφιλελευθερισμός.
Κατα τη διάρκεια αυτών των εικοσιτόσων ετών δημιουργήθηκε το νεοφιλελέ habitus το οποίο έκανε το θέμα να ξεφύγει απ το -απλά- οικονομικό και τις οικονομικές πολιτικές των 80ς και να πάρει διαστάσεις κουλτούρας (ίσως και cult).

Η ISIS υψωσε σημαία στο Κομπανί αλλά οι Κούρδοι μεταδιδούν ότι «κρατάμε ακόμη»hellasforce.com
Οδομαχειες μαίνονταν μεταξύ Κούρδων και του ISIS που προωθείται μέσα ατο Kobani και σήμερα, σε μια επίθεση που διαρκεί σχεδόν τρεις εβδομάδες,
Το Ισλαμικό Κράτος νωρίτερα ύψωσε τη μαύρη σημαία του πάνω από ένα κτίριο στα προάστια και ανάγκασε χιλιάδες κουρδους να φύγουν στα σύνορα προς την Τουρκία.

Αντιπαθώ τους αδιάφορους !


«Αντιπαθώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό απεχθάνομαι τους αδιάφορους. Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις.

Αύριο Τρίτη η εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» αποκαλύπτει το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Παλαιού Φαλήρου !Με το ΚΑΦΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ Φλοίσβος Park. Πάρκο Φλοίσβου. Που επιφέρει στον δήμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ζημιά ,με την ανοχή του Δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη.

Παραλίγο ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Εγνατία Οδό, λίγο μετά το δυστύχημα της Βέροιας – Αλλοδαπός οδηγός νταλίκας και σε αυτή την περίπτωση ο “θύτης”

atyxhma

Στη σκιά του πολύνεκρου τροχαίου της Βέροιας, στις 00:30 τα ξημερώματα είχαμε τροχαίο με νταλίκα και στην Εγνατία Οδό στην Ήπειρο,… μεταξύ του Ελευθεροχωρίου και του κόμβου Νεοχωρίου, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα. Μόνο που ευτυχώς εδώ δεν είχαμε νεκρούς ή τραυματίες παρά μόνο υλικές ζημιές, από αυτοκίνητα που…πέταγαν και προσγειώνονταν στο… οδώστρωμα!

Παιδιά και ενήλικες κινδυνεύουν να πάθουν ηλεκτροπληξία σε πεζόδρομους και πλατείες, στην Πάτρα!

hlektroplixia

Για τους βανδαλισμούς και τις ρευματοκλοπές σε πλατείες, δρόμους και πεζόδρομους, από θυρίδες στύλων της ΔΕΗ, οι οποίες θέτουν… σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πολιτών, μικρών και μεγάλων, ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Χρήστο Κορδά, ο υπεύθυνος Ηλεκτροφωτισμού, από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος, το τμήμα Αυτεπιστασίας, Κοινόχρηστων Χώρων και Ηλεκτροφωτισμού.
Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται, ότι μόνο τον Σεπτέμβριο, αποκαταστάθηκαν τουλάχιστον 100 θυρίδες σε κολώνες φωτισμού της ΔΕΗ, στην Αγίου Ανδρέου, την Τριών Ναυάρχων, την πλατεία Παντανάσσης, και στην Ηρώων Πολυτεχνείου.
«Η υπηρεσία μας -τονίζεται στο έγγραφο- φροντίζει συνειδητά και με υπευθυνότητα την αποκατάσταση των ζημιών αυτών, παρόλα αυτά είναι τόσο μεγάλο το γεωγραφικό πλάτος του Καλλικρατικού Δήμου, καθώς και οι συχνές φθορές από κακοποιά στοιχεία, που καθιστούν αδύνατη την καθημερινή εποπτεία των κοινόχρηστων χώρων»
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αντιδημάρχου, προκειμένου να προληφθούν τα ατυχήματα με τη συμβολή και των πολιτών. Ο κ. Κορδάς κατ’ αρχήν ζητά για μια ακόμα φορά, «να γίνεται σχεδόν καθημερινά έλεγχος για τυχόν υπάρχουσες κενές θυρίδες ιστών φωτισμού ή καλώδια εκτεθειμένα στις πλατείες, παιδικές χαρές κι άλλους κοινόχρηστους χώρους. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι αποτελεί υποχρέωση μας να εξασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των δημοτών ιδιαιτέρως δε των μικρών παιδιών που χρησιμοποιούν καθημερινά αυτούς τους χώρους».
Το δεύτερο που κάνει ο Αντιδήμαρχος, είναι να ζητά και την βοήθεια των πολιτών, οι οποίοι, μπορούν να γνωστοποιούν τα επικίνδυνα σημεία των κοινόχρηστων χώρων στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης Δημοτών, που είναι το πενταψήφιο νούμερο 15190.

