Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΑΘΗΝΑ 12-12-2014.

Πολύ κακή στιγμή διάλεξαν οι αναθεωρητές τής ιστορίας για να χτυπήσουν την Πατρίδα μας, είχε πει προφητικά και με επίγνωση παράλληλα τής πραγματικότητας ο Μακαριστός Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος τού Ελληνισμού μας Χριστόδουλος. Είχε σημάνει εγκαίρως τον συναγερμό για την τελική επίθεση τού σιωνιστικού νεοταξισμού σε βάρος μας. Και είχε μιλήσει στην Κύπρο, λίγους μήνες πριν την δολοφονία του, για την ενίσχυση τού πολυφυλετισμού, για την ανάληψη των εξουσιών από τούς διεθνείς τραπεζίτες, για την παραποίηση τής ιστορίας μας. https://www.youtube.com/watch?v=gle2z4gJHu4

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήξερε πως δεν θα βρίσκεται ανάμεσά μας στις στιγμές τής μεγαλύτερης μάχης τής ζωής μας. Όμως δήλωσε το βροντερό παρών του και μάς άφησε ύψιστη κληρονομιά την εντολή και την παρότρυνση να αγωνιστούμε για τα παιδιά μας, για τις εστίες μας, για την Πατρίδα μας, για την Ελευθερία και για την Τιμή των Προγόνων μας. Δεν είχε στραφεί ποτέ ενάντια στον Εθνικισμό μας. Και δεν είχε αποδεχτεί ποτέ τα πρωτεία και τις φιλίες παπικών, σταυρωτήδων και γειτονικών νεοταξικών μορφωμάτων. Ήταν Αληθινός Ορθόδοξος Έλλην που γιγάντωνε την φλόγα τής Πίστης και τής επιστροφής τού Ελληνισμού στις Αλύτρωτες Πατρίδες.

Το μέγα ζητούμενο λοιπόν είναι να αποφασίσουμε άμεσα αν θέλουμε να μείνουμε Ζωντανοί Έλληνες. Ζωντανοί ως προς το Αίμα, την Θρησκεία, την Ελευθερία. Και αυτή η απόφαση περνάει μέσα από την αποβολή τής πολιτικής λέρας που σέρνεται στα πόδια μας και την κατανίκηση τής μιαρής παγκοσμιοποίησης που αποτελεί το μυαλό τής σύγχρονης λερναίας ύδρας που επιζητά την εξουσία την τρανή στην οικουμένη και τον ομφαλό της, την Αγία Ελλάδα.

Οι βρωμερές συναλλαγές των ψευτορωμιών πολιτικάντηδων απλώνονται στον αέρα, όταν η θηλιά γύρω από την κοινωνία σφίγγεται με τα μνημόνια και τούς ληστρικούς φόρους και τα παλιόχαρτα που στερούν τον ιδρώτα τού καματάρη Έλληνα, προκειμένου να σκύψει αυτός το πρόσωπο στο χώμα. Οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί γυροφέρνουν την Πατρίδα μας οπλοφορώντας και προπαγανδίζοντας τις διεκδικήσεις τους. Και οι Τούρκοι κράζουν σε Αιγαίο και Θράκη όλο και πιο δυνατά τον νεοοθωμανισμό τους.

Στα σχολειά μας το διεθνιστικό δηλητήριο απλώνει τούς μύθους τής ειρηνικής συνύπαρξης και τις συνενοχές τάχα των Ηρώων μας που κάμανε το «έγκλημα» να αντισταθούνε σε κάθε κατακτητή, γυρεύοντας πίσω τα πατρογονικά χώματα τής αυτοκρατορίας μας. Δεν ακούγονται βέβαια τα δώδεκα ευζωνάκια που τραγουδούσε δακρύζοντας ο μακαριστός Χριστόδουλος. Ο δε εθνικός ύμνος και η ελληνική σημαία μένουν φυλακισμένα λάβαρα στις νοητές φυλακές τού κατοχικού καθεστώτος. Και στους χάρτες τούς σχολικούς βλέπουμε τα Σκόπια να αναγράφονται ως «ΠΓΔΜ». Τα βιβλία τής ιστορίας δεν έχουν λέξη για τούς καθαγιασμένους από αίμα ελληνικό αγώνες για την λευτεριά τής Βορείου Ηπείρου, Β. Μακεδονίας και Κύπρου Μας έως τον Πόντο που μείνανε προσωρινά έξω από τα ελληνικά σύνορα.

