Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους ένας πέθαινε από αηδία… @I_Raskolnick


Φρίττεις, έτσι κι αλλιώς, όποτε τον ακούς να μιλάει, αυτόν τον παράφρονα που μας έστειλε ο Θεός για να παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας μας, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.Πόσο μάλλον όταν ακούς αυτά τα κατάπτυστα! Η Χρυσή Αυγή έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό στο οποίο το ψευδοκουτσαβάκι που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας μας ακούγεται να λέει στον συνομιλητή του: «πες στον ψηλό τον Παναθηναικάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει».
Μάλιστα, καλή μου κυρία, αγαπητέ μου κύριε, αν ανακράξουμε όλοι μαζί: Ζήτω η Νέα Νοικοκυροκρατία! Και μετά ας ανακράξουμε ξανά: ο tempora, o mores…
Ο συνομιλητής του “πρωθυπουργού”, δικαστικός λειτουργός αυτός, το μόνο που παραδέχεται είναι τα οπαδικά του αισθήματα, που είναι όντως παναθηναϊκά και τίποτ’ άλλο.
Το πρώτο που πρέπει να απαντηθεί, ασφαλώς, είναι αν αυτή η υποκλαπείσα συνομιλία είναι γνήσια. Πάντως είναι αρκούντως αληθοφανής, όσο κι αν η αξιοπιστία της πηγής είναι αμφιλεγόμενη.
Εφόσον όμως είναι γνήσια αυτή η ηχογράφηση, το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να μας προβληματίσει, είναι η φαιδρότητα του κράτους μας και των υπηρεσιών ασφαλείας του, που όχι μόνο δεν μπορούν να εμποδίσουν να ηχογραφούνται παράνομα οι συνομιλίες ενός πρωθυπουργού (ο Θεός να τον κάνει) αλλά επιπλέον επιτρέπει να διαρρέουν οι ταινίες μέσω πολιτικών συνδαιτυμόνων, σε ένα βρώμικο παιχνίδι που θυμίζει σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας, τρίτης κατηγορίας.
Κατά τα λοιπά, ουδόλως αμφιβάλλει κανείς για τον εναγκαλισμό των εξουσιών, ούτε εχθές αμφέβαλλε, όταν ο «πρωθυπουργός» ψευδόμενος, κατά που το έχει συνήθειο, ισχυριζόταν ότι δεν μπορεί να παρέμβει στη δικαιοσύνη, υπέρ του Ρωμανού.
Ούτε εχθές, ούτε προχθές, ούτε ποτέ -και αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να απαιτήσουμε να αλλάξει, στη δικαιότερη κοινωνία που οραματιζόμαστε για αύριο: η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όπως επιτάσσει ο συνταγματικός μας χάρτης είναι το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε.
Ουδεμία, ωστόσο, αμφιβολία έχομε για την γνησιότητα αυτής της συνομιλίας στην ουσία της, είτε αυτή έγινε είτε δεν έγινε. Είτε ειπώθηκαν έτσι τα πράγματα, είτε ειπώθηκαν αλλιώς…

Αφήνουν την Ελλάδα χωρίς ρεύμα! Σε λίγο θα αγοράζουμε από τα πυρηνικά της Τουρκίας!


Μετά την τεράστια πυρκαγιά στον ΑΗΣ -Πτολεμαΐδας που έπληξε την ενεργειακή βιομηχανία της Ελλάδος , ακολούθησε ζημιά στο Ορυχείο Μαυροπηγής λόγω κατολισθήσεως
  • στις 21.11.2014 στην τομή 5@6  και
  • στις 2.12.2014 στις τομες 3@4@5
Η καταστροφή είναι τεράστια και ανεπανόρθωτη που συμφωνα με εκτίμησεις ειδικών ξεπερνα το 15% παραγωγης Η/Ε απο λιγνιτες το χρονο (θερμικο σοκ) .
Το θέμα αυτό επανειλημμένα και για χρόνια απασχόλησε το ευροκοινοβουλιο

Η οδηγία 2005/89/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 18ης Ιανουαρίου 2006, περί μέτρων διασφάλισης του εφοδιασμού με ηλεκτρισμό και περί επενδύσεων υποδομής(1), ορίζει διατάξεις διασφάλισης της παροχής ηλεκτρισμού.


Στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την επάρκεια παραγωγής και δικτύου, η δε οδηγία δεν προβλέπει μηχανισμό ενισχύσεων σε κοινοτικό επίπεδο.


Ο ορισμός και το πεδίο εφαρμογής της ασφάλειας του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια διατυπώνονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 και στο άρθρο 2 στοιχείο β) της οδηγίας 2005/89/EΚ. Στην πράξη, ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει επάρκεια παραγωγής και δικτύου, δηλαδή ικανότητα παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρισμού ώστε να ικανοποιείται η ζήτηση.


Ερώτηση


Προβλέπετε η βοήθεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως αυτή από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τα διεθνή Μέσα για τις πολιτικές εξελίξεις στην ΕλλάδαΣτο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με φόντο την επίσπευση της προεδρικής εκλογής και την πτώση του χρηματιστηρίου.

Η.Κασιδιάρης: «Το βίντεο Σαμαρά έχει κωδικό νομίμου συνακροάσεως»! - Η ΕΥΠ ή η ΕΛΑΣ κατέγραψαν τον Α.Σαμαρά;


Απο τις φυλακές Κορυδαλλού ο Ηλίας Κασιδιάρης βάζει ξανά “φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αποκαλύπτοντας ότι η υποκλοπή της συνομιλίας του Α.Σαμαρά έχει γίνει είτε από την ΕΛΑΣ, είτε από την ΕΥΠ, με κωδικό SN5812, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται στο βίντεο που παίχθηκε από το ρωσικό rutube.com!

Εκνευρισμός Ελλήνων για Βουλγάρους: Η μισή βόρεια Ελλάδα μιλάει βουλγαρικά;


Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύουν έναν χάρτη που σχεδιάσθηκε από Ινστιτούτο της Σόφιας- Βουλγαρία, σύμφωνα με τον οποίο,  σε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας, μιλούν βουλγαρικά.

Η Τουρκία θέλει να κάνει μόνη της γεωτρήσεις με δικές της πλατφόρμες εξορύξεων


h-toyrkia-thelei-na-kanei-monh-ths-gewtrhseis-me-dikes-ths-platformes-eksoryksewn
Γράφει ο Αλέξανδρος Δαλέκος - Η Τουρκία έχει πλέον τεράστιες φιλοδοξίες να γίνει όχι μόνο διαμετακομιστικός κόμβος αλλά και χώρα – παραγωγός υδρογονανθράκων και σημαντική ενεργειακή δύναμη. Αυτό προκύπτει από την ομιλία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο «γκαλά» του Διεθνούς Συμποσίου Στρατηγικών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και στη δεξίωση που έλαβε χώρα για το 60ο έτος από την ίδρυση της Τουρκική Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίων (ΤΡΑΟ).

