Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗΑΘΗΝΑ 10-12-2014.

Η συνεννόηση τού έθνους και η εξυπηρέτηση των σκοπών και των δικαίων του συνίστανται στην ύπαρξη ενός αυτόνομου και αυτόβουλου κεντρικού καθοδηγητικού οργάνου. Η αντιπροσώπευση τού λαού σ’ αυτό το καθοδηγητικό όργανο οφείλει να αντανακλάται σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις τής Φυλής και να αποτελείται από τα γεννήματα αυτής. Η εθνική αντιπροσωπευτικότητα τού ελεύθερου κράτους είναι το συμβουλευτικό όργανο, η διαρκής διαβούλευση των πολιτών του και το στρατηγείο υλοποίησης των δικών του και μόνο αποφάσεων.

Στην περίπτωση που η έκκληση προς το πανελλήνιο έχει δεσμευτεί σε χέρια τρίτων και η εκκλησία τού δήμου έχει γίνει βουλή κατασχετήριος των κοινωνικών δικαιωμάτων, τής λαϊκής φωνής και τής εθνικής κυριαρχίας, ο ελληνικός λαός έχει χρέος και δικαίωμα να ανατρέψει τούς τυράννους. Η βουλή έχει μετατραπεί σε βολή τού σιωνιστικού νεοταξισμού και τής διεθνούς τοκογλυφίας. Οι γραικύλοι πολιτικάντηδες έχουν κατά μια παγκόσμια πρωτοτυπία μετατρέψει μια ναυτική δύναμη με το πλέον πλούσιο οικόπεδο τής γης, σε πένητα μόνον και μόνο για να μάς εξαθλιώσουν και να εξαλείψουν το Ελληνικό Έθνος. Κι αυτό αποτελεί πολεμική πρόκληση σε βάρος μας.

Μάς λέγουν πως χρωστάμε δημόσιο χρέος μέγα και μάς πήγαν σε οικονομική τοποτηρητεία. Μάς κατήργησαν το κοινωνικό κράτος και μάς έβαλαν πολλαπλούς φόρους στις περιουσίες μας. Ταυτόχρονα συντήρησαν τα προνόμια των συνταγματικών κομμάτων και των θεσμικών τους βαστάζων στην δημόσια διοίκηση, κουβαλώντας άπλετη ξενοκρατία στην κοινωνία και στην πολιτεία με λαθρομετανάστες και τοκογλύφους. Μάς βάλανε διορισμένες κυβερνήσεις και στήσανε ταγούς σε όλο το εύρος τής πολιτικής ζωής με χαρτοφυλάκια σε τράπεζες και χαμηλά γόνατα σε στοές και προπαγανδιστές.

Αυτοί που σκούζουν για την προστασία τού δημοκρατικού πολιτεύματος και τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι οι ανατροπείς τής λαϊκής κυριαρχίας και οι καταχραστές τής λαϊκής εντολής. Εκείνοι που εισβάλλουν στον χώρο ευθύνης τής δικαιοσύνης και προβάλλουν στημένες έρευνες γνώμης είναι εκείνοι που καθυβρίζουν, δολοφονούν και φυλακίζουν Εθνικό Φρόνημα και ελληνική κοινωνία, εκείνοι που φτιάχνουν διευρυμένο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να φυλακίσουν και να εξοντώσουν τα αφεντικά τους ένα ολάκερο έθνος.

Θαυμάσαμε την αθλιότητα και το θράσος τού παγκοσμιοποιητή τυράννου να μάς θέτει χρονοδιαγράμματα υπογραφής στο ξεσπίτωμα, στην ανεργία, στην ισόβια καταναγκαστική εργασία, στο περαιτέρω ξεθεμελίωμα σε παιδεία, υγεία και εθνική άμυνα. Να παραχωρήσουμε τούς εθνικούς μας πόρους και τον ιδρώτα μας που συνεπάγεται κατάργηση τής ελληνικής κυριαρχίας στη γη και τη θάλασσα που περικλείουν τον πλούτο μας. Να δουλεύουμε περισσότερο με αντιπαροχή ψίχουλων και να δίδουμε λόγο και φόρο όχι στην πολιτεία μας αλλά σε κείνους που μάς μισούν. Να βλέπουμε την περιφέρεια να ερημώνει από Έλληνες και τούς λαθροεισβολείς των καταπατητών ελληνικών εδαφών να κάμουν πλιάτσικο και δολοφονίες και διεκδικήσεις περαιτέρω ελληνικής γης. Από τα μαγαζιά των Αθηνών ίσαμε τα χωράφια και τα σπίτια στην Ήπειρο και την λοιπή ακριτική Ελλάδα.

