Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣΑΘΗΝΑ 5-12-2014.

Το ψευτορωμέϊκο που επικαλείται καταχρηστικά την ελληνικότητα που τόσο πολύ τσαλακώνει με παράνομους νόμους, οδηγεί ολάκερο τον ελληνικό λαό κάτω από ξένες σκοπιμότητες και τυραννίες. Επιδιώκει να παγιώσει πολυμορφικότητα και παγκοσμιοποίηση στη θέσης τής Φυλής και τής Πίστης, ανοίγει τα σύνορα στους αρπακτικούς γείτονες και ματώνει τον λαό για να αυξήσει ο σιωνιστικός νεοταξισμός πλούτη και εξουσία.

Ένας πλέριος σκοταδισμός έχει επιπέσει στην πατρίδα τού πολιτισμικού φωτός. Μια ευρεία ηττοπάθεια ότι δεν μπορούμε τάχα να βρούμε στεριά από τον ωκεανό τής εσκεμμένης κακοδιοίκησης που μάς επέβαλλε σκόπιμα η αστική κοινοβουλευτική ξενοκρατία. Χαλάρωση ηθών και αναζήτηση πλαστών παραδείσων με δανεικές επιβιώσεις και βαθύ σκύψιμο μέσης και αυχένα σε ιδιαιτερότητες, πανθρησκείες και διακομματικές υποταγές στον παγκοσμιοποιητή τύραννο. Και ο Τούρκος ακόμη και στα τελευταία του, λίγο πριν εκπνεύσει ο επίγειος χρόνος του, πατάει με τα βρώμικα ποδάρια του και τα πολεμικά μέσα του χώμα και θάλασσα ματωμένα από καθαγιασμένα ελληνικά αίματα.

Δεν θα έρθουμε να σάς δώσουμε νέο μνημόνιο και νέο χρήμα, δεν θα σάς αφήσουμε να βγείτε καν από τα μνημόνια ούτε σε δέκα ζωές, μάς λέγουν οι θρασείς και αλαζόνες δανειστές των εθνών. Θα βρεθούμε στον αέρα αν δεν τα βρούμε με την τρόικα, λένε ψευτοπατριώτες πολιτικάντηδες. Βρείτε τα ψοφοδεξιοί, σοσιαλιστές, αμερικανοκομμουνιστές και λοιποί ανεξάρτητοι παραπόταμοι, λέγουν οι ψευτορωμιοί πολιτικάντηδες και τα συναφή προπαγανδιστικά παπαγαλάκια. Και οι μαρξιστές τού καναπέ παρευρίσκονται και κινούνται σύριζα με τραπεζίτες, πολυεθνικές και οίκους αξιολόγησης στο Σίτυ τού Λονδίνου. Όλοι μαζί, με έναν διορισμένο πρόεδρο τής «δημοκρατίας» τους, σε μια τοποτηρητεία – συγκυβέρνηση υπό την εξουσία τού αντίχριστου και μισέλληνα νεοταξισμού.

Χαρές μεγάλες λοιπόν για Σιωνιστές και Τούρκους. Με την Τουρκία να ξαμολάει τα περιπολικά θαλάσσης της με δολοφονικούς εμβολισμούς σε βάρος των ψαράδων και των λιμενικών μας στα Δωδεκάνησα. Τις φρεγάτες και τις κορβέτες της να φτάνουν στο Σούνιο και να δένουν σε ελληνικά λιμάνια με τουρκικές σημαίες και νατοϊκές αποστολές. Να στέλνει οργανωμένες αποστολές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία από χοτζάδες και ένστολους να ανοίξουν Τζαμιά και να απαιτούν το άνοιγμα των υπολοίπων. Με τα αλβανικά υποπόδια να κατεβάζουν ελληνικές σημαίες σε ελληνικά σχολειά. Και τούς Τουρκομογγόλους να απειλούν πως μόλις χαράξει η Ελλάς Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, θα μάς κάνουν πόλεμο! Κι όλα αυτά εν μέσω γραικυλοτουρκικών πολιτικών συμβουλίων.

