Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

ΦΥΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΛΟΓΕΣ

ΑΘΗΝΑ 24-10-2014.

Η αποκατάσταση των διαταραγμένων ισορροπιών στην γεωπολιτική επέρχεται πάντα μέσα από πολιτικοστρατιωτικούς τοκετούς και οδύνες. Η φύση απεχθάνεται τόσο το κενό όσο και τις δυσπλασίες που επιφέρει ο κακόβουλος ανθρώπινος παράγοντας. Τα δε συμφέροντα όσο κι αν ξεκινούν από κοινή βάση, δεν μπορούν να μοιράσουν τα σκήπτρα. Και μπορεί η Ελλάς να διάγει προσωρινά κατοχικό βίο, αλλά ο Σιωνισμός και η Τουρκία σκοντάφτουν στις λεπτομέρειες τού συμβολαίου που τούς συνδέουν.

Το συμβόλαιο που συνδέει τούς δύο άσπονδους «φίλους» μας είναι ο περιορισμός και η τελική καταστολή τού κοιμώμενου Έλληνα γίγαντα. Μια δύναμη που συμπεριφέρεται με την ευθύνη τής προδοτικής της ηγεσίας αντιστρόφως ανάλογα τής θέσεως και τής αποστολής της. Υπάρχει όμως στο πολιτικό παιχνίδι μια ακόμη δύναμη που έχει ζωντανές φιλοδοξίες για τις θερμές μας θάλασσες, σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, η Ρωσία.

Στο σημείο αυτό ο Θεός θέτει την Ιστορία σε επανεκκίνηση, επιζητώντας τα αληθινά και στιβαρά ελληνικά χέρια που θα πράξουν το ιερό καθήκον και το χρέος τους σε ράτσα και νεκρούς ήρωες. Και θα το πράξουμε στο ακέραιο, έχοντας κινήσει να λάβουμε το κράτος στα χέρια μας από τούς γραικύλους συνεργάτες τού εχθρού. Διότι η Φυσική Ελλάς μέλλει να αναγεννηθεί μέσα από γεωπολιτικές φλόγες και μεγάλο πόλεμο.

Για να έχουμε το ακριβές πλαίσιο τής πορείας που καλούμαστε να ακολουθήσουμε, θα πρέπει να αντιληφθούμε πως οι συμμαχίες διευκολύνουν τις τύχες τού λαού μας στον βαθμό που τα ξένα συμφέροντα συγκρούονται μεταξύ τους και περνούν από το πεδίο τού εθνικού μας ενδιαφέροντος. Δεν υπάρχουν βολικές συμμαχίες, αλλά συμφέροντα που μάς ευνοούν μονάχα στην περίπτωση που υπάρχει ελληνικό στρατηγικό σχέδιο. Κατά συνέπεια, χρειαζόμαστε άμεσα πίσω την εθνική μας κυριαρχία με μια Ισχυρή Λαϊκή και Εθνικιστική κυβέρνηση να απελευθερώνει τον ελληνικό στρατό στην από κοινού εργασία για τον μετασχηματισμό τής Ελλάδος σε Μεγάλη Δύναμη.

Στην Κύπρο που διάγει ομοίως με την Μητροπολιτική Ελλάδα περιορισμένο από πολιτικής και οικονομικής άποψης βίο, ο σχεδιασμός τής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ωστόσο έχει λάβει σχήμα, έστω και με την κάθοδο Αμερικανών, Ρώσων, Ιταλών, Κορεατών, Γάλλων, Ισραηλινών και άλλων. Με αποτέλεσμα οι Τούρκοι που ζητάνε μερτικό σε πλούτο και περισσότερο ελληνικό χώμα, να εξαπολύουνε τα πολεμικά τους σκάφη και να αποκλείουν τις ερευνητικές ζώνες τού κυπριακού φυσικού αερίου, παρακωλύοντας τις εργασίες των ξένων γεωτρύπανων.

Τουρκικές φρεγάτες, τορπιλάκατοι και κορβέτες παρακολουθούν τις γεωτρήσεις στα κυπριακά ενεργειακά οικόπεδα. Και από κοντά το περίφημο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός που δραστηριοποιόταν στη Μαύρη Θάλασσα, έχει πλέον λάβει τις εντολές για την μετατόπιση τού ενδιαφέροντός του νότια τής Κύπρου. Οι συνομιλίες των προσκυνημένων με την Τουρκία από Μητροπολιτική Ελλάδα και Κύπρο χαμηλώνουν κάτω από τις πιέσεις των τουρκομογγόλων φίλων τους. Κι αυτό διότι οι αμερικανοσιωνιστές θέλουν το μοίρασμα τής πίττας μεταξύ των εμπλεκόμενων, με την μερίδα τού λέοντος δική τους. Με τούς Τούρκους να ζητούν το ίδιο. Μερίδιο ή τίποτα και πόλεμο. Και η Ρωσία έχει ήδη ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι οι ενέργειές της είναι πρόκληση για τις υποθέσεις Κύπρου και Α. Μεσογείου.

Η Τουρκία ωστόσο προβάλλει μέσα από συνέδρια και εκθέσεις την Δυτική Θράκη που ονειρεύεται από το τουρκικό όπως ισχυρίζεται χθες στο ακόμη πιο τουρκικό σήμερα. Εκδηλώσεις που γίνονται με την παρουσία εξίσου κυβερνητικών παραγόντων τής Άγκυρας και Γκρίζων Λύκων, όταν το ψευτορωμέϊκο διώκει τούς Έλληνες Εθνικιστές τής Χρυσής Αυγής, χαρίζει πολιτικά και θρησκευτικά δικαιώματα σε τουρκόψυχους, δίδει γη και ύδωρ στις διεκδικήσεις τής Άγκυρας. Οι δε προοδευτικές εκπαιδευτικοί τής σοσιαλιστικής παράγκας ποτίζουν τούς εν λόγω νεοοθωμανισμούς.

Οι αλβανοί καταληψίες τής αλύτρωτης Βορείου Ηπείρου μας μετά από τον μεγαλοϊδεατισμό που επέδειξαν με το πανί τους στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τη Σερβία, έστειλαν κατσαπλιάδες να χτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν τα αδέρφια μας στην κατεχόμενη Δερβιτσάνη. Ηχήσανε λένε όπλα και καμπάνες ελληνικές από λεβέντες Βορειοηπειρώτες.

