Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑΑΘΗΝΑ 27-10-2014.

Το Γένος των Ηρώων δεν δέχεται τελεσίγραφα και μοιρασιές γης και ψυχών. Η Αληθινή Ελλάς κάμει εκείνο που έπραξε το πρωί τής 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Εθνάρχης Ιωάννης Μεταξάς. Λέει τα επιβλητικά Όχι στις απαιτήσεις των βαρβάρων «δυνατών» και συντρίβει το θράσος τους, όπως έκαμε η Ελλάς τής 4ης Αυγούστου και τής Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας.

Η δύναμη τού Έθνους μας βρίσκεται στην ψυχή και το ήθος πρωτίστως. Εκείθε, στα κατάβαθα τού ανθρώπου, στις Αξίες και τις Παραδόσεις του, εστιάζεται η ανάπτυξη τής Φυλής μας και από εκεί πάλι, όταν απουσιάζει η πηγή τής δυνάμεώς μας, ξεκινούνε οι κρίσεις. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που είπαμε το Όχι στην ένοπλη εισβολή τού εχθρού τότε, αυτός κι ο λόγος που είπανε το ναι στην τοκογλυφική εισβολή στις μέρες μας.

Είπαμε το Όχι, γιατί λειτουργήσαμε ως Έθνος, ως ένα και αδιαίρετο Σώμα Ελλήνων. Είπανε το ναι, γιατί λειτουργήσανε οι γραικύλοι πολιτικάντηδες φιμώνοντας τον ελληνικό λαό. Η Ελλάς τού Ιωάννη Μεταξά ήταν Κράτος Ελλήνων, Κράτος Εθνικό με Ελληνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό και Όραμα. Η Ελλάς των επαγγελματιών πολιτικών είναι προτεκτοράτο που υπηρετεί και εξυπηρετεί τούς απογόνους των ίδιων εισβολέων και τούς σχεδιασμούς τους με άλλο ιδεολογικό περίβλημα αλλά τον ίδιο νεοταξικό παγκοσμιοποιητικό σκοπό.

Η Ελλάς τού Ιωάννη Μεταξά γνώριζε τις εχθρικές επιδιώξεις εγκαίρως, έχοντας τα αντανακλαστικά και τις επαφές της σε εγρήγορση προς πάσα κατεύθυνση. Γνώριζε επαρκώς την γεωπολιτική πραγματικότητα και τούς πρέποντες γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς. Ο Ιωάννης Μεταξάς γνώριζε πως τα εγκλήματα δεν έχουν ιδεολογία, πως τα στρατόπεδα των δυνατών έχουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω απ’ όλα και πως η Ελλάς έχει απόλυτο δικαίωμα να διασφαλίσει την ασφάλεια τού ελληνικού λαού και την επαυξημένη εθνικής της κυριαρχία.

Αυτή λοιπόν η Ελλάς κέρδισε το δικαίωμα στην εθνική της ταυτότητα με το Αίμα και το Ξίφος της. Τίμησε τούς Τρανούς Προγόνους της με την καταγραφή στην Αιωνιότητα τής δικής της μεγαλοσύνης στο Στρατιωτικό Πεδίο τής Τιμής, δίπλα στα μεγάλα αναστήματα τής Φυλής μας. Πρόταξε το νέο Μολών Λαβέ στις δικές της Θερμοπύλες στην Κλεισούρα, στην Κορυτσά, σε ολάκερη την προσωρινά αλβανοκρατούμενη μα αιώνια ελληνική Βόρειο Ήπειρο, την Βόρειο Ήπειρο που καταπρόδωσαν οι δήθεν σύμμαχοι και οι πολιτικάντηδες που υπηρετούν πάντα τον ξένο παράγοντα, είτε ως τοκογλύφο είτε ως λαθρομετανάστη και πάντα ως κουμάντο.

Η Ελλάς έχει πρώτο και καλύτερο σύμμαχο τον Έλληνα. Φτιάχνει ισχυρό κράτος σμιλευμένο επάνω στον Εργάτη, τον Νεολαίο και τον Πολεμιστή τού Ελληνισμού. Διοικεί τον εαυτό της, εργάζεται, εξοπλίζεται, πολεμά και νικά. Η Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάς τού Ιωάννη Μεταξά σηκώθηκε η ίδια στο επίπεδο τής Μεγάλης Δυνάμεως. Ελλείψει τού ψευτορωμέϊκου, με απόλυτο σεβασμό στις διεθνείς σχέσεις, ο Εθνικοκοινωνιστής Εθνάρχης Μεταξάς έθεσε πάνω από ιδεολογίες και ισχυρούς, το άβατο τής Ελληνικής Γης και το μέλλον των Ελλήνων. Και θριάμβευσε έως την στιγμή που κάποιοι γνωστοί πρακτορίσκοι τού στέρησαν τη ζωή…