Οι δημοσκοπήσεις των δυτικών χωρών πάντως δεν τα λένε τόσο ρόδινα για τις κομματικές συμμορίες τού «συνταγματικού τόξου». Ελεγχόμενη πρωτιά τού ΣΥΡΙΖΑ και διαρκή άνοδο τής Χρυσής Αυγής στην δεύτερη θέση τής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καταβαράθρωση ασταμάτητη τής ΝΔ που ξεμένει από πατριωτικές φωνές και καματάρηδες που βλέπουν πως ο πατριωτισμός και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι αδιάσπαστα ζητήματα ελευθερίας.

Η προσωπική ελευθερία και η ενδυνάμωση τού Έθνους είναι σύμφυτα αγαθά. Και τα αγαθά τής ζωής, η Μεγάλη και Αιώνια Ελλάς είναι η αποστολή και το έργο τού Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Η Ελλάς είναι προορισμένη να ζήσει, να ανθήσει και να δώσει όμορφους καρπούς κάμνοντας το δέντρο τής Ελλάδος ψηλότερο και το χώμα αυτόβουλο και πλατύτερο.

Η βουλή τού ελληνισμού δεν εκφράζεται κάθε τέσσερα χρόνια και μέσα σε κλειστούς και αποστειρωμένους χώρους. Δεν είναι οδός πλουτισμού και δεν γίνεται από χορηγούμενους τής πλουτοκρατίας και τής εικονικής πραγματικότητας. Η διαβούλευση τού έθνους γίνεται άμεσα και διαρκώς. Με επιτροπές αντιπροσώπων που εδράζονται στις τοπικές κοινωνίες και αποστέλλουν εκπροσώπους τους στο ανώτατο συμβουλευτικό όργανο τής κυβέρνησης που είναι ελληνική κι όχι ξενοκίνητη.

Η λαϊκή κυριαρχία είναι ζήτημα πίστης, ήθους και πατριωτισμού. Σκοπός τού Έλληνα είναι η Αρχή των Αρίστων κι όχι η οχλοκρατία, η εγκαθίδρυση μιας Εθνικής και Λαϊκής Αριστοκρατίας κι όχι η κατευθυνόμενη ψευτοδημοκρατία τής συστημένης ψήφου. Στο εθνικοκοινωνικό σύστημα πολιτικής διοίκησης κουμάντο κάμουν η εργατική και η παραγωγική τάξη, με ζύμη δημιουργίας την ελληνική νεολαία και αιχμή τού δόρατος τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το χρήμα δεν αναδεικνύει ηγεσίες, αλλά υπηρετεί κοινωνική ευημερία και δυνατή Ελλάδα. Τις αποφάσεις τής Φυλής τις βγάζουν και τις υλοποιούν Έλληνες. Η δε κατάργηση των αποφάσεων από τούς ταγούς στέλνει τούς επίορκους στην φυλακή ή στο εκτελεστικό απόσπασμα, όταν οι ενέργειες των επίορκων απειλούν το Ελληνικό Έθνος με γενοκτονία και συρρίκνωση.

Σκοπός τού Εθνικοκοινωνικού Κινήματος είναι η σύνδεση όλων των Ελληνικών Κοινοτήτων με το Εθνικό Μητροπολιτικό Κέντρο, από τις προσωρινά αλύτρωτες πατρίδες μας έως την πιο απομακρυσμένη ομογενειακή παροικία. Συμμετοχή στην εκλογή εθνικού κέντρου λήψης αποφάσεων και την κεντρική διοίκηση τού Έθνους, κοινή εργασία με τούς αδερφούς μας για την προκοπή και την αυξημένη επιρροή εντός και εκτός συνόρων.

