Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

ΛΑΛΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΑΘΗΝΑ 15-12-2014.

Δεν ξέρετε «κύριοι» και «κυρίες» τής παγκοσμιοποίησης, ελληνόφωνοι και βαρβαρόφωνοι, με ποιους έχετε μπλέξει. Διότι ο πόλεμος που έχετε ανοίξει με τούς Πολεμιστές τής Πίστης και τού Ατσαλιού, με τούς εκφραστές τού Δίκαιου και τής Αρετής, είναι ένας πόλεμος που δεν έχει αύριο.

Πλέον ένας στους δύο κερδίζει. Την ψυχή μας εμείς οι Αληθινοί Έλληνες δεν την πουλάμε στον διάβολο όπως έχουν κάμει ήδη οι νεοταξίτες. Την λαλιά και την ψυχή μάς δώσανε ελληνική και έχουμε πάρει οριστική απόφαση ή να χαλαστούμε ή να χαλάσουμε την ασχήμια και να στήσουμε εκεί επάνω το σκήπτρο το ελληνικό.

Σε όλες τις κατοχικές περιόδους ευημερούν οι τοκογλύφοι που παίρνουν χρυσό για να δώσουν ψίχουλα, οι μαυραγορίτες που πουλάνε το ψωμί για πετρέλαιο και κάποιοι που προσποιούνται τούς Έλληνες και τούς δυστυχείς. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οι φιλότιμοι που σκύβουν το κεφάλι για να ζήσουν τα παιδιά τους.

Σ’ ένα υπερκατάστημα τις προάλλες συνάντησα μια νεαρή Ελληνίδα που κρατούσε το βιβλιάριο ανεργίας στο χέρι της, ώστε να τύχει τής υλικής συμπαράστασης προκειμένου να πληρώσει τα αγαθά που θα πήγαινε στην οικογένειά της. Νέο παιδί, από αυτά τα ελληνόπουλα που η ψεύτικη ανάπτυξη τής αστικής κοινοβουλευτικής τυραννίας και των σιωνιστών τοκογλύφων έχει κοστίσει πάνω από 60% ανεργία.

Γνωστή πορεία που ξεκινάει από τα ερειπωμένα από το διεθνιστικό μικρόβιο και τούς αναρχοκοσμοπολίτες καθηγητάδες σχολεία που υποτιμούν τον ελληνισμό και καταργούν εθνικό ύμνο και ελληνική σημαία. Και στην συνέχεια από τις σχολές των καταλήψεων και των κομματικών νεολαίων στην εκμετάλλευση των φθηνών μεροκάματων και την αναδουλειά.

Σε κάποια άλλη περίπτωση, έκαμα το λάθος να βρω χρόνο και να ακούσω ειδήσεις σε κάποιο δήθεν αντισυστημικό και αντιμνημονιακό κανάλι. Από αυτά τα κανάλια που μαζεύουν εκπροσώπους τής γερμανικής σοσιαλφιλεύθερης μερίδος και τής αμερικανικής μαρξιστικής μερίδος, όπου οι δύο μερίδες έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους πολιτικούς και συμβουλάτορες. Άπαντες έχουν δηλώσει στα αφεντικά τους πως πέρα από τις δήθεν γκρίνιες, θα δώσουν και την υπόλοιπη Ελλάδα νεκρή στον κλίβανο τής παγκοσμιοποίησης.

Εκεί λοιπόν στις ειδήσεις τού δήθεν αντισυστημικού καναλιού άκουσα μια ψευτορωμιά δημοσιοκάφρο να μιλάει απαξιωτικά για τον Κανάρη και τούς αγωνιστές τού Εικοσιένα που μιλάγανε τάχα αλβανικά. Εννοούσε αυτό το αισχρό γύναιο τούς βαθύτατα Έλληνες και Χριστιανούς Ορθόδοξους Αρβανίτες που δώσανε όπως όλοι οι Έλληνες το τίμιο αίμα τους για να λευτερωθεί η Φυλή μας και κάποια ανδρείκελα που συνεργάζονταν με τον τούρκο και τον σιωνιστή, για να κάμουν μετά τον δημοκράτη και τον πολιτικό τής χώρας μας. Αρβανίτες στους οποίους έχω την τιμή να ανήκω κι εγώ, απόγονος Δωριέων τής γενιάς που όρισε επάνω στην Πίνδο, στην ηρωική Ήπειρο Ελληνίδα Χώρα, ο γιος τού βασιλιά των Θηβών Κάδμου Ιλλυριός.

Στο σημείο αυτό δράττομαι τής ευκαιρίας να πω ότι η λέξη Αρβανίτης προέρχεται από τοπωνύμιο τής προσωρινά σκλαβωμένης μα πάντα ελληνικής Βορείου Ηπείρου, ονομαζόμενο Άρβανα. Η γλώσσα μας είναι γνήσια δωρική ελληνική διάλεκτος και υπάρχουν πολλές ελληνικές λέξεις που ακούγονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην σημερινή καθομιλουμένη γλώσσα, όπως η λέξη ακόμη. Αλλά και άλλες λέξεις, όπως η λέξη νούσα που σημαίνει νύφη υπάρχει από τα ομηρικά χρόνια αυτούσια, όταν οι τουρκαλβανοί δεν είχαν έρθει στα μέρη μας.