Οι τραπεζίτες τού σιωνισμού γίνανε όντως οι αληθινοί κυβερνήτες τού κράτους, με τούς πολιτικούς να αποτελούν τούς κατά δικούς τους φοροεισπράκτορες. Η λαθρομετανάστευση κατέστη το όχημα τού πολυφυλετισμού και τής καταλήψεως τής Πατρίδος μας από τούς αλλογενείς και αλλόθρησκους στρατιώτες τής παγκόσμιας ανθρωποχοάνης. Και από κοντά ο οικουμενισμός κάποιων ψευτοχριστιανών και ψευτοιερωμένων διαστρέφει την οικουμενική αλήθεια και την οικουμενικότητα τού Ελληνισμού με τούς διαλόγους των αιρετικών και κακοδόξων.

Ο Ελληνισμός μας είναι Οικουμενικός και όχι οικουμενιστής. Προστρέχει στα Νάματα τής Πίστης του που είναι απαράγραπτα. Υψώνει τον ανθρωπισμό του που αντανακλά στα εθνοφυλετικά του γεννήματα και την εθνική του ολοκλήρωση. Για να νοιαστείς για την επικράτηση τού δικαίου, πρέπει πρώτα από όλα να νοιώσεις τούς δικούς σου ανθρώπους. Να αισθανθείς την ελληνική ιστορία να συνεπαίρνει το είναι σου σαν αιμάτινος ποταμός. Να συγκροτήσεις κοινωνία επάνω στα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό σου. Να γίνεις τρισυπόστατη προσωπικότητα Εργάτη και Πολεμιστή και Μύστη τής Ελληνικής Φυλής.

Πρέπει να γίνουμε δυνατοί και άκαμπτοι στις θέσεις και τις προθέσεις μας. Ελεύθερον είναι το εύψυχον και η ψυχή τού Έλληνα είναι που αποτελεί το σημαντικότερο ατσάλι τού κόσμου. Η ψυχή μας ζυμωμένη μαζί με την πίστη που είναι πιο δυνατή και από τη φωτιά. Τα οικονομικά και τα κοινωνικά και τα θρησκευτικά ζητήματα τού εσχατολογικού καιρού μας, άπαντα τα εργαλεία τής καθημερινότητας είναι συμπυκνωμένα στο Μέγα Εθνικό Ζήτημα που λέει πως η μόνη οδός είναι η επιστροφή στις επάλξεις και την αποστολή μας. Και η αποστολή μας είναι να κάμουμε την Ελλάδα κατοικητήριο Θεού και Ελλήνων, το δε Ελληνικό Έθνος μια Οικουμενική Υπερδύναμη.

Δεν με νοιάζει αν κάποιος με πει ουτοπιστή ή ότι βαράω το χέρι στο μαχαίρι. Δεν με νοιάζει η μετριότητα. Θέλω την Ελληνική Φυλή να απολαμβάνει τούς καρπούς τής γης και τής εργασίας της, να φτιάχνει την εξωτερική πολιτική της πάνω στην Μεγάλη Ιδέα για την ενσωμάτωση όλων των σκλάβων ελληνικών πατρίδων από δυσμάς έως ανατολάς. Την Ορθή Πίστη των Αγίων Πατέρων μας να ίσταται ως θρίαμβος τής Αλήθειας επί των απίστων και των σταυρωτήδων.

Στα σχολειά τα παιδιά μας πρώτο μάθημα να σπουδάζουν την Τρανή Ελληνική Γενιά τους, τον Ηρωισμό και την Αυτοθυσία. Στα ελληνικά στρατόπεδα να ηχούν από άκρη σε άκρη οι Παιάνες και να πάλλεται Ζωντανό το Κορμί τού Ανίκητου Ελληνισμού για νέες Νίκες. Οι Έλληνες όπου γης να διαπρέπουν και να ρυθμίζουν καταστάσεις και επιρροές. Ελληνική Αυγή να απλώνεται πάνω από ευτυχισμένα ελληνικά πρόσωπα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Το ξεχασμένο πείραμα των σοβιετικών με τους λύκους και τις αλεπούδεςΕίναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος του επιστημονικού προγράμματος της Σοβιετικής Ένωσης ήταν επικεντρωμένο γύρω από τις στρατιωτικές ανάγκες, με μια εκτεταμένη κρατική μηχανή να ξοδεύει χρόνο και χρήμα. Καμιά φορά όμως, προέκυπταν και κάποιες αναπάντεχες ανακαλύψεις.

