Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Απαγόρευσαν στο προσωπικό των εφεδρικών Ενόπλων Δυνάμεων να παρελάσουν! - Τι φοβήθηκαν;


Οργή και απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του εφεδρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς παρά τις σχετικές εγκρίσεις που είχαν πάρει από τους κατά τόπους δήμους και τις αρμόδιες αρχές, με αποφάσεις της ... τελευταίας στιγμής τους απαγόρευσαν να παρελάσουν! Και το ερωτημα είναι "Γιατί;". Τι φοβούνται από το εφεδρικό προσωπικό και ειδικά από το εφεδρικό προσωπικό των ειδικών δυνάμεων

Ελβετία: Αποσύρθηκαν Έλληνες κινηματογραφιστές λόγω Σκοπίων


Πέντε Έλληνες και δύο Κύπριοι απέσυραν τις συμμετοχές τους με ταινίες μικρού μήκους στο κινηματογραφικό φεστιβάλ στην πόλη Λουγκάνο της Ελβετίας, όταν έγινε γνωστό ότι νοτιοσλαβικές ταινίες από τα Σκόπια, παρουσιάζονταν ως «ταινίες από τη Μακεδονία».
Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον Έλληνα πρέσβη στην Ελβετία, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Επισημαίνεται ότι η κίνηση του Πρέσβη βρήκε την αποδοκιμασία ορισμένων ελληνικών μέσων ενημέρωσης γιατί έγινε μια βιαστική κίνηση χωρίς πρώτα να ενημερωθούν οι διοργανωτές  καθώς οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες, γράφει το δημοσίευμα.
 
«Αναμένεται ότι θα κάνει κάτι παρόμοιο και ο Έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ για να αποσυρθεί από την υποψηφιότητα για Όσκαρ ξένης ταινίας , η παραγωγή «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, λόγω της συμμετοχής υποψηφίου με την ταινία «Ντου Μπαλτσάκ» που παρουσιάζεται ως παραγωγή από τη «Μακεδονία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
 
--
               
 

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ: Ευρωπαϊκές χώρες αγοράζουν πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές της ISIS!


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Η πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο Ιράκ, Jana Hybaskova, αποκάλυψε ότι αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ αγοράζουν πετρέλαιο από την ISIS, την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση που δήθεν πολεμούν…

Πύραυλος από το κρυμμένο τουρκικό υποβρύχιο έριξε το κυπριακό αεροσκάφος;


To Koυρδιστό Πορτοκάλι ήταν το μόνο από τα ελληνικά και κυπριακά ΜΜΕ που επέμενε ότι το κυπριακό εκπαιδευτικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από τουρκικό πύραυλο με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους ο πιλότος Αυγουστίνος Αυγουστής, πατέρας 3 παιδιών και ο Λιβάνιος Τζιόρτζ Οπέκι. Σήμερα μια αποκάλυψη βόμβα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας δείχνει και τον φυσικό εκτελεστή της κατάρριψης που είναι το τουρκικό υποβρύχιο το οποίο συνόδευε μυστικά και αθόρυβα το «Μπαρμπαρός»!!!
Ο πιλότος Αυγουστίνος Αυγουστής, πατέρας 3 παιδιών και ο Λιβάνιος Τζιόρτζ Οπέκι, (κεντρική photo) ήρθαν να προστεθούν στους ήρωες των Ιμίων Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό-(photo πάνω)

Υπάρχει μία παγκόσμια εγκληματική οργάνωση, η παγκόσμια διακυβέρνηση!