Και στην Μητροπολιτική Ελλάδα, στρατός, αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες είναι εφ όπλου λόγχη με σχέδιο για να αποτρέψουν τζιχαντιστικό ακρωτηριασμό τής Ελλάδος. Αλλά αυτό που θα συμβεί είναι η συντριβή τής λαθραίας λαίλαπας και τής συντροφιάς της. Ο χαλασμός που γυρεύουν θα αντιστραφεί και θα καταστρέψει ολοσχερώς τούς νεοταξικούς χαλαστήδες. Και τα χώματα πάλι ελληνικά θα γενούν. 

Τώρα λοιπόν, στον καιρό τού μεγάλου χαλασμού, θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που πρέπει στην Ελληνική Φυλή. Δεν υπάρχουν άλλωστε ειρηνικές επαναστάσεις και αναστάσεις. Πάντοτε προηγούνται ο φθόνος και η σταύρωση, όπως μάς έχει δείξει ο Χριστός Μας και οι Έλληνες Ήρωες. Αλλά το ορθό ανάστημα καταρρίπτει τούς ζυγούς. Και ο μεγαλύτερος σεβασμός προς το Έθνος είναι η συνέχεια στους Αγώνες των περασμένων γενεών.

Η Πίστη και η Πατρίδα είναι Αξίες Ακατάλυτες ωσάν το Αίμα που ρέει στις φλέβες μας. Κι αν κάποιοι βάλθηκαν να πάρουν τον κόσμο μας, εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές, ο Στρατός και άπαντες οι Έλληνες στο Αίμα και την Ψυχή έχουμε βγάλει απόφαση να αποκαταστήσουμε την ελληνικότητα σε όλο το εύρος τής Κραταιάς και Αυτοκρατορικής Ελλάδος. Με την Γαλανόλευκη και τον Δικέφαλο Αετό να καλύπτουν Βόρειο Ήπειρο, ενεργειακά οικόπεδα, Κύπρο, Πρωτεύουσα Κωνσταντινούπολη και ίσαμε τον Πόντο. Ρώσοι και Κούρδοι ενεργοποίησαν τα τουρκικά κόλλυβα και Έλληνες Αετοί θα ολοκληρώσουν την Φυσική Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

«Η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για παραβίαση νόμων της θάλασσας»


Η Ελλάδα κατηγόρησε την Τουρκία, τη Δευτέρα, για παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, στέλνοντας ένα σκάφος εξερεύνησης για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, σημειώνει η τουρκική haberler.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέδωσε δήλωση  λίγες ώρες μετά  την είσοδο του τουρκικού πλοίου Μπαρμαρός Χαϊραεντίν Πασά στην ανατολική μεσόγειο προκειμένου να διεξάγει έρευνες για πηγές φυσικού αερίου.

Συνεχίζεται το βρώμικο παιχνίδι > Συμφωνία Τουρκίας - ΗΠΑ για το Ισλαμικό Κράτος με αντάλλαγμα το «κεφάλι» του Άσαντ


Barack Obama, Recep Tayyip Erdogan
Σε μια «σιωπηρή συμφωνία» μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Τουρκίας για την αποστολή βοήθειας στο Κομπάνι αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ». Όπως υποστηρίζεται σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη, «η Τουρκία απάντησε στις αμερικανικές πιέσεις και επέτρεψε στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ να διασχίσουν τα εδάφη της προκειμένου να ενισχύσουν τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας, στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι, μια εντυπωσιακή αλλαγή στάσης για μια χώρα που θεωρούσε μέχρι πρότινος τους εν λόγω μαχητές εχθρούς της».

Οι τροϊκανοί προκαλούν έντονο εκνευρισμό στον Σαμαρά > ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ


oi-tro-kanoi-prokaloyn-entono-ekneyrismo-ston-samara
Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  
Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου, όταν, λίγες ώρες μετά την συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της ΔΕΘ, εξήγγειλε ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα προς την εφορία και τα ταμεία, αλλά και για τα κόκκινα δάνεια. Περίπου 15 μέρες αργότερα, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο Βερολίνο και μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ, μίλησε- μεταξύ άλλων, για την ανάγκη να υπάρξουν «ανάσες» ιδιαίτερα στο επίπεδο των φοροελαφρύνσεων.  

Ετοιμάζουν "υποδοχή" στα υποβρύχια του ΠΝ οι Τούρκοι: Ποντίζουν ανθυποβρυχιακούς αισθητήρες μεταξύ Κύπρου & Τουρκίας


To τουρκικό Ναυτικό της χώρας τοποθετεί στον αγωγό νερού
που κατασκευάζεται από τα τουρκικά παράλια προς τα Κατεχόμενα την άδεια για την τοποθέτηση ανθυποβρυχιακών αισθητήρων προκειμένου να δημιουργήσει ένα "τείχος" έγκαιρης προειδοποίησης βασικά για τα ελληνικά υποβρύχια σε ολόκληρο το βόρειο πέρασμα ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του ΔΕΟΥΣ και ο ¨πολιτισμός¨ του ΣΟΚ…


Κρατήστε τα κεφάλια σας ακέραια, είναι πιο πολύτιμα όταν δεν τα γεμίζουν με ¨κουτόχορτο¨.
ΖΟΥΜΕ ήδη αποκαλυπτικές στιγμές…
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του ΔΕΟΥΣ
Το κεφάλι μιας εκ των δύο Σφιγγών βρέθηκε σε βάθος 0,15μ. από την επιφάνεια του εδάφους στον τέταρτο χώρο που ερευνά η αρχαιολογική ομάδα.

Shlomo Sand: «Θα ήθελα να σταματήσω να θεωρώ τον εαυτό μου Εβραίο. Το Ισραήλ είναι το πιο ρατσιστικό κράτος και οι Εβραίοι της διασποράς θέλουν να ελέγχουν τα κράτη στα οποία κατοικούν»


Ο πασίγνωστος Εβραίος αντιφρονών καθηγητής Shlomo Sand παραδέχτηκε ότι το Ισραήλ είναι το «πιο ρατσιστικό κράτος στον κόσμο» - και ότι οι Εβραίοι στο υπόλοιπο κόσμο εργάζονται όλοι για να "κυριαρχήσουν" και να "ελέγξουν" τις πολιτικές στα έθνη που μένουν για να υποστηριχθεί το ρατσιστικό σιωνιστικό κράτος. Ο Shlomo Sand, Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, είναι μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα με πολλούς όμως επικριτές εντός του Ισραήλ που τον κατηγορούν για την αντισιωνιστική του δράση. Το βιβλίο του «Πως επινοήθηκαν οι Εβραίοι» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Pandora Books.