Όποιος ελληνόφωνος θέλει να συνεχιστούν αυτές οι εξευτελιστικές και θανατερές καταστάσεις υποταγής, ας ετοιμαστεί να εξέλθει τού ελευθέρου ελληνικού εδάφους. Διότι η ερχόμενη ταχέως Λαϊκή και Εθνικιστική Διακυβέρνηση θα επιβάλλει με τον λαό και τον Στρατό στο πλευρό της την Στρατηγική Ενδυνάμωση τού Ελληνικού Έθνους. Ελευθερία –Λαϊκή Κυριαρχία – Ελληνική Ηγεμονία είναι ο οδικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθούμε. Υπηρέτηση των λαϊκών δικαίων και τού εθνικού συμφέροντος. Αυτό σημαίνει πως θα αποδώσουμε την εθνική κυριαρχία στους Έλληνες και την εδαφική αποκατάσταση στο Ελληνικό Έθνος.

Οι αποφάσεις, οι ενέργειες και οι σχεδιασμοί ασκούνται από τούς Έλληνες και ανήκουν μονάχα στους Έλληνες. Το οικονομικό αποτέλεσμα είναι απλό μέσο που ωθεί τον Ελληνισμό μπροστά και δεν συρρικνώνει την Πατρίδα. Προέρχεται από την εργασία τού λαού μας και από τούς φυσικούς και ενεργειακούς μας πόρους γης και θάλασσας. Αυτό σημαίνει πως η οριοθέτηση των πλουτοπαραγωγικών μας ζωνών είναι αποκλειστικό ελληνικό δικαίωμα που θα ξεκινήσει άμεσα, βάσει τού διεθνούς δικαίου αλλά και βάσει των ελληνικών δικαίων και διεκδικήσεων που είναι πάνω από κάθε παγκόσμια νομολογία. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ορυκτός πλούτος, άπαντα στην διάθεση τού κράτους και των αναγκών του, κοινωνικών και εξοπλιστικών.

Η Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι απόφαση αιχμής. Απόφαση που θα στηριχθεί σε νέα και ανασχεδιαζόμενη συμμαχική γραμμή. Χώρες που υποστηρίζουν συγκυριαρχίες και γειτονικές βλέψεις με αντίθετα συμφέροντα και δόγματα δεν έχουν καμία δύναμη και παρουσία ανάμεσά μας. Η Ελλάς εκ τής γεωγραφικής θέσεως και τής γεωφυσικής της υπόστασης θα εφαρμόσει την δέουσα γεωπολιτική που αρμόζει σε αναδυόμενη Μεγάλη Δύναμη. Δεν κλείνουμε πόρτες, αλλά έχουμε το απόλυτο δικαίωμα να συνδιαμορφώσουμε από θέση ισχύος έναν Άξονα Εθνικών και Ορθοδόξων Δυνάμεων. Ήδη η Ρωσία έχει προχωρήσει τις επαφές της με την Σερβία σε πολιτικό και θρησκευτικό επίπεδο. Η Ελλάς πρέπει να είναι και θα είναι παρούσα.

Όταν οι εχθροί σου θέλουν να σε διαλύσουν και σού επιτίθενται, εσύ δεν κρύβεσαι. Απαντάς με την αυθεντική ελληνική τακτική Υπεροχής που λέει πως εκείνον που πάει να σε κατακτήσει, τον κατακτάς πρώτος εσύ. Ενημερώνεις και ενώνεις τον ελληνικό λαό κάτω από τον Βυζαντινό Αετό, την Γαλανόλευκη Σημαία και το Εθνικό Φρόνημα. Διασφαλίζεις απρόσκοπτο στρατιωτικό εξοπλισμό και ανοίγεις διαύλους στην Φυσική Αριστοκρατία τού Γένους ώστε να ανακόψει πάσα επιβουλή. Εφαρμόζεις στην πράξη άμεσα τον Ενιαίο Εθνικό Στρατηγικό Χώρο από την Βόρειο Ήπειρο έως την Κύπρο και από το Ιόνιο και το Ελληνικό Αρχιπέλαγος Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο. Οι προκλήσεις σε βάρος πληθυσμών και ζωνών μας κατανικώνται από ελληνική ενέργεια, παρουσία και ενσωμάτωση. 