Η Ελλάς δεν άγεται, αλλά άγει. Η Ελλάς δεν κατακτιέται, αλλά κατακτά. Η Ελλάς δημιουργεί και απελευθερώνει. Με Πίστη στο Θεό και τούς Έλληνες. Με δίκαιο και ατσάλι. Έχει Φωνή Λαϊκή και Εθνικιστική.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
  

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΟΥΔΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ “ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝ” ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: “ΣΑΡΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΕΝΟΣ ΚΟΚΚΟΡΟΥ ΓΝΩΣΗ”-ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ!!!

maimou1

ΓΕΛΑ ΠΑΛΙΑΤΣΟ !!!
Η εξεύρεση του καταλλήλου όντος για την ανάδειξή του σε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συμβάλλει αναμφισβήτητα τόσο στην ευκολότερη υπερψήφισή του, όσο και στην περαιτέρω εκλάμπρυνση του θεσμού. Κάτω από αυτό το πρίσμα δεν επιτρέπονται «χρονοβόρες ολιγωρίες» και «μικροκομματικές μικροψυχίες», την στιγμή μάλιστα που η Ελλάς έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει πλειάδα πολιτικών γιγάντων, ορατών δια του μικροσκοπίου, με κάποια προσπάθεια ομολογουμένως, λόγω της ανεπιθύμητης παρουσίας – στο υδαρές κοινωνικό πεδίο του μεγεθυντικού αυτού οργάνου των δυνατοτήτων του ανθρωπίνου οφθαλμού – παρεμφερών αλλά παραπλανητικών έμβιων κυτταρικών οργανισμών υπό μορφή αμοιβάδων (εύπλαστων και στερουμένων σπονδυλικής στήλης γλοιωδών πολυμορφικών παρασίτων), πλασμωδίων του Λαβεράν (φορέων της ελονοσίας), βακίλλων του Χάνσεν (λέπρας), δονακίων (της χολέρας), κωλοβακτηριδίων, αλλά και ενός «εβραίως» χρωματικού φάσματος σπειροχαιτών (όπως για παράδειγμα της ωχράς σπειροχαίτης της «μάλα φράντσα» – γαλλικού κακού – κατά τους Ιταλούς, ή «μάλα ιταλιάνα» – ιταλικού κακού – κατά τους Γάλλους, της καθ’ ημάς δηλαδή αφροδίσιας σύφιλης).
Το «ξεσκαρτάρισμα» όμως μεταξύ αυτού του είδους των υποψηφιοτήτων, η απαιτούμενη δηλαδή ανίχνευση της πολιτικής διαφοροποίησής τους, είναι εφικτή, καθότι είναι προφανές ότι μια προοδευτική υποψηφιότητα τέτοιου επιδημικού σε στυλ Έμπολα μεγέθους, για να τύχει ευρύτερης κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αποδοχής θα πρέπει να συνδυάζει την κακοσμία του ενδόξου πασοκικού παρελθόντος, την κακοφωνία των τσιριγμάτων του σύριζα, την «ασκητική» του Καζαντζάκη, αλλά και μια φιλόζωη ευαισθησία (αγάπη για την ζωή πάσης της χλωρίδος και πανίδος της γης, των ανθρώπων και των ανθρωποειδών συμπεριλαμβανομένων).
Τις τελευταίες ημέρες, ένα τέτοιο υποδειγματικό ον ανεδύθη μέσα από τον σκληρό και ευγενικό πειναλέο αγώνα του (άρχισε αυτοβούλως απεργία πείνας) όχι μόνον για την προάσπιση των Σύριων φυγάδων από τα δεινά της πατρίδος τους (πολλοί εκ των οποίων είναι νέοι και εύρωστοι που αντί να κάτσουν εκεί να πολεμήσουν για να την διασώσουν προσέφυγαν στην «Ψωροκώσταινα» απαιτούντες τροφή και στέγη την οποία στερούνται σήμερα πλείστοι όσοι των Ελλήνων) αλλά και για την επίκλησή του για τα δικαιώματα τού ωσαύτως απεργούντος νεαρού Ρωμανού προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον οποίον αποκαλεί σε πρόσφατες δηλώσεις του «κύριο Ρουπακιώτη»!!! Ο εν λόγω εκπρόσωπος του λαού στο καθ’ ημάς Κοινοβούλιο, λίγο πριν την κοπανήσει από το πασόκ «συρίζοντας» αδιάφορα, είχε επίσης προτάξει τα στήθη του προς υπεράσπισιν του πίπτοντος τότε Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας στον τηλεοπτικό φακό και δι’ αυτού στο πανελλήνιο ότι: «ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται»!!! Είναι εμφανές ότι παρά την λαϊκή θυμοσοφία κατά την οποία «σαρανταπέντε Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση», ο περί ου ο λόγος, αν και γιαννάκης, «δεν χρωστάει της Μιχελούς» και συνακόλουθα δικαιούται να καταλάβει τον προεδρικό θώκο, που κατέλαβαν κατά το παρελθόν οι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κωνσταντίνος Τσάτσος, σύμφωνα με την εκφυλιστική αρχή: «Τι Γιάννης, τι Γιαννάκης». Κατά τα άλλα, όπως μας διδάσκει και ο Ρουτζιέρο Λεονκαβάλλο στο δημοφιλές μονόπρακτο μελλόδραμά του: Ridi, Pagliaccio … e ognun applaudirà! (Γέλα παλιάτσο…κι όλοι θα σε χειροκροτήσουν).
Χρίστος Γούδης