Έκτακτη επίσκεψη Σαμαρά στην Κύπρο


Την Κύπρο θα επισκεφθεί στις 7 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Λευκωσία για το συντονισμό των ενεργειών εν όψει της συνάντησης κορυφής του Καΐρου, αλλά και με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την έκδοση της τουρκικής οδηγίας προς ναυτιλλόμενους.

Προξενείο των ισλαμοφασιστων στην “νατοϊκή” Τουρκία! Διαβήματα εσείς; Γενοκτονίες εμείς


Αλλού σου νέφκω αλλού πάεις….Ενώ οι αιωνίως αφελείς Αμερικανοί τρέχουν να… εκφωνήσουν το «Μπράβο» στον τζιχατιστή Ερτογάν για κάτι που ακόμα δεν έκανε αυτός ακούμε ότι επέτρεψε στους Τζιχατιστές του ISIS να ανοίξουν προξενείο στην Άγκυρα! Μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ!!!
Και οι δικοί μας στην Κύπρο, με τα τουρκικά πλοία να έχουν περικυκλώσει ελεύθερα την Κύπρο και να κάνουν περίπατο πέριξ της νήσου από ακρωτήρι Γκρέκο μέχρι Λάρνακα και Λεμεσό, ουσιαστικά να βρίσκεται εν δράσει μια 3η τουρκική βάρβαρη εισβολή, να φωτογραφίζονται en mass στο προεδρικό και να εκδίδουν «αντίποινα» 8 σημείων που δεν αξίζουν το χαρτί στο οποίο γράφτηκαν!
Φ.Α.

olympia

Μπήκαν στη χώρα οι οχτροί, οι βάρβαροι ασέλγησαν στην ΑΟΖ μας…


—Τι περιμένουν στο προεδρικό συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα;

—Γιατί μέσα στην Βουλή μια τέτοια απραξία;
Τι κάθονται οι βουλευτές και δεν νομοθετούν;

Οι βάρβαροι έφθασαν ξημερώματα, ποιος θα τους σταματήσει; Ακρίδες πολύχρωμες και βάρβαρες από τα παράλια της Μικρασίας εισέβαλαν στον τόπο μας και στην ΑΟΖ της χώρας μας κατατρώγοντας την πανίδα, την χλωρίδα, το μέσα και τα απέξω μας. Ω μοίρα κακή !!!

Πανικός σε πτήση Αθήνα-Κωνσταντινούπολη – Aναγκαστική προσθαλάσσωση


Πανικός σε πτήση Αθήνα-Κωνσταντινούπολη – Aναγκαστική προσθαλάσσωσηΤο περιστατικό συνέβη στις 20 Οκτωβρίου και τώρα είδε το φως της δημοσιότητας. Σκηνές πανικού έζησαν οι επιβάτες των Τουρκικών Αερογραμμών, καθώς εν ώρα πτήσης (το αεροσκάφος εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Κωνσταντινούπολη) τους ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη προσθαλάσσωση.

Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένουν πονηρούληδες *


Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένουν πονηρούληδες *Για επεξεργασία από την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης βρίσκεται από τις 17 Οκτωβρίου 2013 το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».
Στην πρόταση νόμου, μεταξύ των άλλων, υπάρχει και το άρθρο 23 με τον μακροσκελή τίτλο «Τροποποίηση του ν. 3861/2010 “Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο “Πρόγραμμα Διαύγεια” και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 112/Α΄/13.07.2010), όπως τροποποιήθηκε από το Ν. 4057/2012 (ΦΕΚ Α΄ 54)”».
Στο συγκεκριμένο θέμα είχε αναφερθεί με το άρθρο του «Στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι πονηρούληδες» ο πρώην Υπουργός κος Στέφανος Μάνος το χρονικό διάστημα που η πρόταση νόμου του κου Μητσοτάκη βρισκόταν σε ανοιχτή διαβούλευση στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων (opengov.gr).

Όταν όλα φαίνονται χάλια… να θυμάσαι αυτά !


Λόλα, να ένα άλλο
Μια σελίδα που θα μας ταξιδέψει σε περασμένες δεκαετίες, σε θολές αλλά όχι ξεχασμένες αναμνήσεις και σε μαγικά παιδικά όνειρα, γιατί "δε φταίω εγώ που μεγαλώνω, φταίει η ζωή που 'ναι μικρή!"

Μόλις κυκλοφόρησε: Το νέο άλμπουμ Παλαιό Φάληρο 1900-1960 Φωτογραφίες από το αρχείο του Νίκου Πολίτη

Ολόθερμα συγχαρητήρια» στους συντελεστές της έκδοσης. ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ,ΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ,ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Πολυτελή λεύκωμα με απεικονίσεις τοπίων του Παλαιού Φαλήρου , είναι ολοφάνερο ότι οι συντελεστές της βαρύτιμης αυτής έκδοσης επέλεξαν να σταθούν στην αγάπη και την μέριμνα του Παλαιού Φαλήρου ,
Συγκινητική η στιγμή της επίδοσης, φορτισμένη από μνήμες και συναισθήματα. Άριστη η τυπογραφική εκτύπωση των φωτογραφιών και η χρωματική απόδοσή τους, εμπνευσμένη η επιλογή των θεματικών και των ενδεικτικών κειμένων που τις συνοδεύουν. Οπωσδήποτε, ένα λεύκωμα, όσο μεγάλο κι αν είναι, αδυνατεί να καλύψει, και πολύ περισσότερο να εξαντλήσει, μια ιστορία απο αρχαιότατους χρόνους. Γι’ αυτό, σε ανάλογες περιπτώσεις, μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος παίζει η επιλογή του υλικού, η οργάνωση και η αισθητική της παρουσίασής του, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μην ομοιάζει με συλλογή φωτογραφιών, αλλά να εμπεριέχει ένα βαθύτερο μήνυμα, το οποίο και να μεταδίδει στον αναγνώστη του.Δήμαρχε Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αφιέρωση του άλμπουμ σας  .FaliroPressNews


Δεύτερο «1974»: Η Λευκωσία ζητά να στείλουμε φρεγάτα και η κυβέρνηση δηλώνει «Η Κύπρος κείται μακράν»!