Τα εγγόνια σας μπορεί τότε να είναι και "γιουσουφάκια"!  Ούτε Ελληνόπουλα θα αισθάνωνται πιά, ούτε και Ορθόδοξα χριστιανόπουλα!Σαν αύριο, αγαπητοί μου φίλοι, η Ελλάδα μας έγραψε σελίδες δόξης και μεγαλείου!
 Ήταν τότε η εποχή, που ο Έλληνας εσέβετο τον Θεό, εκκλησιαζόταν κάθε Κυριακή, αγαπούσε τον συνάνθρωπο! Ήταν η εποχή, που οι Πολιτικοί Ηγέτες εσέβοντο και αυτοί τον Θεό, και υπηρετούσαν με εντιμότητα την Πατρίδα και τόν άνθρωπο! Ήταν τότε η εποχή, που οι Πολιτικοί εισήρχοντο   στον στίβο της πολιτικής πλούσιοι και εξήρχοντο φτωχότεροι!
Ο αείμνηστος στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας παραμένει ένα αξεπέραστο παράδειγμα θυσίας για την Πατρίδα και για τον άνθρωπο! 
Τώρα πια όλα αυτά πέρασαν! Έστω ένα τελευταίο παράδειγμα. Διατελέσας Υπουργός Οικονομικών επί Μνημονίου και κατηγορηθείς για την παραχάραξη και την αλλοίωση της περιφήμου λίστας Λαγκάρντ ακόμη δεν έχει λογοδοτήσει, δηλ. "δεν έχει κάτσει στο σκαμνί", όπως έλεγαν οι παλαιότεροι! Μεταφέρεται μυστικά και σε ακαθόριστες ώρες στά ανακριτικά και  Δικαστικά Γραφεία  και φυγαδεύεται έτσι ώστε "να μήν πάρει χαμπάρι" η Κοινωνία! Αν είναι όντως ένοχος, όπως επανειλημμένως έγραψαν οι εφημερίδες, τότε είναι ένας ένοχος "προστατευόμενος"! Όλα δέ αυτά συμβαίνουν στη Χώρα μας πρός δόξαν της Ελληνικής Δικαιοσύνης! Της Δικαιοσύνης, η οποία κάποτε δεν είχε μάτια, δεν είχε αυτιά, δέν είχε στόμα, δηλ. δεν άκουγε, δεν ωμιλούσε, δεν έβλεπε ποιός ήταν ο κατηγορούμενος!  Έπραττε  το καθήκον της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ! Ήταν  ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΔΕΚΑΣΤΗ! 

ΙΤΑΛΙΑ: «Τα τζαμιά είναι ένα καρκίνωμα για τον πολιτισμό», λέει μαροκινής καταγωγής Ιταλίδα πολιτικός (video)


Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, περίπου 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Piazza Duomo στο Μιλάνο για να διαμαρτυρηθούν για την συνεχιζόμενη εισβολή λαθρομεταναστών στην Ιταλία και κατά τη λειτουργία της λεγόμενης "Mare Nostrum" που μόνο σκοπό έχει την διάσωσή τους. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Λίγκα του Βορρά – διάβασε εδώ.

“Alors, c’ est la guerre”


rounded_corners
«Στην Κηφισιά, σ’ ένα σταυροδρόμι ισκιωμένο από μεγάλα πεύκα που γέρνουν πάνω σε ροδοδάφνες, γωνία Κεφαλληνίας και Δαγκλή, βρίσκεται μια βίλλα διώροφη, σταχτιά, με παράθυρα βυζαντινού ρυθμού, μέσα σε κήπο. Η όψη της παλαiϊκή, δεν έχει τίποτε το αξιοπρόσεκτο· τίποτε άλλο από μιαν αρχοντιά λιγάκι κουρασμένη. Η πόρτα του κήπου, σιδερένια δίφυλλη, βρίσκεται σε κοφτή γωνία και βγάζει στο σταυροδρόμι.
Εκεί στις τρεις παρά δέκα το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, μέσα στη νύχτα, ήρθε και σταμάτησε ένα αυτοκίνητο του Διπλωματικού Σώματος. Ο σκοπός χωροφύλακας ξέκρινε μέσα τρεις άντρες. Ο ένας τους βγήκε, του μίλησε ελληνικά, εξήγησε πως ο πρεσβευτής της Ιταλίας ζητάει να ιδεί τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως. Έχει να του κάνει, λέει, μιαν υπερεπείγουσα ανακοίνωση. Ο σκοπός χτύπησε το ηλεκτρικό κουδούνι της σκοπιάς του, να ειδοποιήσει το σπίτι. Κοιμόνταν όλοι. Στη βαθειά γαλήνη της νύχτας, μακριά κάπου, ακουγότανε να γαυγίζει ένα σκυλί.

Ακύρωσαν την παρέλαση του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων!


> ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ
> ΠΕΙΡΑΙΑΣ
> ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!
>
> Μετά από μία απαράδεκτη επιστολή, που μας έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης, σήμερα το απόγευμα, ακύρωσε τελευταία στιγμή, επιλεκτικά, αδικαιολόγητα κι άκρως προσβλητικά τη συμμετοχή του Συνδέσμου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, επικαλούμενος κάποιες … καταγγελίες … αγνώστου ταυτότητας και προελεύσεως , για άτομα, που … πιθανώς θα παρεισέφρυαν στο ΑΓΗΜΑ, που για τρίτη χρονιά είχαμε οργανώσει και θα παρέλαζε κανονικά μεταξύ δεκάδων άλλων σωματείων , που πιθανώς … θα έκαναν πράξεις, που δε συνάδουν με το πνεύμα της Εθνικής Επετείου!!!

> Κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν με τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας, επιχειρώντας έργα διχασμού και διάσπασης των εθνικών δυνάμεων, με διαχωρισμό των σωματείων και των ανθρώπων σε αρεστούς στην εξουσία και σε παρίες. Αντί η εθνική επέτειος να ενώνει, οι νεόκοποι νομείς της εξουσίας, πράττουν αντίθετα προς τις αρχές, που υποτίθεται ότι υπηρετούν, σπέρνοντας τα ζιζάνια της διχόνοιας, όταν ο λαός διψά για πρότυπα ενότητας κι αρετής.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΑ…ΚΑΓΚΕΛΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Αλήθεια τι ευτυχία να είσαι σήμερα Έλληνας, (σσς μη μας ακούσουν), κάτοικος αυτής της χώρας που έχει πιάσει το «νόημα» του εκσυγχρονισμού και της προόδου και ευτυχισμένος απολαμβάνει τα «αγαθά» της Τρόικας και των μνημονίων, με τα… χρέη να τον πνίγουν μέχρι το λαιμό και με τις πρόσφατα απίστευτες καταιγίδες και πλημμύρες! Μόλις πριν από δέκα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς πως θα έρχονταν μέρα που η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, θα γιορτάζονταν με εκατοντάδες οπλισμένα ματ, με σιδερόφρακτους φράκτες, με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, με φρουρές πρακτόρων με εκείνα τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά, με αμέτρητες κάμερες ασφαλείας και με τον κόσμο που υποτίθεται πως γι’ αυτόν τιμάται η εθνική επέτειος, απομακρυσμένο με βίαιο τρόπο σε απόσταση ασφαλείας από την εξέδρα των επισήμων.

Οι αθλιότητες των Αγγλων για τα γλυπτά του Παρθενώνα συνεχίζονται


image
«Τα Μάρμαρα μας ανήκουν κυρία Κλούνεϊ», ξεκαθαρίζει απευθυνόμενη στην σύζυγο του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και γνωστή δικηγόρο η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία σε νέο δημοσίευμά της για την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην χώρα μας, εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Εάν η ΕΕ θέλει να υπαγορεύει στη χώρα μας πώς να κυβερνάται…


Του Μιχαήλ Στυλιανού - «Εάν η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση θέλει να διατάσσει τη χώρα μας, τότε εμείς να ετοιμαζόμαστε σιγά- σιγά να την αποχαιρετίσουμε…» Και ακόμη:« Εάν οι Βρυξέλλες θέλουν να λένε σε μια χώρα πως πρέπει να κυβερνάται, τότε μοιάζουν με τη Μόσχα πριν την αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσία, το 1989…»
Όχι, μην ψάχνεστε, δεν πρόκειται για δηλώσεις γνωστών σας ειδώλων, από το Δελτίο των Οκτώ, κάποιου εντόπιου καναλιού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Χιλιάδες τζαμιά σε όλο τον κόσμο στρατολογούν μουσουλμάνους για την ISIS > BINTEO


τζιχ
Σε μια πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρώην ιρακινός βουλευτής Ιγιάντ Τζαμάλ αλ-Ντιν απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία ενός αστικού κράτους στο Ιράκ, το οποίο θα διέπεται από νόμους που βασίζονται στο δίκαιο και την ισότητα και όχι στην ισλαμιστική ιδεολογία. Ο Ιρακινός πολιτικός ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η μόνη λύση για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «το Ισλάμ πολιτικοποιήθηκε και χρησιμοποιείται πλέον ως ξίφος».