Stratfor: Η Ελλάδα σε κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία


Stratfor: Η Ελλάδα σε κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη οικονομική και πολιτική συγκυρία επισημαίνει ανυπόγραφη ανάλυση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του STRATFOR με τίτλο «Greece Comes to an Economic and Political Juncture», σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας για να παραμείνει στην εξουσία έως τα μέσα του 2016. Στο εσωτερικό, η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Π/Θ, Αντώνη Σαμαρά, προσπαθεί να βρει τις επιπλέον ψήφους που χρειάζεται στο Κοινοβούλιο για να διασφαλίσει την εκλογή του νέου Προέδρου Της Δημοκρατίας και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Στο εξωτερικό διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια πιστωτική γραμμή που θα αντικαθιστά το σχέδιο διάσωσης.
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα συνάψουν συμφωνία για ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, αλλά τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Αθήνας δεν πρόκειται να επιλυθούν σύντομα. Οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την ελληνική κυβέρνηση και, για μια ακόμη φορά, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα θα έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Στις 8 Δεκεμβρίου έγινα δύο κρίσιμες ανακοινώσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Σε συνάντησή τους οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να δώσουν στην Ελλάδα δίμηνη «τεχνική παράταση» του τρέχοντος σχεδίου διάσωσης. Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την καταβολή της δόσης των 1,9 δις ευρώ στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος. Λίγες ώρες αργότερα η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίσπευση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για τις 17 Δεκεμβρίου, δύο μήνες πριν από το χρονοδιάγραμμα, ενώ στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία θα ακολουθήσει δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία στις 23 και 29 Δεκεμβρίου, αντιστοίχως. Στις 9 Δεκεμβρίου ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε την υποψηφιότητα που προτείνει η κυβέρνηση για ΠτΔ. Πρόκειται για τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο και πρώην υπουργό, Σταύρο Δήμα.
Η απόφαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης και η ανακοίνωση επίσπευσης της εκλογής ΠτΔ συνδέονται, καθώς η ελληνική κυβέρνηση θέλησε να παραμείνει υπό την διεθνή οικονομική εποπτεία κατά τη διάρκεια διαχείρισης της πολιτικής κατάστασης στο εσωτερικό. Οι αγορές ωστόσο συνεχίζουν να ανησυχούν σχετικά με την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα. Στις 9 Δεκεμβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών βυθίστηκε κατά 12,78%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987.
Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η Αθήνα επιθυμεί το τέλος του σχεδίου διάσωσης, στις αρχές του 2015, και την αντικατάστασή του με μια πιστωτική γραμμή υπό όρους. Από την σκοπιά της κυβέρνησης αυτό εξυπηρετεί δύο στόχους. Πρώτον θα επέτρεπε στην Ελλάδα να δανείζεται από τις χρηματαγορές με σχετικά χαμηλά επιτόκια και δεύτερον η πιστωτική γραμμή θα συνοδεύονταν από πιο ήπιες προϋποθέσεις από εκείνες του σχεδίου διάσωσης ΔΝΤ-ΕΕ. Οι όροι αυτοί είναι εξαιρετικά σημαντικοί καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι κουρασμένη από τα μέτρα λιτότητας, ενώ η Αθήνα επιθυμεί να μειώσει την εμπλοκή εξωτερικών δρώντων στην εσωτερική πολιτική της χώρας. Μακροπρόθεσμα η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε επίσης την επέκταση της περιόδου ωρίμανσης και μείωση των επιτοκίων για το χρέος της.
Οι Ευρωπαίοι ωστόσο φοβούνται ότι μια πιστωτική γραμμή με περιορισμένους όρους θα μείωνε την βούληση της Αθήνας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση πετυχαίνει μικρή οικονομική ανάπτυξη. Η Τρόικα εκτιμά επίσης ότι η Ελλάδα θα έχει δημοσιονομικό κενό ύψους 2,5 δις ευρώ, το επόμενο έτος. Η απόφαση για τη δίμηνη παράταση παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση και στους δανειστές της επιπλέον χρόνο για να διαπραγματευτούν το σχέδιο της Αθήνας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τους όρους της νέας πιστωτικής γραμμής.
Οι διαπραγματεύσεις ωστόσο στις Βρυξέλλες συνδέονται με τις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα, καθώς, όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, εάν δεν επιτευχθεί η εκλογή ΠτΔ τότε θα προκηρυχθούν εκλογές, τις οποίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που απορρίπτει τα μέτρα λιτότητας και προτείνει την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί δίλημμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα ήθελε να διαπραγματευτεί με την σημερινή ελληνική κυβέρνηση αντί να ωθήσει την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές οι οποίες θα έφερναν στην εξουσία ένα κόμμα το οποίο αμφισβητεί την πλήρη αποπληρωμή των δανείων. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ότι θα εξυπηρετήσει το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας και ότι θα διατηρήσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Ζητάει ωστόσο διαγραφή χρέους από αυτό που κατέχουν οι επίσημοι πιστωτές της χώρας.
Ένα νέο κούρεμα λοιπόν του ελληνικού χρέους θα έπληττε κυρίως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα κ-μ της ΕΕ, και αυτό αποτελεί καλό λόγο για τις Βρυξέλλες να βοηθήσουν την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ μακριά από την εξουσία. Μολονότι τα περισσότερα κ-μ της Ευρωζώνης ανησυχούν για χαλάρωση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα το 2015, θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά εξαιτίας του φόβου αντικατάστασής της από μια πολύ πιο επιθετική κυβέρνηση. Στην περίπτωση πρόωρων εκλογών η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να στείλει το μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι η ίδια μπορεί να πετύχει καλύτερη συμφωνία από εκείνη που θα πετύχαινε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη ωστόσο και εάν η Ελλάδα κατορθώσει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές και λάβει την προληπτική πιστωτική γραμμή το χρέος θα παραμείνει ένα κρίσιμο πρόβλημα. Σύμφωνα με το ΔΝΤ η Ελλάδα θα πρέπει να έχει συνεχώς πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 4% σε σχέση με το ΑΕΠ και ανάπτυξη γύρω στο 3% για να μειώσει το χρέος από το 174%, το 2014, στο 128% το 2020.
Όπως επισημαίνεται λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση ακόμη και εάν βρει τις επιπλέον ψήφους για την εκλογή νέου ΠτΔ και αποφύγει τις πρόωρες εκλογές η προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους δεν θα εξαφανισθεί και θα συνεχίσει να δημιουργεί ανασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
http://www.stratfor.com/analysis/greece-comes-economic-and-political-juncture