Λέγουν κάποιοι ψευτοδημοκράτες πως το έπος τής Βορείου Ηπείρου ο Μεταξάς δεν το έκανε μόνος του. Φυσικά και δεν το έκανε μόνος του. Είχε άξιο συμπαραστάτη του έναν ολάκερο λαό που δεν ήταν αγελαία μάζα και ραγιάδες, αλλά λαός με αξίες που πολεμούσε για την σημαία του, για τα παιδιά του, για την μία ελληνική πέτρα που δεν τολμούσε ξένος ούτε τα μάτια του να ρίξει πάνω της. Ενώ στις κατοπινές μέρες τής αστικής «δημοκρατίας» έγινε αξία ο εφήμερος διορισμός κάτω από ξένο ήλιο. Το ρουσφέτι, το δάνειο, η ανοχή στην κλεμμένη χλιδή και η γη χάρισμα στους ψευτοπεριούσιους ισχυρούς. Αλλά αυτή δεν είναι Ελλάδα, είναι ψευτορωμέϊκο.

Τα Όχι λοιπόν τα λένε Μεταξάδες και Ανδρείοι Έλληνες κι όχι προδότες βουλευτάδες και σκυφτοί γραικύλοι. Τα Όχι τα λένε Στρατιώτες τής Ελληνικής Φυλής κι όχι αστράτευτοι κηφήνες. Αλλά ο Τόπος τούτος, η Ελληνική Γη τού Φωτός εξακολουθεί να βγάζει Ανδρείους Έλληνες, φτάνει να ρίξει στα τάρταρα τούς Εφιάλτες και τούς σφουγκοκωλάριους.

Παιδιά τής Ελλάδος παιδιά, όπως τραγουδούσε η Μεγάλη Σοφία Βέμπο, στις επάλξεις και πάλι. Ο Πέλεκυς τής 4ης Αυγούστου είναι πάλι μπροστά στη μάχη. Δόξα και Τιμή στον Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά και ολάκερη την Ηρωική Γενιά τού Σαράντα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
  

Συμμετοχή Φραγκουδάκη-Δραγώνα σε τουρκικό συνέδριο για τη Θράκη


Oι καθηγήτριες Άννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα έκριναν σκόπιμο να παραστούν σε τουρκικό συνέδριο, στην οργανωτική επιτροπή του οποίου συμμετέχουν εκπρόσωποι«Γκρίζων Λύκων»Oι καθηγήτριες Άννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα έκριναν σκόπιμο να συμμετάσχουν σε συνέδριο για την Θράκη που οργανώθηκε από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς της Τουρκίας.
Σε μια ακόμα προσπάθεια διεθνοποίησης και προβολής των διεκδικήσεών της στη Θράκη, η Τουρκία διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη διεθνές συνέδριο με τίτλο «Η Δυτική Θράκη από το χθες στο σήμερα».

Μια τουρκική ερμηνεία της κρίσης στην Κυπριακή ΑΟΖ


Μια τουρκική ερμηνεία της κρίσης στην Κυπριακή ΑΟΖΑναγκαίο βήμα χαρακτήρισε την έρευνα της Τουρκίας στα ανοιχτά της `νοτίου Κύπρου` με την συνοδεία πολεμικών πλοίων ο Βολκάν Σεβκέτ Εντιγκέρ, Πρόεδρος του τμήματος Σχολής Μηχανικών Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Καντίρ Χας στην Κωνσταντινούπολη
Ο Εντιγκέρ υποστήριξε ότι οι υδρογονάνθρακες στα ανοιχτά της `νοτίου Κύπρου` μπορούν να εξορυχθούν μόνο έπειτα από συμφωνία με τα ενδιαφερόμενα κράτη. Σύμφωνα με τον ίδιο η εμπλοκή της Ρωσίας στο θέμα αυξάνει τον κίνδυνο για την σταθερότητα στην περιοχή.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ πληρώνει για να έχουν δρόμους στην Αλβανία και αυτοί κάνουν όνειρα για «μεγκάλο αλμπάνια»


alba4
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ πληρώνει για να έχουν δρόμους στην Αλβανία και αυτοί κάνουν σκέψεις και όνειρα…
(χωρίς να μπορούν) να μας γ@μήσουν και από πάνω, με «λάβαρο» τη σημαία του «μεγαλοϊδεατισμού» στην οποία συμπεριέλαβαν την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα. Τελικά ποιος είναι ο υπαίτιος;