Τούρκος νομπελίστας: Στην Τουρκία επικρατεί κλίμα φόβου


Στην Τουρκία επικρατεί κλίμα φόβου, δήλωσε ο Τούρκος συγγραφέας και βραβευμένος με Νόμπελ, Ορχάν Παμούκ, στην εφημερίδα ‘Χουριέτ’.
Στη συνέντευξή του, κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση για πίεση που ασκεί στα μέσα ενημέρωσης της χώρας και παρενοχλήσεις σε δημοσιογράφους.
«Το χειρότερο, είναι ότι υπάρχει φόβος.

Σκόπια: Ο Βενιζέλος ΔΕΝ αποχώρησε από τη συνάντηση του ΝΑΤΟ...


«Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν αποχώρησε, πριν από τη λήξη της συνεδρίασης του συνασπισμού των 62 χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, μετά την καταχώρηση της χώρας μας ως Δημοκρατία της Μακεδονίας στην τελική δήλωση, διότι ένα τέτοιο γεγονός είναι ανύπαρκτο», σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’.

Διαψεύδει η Μαριάννα Λάτση τον Κουκουλόπουλο για το δείπνο στο Κολωνάκι


diapseydei-h-marianna-latsh-toys-isxyrismoys-koykoylopoyloy-gia-to-deipno-sto-kolwnaki
Στην αντεπίθεση πέρασε η Μαριάννα Λάτση, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Πάρι Κουκουλόπουλου περί συνάντησής της στο Salon de Bricolage με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.
Χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέφερε στο προσκήνιο το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας μάλιστα πως υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες. 

Επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκικά σκάφη επιτέθηκαν σε ελληνικά αλλιευτικά (φωτό)Δεύτερο επεισόδιο σε μια μέρα προκάλεσαν οι Τούρκοι, αυτή
τη φορά στα Ίμια όταν η τουρκική Ακτοφυλακή επιτέθηκε σε ελληνικά αλλιευτικά, έξω από τις βραχονησίδες.
Σημειώνεται ότι και τα δύο επεισόδια (μαζί με αυτό της Κύπρου) έλαβαν χώρα λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Αιγύπτιος που καταδικάστηκε για τρομοκρατία ζήτησε άσυλο στην Αλβανία


Ο Αιγύπτιος πολίτης, Ελσάιντ Αλή Αχμέντ Ελεζάμπι,  που καταζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατία,  συνελήφθη, νωρίτερα αυτόν το μήνα στα  ελληνο-αλβανικά σύνορα περνώντας από το μεθοριακό σταθμό  της Κρυσταλλοπηγής με προορισμό την Κορυτσά. Υπέβαλε αμέσως αίτηση για άσυλο στις αλβανικές αρχές.