F455SalamisL
Να στείλει έστω ένα πολεμικό πλοίο στην ΑΟΖ για να υπάρξει μια μίνιμουμ αποτροπή από ελληνικής πλευράς και να φανεί ότι δεν έχει ξεχάσει την Κύπρο τώρα που του «Barbaros» και οι τουρκικές φρεγάτες αλωνίζουν την κυπριακή νότια ΑΟΖ, ζήτησε η Λευκωσία από την Αθήνα, αλλά η απάντηση της Ελλάδας ήταν αρνητική σε μία επανάληψη του 1974 όταν η κυβέρνηση Καραμανλή αρνήθηκε να στείλει βοήθεια στην Κύπρο! Οπως αναφέρουν σχετικές έγκυρες πηγές από την Λευκωσία τέθηκε το ζήτημα «Τουλάχιστον μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού να έρθει στην περιοχή για να μην νομίζει η Τουρκία ότι είμαστε μόνοι μας», αλλά κατόπιν διαβούλευσης στο υπουργείο Εξωτερικών απορρίφθηκε το ενδεχόμενο.
Χθες το θέμα συζητήθηκε στο κυπριακό Εθνικό Συμβούλιο και μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ρώτησε «Ποια είναι η απάντηση της Αθήνας; Είναι ανάγκη η Ελλάδα να στείλει φρεγάτα στην περιοχή, για να λειτουργήσει τούτο αποτρεπτικά. Να δείξει ότι υπάρχει και η Ελλάδα»!

Ντροπή: Δείτε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και το σπίτι του Παύλου Μελά! (ΦΩΤΟ)


kemal
Είναι να απορεί κανείς στο πως αυτή η χώρα φέρεται με τόση αγνωμοσύνη στους ήρωες της που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την πατρίδα τους, την ίδια ώρα μάλιστα που η γείτονα χώρα, η Τουρκία, φροντίζει με απαράμιλλη τιμή τους σφαγείς των προγόνων μας.
Ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν χρειάζεται καμιά απολύτως σύσταση για μας τους Έλληνες. Μπαρουτοκαπνισμένος στρατιωτικός και σκληροτράχηλος πολιτικός, δεν δίστασε ποτέ να προβεί σε θηριωδίες, αγριότητες και γενοκτονίες (του ελληνικού στοιχείου της Μικράς Ασίας, του ποντιακού ελληνισμού και της αρμενικής κοινότητας) για να πετύχει τον σκοπό του: να περισώσει ό,τι μπορούσε από την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία και να ιδρύσει τη σύγχρονη Τουρκική Δημοκρατία.
Από την άλλη, ο Παύλος Μελάς, Έλληνας αξιωματικός του Στρατού, πρωτομάρτυρας και σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα. Υπήρξε δραστήριο μέλος της Εθνικής Εταιρείας και είχε ως μοναδικό σκοπό του την αναζωπύρωση του εθνικού φρονήματος και την απελευθέρωση των υπόδουλων Ελλήνων με κάθε θυσία, ακόμα και της ίδιας του της ζωής. Η αυτοθυσία του σηματοδότησε την ουσιαστική έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, που κορυφώθηκε με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913.
Η φωτογραφία, που ακολουθεί, δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Δείτε πως τιμά η ελληνική Πολιτεία τον Παύλο Μελά και πως οι γείτονες μας τον Κεμάλ Ατατούρκ και θα καταλάβετε…
fwto

Για ανακριβές πόθεν έσχες παραπέμπεται υφυπουργός του Σημίτη


Τον πρώην υφυπΑΝΘΟΠΟΥΛΟΑ
ουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο παραπέμπει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία διενήργησε τον αναδρομικό οικονομικό έλεγχο σε πρώην πολιτικούς από το 1974 μέχρι το 2012.


Συνολικά η Επιτροπή ήλεγξε τα πόθεν έσχες 455 πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Καλαντζή, από τον έλεγχο προκύπτει ότι λιγότερες από 10 υποθέσεις χρήζουν περαιτέρω ελέγχου βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο.

Στην επόμενη συνεδρίασή της η Επιτροπή θα αποφανθεί αν καλύπτεται από τα πρόσθετα στοιχεία.


πηγή

Οι Η.Π.Α προωθούν ξανά την παγκοσμιοποίηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Ebola


οι-ηπα-προωθούν-ξανά-την-παγκοσμιοποίηση
 Η νέα κρίση, η ένα εξωτερική απειλή που θα «ενώσει τον κόσμο» δεν είναι οι εξωγήινοι, όπως οραματίστηκε κατά τη δεκαετία του 80 ο Ronald Regan, αλλά η επιδημία του Ebola στην Αφρική με την κινδυνολογία περί «παγκόσμιας πανδημίας».. Ο Reagan είχε δηλώσει το 1987: «Ίσως χρειαζόμαστε κάποια κοινή παγκόσμια απειλή ώστε να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τους κοινούς μας δεσμούς. Ορισμένες φορές σκέφτομαι πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν οι διαφορές μας σε παγκόσμιο επίπεδο εάν αντιμετωπίζαμε μία «εξωγήινη απειλή» πέραν των ορίων αυτού του κόσμου»..
Είκοσι – επτά χρόνια μετά η έννοια της «εξωτερικής παγκόσμιας απειλής» επανεμφανίστηκε μέσω της πρόσφατης ομιλίας του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α John Kerry προς το Διπλωματικό Σώμα των κατά τη διάρκεια διάσκεψης του State Department.