Επιπλέον ο Ιγιάντ Τζαμάλ αλ-Ντιν, ο οποίος είναι γνωστός υπέρμαχος του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας, αποκάλυψε ότι χιλιάδες τζαμιά σε όλο τον κόσμο υποδαυλίζουν το μίσος των μουσουλμάνων εναντίον των «άπιστων» και τους προετοιμάζουν για να ενταχθούν στην ISIS.

Ο πρώην βουλευτής ισχυρίζεται ότι η δράση της ISIS βασίζεται αποκλειστικά στην ισλαμιστική ιδεολογία. Οι φρικαλεότητες εναντίον των Γεζίντι και των άλλων θυμάτων των τζιχαντιστών οφείλονται στο «φικχ», την ισλαμική νομολογία που εμπεριέχεται τόσο στις διδασκαλίες των Σουνιτών, όσο και των Σιιτών.

«Η ισλαμιστική ιδεολογία είναι πιο θανατηφόρα από την πυρηνική τεχνολογία, αν λάβουμε υπόψη τη ζημιά που προκαλεί στους θύτες αλλά και στα θύματα», επισημαίνει ο Ιγιάντ Τζαμάλ αλ-Ντιν.

olympia

Δειτε πως πήγε ντυμένη η Βούλτεψη να καταθέσει στεφάνι ! #wrse


Ας μην αγόραζαν ακίνητα, χαμένα χρήματα , ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, SOFIA VOULTEPSI, ΕΝΦΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ Η ΜΑΝΔΑΜ ΥΠΟΥΡΓΟΣ !
Η Σοφία“είναι-εντάξει-το-μαλλι”Βούλτεψη μεγαλωμένη με γαλλικά, μανικιουρ και πιάνο λογικό είναι να μην μπορεί να κατανοήσει την Ιερότητα της στιγμής και έσκασε μύτη με το τσαντικό των εκατοντάδων ευρώ στην κατάθεση στεφάνου.
Μια εικόνα, χίλια ψώνια.
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ 
voultepsi1-300x200


28η Οκτωβρίου επέτειος του ΟΧΙ28η Οκτωβρίου, η επέτειος του μεγάλου ΟΧΙ των Ελλήνων στις απαιτήσεις των ισχυρών της εποχής.

Ούτε ένας Έλληνας δεν είχε βρεθεί που να μη δεχτεί να πολεμήσει για την τιμή, την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας.
Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είχαν ήδη αναγνωρίσει τους δικτάτορες Χίτλερ και Μουσολίνι και ήδη είχαν υπογράψει συμφέρουσες συμφωνίες. Οι χώρες της Ευρώπης, η μία μετά την άλλη, παραδίνονταν στους Γερμανούς. Οι Έλληνες αντιστάθηκαν, πολέμησαν και νίκησαν. Κατάφεραν την πρώτη μεγάλη νίκη εναντίον εκείνων που μέχρι τότε έδειχναν παντοδύναμοι και αήττητοι.
Οι μάχες και οι νίκες των Ελλήνων, εναντίον των Ιταλών στα βουνά της Πίνδου, ήταν το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα στην ήδη παραδομένη Ευρώπη. Ταυτόχρονα έδειξαν πιο ήταν το φρόνημα των Ελλήνων. Σε μια βδομάδα, κόμπαζε ο Μουσολίνι, θα έχουμε πάρει την Ελλάδα. Πιο κατατοπισμένος ο Χίτλερ τον ενημέρωνε: Μία επιχείρηση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση .
Ο Τσόρτσιλ βασιζόταν στους Έλληνες: Οι Έλληνες ακόμα πολεμούν, έγραφε στον υπουργό του τον Ήντεν, αν αντέξουν θα μας δώσουν την ευκαιρία να οργανωθούμε και να μην επιτρέψουμε στους Γερμανούς να κατέβουν στη Μεσόγειο και προπαντός να μην πάρουν την Κρήτη που είναι βάση μεγάλης στρατηγικής σημασίας για εμάς.

