Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Η Μυρτώ δύο χρόνια μετά την δολοφονική επίθεση στην Πάρο…

myrto-mana

Η Μυρτώ είναι 17 χρονών. Τα μαλλιά της είναι ξανθά και είναι πολύ… όμορφη. Μου λένε ότι είναι και πάρα πολύ έξυπνη. Το πιστεύω χωρίς καμία αμφιβολία. Έχει πολύ κοφτερό βλέμμα. Όμως δεν μιλάει. Δεν μπορεί. Ούτε μπορεί να σταθεί όρθια. Γιατί πριν από δύο χρόνια, στις 22 Ιουλίου του 2012, στην Πάρο, κάποιος δεν σεβάστηκε τη ζωή της. Της επιτέθηκε γιατί «του άρεσε», τη βίασε, τη χτύπησε βάναυσα και την άφησε μια ανάσα πριν τον θάνατο σε έναν βράχο, πλημμυρισμένη στα αίματά της.
Συναντήσαμε τη Μυρτώ στη Λάρισα. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus. Εκεί που τους τελευταίους 10 μήνες και κάτι παλεύει για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της. Και να μιλήσει ξανά. Να ξαναβρεί τη ζωή της.
Πριν ήταν στην Αμερική, στη Βοστώνη, όπου νοσηλεύτηκε για 7,5 μήνες, ενώ προηγήθηκε νοσηλεία δύο μηνών στο Αττικό, τρεισήμισι μηνών στην εντατική του Υγεία και πεντέμισι μηνών στον Ευαγγελισμό. Έχει κάνει μέχρι σήμερα έξι επεμβάσεις, οι τέσσερις από αυτές στο κεφάλι.

Η Μυρτώ πριν την επίθεση στην Πάρο
Σπίτι της έγιναν τα νοσοκομεία. Δίπλα της συνεχώς η μητέρα της, η κυρία Μαρία Κοτρώτσου, που κάνει τα πάντα για να δει ξανά το παιδί της όπως ήταν πριν από εκείνη την τραγική ημέρα.
«Εσείς πως είστε;», ήταν από τις πρώτες ερωτήσεις που της έκανα.
Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αυτό. Είναι κάτι που αποφεύγω. Προσπαθώ να σκέφτομαι πως είναι η Μυρτώ, τι κάνει η Μυρτώ. Γιατί αν μπλέξω στο πως είμαι εγώ … το φοβάμαι
Η Μυρτώ πως είναι τώρα;
Είναι λίγο καλύτερα. Βέβαια αυτό οφείλεται στις θεραπείες που γίνονται εντατικά κάθε μέρα και πολλές ώρες. Περίπου πέντε ώρες. Έχει αποδώσει.
Τι βελτίωση έχετε δει;
Μην περιμένετε να σας πω ότι μιλάει και περπατάει, αυτά ακόμη δεν έχουν γίνει. Μια υποτυπώδης συνεννόηση με ένα “ααα” ή ένα “οοο” που σημαίνει όχι ή ναι, ένα “γεια” που φωνάζει τη μαμά μου, και τα υπόλοιπα με τα μάτια και με τα χέρια. Καταλαβαίνει, αλλά η εκφορά του λόγου είναι που τη δεσμεύει και δεν μπορεί να μας πει αυτά που καταλαβαίνει ή αυτά που θέλει. Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Δεν μπορώ να φανταστώ να μπω στη θέση της για να είμαι ειλικρινής. Να καταλαβαίνει το μυαλό σου και να μην μπορείς να εκφραστείς. Προσπαθώ να την καταλάβω αλλά σίγουρα δεν μπορώ να την καταλάβω στα πάντα, δεν μπορώ να καταλάβω τις σκέψεις της και δεν μπορεί και εκείνη να μου εκφράσει τις σκέψεις της. Μπορεί να την ρωτήσω αν πονάει, αν θέλει κάτι, αν της αρέσει κάτι, αλλά αυτά είναι ό,τι το δικό μου το μυαλό σκέφτεται, δεν είναι ότι σκέφτεται με το δικό της. Μου απαντάει αλλά έχει και εκείνη πολλά πράγματα που δεν εκφράζει. Και αυτό πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ άσχημο για έναν άνθρωπο. Πιστεύω ότι νιώθει εγκλωβισμένη. Εγώ έτσι θα ένιωθα. Συν ότι δεν μπορεί και να κινηθεί.

Η Μαρία Κοτρώτσου, η μητέρα της Μυρτούς, στο δωμάτιο που φιλοξενούνται στον Animus, στη Λάρισα
Όπως μας εξηγεί, αυτά τα προβλήματα δεν οφείλονται στον ψυχολογικό σοκ που υπέστη εκείνη την ημέρα, αλλά στα πολύ δυνατά χτυπήματα που δέχτηκε: «Όταν χτυπάει ο εγκέφαλος, τα νεύρα που φεύγουν και καταλήγουν στα διάφορα μέρη του σώματος και τα νεύρα που ξεκινούν από τα διάφορα μέρη του σώματος, πρέπει να έχουν μια ανταπόκριση. Αυτή η ανταπόκριση έχει χαλάσει. Και γι’ αυτό έχει αυτό που λέμε σπαστικότητα, που στραβώνουν τα μέλη. Η σπαστικότητα επίσης φέρνει πόνους. Είναι σαν να έχεις συνεχεία κράμπες. Ιδίως στα χέρια και στα πόδια».
Θυμάται καθόλου τι έχει γίνει;
“Από εκείνη την ημέρα δεν είναι η ίδια -μπορεί σαν παρουσιαστικό να είναι η ίδια, με μικρές διαφορές- αλλά δεν είναι το παιδί που έφυγε από δίπλα μου. Εκείνο μιλούσε, γελούσε, ήταν πανέξυπνη, εκδηλωτική… Δεν είναι το ίδιο…”
Όχι, δεν θυμάται. Και πιθανόν να μην θυμηθεί ποτέ. Ο εγκέφαλος με αυτά τα χτυπήματα που δέχτηκε, όπως μας είπαν και από την Αμερική, έχει διαγράψει τα πάντα. Μπορεί κάτι στη λέξη Πάρος να της έρχεται σαν κάτι άσχημο, αλλά αυτό μπορεί να το έχει κάνει και μετά ο εγκέφαλός της. Μας είχαν πει να προσέχουμε τι λέμε και πως το λέμε, γιατί τα άτομα που δεν θυμούνται και έχουν περάσει από δύσκολες καταστάσεις τείνουν να δημιουργούν μια εικόνα μέσα από αυτά που ακούνε. Και όσο πιο τραγικά και άσχημα τα ακούνε, τόσο πιο τραγική και άσχημη είναι η εικόνα που δημιουργούν. Αλλά στην ουσία είναι η εικόνα που δημιουργούν εκ των υστέρων και όχι η εικόνα που έχουν από την στιγμή εκείνη.
Η επόμενη φάση της θεραπείας της τι περιλαμβάνει;
Δεν υπάρχει επόμενη. Είναι αυτή που είμαστε τώρα. Φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, συνέχεια, και ότι μας δώσει. Δεν ξέρουμε αν θα μας δώσει κάτι, δεν ξέρουμε αν θα ξαναμιλήσει, δεν ξέρουμε αν θα ξαναπερπατήσει. Δεν ξέρουμε καν αν θα σταθεί, ας μην φτάσουμε στο περπάτημα. Αν θα σταθεί… Αυτά δεν τα ξέρουμε.
Ούτε οι γιατροί έχουν πει κάτι;
Κανένας γιατρός ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Αμερική δεν δεσμευόταν να κάνει προβλέψεις στις οποίες θα μπορούσε να πέσει έξω. Και δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει φτάσει στο σημείο εκείνο ώστε να μπορεί να προβλέπει, έστω και μέσω εξετάσεων, την πορεία ενός ασθενούς με εγκεφαλικές κακώσεις. Μπορεί να παλεύεις και για μια ζωή.
Το Animus, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Λάρισα, που φιλοξενείται η Μυρτώ από τότε που επέστρεψε από την Βοστώνη, επιλέχθηκε αφενός γιατί η κ. Κοτρώτσου γνώριζε τη δουλειά που έκανε και το προτιμούσε από άλλα κέντρα, και αφετέρου επειδή ο πρόεδρος του κέντρου, ο κύριος Αχιλλέας Νταβέλης, είχε ευαισθητοποιηθεί με την υπόθεση της Μυρτούς και πρόσφερε στην οικογένεια τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες αφιλοκερδώς.

Το Animus, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Λάρισα, που φιλοξενείται η Μυρτώ από τότε που επέστρεψε από την Βοστώνη
«Στην αρχή με κώλυε λίγο η απόσταση», μας λέει η κυρία Κοτρώτσου. «Γιατί στην Αθήνα έχω και το άλλο μου παιδί και στην ουσία έχουμε αποξενωθεί. Που δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος που έχει και εκείνος τα προβλήματά του, ιδίως μετά από αυτό που συνέβη, που η οικογένειά του έχει διαλυθεί», μας λέει και συνεχίζει: «Η ζωή της ήταν πολύ διαφορετική, αλλιώς είχε μάθει. Εμείς ήμασταν συνέχεια μαζί. Πάντα οι τρεις μας στο σπίτι. Τώρα βρέθηκε σε μια κατάσταση που είναι μόνη της».
Η Ελεάννα είναι σήμερα 20 χρονών, σπουδάζει στη νοσηλευτική και ζει στην Αθήνα για να μπορεί να παρακολουθεί τη σχολή της. Όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό μόλις είχε δώσει πανελλήνιες και ήταν εκείνη που βρήκε την αδερφή της μετά την επίθεση.
Πως έχει βιώσει η Ελεάννα την όλη κατάσταση;
Άσχημα, δεν έχει συνέλθει ακόμη.
Τι λέει;
“Πολλές φορές θαύμαζα το μυαλό της. Την έβλεπα κάθε μέρα, δεν κοιτούσα το παρουσιαστικό. Το μυαλό της ήταν αυτό που με εντυπωσίαζε. Και αυτό στην ουσία δεν το έχω τώρα. Πόσο κοφτερό ήταν το μυαλό της, οι απαντήσεις που έδινε… αυτό είναι κάτι που δεν το έχω”
Δεν μιλάει για αυτό το θέμα. Έχει μια άρνηση, δεν θέλει να μιλάει γι΄αυτό και ούτε το περιβάλλον της θέλει να της μιλάνε γι΄αυτό. Αυτός που έχει τα μεγαλύτερα τραύματα σε μια τέτοια κατάσταση, ψυχολογικά, είναι αυτοί που την βρίσκουν. Γιατί αυτοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Πόσο μάλλον όταν έχει γίνει αυτό που έγινε στη Μυρτώ. Δεν ήταν ένα τροχαίο. Δεν έπεσε εκεί που περπατούσε και χτύπησε. Ήταν μια πολύ σκληρή εικόνα, για οποιονδήποτε θα την έβλεπε, ακόμη και για έναν άγνωστο.
Την πρώτη στιγμή που την βρήκατε, ξέρατε τι είχε γίνει;
Το κατάλαβα. Τον είχα δει περίπου ένα τέταρτο νωρίτερα και μετά όταν είδα την Μυρτώ στην κατάσταση που την είδα κατάλαβα τι έχει υποστεί και ο πρώτος άνθρωπος που πήγε το μυαλό μου ήταν σε αυτόν. Δεν είχα δει άλλον άνθρωπο ούτε να πλησιάζει ούτε να μας κοιτάζει.
Αυτό που θυμάστε έντονα από εκείνη την ημέρα;
Το πώς την βρήκα. Ότι από εκείνη την ημέρα δεν είναι η ίδια -μπορεί σαν παρουσιαστικό να είναι η ίδια, με μικρές διαφορές- αλλά δεν είναι το παιδί που έφυγε από δίπλα μου. Εκείνο μιλούσε, γελούσε, ήταν πανέξυπνη, εκδηλωτική… Δεν είναι το ίδιο…
Πιστεύετε ότι θα την ξαναδείτε έτσι;
Το ελπίζω… Αλλά δεν ξέρω. Προσπαθώ -και αυτό ακόμη- να μην το πολυσκέφτομαι γιατί καμιά φορά όταν βάζει τόσο ψηλά τον πήχη απογοητεύεσαι. Και όταν απογοητευθείς μειώνεις κάπως τις προσπάθειές σου. Κουράζεσαι, απογοητεύεσαι και σταματάς. Γι΄ αυτό προσπαθώ ΚΑΙ αυτό να μην το πολυσκέφτομαι.