Αθήνα 2014 -Αστεγοι πτυχιούχοι με καλές δουλειές #Alithines_Istories

X ΝΕΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣX neoliberalX Neoliberal ThoughtX neoliberalismX NEO-FEUDALISM
ΤΖΟΚΕΡ τζόκερ ΟΠΑΠ οπαπ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ πάμε στοιχημα
H Ευρώπη σαν δύο κόσμοι: Από τη μία το Μόναχο, η τρίτη πόλη σε ανάπτυξη στην ήπειρο, και από την άλλη η Αθήνα των χιλίων προβλημάτων. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στους δρόμους της Αθήνας και εστιάζει στο πρόβλημα των αστέγων. Ανθρώπων που κάποτε είχαν μια καλή δουλειά και τώρα, που τα έχασαν όλα, εξωθήθηκαν στο περιθώριο της πόλης και του κοινωνικού ιστού.
«Η πόλη του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, η Αθήνα, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το μέρος που γεννήθηκε η Δημοκρατία, παραμένει το μείζον εμπορικό κέντρο της Νότιας Ευρώπης. Είναι, όμως, και η πρωτεύουσα με τα περισσότερα προβλήματα από όλες τις άλλες της ηπείρου. Από το 2008 και μετά έχει χτυπηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την κρίση. Μαγαζιά κλείνουν, κόσμος βγαίνει έξω από τα σπίτια του, τα «ενοικιάζεται» βρίσκονται παντού», σημειώνει η εφημερίδα.
Και συνεχίζει την ανάλυση της κατηφόρας
«Το 1/4 του ΑΕΠ της Ελλάδας χάθηκε, η ανεργία ανέβηκε στο 27%, κυρίως στις νέες ηλικίες. Περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Αθήνας έχουν μείνει χωρίς δουλειά. «Οι άστεγοι δεν έχουν επίπτωση στο κοινωνικο-οικονομικό στάτους της πόλης», αναφέρει ο Ίβαν Γιούριτς του Ιδρύματος Λάτση, που μέσω του φιλανθρωπικού έργου του έχει αναπτύξει περίπου 50 προγράμματα κάλυψης και στήριξης αστέγων και ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στο φάσμα του… δρόμου.
Η επίσημη οργάνωση της ΕΕ (FEANTSA) αναφέρει πως άστεγος δεν είναι μόνο αυτός 1a1a1aπου μένει στο δρόμο, αλλά και αυτός που φιλοξενείται σε οικείους και φίλους, έτσι ώστε να βρει ένα πρόχειρο κατάλυμα».
Ο δημοσιογράφος της «Guardian» μιλάει με ανθρώπους της πόλης που έχασαν τα πάντα.

Ο 53χρονος Βασίλης Δημόπουλος ήταν για χρόνια πωλητής εξοπλισμού για γραφικές τέχνες. Ο μισθός του έφτανε στις 3.000 ευρώ, ώσπου το 2008 η εταιρεία του έβαλε λουκέτο.
«Η βιομηχανία ήταν ήδη προβληματική και το έβλεπα να έρχεται», δηλώνει χαρακτηριστικά. «Πούλησα το σπίτι μου το 2007, αλλά ακόμα και αυτά τα χρήματα χάθηκαν. Για κάποιο διάστημα ζούσα σε ένα σπίτι της ξαδέρφης μου που δεν ήθελε να νοικιάσει, αλλά δεν μπορούσα να πληρώνω τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Στο μεταξύ, και εκείνη ήθελε το σπίτι και έτσι τους τελευταίους έξι μήνες ζω στο δρόμο».
Τώρα μένει στο πανδοχείο του Ερυθρού Σταυρού και ζει από τα χρήματα που λαμβάνει πουλώντας τη «Σχεδία». Παλεύει να γυρίσει στη δουλέιά, αλλά λέει με πόνο: «Πάρα πολλές αιτήσεις για μικρή προσφορά εργασίας».

Τρέχει να το…”μαζέψει” τώρα ο Μπουτάρης για το ματς Σερβία-Αλβανία: «Μια απλή σκέψη έκανα, αρμόδια η UEFA»

mpoutaris

«Μια απλή σκέψη έκανα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά τις αντιδράσεις που συνάντησε η πρότασή του… να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Σερβία-Αλβανία, που διεκόπη λόγω επεισοδίων.
Σε ανακοίνωσή του ο Γ. Μπουτάρης αναγνωρίζει ότι «για τον τόπο διεξαγωγής του επαναληπτικού αγώνα αρμόδια ν’ αποφασίσει είναι η UEFA, στην οποία δεν έχει κατατεθεί, φυσικά, οποιαδήποτε σχετική πρόταση, πόσω μάλλον από τον Δήμο Θεσσαλονίκης που είναι αναρμόδιος για μια τέτοια κίνηση».
Διευκρινίζει ακόμη ότι ήταν απλά μια σκέψη δική του με την οποία θέλησε να συμβολίσειτη Θεσσαλονίκη «ως πόλης συμφιλίωσης και συνύπαρξης λαών και πολιτισμών» και καταλήγει ο κ. Μπουτάρης: «Περαιτέρω συζήτηση ξεφεύγει από τα όρια της πραγματικότητας και εισέρχεται στη σφαίρα της παραφιλολογίας».


Έκτακτο:Δυναμική η αντίδραση της Ελλάδας, αντίποινα στους θρασύτατους Τούρκους με εντολή “Μεσσήνιου” – Το ελληνικό σεισμογραφικό σκάφος ”Μίζα” θα κάνει έρευνες στον Βόσπορο!

ploio

H Tουρκία στέλνει χαιρετίσματα στους αστείους ”ναι-ναι-κους” σε Αθήνα και Λευκωσία από το σεισμογραφικό της σκάφος “Barbaros”, που είναι μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.
Κι ενώ η Ελλάδα ασχολείται με το μαλλί και τις ανοησίες της Σοφίας Βούλτεψη, τις γραφικότητες Αδώνιδος και Γιακουμάτου, τις δηλώσεις Π. Τατσόπουλου, τους ”θριάμβους εξόδου από το μνημόνιο” των καρπαζοεισπρακτόρων ”ναι-ναι-κων” Σαμαρο-Βενιζέλων (με νέο συμπληρωματικό μνημόνιο), το ”γερό ποτήρι” της Κύπρου, ο πρόεδρός της, μαζί με τους λοιπούς ”νάνους” αρχηγούς κομμάτων, ”έκαναν την μούρη των Τούρκων κιμά”, δηλώνοντας ότι… ”αποχωρούν από τις 37χρονες συνομιλίες”. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του άχρηστου υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, κάνει αστείες…χαζοδηλώσεις (για εσωτερική κατανάλωση), ενώ το ”αξιόμαχο” των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, καταγράφεται στις… εξοπλιστικές μίζες. Και οι αποκαλούμενοι συμπαραστάτες και σύμμαχοί μας, Ισραήλ και ΗΠΑ (ως ”στρατηγικοί εταίροι” στα φτωχά μυαλά μας) γελάνε με τα δουλοπρεπή χάλια μας, μαζί με τους ανίκανους να προστατεύσουν τα μέλη τους, υποτιθέμενους συμμάχους μας της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης. Όπως αναφέρει το kalami.net ευτυχώς, το ”υπάκουο σκυλάκι των νταβατζήδων”, o κούφιος πολυλογάς αντιπρόεδρος, που ηγείται και του διαλυμένου -από ”κομματόσκυλα”- υπουργείου Εξωφρενικών, δεν είπε ακόμα ”βομβαρδίστε την Τουρκία” (με ελληνικά αέρια από…φασολάδα ή φραπέ), κατά το ”βομβαρδίστε την Συρία”, στο πρόσφατο παρελθόν.