mignatiou

«Ωμή» παρέμβαση Γιούνκερ στην Ελλάδα! Ζητεί να εκλεγούν «οικεία πρόσωπα»!


Eurogroup President and Luxembourg PM Juncker gives a lecture at the Calouste Gulbenkian Foundation in Lisbon
«Ωμή» παρέμβαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ..προειδοποίηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι αν γίνουν εκλογές στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις», αλλά «οικεία» πρόσωπα.

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες, οι οποίοι περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης που διοργάνωσε η Αυστριακή δημόσια τηλεόραση.

Ο κ. Γιούνκερ απέφυγε διπλωματικά να απαντήσει στο αν μέσα στις «ακραίες δυνάμεις» περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ.


olympia

Καμμένος: Ο Σαμαράς τηλεφωνεί σε βουλευτές μου!


καμμενος-πανος
Σε νέες καταγγελίες, που θα προκαλέσουν αίσθηση, προχώρησε ο κ. Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τηλεφωνεί προσωπικά σε βουλευτές των ΑΝΕΛ, προκειμένου να τους πείσει να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Θα σας πω ότι πριν από λίγο βουλευτές μου, μου είπαν ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς πλέον τους παίρνει τηλέφωνο και δεν το σηκώνουν. Το κλείνουν και αυτός επιμένει» αποκάλυψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha.
Όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος εάν μιλάει σοβαρά, απάντησε: «Μιλάω σοβαρά, πολύ σοβαρά… Ο πανικός του έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που παίρνει ο ίδιος τους βουλευτές πλέον. Λοιπόν, θα σας πω το εξής: μην ψάχνουν να βρουν, 180 δεν πρόκειται να βρουν. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να καταλάβει ότι λίγοι είναι οι «Συμπιλίδηδες» στην Ελλάδα».
Και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται να βρει τόσους όσους φαντάζεται, με οποιοδήποτε μέσον, είτε με εκβιασμούς είτε με πιέσεις είτε με εξαγορές είτε με δώρα είτε με οποιαδήποτε μέθοδο. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα από όλους, γιατί εξάλλου είναι ο εμπνευστής, που ανέτρεψε την κυβέρνηση το 1993 και νομίζει ότι τώρα θα ανατρέψει και την αντιπολίτευση».

olympia

Ακύρωσε το ταξίδι στην Αλβανία ο Τσίπρας


τσιπρας
Λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, και την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναβλήθηκε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αλβανία, που ήταν προγραμματισμένο για το διήμερο 15-16 Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι η επίσκεψη στα Τίρανα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά του, και θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, σε νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Χάος στις αγορές για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα- Στα ύψη spread και CDS


xaos-stis-agores-gia-to-politiko-klima-sthn-ellada-sta-ypsh-spread-kai-cds
Επιμέλεια: Μαίρη Πολλάλη > Αναταράξεις στις αγορές προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα σενάρια που συνοδεύουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ανοδική τάση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά συνεχίζεται παρά την αντίδραση στο ΧΑ, ωθώντας μάλιστα την απόδοση των 3ετών ομολόγων στο 11%. Η ελληνική αγορά δέχεται ισχυρές πιέσεις, τάση που ενισχύεται από τις δηλώσεις ξένων αξιωματούχων για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