ΣΤΟΝ << ΠΑΙ ΔΙΟΣ >> ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ;

Α[ΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.,.. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...!!!Λίγοι στην Ελλάδα κατάλαβαν ότι η Κ.Περιστέρη έκανε και άλλη παρουσίαση των ευρημάτων του λόφου Καστά, στην οποία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η σορός μπορεί να είναι και του Αλέξανδρου, κάτι το οποίο δεν είχε αναφέρει εδώ στην Αθήνα.
 
Είναι σίγουρη δε ότι ο νεκρός είναι άνδρας, άρα ήδη πρέπει να είνια γνωστό το φύλλο του νεκρού.
 
Ευτυχώς που με την παρουσίαση των Παρισίων ασχολήθηκε ο empedotimos.blogspot.gr, γιατί κανένα μέσο δνε ασχολήθηκε
 
"Το Σάββατο 6/12/2014 η κα Περιστέρη παρουσίασε τα αποτελέσματα της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά στην Γαλλική Σχολή Κλασσικής Αρχαιολογίας (Société française d’archéologie classique) στο Παρίσι.
 
 
Από τα tweets κάποιου που παρευρέθη στην παρουσίαση συνάγουμε τα εξής :
 
-Η κα Περιστέρη εμφανίσθηκε με τον συνηθισμένο μπερέ της και παρουσίασε τα αποτελέσματα της τριετούς (2012-2014) ανασκαφής της στον Τύμβο Καστά σε άπταιστα γαλλικά.
 
- Η παρουσίαση δεν προσέφερε τίποτε το καινούργιο σε σχέση με αυτή που έγινε στην Αθήνα.
 
- Η κα Περιστέρη παρουσίασε το σύνολο του μνημείου, τον τύμβο, τον περίβολο, τον τάφο και τους διαφορετικούς θαλάμους.
 
- Ανεφέρθη στον περίβολο που έχει περιφέρεια 500 μέτρα περίπου ότι κατασκευάστηκε το τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα, αποδομήθηκε από τους Ρωμαίους και το 1912 από τους Βρετανούς για να φτιαχθεί μια γέφυρα στον Στρυμώνα, όπως επίσης και στο φράγμα στην λίμνη Κερκίνη.
 
- Το 1971 ο SG Miller  ανακάλυψε μέσα στην λίμνη πολλά μέρη της περιβόλου στα οποία υπάρχουν επιγραφές.  Άλλα τμήματα του περιβόλου ανεκαλύφθησαν τον προηγούμενο Νοέμβριο που και αυτά φέρουν επιγραφές που είναι αναμφίβολα  μεταγενέστερες.
 
- Μια σημαντική σημείωση : ο τάφος ήταν συλημένος , αλλά από την αρχαιότητα, σε μια εποχή που ήταν ανοικτός και επισκέψιμος από όλους.
 
-Έχουν χαθεί όλα τα κτερίσματα και τα έπιπλα που συνόδευαν τον νεκρό.
 
- Μετά την σύληση κατασκεύασαν τους τοίχους : έναν μπροστά στην είσοδο των Σφιγγών, έναν  δεύτερο   μπροστά στην θύρα των Καρυατίδων και τέλος  σφράγισαν την πρόσβαση (εδώ υπονοείται η επιχωμάτωση).
 
-Το φέρετρο ευρέθη άθιχτο.
 
-  Για την ταυτότητα του νεκρού η κα Περιστέρη δεν τοποθετήθηκε. Ανέφερε τα ονόματα  του Λαομέδωντα, του Νεάρχου, του Κασσάνδρου, ακόμα και του Αλεξάνδρου, χωρίς να αποκλείσει ο νεκρός να είναι γυναίκα. απλώς μην κάνοντας  αναφορά σε γυναίκα (αν καταλαβαίνω καλά από το tweet).
 
- Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις όπως αναφέρεται στο tweet ήταν απογοητευτικές (με την έννοια ότι δεν απεκάλυψαν τίποτα συγκεκριμένο. 
 
- Ανέφερε ότι βρέθηκαν νομίσματα και κεραμική  αλλά ελέχθη ότι υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει και  ότι περιμένουν τις αναλύσεις….
 
 
ΑΝ Η ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τότε αξίζει να γίνουν οι εξής παρατηρήσεις :
 
-    Αναφέροντας τους πιθανούς υποψήφιους για ταύτιση του νεκρού η κα Περιστέρη αναφέρθηκε μόνο σε άνδρες (άρα φαίνεται ότι το φύλο του νεκρού είναι ήδη γνωστό)  και δεν απέκλεισε  την περίπτωση ο νεκρός να είναι ο Αλέξανδρος.
 
-    Γίνεται αναφορά ότι το φέρετρο παρέμεινε άθικτο. Αν η συγκεκριμένη αναφορά δεν μεταφέρει λάθος τα λεχθέντα (ίσως να έγινε αναφορά σε σκελετό και να μεταφέρεται στο tweet ως φέρετρο) τότε τίθεται σοβαρό θέμα μιας και από όσο γνωρίζουμε δεν διεσώθη κανένα τμήμα του φερέτρου.
 
       Ξαναδιαβάζοντας όμως  την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ της 12/11/2014  συνειδητοποιούμε ότι δεν γίνεται αναφορά αν βρέθηκε ή όχι το φέρετρο, απλώς αναφέρεται ότι βρέθηκαν καρφιά και διακοσμητικά στοιχεία.  Η μη αναφορά στο φέρετρο δεν σημαίνει κατ'ανάγκην ότι δεν βρέθηκε.
 
-       Εξακολουθεί και πάλι να προβληματίζει η αναφορά περί επισκεψιμότητας του χώρου, σύλησης του και μετέπειτα σφράγισης.
     
       Αν ο νεκρός ήταν σπουδαίος τότε δεν θα αφήνετο να λεηλατηθεί ο τάφος αλλά θα  προστατεύετο. Αλλωστε ο Λεφαντζής είπε ότι η πρόσβαση στον τάφο ήταν ελεγχόμενη.
    Αφού όμως επετράπη η  σύληση, δηλαδή αμέλησαν να τον προστατέψουν, τότε αυτό σημαίνει ότι ο νεκρός δεν ήταν και τόσο σπουδαίος, όπως παρουσιάζεται
        
       Και το ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει, ποιος, πότε  και γιατί σφράγισε τον τάφο;
  
       Αν αυτός που σφράγισε τον τάφο το έκανε για να προστατέψει τον νεκρό, τότε γιατί άφησε τον νεκρό σε τέτοια κατάσταση και δεν τον έθαψε κανονικά πριν επιχωματώσει τον τάφο; Και σε αυτήν την περίπτωση πως βρέθηκε το ένα θυρόφυλλο σπασμένο πάνω σε 1,5 μέτρο χώμα στον δεύτερο θάλαμο και το άλλο θυρόφυλλο μέσα στο όρυγμα του τρίτου θαλάμου καλυμμένο από χώμα και από πάνω το κεφάλι της Σφίγγας;
          
      Όπως επίσης πως βρεθηκε το κρανίο και η κάτω γνάθος έξω από το όρυγμα ενώ ο υπόλοιπος σκελετός βρέθηκε θαμένος μέσα στο όρυγμα; Σίγουρα οι υποτιθέμενοι τυμβωρύχοι δεν θα μπάζωσαν το όρυγμα. Μήπως αυτό σημαίνει ότι τηρήθηκε το έθιμο που υπήρχε παλαιότερα στην περίπτωση δευτερογενούς ταφής και δεν αποτελεί πράξη τυμβωρυχίας; (Δηλαδή επανενταφιασμός του νεκρού μετά από μεταφορά του από το αρχικό σημείο πρώτης ταφής).
      
      Είναι απίθανο έως αδύνατο να έκανε κάποιος άλλος, πέραν αυτού που νοιαζόταν για τον νεκρό,  την σφράγιση.
 