Η ζωή και το τέλος 10 άγνωστων ηρώων του 1940Όταν οι σειρήνες του πολέμου ξυπνούσαν τον κόσμο, το αξέχαστο εκείνο πρωινό της 28ης Οκτωβρίου, ένας άνεμος καινούργιος φυσούσε πάνω από την ελληνική επικράτεια. Ένας άνεμος που φούσκωνε και γέμιζε τις αγουροξυπνημένες καρδιές των Ελλήνων με ενθουσιασμό και περηφάνια.

Γράφει η Νίκη Παπάζογλου
Ένας άνεμος που γινόταν θύελλα αγανάκτησης και αποφασιστικότητας, βουερή φωνή περιφρόνησης για να μετατραπεί στη συνέχεια σε ένα κέφι παράδοξο, με ξέφρενες εκδηλώσεις και πανηγυρισμούς για ένα γεγονός κάθε άλλο παρά χαρμόσυνο… για την κήρυξη ενός πολέμου…


Οι χιλιάδες ήρωες που πολέμησαν τότε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, στην
αντίσταση της Κατοχής και στον αγώνα για την απελευθέρωση έχουν κατά κάποιο τρόπο αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πολλοί από τους πρωταγωνιστές των ιστοριών που χάρισαν τη ζωή τους στο ιδανικό της πατρίδας, μένουν καταδικασμένοι στη λήθη αφού οι μνήμες από την εποχή εκείνη ανασύρουν κυρίως τα ονόματα του Ιωάννη Μεταξά, του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα που κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη και του Άρη Βελουχιώτη με του Ναπολέοντα Ζέρβα.
Το newsbeast.gr με αφορμή τον εορτασμό του ΟΧΙ ανασύρει μερικά άγνωστα ονόματα κάποιων ηρωικών μορφών της περιόδου εκείνης, σε μια τυχαία επιλογή αφού μονάδα μέτρησης του ηρωισμού δεν υπάρχει…

«Τα πραγματικά προβλήματα των τραπεζών μένουν κρυμμένα»


v,viliardos
Αναμενόμενη η απόφαση για τα επιτυχή stress tests των ελληνικών τραπεζών καθώς οι Ευρωπαίοι, φοβούμενοι την πραγματική κρίση και την επέκτασή της σε όλες τις χώρες, αρχής γενομένης πλέον από σήμερα, σώζουν «μόνο τα προσχήματα», εκτίμησε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο οικονομικός αναλυτής Βασίλης Βιλιάρδος. Αποπληθωρισμός, ομόλογα και μη διαγραφή χρέους σε καμία από τις χώρες, προβλήματα λειτουργίας της γερμανικής τράπεζας, ενέργεια, φυσικό αέριο και Ρωσία, είναι μία σειρά από ερωτηματικά που θέτει ο ίδιος και τα οποία παραμένουν αναπάντητα ή κρυμμένα κάτω από τα χαλί, από τους πολιτικούς ηγέτες.
Συνεχίζοντας ο οικονομικός αναλυτής ανέφερε ότι η εν λόγω απόφαση προσφέρει μόνο ψυχολογική στήριξη στους καταθέτες και στις αγορές.

Ο Βενιζέλος φυγαδεύτηκε στην Κύπρο για να αποφύγει την παρέλαση


Ευάγγελος-Βενιζέλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μεταβεί, αύριο Τρίτη 28 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, όπου θα συνεργασθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, για την τρέχουσα κατάσταση και την προετοιμασία της επίσκεψης που θα κάνει στην Κύπρο, στις 7 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς.
O κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί την Τετάρτη το πρωί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ενώ θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη και της Αιγύπτου, Sameh Hassan Shoukry για την προετοιμασία της τριμερούς συνόδους κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου. Ο κ. Βενιζέλος θα έχει και διμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

πηγή

Μια 9χρονη έθαψε -το 1940- 6 Έλληνες στρατιώτες στην αυλή του σπιτιού της στη Χειμάρρα