Το αληθινό πρόσωπο του Πάπα Φραγκίσκου και η σχέση του με τον αριθμό του θηρίου! > ΒΙΝΤΕΟ
Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταδεικνύει ένα εντελώς άλλο προφίλ από αυτό του φιλάνθρωπου και ευαίσθητου Πάπα Φραγκίσκου που προβάλλουν τα μίντια. Το Βατικανό, σύμφωνα με το pentapostagma.gr, ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί το εν λόγω βίντεο έχει προκαλέσει σάλο στην καθολική εκκλησία, πλήττοντας κατά πολύ τη δημόσια εικόνα του προκαθημένου της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό, στη δεκαετία του ’70 ο Πατέρας Jorge Bergoglio είχε δύο επιλογές: Να σταθεί απέναντι από τους Αργεντινούς στρατιωτικούς νεοναζί που «εξαφάνισαν» χιλιάδες κόσμου, μεταξύ αυτών και ιερείς, ή να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να εξασφαλίσει την καριέρα του.
Όπως και πολλοί άλλοι ηγέτες της εκκλησίας, ο πάπας Φραγκίσκος ακολούθησε τον σίγουρο και «ασφαλή» δρόμο για να αναλάβει την εξουσία… Μάλιστα, λέγεται ότι ο Bergoglio, ο οποίος ήταν επικεφαλής τωνΙησουϊτών στο Μπουένος Άιρες κατά τη διάρκεια του «βρώμικου πολέμου» της Αργεντινής, είχε την τάση, περισσότερο από οτιδήποτε, να δείχνει προσοχή στη γραφειοκρατική άνοδο του μέσα στην Εκκλησία… Και όχι μόνο αυτό, αλλά, σύμφωνα με το βίντεο, ο Πάπας Φραγκίσκος φαίνεται να έχει σχέση ακόμα και με την επικράτηση του 666! Αλήθεια ή ψέμματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πάπας και οι παρατρεχάμενοι του κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαφανίσουν αυτό το βίντεο και να αποκαταστήσουν το «πληγωμένο» δημόσιο προφίλ του «Πάπα των φτωχών»…

pentapostagma

Παυλόπουλος: Μη διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος


Παυλόπουλος: Μη διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος
Τη διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος όρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος ως ένα από τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν για την έξοδο από την κρίση. Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός βγαίνει έτσι εκτός κυβερνητικής γραμμής στο θέμα του χρέους, αν και προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση του Αντώνη Σαμαρά από αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΗΝΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Μια λαξευτή εκκλησία που οι Τούρκοι την έχουν ονομάσει, Çanli Kilise, δηλαδή η «Εκκλησία της Καμπάνας» στην περιοχή Άκσαραι της Καππαδοκίας, κοντά στην πόλη Νίγδη, έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον αλλά και δέος από τους Τούρκους μελετητές και ερευνητές, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και οι αρμόδιοι του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού που αντιλήφτηκαν την μεγάλη αξία της εκκλησίας από πολιτιστικής και θρησκευτικής πλευράς.
Όπως αναφέρει σε ένα πολύ ενδεικτικό της άρθρο η τουρκική εφημερίδα Sabah, η Εκκλησία της Καμπάνας έχει χαρακτηριστεί «Bir Hazine», δηλαδή, «Ένας Θησαυρός» εξ’ αιτίας των πολλών σκηνωμάτων που έχουν ανεβρεθεί σε διάφορα μέρη της λαξευτής εκκλησίας και τα οποία ανάγονται πριν από αιώνες και είναι σκηνώματα χριστιανών που θαφτήκαν εκεί την περίοδο που λειτουργούσε η εκκλησία και άκμαζε ο χριστιανισμός στην αγιοτόκο Καππαδοκία.

«Να θωρακίσουμε τα προσωπικά δεδομένα»


σχόλιο ID-ont: Άντε πάλι τα ίδια! Θα προστατέψουμε τα προσωπικά μας δεδομένα εάν χρησιμοποιήσουμε Κάρτα του Πολίτη! Εάν διαλέξουμε εμείς εταιρεία που θα μας την εκδώσει και δεν την εκδώσει ένας ενιαίος φορέας για όλους τους Ευρωπαίους! Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, μας δουλεύουν κανονικά, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε; Τόσα χρόνια έχουν περάσει, έχουμε αποδείξει με κάθε τρόπο ότι οι Ηλεκτρονικές Ταυτότητες είναι μη ασφαλή συστήματα (http://id-ont.blogspot.gr/2011/04/blog-post_11.html), κι όμως αυτοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το χαβά τους. Προχωράνε ακάθεκτοι συμφωνα με τον σχεδιασμό τους.  
Κι αυτός ο παραλληλισμός που κάνει η εφημερίδα του Κάι Ράνενμπεργκ με τον Σνόουντεν, πως να το πούμε, καμμία σχέση! Το γεγονός και μόνο ότι κατέχει την έδρα της Deutsche Telekom σε Γερμανικό Πανεπιστήμιο, καθιστά τα λεγόμενά του "πλήρως αξιόπιστα" και "απόλυτα επιστημονικά"...