Η εξωτερική πολιτική των ανοικτών θυρών και οφθαλμών θα μάς οδηγήσει στην εκπλήρωση τού Τάματος τής Φυλής μας. Η Πίστη και η Ατσάλινη Θέληση συμβαδίζουν με την Δύναμη. Ο συνωστισμός των απίστων ανατολής και δύσης εξυπηρετεί το Σχέδιο τού Θεού και της Μεγάλης Ελλάδος. Το τσαλαπάτημα των επίδοξων μνηστήρων τής Ιερής μας Πατρίδος θα μάς βρει στα εδάφη τής Αγίας Ρωμανίας.  
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΥΠΕΞ Σκοπίων στις Βρυξέλλες: Οι διαπραγματεύσεις εξαρτώνται από την Ελλάδα


Το νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM, δεν ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι γιατί λαμβάνει πολύ χρόνο αυτή η  διαδικασία, αλλά επειδή δεν υπάρχει συναίνεση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι,  απευθυνόμενος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έλαβε χώρα χθες.

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας - ΗΠΑ στις Βρυξέλλες για την ονομασία των Σκοπίων > ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠ.ΕΞ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ


apoxwrhse-o-benizelos-apo-thn-diaskepsh-gia-to-atophma-keri-me-thn-pgdm
Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ με αφορμή το όνομα των Σκοπίων έλαβε χώρα στη Διεθνή Διάσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη χρήση του «συνταγματικού» ονόματος της ΠΓΔΜ από την αμερικανική κυβέρνηση αποχώρησε από την Διάσκεψη και δεν έλαβε μέρος. Ο κ. Βενιζέλος επίσης απευθύνθηκε με επιστολή του προς τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, παρά το ότι στη σύνθεση των χωρών που μετέχουν στη Διάσκεψη η ΠΓΔΜ αναφέρεται με την προσωρινή της ονομασία, δηλαδή Σκόπια, στην Κοινή Δήλωση της συνόδου, η υπογραφή της έγινε με τη «συνταγματική» της ονομασία, δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ατόπημα αυτό έγινε, μολονότι είχαν προηγηθεί «πυκνές επαφές και διαβήματα και παρόλα αυτά οι Ηνωμένες Πολιτείες που συγκάλεσαν τη Σύνοδο, δεν τήρησαν τους κανόνες και την πρακτική του ΟΗΕ».
Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα κατέθεσε σχετική δήλωση, παραπέμποντας στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και υπενθυμίζοντας ότι η χώρα αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με την προσωρινή της ονομασία, ενώ επίσης ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε γραπτά στον Τζον Κέρι.

newpost

Να καμαρώσουμε τα πολεμικά μας πλοία την Παρασκευή


ploia
Μια από τις πιο σύγχρονες φρεγάτες του ελληνικού στόλου, το διάσημο υποβρύχιο «Παπανικολής», γνωστό ως το υποβρύχιο που… γέρνει, και η πυραυλάκατος Δανιόλος θα είναι στη διάθεση του κοινού την Παρασκευή λόγω της εορτής του Αγίου Νικολάου προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι Αμερικανοί «βάπτισαν» σε σύνοδο του ΝΑΤΟ τα Σκόπια «Μακεδονία»!


ομπαμαερ
Σε κορυφαίο ατόπημα υπέπεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ελλάδας, καθώς στη Διάσκεψη του ΝΑΤΟ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, η Αμερική ανέγραψαν τα Σκόπια ως Μακεδονία.Η κίνηση αυτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρεί από τη Διάσκεψη.

Εκτάκτως στο Παπούλια αύριο ο Μεϊμαράκης!


pap-meimarakis
Στο Προεδρικό Μέγαρο θα βρεθεί αύριο το μεσημέρι στις 2 ο Ευ. Μεϊμαράκης, προοιωνίζοντας πολιτικές εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής θα παρουσιάσει στον Κάρολο Παπούλια το χρονοδιάγραμμα της Προεδρικής εκλογής και τις προτάσεις του για τη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος.

ΙΔΟΥ Ο «ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ»! Ο εμπνευστής των CDS, ο άνθρωπος που θησαύρισε από την ληστεία των Ελλήνων, ζητά «εκλογή προέδρου» για να φέρει λεφτά!