Έχουν περάσει 73 χρόνια από την ημέρα που η 9χρονη τότε Ερμιόνη Μπρίγκου βοήθησε τους γονείς της να θάψουν τις σωρούς έξι Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν σε μάχη με τα ιταλικά στρατεύματα, στην αυλή του σπιτιού τους στη Χειμάρρα. Τους φύτεψε μάλιστα και μια αχλαδιά για να τους κάνει σκιά.
Μια 9χρονη έθαψε -το 1940- 6 Έλληνες στρατιώτες στην αυλή του σπιτιού της στη Χειμάρρα
Τη συγκλονιστική ιστορία καταγράφει η Καθημερινή της Κυριακής:
Επί 73 ολόκληρα χρόνια τους «έκρυβε» στην αυλή του σπιτιού της. Τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια διακινδυνεύοντας την προσωπική της ελευθερία ή και τη ζωή της. Μολονότι δεν ήταν καν μέλη της οικογένειάς της, φρόντιζε να μην τους «λείπει» τίποτα. Ακόμα και η δροσιά, τα ζεστά καλοκαίρια.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ: Οι πολεμικές εκθέσεις του Ιταλού στρατηγού Τζιρόττι

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ
(28 Οκτ -11 Νοε 1940)
«Οι πολεμικές εκθέσεις του Ιταλού στρατηγού Τζιρόττι, διοικητή της 3ης Μεραρχίας Αλπινιστών ΤΖΟΥΛΙΑ»(1)
Αντγος ε.α. Νικόλαος Kολόμβας

Εισαγωγή
Το πλέον συναρπαστικό επεισόδιο του ελληνοϊταλικού πολέμου 1940-41 υπήρξε η μάχη της Πίνδου, όταν σημειώθηκε εισβολή της εκλεκτότερης, 3ης ιταλικής Μεραρχίας Αλπινιστών “Τζούλια”, μιας «αντρίκειας Μεραρχίας» κατά τη ρήση του Μουσολίνι, βαθιά στο έδαφός μας, στις δυσπρόσιτες και πανύψηλες βουνοκορφές της πολυπτυχωμένης Πίνδου μας.
“Oσο όμως θεαματική ήταν η τολμηρή εισχώρησή της, τις πρώτες ημέρες του Πολέμου, τόσο συνταρακτικότερη υπήρξε η εν συνεχεία συντριβή της.

Πολλά έχουν γραφεί για το θρυλικό αυτό επεισόδιο του πολέμου, κυρίως από ιταλικής πλευράς, προφανώς λόγω της πανωλεθρίας που υπέστη τότε η “Τζούλια”. Από τα πλέον αξιόλογα δημοσιεύματα είναι τα απομνημονεύματα του Ιταλού αρχιστράτηγου των δυνάμεων στην Αλβανία της περιόδου 28 Οκτ – 14 Νοε, Σεβαστιανού Βισκόντι Πράσκα υπό τον πομπώδη(;) τίτλο Io ho aggredito la Grecia (Εγώ εισέβαλα στην Ελλάδα), Μιλάνο 1946, στο οποίο περιλαμβάνονται οι πολεμικές εκθέσεις του Ιταλού στρατηγού – διοικητή της ΤΖΟΥΛΙΑ, Μάριο Τζιρόττι για την παραπάνω περίοδο.

Παπάγος:«Ελληνες Αξιωματικοί και οπλίται, φανήτε ήρωες!»


«Η Α.Μ. ο Βασιλεύς και η Εθνική Κυβέρνησις μου ενεπιστεύθησαν την αρχηγίαν του Στρατού. Αναλαμβάνων αυτήν, καλώ τους Αξιωματικούς και οπλίτας του Ελληνικού Στρατού εις την εκτέλεσιν του υψίστου προς την Πατρίδα καθήκοντος με την μεγαλυτέραν αυταπάρνησιν και σταθερότητα. Ουδείς πρέπει να υστερήσει.