1940:Αφήγημα του Ταξιάρχου ε.α. Ευσταθίου ή τέως Τζουτζούλη Ηλία από το χωριό Σκληρού Μεσσηνίας για Δημήτριο Μπουγά του Γεωργίου.


Αξέχαστες και πικρές αναμνήσεις από την πολεμικήν περίοδον Οκτωβρίου του 1940 έως και Αυγούστου 1949.
Το κλέφτικο και θλιβερό τραγούδι του συγχωριανού και αρίστου σκοπευτού των φονικών πολυβόλων της Διμοιρίας μου, Μπουγά Δημητρίου του Γεωργίου, που όμοιαζε περισσότερο με μοιρολόγι παρά με τραγούδι και επαληθεύει μετά πάροδον δύο περίπου μηνών, προς δόξαν και αιωνίαν μνήμην του ήρωα και προς πίκραν και λύπην δικήν μου που τον έχασα για πάντα.
Η έναρξη του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου, μας ηύρεν επάνω εις το ύψωμα ΜΟΚΡΑ της Ελληνο-Βουλγαρικής παραμεθορίου περιοχής Σιδηροκάστρου Μακεδονίας, τόσον εμένα, όσον και των κατώθι οπλιτών της Διμοιρίας μου: α) του συγχωριανού μου Μπουγά Δημητρίου, β) Δεκανέα Αβδάλλα Θεοδώρου από το χωριό Μπελούσι της Ολυμπίας, γ) του στρατιώτη Ρέππα από το χωριό Φανάρι Ολυμπίας, δ) του στρατιώτη Λυμπερόπουλου Αναστάσιου από το χωριό Δραγώγι Ολυμπίας και ε) του στρατιώτη και μετέπειτα ήρωα Θωμόπουλου Αναστασίου από την Αμπελιώνα Μεσσηνίας.

Αμφίπολη:Επιλέχθηκε η ημέρα της εθνικής επετείου για τις μεγάλες ανακοινώσεις

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο της Αμφίπολης, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερη ανυπομονησία αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση, την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 16:00, όταν οι αρχαιολόγοι θα δώσουν και τη λύση στο μυστήριο για τον «ένοικο» του μεγαλοπρεπούς ταφικού μνημείου.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γινόταν νωρίτερα αλλά το γεγονός πως οι εργασίες διακόπηκαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, καθυστέρησαν την ενημέρωση. Τα τελευταία ευρήματα πυροδότησαν νέα σενάρια για το ποιο είναι πραγματικά το «μυστήριο» της Αμφίπολης.

Η βυζαντινολόγος, Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, σε σύντομο μελέτημά της με τίτλο «Εικασίες Βεργίνα-Αμφίπολη», αναρωτήθηκε εάν ο Μέγας Αλέξανδρος έχει ταφεί με τον πατέρα του, Φίλιππο Β’ στους τάφους της Βεργίνας.

Στο μεταξύ, η επιλογή της ημερομηνίας αλλά και της ώρας για την επίσημη ενημέρωση έχει καλλιεργήσει σημαντικές προσδοκίες, εξίσου μεγάλες με τον «ένοικο» του σπουδαίου ταφικού μνημείου που θα γνωστοποιηθεί πιθανότατα την ημέρα της εθνικής επετείου. 

Εκτιμήσεις αναφέρουν πως η επιλογή της ημέρας μόνο τυχαία δεν λογίζεται και επιφυλάσσει μία σημαντική αποκάλυψη, ιδιαίτερα σημαντική για το έθνος.

ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Καμπάνες και από τον Παυλόπουλο προς Σαμαρά – Χαρδούβελη…Το διέλυσαν το μαγαζιolympia