Πολιτική σταθερότητα ζήτησε από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης ο Αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον, ιδρυτής της Paulson & Co. και μέτοχος στη Eurobank και την ΕΥΔΑΠ, μιλώντας στο 16ο Φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ


Τουρκικό δημοσίευμα (1)
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ενώ συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ενώ έχει ανάψει για τα καλά η συζήτηση για την ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η προκλητική δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και ενώ στην Αθήνα περιμένουν την άφιξη του Νταβούτογλου επικεφαλής τουρκικού μίνι υπουργικού συμβουλίου, οι Τούρκοι φαίνεται πως προετοιμάζουν κλίμα για κάποια πιθανή προβοκάτσια με επίκεντρο το προξενείο της οδού Αποστόλου Παύλου, του δήθεν δηλαδή «πατρικού» του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο τουρκικός ρόλος αποσταθεροποίησης στην Αν. Μεσόγειο


Ο τουρκικός ρόλος αποσταθεροποίησης στην Αν. Μεσόγειο
Ο Endy Zemenides, εκτελεστικός διευθυντής του Hellenic American Leadership Council, σε άρθρο γνώμης στη HUFFINGTON POST με τίτλο «Losing the Mediterranean» ασκεί κριτική στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας του Ερντογάν στην Αν. Μεσόγειο, κυρίως λόγω της επικίνδυνης εμπλοκής της στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, ενώ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την επιδίωξη των ΗΠΑ να εντάξουν την Τουρκία στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η Τουρκία απειλεί σήμερα να ακυρώσει την πρόοδο που είχε σημειωθεί στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα της Αν. Μεσογείου. Τα τελευταία χρόνια έχουν επιβεβαιωθεί μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες του Ισραήλ, της Κύπρου και της Αιγύπτου, ενώ σεισμικές έρευνες έδειξαν ότι υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου και ίσως πετρελαίου στις ΑΟΖ του Λιβάνου και της Ελλάδας. Οι ανακαλύψεις αυτές ενέχουν προφανή οικονομικά οφέλη για τα εμπλεκόμενα κράτη, αλλά και ακόμη μεγαλύτερα πολιτικά οφέλη για ολόκληρη την περιοχή.
Όλα τα προαναφερόμενα κράτη συνεργάζονται, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω της Κύπρου, και μέσω συμφωνιών για την οριοθέτηση των ΑΟΖ, μέσω της από κοινού εκμετάλλευσης ή μέσω τριμερών συμφωνιών, όπως της πρόσφατης Διακήρυξης του Καΐρου, μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία, τόσο εμπορικά, μέσω της Noble Energy, όσο και διπλωματικά, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει καταστήσει προτεραιότητα την ενεργειακή περιφερειακή ασφάλεια, ενώ ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν επισκέφθηκε την Κύπρο ζητώντας το ίδιο πράγμα. Η Τουρκία είναι η μόνη που απουσιάζει από αυτό το πνεύμα συνεργασίας. Η Άγκυρα αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, καθιστώντας αδύνατη την όποια συνεργασία. Παρά τη συγγνώμη του Π/Θ Νετανάχιου για τα επεισόδια με τον στολίσκο ο Ερντογάν συνεχίζει να ανταγωνίζεται το Ισραήλ τόσο λεκτικά, όσο και με πράξεις. Τέλος ο Ερντογάν αντέδρασε έντονα στη συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στέλνοντας πλοία για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην ΑΟΖ της Κύπρου, προβάλλοντας αξιώσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ αμφισβητεί επιθετικά τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο.
Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αυτά τα δεδομένα οι ΗΠΑ εμμένουν στη συμμετοχή της Τουρκίας στις περιφερειακές ενεργειακές συμφωνίες. Από οικονομικής πλευράς, σημειώνει ο αρθρογράφος, θα είχε νόημα η συμμετοχή της Τουρκίας και η κατασκευή ενός αγωγού, μέσω αυτής, για τη διοχέτευση του φυσικού αερίου, η Τουρκία ωστόσο του Ερντογάν είναι απρόβλεπτη και ενοχλητική για τους γείτονές της. Οι ΗΠΑ, οι οποίες ζητούν από την Ευρώπη να διαφοροποιήσει την ενεργειακή εξάρτησή της από τη Ρωσία πιέζουν παραδόξως το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, ακόμη και την Αίγυπτο, για την κατασκευή ενός αγωγού μέσω της Τουρκίας του Ερντογάν, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση δρα με τον τρόπο του Πούτιν έναντι των άλλων.
http://www.huffingtonpost.com/endy-zemenides/losing-the-mediterranean_b_6250378.html

Σκληρό πόκερ για τη Θράκη με Νταβούτογλου


Σκληρό πόκερ για τη Θράκη με ΝταβούτογλουΣκληρό διπλωματικό παζάρι μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας ώστε να μην επιμείνει ο Α. Νταβούτογλου να περιοδεύσει στη Θράκη το Σάββατο μετά την ολοκλήρωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) είναι σε εξέλιξη, με την Αθήνα να έχει εξηγήσει σε όλους τους τόνους ότι μια τέτοια επίσκεψη θα επισκίαζε το ίδιο το ΑΣΣ και θα υπονόμευε το κλίμα των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του συναδέλφου Νίκου Μελέτη στο ΕΘΝΟΣ (www.ethnos.gr).