Περίεργα, πολύ περιέργα γεγονότα προαναγγέλονται !!Κάτι το περίεργο συμβαίνει… όποιος έχει άποψη τον παρακαλώ να με διαφωτίση arisjust@hotmail.com
Λοιπόν έχουμε και λέμε…

Από τη μια το μοντέλο πρόβλεψης σεισμών του Ηλία Τσιάπα προέβλεπε μεγάλο σεισμό την 6η Δεκεμβρίου

“ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ”, “ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΟΔΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ”, “ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟΥ”-ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ-ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΓΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΦΩΤΟ,BINTEO)

207

Θα μας πεθάνουν πριν την ώρα μας, τέλος. Λες και είναι λίγα όλα αυτά που περνάμε και πρέπει να ακούμε και τη καταστροφολογία που αναπαράγει ο κάθε πάσχων από σύνδρομα καταδίωξης στο διαδίκτυο και όχι μόνο.
Aπό τη μία μας ψεκάζουν, από την άλλη μας χαράζουν με το 666 και δεν παίρνουμε χαμπάρι, και σε λίγο όπως το πάνε θα ψαχνόμαστε αν αυτός που είναι δίπλα μας είναι κανονικός άνθρωπος ή εξωγήινος.
Το τελευταίο καιρό τα σενάρια ποικίλουν ανάλογα με το όνειρο που θα χει δει ο συντάκτης του εκάστοτε site στον ύπνο του.
Ποιους όμως εξυπηρετεί όλη αυτή η τρομολαγνεία που ανακυκλώνεται καθημερινά μέσα από το διαδίκτυο;

ΠΟΡΙΣΜΑ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ του Ιατροδικαστή για τον ΓΙΑΤΡΟ με το ΦΑΚΕΛΑΚΙ- ήταν ΤΟΣΟ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑΣ που επί…18 ημέρες έκανε ΠΑΖΑΡΙΑ με τον άτυχο 66χρονο που ΕΧΑΣΕ τη ΖΩΗ του !!!

fakelaki-giatros20

Επιβαρυντικό είναι το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού που… φέρεται να ζητούσε «φακελάκι» 1.500 ευρώ για να χειρουργήσει καρδιοπαθή.
Οπως διαπιστώνουν οι δύο ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Σουλτάνα Μαριανού, ο 66χρονος καρδιοπαθής εισήχθη στις 25 Ιουνίου στον Ευαγγελισμό με επείγουσα διακομιδή από το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» και έχρηζε άμεσης επέμβασης μπαι – πας. Ωστόσο, μπήκε στο χειρουργείο στις 12 Ιουλίου.

Εξοργισμένοι Μεσσήνιοι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ την πραγματική καταγωγή του Σαμαρά! Από την κοροϊδία δεν ΞΕΦΥΓΕ ούτε η κυρία Κλούνει-Αλαμουντίν!

samaras1

Από την κοροϊδία δεν ξέφυγε ούτε η Αμάλ Αλαμουντίν (κυρία Κλούνεϊ) όταν ο Αντώνης Σαμαράς της πρόσφερε εξαιρετικό λάδι και ελιές από την (τάχα μου) ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μεσσηνία”, ‘οπως έγραφαν με πηχαίους τίτλους τα έντυπα & ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας.
Ποιο είναι το τεράστιο ψέμα που κρύβεται στο περιεχόμενο αυτής της είδησης (που “διέρρευσε” μαζικά το Μέγαρο Μαξίμου με ευθύνη του πρωθυπουργού)?’

“ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ…ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΝ… ΚΟΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”! ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ- “ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΤΕΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΟΥΝ”!

presvis_israel

Σκληρή και οξύτατη αντιπαράθεση στο επίπεδο πολλές φορές της ιδεολογικής εμμονής αλλά και της ακραίας κριτικής που αναμένεται να ενταθεί μέχρι την “δίκη του αιώνα”(όπως αποκαλούν την παρουσία στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής ενώπιον του φυσικού δικαστή τους), έχει λάβει η κόντρα της ακροδεξιάς οργάνωσης τόσο με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο όσο και με τους εκπροσώπους της Αμερικανοσιωνιστικής Κομητείας. Αυτή τη φορά δεν γλύτωσε ούτε η νέα πρέσβειρα των Εβραίων στην Αθήνα, Ιρίτ Μπέν- Άμπα Βιτάλε, η οποία θεώρησε φρόνιμο να πάει με λευκό μίνι και να συστηθεί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή. Τι ήταν να κυκλοφορήσουν ι φωτογραφίες της, άρχισε το “θάψιμο” και τα “γαλλικά” από την ιστοσελίδα της “Χρυσής Αυγής” αλλά και από στελέχη του κόμματος.
“…Οι εβραίοι πιέζουν την εκκλησία να αφορίσει την Χρυσή Αυγή!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...