Μιλώντας στον Τ/Σ SBC και στην εκπομπή του έγκριτου Βασίλη Ταλαμάγκα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ανάγκη κατάργησης της αντικειμενικής ποινικής ευθύνης για χρέη προς το Δημόσιο, επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Είναι απορίας άξιον πως η Κυβέρνηση δεν άδραξε την ευκαιρία σήμερα στη Βουλή, αφού ούτως ή άλλως γινόταν λόγος για τις οφειλές προς το Δημόσιο, να καταργήσει την μεσαιωνικού τύπου ρύθμιση του άρθρου 3 παρ. 1 του ν. 3943/2011 –πρόκειται για την αλήστου μνήμης ρύθμιση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου- που καθιερώνει πρωτοφανή αντικειμενική ευθύνη για χρέη προς το Δημόσιο. Δηλαδή καθιστά εγκληματία και οδηγεί στη φυλακή ακόμη και τον φτωχό που δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο χωρίς καμία υπαιτιότητα από την πλευρά του».
Ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε ότι εδώ και ένα χρόνο (Νοέμβριος 2013), ήδη από την τότε σύνοδο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έχει θέσει το θέμα. Επισήμανε δε ότι υπάρχει σχετική δέσμευση της Κυβέρνησης η οποία όμως μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει γίνει πράξη. Εκείνο όμως που είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν η τελευταία επισήμανση του Προκόπη Παυλόπουλου: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είναι δυνατόν να τίθεται υπό την κρίσιν της Τρόικας η κατάργηση αυτής της μεσαιωνικού τύπου διάταξης της Κυβέρνησης Παπανδρέου με υπουργό τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί η Τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να αναμιγνύεται σε τέτοιες ποινικές ρυθμίσεις, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο είναι ευθέως αντίθετο προς το ευρωπαϊκό δίκαιο και προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Μπορεί να τα είπε με ευγένεια αλλά όλοι καταλάβαμε τι είπε. Το κατάλαβαν στο Μαξίμου; Μάλλον όχι γιατί περί άλλα τυρβάζουν. Εξ ού και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Στο ΜΠΟΜΠΟΛΙΣΤΑΝ και η ΔΕΗ…να σου στείλουμε και τα παιδιά μας Γιώργο ;


basikos_metoxos_ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ

netakias

Ολα τα έχει ο Μπόμπολας και…όλους

ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΣΩΤΗΡΕΣ” ΜΑΣ

ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ;

ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ;  Μονο ενας Μπομπολας…Μωρεας αε…πληρωνεται. Οι βουλευτες που το καταπίνουν, προς Θεού, δεν χρηματιζονται με εμφανίσεις στο Mega.

Διαβάστε το σημερινό δημοσίευμα της

Εφημερίδας των Συντακτών

basikos_metoxos_ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ

Μονο ενας Μπομπολας…Μωρεας αε…πληρωνεται. Οι βουλευτες που το καταπίνουν, προς Θεού, δεν χρηματιζονται με εμφανίσεις στο Mega.αποζημιωσεις καθυστερησεων….!

Ποσες Ελλαδες ειπαμε υπαρχουν ;
Η Μεγκαλη Ελλαδα και η αλλη η τιποτενια.
Δημηρης Καμμενος
ΠΠ

EXOYN ΒΑΛΘΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…


Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!!!
Απίθανα πράγματα συμβαίνουν με την κυβέρνηση. Ενώ μας διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει θέμα με την πρώτη κατοικία και τους πλειστηριασμούς, τελικά στον «αέρα» βρίσκεται η προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τον Δεκέμβριο του…
2014 καθώς δεν έχει ακόμα ρυθμιστεί το ζήτημα της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών, όπως προκύπτει από την απάντηση του  Γίρκι Κατάινεν, αντιπροέδρου της Κομισιόν, σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.

Διάλυση του κοινωνικού ιστού, αποχαύνωση του λαού με τον “καθημερινό βομβαρδισμό”Έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ‘Ελληνες Ορθόδοξοι;

Αν αυτό το ερώτημα το έκανε κάποιος πριν από τρεις περίπου δεκαετίες, θα τον κοιτούσαν παράξενα μη αντιλαμβανόμενοι τι εννοεί και κάποιοι ίσως να τον θεωρούσαν και… φρενοβλαβή. Από τότε φαίνεται πως πέρασαν πολλοί «αιώνες».Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Από τότε που εκείνος ο περίφημος τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο πολύς Χένρι, (που φαίνεται πως… ξέχασε να αποδημήσει εις Κύριον όπου θέλει δεν θέλει κάποτε θα δώσει απολογισμό των έργων του), είχε δηλώσει πως θα πρέπει να εξαφανίσουμε τις ελληνικές πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες, άρχισε να εφαρμόζεται ένα μεγάλο σχέδιο αποταύτισης μας που την αποκορύφωση του την βλέπουμε σήμερα. Το σχέδιο αυτό κλήθηκαν να το υλοποιήσουν μιας σειρά απο πολιτικούς προδότες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν βρει σαν πολύτιμο στήριγμα και σύμμαχο στις προδοτικές τους επιλογές και την επίσημη εκκλησιαστική ιεραρχία, (βλέπε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Παιδείας κ Λομβέρδου και νομικού υποστηριχτή της διαβολικής και παράνομης σε πολλές χώρες αίρεσης των Scientology, ότι η πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία βασίζουν μαζί σε πλήρη σύμπνοια στην …ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας).

Για «συνετή έξοδο» από το Μνημόνιο μιλάει τώρα ο πρωθυπουργός


«Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος, για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα».
Το παραπάνω ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, η οποία γίνεται στη σκιά της αναταραχής των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Μετά τις πιέσεις των δανειστών και των αγορών, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ευελπιστεί πλέον να πετύχει από τους εταίρους τής Ε.Ε. μια συμφωνία μετάβασης από το Μνημόνιο σε ένα νέο πλαίσιο προσαρμογής.