Το δωμάτιο έχει ήδη στολιστεί για τα Χριστούγεννα. Τα γιορτινά στολίδια χαρίζουν μια νότα αισιοδοξίας στον κόσμο της Μυρτούς
Όσο μιλάμε στο δωμάτιο που φιλοξενούνται στο Animus, επιστρέψει η Μυρτώ από τις θεραπείες. Αρχικά δείχνει κάπως τρομαγμένη με την παρουσία ενός άγνωστου ανθρώπου μέσα στο δωμάτιό της. Στη συνέχεια φαίνεται να με συνηθίζει. Την πηγαίνουν στο μέσα δωμάτιο και συνεχίζουμε τη συνέντευξη. Όμως η Μυρτώ ουρλιάζει. Το είχε πει κάποια στιγμή η μητέρα της ότι η Μυρτώ ουρλιάζει συχνά. Είναι από τους πόνους συνήθως ή όταν την ενοχλεί κάτι. Δεν έχει άλλο τρόπο να το εκφράσει. Τη φέρνουν ξανά σε εμάς και μόλις πάει δίπλα της η μαμά της, αμέσως ηρεμεί. Κάποια στιγμή της χαμογελά. Κάποια άλλη τη ρωτάει η μητέρα της κάτι και της ζητάει να γυρίσει να την κοιτάξει αν συμφωνεί με αυτό που της είπε. Και η Μυρτώ γυρίζει το κεφάλι και την κοιτάει. Μετά έρχεται η ώρα του φαγητού. Με μια μεγάλη σύριγγα της χορηγούν πολτοποιημένη τροφή, με ένα σωληνάκι που έχει τοποθετηθεί στην κοιλιά της. Το ίδιο και με το νερό…
«Είναι μια κούκλα», λέω μόλις έφυγε.
Εγώ πολλές φορές θαύμαζα το μυαλό της. Την έβλεπα κάθε μέρα, δεν κοιτούσα το παρουσιαστικό. Το μυαλό της ήταν αυτό που με εντυπωσίαζε. Και αυτό στην ουσία δεν το έχω τώρα. Πόσο κοφτερό ήταν το μυαλό της, οι απαντήσεις που έδινε… αυτό είναι κάτι που δεν το έχω. Εύχομαι να μην έρχονται μάνες σε αυτή την κατάσταση. Είναι πάρα πολύ σκληρό. Εδώ θα δείτε και άλλες μάνες. Είναι πολλές, με νέα παιδιά από τροχαία, αλλά είναι πολύ πιο σκληρό να ξέρεις ότι κάποιος το έκανε επίτηδες. Έκανε ότι έκανε και δεν το άφησε να ζήσει, παρά το κοπάνησε να του λιώσει και το κεφάλι. Υπάρχουν φορές που το μυαλό μου αρνείται να το δεχτεί…
Θεωρείτε δίκαιη την ποινή;
Όχι βέβαια. Αλλά σε αυτό δεν φταίνε οι δικαστές, εδώ φταίνε οι νόμοι της Ελλάδος. Το έχουμε δει σε τόσα θέματα, η Μυρτώ είναι ένα από αυτά. Εδώ δίνουν άδεια στους τρομοκράτες, στους βαρυποινίτες, σε όλους δίνουν άδεια. Στην Αμερική όταν τους τα έλεγα, με κοίταζαν σαν να έχω έρθει από άλλο πλανήτη. Στην Αριζόνα η κακοποίηση παιδιού κάτω από 11 ετών επισείει θανατική καταδίκη. Οι νόμοι τους είναι πολύ πιο αυστηροί σε αυτά», μας λέει και συνεχίζει: «Χτύπημα είναι και ένα χαστούκι, και μια μπουνιά, χτύπημα είναι να αφήσεις και τον άλλον φυτό. Τι διαφέρει από το να τον σκοτώσεις; Για μένα και για κάθε γονιό, το να αναπνέει το παιδί του, ακόμη και σε ένα κρεβάτι, μπορεί να σημαίνει κάτι. Αλλά για το ίδιο το άτομο, που έχει υποστεί αυτό το πράγμα και είναι φυτό, στην ουσία τους σταματάει τη ζωή. Δεν την ανατρέπει, τη σταματάει! Αυτό το άτομο δεν μπορεί να βγει, να διασκεδάσει, να φτιάξει τη ζωή του, να σπουδάσει. Τίποτα από όλα αυτά. Σίγουρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν και σίγουρα οι νόμο, σε τέτοια θέματα. Ναι, πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί. Σε τέτοια εγκλήματα, εκ προ μελέτης και σε ανήλικα παιδιά. Τι περιμένουμε; Ότι αυτό το άτομο θα αλλάξει; Οι περισσότεροι βιαστές όταν βγαίνουν το ξανακάνουν».
“Χτύπημα είναι και ένα χαστούκι, και μια μπουνιά, χτύπημα είναι να αφήσεις και τον άλλον φυτό. Τι διαφέρει από το να τον σκοτώσεις; Για μένα και για κάθε γονιό, το να αναπνέει το παιδί του, ακόμη και σε ένα κρεβάτι, μπορεί να σημαίνει κάτι. Αλλά για το ίδιο το άτομο, που έχει υποστεί αυτό το πράγμα και είναι φυτό, στην ουσία τους σταματάει τη ζωή. Δεν την ανατρέπει, την σταματάει”
Και συνεχίζει: «Άλλο να πεινάς και να κλέψεις, μια σοκολάτα ή οτιδήποτε και άλλο να πας να ικανοποιήσεις άλλες σου ορέξεις. Δεν έχει σχέση με την πείνα. Δεν έχει σχέση με το γεγονός ότι προέρχεσαι από μια φτωχή χώρα».
Ο ίδιος τι ισχυρίστηκε;
Ότι του άρεσε.
Στο δικαστήριο το είπε αυτό;
Στο δικαστήριο δεν μιλούσε. Είπε “τα έχω πει”. Ότι μας αρέσει δηλαδή, το φτάνουμε σε αυτό το σημείο; Αν είναι άνθρωπος το σκοτώνουμε, αν είναι πράγμα το παίρνουμε; Αυτός είναι ο νόμος της ζούγκλας.
Στο ίντερνετ υπάρχει και σελίδα –και εμένα τυχαία μου την έστειλαν- με όλη την ανάκριση και την ομολογία του με πολύ παραστατικό τρόπο. Τι έκανε και πως το έκανε… με λεπτομέρειες δευτερολέπτου. Δεν ήταν εύκολο να το διαβάσω. Να σου λέει ο άλλος και πως έκανε έτσι το παιδί σου… Σου φαίνεται ακόμη πιο απάνθρωπο.
Μας λέει επίσης ότι πιστεύει πως ο δράστης είχε ξανακάνει επιθέσεις: «Είχα ξαναπάει στην Πάρο μετά γιατί ήθελα να δω ξανά αυτό το μέρος. Πως τα συνέλαβε, πως τα σκέφτηκε. Μετρήσανε και οι αστυνομικοί και είδανε ότι σε εκείνο το μέρος δεν ακούγεται ο ήχος. Γιατί και εγώ είχα απορία γιατί δεν την άκουσα να φωνάζει. Κάτι που φαντάζομαι ότι το γνώρισε. Όταν πηγαίνεις στο ίδιο μέρος συνέχεια –και αυτό αποδεικνύεται από τις διάφορες φωτογραφίες που έχεις βγάλει με διαφορετικά ρούχα- θεωρώ ότι γνωρίζεις πολύ καλά το μέρος και θεωρώ –μέσα μου- ότι το έχει ξανακάνει. Και έχω και λόγους που το πιστεύω από κάποια μαρτυρία κάποιας κυρίας. Τον είχε δει να τριγυρίζει και να κοιτάει μέσα από χόρτα, μέσα από καλάμια, γυναίκες. Πιστεύω λοιπόν ότι έχει κάνει επιθέσεις».
Η κυρία Κοτρώτσου θυμάται τη δίκη και τι ήταν αυτό που την ενόχλησε πολύ.
Στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από τη χειρότερη γυναίκα δικηγόρο κατ’ εμέ, που μπορούσε να έχει αυτό το κράτος. Και ο λόγος ήταν ακριβώς επειδή ήταν γυναίκα και μάνα. Δεν με θύμωσε τίποτε άλλο στη δίκη όσο δύο της φράσεις. Είπε θα πρέπει να σκεφτούμε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε άθλιες συνθήκες και έρχονται από τις χώρες τους για ένα καλύτερο μέλλον –μέχρι εκεί άντε και να το δεχτώ- που προέρχονται από μια διαφορετική κουλτούρα και μια διαφορετική θρησκεία, και θα πρέπει να τους κρίνουμε επιεικώς, ακριβώς γιατί έχουν άλλη κουλτούρα και άλλα πιστεύω. Δηλαδή έρχεται ο ξένος, στη δική μου χώρα, δεν σέβεται το δικό μου πιστεύω, τη δική μου κουλτούρα στην χώρα που τον φιλοξενεί, αλλά να τον δω εγώ επιεικώς, που ήρθε και μου κατέστρεψε το παιδί; Αυτή λέγεται και γυναίκα και είναι και μάνα. Και εγώ αναρωτιέμαι, αν ήταν το παιδί της στη θέση της Μυρτώς, τι θα έλεγε..; Δεν το εύχομαι σε καμία μάνα. Είναι η μόνη άσχημη εικόνα που μου έμεινε από τη δίκη.
Από αυτόν;
Προσπαθούσα επί πολλές ώρες να δω μια ματιά του, αλλά δεν σήκωσε το βλέμμα. Ήταν πολύ καλά δασκαλεμένος. Είχε σκυμμένο το κεφάλι και ζητούσε συγνώμη. Ένα συγνώμη που δεν έχεις το θάρρος να σηκώσεις τα μάτια σου να κοιτάξεις αυτόν που του έχεις κάνει κακό και να το πιστεύεις, απλά το λες σαν ποίημα, μόνο συγνώμη δεν λέγεται. Είναι ένα συγνώμη που ακούγεται σαν βρισιά. Πάει αυτό. Δεν θέλω να το σκέφτομαι γιατί κάνω άσχημες σκέψεις

huffingtonpost

Ο Πύρρος δεν τα πάει καλά με τους εγχώριους “φασίστες” – Με τους Αλβανούς φασίστες όμως “κώλος και βρακί”!

dimas-1

Στις ημέρες μας παρακολουθούμε να παίζονται ένθεν κι εκείθεν, πολλά και διάφορα γεωστρατηγικά παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την Παγκόσμια ειρήνη.Βλέπουμε αλλόφρονες ηγέτες να υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές που επιδιώκουν να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη και εμπόδιο στην ολοκλήρωση του σχεδίου τους δεν θα είναι ούτε εκατόμβες νεκρών, που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα των φρικαλέων σχεδίων τους. Βλέπουμε, την καθημερινώς αυξανόμενη παράνοια του “Σουλτάνου” Ερντογάν που προσπαθεί αφ΄ ενός μεν να δημιουργήσει δεδομένο με την προσάρτηση των κατεχομένων της Κύπρου στην Τουρκία και αφ΄ ετέρου να δυναμιτίζει την ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, στέλνοντας στην περιοχή το ερευνητικό σκάφος Barbaros. Και μετά την συμφωνία του Καΐρου για την οριοθέτηση ΑΟΖ, μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Αιγύπτου, να δηλώνει με περίσσια θρασύτητα: “Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στο θέμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο”.

Η ξανθιά “Ιούδας” φιλούσε υπέροχα – Η στενή φίλη του “χέρι-χέρι” έκανε την “ζημιά” – Λέτε να…κρεμαστεί από καμιά συκιά στην Ζυρίχη;

karatzaferis-giorgos

Δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας – όχι και τόσο αξιόπιστη για τα ρεπορτάζ της – θέλει τα στοιχεία-φωτιά για τον Καρατζαφέρη που έφτασαν στα χέρια των ανακριτών να τα έδωσε μια πανέμορφη ξανθιά…
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης βρίσκεται ήδη στο δρόμο για τον Κορυδαλλό, αποκαλύπτεται ότι μια νέα, ζωηρούλα και πανέμορφη ξανθιά κυρία, με την οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διατηρούσε στενή σχέση και την είχε τοποθετήσει σε πολύ υψηλή κρατική θέση, είναι ο άνθρωπος που τον πρόδωσε στις φορολογικές και δικαστικές αρχές. Ο θηλυκός Ιούδας, κελαηδάει στους ανακριτές δίνοντας στοιχεία–φωτιά για περιουσιακά στοιχεία που έχει κρυμμένα σε offshore, καθώς και άλλες δουλειές που είχε στήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με το σύστημα της διαπλοκής, τους εργολάβους, τους μεσάζοντες και τους οπλέμπορους.
Ο θηλυκός Ιούδας το τελευταίο διάστημα μένει μόνιμα στην Ελβετία, αφού οι σχέσεις της με τον Γ. Καρατζαφέρη είχαν διαρραγεί, παρότι σε προγένεστερο χρόνο για χάρη της αναγκάστηκε να κάνει σκληρή πολιτική διαπραγμάτευση, απαιτώντας να τοποθετηθεί σε κορυφαία θέση νευραλγικού οργανισμού που αποφάσιζε για μεγάλες δουλειές δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με αξιόπιστες δικαστικές πηγές αλλά και διαρροές από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, που ερευνούν το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις μίζες, οι σχέσεις του Γ. Καρατζαφέρη με την εν λόγω κυρία έχουν διακοπεί εδώ και ένα χρόνο εξαιτίας ενός σοβαρού επεισοδίου που είχε σχέση με οικονομικές διαφορές. Μια άλλη γυναίκα που βρισκόταν στο στενό περιβάλλον του προέδρου του ΛΑΟΣ, είχε φροντίσει να δημιουργήσει το κατάλληλο υπόβαθρο προκειμένου να διαρραγεί μια πολυσυζητημένη σχέση για τη σκοπιμότητά της οποίας ακούστηκαν πολλά και διάφορα. Τώρα ο θηλυκός Ιούδας με την ασφάλεια που της προσφέρει η παραμονή της στην Ζυρίχη, βομβαρδίζει με μέιλ τους αρμόδιους δικαστές και δένει χειροπόδαρα τον Γ. Καρατζαφέρη και μια σειρά από στενούς συνεργάτες του, που θα κληθούν σύντομα για εξηγήσεις από τους ανακριτές.
Η κυρία του Φαλήρου…
Οι στοχευμένες διαρροές του θηλυκού Ιούδα, προβληματίζουν τη Δικαιοσύνη και ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών αναζητούν τα αίτια του αδυσώπητου εμφυλίου σε μια μεγάλη δουλειά που σχετίζεται με το δημόσιο. Καλά πληροφορημένη πηγή μιλάει για συμβόλαιο με μεγάλο διαπλεκόμενο επιχειρηματία, το οποίο τελικά δεν πληρώθηκε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος και να βγουν στη φόρα οι offshore, οι μαύροι λογαριασμοί και τα ακίνητα. Εκτιμούν μάλιστα ότι αυτό είναι το πρώτο σκέλος τους εκβιασμού από τον θηλυκό Ιούδα που κρατάει στοιχεία – φωτιά στη φαρέτρα της και για άλλες μεγάλες μπάζες καθώς και για περιουσιακά στοιχεία σε χώρες του εξωτερικού τα οποία δεν γνωρίζουν οι δικαστικές αρχές.
Εκτός από τον Γ. Καρατζαφέρη, ο θηλυκός Ιούδας κάρφωσε και μία από τις στενές συνεργάτιδές του που είχε επιτελική θέση στο κόμμα. Διέρρευσε ότι η εν λόγω κυρία, έχει στην κατοχή της ακίνητα στο Φάληρο τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα πενιχρά εισοδήματα που δηλώνει στην εφορία. Έδωσε επίσης στοιχεία για πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ.
Η πίεση τον λύγισε…
Το δηλητήριο που έσταζαν τα μέιλ του θηλυκού Ιούδα ήταν αυτά που έστειλαν πρόσφατα τον Γ. Καρατζαφέρη στο Ιατρικό Κέντρο όπου υποβλήθηκε σε σοβαρή εγχείριση καρδιάς. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κατάλαβε ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και ότι σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες που επισείουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.
Άρχισε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του μπροστά στον κίνδυνο να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή, να συμπαρασύρει σε επικίνδυνες δικαστικές περιπέτειες το γιό του Γιάννη και να χάσει το σύνολο της περιουσίας την οποία βέβαια απέκτησε με το γνωστό τρόπο που πλουτίζουν οι Έλληνες πολιτικοί και ολιγάρχες. Δηλαδή από τις μίζες και τα νταραβέρια των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και προμηθευτών με το δημόσιο. Στον Γολγοθά που ζει ο άλλοτε πανίσχυρος πρόεδρος του ΛΑΟΣ, λίγοι είναι εκείνοι που του συμπαραστέκονται.
Τα τηλέφωνα έχουν σταματήσει να χτυπούν και οι ισχυροί του χρήματος και της πολιτικής δεν απαντούν στις δικές του κλήσεις, γιατί γνωρίζουν ότι όλες οι επικοινωνίες του είναι παγιδευμένες και ο υπερκοριός της ΕΥΠ καταγράφει τα πάντα.
Έκλεισαν οι δρόμοι…
Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν κλείσει και οι δρόμοι διαφυγής στο εξωτερικό. Η κρατική ασφάλεια έχει αναθέσει σε ειδικά κλιμάκια την παρακολούθηση των κινήσεών του. Τριάντα δύο εμπειρότατα στελέχη της κρατικής ασφάλειας και τη ΕΥΠ βρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση συναγερμού και σε περίπτωση που επιχειρήσει να φύγει στο εξωτερικό, θα παρεμποδίσουν την έξοδό του και θα τον συλλάβουν.
Το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί πλέον το σύστημα είναι τι θα κάνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο ίδιος διαρρέει ότι θα πέσει μαχόμενος και θα πάρει πολλούς μαζί του. Εξάλλου έχει στοιχεία ικανά να τινάξουν στον αέρα κορυφαίους πολιτικούς αλλά και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες. Γιαυτό μην εκπλαγείτε, αν ακούσετε να σκάνε ρουκέτες ικανές να ισοπεδώσουν τα δύο κόμμα της ετοιμόρροπης συγκυβέρνησης και παράλληλα να αρχίσει τις εχθροπραξίες με ισχυρούς κύκλους διαπλοκής που τον συντηρούσαν τα τελευταία χρόνια και γέμιζαν με μαύρο χρήμα τις offshore.
O πρόεδρος του ΛΑΟΣ, το μόνο που κάνει τις τελευταίες μέρες είναι να ξεσκονίζει τα αρχεία του και να ακούει κάποιες κασέτες τις οποίες κρατούσε πάντα για λόγους… ασφαλείας. Ο κίνδυνος για το σύστημα είναι υπαρκτός, αφού ο ντελάλης της τρόικας για να σωθεί, θ΄ αρχίσει να κελαηδάει για το σκοτεινό παρασκήνιο της μνημονιακής κυβέρνησης, τη μοιρασιά που έγινε, τις δουλειές που έκλεισαν και πολλές άλλες βρώμικες συναλλαγές που συντελέστηκαν στα πρώτα χρόνια της νέας κατοχής. Μόνο που ο χρόνος τρέχει και δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβει. Η ιστορία δείχνει ότι στο τέλος όλοι οι δοσίλογοι έχουν την ίδια τύχη. Αφού τους χρησιμοποιήσουν, τους πετάνε στα λάκκο με τα φίδια.

“ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΚΗΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΡΜΕΝΙΖΑΤΕ”- “ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΑΣΧΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ”ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

VORIDIS-PLEVRIS-KARATZAFERIS-GEORGIADIS1

Συνεχίζεται καθημερινά στα ΜΜΕ ο πολιτικός σάλος που έχει ξεσπάσει για τις “μίζες” από τα εξοπλιστικά προγράμματα μέσω των offshore εταιρειών του “Πατριώτη” προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Πανικός έχει κυριεύσει το πολιτικό Σύστημα για την περίπτωση που ο Γιώργος ανοίξει το στόμα του και αρχίσει να κελαηδάει. Γιατί, ο Γιώργος είχε φακελωμένους τους πάντες. Όλους όσους εμπλέκονταν με την πολιτική και συνδιαλέγονταν μαζί του. Και θα αναφέρω μια χαρακτηριστική περίπτωση: Βρισκόμασταν στο γραφείο του στο κόμμα και επέκειτο μια διαγραφή υψηλόβαθμου στελέχους του ΛΑΟΣ. Στην διατυπωθείσα άρνησή μου για διαγραφή του συγκεκριμένου προσώπου, γιατί ενδεχομένως η διαγραφή του να έβλαπτε επικοινωνιακά το κόμμα, μου απάντησε με υπεροπτικό ύφος: “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, του έχω δυο φακέλους με τοκογλυφίες”. Άλλωστε, το έχω πει πολλές φορές και άλλες τόσες το έχω γράψει πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που γνώρισα στην ζωή μου. Δυστυχώς όμως, αυτή την εξυπνάδα του δεν την χρησιμοποίησε για το καλό της Πατρίδος, αλλά για το πώς θα ικανοποιήσει την μεγάλη του λατρεία για το χρήμα.
Ωστόσο, αυτό το μείζον πολιτικό ζήτημα, ήδη δημιουργεί αναταράξεις στην δικομματική κυβέρνηση, και κυρίως στην πλειοψηφούσα πλευρά της, δηλαδή τη ΝΔ. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτήν την στιγμή η ΝΔ έχει τρεις βουλευτές που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ, και δεν είναι τυχαίοι, γιατί όπως καυχιόταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ήταν πολιτικά δημιουργήματά του. Αυτοί λοιπόν, οι βουλευτές κατά την θητεία τους στο ΛΑΟΣ, κατάθεσαν στην ελληνική Βουλή σωρεία ερωτήσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα Και βεβαίως, αναφέρομαι στον Μάκη Βορίδη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Θανασάκη Πλεύρη!!!
Οσονούπω, λογικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτές τις πολιτικές αναταράξεις της ΝΔ. Έτσι, σε ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ισχυρίστηκε πως οι Πλεύρης και Γεωργιάδης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το αν γνώριζαν τι υπέγραφαν με τις ερωτήσεις που κατέθεταν σχετικά με τα ελικόπτερα super puma. Και κατέληξε: “Υπάρχει ένα θέμα για το που βάζει ένας βουλευτής την υπογραφή του. Θεωρώ ότι είναι λογικό να επεκταθεί η έρευνα του Πόθεν Έσχες και στα συγκεκριμένα πρόσωπα”.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, οι βουλευτές της ΝΔ Γεωργιάδης και Πλεύρης, επιμένουν ότι οι ερωτήσεις τους δεν έγιναν με υπόδειξη του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς επίσης ότι δεν είχαν ποτέ πληροφορηθεί για τη συμμετοχή του σε offshore. Επιπλέον, οι δυο βουλευτές αποστασιοποιούνται πλήρως από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος θεωρούν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη οδηγείται σε διάλυση, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, για τον Καρατζαφέρη, “αν αποδειχθούν όσα έρχονται στη δημοσιότητα, θα πάει φυλακή”.
Σε αυτούς τους ισχυρισμούς των Γεωργιάδη και Πλεύρη, ο υπογράφων με τόλμη και παρρησία, θα καταθέσει το τι ακριβώς γινόταν διαχρονικά στο ΛΑΟΣ. Άλλωστε, υπήρξε – ο υπογράφων – Αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ (2004-2007) καθώς επίσης μετείχε επί οκτώ χρόνια του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος (ανώτερου θεσμικού οργάνου), μαζί με τους Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ήλεγχε απόλυτα το κόμμα του ΛΑΟΣ. Ουδέποτε αντέδρασαν οι τρεις βουλευτές, στην άποψη και την τοποθέτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη για διάφορα πολιτικά ζητήματα και για τα οποία συνεδρίαζε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Βεβαίως, αντιδρούσαν εντονότατα πολλές φορές, ο Μιχάλης Βάρδας, ο Απόστολος Μπαμίχας και ο υπογράφων (άπαντες πρώην Γραμματεία της Κ.Ε του ΛΑΟΣ). Και για τον λόγο αυτό ο Καρατζαφέρης τους θεωρούσε “εσωτερική τρόικα” στο κόμμα, που ενίοτε του “χαλούσε” τα επικίνδυνα για το κόμμα, σχέδιά του. Όπως, τον διακαή πόθο για συγκατοίκηση με την ΝΔ του Κώστα Καραμανλή! Είναι πασιφανές λοιπόν, πως για τις υποβαλλόμενες ερωτήσεις στη Βουλή από την Κ.Ο του κόμματος, ο Καρατζαφέρης ήταν ενήμερος και πολλές φορές υποδείκνυε τη θεματολογία και από την πλευρά τους οι βουλευτές την επεξεργάζονταν και την μετέτρεπαν σε ερωτήσεις!!
Όσον αφορά, το αν στο κόμμα γνώριζαν για την συμμετοχή του Καρατζαφέρη σε offshore εταιρείες, είναι τουλάχιστον άκομψο να κατατίθεται τέτοιος ισχυρισμός. Βοούσε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος η φήμη περί κατοχής ή συμμετοχή του Καρατζαφέρη σε offshore εταιρείες. Άλλωστε, η θεωρημένη “κακοδιαχείριση” των χρημάτων που λάμβανε ο ΛΑΟΣ από τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά, οδήγησαν τον Μιχάλη Βάρδα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ, να καταθέσει στις 14 Μαρτίου 2007 επιστολή (αρ. πρωτ. 3891) προς τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, με την οποία ζητούσε στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιούταν στις 17/3/2007, με δική του ευθύνη να παρευρίσκονται στην αίθουσα οι:
• Κωνσταντίνος Σκανδαλάκης, Αναπληρωτής Προέδρου για οικονομικά ζητήματα.
• Ελένη Αναγνώστου, υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του κόμματος
• Δύο τουλάχιστον μέλη της οικονομικής Επιτροπής του κόμματος, όπως αυτή προβλέπεται δεσμευτικά από το άρθρο 10, κεφάλαιο 3 του Καταστατικού του κόμματος, προκειμένου να απαντήσουν και να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στα ερωτήματα οικονομικής φύσεως που θα τεθούν και θα έχουν σχέση με οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας. Αντιλαμβάνεστε όλοι πως η κατάθεση της ως άνω επιστολής, έγινε και με τη σύμφωνη γνώμη του υπογράφοντος το παρόν κείμενο, ως Αναπληρωτού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ.
Η σχέση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τους Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη, ήταν μια σχέση άρρηκτα δεμένη, ήταν μια σχέση “μεγάλης αγάπης”. Που μπροστά στην μεγάλη δύναμη που αρχηγού, υποτάσσονταν άνευ αντιρρήσεων οι τρεις “πρωτοκλασάτοι” βουλευτές. Όμως, η “σούπα” χάλασε όταν ο Καρατζαφέρης αναγκάστηκε να κάνει Υπουργούς τους δυο από αυτούς στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Από εκείνη τη στιγμή τα πολιτικά “νήπια” του ΛΑΟΣ, έγιναν “Κύκλωπες” με τα γνωστά στην πορεία αποτελέσματα.
Πριν όμως, από την συμμετοχή τους στα υπουργεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, είχε φροντίσει ο Γιώργος να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του, ισχυροποιώντας την αρεστή του τρόικα. Πιο συγκεκριμένα: To Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009, ο Γιώργος Καρατζαφέρης συγκάλεσε την Κεντρική Επιτροπή του ΛΑΟΣ, προκειμένου να αλλάξει τον Γραμματέα της, Απόστολο Μπαμίχα. Τον οποίο πριν από λίγους μήνες είχε επανεκλέξει η Κ.Ε. του κόμματος. Η πρόταση του Καρατζαφέρη ήταν νέος Γραμματέας να εκλεγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και πριν προλάβει να τοποθετηθεί κανένας εκ των συμμετεχόντων, ο Μάκης Βορίδης ζήτησε την εκλογή του άσπονδου φίλου του, διά βοής. Ακολούθησε μια θυελλώδης συνεδρίαση, με τον Απόστολο Μπαμίχα να ζητά να στηθούν κάλπες με ψηφοδέλτια των υποψηφίων Μπαμίχα και Γεωργιάδη καθώς επίσης να υπάρξουν και λευκά ψηφοδέλτια. Η απάντηση του κ. Καρατζαφέρη ήταν πως, το Σώμα αποφάσισε διά βοής και δεν είναι σωστό να στηθούν κάλπες. Έτσι, τόσο δημοκρατικά ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε Γραμματέας της Κ.Ε. για να έχει το κεφάλι του ήσυχο ο Καρατζαφέρης από τα πολιτικά στελέχη του κόμματος που ήταν οι “ταραξίες” και αντιφρονούντες στον ΛΑΟΣ.
Συμπερασματικά, πιστεύω πως δεν υπάρχει έστω και ένας από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, που να μπορεί να αποδεχτεί τους ισχυρισμούς των Γεωργιάδη και Πλεύρη, πως δηλαδή, οι ερωτήσεις τους δεν έγιναν με υπόδειξη του Γιώργου Καρατζαφέρη, και πως δεν είχαν ποτέ πληροφορηθεί τις φήμες για τη συμμετοχή του σε offshore.
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
peiraias-bar

Διάφορες μορφές ενημέρωσης από ανεξάρτητες πηγές του ΜΑΚΕΛΕΙΟ που θέλουν για λόγους ασφαλείας να κρατήσουν την ανωνυμία τους, διαβεβαιώνουν ότι ο 35χρονος Αλβανός παραβατικός που το περασμένο Σάββατο το ξημέρωμα πραγματοποίησε μια πρωτοφανή επίθεση παρακρατικής φύσεως η οποία ποτέ άλλοτε δεν έχει λάβει ανάλογη εμφάνιση μαζικής επίθεσης στο εσωτερικό της χώρας, υποστηρίζουν ότι θύλακες της ΕΛΑΣ που κινούνται στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, κοντά στην οδό Φυλής, στον Άγιο Παντελεήμονα, στο Μεταξουργείο αλλά και στην πλατεία Αγίου Νικολάου αλλά και πάνω από αυτήν που συνήθιζε να συχνάζει- ιδίως σε καφέ αλλοδαπών- ο Αλβανός φυγάς, τον ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ και τον γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό. Υπαινικτικά και χωρίς να παρατίθενται σαφή στοιχεία για “συνεργασία” -σε επίπεδο “πληροφοριών” και “καρφωμάτων”- του Αλβανού με “μπασμένους” στα κόλπα του υποβαθμισμένου τόξου, αστυνομικούς, αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι από τους ένστολους που έχουν υπηρεσιακή σχέση με το Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, να είχαν βουτηχτεί στο βούρκο της ανομίας και να έκαναν “δουλειές” με τον Αλβανό. Δουλειές που μπορεί να έχουν σχέση με εκμετάλλευση φτηνών παροχών ερωτικής συνεύρεσης σε “μασατζίδικα” της περιοχής, σε αγοραπωλησία ναρκωτικών αλλά και σε διανομή προστασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τουρκικός εκβιασμός σε Αθήνα και Λευκωσία, θα υποκύψουν;


Ξεπέρασε προ πολλού το επίπεδο της… αηδίας η τουρκική στάση στο θέμα των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και όποιος είναι εντελώς αφελής και δεν το κατανοεί, είτε στην Αθήνα είτε στη Λευκωσία, θα πρέπει να ξέρει ότι η τουρκική στάση είναι απόλυτα συνεπής με τις διεκδικήσεις δεκαετιών και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σκόπια: Νέο αλβανικό κόμμα


Σήμερα, σχηματίσθηκε ένα νέο πολιτικό κόμμα των Αλβανών στο νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM, το οποίο ονομάζεται  'Μπέσα’.
«Πρόκειται για μια νέα πολιτική οντότητα των Αλβανών στο νοτιοσλαβικό κράτος που διαφέρει από τα ήδη υφιστάμενα που δεν ικανοποιούν, πλέον, τους Αλβανούς, αφού υφίστανται ακόμη διακρίσεις σε πολλούς τομείς  του κράτους», δήλωσε ο Μπιλάλι Κατσάνι, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικοδόμηση της χώρας δεν άρχισε τον περασμένο αιώνα, ούτε το 1991, αλλά μετά τη σύγκρουση του 2001.
 
Η πολιτική του νέου κόμματος αποκλείει την ομοσπονδοποίηση ως επιλογή και επιμένει σε ένα σύστημα στο οποίο όλες οι εθνικές ομάδες θα είναι ίσες.
Αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν την ισότητα μεταξύ των εθνοτικών ομάδων, είναι η πολιτική ελίτ των Σλάβων, «εμείς πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές τις ελίτ», είπε ο Κατσάνι.
Το νέο κόμμα ‘Μπέσα’ κατηγόρησε όλα τα υπάρχοντα αλβανικά πολιτικά κόμματα «που αν και συμμετέχουν στην κυβέρνηση, δεν έχουν ουσιαστικά καμία δύναμη».
Στόχος του ‘Μπέσα’ είναι η εξεύρεση λύσεων στην μεγάλη ανεργία στη χώρα, η καταπολέμηση του κρατισμού, της διαφθοράς, του επαγγελματισμού της πολιτικής, καθώς και η πίστη στην οικογένεια και στα συμφέροντα των πολιτών, όπως σημειώνει το ‘Λοκάλνο’.
 
--
               
 

Λίγες ημέρες πριν το Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας ο Νταβούτογλου προκαλεί και πάλι


nea-proklhsh-ntaboytogloy-tha-synexisoyme-tis-ereynes-gia-fysiko-aerio
Λίγες μόνο ημέρες έμειναν για το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας που θα γίνει στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ωστόσο ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνεχίζει να προκαλεί όσον αφορά την Κυπριακή ΑΟΖ.

Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Παραγιουδάκης προς Κωσταράκο: "Λάθος η παρουσία σου στο γερμανικό νεκροταφείο"

Ο Νταβούντογλου έρχεται στην Αθήνα με άγριες διαθέσεις


davou
«Εάν στην Κύπρο όλοι συμφωνήσουν στο ότι οι φυσικές πηγές γύρω από το νησί ανήκουν στο σύνολο της Κύπρου και χρησιμοποιήσουν την ενέργεια αυτή με ένα κοινό όραμα προς την κατεύθυνση της ειρήνης, θα κερδίσουν όλοι» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε ειδική συνάντηση του Ατλαντικού Συμβουλίου, όπου μίλησε μαζί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπαιντεν.

Η Ελλάδα ο νέος στόχος των Αλβανών σύμφωνα με το ίδρυμα στρατηγικών μελετών των ΗΠΑ!


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗ  ΕΚΘΕΣΗ ISSA «Defense and Foreign Affairs»
Θα αιματοκυλήσουν τα Βαλκάνια βάση σχεδίου πάνοπλοι Αλβανοί...
Δεν στέγνωσε ακόμη η μελάνη της αποκαλούμενης «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου από τον περίφημο στη σκοτεινή πλευρά του βαλκανικού φεγγαριού Χασίμ Θάτσι, με την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας και του ΝΑΤΟ, και ένας πραγματικά οχετός κατευθυνόμενων «ανταποκρίσεων», «δημοσιευμάτων» «αναλύσεων», «κειμένων», «εκπομπών» και ό,τι άλλο μπορεί να διανοηθεί ανθρώπινος νους έχει κατακλύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες!
Όπως λένε εμπιστευτικά  ειδήμονες, προσκείμενοι στο Αμερικανικό Intelligence (Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ), όλα αυτά τα κείμενα εκπορεύονται από την CIA, βάσει οργανωμένου σχεδίου, για την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων και της Ν/Α Ευρώπης, με απώτερο στόχο την Ευρωπαϊκή Ένωση!!!

Π. Χαϊκάλης στο Συνέδριο των ΑΝΕΛ: «Διαφωνώ μαζί σου πρόεδρε»!


Π. Χαϊκάλης στο Συνέδριο των ΑΝΕΛ: «Διαφωνώ μαζί σου πρόεδρε»!

Ξεσήκωσε συνέδρους και μέλη ο Παύλος Χαϊκάλης με ένα πύρινο λόγο στο συνέδριο των ΑΝΕΛ !
Ο κ. Χαϊκάλης Ξεκίνησε την ομιλία του θέτοντας τις κόκκινες γραμμές λέγοντας «η Ιδρυτική μας διακήρυξη είναι το συμφέρον του Ελληνικού λαού και κανείς δεν μπορει να το αμφισβητήσει αυτό»
Λίγο πριν κλείσει απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελληνων Πάνο Καμμένο είπε «Διαφωνώ μαζί σου Πρόεδρε» και κάνοντας μια παύση συνέχισε «Στον «Ενικο» είπες ότι ο Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο, υποτιμάς τον εαυτό σου πρόεδρε, εσύ είσαι το Εθνικό Κεφάλαιο, εσύ δεν ψήφισες μνημόνια, εσύ αντιστάθηκες από την αρχή. Πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά» ξεσηκώνοντας την κατάμεστη αίθουσα και παρευρισκόμενοι τον χειροκροτούσαν όρθιοι για αρκετά λεπτά επευφημώντας τον.
Αυγερινού Χατζηχρυσού

ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ »ΑΠΕΙΛΕΙ» ΤΗ ΔΕΠΑ Η ΡΩΣΙΚΗ GAZPROM…


Με «πρόστιμο» εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται αντιμέτωπη  η ΔΕΠΑ εάν δεν καταφέρει να απορροφήσει την ελάχιστη ποσότητα φυσικού αερίου που υποχρεούται…
να αγοράσει από τη Gazprom για το τρέχον έτος.
Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ημερησίας, η ρήτρα “take or pay” σε περίπτωση που η ποσότητα αερίου που προμηθεύεται η ΔΕΠΑ υποχωρήσει κάτω από τα 2,5 δισ. κυβικά μέτρα.
Η ποσότητα που περισσεύει, εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης  πάνω από το 20% στην Ελλάδα, υπολογίζεται γύρω στα 300-500 εκατ. κυβικά μέτρα, τα οποία η ΔΕΠΑ θα πρέπει να αγοράσει είτε τα χρησιμοποιήσει είτε όχι, όπως προβλέπεται από τους όρους της συμφωνίας. Η ποσότητα αυτή μεταφράζεται σε ποσό άνω των 100 εκατ. ευρώ το οποίο θα πρέπει να αποπληρώσει η ελληνική πλευρά.
Για τη διευθέτηση του θέματος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Σπύρος Παλαιογιάννης, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ρωσική εταιρεία ζητώντας τη μετακύλιση της ποσότητας που δεν καταναλώθηκε φέτος στις ποσότητες που πρέπει να απορροφήσει το 2015, κάτι που προβλέπεται στη μεταξύ τους συμφωνία.
Πηγή: newmoney.gr
πηγή

Τηλεπικοινωνίες στην Αρχαία Ελλάδα


Οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να ανταλλάσσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε γρήγορο χρόνο πληροφορίες, τόσο κατά την περίοδο των πολέμων όσο και σε περίοδο ειρήνης. Με το εφευρετικό τους μυαλό είχαν κατορθώσει να σχεδιάσουν ένα σύστημα από μηχανισμούς που τους επέτρεπαν να φτάσει στο τελικό δέκτη οποιοδήποτε μήνυμα ήθελαν, δυανύοντας ακόμα και 700χλμ σε περίπου μία ώρα. Ας δούμε με ποιο τρόπο γινόταν αυτό.

Ημεροδρόμοι
Το πρώτο σχέδιο των ελλήνων για τη μεταφορά πληροφοριών αποτελεί η χρήση των ημεροδρόμων. Ήταν άνθρωποι γνωστοί για τις ικανότητές τους στο τρέξιμο στουςοποίους εμπιστεύονταν τη μεταφορά μηνυμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο πιο γνωστός ημεροδρόμος που έμεινε και στην ιστορία ήταν ο Φειδιππίδης, ο οποίος πήγε από την Αθήνα στο Μαραθώνα και μετά πάλι πίσω στην Αθήνα το μήνυμα της νίκης χωρίς καμία στάση και πέθανε από εξάντληση.
Οι ημεροδρόμοι είχαν αποκτήσει το σεβασμό και κοινωνική καταξίωση σε σημείο να τους έχουν αφιερωθεί και ναοί (Τάλβυθος ημεροδρόμος του Αγαμέμνωνα στον οποίο οι Σπαρτιάτες αφιέρωσαν ναό). Ενδέχεται κάποιοι από τους ημεροδρόμους να ήταν έφιπποι ειδικά όταν ήταν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Αυτή ήταν η αρχική μορφή του συστήματος των ημεροδρόμων που στη πορεία αναβαθμίστηκε και βελτιώθηκε με τη δημιουργία σταθμών στους οποίους οι αγγελιαφόροι πλέον άλλαζαν τα άλογά τους και ξεκουράζονταν ή άλλαζε και ο αγγελιαφόρος.

Δώρα χιλιάδων ευρώ σε παιδιάτρους δημόσιων νοσοκομείων για να προωθούν γάλα σε σκόνη αντί του θηλασμού


Η λίστα των δώρων μεγάλη.. περιελάμβανε από  iPhones, υπολογιστές Apple, κλιματιστικά, τηλεοράσεις, ταξίδια στην…
Ινδία, το Παρίσι, τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη και πολυτελείς κρουαζιέρες.
Το αντάλλαγμα; Να συνταγογραφούν   και να προωθούν οι παιδίατροι γάλα σε σκόνη αντί του θηλασμού.
12 γιατροί τέθηκαν σήμερα σε  κατ’ οίκον περιορισμό  απο την ιταλική αστυνομία.
Να σημειωθεί πως 2 απο τους παιδιάτρους είναι επικεφαλής των παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων.
Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι επικοινωνούσαν με τους γιατρούς προσπαθώντας να «πουλήσουν την πραμάτια τους»κόντρα στην  άποψη της επιστημονικής  κοινότητας που θεωρεί το μητρικό γάλα το καλύτερο για ένα νεογέννητο, σε περίπτωση  βέβαια που η μητέρα είναι σε θέση να θηλάσει.
Πηγή

“Αν τον παραζορίσουν τον Κασιδιάρη θα τραβήξει… περόνη! Θα ρίξει χειροβομβίδα. Να κάψει κόσμο! “

kasidiaris

“Κουστουμαρισμένος και γραβατωμένος θα πάει από τη φυλακή Κορυδαλλού στη Βουλή ο Κασιδιάρης”.
Διαβάστε τι γράφει ο “Αποδυτηριάκιας” για την κλήση του Ηλία Κασιδιάρη στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τετάρτη:

Φραγκούλης Φράγκος: Το πρώτο στάδιο αυτονόμησης της Θράκης ξεκίνησε


ΦΡΑΓΚΟΣ
Χείμαρρος ήταν ο Στρατηγός ε.α., πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και Υπουργός Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή. Ο κ. Φράγκος αποκάλυψε ότι το πρώτο στάδιο αυτονόμησης της Θράκης έχει ήδη ξεκινήσει από την Άγκυρα και εφαρμόζεται μέσω του υποκαταστήματος της Ziraat Bank που λειτουργεί στην Κομοτηνή και η οποία χορηγεί χαμηλότοκα δάνεια σε μουσουλμάνους για την αγορά ελληνικής γης.
Εφαρμόζεται μέσω της Ziraat Bank που χορηγεί χαμηλότοκα δάνεια σε μουσουλμάνους για την αγορά ελληνικής γης
«Η Ziraat Bank δίνει δάνεια με 3% επιτόκιο στους μουσουλμάνους για την αγορά ελληνικής γης την ίδια ώρα που οι δικές μας τράπεζες δίνουν δάνεια με επιτόκιο 14%. Αποτέλεσμα; Οι αγορές γης να είναι 10 προς 1, εις βάρος φυσικά των χριστιανών. Σε αυτό το σχέδιο της Άγκυρας προβλέπεται να αποκτηθεί άνω του 50% της γης από μουσουλμάνους της περιοχής και να ενεργοποιηθεί έτσι το πρώτο στάδιο για πιθανή αυτονομία της Θράκης» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ.

«Βέλη» κατά πολιτικών και κομμάτων
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Φραγκούλης Φράγκος δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει και τα «βέλη» του εναντίον των πολιτικών και των κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια καθώς όπως είπε «στο βωμό της ψηφοθηρίας και προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη και ψήφους από τη μειονότητα αδιαφορούν για το «παιχνίδι» που παίζει επί δεκαετίες η Άγκυρα στην περιοχή. Πότε δεν φρόντισαν να λάβουν μέτρα για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και ποτέ δεν απαίτησαν την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης».

Καμμένος: Εκλογές το Μάρτη δεν θα βρουν τους 180 βουλευτές


2192181
Υπέρ της δημιουργίας μιας μεγάλης πατριωτικής δημοκρατικής συμμαχίας, ενός πατριωτικού μετώπου, τάχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας το Σάββατο το βράδυ στο συνέδριο του κόμματός του.Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, έστειλε αυστηρό μήνυμα στους βουλευτές του κόμματός του που δεν θα συνταχθούν με τις αποφάσεις του Συνεδρίου αναφορικά με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ προανήγγειλε επί της ουσίας μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας όμως έμφαση στις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του στα εθνικά θέματα.
«Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να κάνουν το λαό να πιστέψει ότι η μόνη του ελπίδα είναι ο συμβιβασμός, αλλά και να μας διαλύσουν. Είμαστε όμως ακόμη εδώ. Παραμένουμε σταθεροί στις αρχές της Ορθοδοξίας» είπε ο κ.Καμμένος και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας του αντιμνημονιακού μετώπου, παραπέμποντας στην αυριανή επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.
«Θα βάλουμε στο πλάι τις διαφορές μας, θα βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν, θα κάνουμε συμμαχία για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
«Δεχθήκαμε τον πιο σκληρό πόλεμο μετά το 11% που πήραμε το Μαϊο του 2012. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα και το κράτος. Κάποιοι βουλευτές μας έφυγαν γιατί φοβήθηκαν. Έχουν μπλοκαρισμένους λογαριασμούς απο το ΣΔΟΕ, μπλοκαρισμένες τις περιουσίες τους».
Ο κ.Καμμένος είπε ακόμη ότι είναι φτωχότερος από τότε που μπήκε στην πολιτική, είπε ότι δεν έχει off shore εταιρείες «ούτε κλεμμένα χρήματα».
Αναφέρθηκε σε όσους έφυγαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είπε ότι «πουλήσανε τη λαϊκή εντολή που τους δώσατε. Δεν τους καλούμε να επιστρέψουν στο κόμμα αλλά να παραδώσουν την έδρα που κλέψανε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες».
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ακόμη ότι δεν αναγνωρίζει τις δανειακές συμβάσεις. «Οι νόμοι που ψηφίζονται είναι αντισυνταγματικοί, άκυροι, σαν τις δανειακές συμβάσεις που δεν αναγνωρίζουμε γιατί δεν έχουν ούτε υπογραφή ούτε την έγκριση του λαού», είπε ο κ.Καμμένος.
Πρόσθεσε ότι «η πολιτική που επέβαλαν οι δανειστές δεν βγαίνει και οδηγεί στην καταστροφή» και αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «συζητήσεις κάτω από το τραπέζι δεν κάνουμε. Έχουμε κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα και δεν κάνουμε πίσω. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για εθνικά θέματα και ορθοδοξία. Αλλά θα επιδιώξουμε να κάνουμε μια συνεργασία σε μια κυβέρνηση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι η εγγύηση για το αύριο».
Επιτέθηκε επίσης στο «Ποτάμι» λέγοντας ότι «οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης έχουν ενεργοποιήσει τις καβάντζες τους. Είδατε την πρόταση του Ποταμιού που λέει να διαγράψουμε τη λέξη έθνος από το σύνταγμα» ενώ έκανε λόγο για πολιτικούς «που τα έπαιρναν από τη Siemens και τα υποβρύχια προειδοποιώντας ότι «θα δικαστούν, δεν πρόκειται να γλιτώσει κανείς. Δεν πρόκειται να δώσουμε ασυλία σε κανέναν για κανένα λόγο, θα κάνουμε τα πάντα για να πληρώσουν και να επιστρέψουν τα κλεμένα».
Αναφέρθηκε στο θέμα των επενδύσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την υψηλή φορολογία στις επιχειρήσεις, αποθαρρύνει επενδυτές,την ώρα που οι γειτονικές χώρες έχουν ελκυστικούς όρους.
«Πως θα γίνουν επενδύσεις όταν έχεις υψηλή φορολογία ενώ οι γειτονικές χώρες έχουν πολύ χαμηλότερους συντελεστές;», είπε ο κ.Καμμένος και τάχθηκε υπέρ μιας «σεισάχθειας στις επιχειρήσεις». Διευκρίνισε ότι «για δυο χρόνια δεν θα πάρουν τίποτα οι δανειστές, θα γίνει επιτροπή ελέγχου του λογιστικού χρέους, θα διαγραφεί το επονείδιστο χρέος, και θα πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις».
Ζήτησε αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες μέχρι να ξεκινήσει η πρωτογενής παραγωγή, είπε ότι ο τουρισμός η ναυτιλία και η αγροτική παραγωγή είναι τα μεγάλα μας όπλα και πρότεινε να μειωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά.
Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε και στα εσωτερικά ζητήματα του κόμματός του, λέγοντας ότι «θα βγούμε δυνατοί από το συνέδριο, και η μάχη που μας περιμένει θα είναι σκληρή» και πρόσθεσε στέλνοντας μήνυμα προς όλους: «Θα μιλήσουν εδώ όλοι. Κι εκείνοι που συμφωνούν κι εκείνοι που διαφωνούν. Αλλά αύριο όποιος βγει από εδώ θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας που θα σεβαστούμε όλοι».
Εξαπέλυσε επίθεση κατά μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε ξανά να βγουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να δημιουργούν σενάρια για τους Αν.Ελ. σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δημιουργούν πρωτοσέλιδα χωρίς να υπάρχει λόγος, δημιουργούν παρεξηγήσεις».
Κάλεσε τον ευρωβουλευτή που εξελέγη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Νότη Μαριά να έρθει στο συνέδριο και να πει την άποψή του.
Ο κ.Καμμένος είπε ότι «ο κ. Μαριάς συνεργάστηκε με τους αντιμνηνιακούς πολίτες και τους Αν.Ελ. στις εκλογές του 2012, και ήταν εξαιρετικός βουλευτής. Στις ευρωεκλογές όμως αρνήθηκε να μπουν οι Αντιμνημονιακοί Πολιτες στη συμμαχία λέγοντας ότι θα διεκδικήσει την εκλογή του ως Ανεξάρτητος Έλληνας».
Πρόσθεσε τέλος, ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην ίδια ευρωομάδα στην οποία ανήκει και το κόμμα του Ερντογάν, αλλά θα συνεργαστεί με το σχηματισμό που ετοιμάζεται υπό τον Νάϊτζελ Φάρατζ.
Ο κ. Καμμένος τέλος, τάχθηκε υπέρ της γεωπολιτικής στροφή της χώρας προς τη Ρωσία, λέγοντας ότι « η Ευρώπη των Γερμανών φέρεται ως κατακτητής και όχι ως σύμμαχος. Πιστεύομε στη συμμαχία με την ομόδοξη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν. Ζητάμε την άμεση άρση του εμπάργκο και την υπογραφή συμφωνίας με την ευρωσιατική ένωση, ζητάμε συμφωνία με την Κίνα. Ας έρθουν και οι ΗΠΑ να συζητήσουν απευθείας για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων στο Αιγαίο».
Ο κ.Καμμένος είπε επίσης, ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ΑΟΖ, «μόνο στο μυαλό του Σαμαρά υπάρχει. Εάν υπήρχε γιατί δεν αναχαιτίζουν τα ευρωπαϊκά αεροπλάνα τα τουρκικά που πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά;»
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Καμμένος ζήτησε «να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, για να προχωρήσει σε συνεργασίες με πρόσωπα» και κατέληξε: «Οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο. Δεν θα βρουν να αγοράσουν ή να εκβιάσουν 180 βουλευτές».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
πηγή

Από το «ΒΥΘΙΣΑΤΕ το ΧΟΡΑ» στο «ΒΥΘΙΣΑΤΕ την ΧΩΡΑ»; Ποια Xώρα όμως;


μηχανη του χρονου
Όταν μπαίναμε στα δεσμά των μνημονίων εκείνη την αποφράδα ημέρα   από το γραφικό και το ακριτικό Καστελόριζο , οι Τούρκοι ¨έτριβαν¨ τα χέρια τους γιατί ποτέ πλέον στο άμεσο μέλλον δεν θα άκουγαν από Ελληνικά πολιτικά χείλη  παρόμοια φράση σαν το ¨ Βυθίσατε το ΧΟΡΑ¨.
Φυσικά ξεχνάμε το mea culpa που μεσολάβησε και έφερε αργότερα την Τραγωδία των Ιμίων και τις τσάρκες σήμερα του Barbaros.
Οι τούρκοι με τα μνημόνια μας αισθάνονται   μια σιγουριά ότι όποιος πολιτικός  μας  τολμήσει να ψελλίσει   ¨Βυθίσατε το ΧΟΡΑ  ή το Μπάρμπαρος¨ είναι σαν να λέει ¨βυθίσατε οικονομικά την ΧΩΡΑ¨.

Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΓΙΑΤΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΕΡΕΝΕΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΥΗΝ 12η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗ

Μαζί με τις ευχές του για ‘’ χρόνια πολλά ‘’ ο φίλος συμπατριώτης φιλοσοφογιατρός ,Παρασκευάς Σερενές μας έστειλε την τελευταία του ποιητική συλλογή ‘’ΚΙΒΩΤΟΣ ΓΙΑΝ ΦΙΛΑΤΤΕΙΝ’’ με την εξής αφιέρωση ‘’Όταν λαξεύεις τις λέξεις , να ζητάς την επιείκια της θάλασσας ‘’ .
Η θεματική της γραφή του είναι καθαρά ανθρωποκεντρική με φιλοσοφική τάση . Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μοιράζει το πνευματικό του έργο που είναι Θεόδοτο αφιλοκερδώς.
Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΕΡΕΝΕΣ είναι διαπρεπείς γιατρός , πρώην Διευθυντής της ορθοπεδικής Κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά με σπουδές και εικοσαετή καριέρα στη Γερμανία , Για την προσφορά του στην ποίηση τα τελευταία 25 χρόνια έχει βραβευθεί από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών . Γράφει ποίηση από την εφηβική του ηλικία . Είναι μέλος τριών λογοτεχνικών εταιρειών . Τα ποιήματα του έχουν παρουσιασθεί κατ’ επανάληψη σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς .

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ φαινόμενα συμβαίνουν σε σπήλαια της ΕΛΛΑΔΟΣ! Τα σφράγισαν και τα απαγόρευσαν ΑΥΣΤΗΡΑ να πλησιάσει οποιοσδήποτε! ΔΕΙΤΕ που είναι!!!

spiliaellada

H Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία η φυσική ομορφιά και το κάλος των αρχαιοτήτων συνυπάρχουν αρμονικά
με το παράξενο και το ανεξήγητο που κρύβονται σε μέρη απόμακρα κι απρόσιτα όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, όπως για παράδειγμα στα σπήλαια που βρίσκονται βαθιά μέσα στην αγκαλιά της Γης…Η Ελλάδα, η βραχώδης άκρη της Βαλκανικής χερσονήσου, είναι γεμάτη από σπηλιές, άλλες μικρές κι άλλες μεγάλες, άλλες χερσαίες κι άλλες θαλάσσιες, άλλες προσιτές κι άλλες απρόσιτες στον ερευνητή.

ΕΞΑΓΟΡΑ ΒΟΜΒΑ από τον Σκλαβενίτη- Aλλάζουν όλα στον Χώρο του Λιανεμπορίου! (ΦΩΤΟ)

156

Η συμφωνία, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον των ιδιοκτητών της Makro, έχει ολοκληρωθεί και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα

Μεγάλη συμφωνία η οποία δημιουργεί σοβαρές ανακατατάξεις στον χώρο του λιανεμπορίου υπεγράφη χθες σύμφωνα με πληροφορίες.
Συγκεκριμένα, η Σκλαβενίτης αποκτά τον έλεγχο της Μakro Cash & Carry στην Ελλάδα.
Η συμφωνία, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον των ιδιοκτητών της Makro και του Newmoney.gr, έχει ολοκληρωθεί και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα.
Σημειώνεται ότι η Makro έχει ετήσιο τζίρο περίπου 280 εκατομμύρια.
458

ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ο ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ: Δεν θα πληρωθεί το χρέος!!

kosmas-aitolos

Από το βιβλίο “Κοσμάς ο Αιτωλός” του… Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, εκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας “Ο Σταυρός”
1. “Αυτό μια μέρα θα γίνει Ρωμαίικο και καλότυχος όποιος ζήσει σε κείνο το βασίλειο.”
(Συνήθιζε να λέγει εις διάφορα μέρη της υποδούλου Ελλάδος, τα οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν)
2. “Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσεις όταν έλθουν τα χαλεπά χρόνια ! ”
(Είπε την προφητείαν αυτήν εν Σιατίστη και αλλαχού αντικρύζων τα βουνά, τα οποία κατά τούς χρόνους της Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα των γυναικοπαίδων).
3. “Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα ψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες ή τρεις μέρες θα υποφέρετε.”
(Ελέχθη εις την περιφέρειαν Σιατίστης)

4. “Το ποθούμενο θα γίνει στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας. ”
(Ελέχθη εν Χειμάρρα – Η σπουδαιοτάτη αύτη προφητεία του Αγίου, η οποία έτρεφε την γλυκυτέραν ελπίδα του υποδούλου Γένους, έλαβε καταπληκτικήν επαλήθευσιν. Διότι οι χρόνοι της απελευθερώσεως του Έθνους είναι πράγματι η τρίτη γενεά από των χρόνων που προεφήτευσεν αυτήν ο Άγιος, καθόσον, ως γνωστόν, εκάστη γενεά υπολογίζεται εις 25 έτη)
5. “Θάρθη καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστη σας, όπως θα κάμνουν οι άλλοι. ”
(Ελέχθη εν Σιατίστη)
6. Σας λυπάμαι για την περηφάνια, όπου έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήσει. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφείτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θαρθή μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους. ”
(Ελέχθη εις το χωρίον Άγιος Δονάτος Σουλίου)
7. “Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι κι ύστερα οι Άγγλοι επί 54 χρόνια, και κατόπιν θα γίνει Ρωμαίϊκο.”
(Ελέχθη εν Κεφαλληνία περί της απελευθερώσεως της Επτανήσου – “Κόκκινοι σκούφοι” ονομάζονται οι Γάλλοι στρατιώται ως εκ του χρώματος των καλυμμάτων της κεφαλής κατά τούς ναπολεοντείους χρόνους. Η προφητεία αύτη εύρε καταπληκτικήν εκπλήρωσιν. Διότι μετά τούς Ενετούς εις την Επτάνησον εγκατεστάθησαν οι Γάλλοι, και μετά την αναχώρησιν τούτων ήλθον οι ‘Aγγλοι, των οποίων η παραμονή διήρκεσε 54 έτη, δηλαδή όσα και προεφήτευσεν ο ‘Aγιος. Το 1810 κατέλαβον ουσιαστικώς οι ‘Aγγλοι την Επτάνησον (εκτός της Κερκύρας, η οποία παρεδόθη το 1815 εις τον Κάμπελλ), και το 1864 παρέδωκαν αυτήν εις την Ελλάδα.)
8. “Τα όρια του Ρωμαίικου θάνε η Βωβούσα (ο ποταμός Αώος) “.
(Ελέχθη εν Παλαιά ‘Aρτη)
9. “Εκείθε θάρθη το Ρωμαίικο”.
(Την προφητείαν ταύτην είπεν ο ‘Aγιος εν Πρεβέζη δεικνύων το μέρος της Στερεάς, από το οποίον θα προήρχετο ο στρατός της ελευθερίας. Η προφητεία επραγματοποιήθη το 1912).
10. “Τα βάσανα είναι ακόμη πολλά. Θυμηθείτε τα λόγια μου · προσεύχεστε, ενεργείτε και υπομένετε στερεά. Έως ότου να κλείσει αυτή η πληγή του πλατάνου, το χωριό σας θάνε σκλαβωμένο και δυστυχισμένο”.
(Ελέχθη εις Τσαραπλανά, το σημερινόν Βασιλικόν της Ηπείρου. Η πληγή του πλατάνου έκλεισε το 1912, έτος απελευθερώσεως της Ηπείρου)
11. “Πότε θαρθή το ποθούμενον; ” ηρώτησαν τον ‘Aγιον εις Τσαραπλανά της Ηπείρου. “Όταν σμίξουν αυτά”, απήντησεν ο ‘Aγιος δεικνύων δύο δενδρύλλια.
(Τα δενδρύλλια εμεγάλωσαν, επάχυναν και έσμιξαν το 1912)
12. “Το ποθούμενον θα έρθει όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί”.
(Πράγματι το 1912 αι εορταί Ευαγγελισμού και Πάσχα συνέπεσαν)
13. “‘Aμα κλείσει το δένδρον και κλεισθεί μέσα το παλούκι, τότε θα έλθει το ποθούμενον. Θα γίνει κάποιο σημάδι και να μη φοβηθήτε. Να πηγαίνετε βασίλεμα ηλιού σ’ εκείνα τα βουνά (της Ομάλιας και της Μερόπης), όπου θα γλιτώσουν πολλές ψυχές. Μαζί σας μη πάρετε τίποτε, μόνον τις ψυχές σας να γλιτώσετε. Και δεν θα βαστάξει το κακό περισσότερο από 24 ώρες”.
14. “Τα χωριά του κάμπου θα πάθουν χαλάστρα, ενώ στις ποδιές του Κισσάβου θα κοιμηθούν σκλάβοι και θα ξυπνήσουν ελεύθεροι”.
(Ελέχθη εν Λαρίση)
15. “Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθεί από την κορυφή, η Ελλάς θα ελευθερωθεί· αν ξεραθεί από κάτω, δεν θα ελευθερωθεί”.
(Ελέχθη εν Ζελενίτσα (Πρασιά) της Ευρυτανίας)
16. “Με δυσκολία θάρθη”
(Εννοείται το ποθούμενον)
17. “Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη”.
18. “Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθη”.
19. “Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης”
20. “Θάρθη ξαφνικά. Να έχετε ένα σακούλι σιτάρι κρεμασμένο στη θύρα. Αυτό θα σας εμποδίσει φεύγοντας. Μη το αφήσετε. Να το πάρετε μαζί σας, για να φάνε τα παιδιά σας”.
21. Στην Αυλώνα θα γίνει χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο”.
22. “Στο Μπουκορμέ θα χυθεί πολύ αίμα”.
23. “Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι”.
24. “Όσα χωριά είναι κοντά σε δρόμο πολλά θα τραβήξουν”.
25. “Η Δρόπολις θα πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός”.
26. “Η Δρόπολις θα είναι γεμάτη στρατεύματα”.
27. “Θα χαθεί η σοδιά της χρονιάς από την εύφορη Δρόπολι και – μάνα μου ! – αίμα πολύ που έχει να χυθεί”.
28. “Λάκκοι και βράχοι στη Δρόπολι θα είναι γεμάτοι φεύγοντας”.
(Εις το αλβανικόν χειρόγραφον, η προφητεία αύτη έχει ως εξής: “Τα βουνά, οι χαράδρες και οι κάμποι της Δρόπολης θα γεμίσουν προσφυγιά”).
29. “Εις τα χωριά Πέπελη σεις άδικα θα φοβάσθε· τίποτε δεν θα πάθετε. Μόνον τα παιδιά σας που θα είναι στους δρόμους τα κλαίτε”.
30. “Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι· έπειτα θα τούς κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά”.
31. “Θαρθή όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί”.
32. “Ξένος στρατός θα έλθει, Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δεν θα ξέρη … “.
33. “Θαρθή και μια φορά ασκέρι ξένο που το Χριστό θα πιστεύει. Αλλά σεις δεν θα το ξέρετε”.
34. “Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερώσετε”.
35. “Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες σ’ ένα σπίτι”.
36. “Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας”.
37. “Θα ιδείτε 40 άλογα να τα δένουν σε ένα παλούκι”.
38. “Πολλοί θα χάνονται από την πείνα”.
39. “Οι πλούσιοι τα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν”.
40. “Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι”.
41. ” Θα έρθει καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγονται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην”.
42. “Θα ιδείτε και τακτικό στρατό, θα ιδείτε και ρέμπελο (αντάρτικο)· από αυτούς πολλά θα υποφέρετε”.
43. “Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια· να έχετε διπλά· να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλιτώσει”.
44. “Θα έρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα”.
(“Τα άλαλα και τα μπάλαλα” – Εννοεί τα άψυχα μηχανήματα των διαφόρων εφευρέσεων. Αυτά αντικατέστησαν και ολονέν αντικαθιστούν τας εργατικάς χείρας και κυριαρχούν εις την ζωήν των ανθρώπων, ως νεώτερα είδωλα προσκυνούμενα υπό του υλόφρονος κόσμου.)
45. “Η αιτία του γενικού πολέμου θα είναι από τη Δαλματία”.
46. “Η αιτία του γενικού πολέμου θάρθη από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελιστεί η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία”.
47. “Ο χαλασμός θα γίνει από ένα κασσιδιάρη”.
(Η προφητεία εις το αλβανικόν χειρόγραφον φέρεται ως εξής: “Ο χαλασμός θάρθη από τυφλό και κασσιδιάρη”)
48. “Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα, μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πέννα”.
49. “Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δεν θα πάθετε”.
50. “Αν το ζήτημα λυθεί με τον πόλεμο, θα πάθετε πολλές καταστροφές· σε τρεις χώρες μια θα μείνει… ”
51. “Θα έρθει καιρός που δεν θα ακούτε (=μαθαίνετε) τίποτε”.
52. “Ότι σας ζητούν, να δίνετε· ψυχές μόνον να γλιτώνετε”.
53. “Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνονται ποίος να το πρωτοπάρει… “.
54. “Το κακό θα σας έρθει από τούς διαβασμένους”.
55. “΄Η τρεις μέρες ή τρεις μήνες ή τρία χρόνια θα βαστάξει”.
56. “Θάρθη καιρός που δεν θα υπάρχει αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου”.
57. “Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων”.
58. “Στην Πόλι θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (=πλεύση) “.
59. “Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. Θα τρώγει με ασημένιο κουτάλι… “.
60. “Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ’ αρνί”.
61. “Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίϊκο· να μη το πιστέψετε· θα φύγει πίσω”.
62. “Θα μαζωχτή το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα (‘Aγιοι Σαράντα) και θάρθουν κοκκινογέλεκοι, να πολεμήσουν για σας”.
63. “Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά”.
(“Κόκκινη Μηλιά”. Τοποθεσία, την οποίαν η φαντασία των υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τα βάθη της Μ. Ασίας).
64. “Τόσα πολλά θα γίνουν, που οι μανάδες θα γεννήσουν πρόωρα από το φόβο τους”.
65. “Ζώα δεν θα μείνουν· θα τα φάνε. Φάτε και σεις μαζί μ΄ αυτούς. Στα Τζουμέρκα θα πάρετε σπόρο”.
(Εις το αλβανικόν χειρόγραφον διαβάζομεν: “Άλογα δεν θα μείνουν. Θα πάτε και σεις μαζί μ’ αυτά. Από τα Τζουμέρκα θα ξαναπιάσετε τη ράτσα τους”)
66. “‘Σπίτια μεγάλα μη κάμνετε. Λιάσες να κάμνετε να μη σας έρχονται μέσα”.
67. “Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν”.
68. “Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα”. (σχόλιο Λίθου Φωτός: κανονικά είναι κόττες το οποίο σημαίνει εισοδήματα)
69. “Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. Δεν θα προφθάσουν όμως”.
70. “Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς”.
(Το αλβανικόν χειρόγραφον έχει την προφητείαν ως εξής: “Οι Τούρκοι θα το καταλάβουν τρεις ημέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς”)
71. “Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είναι”.
72. “Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα θα πάθετε· αν πιαστεί από πάνω, θα καταστραφείτε”.
73. “Οι βράχοι και οι λάκκοι θα είναι γεμάτοι κόσμο”.
74. “Θάρθη ξαφνικά· ή το βόιδι στο χωράφι ή το άλογο στ΄ αλώνι”.
75. “Λυπηρόν είναι να σας το ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί”.
76. “Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμουν αδελφό”.
77. “Αμπέλια μη φυτεύετε, διότι θα χαλάσουν καθώς εκείνα στη Δρυϊνούπολι”.
78. “Θα γίνει ένα χαρτοβασίλειο, που θα έχει μέγα μέλλον στην Ανατολή”.
79. “Ο κόσμος τόσον θα πτωχεύσει, που θα ζώνεται με κληματσίδες”.
80. “Η αιτία θα έλθει από τα Δελειατά”.
81. “Η Γαλλία θα ελευθερώσει πολλά ελληνικά μέρη και ιδίως οι Ιταλοί”.
82. “Η Γαλλία θα λευτερώσει την Ελλάδα, την Ήπειρο η Ιταλία”.
83. “Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλι. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλι· εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φθάσει στην Πόλι, στη μέση του δρόμου θα μάθη ότι ο πόλεμος τελείωσε”.
84. “Θα έρθει καιρός, που θα φέρει γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του”.
85. “Θα βλέπετε να πηγαίνουν άλλοι επάνω και άλλοι κάτω”.
86. “Η λευτεριά θαρθή από κάτω από όπου χύνονται τα νερά”.
87. “Από πάνω και από τη σκάλα χαλασμό μη περιμένετε”.
88. “Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό, και ένα ολόκληρο”.
89. “Θα έρθει καιρός που μια γυναίκα θα διώχνει δέκα Τούρκους με τη ρόκα”.
90. “Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία”.
91. “Ο χαλασμός στον τόπο θα γίνει από ένα όνομα αξιωματούχου … (δυσανάγνωστον) “.
92. “Πολλά χωριά θα καταστραφούν, οι τρεις χώρες θα γίνουν μία”.
93. “Να έχετε τρεις θύρες· αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη”.
94. “Πίσω από τη μια θύρα να κρυφθεί κανείς, γλιτώνει· θα είναι βιαστικό”.
95. “Να παρακαλείται να είναι μέρα και όχι νύκτα, καλοκαίρι και όχι χειμώνας”.
96. “Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θάχουν αγάπη στα δένδρα”.
97. “Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί θα γίνουν τεμπέληδες”.
98. “Από ψηλά, μέσα από το λιμάνι θάρθη ο χαλασμός”.
99. “Θα σας ρίξουν παρά πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν”.
100. “Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς”.
101. “Εσείς θα φύγετε απ’ τ’ αριστερά βουνά· από τη δεξιά μεριά όχι· από τις σπηλιές μη φοβάστε”.
102. “Θαρθή ξαφνικά· τ΄ άλογα θ΄ απομείνουν ζεμένα στις δουλειές τους και σεις θα φύγετε”.
103. “Θάνε όγδοος αιώνας που θα γίνουν αυτά”.
104. “Να κρυφθείτε ή κοντά στην πόρτα ή κοντά στην πλάκα, αν είναι βιαστικό και γρήγορο”.
105. “Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν μπαράγκες”.
106. “Θαρθή καιρός που θα βγει ο καταραμένος δαίμονας από το καυκί του”.
107. “Θαρθή μια φορά ένας ψευτοπροφήτης· μη τον πιστέψετε και μη τον χαρείτε. Πάλι θα φύγει και δεν θα μεταγυρίσει”.
108. “Θάρθη καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου”.
109. “Νάχετε το σταυρό στο μέτωπο, για να σας γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί”.
110. “Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλι· στη μέση του δρόμου θάρθη το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο”.
111. “Πήγαινε και στο δρόμο θ΄ ανταμειφθείς”.
(Ελέχθη εν Δερβιστάνη περί τίνος, όστις ειρωνεύθη τον Άγιον. Ούτος μετ’ ολίγον ετραυματίσθη καθ’ οδόν υπό τινός εχθρού του)
112. “Ειπέ εις τα είδωλα εκείνα να μην έρθουν εδώ, αλλά να γυρίσουν εις τα οπίσω”.
(Καθώς ο Άγιος εδίδασκεν εις Άσσον της Κεφαλληνίας, διέκοψε μίαν στιγμήν το κήρυγμά του και απέστειλεν ένα ακροατήν του εις την οικίαν του άρχοντος του τόπου ειπών τούς λόγους τούτους. Ούτος απελθών εύρε 4 κυρίας της αριστοκρατίας ασέμνως ενδεδυμένας, αί οποίαι ήσαν έτοιμοι να έλθουν και παρακολουθήσουν το κήρυγμα του Αγίου)
113. “Φτιάνετε σπίτια τορνευτά και δεν πρόκειται να κατοικήσετε σ΄ αυτά”.
(Είπε τούς λόγους τούτους ο Άγιος εις Άσσον της Κεφαλληνίας, όταν μίαν ημέραν διήρχετο πρό μιάς νεοκτίστου οικίας. Μετ’ ολίγον όλοι οι ιδιοκτήται απέθανον πλην μιας μοναχής).
114. “Το παιδί αυτό θα προκόψει, θα κυβερνήσει την Ελλάδα και θα δοξαστεί”.
(Ελέχθη περί του Ιωάννου Κωλέττη).
115. “Θα γίνεις μεγάλος άνθρωπος, θα κυριεύσεις όλη την Αρβανιτιά, θα υποτάξεις την Πρέβεζα, την Γάργα, το Σούλι, το Δέλβινο, το Γαρδίκι και αυτό το τάχτι του Κούρτ πασά. Θα αφήσης μεγάλο όνομα στην οικουμένη. Και στην Πόλι θα πάς, μα με κόκκινα γένια. Αυτή είναι η θέληση της θείας προνοίας. Ενθυμού όμως εις όλη την διάρκεια της εξουσίας σου να αγαπάς και να υπερασπίζεσαι τούς χριστιανούς, αν θέλεις να μείνει η εξουσία εις τους διαδόχους σου”.
(Ελέχθη εν Τεπελενίω περί του Αλή πασά)
116. “Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται”.
117. “Θα δείτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχει γρηγορότερα από τον λαγό”.
118. “Θάρθη καιρός που θα ζωστεί ο τόπος με μια κλωστή”.
(Ελέχθη εν ‘Aσσω της Κεφαλληνίας).
119. “Θαρθή καιρός που οι άνθρωποι θα ομιλούν από ένα μακρινό μέρος σε άλλο, σαν νάνε σε πλαγινά δωμάτια, π.χ. από την Πόλι στη Ρωσία”.
120. “Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θα ζουν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάξουν: Εβγάτε σεις οι πεθαμένοι να μπούμε εμείς οι ζωντανοί”.
(Αι πέντε κατά σειράν προφητείαι (116η – 120ή) του Αγίου αναφέρονται προφανώς εις τας μεγάλας εφευρέσεις του αιώνός μας. Το αμάξι χωρίς άλογα είναι οι σιδηρόδρομοι και τ΄ αυτοκίνητα. Η κλωστή που θα ζώσει όλον τον κόσμον είναι τα καλώδια των τηλεγραφείων. Με τας συσκευάς της τηλεπικοινωνίας η φωνή ακούεται εξ αποστάσεως χιλιάδων χιλιομέτρων ως να προήρχετο εκ γειτονικής οικίας. Τα μαυροπούλια, που θα ρίψουν το πυρ εις την γην, είναι τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας. Αυταί αι προφητείαι του αγίου Κοσμά είναι γεγραμμέναι εις τα βιβλία χρόνους πολλούς, αιώνα περίπου πριν γίνουν αι σχετικαί εφευρέσεις)
121. “Το κακόν τα έλθει μέχρι τον Σταυρόν και δεν θα μπορέσει να πάει κάτω. Μη φοβηθείτε. Μη φύγετε από τα σπίτια σας”.
(Ελέχθη εις την περιοχήν Πολυνερίου Γρεβενών. Πράγματι το 1940 οι Ιταλοί έφθασαν μέχρι την τοποθεσίαν Σταυρός, όπου είχε κηρύξει ο Άγιος και εσταμάτησαν)
122. “Όταν θα πέσει ο κλώνος (που είναι στημένος ο Σταυρός), θα γίνει μεγάλο κακόν, που θα έλθει από το μέρος όπου θα δείξει ο κλώνος· και όταν θα πέσει το δένδρον, θα γίνει ένα μεγαλύτερον κακόν”.
(Ελέχθη εις το χωρίον Τσιράκι (σήμερον Άγιος Κοσμάς) Γρεβενών. Πράγματι το 1940 έπεσεν ο κλώνος και ο Σταυρός προς το μέρος της Αλβανίας, όθεν επετέθησαν οι Ιταλοί, και το 1947 το δένδρον, ότε η περιοχή κατεστράφη εντελώς από τον συμμοριτοπόλεμον).

ΑΡΧΙΜΠΡΑΒΟΣ-ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ-ΣΚΛΗΡΟΣ ΝΤΙΛΕΡ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕ “ΑΙΣΘΗΜΑ” ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΑΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ Ο ΜΑΝΙΑΚΟΣ 35ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΚΕΛΕΨΕ 15 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ “ΖΩΝΤΑΝΟ Ή ΝΕΚΡΟ” (video & φωτο MAKELEIO.GR)

alvkalasn

Αλβανός υπερεθνικιστής, ανακατεμένος στα κυκλώματα των ναρκωτικών, της μαστροπείας και των διαφορών του υποκόσμου ο οποίος συμμετείχε σε εγκληματική συμμορία ομοεθνών του που έκαναν τους νταήδες εκβιάζοντας καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, είναι ο ένοπλος αφιονισμένος παραβατικός που σκόρπισε τον τρόμο στις 4 το ξημέρωμα στο Μικρολίμανο. Κατά κάποιες πληροφορίες οι οποίες ερευνώνται, ο καταζητούμενος Αλβανός αποτελεί ξεκομμένο μέλος εγκληματικής συμμορίας που διαφεντεύει τις πιάτσες της διανομής και πώλησης κοκαίνης και ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας, την οποία “καθάρισαν” οι κατά καιρούς επιχειρήσεις “σκούπας” του Δένδια και του Κικίλια αλλά και του κατάπτυστου προκατόχου τους Παπουτσή. Ο Αλβανός , 35 ετών, φαίνεται ότι από ένα σημείο και μετά ξέκοψε και λειτουργεί μόνος του, δεν αποκλείεται να έχει τη κάλυψη επίορκων αστυνομικών ενώ μία πληροφορία που ελέγχεται αναφέρει ότι διατηρεί “σύνδεσμο”-αίσθημα σε παράνομο μασατζίδικο επί της οδού Φυλής το οποίο κατά καιρούς έχει απασχολήσει. Υπάρχει επίσης μία πληροφορία ότι ο καταζητούμενος έχει ταουάζ του Τσε-Γκεβάρα στο μπράτσο και είναι ακραίος σταλινιστής-αριστεριστής Αλβανός, υποστηρικτής των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού στην γείτονα χώρα από την εποχή του Χότζα και τις γνωστές υποθέσεις με τις πυραμίδες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...