   Αν όντως ισχύει το προαναφερθέν σενάριο, ίσως η απουσία κτερισμάτων και επίπλων εξηγείται με το ότι  όταν πάρθηκε η απόφαση να σφραγιστεί ο τάφος απέσυραν όλα τα κτερίσματα και τα έπιπλα και τα πήγαν σε άλλο χώρο μέσα στον τύμβο οπότε έτσι εξηγείται και η μη εύρεση τους. Αλλωστε, το ότι τα κτερίσματα μπορεί να είναι σε άλλο χώρομέσα στον τύμβο αναφέρθηκε και στην παρουσίαση στο ΥΠΠΟ. Αν όμως ισχύει αυτό, τότε τίθεται εν αμφιβόλω η περίπτωση σύλησης.
 
    Τα νομίσματα δε που ευρέθησαν δεν διευκρινίζεται (στην παρουσίαση της Αθήνας) ποιά από αυτά και  που ευρέθησαν, αν δηλαδή ευρέθησαν εντός του τάφου (ειδικά αυτά του 3ου αι.) ή στον περίβολο, δηλαδή έξω από τον τάφο. Άλλωστε η αναφορά της κας Περιστέρη στην παρουσίαση  της Αθήνας ότι οι τελευταίοι Μακεδόνες απεφάσισαν την σφράγιση του τάφου, αποκλείει την περίπτωση τα  νομίσματα του 3ου  αι. να βρέθηκαν μέσα στον τάφο.
 
Το συμπέρασμα συνεπώς που προκύπτει είναι ότι η εξήγηση που δίνεται δεν είναι   καθόλου πειστική και δημιουργεί περισσότερες απορίες και συνεπώς το θέμα          επισκέψιμος τάφος -  σύληση - σφράγιση παραμένει ανοικτό μέχρις ότου οι         αναλύσεις και η στρωματογραφία της ανασκαφής αποφανθούν. "  defencenet.gr
STOXOS.GR

ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

«Καλύτερα Ελληνίδα πόρνη παρά Σκοπιανή!»«Ξέσπασε» στο Twitter κατά των Σκοπιανών η γνωστή Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ η οποία αποκάλυψε ότι δέχεται σκληρή επίθεση μέσα από τα social media από άτομα που την κατηγορούν, επειδή υποστηρίζει ότι τα Σκόπια «δεν ήταν ποτέ Μακεδονία».

Χάρτης-πρόκληση από τη Σόφια: Η μισή βόρεια Ελλάδα «μιλάει» βουλγαρικά


Χάρτης-πρόκληση από τη Σόφια: Η μισή βόρεια Ελλάδα «μιλάει» βουλγαρικά

Δείτε τι έρευνα παρουσίασαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Βουλγαρικής Γλώσσας Σόφιας! Η μισή βόρεια Ελλάδα, μιλάει … βουλγαρικά. Δεν το λέει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, αλλά το Ινστιτούτο Βουλγαρικής Γλώσσας της Σόφιας, ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της Ακαδημίας Επιστημών της χώρας. Την περασμένη Δευτέρα ερευνητές του Ινστιτούτου παρουσίασαν επίσημα μελέτη, για διαλέκτους της βουλγαρικής γλώσσας, εντός αλλά και εκτός Βουλγαρίας, στην Ελλάδα, τα Σκόπια, την Σερβία, την Τουρκία και την Ρουμανία.

Έξω φρενών η Φαίη Σκορδά με την Χρυσούλα Διαβάτη! Πώς την αποκάλεσε on air;

Η Χρυσούλα Διαβάτη ήταν καλεσμένη στα Καρντάσιανς και εκεί μίλησε για μια ακόμα φορά για τις δηλώσεις που έκανε στα βραβεία Κάρολος Κουν...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ


Την ισχυρή θέληση της μειονότητας των Γκαγκαούζων στην δημοκρατία της Μολδαβίας να ενωθούν με την ομόδοξη τους Ρωσία, έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές στην χώρα αυτή προκαλώντας μεγάλη ρωγμή στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απορροφήσει δορυφορικά την Μολδαβία, προκαλώντας άλλο ένα πεδίο έντασης και αντιπαράθεσης με την Ρωσία...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...