Το πιο αρχαίο CD – ROM! "Διάβασαν" 4.000 χρόνια μετά τον Δίσκο της Φαιστού – Πάνω του είναι γραμμένη μια προσευχή!


Χιλιαδες χρονια πριν την ανακαλυψη των CD οι αρχαίοι φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν πήλινους δίσκους για να «αποθηκεύουν» πληροφορίες.
Τώρα, ένας ειδικός αποκαλεί τον δίσκο της Φαιστού το πρώτο «Μινωϊκό CD-ROM» αφού ο τρόπος με τον οποίο είναι χαραγμένος παραπέμπει σε αυτό.
Ισχυρίζεται ότι ο Δίσκος της Φαιστού περιέχει μια προσευχή στην μητέρα κάποιου και πάνω του έχει «γραφτεί» σε μια αρχαία γλώσσα που κάνει την χρήση συμβόλων όπως ένα κεφάλι, ένα παιδί και μια κυψέλη.

Ο Δίσκος της Φαιστού χρονολογείται στον 17ο αιώνα π.Χ. και ανακαλύφθηκε το 1908 στο Παλάτι της Φαιστού στην Κρήτη.

Σοβαρά εγκλήματα πολέμου αποσιωπούνται απο κυβερνήσεις και οργανισμούς, δείχνοντας την συγκατάθεση τους στους τζιχαντιστές

Καταγγελίες για χρήση χημικών από τζιχαντιστές στο Κομπάνι
Τζιχαντιστές κάνουν χρήση χημικών όπλων στο Κομπάνι της Συρίας, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Ο δημοσιογράφος του BBC Γκινέι Γιλντίζ στον λογαριασμό του στο Twitter ανήρτησε φωτογραφίες με πληγές που παραπέμπουν σε επίθεση με χλώριο.
«Οι φωτογραφίες παραπέμπουν σε αέριο χλώριο. Είναι ένα απλό αέριο που προκαλεί περισσότερο φόβο παρά θανάτους» έγραψε.
Επίσης, γιατρός που μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Bild έκανε λόγο για επιθέσεις με χημικά όπλα. «Έχω φροντίσει πολλά θύματα που δέχθηκαν επίθεση με χημικά όπλα» λέει ο Ουαλίτ Ομάρ, γιατρός στο Κομπάνι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον οκτώ άμαχοι έχουν πληγές που συνάδουν με επίθεση με χημικά. «Πέντε άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο και ένα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση» είπε ο γιατρός, μιλώντας τηλεφωνικά στην Bild.
«Τα θύματα είχαν κάψιμο ή βλάβη στα μάτια και τη μύτη, ερυθρότητα και κνησμό, ενώ αντιμετώπιζαν και αναπνευστικά προβλήματα» δήλωσε ο γιατρός, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο μόνος που έχει απομείνει στο Κομπάνι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από επίθεση στα ανατολικά της πόλης, πολλοί ήταν αυτοί που παραπονέθηκαν για ζαλάδα.
briefingnews.gr

Πως η Αρχαία Ελληνική Αγορά άλλαξε τον κόσμο


Πως η Αρχαία Ελληνική Αγορά άλλαξε τον κόσμο
Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα ήταν ο κόσμος σήμερα εάν δεν υπήρχε η Αγορά στην Αρχαία Ελλάδα; Ενδεχομένως να μην υπήρχε η έννοια της δημοκρατίας ή ο μαθηματικός τύπος για το μήκος των πλευρών ενός τριγώνου (προς ανακούφιση των μαθητών και φοιτητών) ή ενδεχομένως οι γιατροί να μην έδιναν ποτέ τον όρκο του Ιπποκράτη.
Αποτελούσε την καρδιά της πόλης. Εκεί οι πολίτες αγόραζαν και πουλούσαν αγαθά, συζητούσαν για την πολιτική, ενώ τα λαμπρά μυαλά της εποχής, όπως ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας μοιράζονταν τις ιδέες τους.
Τα όσα συνέβαιναν στην Αγορά ξεπερνούσαν τις απλές καθημερινές εμπορικές συναλλαγές. Οι συζητήσεις που πραγματοποιούνταν εκεί και οι ιδέες που γεννήθηκαν τότε εξακολουθούν να μας επηρεάζουν ακόμα και σήμερα, από τον τρόπο που οι επιστήμονες διεξάγουν το έργο τους μέχρι τον τρόπο που φτιάχνουμε νόμους.