Ποια ΑΜΦΙΠΟΛΗ;; Η μεγαλύτερη ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ στην Υφήλιο βρίσκεται στην υπόγεια Αθήνα…Τι κρύβεται εκεί και γιατί ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να το αποκαλύψουν; (ΒΙΝΤΕΟ)

ypogeia-athina

Το γνώριζαν εδώ και 25 χρόνια και το έκρυβαν..Τι κάνει το Υπ. Πολιτισμού; Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην υφήλιο. Παγκόσμια…
Υπάρχει κάτω από την Αθήνα υπόγειος χώρος αρχαίος που οδηγεί σε άθικτο ναό, τον έχουνε βρει εδώ και… 25 χρόνια με 130 αγάλματα άθικτα σε άριστη κατάσταση;
Τι φοβούνται να μην αποκαλυφθεί και το κρύβουν 25 χρόνια; Υπάρχουν εικασίες ότι υπάρχει και το χρυσελεφάντινο άγαλμα. Εκεί υπήρχαν ανάγλυφα παντού στον χώρο γεμάτο σαν αυτά που έχει ο Παρθενώνας γύρω γύρω. Τα αγάλματα και ο χώρος τουλάχιστον τότες πριν το ξανακλείσουν ήτανε άθικτος.
Τα αγάλματα ήταν τέλειος άθικτα, χωρίς να λείπουν χέρια μύτες όπως λείπουν σε αυτά τα αγάλματα που έχουμε έξω,τα περισσότερα σπασμένα στο μουσείο της ακρόπολης και παντού. Χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά. Και όλα αυτά μέχρις εκεί που προχώρησαν γιατί δεν το εξερεύνησαν όλο το μέρος.
Ποιοι είναι αυτοί που έχουνε σταματήσει τόσα χρόνια το άνοιγμα της στοάς;
Το έβγαλε στην φόρα ο άνθρωπος που το ανακάλυψε..αλλιώς ακόμα δεν θα ξέραμε τίποτα.
Δείτε την εκπομπή μυστικά περάσματα και δεν θα το πιστεύετε.
Πρέπει να έρθουν αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο και να ανοιχτεί το μέρος!
Ακουστέ το βίντεο από το 58.07 και θα σας πιάσουνε τα νευρά σας σίγουρα.
Δείτε το και τα συμπεράσματα δικά σας, για το κατά πόσο είναι αλήθεια:

ΩΜΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ “ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΡΤΗ”-ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΠΟΜΕΝΟ “ΕΡΓΟ” ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

alvanoi-prokliseis1

Αδιάφορη η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το ότι ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας στο Βελιγράδι συμπεριελάμβανε… Κέρκυρα, Ηπειρο και Δ. Μακεδονία!
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Εμβρόντητοι έχουμε μείνει. Δεν ενόχλησε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας που οδήγησε στη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας – Αλβανίας την περασμένη εβδομάδα στο Βελιγράδι; Μας είναι παντελώς αδιάφορη η αντίδραση της γερμανόδουλης σερβικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία έφτασε σε τέτοιο βαθμό γελοιότητας, ώστε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα, Στεφάνοβιτς, να δηλώσει ότι… «Η Αλβανία δεν είναι αρκετά ώριμη ώστε να ενταχθεί στην ΕΕ»!!! Ναι, ο υπουργός… Εσωτερικών, όχι Εξωτερικών! Κανενός είδους αγωνία δεν έχουμε αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι την Τετάρτη η επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στο Βελιγράδι, η πρώτη ύστερα από 70 χρόνια στις σχέσεις των δύο χωρών. Είμαστε όμως εξοργισμένοι με το γεγονός πως καθόλου δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από το ότι ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας που πέταγαν οι Αλβανοί στο στάδιο της Παρτιζάν, στο Βελιγράδι, περιελάμβανε και την… Κέρκυρα, την Ηπειρο και το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας!!! Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχουν σε αυτήν τη φάση κάνει σκοπό της ζωής τους να βρουν τους 180 βουλευτές που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στην εξουσία, ψηφίζοντας όποιον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνουν, αλλά μήπως θα έπρεπε να τους νοιάζει λιγάκι και αν οι Αλβανοί ονειρεύονται να αρπάξουν την Κέρκυρα, την Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΒΟΥΙΞΕ Η ΑΡΤΑ ΓΙΑ “ΘΗΣΑΥΡΟ-ΜΑΜΟΥΘ ΑΝΩ ΤΩΝ 7.000.000 ΕΥΡΩ” – ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ Η ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ; (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

thisayros

“Τεράστιος θησαυρός-μπαούλο με ΛΙΡΕΣ εντοπίστηκε τυχαία εντός του οικισμού Γραμμένιτσας – Άρτας μετά από χωματουργικές εργασίες γκρεμίσματος μιας παλαιάς αποθήκης…” είχαν καταγγείλει στο “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” αναγνώστες πριν λίγες μέρες
thisauros1
Σας υπενθυμίζουμε τη καταγγελία που άναψε “φωτιές” :
“ΒΡΗΚΑΝ τεράστιο Θησαυρό-Μπαούλο με ΛΙΡΕΣ σε χωριό της Άρτας”. Πρόκειται για θησαυρό των Εβραίων ή των Κομμουνιστών; (Αποκλειστικές ΦΩΤΟ)

ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ Η ΜΙΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Ο “ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ” ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥ Γ.ΣΓΟΥΡΟΥ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ&ΒΙΝΤΕΟ MAKELEIO.GR) – (ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