100.000 παράνομα όπλα στα χέρια των κακοποιών! Μεγάλες ποσότητες καλάσνικοφ απο την Αλβανία


Σχεδόν 18.000 παράνομα όπλα διαφόρων ειδών, περισσότερα δηλαδή από τον αριθμό που αναλογεί στη «δύναμη πυρός» των αστυνομικών της Αττικής, έχουν κατασχεθεί στη χώρα μας από το 2000 έως και τον περασμένο Μάιο, αριθμός που είναι, όπως λένε αστυνομικοί, ένα πολύ μικρό δείγμα των όπλων που «κυκλοφορεί» σε χέρια παρανόμων και εγκληματιών, καθώς οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 100.000. Από τα κατασχεθέντα, τα 1.675 είναι αυτόματα στρατιωτικά όπλα, κυρίως καλάσνικοφ που ανήκαν σε μέλη συμμοριών.

Απλά και γρήγορα:Να απομακρυνθούν τα διόδια ζητά η Περιφέρεια Αττικής!

Να απομακρυνθούν τα διόδια από τα όρια της Περιφερειακής Αττικής και ριζική αναθεώρηση των σχετικών συμβάσεων ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Επίσης ζητεί να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά αιρετών και όσων διώκονται με το αστικό και ποινικό δίκαιο, ενώ αποφάσισε τη δημιουργία Παναττικής Επιτροπής Αγώνα.
Η Περιφερειακή Αρχή εισηγήθηκε αρνητικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη και τάχθηκε κατά της δημιουργίας νέων διοδίων και πλευρικών σταθμών στην Βαρυμπόμπη και τον Αγ. Στέφανο.Αντίθετος στη δημιουργία νέων σταθμών στο δρόμο προς τον Ωρωπό τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος σημείωσε ότι με τα νέα διόδια που σχεδιάζονται, οι σταθμοί προς και από τον Ωρωπό θα φθάσουν τους οκτώ. Ο ίδιος καταλόγισε αδράνεια των κυβερνώντων στο αίτημα των κατοίκων και πρότεινε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας, του υπουργείου Μεταφορών και των κατοίκων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ!!!!


Πόσο αξίζει για σένα η τιμή σου; Αυτή σου παίρνουν σήμερα κι εσύ σιωπάς…
Η χώρα μας, η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες που θέλουν να ισοπεδώσουν οι παγκοσμιοποιητές και να κατακτήσουν οι νεοταξίτες με τα δουλικά τους.
Σ’ αυτές τις Θερμοπύλες δεν στέκονται όλοι. Μόνο εκείνοι οι “ωραίοι τρελοί” που παίζουν με τον χάρο και που την τιμή τους την ορίζουν πάνω από τα χρυσάφια και τα πλούτη όλου του κόσμου. Εκείνοι οι τρελοί που ζούνε σαν πρόβατα και πεθαίνουν σαν ήρωες, χαράζοντας δρόμους κι ανοίγοντας ορίζοντες για τους άλλους που ακολουθούν…
Ναι, θα πεινάσουμε…

Προσοχή στο Τραμ: Νέο ατύχημα στην "καρδιά" του Παλαιού Φαλήρου

 
 

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ"