Η καρδιά της δημόσιας ζωής
Σχεδόν κάθε πόλη στην Αρχαία Ελλάδα είχε μία Αγορά – εννοώντας ένα μέρος συνάθροισης – μέχρι το 600 π.Χ περίπου, όταν η κλασσική περίοδος του Ελληνικού πολιτισμού άρχισε να ανθίζει. Η Αγορά βρισκόταν σχεδόν πάντα κοντά στο κέντρο της πόλης και ήταν εύκολα προσβάσιμη από όλους τους πολίτες, ενώ απαρτιζόταν από μία μεγάλη κεντρική πλατεία με εμπορικούς πάγκους, περιτριγυρισμένη από δημόσια κτήρια.
Η Αγορά της Αθήνας – ο ομφαλός του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού – είχε το μέγεθος πολλών ποδοσφαιρικών γηπέδων, ενώ η κίνηση ήταν αυξημένη όλες τις μέρες της εβδομάδας. Οι γυναίκες δεν σύχναζαν ιδιαίτερα εκεί, αλλά οποιαδήποτε άλλη φιγούρα της Αρχαίας Ελλάδας περνούσε τις πύλες της: πολιτικοί, εγκληματίες, φιλόσοφοι, αλλά και έμποροι, αριστοκράτες, επιστήμονες, αξιωματούχοι και σκλάβοι.
Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν πήγαιναν στην Αγορά μόνο για να αγοράσουν φρέσκο κρέας και μάλλινα υφάσματα για να φτιάξουν ρούχα. Πήγαιναν και για να συναντήσουν και να χαιρετίσουν φίλους και συναδέλφους. Όπως συμβαίνει σήμερα και με τα επαγγελματικά γεύματα, έτσι και τότε, ένα μεγάλο μέρος των συμφωνιών επιτυγχάνονταν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού.
Τεράστια προσέλευση ψηφοφόρων
Πολλές από τις μεγαλύτερες ιδέες παγκοσμίως γεννήθηκαν και τελειοποιήθηκαν μέσα στα όρια της Αθηναϊκής Αγοράς, όπως η έννοια της Δημοκρατίας.
Οι Αθηναίοι πολίτες ψήφιζαν για οτιδήποτε και για τα πάντα, όντας περήφανοι για τις δημοκρατικές τους μεθόδους. Κανένας πολίτης δεν ήταν πάνω από τον νόμο – οι νόμοι τοιχοκολλούνταν στην Αγορά, ώστε να μπορούν όλοι να τους δουν – και κανένας πολίτης δεν αποκλειόταν από τη νόμιμη διαδικασία της ψηφοφορίας. Για την ακρίβεια, οι Αθηναίοι θεωρούσαν καθήκον και προνόμιό τους να λαμβάνουν μέρος στις ψηφοφορίες. Τόσο τα δικαστήρια όσο και η Γερουσία βρίσκονταν εντός της Αγοράς, υποδεικνύοντας την ίση φύση της αθηναϊκής ζωής και το ίσο δικαίωμα όλων των πολιτών να παρευρίσκονται εκεί.
Η δημοκρατική διαδικασία στην Αθήνα, με την οποία επιλύονταν διάφορα θέματα μέσω δημοσίου διαλόγου και κατόπιν ψηφοφορίας, αποτελεί τη βάση των περισσοτέρων σύγχρονων συστημάτων διακυβέρνησης.
Συναθροίσεις με καταιγισμό ιδεών
Και η επιστημονική θεωρία ξεκίνησε, όμως, από την Αγορά, όπου τα λαμπρότερα μυαλά της πόλης συναντιόντουσαν σε τακτική ανεπίσημη βάση και αντάλλασσαν απόψεις. Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, όλοι τους σύχναζαν στην Αθηναϊκή Αγορά, συζητούσαν για φιλοσοφικά θέματα και δίδασκαν τους μαθητές τους.
Ιδιαίτερα ο Αριστοτέλης είναι γνωστός για την πολλαπλή συνεισφορά του στην επιστήμη, και είναι πολύ πιθανό να ανέπτυξε τις σημαντικές του θεωρίες για την εμπειρική μέθοδο, τη ζωολογία και τη φυσική όσο συζητούσε στους πάγκους της αγοράς ή όσο καθόταν στα σιντριβάνια της.
Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής και ο Ιπποκράτειος Όρκος του, καθώς και ο Πυθαγόρας, ο μαθηματικός που ανέπτυξε τη γεωμετρική θεωρία των πλευρών του τριγώνου, αποτελούσαν και οι δύο εξαιρετικά δημοφιλείς φυσιογνωμίες, που δίδασκαν και μοιράζονταν τις ιδέες τους με τους συμπολίτες τους.
Πηγή...

Ο ΜΠΟΥΓΑΣ ΤΡΥΦΩΝ Δημοτικός Σύμβουλος ΡΙΧΝΕΙ τη μάσκα του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο ?