Ενισχύεται η οχύρωση των νησιών μας, που συνορεύουν με την Τουρκία > Βίντεο και φωτό


enisxyetai-h-oxyrwsh-twn-nhsiwn-mas-poy-synoreyoyn-me-thn-toyrkia-binteo-kai-fwto
Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης - Το «πάντρεμα» δύο αυτόνομων έως τώρα ρωσικών οπλικών συστημάτων, αποφασίστηκε  από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά προκειμένου να προκύψει ένα νέο όπλο πολύ ισχυρό, πολλά υποσχόμενο και με ελάχιστο κόστος λειτουργίας. Ο συνδυασμός τους αποδείχτηκε σε δοκιμή που έγινε στη Χίο, πριν από λίγα 24ωρα,  ότι είχαμε πολλαπλασιασμό ισχύος από την  ένωσή τους. Πρόκειται για το δίδυμο αντιαεροπορικό πυροβόλο ZU-23 που δημιουργεί ισχυρό καταιγισμό πυρός και το οποίο «φορέθηκε» στο  τεθωρακισμένο άρμα ΒΜΡ-1 που είναι ευκίνητο, το οποίο μπορεί να  μεταφέρει μία μικρή δύναμη ανδρών και μέχρι πρότινος έφερε ένα μικρό πυροβόλο.

Πρέπει το ταχύτερο να εμφανιστεί ο αντίπαλος πόλος της παγκοσμιοποίησης


images
Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και τη διαμορφωθείσα σημερινή μονοπολική νεοκαπιταλιστική πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης, όπου ταυτόχρονα κατέρρευσαν τα εθνικά κράτη, κατέρρευσε ταυτόχρονα και το εθνικό πολιτικό δίπολο Αριστερά – Δεξιά. Τι εκφράζουν λοιπόν τα κόμματα σήμερα;

Να και ο εκβιασμός: Νεο μνημονιο, αλλιως κλείνουν οι τραπεζες! Λέει η Deutsche Bank. Η επόμενη κυβερνηση ας ετοιμαστεί για πόλεμο…


Deutsche Bank: Μόνο με νέο μνημόνιο θα αγοράσει η ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα.
Αισιοδοξία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα βρει τη μέση οδό ώστε να συμπεριλάβει τα
ελληνικά και τα κυπριακά κρατικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εκφράζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι στόχος της ΕΚΤ θα πρέπει να είναι η αποφυγή του ηθικού κινδύνου.

Ελλάδα, Ενέργεια, Τουρκία, απεργίες: Τι πρέπει να παρακολουθήσουμε την βδομάδα 8-12 του Δεκέμβρη, στην Ε.Ε


Μετάφραση-Επιμέλεια: Μαρίνα Γλαντζή, Κέντρο Ανατολικών Σπουδών
Η εβδομάδα ξεκινά πολυάσχολα, καθώς οι διακοπές των Χριστουγέννων πλησιάζουν. Οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας θα συνεδριάσουν για τελευταία φορά πριν από το τέλος του έτους. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που καμία μεγάλη απεργία, στις Βρυξέλλες, δεν προκαλέσει διαταραχές. Επιπροσθέτως μια σημαντική αντιπροσωπεία της ΕΕ κατευθύνεται προς την Τουρκία.

Με 155 «ναι» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός - 134 «όχι» και 1 «παρών»

Με επίκεντρο την προεδρική εκλογή αλλά και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Βουλή επί του Προϋπολογισμού του 2015. Η καθοριστική κοινοβουλευτική διαδικασία κορυφώθηκε με την μετωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη ψήφισαν 290 βουλευτές εκ των οποίων 155 ψήφισαν «ναι», 134 «όχι» και ένας «παρών».

Με φόντο την βασανιστική πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αλλά και τα σενάρια περί επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις (πρόωρων ή μη εκλογών), η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στο «κόκκινο».

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι συζητήσεις στον χώρο των ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι συνολικά φθάνουν τους 24, αλλά και σε κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, σχετικά με το θέμα της προεδρικής εκλογής και της στάσης που θα τηρήσει έκαστος βουλευτής.

Κλειστά τα σχολεία στις 11 Δεκεμβρίου !


Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου τα δημόσια Γυμνάσια-Λύκεια της Δ' Αθήνας είναι κλειστά, με απόφαση της Δ' Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.
Χορηγήθηκε άδεια απουσίας από τα καθήκοντά τους στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στα σχολεία των δήμων Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου.
Η διευκόλυνση αυτή γίνεται προκειμένου οι καθηγητές να λάβουν μέρος στην ετήσια απολογιστική συνέλευση της τοπικής ΕΛΜΕ, του συνδικαλιστικού οργάνου τους, στο πλαίσιο των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Τα ονόματα των «υποψηφίων» για την προεδρία!

«Όλα για όλα» τα παίζει η κυβέρνηση, επιλέγοντας να αρχίσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου στις 17 Δεκεμβρίου, μια ημέρα πριν από την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στην οποία θα «κλειδώσει» η συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές της χώρας.
Η κυβέρνηση κατέληξε στην απόφαση να τεθεί η επικείμενη συμφωνία ως διακύβευμα της προεδρικής εκλογής και, ενδεχομένως, των βουλευτικών εκλογών που θα ακολουθήσουν, μέσα στον Ιανουάριο, εφόσον δεν καρποφορήσουν οι τρεις ψηφοφορίες που προβλέπεται να γίνουν από την παρούσα Βουλή.

Σήμερα η ψήφιση του προϋπολογισμού 2014. Τα μεσάνυχτα όπως πάντα …!!!


http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2014/12/120f4e81d1c8faf138987783194eae4d_M.jpg
Τα μεσάνυχτα η ψήφιση του προϋπολογισμού 2014

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού και με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα, κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των βουλευτών εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας και δεδομένης της «γαλάζιας» γκρίνιας που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες για τα θέματα της φορολόγησης και των πλειστηριασμών, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε χθες συνομιλία με βουλευτές του κόμματός του και κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Διαβάστε περισσότερα εδώ

H επίσκεψη του αμερικανού διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα μόνο τυχαία δεν είναι


ges1
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ο Διοικητής της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM) Αντιστράτηγος κ. John Nicholson, συνοδευόμενος από ομάδα επιτελών, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Γ’ΣΣ/NRDC-GR στο Στρατόπεδο «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ» στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης, αναφέρει η ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου army.gr.
Στη συνέχεια ο Αμερικανός Διοικητής του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, επισκέφθηκε τα Στρατόπεδα «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο και «ΛΕΒΑΝΤΗ» στη Σίνδο, όπου είναι αναπτυγμένο το Στρατηγείο του NRDC-GR για τη διεξαγωγή της άσκησης «GORDIAN KNOT – 14». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αποστολή και τις δυνατότητες του NRDC-GR καθώς και για τη διεξαγωγή της άσκησης.

Αρχαίοι Έλληνες εφευρέτες


Ydra1
Κτησίβιος ο Αλεξανδρεύς (285-222 π.κ.ε.) μεγάλος μαθηματικός, μηχανικός και εφευρέτης της αρχαίας Ελλάδας, λογιζόμενος κατά ιδιοφυΐα μετά τον Αρχιμήδη.
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από πατέρα κουρέα από την Ασπονδία, προάστειο της Αλεξάνδρειας. Θεωρείται Πατέρας της Πνευματικής, δηλαδή της επιστήμης που ασχολείται με τον αέρα και τις χρήσεις του. Ήταν ιδρυτής της Αλεξανδρινής Σχολής των μηχανικών και μαθηματικών, του λεγομένου «Μουσείου Αλεξανδρείας» (Πολυτεχνείου Αλεξανδρείας) επί βασιλείας του Πτολεμαίου Β΄ του Φιλαδέλφου.
Τα έργα του αφορούσαν τους τομείς των Πνευματικών, των Υδραυλικών και της Στρατιωτικής μηχανικής. Το έργο του δεν διασώθηκε, αλλά αντλούμε τις πληροφορίες για αυτόν από τον Ρωμαίο συγγραφέα,αρχιτέκτονα και μηχανικό Βιτρούβιο, στο έργο του Περί Αρχιτεκτονικής, καθώς και από τους Φίλωνα τον Βυζάντιο και τον Αθήναιο που ομιλούν με θαυμασμό γι΄ αυτόν.
Ένα παράδειγμα του έργου διασώζει ο Βιτρούβιος:
«Διακρινόμενος από όλους τους υπόλοιπους για την ευφυία και τη μεγάλη φιλεργία του εύρισκε ευχαρίστηση στην κατασκευή τεχνημάτων. Θέλησε λοιπόν κάποτε να κρεμάσει τον καθρέπτη στο κατάστημα του πατέρα του με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν κάποιος τον κατέβαζε ή τον ανέβαζε να κατεβαίνει ή να ανεβαίνει αντίστοιχα, με ένα κρυμμένο σχοινί ποτ κατέληγε σ’ ένα βάρος.