κράτος πρόνοιας στην αρχαία Ελλάδα


Το κράτος πρόνοιας στην αρχαία Ελλάδα
O κατώτατος μισθός και η προστασία των πολιτών ήταν εκδήλωση συγκροτημένης πολιτικής και όχι, όπως σήμερα, περιστασιακές φιλανθρωπίες του κράτους.
Το κράτος πρόνοιας για την εξασφάλιση ενός κατώτατου μισθού για την επιβίωση, που αναζητείται σήμερα, είναι υπαρκτό από την εποχή ακόμη του Πεισιστράτου, του Σόλωνα και του Περικλή στην αρχαία Αθήνα. Μάλιστα, όχι ως φιλανθρωπία προς «κατώτερα όντα», αλλά ως εκδήλωση συγκροτημένης πολιτικής. Στο πλαίσιο, βεβαίως, μια δουλοκτητικής κοινωνίας, με ό,τι προϋποθέτει και συνεπάγεται αυτό για τους μη ελεύθερους πολίτες.
Οι φτωχοί πολίτες της αρχαίας Αθήνας (μικρογεωργοί, τεχνίτες και ακτήμονες για διάφορους λόγους) αντιμετώπιζαν πρόβλημα επισιτισμού. Η λύση του εξαρτιόταν από τον εφοδιασμό της αττικής αγοράς με δημητριακά, καθώς βάση της διατροφής ήταν το σταρένιο ψωμί και το κριθαρένιο παξιμάδι.
Γι αυτό και οι εισαγωγές τους, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των τιμών διάθεσής τους στην αγορά ήταν περίπου συλλογική υπόθεση. Ας σημειωθεί ότι η παραγωγή σιτηρών στην Αττική κάλυπτε μόνο το 40% των αναγκών του συνολικού πληθυσμού της.

Απορριπτική απόφαση για τον Νίκο Ρωμανό, τρεις μέρες πριν την 6η Δεκεμβρίου #NRomanos


Aπορριπτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για την εκπαιδευτική άδεια του απεργού πείνας Ν.Ρωμανού, ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα. Στον απόηχο των χθεσινών μεγάλων συγκεντρώσεων αλληλεγγύης, η σημερινή μέρα καταδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία, σε όλες της τις λειτουργίες, θα επιμείνει να απαξιώνει κάθε πνεύμα δικαίου που θα ήλπιζε κανείς ότι κατοικεί σε μια δημοκρατία.

Μόνιμος "ταραξίας" ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης

Μόνιμος «ταραξίας» (με την καλή έννοια) ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης (Ναύαρχος) στις διάφορες συνεδριάσεις που συμμετέχει. Έτσι φρόντισε και στην σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Αττικής - ΠΕΔΑ που έγινε με αφορμή την επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, να «κλέβει» ο Ναύαρχος συχνά πυκνά την «παράσταση».
Και το λέμε αυτό γιατί ήταν ο μόνος που εξήρε το έργο του Γιάννη Σγουρού και απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του Δημάρχους, είπε ότι όποιοι είχαν ώριμες μελέτες χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια. Επίσης σχολίασε το θέμα μισθού που έθιξε ένας Δήμαρχος (είπε ότι οι Δήμαρχοι πρέπει να αμείβονται με μισθό Υπουργού). Με αφορμή τη δήλωση αυτή ο Ναύαρχος τόνισε, πως δεν έγινε Δήμαρχος για τον μισθό, έγινε για να βοηθήσει τον τόπο του και τους συμπολίτες του. Η αλήθεια είναι, πως εάν κυνηγούσε τον μεγαλύτερο μισθό ο Χατζηδάκης, θα είχε δεχθεί και την θέση του Υφυπουργού άμυνας όπως είχε ακουστεί.