Σκηνές ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ – Το διαδικτυακό ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ μεταξύ Πέτρου Τατσόπουλου και Ραχήλ Μακρή…

raxil-tatsopoulos-660

Ο γάμος με τον ΣΥΡΙΖΑ με προίκα “τα αεριωθούμενα που ψεκάζουν”>Στο…. Facebook πιάστηκαν ο Πέτρος Τατσόπουλος με την Ραχήλ Μακρή. Οι δυο βουλευτές έστησαν… διαδικτυακό καβγά μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με την βουλευτή των ΑΝΕΛ και με αφορμή μια ανάρτηση του ανεξάρτητου βουλευτή.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τατσόπουλος έγραψε στο Facebook: «Εντός του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης θα έρθει εις γάμου κοινωνία με την Ραχήλ Μακρή. Ο γαμπρός θα πάρει προίκα 20 στρέμματα με ψηφοφόρους και δυο ψεκαστικά αεριωθούμενα».

Μπαίνει δυνατά η Γερμανία στο παιχνίδι της Ουκρανίας!


Deutsche Panzerspitze beim Einmarsch in die Ukraine
Η Γερμανία αποστέλει πιθανότατα  200 αλεξιπτωτιστές  στην Ουκρανία Η αποστολή στην Ουκρανία 200 αλεξιπτωτιστών από τη Γερμανία, για να διασφαλίσουν  την αποστολή του ΟΑΣΕ είναι πολύ πιθανό γεγονός , δήλωσαν έγκυρες  πηγές, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Vzgliad .ru.
Η γερμανική εφημερίδα Bild, γράφει  ότι οι στρατιώτες βρίσκονται αυτή την στιγμή σε ασκήσεις στην Κάτω Σαξονία, στην βάση  Seedorf, κοντά στη Βρέμη και εκπαιδεύονται για αυτόν τον σκοπό , επιβεβαιώνει και το πρακτορείο Itar Tass.

Μυστική συνομιλία Τ.Μπους και Κ.Μητσοτάκη για την ΠΓΔΜ και το Κοσσυφοπέδιο … (Νοέμβριος 1992)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Micotaqis_Bush_510314066
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική μορφή της αλβανόφωνης  εφημερίδας των Σκοπίων lajmpress.com, έρχεται στην  δημοσιότητα μυστική συνομιλία του τότε πρόεδρου των ΗΠΑ Τ. Μπούς και του έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με αυτήν,  γράφει η εφημερίδα,  η  Ελλάδα είχε προειδοποιήσει  τον αμερικανό πρόεδρο για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επιδιώκοντας παράλληλα μεγαλύτερη αυτονομία για το Κοσσυφοπέδιο, αλλά όχι  αυτοδιάθεση.

«Χαίρονται» οι σκοπιανοί για τις βελγικές πιέσεις στην Αθήνα


εε
Την μεγάλη του «χαρά» εκφράζει ο σκοπιανός τύπος από την στάση ορισμένων εταίρων μας στην ΕΕ, για το θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.
Ορισμένοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το Βέλγιο, θεωρούν ότι στην  ΠΓΔΜ  πρέπει να δοθεί μια ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων προς ένταξη στην ΕΕ, χωρίς να χρειάζεται να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, αναφέρει με περίσσεια χαρά η σκοπιανή εφημερίδα utrinski.
Ο τίτλος της εφημερίδας συγκεκριμένα ήταν   «ανησυχητικά μηνύματα από τους εταίρους» για την Αθήνα.

Έχει παραγίνει το κακό με την λαθροϋλοτομία από την Αλβανία


αλβανια -ελλαδα
Έχει παραγίνει το κακό  με την λαθροϋλοτομία εκ Αλβανίας ειδικά τους φθινοπωρινούς  μήνες. Τα επεισόδια άλλοτε με συλλήψεις, και άλλοτε με ανελέητο κυνηγητό των αδίστακτων  αλβανών λαθροϋλοτομιών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, στην παραμεθόρια περιοχή της Ηπείρου και της Καστοριάς.

«ΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΤΟΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΙΑΝΕΙ Η ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΙΑ» – ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΔΕΙΝΑ


Εξωνάρθηκας Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας - Άγιον Όρος.
Εξωνάρθηκας Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας – Άγιον Όρος.
Ενώ περπατούσε κάποτε, φιλοσοφώντας, πολύ βαθιά στην έρημο, ο Μέγας Μακάριος, βρήκε παραπεταμένο ένα ανθρώπινο κρανίο. Το σάλεψε με το ραβδί του και σαν να ήταν ζωντανό το ρώτησε :
– Ποιός είσαι ;
– Ιερεύς της Ίσιδος, αποκρίθηκε εκείνο σαν να το βίαζε μυστηριώδης δύναμη να μιλήσει. Εσύ είσαι ο Μακάριος. Δεν είναι έτσι ; Άκουσε λοιπόν : Κάθε φορά που νιώθεις συμπάθεια για τους κολασμένους και προσεύχεσαι γι΄ αυτούς, παίρνουν λίγο άνεση.
Ο Όσιος βρήκε την ευκαιρία να ρωτήσει να ρωτήσει για τις τιμωρίες του άδου και για την άνεση που μπορεί να δοθεί στους δυστυχισμένους φυλακισμένους του.
– Όσο απέχει ο ουρανός από τη γη, εξήγησε το κρανίο, τόση απόσταση πιάνει η βασανιστική φωτιά. Εμείς βρισκόμαστε στη μέση και είναι αδύνατο να ιδούμε ο ένας τον άλλον στο πρόσωπο, γιατί έχουμε στραμμένα τα νώτα. Αλλ΄ όταν κάποιος ευσεβής στη γη προσεύχεται για μας, τότε γυρίζουμε και, βλέποντας ο ένας τον άλλον, παίρνομε μικρή παρηγοριά.
– Καταραμένη η ώρα, που γεννήθηκε στον κόσμο ο άθλιος αμαρτωλός. Καλύτερα να μην είχε γεννηθεί, όπως είπε ο Χριστός για τον Ιούδα, αναστέναξε πάλι ο Όσιος.
Ύστερα ρώτησε πάλι το κρανίο :
– Υπάρχουν και μεγαλύτερα βασανιστήρια ;
– Ω, βέβαια. Κάτω από μας.
– Ποιοί πάνε εκεί ;
– Εμείς, που δεν γνωρίσαμε ποτέ τον αληθινό Θεό, είπε ο απόκοσμος συνομιλητής, βρίσκομε κάποιο έλεος. Εκείνοι όμως που Τον γνώρισαν, αλλά με τα έργα Τον αρνούνται, βασανίζονται ανελέητα.
Όταν πήρε τις πληροφορίες, που παραχώρησε ο Θεός, έθαψε το κρανίο ο Όσιος και συνέχισε το δρόμο του, θρηνώντας τους αμετανόητους αμαρτωλούς και μάλιστα τους χριστιανούς.
ΠΗΓΗ : ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ, ΣΤΑΛΑΓΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑ, εκδ. «ΛΥΔΙΑ», Θεσσαλονίκη 1987, σ. 165 κ.ε.
tribonio.blogspot.gr

Ελληνικό αυτοκίνητο υδρογόνου καίει 1 λίτρο κάθε 450χλμ


elliniko-autokinito-udrogonou
Τι να πει κανείς για το λαό του, όταν εκείνος βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του; Μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης κατασκεύασε αυτοκίνητο υδρογόνου που είναι μάλιστα έτοιμο να βγει στην αγορά, ενώ έχει ήδη λάβει διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση.

MIT, DARPA και Πανεπιστήμιο Rockefeller χρηματοδοτούνται από την Αμερικανική κυβέρνηση για Πειράματα του Ανθρώπινου Εγκεφάλου


πειράματα-του-ανθρώπινου-εγκεφάλου
Η Αμερικανική κυβέρνηση μέσω του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας χρηματοδοτεί αφειδώς τα επικίνδυνα πειράματα στο πεδίο του ανθρώπινου εγκεφάλου: 46 εκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη χορηγηθεί για «να υποστηριχθεί το «Πρόγραμμα Έρευνας για τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο μέσω Ανεπτυγμένων και Καινοτόμων Νευροτεχνολογιών» (σ.σ. pentapostagma.gr – Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies (BRAIN) Initiative) σε αρκετούς φορείς:
  • Στο Εργαστήριο Lawrence Livermore Laboratory δόθηκαν 1,2 εκατομμύρια δολάρια.
  • Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) έλαβε 7 ξεχωριστά κονδύλια συνολικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Bill Gates προωθεί και την αχρήματη κοινωνία: «Τα Bitcoin είναι καλύτερα από τα χρήματα»


o-bill-gates-προωθεί-και-την-αχρήματη-κοινωνία
O Bill Gates, ένας από τους προωθητές και υποστηρικτές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, φαίνεται ότι υποστηρίζει ανοικτά τα ψηφιακά νομίσματα και τη μετάβαση στην εποχή της αχρήματης κοινωνίας. Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του οικονομικού συνεδρίου Sibos 2014, τοποθετήθηκε σχετικά με το μέλλον «των οικονομικών συναλλαγών».
Ο Gates εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για την επέκταση της χρήσης των Bitcoin, αναφέροντας ότι το συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα (σ.σ. pentapostagma.gr – digital currency) «είναι καλύτερη επιλογή από το συνάλλαγμα καθώς δεν απαιτείται να είσαι φυσικά παρών για την πραγματοποίηση της συναλλαγής στο ίδιο μέρος, και τα χρήματα μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά άβολα για τις συναλλαγές υψηλής αξίας».