Πώς μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός – Τι μας λέει ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.

Κύπρος: Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τον Πύργο ελέγχου περνώντας ξυστά από επιβατικό αεροσκάφος!


F-16, Block 50
ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Τουρκικά μαχητικά έφτασαν πάνω από την περιοχή του Πύργου Τηλλυρίας παρεμποδίζοντας αεροσκάφος που πετούσε στην περιοχή νομίμως και με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν, αναφέρει ο κυπριακός τύπος ΚΥΠΕ.
Πρόκειται για δικινητήριο αεροσκάφος, Ολλανδικής εταιρείας η οποία έχει ως έδρα την Κύπρο.
Στο δικινητήριο αεροσκάφος, επέβαιναν δύο Ολλανδοί πολίτες. Μετά το σοκ που υπέστησαν βλέποντας τα τουρκικά μαχητικά να παιρνούν… ξυστά από δίπλα τους, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν. Το μικρό αεροπλάνο, προσγειώθηκε με επιτυχία στο Αεροδρόμιο Πάφου και η περιπέτειά τους είχε ευτυχώς αίσιο τέλος.

Η μεταπολίτευση «βούλωσε» στο αδιέξοδο;

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Φωνάξτε τον ¨Αχόρταγο¨ για να καθαρίσει.. Αυτό δεν κάνατε άλλωστε. Καλέσατε το αχόρταγο τρίδυμο της Τρόικας- ΔΝΤ-ΕΕ να ξεφρακάρει το οικονομικό αδιέξοδο της άπληστης δανειοδότησης των χρόνων της μεταπολίτευσης   και αυτό βούλωσε πιο πολύ το ¨λούκι¨ της δημοκρατίας.
Έτσι το γνωστό σλόγκαν άλλαξε και έγινε ¨ στην δικής σας δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα¨.
Αφού λοιπόν βάλατε τον Ελληνικό Λαό σε αφάνταστα αδιέξοδα ήρθε και η σειρά του δικού σας πολιτικού αδιέξοδου.
Τι νομίζεται ότι κάνει η τρόικα τώρα  απαιτώντας νέα μέτρα με το περιτύλιγμα της παράτασης του μνημονίου και της προληπτικής πιστωτικής γραμμής;
Αντί να μας ξεφρακάρει από τις ¨ακαθαρσίες¨, φρακάρει και άλλο τα αδιέξοδα.  Με αποτέλεσμα η δυσωδία του ¨βόθρου¨ να είναι αποκρουστική.
¨ Την κρισιμότερη περίοδο – ανάλογη των δραματικών διαπραγματεύσεων του 2011 – περνάει η Ελλάδα και η εθνική οικονομία. 

Εμπρηστικές επιθέσεις σε ΑΤΜ έγιναν την νύχτα

atm

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης τραπεζών, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας…
Η μία επίθεση σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στον ‘Αγιο Δημήτριο και η δεύτερη στην Καλλιθέα. Και τα δύο ATM κάηκαν ολοσχερώς.
Παράλληλα, άγνωστοι πυρπόλησαν τρία οχήματα στον ‘Αγιο Δημήτριο. Δύο από τα οχήματα ανήκαν σε ιδιωτική εταιρεία μεταφορών.

Ποια θα είναι τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

sintaxiouxoi_lefta

Ανατροπές που όμως πολλοί ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να τις αποφύγουν έρχονται στα όρια ηλικίας… συνταξιοδότησης, με το νέο ασφαλιστικό. Έρχεται αύξηση των ορίων ηλικίας και το ελληνικό σχέδιο που δόθηκε στην τρόικα προβλέπει μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή των αλλαγών ώστε τα νέα όρια εξόδου να μην επηρεάσουν όσους είναι κοντά στη σύνταξη και πιάνουν την ηλικίας αποχώρησης έως το 2018.