Πηγή: pitsounicity.gr

Αντί ποινής φυλάκισης προσφέρουν εργασία στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Πρωτοπόρος και πάλι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, εφαρμόζει έναν καινοτόμο τρόπο να συντηρήσει όχι μόνο τον πρόσφατα εγκαινιασμένο Βοτανόκηπο αλλά και ολόκληρο το Πάρκο του Φλοίσβου, έκτασης περίπου 80 στρεμμάτων.
"Η συντήρηση και η καθαριότητα του Πάρκου, αποτελεί για μας προτεραιότητα" δηλώνει ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης. "Ο Δήμος μας έχει προβεί σε μια σημαντική και ανέξοδη πρωτοβουλία, έναν πρωτοποριακό τρόπο συντήρησης και φροντίδας του Κήπου".

"Έχουμε κάνει σύμβαση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης λόγω χρεών στο ΙΚΑ, εκτίουν την ποινή τους προσφέροντας εργασία στο Δήμο".

Έτσι ο Δήμος λύνει το πρόβλημα της διατήρησης της καθαριότητας στο πάρκο αλλά το σπουδαιότερο ίσως, που έχει μεγάλη κοινωνική διάσταση, δίνεται διέξοδος σε ανθρώπους που ξαφνικά, λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη του εγκλεισμού τους στις φυλακές για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πνίγεται η Ήπειρος! “Εγκλωβισμένοι” οδηγοί στη Θεσπρωτία – “Ποτάμια” οι δρόμοι στα Ιωάννινα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η δυνατή βροχή στη Θεσπρωτία…

Έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί στην Πλαταριά ενώ κλειστή είναι και η νέα παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας, που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις πριν από δυο μήνες.

ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ


ΤΣΙΠΡΑΣ : ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της μελλοντικής κυβέρνησής του σχετικά με τις καταθέσεις, τις τράπεζες και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Γερμανία εμφανίστηκε πριν από λίγο στον…
ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πειραχτούν οι καταθέσεις των πολιτών. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα είναι σε συνεννόηση με την ΕΚΤ και ότι δεν πρόκειται να επιτεθεί στους τραπεζίτες μόλις αναλάβει την εξουσία. Η τρόικα «ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους» και η σκλήρυνση της στάσης της «αφορά εμάς» δήλωσε Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ότι μπορεί να συγκεντρωθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για τους 180 «πρέπει να υπάρξουν αποστασίες».
Ο Α. Τσίπρας αρκετά πιο διαλλακτικός απευθύνθηκε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ στον λεγόμενο μεσαίο χώρο και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Με δεδομένο το κάζο του Σαμαρά, ο Τσίπρας εμφανίστηκε 100 κλάσεις πιο πειστικός. Λογικό είναι αυτό… fimotro.blogspot.com
πηγή

Κάθετος ο Χ. Αθανασίου για γάμους ομόφυλων: «Δεν το συζητώ»


xaralampos-athanasiou
Κατηγορηματικό «όχι» σε γάμους ζευγαριών του ίδιου φύλου είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόσθεσε πάντως ότι η καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον αποκλεισμό των ομόφυλων από το σύμφωνο συμβίωσης είναι πραγματικότητα και παραδέχθηκε πως δεν γίνεται η Πολιτεία να εθελοτυφλεί.
«Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι», ανέφερε για τους γάμους ομόφυλων, μιλώντας στο Mega, συμπληρώνοντας ότι «και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο μιλάει για άνδρα και γυναίκα».
«Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος», πρόσθεσε.
Σχετικά με την καταδίκη από το ΕΔΑΔ για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι αποτελεί μία πραγματικότητα για την οποία «δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε».
Επέκρινε πάντως όσους «βγαίνουν και τα ισοπεδώνουν όλα», λέγοντας πως δεν είναι απλό ζήτημα ούτε μπορεί να το εξετάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης «κάτω από την πίεση οποιουδήποτε, χωρίς νηφαλιότητα και ψυχραιμία».
Ο κ. Αθανασίου γνωστοποίησε ότι έχει συστήσει επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία θα αναμορφώσει μερικά θεμελιώδη κεφαλαία του οικογενειακού δικαίου και ένα από τα θέματα που θα συζητήσει θα είναι και το ζήτημα της συμβίωσης.
Όπως είπε, το πρόβλημα είναι ποιες είναι οι συνέπειες του συμφώνου. «Περιοριζόμαστε στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κληρονομικά δικαιώματα, πάμε μέχρι υιοθεσίες μέχρι επιμέλειες τέκνων κλπ;», διερωτήθηκε.
«Η χώρα μας έχει δομές, πρέπει να το δούμε από θρησκευτική άποψη, από πολιτική και κοινωνική», κατέληξε.