Θεόδωρου Κουδούνα - Απάντηση στην Ιδεοληψία της Αναρχίας
Σκοπός του βιβλίου είναι η διεξοδική εξέταση των αντιλήψεων της αναρχικής θεωρίας με τρόπο απλό και κατά το δυνατόν σύντομο. Ο αναρχισμός, μία υλιστική ιδεοληψία (όπως ο φιλελευθερισμός και ο σοσιαλμαρξισμός) διακρίνεται σε τρία ρεύματα: Τον μουτουελισμό (αμοιβαιότητα) του Προυντόν, τον κολεκτιβισμό του Μπακούνιν και τον αναρχοκομμουνισμό του Κροπότκιν. Στο παρόν πόνημα συγκεντρώθηκαν και εξετάζονται όλες οι βασικές αρχές κάθε ρεύματος και οι διαφορές μεταξύ τους. Αναφέρονται οι ιδέες των αναρχικών στοχαστών στους τομείς της κοινωνικής οργανωτικής δομής, της οικονομίας, της επιστήμης, των αξιών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Ταυτόχρονα προβαίνουμε σε αξιολόγηση - σύγκριση με τις εθνικιστικές ιδέες, αρχές και αξίες αποδίδοντας τις αρμόζουσες απαντήσεις σε κάθε τομέα.Ιδιαίτερη συγκριτική και αξιολογική ανάλυση γίνεται στους τομείς της ηθικής και της θρησκείας. Το βιβλίο αποτελεί στην ουσία του ένα κώδικα που περιλαμβάνει κάθε αναρχικό ιδεολόγημα και ταυτόχρονα την ανατροπή του από το οπλοστάσιο των εθνικιστικών ιδεών. Είναι ένα ιδεολογικό όπλο που διαβάζεται με ευκολία και συνίσταται ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν έχουν τη διάθεση να μελετήσουν δεκάδες νοηματικά ημιτελείς μπροσούρες και βαρετά βιβλία για την αναρχία, τα οποία δεν προσφέρουν παρά σκόρπιες και ενίοτε αντικρουόμενες μεταξύ τους αντιλήψεις.ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ο Ρωμανός απέδειξε πως δεν διαθέτει καθόλου μυαλό πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%bf-%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%be%ce%b5-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%ad%cf%84%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1.html#ixzz3LmeQLkX4


Συναισθήματα λύπησης για την κατάντια ενός νέου ανθρώπου γεννιούνται μόλις κανείς διαβάσει την ανακοίνωση του Νίκου Ρωμανού, αμέσως μετά τη διακοπή της απεργίας πείνας και δίψας, ως αποτέλεσμα της τροπολογίας που συμφωνήθηκε, η οποία θα του επιτρέψει – αν δεν αρχίσει τα ίδια – να παρακολουθεί μετά από ένα διάστημα τη σχολή του…
Ας δούμε πρώτα το μήνυμα του νεαρού:
«Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας. Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.
Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτηση μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να ‘φοράω βραχιολάκι’.

«MOY ZHTOYΣΕ ΣΕΞ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ!» Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ, Η “ΤΡΕΛΗ” ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΚΙΝΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!!

5005

Μία περίεργη υπόθεση με άρωμα σεξ και υποκλοπών απασχόλησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008. Μια 38χρονη διπλωματούχος τοπογράφος μηχανικός κατέθεσε αγωγή και μήνυση εναντίον του ευρωβουλευτή και επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο κ. Σταύρου Δήμα, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για υποκλοπή του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου!
Στις 21-09-2008 είχε δημοσιευτεί μια περίεργη καταγγελία για τον κ.Σταυρο Δήμα.Τί έγινε άραγε με την υπόθεση αυτή;
Η καταγγελία.
Στην αγωγή της η 38χρονη υποστηρίζει ότι ο Ελληνας επίτροπος την πολιόρκησε ερωτικά όταν εκείνη τον συνάντησε για να ζητήσει εργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όταν δεν ενέδωσε, ο επίτροπος άρχισε να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά της μηνύματα! Η γυναίκα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του 2008 στο Πρώτο Θέμα,  ζητά από τον κ. Δήμα, ούτε λίγο ούτε πολύ, 40 εκατ. ευρώ, ενώ στρέφεται και εναντίον δύο συνεργάτιδών του αλλά και εναντίον της εταιρείας «Intrasoft International», υποστηρίζοντας ότι συνεργάστηκαν στις υποκλοπές ή στις αποστολές ενοχλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων. «Η γυναίκα αυτή είναι παρανοϊκή, έχω προσφύγει στην Ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας να με προστατεύσει από αυτή», δηλώνει από την πλευρά του  ο Ελληνας επίτροπος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...