ΧΑΟΣ στην Αθήνα από την βροχόπτωση – Βούλιαξε η Νέα Σμύρνη (φώτο & βίντεο-makeleio.gr)

20141208_093427

Η έντονη βροχόπτωση έφερε προβλήματα στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους, όπου…  παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.
Τα προβλήματα εστιάζονται στη Λ. Μεσογείων, τη Λ. Κηφισίας αλλά και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα καθόδου, όπου τα οχήματα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή της Νέας Σμύρνηςπου κυριολεκτικά βούλιαξε


Βίντεο : Ξύπνησε…μνήμες ο Τσίπρας στη Βουλή – Αποκάλεσε “μετρ των αποστασιών” τον Σαμαρά!

tsipras

Ο Σαμαράς, ποντάρει όλη του την στρατηγική σε ένα πλαίσιο αποσταθεροποίησης και αποστασιών…Στην παραπάνω φράση συνοψίζεται το πνεύμα της αποψινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως  αποσταθεροποιεί την πολιτική ζωή και το πολώνει. Συμπλήρωσε-μεταξύ άλλων-πως ακόμη και αν υπάρξει «πύρρειος» νίκη με την εκλογή Προέδρου, στη συνέχεια στις εκλογές, όποτε γίνουν, θα οδηγηθεί η ΝΔ σε ποσοστά αντίστοιχα με αυτά του ΠΑΣΟΚ.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Γιατί οι γιατροί έχουν τόσο ακαταλαβίστικο…γραφικό χαρακτήρα;

1

Όλοι έχουμε σχολιάσει κάποια στιγμή τον “ακαταλαβίστικο” γραφικό χαρακτήρα του γιατρού στη… συνταγή που μας έγραψε για κάποιο φάρμακο ή στις εξετάσεις που μας έγραψε να κάνουμε.
Είναι πραγματικά ένα φαινόμενο που είναι κοινό στους γιατρούς όλου του κόσμου και όχι μόνο της Ελλάδας.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Πώς είναι δυνατόν όλοι οι γιατροί να έχουν τόσο περίεργο γραφικό χαρακτήρα; Η απάντηση βρίσκεται στη ρουτίνα που ακολουθεί ένας γιατρός και με την οποία εμείς δεν είμαστε εξοικειωμένοι.
Ένα πρόβλημα για τους γιατρούς είναι ο όγκος των εγγράφων που ακολουθούν για κάθε συνάντηση με έναν ασθενή. Πρόκειται για μια νομική απαίτηση ότι όλα όσα γίνονται πρέπει να τεκμηριώνονται.
Οι γιατροί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η διαδρομή του χαρτιού καταλήγει σε κάποιο αρχείο, και το χαρτί αυτό δεν θα δει ποτέ ξανά το… φως. Αντιμετωπίζουν την όλη διαδικασία ως ύψιστη γραφειοκρατία που αποτελεί εμπόδιο στην πραγματική δουλειά που θέλουν να κάνουν και αυτή είναι η φροντίδα του ασθενούς και σωστή μέθοδος θεραπείας του.
Οι γιατροί επίσης ξέρουν ότι αυτά που γράφουν προορίζονται για τα μάτια τα δικά τους και άλλων συναδέλφων τους ή άλλων επαγγελματιών στο χώρο της Υγείας (πχ φαρμακοποιοί) και όχι για το κοινό.
Η γραφή τους είναι ως επί το πλείστον δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί από έναν τρίτο, επειδή δεν θα ήξερε τι να ψάξει ανάμεσα στις λέξεις που σημείωσε ο γιατρός. Όταν κάποιος γνωρίζει για παράδειγμα τα πιθανά φάρμακα ή την πιθανή αγωγή για μία πάθηση, τότε περιμένει να δει συγκεκριμένες λέξεις και ονομασίες στο χαρτί. Όσο και αν αυτές είναι γραμμένες με ακαταλαβίστικο τρόπο, αν ξέρει κανείς τι αναζητά, τότε αυτό “αποκαλύπτεται” μπροστά του στο χαρτί.
Βέβαια η ηλεκτρονική συνταγογράφηση βάζει ένα τέλος σε αυτό το… μυστήριο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...