Την 17η/9 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μμ πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Π. Φαλήρου. Ημερήσια διάταξη ήταν 75 θέματα, το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου. Είχαν συνηθίσει ένα σύστημα σε όλη την παλιά δημοτική περίοδο να αποκλειστεί ο Φαληρικός λαός από την συμμετοχή του στα δημοτικά συμβούλια για να μη λαμβάνει γνώση και να διαπιστώνει τις παρανομίες τις παραλείψεις και την υποκριτική εργασία, να μη διαπιστώνει την πραγματική εικόνα ο ίδιος. Δυστυχώς σε όλα αυτά τα χρονιά έχει αποκλεισθεί ο Φαληρικός λαός με μεθόδευση για να βρίσκεται στο σκότος και να του σερβίρουν αυτά που τους συμφέρουν μιας και δεν υπάρχει τοπικός τύπος ,σας ενημερώνει το FaliroPressNews 

ΕΛΛΑΣ!!! Πώς αποκαλούν τη χώρα μας στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ; Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις… ΕΛΛΑΔΑ θα βρεις!

elladaellas

Η αρχαία ελληνική κουλτούρα και η γλώσσα επηρεάζουν όλο τον κόσμο … θα το λέμε και θα το ξαναλέμε! Επηρεάζουν όλες τις κουλτούρες  ακόμη και σήμερα την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Ο ρωμαϊκός πολιτισμός εμπνεύστηκε από τους ισχυρούς προκατόχους του και στη συνέχεια βοήθησε στην περαιτέρω εξάπλωση της αρχαιοελληνικής ταυτότητας.

Μέσα σε ένα 3μηνο , οι φόροι ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ κατά 1δις ΕΥΡΩ! Δείτε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ!

foroi111

Αυτό το κάθε πέρσι και καλύτερα στοιχειώνει τους Έλληνες. Βλέποντας δουλειές να χάνονται , ανεργία να πλήττει τη μεσαία τάξη…. και οι φτώχεια να απλώνεται παντού….. κάνεις το σταυρό σου και λες … ας μην πάμε πιο κάτω, πιάσαμε πάτο Πατριώτη!

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ…10.5965.096: Το “Δουλειά δεν είχε ο διάολος…” το ξέρεις Γιωργάκη; Με τι θράσος βγαίνεις και δηλώνεις ότι ΘΕΣ να …”ξανακάνεις” κόμμα;

BeFunky_Chromatic_1.jpg

«Παρών» στις πολιτικές εξελίξεις δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου… και δεν ντρέπεται γι αυτό. Αυτό που στην Ελλάδα πάσχουν όλοι από Αλτσχάιμερ πολύ μας την δίνει! Ξεχνούν οι ίδιοι που τα λένε… ξεχνούν κι εκείνοι που τους ξαναψηφίζουν! Ο πρώην πρωθυπουργός (αφού πρωην πρωθυπουργός είναι …) μίλησε από το Ηράκλειο της Κρήτης με μια ομιλία-ποταμό γεμάτη αιχμές και έντονη κριτική –χωρίς να τους κατονομάσει- προς τους Αντ.Σαμαρά, Ευ.Βενιζέλο, Αλέξη Τσίπρα και Κώστα Καραμανλή απηύθυνε προσκλητήριο επανένωσης του πολιτικού χώρου του ΠΑΣΟΚ… (γιατί το ΠΑΣΟΚ μια και δυο έχει δυαλιθεί…. και είπε ο άνθρωπος να το ξαναενώσει…-

Άμεσα ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για το 1.000.000 Ευρώ της “ΔΩΡΕΑΣ” του Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ στο “Ταμείο των Φτωχών” που…χάθηκε στο ΔΡΟΜΟ! (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

laos-epitagi1

“Ανάγνωσα με προσοχή την “Ελεύθερη Ώρα” της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ειδικότερα την
δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδος και του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου, για το «που βαδίζει η Κεντροδεξιά; Καρατζαφέρης, Βορίδης, Άδωνις οι προδότες του πατριωτικού χώρου!». Στο τέλος του εν λόγω κειμένου αναφέρονταν επί λέξει τα εξής: «Ο Γιάννης Παπαθανασίου, υπουργός της ΝΔ δέχθηκε ένα πρωί τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος του έδωσε επιταγή 1 εκ. ευρώ για να διατεθεί στους φτωχούς!

ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΑΛΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ-ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

market1

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν στο Ίλιον κάτοικοι, πεζοί, οδηγοί και όσοι πήγαν να ψωνίσουν στο κεντρικό σούπερ μάρκετ στη Θηβών αφού χείμαρρος κατέπνιξε τα πάντα και η μανία της βροχής
δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στο σημείο αφού μέχρι αργά τα ξημερώματα οι άντρες της Πυροσβεστικής έβγαζαν τόνους νερού από το υπόγειο πάρκινγκ του τριώροφου σουπερμαρκετ ΑΒ…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...