VARI

Από τις αρχές Ιανουρίου 2014 λειτουργεί στους Αμπελόκηπους γυμναστήριο Άρσης Βαρών “Cross fit – Cross Garage” , επί της Λεωφόρου Μεσογείων 43 στο ισόγειο. Ιδιοκτήτης φέρεται να είναι κάποιος ονόματι Αντώνης Βαλσαμάκης.
Η λειτουργία του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, το οποίο στελεχώνεται από γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της άρσης βαρών, προκαλεί ηχητικές εκπομπές και κτυπογενείς θορύβους, προκαλώντας οχλήσεις στους παρακείμενους περιοίκους, επαγγελματίες και εργαζομένους. Οι δονήσεις που προκαλούνται από την αδιάλειπτη χρήση των οργάνων εκγύμνασης των αθλούμενων στην άρση βαρών είναι τέτοιες που συνταράσσουν τα επαγγελματικά γραφεία στο παρακείμενο Μέγαρο επί της Λ. Μεσογείων, αρ. 41, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία τους.
mayrolaxaki
Αργυρώ Μαρολαχάκη, Προισταμένη Διεύθυνσης
Την 7/02/2014 Επαγγελματίες & Εργαζόμενοι του Μεγάρου επί της Λ. Μεσογείων, αρ. 41 προσέφυγαν με Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία – Αναφορά – Πρόσκληση προς το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής (Αργυρώ Μαρολαχάκη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης), συγκοινοποιώντας στον πρώην Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Σγουρό, με την οποία ενημερώνουν ότι «Η Διεύθυνση του Γυμναστηρίου αρνείται να λάβει τα μέτρα επαρκούς ηχομόνωσης» και ότι «οι περίοικοι επαγγελματίες έχουν ενημερώσει….τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να προβούν στα δέοντα». Επιπλέον αναφέρεται ότι: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το ότι μέχρι σήμερα ουδεμία αρμόδια υπηρεσία ενήργησε για τη διασταύρωση των ανωτέρω (καταγγελλόμενων), ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα».
Προς μεγάλη μας έκπληξη το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, επιδείκνυε απροθυμία για ουσιαστικό έλεγχο των καταγγελλόμενων, και εμφανώς κωλυσιεργούσε (και συνεχίζει) με άστοχες ενέργειες (π.χ. παραπέμποντας αναρμοδίως την καταγγελία για ηχορρύπανση στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η οποία και εξέδωσε την υπ’ αρίθμ. πρωτ. 42279/10/03/2014 απόφασή της στην οποία και αναφέρεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν είναι αρμόδια για τα ιδιωτικά γυμναστήρια).
Απαιτήθηκαν και ακολούθησαν πλείστες καταγγελίες από τους περιοίκους και ενεργοποίηση δικηγόρων προκειμένου να «συγκινηθεί» η Διεύθυνση Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα η Διευθύντρια κα Αργυρώ Μαρολαχάκη προκειμένου να διερευνήσει τις σχετικές καταγγελίες, ως υποχρεούται.
Εν τέλει, το Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των περιοίκων εξέδωσε μετά από επιτόπιους ελέγχους, τις κάτωθι πράξεις:
1) υπ’ αρίθμ. 2628/110 Φύλλο Υγειονομικού Ελέγχου,
2) υπ’ αρίθμ. πρωτ. 7479/375 απόφαση του Τμήματος.
Σύμφωνα με τους ανωτέρω ελέγχους διακριβώθηκε ηχορρύπανση και με τις εντεύθεν εκδοθείσες πράξεις απαιτείται «λήψη μέτρων ηχοαπομόνωσης του γυμναστηρίου». Φυσικά η Διεύθυνση του Γυμναστηρίου Άρσης Βαρών αρνείται να συμμορφωθεί και να προχωρήσει στις αναγκαίες εργασίες για την εξασφάλιση της ηχοαπομόνωσης. Από πού άραγε αντλεί τη δύναμη να αδιαφορεί για τη νομιμότητα?
Παρά ταύτα, δυστυχώς, ούτε η κ. Μαρολαχάκη αλλά περιέργως ούτε ο Περιφερειάρχης κ. Ιωάννης Σγουρός, στον οποίο και είχαν συγκοινοποιηθεί οι καταγγελίες, αλλά και τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν προχώρησαν σε οποιαδήποτε ουσιαστική ενέργεια αποκατάστασης της νομιμότητας. Μετά από έντονες οχλήσεις διακρίβωσαν μεν την παρανομία, χωρίς δε να λαμβάνουν ουσιαστικές κυρώσεις, επιτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο την συνέχιση της λειτουργίας του γυμναστηρίου, παρά την έλλειψη μέτρων ηχοαπομόνωσης.
Παράλληλα, την 5/06/2014 οι Επαγγελματίες και Εργαζόμενοι του Μεγάρου Λ. Μεσογείων 41 επιδίδουν εκ νέου εξώδικο στο Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής το οποίο, μεταξύ άλλων, διαμαρτύρονται ότι: «παρ’ όλο που σας κοινοποιήθηκε το υπ’ αρίθμ. 2828/110/19-03-2014 έγγραφο του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου που διακρίβωσε ηχορρύπανση ΔΕΝ ΠΡΟΒΗΚΑΤΕ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ».
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, την 3/07/2014, δηλαδή ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ μετά την αρχική καταγγελία, και με αριθμ. πρωτ. 1324409 (αναρτητέα στο διαδίκτυο) εκδόθηκε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής περί «προσωρινής διακοπής λειτουργίας του Ιδιωτικού Γυμναστηρίου Ιδιοκτησίας κ. Βαλσαμάκη Αντωνίου που βρίσκεται επί της Λ. Μεσογείων 43 στο Δήμο Αθηναίων», την οποία υπογράφει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχαήλ – Άγγελος Βουράκης. Σε αυτή την απόφαση θα έπρεπε να επιβάλλεται και η σφράγιση του γυμναστηρίου. Δεν το έπραξαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το έπρατταν. Γιατί άραγε αυτή η διαφοροποίηση;;
Το γυμναστήριο ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ (!!), συνεχίζοντας προκλητικά την λειτουργία του παρά το γεγονός ότι έχει ανακληθεί η άδειά του. [Και γιατί να μην το κάνει, αφού η αρμόδια υπηρεσία δεν το σφραγίζει;] Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες των καταγγελλόντων και των συνηγόρων τους, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, αρνείται να δώσει πειστικές εξηγήσεις, παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί για την ακώλυτη λειτουργία της επιχείρησης.
Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι δημιουργούνται απορίες για τον τρόπο κατά τον οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες αρνούνται να συμμετάσχουν στην έρευνα των καταγγελλομένων ή αφού έλαβαν μέρος ξαφνικά αποποιούνται ευθυνών. [Μήπως δέχθηκαν «πιέσεις»; Από ποιους;]
Συγκεκριμένα, το Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου προχώρησε την 29/08/2014 στην έκδοση του υπ’ αρίθμ. πρωτ. 11543/467 εγγράφου στο οποίο, και παρά το γεγονός ότι έχει δις επιβεβαιώσει με ελέγχους ότι υπάρχει πρόβλημα ηχοαπομόνωσης στο γυμναστήριο, πλέον κρίνει ότι «τα μέτρα αυτά (ηχοαπομόνωσης) άπτονται τεχνικής φύσεως, που η Υπηρεσία μας δεν είναι αρμόδια να τα θέσει…».
Αξίζει να αναφερθεί επιπρόσθετα ότι την 23/07/2014 κατατέθηκε ακόμα μία καταγγελία από τους επαγγελματίες και εργαζομένους του Μεγάρου επί της Λ. Μεσογείων, αρ. 41, στην Πολεοδομία. Κατόπιν του από 6/10/2014 ελέγχου, εκδόθηκε από την Γεν. Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής/Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών η υπ’ αρίθμ. πρωτ. 12656/14 έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής, στην οποία και βεβαιώνεται πλήθος αυθαίρετων κατασκευών εντός του γυμναστηρίου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη έκθεση αυτοψίας έχει συγκοινοποιηθεί μεταξύ άλλων και στην κα Μαρολαχάκη.
 Κατόπιν αυτών εύλογα δημιουργείται το ερώτημα γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει προχωρήσει έως σήμερα σε σφράγιση της επιχείρησης;; Γιατί δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία στο συγκεκριμένο γυμναστήριο; Γιατί επιτρέπει την παράνομη λειτουργία του έως και σήμερα;
Αντί της σφράγισης αποφασίστηκε την 8/10/2014 να ελεγχθεί εκ νέου το γυμναστήριο. Για την κ. Μαρολαχάκη δεν αρκούσαν οι μετρήσεις του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου.(;) Επιπλέον, δεν ήταν αρκετή η πιστοποίηση από τις Αστυνομικές Αρχές ότι η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί παρά το γεγονός ότι έχει ανακληθεί η άδειά της(!!!)(;)
 Θεώρησε αντιθέτως ότι έγκυρη και πιστοποιημένη μέθοδο τον ΕΞ’ ΑΚΟΗΣ έλεγχο(!!!).
Πράγματι την 8/10/2014 πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην επιχείρηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο έλεγχος ορίστηκε να γίνει σε τακτική ημερομηνία και ώρα και μάλιστα στις 8:30 π.μ.(!!) Το προηγούμενο βράδυ είχαν μεταφερθεί τα βαρέα όργανα εκγύμνασης των αρσιβαριστών. Αφέθηκαν μόνον τα ελαφριά βάρη (5kg αλτήρες) για να πραγματοποιηθεί η αυτοψία. Ο εμπαιγμός σε όλο το μεγαλείο του. Ακόμη όμως και με αυτά προκαλούνται δονήσεις και θόρυβοι!.
Περιττό να αναφερθεί πως οι αυτόπτες μάρτυρες, όσο και η Επιτροπή επιβεβαίωσαν προφορικά ότι οι ήχοι από το γυμναστήριο ακούγονταν ακόμα και στον τέταρτο όροφο των παρακείμενων πολυκατοικιών. Θα προκαλούσε μεγάλη εντύπωση κάποια αντίθετη διατύπωση στην περιγραφή των περιστατικών του ελέγχου. Αναμένουμε την έκδοση της απόφασης της επιτροπής ελπίζοντας να επιβεβαιώσουν τα διαδραματιζόμενα που μπορούν να επιβεβαιωθούν με μάρτυρες. Εξάλλου, η αυτοψία έγινε παρουσία των συνηγόρων των καταγγελλόντων, προς διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
 Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι:
Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σε όλους τους ελέγχους παρίσταται από την πλευρά του γυμναστηρίου κατά την διάρκεια της αυτοψίας και ο Έλληνας πρωταθλητής άρσης βαρών, κ.Κώστας Παπαδόπουλος. Εμφανίζεται ακόμα και στην σελίδα στο facebook του γυμναστηρίου ως στέλεχος της επιχείρησης (αν όχι ο πραγματικός αφανής ιδιοκτήτης). Ισχυρίζεται, επίσης ότι είναι ο οδηγός – σωματοφύλακας του κ. Σγουρού και εργάζεται στην περιφέρεια. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί διαφορετικά το γεγονός:
Εθεάθη, από περιοίκους της περιοχής, κατά τον έλεγχο του γυμναστηρίου στις 8/10/2104 από την επιτροπή της Περιφέρειας με το γκρι AUDI Α4, αυτοκίνητο με αριθμό πινακίδων ΙΖΥ – 2679, το οποίο ανήκει στον πρώην Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Σγουρό!!!
Είναι δυνατόν, ο κ. Παπαδόπουλος να εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος για την Περιφέρεια και παράλληλα, να διατηρεί γυμναστήριο, το οποίο μάλιστα εποπτεύεται από αυτήν;
 Είναι αλήθεια ότι «φορτώθηκαν» τα βάρη από τον κ. Παπαδόπουλο στο αυτοκίνητο του κ.Ιωάννη Σγουρού το προηγούμενο βράδυ του ελέγχου – αυτοψίας της Επιτροπής για να αποκρυφθούν;;
Είναι σαφές πως εν προκειμένω καταπατώνται οι διατάξεις του Π.Δ. 219/2006 και του της Αρίθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.21/33565 Υπουργικής Απόφασης, τίθεται δε θέμα διαφάνειας για την Υπηρεσία. Για ευνόητους λόγους πλέον…
 Γεννώνται ερωτήματα:
1. Γιατί δεν έχει σφραγισθεί το γυμναστήριο, όταν η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι παρά την ανάκληση της αδείας συνεχίζει ακώλυτα την λειτουργία του;
2. Γιατί σε άλλες περιπτώσεις γυμναστηρίων, όπως μπορεί ο οποιοδήποτε να δει στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, σφραγίστηκαν αντίστοιχες επιχειρήσεις ακόμη και μετά από έκτακτο έλεγχο;
3. Γιατί δεν γίνεται έκτακτος έλεγχος – αυτοψία στο γυμναστήριο, αλλά πάντοτε προκαθορίζεται;
4. Τι σχέση έχει με το γυμναστήριο ο Αρσιβαρίστας Κώστας Παπαδόπουλος; Είναι υπάλληλος της Περιφέρειας; Είναι οδηγός του πρώην Περιφερειάρχη Ιωάννη Σγουρού;
5. Ποιος θα προστατεύσει τους καταγγέλλοντες από την όχληση αλλά και από τις απειλές για άσκηση βίας εις βάρος τους;
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΜΑΚELEIO.GR”: