Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

ΠΙΕΖΕΙ ΑΦΟΡΗΤΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΤΡΟΙΚΑ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ “ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ” – ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΒΙΑΙΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ! ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ…

merkel2711940b

Το παρατηρούμενο αδιέξοδο στην τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα έχει βάθος πολύ μεγαλύτερο από προηγούμενες “κρίσεις”, ουσιαστικά επικοινωνιακού χαρακτήρα, σε επιλεγμένες επιμέρους πτυχές της διαπραγμάτευσης. Και αυτό διότι η τρόικα δείχνει να διακινδυνεύει (ακριβέστερα: να μην διστάζει διόλου να προκαλέσει) μια πολιτική κρίση, η οποία προορίζεται για πανευρωπαϊκό παραδειγματισμό.
Η τρόικα διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει εάν δεν γίνει δεκτή η περαιτέρω μείωση των συντάξεων κατά 20% -μέτρο που προφανώς συνιστά πολιτικό αυτοχειριασμό για όποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία το εγκρίνει. Όπως διαβάζουμε στο kostaxan.blogspot.gr, που αναδημοσιεύει το άρθρο του Κώστα Ράπτη από το Caprital, τέτοια πλειοψηφία δεν δείχνει να υφίσταται ούτε μεταξύ των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Συνεπώς η επιμονή της τρόικας, αντί για επικύρωση του ελληνικού success story, αναπότρεπτα μάλλον συνιστά “ευθανασία” του υφιστάμενου κυβερνητικού σχήματος, ανοίγοντας το δρόμο για την αναζήτηση, εν μέσω “έκτακτων συνθηκών”, μιας λύσης άλλου τύπου, από την επόμενη ή κατά προτίμηση και την παρούσα Βουλή.

Αμερικανός συγγραφέας: Το ‘ισλαμικό κράτος’ προωθείται από το Ισραήλ


Ο Αμερικανός συγγραφέας, Δρ Kevin Barrett,  ειδικός  στις Ισλαμικές Σπουδές, κατέκρινε έντονα τον «σιωνισμό που κυριαρχεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης με σκοπό τη συκοφάντηση  των  μουσουλμάνων καταλογίζοντας τις φρικαλεότητες του ‘Ισλαμικού Κράτους’ στο Ισλάμ.

Η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας σε μπλουζάκια – ρεκόρ πωλήσεων ...


Η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας, που αναδείχθηκε με ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο πάνω από το Βελιγράδι, στη διάρκεια του προκριματικού αγώνα ποδοσφαίρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, μεταξύ της Αλβανίας και της Σερβίας, έχει γίνει κορυφαίο αυτοκόλλητο σε φανέλες, που πωλούνται σε καταστήματα τουριστικών ειδών  στην αλβανική πρωτεύουσα.

Εφημερίδα ‘Вечер’: «Προσπάθεια δημιουργίας σλαβικής μειονότητας στην Ελλάδα»


Οι προσπάθειες που γίνονται για την ανάκτηση της περιουσίας των Σλάβων που ‘εκδιώχθηκαν’ από τη Μακεδονία (κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο),  η Ελλάδα την εκλαμβάνει ως προσπάθεια δημιουργίας σλαβικής μειονότητας στη χώρα, γράφει η σλαβική εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Το Παρόν’.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Αλλεπάλληλες επισκέψεις τους τελευταίους μήνες υψηλών κυβερνητικών παραγόντων της τουρκικής κυβέρνησης στην πρωτεύουσα του τεχνητού κρατιδίου των Σκοπίων, έχουν δημιουργήσει την σαφή εικόνα πως το κρατίδιο αυτό που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» της ανθελληνικής προπαγάνδας στα Βαλκάνια, στηρίζεται άμεσα στην ανθελληνική του αδιαλλαξία με όλα τα μέσα από την Τουρκία. Αυτές τις μέρες είχαμε την επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια του κυβερνητικού εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης, υπουργού Cemil Çiçek, ο οποίος για άλλη μια φορά έδωσε ώθηση στην αδιαλλαξία του κρατιδίου στις σχέσεις του με την Ελλάδα.

Αυξήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις - 11.000 μέσα σε εννέα μήνες!


Στις 11.000 ανήλθαν οι “κυβερνοεπιθέσεις” που δέχτηκαν μέσω Διαδικτύου οι ελληνικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων 9 μηνών του 2014, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις της Arbor Networks, εκ των κορυφαίων παρόχων παγκοσμίως στις υπηρεσίες ασφάλειας.
Οι συγκεκριμένες επιθέσεις ανήκουν στην κατηγορία του DDoS, όπου η επίθεση έχει ως στόχο την πλήρη κατάρρευση ενός site, και η Arbor Networks εξειδικεύεται στην προστασία από αυτού του είδους τις επιθέσεις, οι οποίες θεωρούνται ως αυτές που έχουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις.
 
 
 
Οι εκτιμήσεις της Arbor βασίζονται σε στοιχεία από σχεδόν 300 παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και όσον αφορά την Ελλάδα είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότερες -και μεγαλύτερου μεγέθους- επιθέσεις έγιναν κατά το α' τρίμηνο του 2014, τάση που ήταν κοινή με τον υπόλοιπο κόσμο. Με εξαίρεση το α' τρίμηνο πάντως όπου το μέσο μέγεθος της επίθεσης ήταν στα 1,17 Gbps και ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον παγκόσμιο μέσο όρο (1,12 Gbps), τα επόμενα τρίμηνα οι επιθέσεις στην Ελλάδα ήταν πολύ μικρότερου μεγέθους σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Στο β' τρίμηνο, η μέση επίθεση ήταν στα 160,50 Mbps στην Ελλάδα έναντι 759,83 Mbps παγκοσμίως, ενώ στο γ' τρίμηνο ήταν στα 421,65 Mbps έναντι 858,98 Mbps.
 
Οι επιθέσεις εκτός από μικρές ήταν και σύντομης διάρκειας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν διαρκούσε περισσότερο από 30 λεπτά.
 
Ελληνική αγορά
Στην Ελλάδα, ο συνεργάτης της Arbor Networks είναι η εταιρεία Adaptit και το 2014 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία πολύ καλή χρονιά. Όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη παρουσίαση, τις λύσεις της Arbor Networks έχουν ήδη επιλέξει δύο πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας, ενώ συζητήσεις υπάρχουν και με άλλους δύο, ενώ ταυτόχρονα στο πελατολόγιο της Adaptit περιλαμβάνονται οι δύο από τις 4 συστημικές τράπεζες με τις άλλες δύο να πραγματοποιούν πιλοτικές δοκιμές. Επίσης, υπάρχουν πάνω από 10 μεγάλοι εταιρικοί πελάτες που είναι κατά κύριο λόγο πολυεθνικές επιχειρήσεων.
 
Η συνεργασία με την Arbor είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα έσοδα της Adaptit αναμένεται φέτος να κλείσουν στα 7 εκατ. ευρώ έναντι 5,5 εκατ. ευρώ πέρσι, ενώ οι στόχοι για το 2015 είναι η περαιτέρω επέκταση του πελατολογίου στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα, η είσοδος στον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, όπως και η δραστηριοποίηση σε γειτονικές χώρες όπως είναι η Αλβανία.
 

Σκόπια: Οι Τούρκοι απαιτούν αδασμολόγητη-ελεύθερη ζώνη, στα σύνορα με Ελλάδα


Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Τζεμίλ Τσιτσέκ, που επισκέπτεται τα Σκόπια, ζήτησε σήμερα, η χώρα να παραχωρήσει  μια αφορολόγητη ελεύθερη ζώνη στους Τούρκους επιχειρηματίες, υποδεικνύοντας ως επιθυμητή θέση, την περιοχή των συνόρων με την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Γευγελή.
Το αίτημα υποβλήθηκε για λογαριασμό των Τούρκων επιχειρηματιών στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων-FYROM,  και ο ίδιος ζήτησε τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας για την εξασφάλιση συναίνεσης, όπως σημειώνει το ‘Λοκάλνο’.
 
«Αυτή η συνεργασία με την εμπορική δραστηριότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει  σε έσοδα του επιπέδου του ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους των επιχειρήσεων  μας να επενδύσουν  μέσω της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας που θα αναπτυχθεί. Είμαστε σίγουροι ότι η χώρα σας θα δει θετικά το αίτημά μας και θα μας παραχωρήσει το οικόπεδο για τη λειτουργία μιας ελεύθερης και αφορολόγητης ζώνης γύρω από την Γευγελή. Πιστεύουμε ότι αυτό, θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των σχέσεων μας μεταξύ των δύο χωρών και επίσης στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα (!)», είπε ο Τσιτσέκ.
Η κυβέρνηση- σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων- δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με το αίτημα των Τούρκων, αλλά πρόσθεσε ότι τα Σκόπια, δεν έχουν αφορολόγητες ζώνες με την έννοια του όρου, αλλά βιομηχανικές ζώνες στις οποίες υπάρχουν τελωνειακές απαλλαγές. Αλλά αφού το απαιτεί η Τουρκία, είναι έτοιμη να το εξετάσει, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
--
               
 

Απίστευτη ανακάλυψη – αρχαιολογική ανασκαφή στα συροτουρκικά σύνορα δίνει υπέροχο ψηφιδωτό 2200 ετων!


Όπου και να σκάψουν οι μισάνθρωποι, Ελλάδα θα βρίσκουν. Όσο υπάρχει Ελλάδα, θα υπάρχει και ελπίδα για τους γηγενείς που βάλλονται σε ολα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

olympia

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ > Μήνυμα βουλευτών: «Δεν ψηφίζουμε μειώσεις σε συντάξεις και αλλαγές σε ασφαλιστικό»


mhnyma-boyleytwn-den-pshfizoyme-meiwseis-se-syntakseis-kai-allages-se-asfalistiko
Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος - Μηνύματα απείθειας και μάλιστα οργισμένα απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας για νέες επιβαρύνσεις, στέλνουν ανοιχτά πλέον βουλευτές της συγκυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής, για τη παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος στη Βουλή, βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισαν ότι νέα μέτρα στο ασφαλιστικό δεν περνάνε.   

«Ανησυχούμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Η τρόικα θέτει απερίγραπτα πράγματα ορισμένες φορές», δήλωσε ο Γιώργος Κοντογιώργος από τη ΝΔ και πρόσθεσε: «Κανένα τέτοιο πακέτο, είτε ασφαλιστικό, είτε μείωση συντάξεων δεν πρόκειται να περάσει από την Βουλή».
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο Γιάννης Κουτσούκος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα συμφωνήσουμε να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε».

newpost

«Κι εάν δεν λυθεί το Κυπριακό τι θα γίνει με το αέριο;» ρώτησαν οι Τούρκοι τον Μπάιντεν


«Κι εάν δεν λυθεί το Κυπριακό τι θα γίνει με το αέριο;» ρώτησαν οι Τούρκοι τον ΜπάιντενΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - Στην έκκληση του Αμερικανού Αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν προς την Άγκυρα να αποχωρήσει το «Μπαρμπαρός» από την περιοχή ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό, η απάντηση της τουρκικής πλευράς διατυπώθηκε με ερώτημα: «Κι εάν δεν λυθεί το Κυπριακό τι θα γίνει με το φυσικό αέριο;» Γι αυτό και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο συζήτησε εν εκτάσει το θέμα ο κ. Μπάιντεν, επέμεινε στη δημιουργία μιας κοινής επιτροπής Ε/Κ και Τ/Κ, η οποία να λειτουργεί είτε λυθεί το Κυπριακό είτε όχι.

Είναι προφανές πως το θέμα των προκλήσεων δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα, με τον Ερντογάν συζητήθηκε επιδερμικά ενώ η προσοχή των Αμερικανών ήταν στραμμένη στην προσπάθεια να πεισθεί η Τουρκία να συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο Τζο Μπάιντεν δεν φαίνεται να έχει εξασφαλίσει αυτή την υποστήριξη. Ενημέρωσε, ωστόσο, τηλεφωνικώς το βράδυ της Κυριακής τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος βρισκόταν στο  Άμπου Ντάμπι, για τα όσα συζήτησε στην Τουρκία.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πως θα θέσει στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζήτημα συνεκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της Κύπρου. Τούτο θα γίνει κατά τη συνάντηση που θα έχουν στην Αθήνα στις 5-6 Δεκεμβρίου. Όπως υποστήριξε ο Τούρκος Πρωθπουργός, «οι φυσικοί πόροι ανήκουν σε όλο το νησί» και προειδοποίησε ότι εάν οι Ελληνοκύπριοι προχωρήσουν μονομερώς, τότε η Τουρκία θα κάνει έρευνες στο ίδιο σημείο». Αρκούντως αποκαλυπτικός των όσων διαδραματίσθηκαν με τις επαφές Μπάιντεν με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου, είναι ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. Ο τελευταίος ενημερώθηκε, όπως είναι γνωστό από τον Ερντογάν, στο περιθώριο γάμου, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Έρογλου είπε πως η Τουρκία δεν θα αποσυρθεί από την ΑΟΖ και «εμείς συμφωνούμε με την Άγκυρα για τα επόμενα βήματα και τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί». Ο Έρογλου ανέφερε πως ο Τούρκος Πρόεδρος τον ενημέρωσε για τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «η Ουάσινγκτον θα παροτρύνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να επιστρέψει στις συνομιλίες και ότι η στρατηγική που θα ακολουθηθεί είναι να γίνει διάλογος με αποτελέσματα το συντομότερο».
Στην Άγκυρα μεταβαίνει σήμερα Τρίτη ο λεγόμενος πρωθυπουργός Οζκάν Γιορκατζίογλου για επαφές με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην επίσκεψη που γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος θα συνοδεύεται από τον «υπουργό εξωτερικών» Οζντίλ Ναμί και τον «υπουργό οικονομικών» Ζερέν Μουνγκάν.
ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΧΑ
ΔΥΟ ημερομηνίες συζητούν Μόσχα και Λευκωσία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στη ρωσική πρωτεύουσα. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, οι Ρώσοι προτείνουν ημερομηνία αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ή το τρίτο δεκαήμερο Ιανουαρίου. Όλα τα εξαρτηθούν από το χρόνο που θα υποβληθεί ο Πρόεδρος σε εγχείριση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σήμερα επισήμως η απάντηση στον Άιντα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας σήμερα το πρωί θα συσκεφθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων για να διαμορφώσει την τελική θέση έναντι της φόρμουλας Άιντα. Αργά το απόγευμα ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του μεταφέρει την απάντηση του στη φόρμουλα. Αύριο ο κ. Άιντα θα συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου ενώ στο πρόγραμμα του αυτή τη φορά έχει συμπεριλάβει διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών, ενώ στα κατεχόμενα θα συναντηθεί με το Δημοκρατικό Κόμμα και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ).
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί Μισιέλ Μποναρντό, όταν του υποδείχθηκε από το Κυπριακό Πρακτορείο, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει, όπως έγινε γνωστό και μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, απορρίψει την πρόταση, ο κ. Μποναρντό επεσήμανε πως η πρόταση «έχει απορριφθεί δημόσια αλλά κανένας δεν κάθισε να του δώσει (στον κ. Άιντα) εξηγήσεις (για αυτό), και αυτό είναι που θα επιδιώξει».
Χθες μετά την άφιξη του αναμενόταν να συναντηθεί με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ) στην Αγία Νάπα, όπου η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου φιλοξενεί από τις 21 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου τις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΣΕ. Κατά την παραμονή του στο νησί, θα έχει συναντήσεις και με τους δυο διαπραγματευτές, με Πρέσβεις, θα συναντηθεί με ακαδημαϊκούς και θα έχει δείπνο με τη Συμβουλευτική Ομάδα για Θέματα Κοινωνικού Φύλου. Την Παρασκευή το πρωί ο Νορβηγός διπλωμάτης, θα συμμετάσχει σε συνέδριο του Κυπριακού Κέντρου του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Οσλο για την Ειρήνη (PRIO) με θέμα “Η διαμάχη στην Ευρώπη – Η Ευρώπη σε διαμάχη” (“Conflict in Europe – Europe in Conflict”) και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από το νησί.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή του ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Ο Αντιπρόεδρος σημείωσε την ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις ώστε να επιστρέψουν σε μία περισσότερο εποικοδομητική τροχιά στις υπό τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών συνομιλίες διευθέτησης του Κυπριακού και να αναζωογονήσουν τις προσπάθειες για αναζήτηση αμοιβαίως επωφελών λύσεων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης σε δήλωση του σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη- Μπάιντεν επεσήμανε πως ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης. Ως επίσης, όπως ανέφερε και για τη στήριξη των ΗΠΑ στις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και τις ενέργειες που έχει αναλάβει για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

mignatiou

Είναι η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων «θρησκευτική»;


Μια επαναλαμβανόμενη, τελευταία, αποστροφή, σχετικά με την σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστινίων, είναι ότι η σύγκρουση, πλέον, εξελίσσεται σε «θρησκευτική». Η αποστροφή αυτή συνδέεται με τα πρόσφατα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά βασίζεται στην απόλυτη ιστορική άγνοια όσων την παραθέτουν, όσον αφορά την εν λόγω σύγκρουση.

Βουλγαρία: Συνελήφθη ιμάμης για τρομοκρατική δράση


Ο Ιμάμης του Παζαρτζίκ, Αχμέτ Μουσά Αχμέτ ο οποίος είχε καταδικασθεί παλαιότερα για σχέσεις του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, συνελήφθη σήμερα, 25 Νοεμβρίου στο τζαμί της βουλγαρικής πόλης, μετά από σήμα  της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (DANS), προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.
Ο Ιμάμης συνελήφθη για προπαγάνδα και υποκίνηση πολέμου, καθώς και για τη διαμοίραση Video με αντι-δημοκρατική ιδεολογία, όπως σημειώνει  το βουλγαρικό δημοσίευμα.
Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί, μετά από αναζήτηση στο τζαμί και σε σπίτια στην συνοικία των Ρομά του Πατζαρτζίκ. Η δράση κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες, λόγω της συγκέντρωσης οπαδών του Ιμάμη που δεν άφηνε την αστυνομία να επιτελέσει το έργο της.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύλληψη του ιμάμη έγινε από την Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας, ενώ η χωροφυλακή απλώς επέβλεπε το χώρο.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών,  αναφέρει ότι  έγινε αντιτρομοκρατική επιχείρηση και συλλήψεις υποστηρικτών του «Ισλαμικού κράτους» στη Βουλγαρία.
 
--
               
 

Ο Κώστας Μερκουράκης του ΣΥΡΙΖΑ "φιμώνει" τους αντιπάλους του με αθέμιτα μέσα στο δήμο Παλαιού Φαλήρου !


Όπως έχουμε ξαναγράψει το Faliro Press News είναι ένα μπλογκ στο οποίο υπάρχει πολυφωνία και καταγράφονται με ακρίβεια και χωρίς διαστρεβλώσεις όλα τα τεκταινόμενα στο δήμο Παλαιού Φαλήρου. Έχοντας όλα τα παραπάνω στο μυαλό μας, εντύπωση μας έκανε ο τρόπος παρουσίασης των ομιλιών των δημοτικών συμβούλων Παλαιού Φαλήρου κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού από την "Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου" με επικεφαλής τον κ. Μερκουράκη. Στο εν λόγω σαιτ αν και γίνεται εκτενής αναφορά στην ομιλία του κ. Μερκουράκη κατά τη διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις ομιλίες των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων. Πολλά σημεία των καίριων παρεμβάσεων και των σχολιασμών των κ.κ. Λαζαρίδου ΚΚΕ, Πιτούλη, Τριάντου και Μπουγά έχουν περικοπεί και διαστρεβλωθεί ή δεν αναφέρονται καθόλου. Αν ο κ. Μερκουράκης δεν είχε και την ιδιότητα του δημοσιογράφου θα μπορούσαμε να τον δικαιολογήσουμε ως ένα βαθμό αλλά είναι αδικαιολόγητο να υποστηρίζει ότι ανήκει στον προοδευτικό χώρο (έτσι ονομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ) και να προβαίνει σε λογοκρισία και μάλιστα της αντιπολίτευσης. Και εάν νομίζετε ότι είμαστε υπερβολικοί, τα γραφόμενά μας μπορείτε να τα επιβεβαιώσετε από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου
.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο 177,7% το χρεος για το 2014! Συνεχίζουν την καταστροφη της χώρας με την ολέθρια πολιτική.Απο 105,8% το 2008 «που είχαμε χρεοκοπήσει».

Εξαπατούσαν βλέποντας χρεος 174,8% για το 2014 (φωτό), τωρα αποσιωπούν παντελώς αυτη την εξέλιξη πουλώντας τους αρουραιϊσμους του Παπανδρέου!
ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (φωτό 2) …που προειδοποιούσε για αδυναμία διαχείρισης του, λόγω κατάρρευσης της παραγωγικής βάσης.

Υποπλοίαρχος Β.Κονσολάκης: Τα Ίμια ήταν μια δουλειά που θα κράταγε 10 λεπτά, θα είχαμε βουλιάξει, αν θέλαμε, τους Τούρκους και δεν θα είχε καταλάβει κανείς τίποτα!


imia
Η κρίση των Ιμίων, πέρα από τους τρεις ήρωες-θύματα του Πολεμικού μας Ναυτικού, έδωσε αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά και να θέσει ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Δέκα οκτώ χρόνια μετά, ο Βαγγέλης Κονσολάκης, υποπλοίαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, μιλάει αποκλειστικά στο “pentapostagma.gr” και κάνει λόγο για «καθαρή προδοσία» και «ανεπάρκεια» της τότε πολιτικής ηγεσίας.
konsolakis
-Κύριε Κονσολάκη, τι θυμάστε περισσότερο από την κρίση των Ιμίων;
Ήταν μόλις 9 χρόνια μετά από το Σισμίκ, όταν ξέσπασε η κρίση των Ιμίων. Γενάρης του 1996, θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν Παρασκευή και κράτησε μόλις 2 μέρες. Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε,

Η ΚΙΝΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ


Η Κίνα και πιθανότατα μία ή δύο ακόμα χώρες έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να απενεργοποιήσουν την ηλεκτροδότηση των ΗΠΑ, καθώς και τη λειτουργία άλλων κρίσιμων υποδομών της! Τάδε έφη ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), ο ναύαρχος Michael Rogers, ενώπιον του Κογκρέσου.

Το μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων του κόσμου βρίσκεται εδώ. (Φωτογραφίες)


Όταν ακούτε για ένα νεκροταφείο πλοίων τι σας έρχεται στο μυαλό ; Μια μάντρα με εγκαταλειμμένα πλοία;
Στην Nouadhibouθα βρείτε το μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων στο οποίο υπάρχουν εκατοντάδες σκουριασμένα πλοία που επιπλέουν στο νερό και κάποια από αυτά είναι στην στεριά. Η Nouadhibou είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαυριτανίας. Γιατί όμως όλα αυτά τα πλοία βρίσκονται εγκαταλειμμένα εκεί αφήνοντας τα να πεθαίνουν ; Προφανώς οι Αξιωματικοί της Μαυριτανίας  έπαιρναν μίζες ώστε  να επιτρέψουν σε εταιρίες να εγκαταλείψουν τα πλοία τους εκεί στο λιμάνι και γύρω από τον κόλπο.  Αυτό άρχισε να γίνεται αισθητό στη δεκαετία του 1980 όταν εθνικοποιήθηκε ο κλάδος της αλιείας. 

Οι σταυροφορίες και οι προσπάθειες του Παπισμού για υποταγή της Ορθοδοξίας κατά τη Βυζαντινή περίοδοΛίγα χρόνια μετά το σχίσμα (Ορθοδοξίας-Παπισμού) άρχισαν οι σταυροφορίες με τη γνωστή κατάληξη, την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204 μ.Χ.

Καταργούνται οι άδειες λειτουργίας για 897 επαγγέλματα


Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστα Σκρέκα, καταργείται η…
άδεια λειτουργίας, που αφορά 103 βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες χαμηλού ρίσκου για 897 επαγγέλματα. Η απόφαση αφορά το 25% των οικονομικών δραστηριοτήτων και οι ωφελούμενοι κλάδοι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 14.3% του ΑΕΠ της χώρας.
Όπως αναφέρθηκε, έχει προηγηθεί μελέτη για τις δραστηριότητες, που δεν χρειάζεται να υπάρχει άδεια. Θα γίνεται έναρξη εργασιών με μια απλή αναγγελία στο ΓΕΜΗ και θα ακολουθεί ο έλεγχος. Όμως, καταργείται το στάδιο της αδειοδότησης για τον μεγαλύτερο αριθμό δραστηριοτήτων, δημιουργούνται γενικοί όροι λειτουργίας, όπου κρίνεται αναγκαίο, δίνεται η δυνατότητα αυτοσυμμόρφωσης της επιχείρησης ή και της πιστοποίησης τρίτου, διατηρείται η εκ των προτέρων αδειοδότηση μόνο με συγκεκριμένες εξαιρέσεις και ενισχύονται οι έλεγχοι σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.
Οι 103 βιομηχανικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τη διεθνή στατιστική ταξινόμηση, καταλαμβάνουν 7 τομείς, 24 κλάδους, 67 ομάδες, 129 τάξεις, 408 κατηγορίες και 897 υποκατηγορίες.
Η εξοικονόμηση χρόνου για τον πολίτη θα είναι τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες, μείωση κόστους (παράβολα από 60 μέχρι 1.500 ευρώ), άμεση απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου και δραστικός περιορισμός της ανάγκης επαφής με τη διοίκηση. Για τη δημόσια διοίκηση, το όφελος είναι η απαλλαγή από μεγάλο μέρος του διαχειριστικού βάρους και αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού σε ουσιαστικής μορφής ελέγχους.
Με βάση τον σχετικό ψηφισμένο νόμο, έως τις 8 Ιανουαρίου 2015 έπρεπε να έχουν εκδοθεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, με περιθώριο να έχει ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο του 2015 η διαδικασία συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων για τη συνολική μεταρρύθμιση στο σύστημα αδειοδότησης.
«Αυτό το πρώτο βήμα καταργήσεων αφορά περίπου 900 δραστηριότητες και είναι μόνο για τη μεταποίηση. Δηλαδή, αφορά μόνο στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και με τις αποφάσεις που θα εκδοθούν στο άμεσο μέλλον πάμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που τίθεται μπροστά η παραγωγή και όχι η κατανάλωση» είπε ο γενικός γραμματείας Βιομηχανίας, Γιώργος Στεργίου και σημείωσε ότι θα γίνουν μελέτες και για τα υπόλοιπα επαγγέλματα μεσαίου και υψηλού ρίσκο
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασε ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στη χώρα και για να γίνει αυτό πρέπει να μειωθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και «να εξαλείψουμε την ύπαρξή τους, ιδιαίτερα προς όφελος του νεοεισερχόμενου επιχειρηματία».
Σε ό,τι αφορά στα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, πληροφορίες του υπουργείου κάνουν λόγο για το ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές, αλλά το νομοθετικό πλαίσιο είναι αρκούντως προστατευτικό και ο νόμος Κατσέλη «κάνει καλή δουλειά». Ωστόσο, δεν υπάρχουν ανακοινώσεις επί του παρόντος.

ΘΡΑΣΟΣ: Οι Τούρκοι που έριξαν τον ήρωα Ηλιάκη, μας καλούν για…κοινή άσκηση !!

f16-tigreis

Tα ελληνικά F-16 – ”Τίγρεις” θέλει πολύ στην Τουρκία η Άγκυρα για συμμετοχή σε διεθνή άσκηση που προγραμματίζεται για την Άνοιξη του 2015! Έτσι χωρίς… να έχει πάρει ακόμα απάντηση απ΄την Πολεμική Αεροπορία αν θα στείλει ή όχι αεροσκάφη, έσπευσε ήδη να δημοσιοποιήσει με σχετική διαρροή στον τύπο ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην άσκηση με την 335 Μοίρα ”Τίγρης” του Αράξου στην ετήσια ” NATO Tiger Meet” (ΝΤΜ), δηλαδή την Νατοϊκή συνάντηση- άσκηση των Μοιρών των Συμμαχικών Αεροποριών που έχουν σήμα την ”τίγρη”, και η οποία φέτος θα γίνει στο Ικόνιο. Έδωσε μάλιστα και προεκτάσεις σε αυτή την στον αέρα ακόμη συμμετοχή…
karaiskaki