Εθνικά νομίσματα θα χρησιμοποιούν οι χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης

rusia
Να εγκαταλείψουν τις αμοιβαίες συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ και να στραφούν στα εθνικά νομίσματα προσανατολίζονται οι χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης (EEU). Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν και Αρμενία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές σε ρούβλια, ρούβλια Λευκορωσίας, καζάκικα τένγκε ή αρμενικά ντραμ από το 2025, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Isvestia.

Παιδόφιλοι οι μουσουλμάνοι; Όχι, απλά παντρεύονται 9χρονα κοριτσάκια…


Παιδόφιλοι οι μουσουλμάνοι; Όχι, απλά παντρεύονται 9χρονα κοριτσάκια…
Οι γονείς ενός 9χρονου κοριτσιού από την Αυστραλία την έστειλαν αεροπορικώς στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να παντρευτεί, σύμφωνα με καταγγελία μίας ανθρωπιστικής οργάνωσης.
Οι υπάλληλοι της οργάνωσης είδαν το παιδί, το οποίο ταξίδευε μόνο του,  στο αεροδρόμιο και κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν το 9χρονο κορίτσι τους είπε ότι φεύγει στο εξωτερικό και «δεν πρόκειται να επιστρέψει».

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ


A protester holds a banner reading ''we are alevi'' as he and many others wait to hear the decision of the court in front of a courthouse in Ankara March 13, 2012. REUTERS/Umit Bektas
«είμαστε Αλεβίτες»
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Με διάταγμα που εξέδωσε το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σήμερα 2 Δεκέμβρη (CEDH) καταδίκασε ομόφωνα την Τουρκία για την μεροληπτική αντιμετώπιση των « cemevis» των τόπων συνάθροισης των αλεβιτών.Η έννοια cem στα αραβικά σημαίνει « συγκέντρωση » και συμπεριλαμβάνει ένα σύνολο πολιτισμικών και τελετουργικών πρακτικών καθώς και τελετών.
Οι αλεβίτες ζήτησαν όπως οι άλλες θρησκείες της χώρας να ευνοούνται από τη μη πληρωμή του ηλεκτρικού στους χώρους λατρείας τους όπως προβλέπει ο νόμος γενικότερα για τους τόπους λατρείας. Το Diyanet, η Διεύθυνση των θρησκευτικών υποθέσεων αρνήθηκε ν΄αναγνωρίσει αυτό το δικαίωμα διατεινόμενη ότι «δεν υφίσταται θρησκεία που ν΄αποκαλείται αλεβιτική θρησκεία ούτε στο ιστορικό ούτε στο επιστημονικό επίπεδο».

Θέμα ημερών η απόλυση 1.500 δημοσιών υπαλλήλων- Πιέζει η Τρόικα για άλλες 15.000 απολύσεις έως το τέλος του χρόνου

apolyseis

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση από… το ΑΣΕΠ της κατάταξης σε άλλες θέσεις του Δημοσίου των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.500 δεν προβλέπεται να αξιοποιηθούν και αυτό τους φέρνει στον προθάλαμο της ανεργίας. Η δεξαμενή της διαθεσιμότητας είναι η εφεδρεία της κυβέρνησης για την εκπλήρωση του μνημονιακού στόχου των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου και ενώ εκκρεμούν περίπου 5.500.
Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ο μεγαλύτερος αριθμός να προέλθει από πλαστά πιστοποιητικά και επίορκους, αλλά, όπως όλα δείχνουν, αρκετοί “διαθέσιμοι” δεν τη γλιτώνουν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Υπό Κατάληψη το ΑΠΘ από Ομάδα 50 Ατόμων που ζητούν να ικανοποιηθεί το Αίτημα του Ν.Ρωμανού

1111111

Υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)…
από ομάδα περίπου 50 φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας και να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες από τις φυλακές.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 11.00 το πρωί, αντεξουσιαστές πρόκειται να συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου για την ίδια υπόθεση και στις 17.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί άλλη συγκέντρωση για τον Νίκο Ρωμανό, στην πλατεία Καλλιθέας.
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt
Εν τω μεταξύ από τις 07.30 το πρωί, πραγματοποιείται συμβολική και ειρηνική κατάληψη στο δημαρχείο Ηρακλείου από νεαρούς που εκφράζουν, με αυτό τον τρόπο, την αλληλεγγύη τους στο νεαρό κρατούμενο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εικόνα είναι ήρεμη και οι εργαζόμενοι προσέχονται κανονικά στο δημαρχείο.

ΣΕΙΣΜΟΣ 7 ΡΙΧΤΕΡ!! ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ: ΕΤΣΙ «ΛΑΔΩΝΑΜΕ» ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-Aντώνη, έρχεται κι η σειρά σου…

xristoforakos-katathesi1

Μια αποκάλυψη που έρχεται να ταράξει τα… ήσυχα νερά στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και να διαλύσει το σαθρό έδαφος, στο οποίο έχουν στηριχθεί εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στα χέρια των ξένων τοκογλύφων, πουλώντας τα πάντα στους δανειστές.
Ο φυγόδικος και προστατευόμενος της Μέρκελ και των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, Χριστοφοράκος, που έπρεπε να είχε εκδοθεί εδώ και χρόνια στις ελληνικές αρχές και να δικαστεί επί ελληνικού εδάφους, αναλύει βήμα – βήμα, όλο το σχέδιο χρηματισμού των ελληνικών κομμάτων από τη Siemens, προκειμένου να αποκτήσει η γερμανική εταιρία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «μια καλύτερη τοποθέτηση στην Ελλάδα, για να δικτυωθεί/ολοκληρωθεί όπως οι άλλες επιτυχημένες εταιρείες και ειδικότερα οι ελληνικές εταιρείας, με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομής και στο δημόσιο τομέα».
vomba

Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος αποκλεισμού της Εθνικής ομάδας και όλων των ελληνικών συλλόγων από όλες διοργανώσεις με απόφαση της UEFA και της FIFA!
Για ποιο λόγο;

Το master plan της Νέας Τάξης….


Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων εκείνοι που πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας και εκείνοι που τις αρνούνται πεισματικά. Όσο όμως δύσπιστος και να είναι κανείς οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα.
Το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως υπάρχει ένα κεντρικό σχέδιο, ένα master plan των νεοταξιτών με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας και την παγκόσμια κυβέρνηση. Ποιο όμως είναι το master plan της ΝΤΠ; Καταρχάς ας κάνουμε μια υπόθεση .Αν κάποιος ήθελε να διαλύσει την παγκόσμια οικονομία στο σύνολο της τι θα έκανε; Ίσως να χτύπαγε τους βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας.

OI “ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ” ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ- Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ- ΕΣΤΗΣΑΝ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΜAKELEIO.GR)

548

Στο εφετείο προσήλθαν  αυτοβούλως πριν απο λίγα λεπτά οι Α. Γεωργιαδης  και Ν. Μηταράκης προκεμένου να καταθέσουν στον εισαγγελέα εφετων Παν. Παναγιωτοπουλο που διενεργεί την προκαταρκτική μετα τις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Χρ. Ξουλιδου
Απολαμβάνουμε λοιπόν τα καραγκιοζιλίκια τους για μια ακόμη φορά, αφού δεν σταματούν να κοροιδεύουν ανοιχτά τον κόσμο αλλά και την ίδια την δικαιοσύνη.
Όλα για το θεαθήναι…
Ο Νότης Μηταράκης, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον εισαγγελέα πως το 2012 είχε μια συνάντηση στο γραφείο του με τον Γ. Σούκουρη, την οποία του θύμισε η γραμματέας του.
Θέμα της συνάντησης ήταν μια προσωπική υπόθεση του κ. Σούκουρη, στην οποία, όπως είπε ο κ. Μηταράκης, δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει. Από τότε του έστελνε μηνύματα μέσω facebook.
Πριν λίγες μέρες σάλος είχει προκληθεί από τις καταγγελίες του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου αλλά και της βουλευτή του κόμματος Σταυρούλας Ξουλίδου για χρηματισμό βουλευτών.