Τι πραγματικά συμβαίνει με το ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ στο γήπεδο Καραϊσκάκη;
(Τα 50 εκατ ήταν το αρχικό ποσό του ομολογιακού και των άλλων υποχρεώσεων της εταιρίας προς τις τράπεζες)
Με αφορμή τις σημαντικές καταγγελίες του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη-αναφέρθηκε μεταξύ άλλων- ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν εξυπηρετεί το δάνειο της εταιρίας Καραϊσκάκη ΑΕ.
Τι ακριβώς συμβαίνει;

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ “ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ”!! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΥΧΙΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΩΝ…ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!

alvanoi

Έχουν αποθρασυνθεί οι γείτονες και δεν σέβονται ούτε το γεγονός ότι αυτή η χώρα τους έδωσε ένα πιάτο φαΐ όταν έπεσε το “Σιδηρούν Παραπέτασμα” του Εμβέρ Χότζα, που μόνο με το καθεστώς της Β.Κορέας μπορούσε να συγκριθεί ! Αντ’ αυτού κάποιοι εξ αυτών έχουν επιδοθεί όχι μόνο σε εγκλήματα και αιματηρά περιστατικά με πιο πρόσφατο το συμβάν με τον παρανοϊκό “κοκάκια” Μακελάρη στο Μικρολίμανο.

“ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΟΠΑΡΝΤ”"-ΓΙΑΤΙ Η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

VORIDIS-VOULI1

Αστράφτουν και βροντάνε τα “όπλα” της “Χρυσής Αυγής” κατά του πρώην ομοιδεάτη τους , βουλευτή της ΝΔ , Μάκη Βορίδη.
Το γιατί μπορείτε να το διαπιστώσετε σε άρθρο που ακολουθεί από την ιστοσελίδα της.
Άλλωστε το κόμμα του προφυλακισμένου Ν.Μιχαλολιάκου εδώ και καιρό θεωρεί τον Βορίδη τον άνθρωπο που μαζί με τον Αθανασίου, τους έκλεισε φυλακή.
“- Πού οφείλονται οι «αποκαλύψεις» για τον Καρατζαφέρη; «Στράβωσαν» οι διαπραγματεύσεις γιατο 1% του ΛΑΟΣ; Ξέχασε την «ταπεινή» του καταγωγή και ζητούσε πολλά; Η μήπως ήταν ένα «ατύχημα» του Σαμαρά με την Δικαιοσύνη;
- Είναι απορίας άξιον γιατί Γεωργιάδης, Πλεύρης και Βορίδης αλλά και άλλοι βουλευτές και στελέχη του ΛΑΟΣ δεν ζήτησαν οι ίδιοι έλεγχο του «Πόθεν Αίσχες» τους, ώστε να αποδειχθεί η μη εμπλοκή τους στην υπόθεση «μίζες».

Αυτός είναι ο Αλβανός που σκόρπισε τον τρόμο στο Μικρολίμανο > Φέρεται να χρησιμοποιούσε τα ονόματα Armben Glodian και Albert Bako > ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ;;;


Αυτός είναι ο Αλβανός που σκόρπισε τον τρόμο στο Μικρολίμανο

Επισήμως οι Αστυνομικοί δεν μπορούν να δώσουν στη δημοσιότητα τη φωτό του Αλβανού φυγά, αν δεν τον ενημερώσουν! - Απίστευτος νόμος προβλέπει πως για να δημοσιευτούν τα στοιχεία ενός καταζητούμενου για το κοινό έγκλημα, θα πρέπει αυτό να έχει πρώτα κοινοποιηθεί στο δράστη!!! Μπορεί επισήμως η Αστυνομία να περιμένει την Τρίτη, προκειμένου να δημοσιοποιήσει το όνομα και τη φωτογραφία του μανιακού Αλβανού μακελάρη, ωστόσο αστυνομικές πηγές λένε ότι στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ ο Αλβανός έχει καταχωρηθεί με δύο ονόματα:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...