Μην μάς μιλάνε λοιπόν κάποιοι για δήθεν Αλβανούς, όταν η σημερινή Αλβανία είναι ψευδοκράτος και αποτελεί στην πραγματικότητα την αλύτρωτη Ήπειρο Γη Μας. Ακόμη και με την σημερινή μορφή της αν δούμε την «Αλβανία», αυτή αποτελείται από πέντε φυλές. Οι τρεις είναι καθαρά ελληνικές, η μία τουρκεμένη ελληνική και μία μόνο τουρκαλβανική. Οι τρεις ελληνικές είναι οι Βορειοηπειρώτες, οι Βλάχοι και οι Τόσκηδες, όλες κάτω από τον Σκούμπη ποταμό. Η τουρκεμένη είναι οι Τσάμηδες εκ τού ελληνικού ποταμού Θύαμις και Τουρκαλβανοί οι Γκέγκηδες.

Δεν περιμένουμε βέβαια τίποτα από εκείνους που βλέπουνε τα 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς ως μέρος τής εθνικής μας τάχα κληρονομιάς. Δεν περιμένουμε τίποτα από εκείνους τούς «λαϊκούς προστάτες» Τούρκων και λαθρομεταναστών που θέλουν να μπει η τουρκική γλώσσα στα νηπιαγωγεία τής Θράκης. Δεν περιμένουμε τίποτα από τούς κυβερνητικούς που θέλουν την αλβανική γλώσσα στα σχολεία μας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τούς ρέμπελους όλης τής αστικής δημοκρατίας που μάς βάζουν να πληρώσουμε Τζαμιά, τοκογλύφους και λαθρομετανάστες για να μάς κλέψουνε, να μάς σκοτώσουνε, να μάς διοικήσουν νεοταξίτες.

Αυτό που θέλουμε είναι να γίνουμε ξανά Έλληνες, ξανά Ελεύθεροι, ξανά Ζωντανοί και Νικητές. Και αυτή η επιθυμία δεν γίνεται με διαλόγους και αποδοχές δουλοπρέπειας. Η λευτεριά είναι ακριβή και αποκτιέται με θυσίες. Η ελληνικότητα είναι σκυταλοδρομία και πολεμικό τρόπαιο. Την αξίζεις και την περιφρουρείς. Την έχεις στο αίμα σου και την οδηγείς στο πρώτο βάθρο τού αγώνα τής ζωής και τής δημιουργίας. Η γη μάς θρέφει και μάς καλεί σε χαλασμούς, όταν την μολύνουν και την κονταίνουν.

Η λαλιά και η ψυχή μας γίνονται χείμαρρος που μάς ατσαλώνει για να κερδίσουμε το δίκαιο και το συμφέρον τής Ελλάδος. Να τελειώσουμε οριστικά με τούς ψευτοδημοκράτες. Να δώσουμε πνοή στην Πατρίδα και όραμα στο λαό. Να χαράξουμε δρόμο συντριβής τού εξωτερικού εχθρού. Οι Νέοι Σπαρτιάτες Χρυσής Ελληνίδας Αυγής είναι εδώ. Η Μεγάλη, Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάς έρχεται και δεν την σταματάει κανείς.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Μίνι καζίνο στην Κατερίνη – Κατάστημα που είχε μετατραπεί σε «ναό» του τζόγου

tzogos

Δεν πτοούνται από τις αλλεπάλληλες συλλήψεις των συναδέλφων τους οι ιδιοκτήτες των Ίντερνετ καφέ στην… πρωτεύουσα του παράνομου τζόγου, την Κατερίνη και εξακολουθούν να δίνουν στους θαμώνες τους τη δυνατότητα να παίζουν απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια!
Άλλο ένα κατάστημα που είχε μετατραπεί σε «ναό» του τζόγου εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο και βρήκαν να λειτουργούν 20 υπολογιστές με παιχνίδια τύπου «φρουτάκια». Ο 34χρονος υπάλληλος που έκανε τον τσιλιαδόρο έσβησε από τις οθόνες τα παράνομα παιχνίδια, αλλά η κίνησή του έγινε αντιληπτή και συνελήφθη.
Μαζί του συνελήφθη και ο 54χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης που τους άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων. Από το Ίντερνετ καφέ κατασχέθηκε ο κεντρικός υπολογιστής που λειτουργούσε ως server για τα τυχερά παιχνίδια.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ “ΒΡΩΜΙΚΟ ’93″-ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΙ-ΕΚΒΙΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ-ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ. ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, Η SIEMENS, Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ “ΓΥΠΕΣ” ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΙΜΑ

APOSTASIA-SAMARA1

Αλγεινές μνήμες βρώμικου ’93 θυμίζουν οι μέρες που διάγει πολιτικά η χώρα. Τα όσα έγιναν τότε περιγράφει με γλαφυρό τρόπο, ο Παναγιώτης Αποστόλου και έχουν ειδικό ενδιαφέρον αφού παραπέμπουν πιθανόν- και με τους ίδιους πρωταγωνιστές- στο σημερινό 2014.
«Ποιος έριξε την κυβέρνηση το 1993 κε Μητσοτάκη;». Το συγκεκριμένο άρθρο έτυχε μεγάλης δημοσίευσης και από το ελεύθερο διαδίκτυο. http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/331-poios-erixe-thn-kivernhsh-mhtsotakh
“…Σε αυτό το άρθρο αποδεικνυόταν, από όσα καταγγέλλει, ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην τότε συνέντευξή του στον Πάνο Παναγιωτόπουλο (Αnt1), πως την κυβέρνησή του το 1993 την έριξε ο σημερινός Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

MAΡΙΝΑΚΗΣ “ΠΡΙΟΝΙΖΕΙ” ΣΑΜΑΡΑ-ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΙ- “ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ” ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ-ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ- ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

marinakis-samaras2

Φαίνεται ότι στο Porto Leone ο επικεφαλής του Ομίλου των επιχειρήσεων του Μεγάλου Λιμανιού, εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, τις έχει πάρει τις αποφάσεις του. Και η απόφαση είναι-όπως όλα δείχνουν και όπως φανερώνουν οι δημοσιογραφικές και κριτικές απόψεις που εκφράζονται μέσα από τα έντυπα και τις εκδόσεις που φέρεται και κατά καιρούς έχει γραφεί ότι ελέγχει ο επιχειρηματίας-να μην στηρίξει ή τουλάχιστον να επηρρεάσει αρνητικά και όχι θετικά τις εξελίξεις για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ανεξαρτήτως των φιλικών ή μη διαθέσεων που μπορεί το ΜΑΚΕΛΕΙΟ να έχει σε έναν οικονομικό παράγοντα που στράφηκε εναντίον του επειδή έγραψε αλήθειες που πληγώνουν(και κατακεραυνώνουν), οι καιροί είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για να μην γνωρίζουμε και να μην μεταφέρουμε ρεπορταζ το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Η Τουρκία σκέπτεται να μηνύσει την Ελλάδα για κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους


Οι Τούρκοι εισαγγελείς προτίθενται να καταθέσουν μήνυση κατά των Ελλήνων αξιωματούχων, για την συντριβή ενός μαχητικού αεροσκάφους το 1996 στο Αιγαίο, μετά από δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι η τουρκική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα κατέρριψαν το τουρκικό μαχητικό.
Το περιστατικό είχε προηγουμένως χαρακτηρισθεί ως αποτέλεσμα,  είτε αερομαχίας, είτε ατυχήματος.
Ο υποσμηναγός, Nail Erdoğan, ο οποίος ήταν σε εκπαιδευτική πτήση με τον αντισμήναρχο Osman Çilekli, εξαφανίστηκε όταν το αεροσκάφος συνετρίβη στις 8 Οκτωβρίου 1996.
 
Ο Çilekli διασώθηκε από το σημείο της συντριβής που έγινε νότια του ελληνικού νησιού της Χίου, περίπου 7 χιλιόμετρα από την τουρκική ακτή, όπως γράφει η τουρκική Habertürk.
Ωστόσο, ο πιλότος δεν βρέθηκε ποτέ, παρά τις πολύμηνες προσπάθειες αναζήτησης.
Αργότερα, η κόρη του εκλιπόντος πιλότου, προσέφυγε, στον τότε Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να βρεθεί το σώμα του και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο τουρκικός στόλος χτένισε την περιοχή αλλά δεν κατάφερε να βρει το σώμα του πιλότου.
Οι οικογένεια του εκλιπόντος συνεχίζει τον αγώνα της για να βρει τον πιλότο και να προσαγάγει τους υπεύθυνους για το περιστατικό στη δικαιοσύνη.
Σε απάντηση ερωτήματος βουλευτή της αντιπολίτευσης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι οι Έλληνες άνοιξαν πυρ στο αεροσκάφος  του Erdoğan, αναγνωρίζοντας την ενοχή του ελληνικού στρατού στο περιστατικό για πρώτη φορά.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Mehmet Emin Keleş, ανέφερε  ότι το υπουργείο παραδέχθηκε αυτό  που έψαχναν επί χρόνια. Ο Keleş, είπε στην Habertürk, ότι εδώ και καιρό, προσπαθεί να καταθέσει αγωγή κατά της Ελλάδας, αλλά οι αιτήσεις του απορρίφθηκαν, καθώς το περιστατικό χαρακτηρίσθηκε ως αερομαχία και ατύχημα.
Ο Keleş είχε ζητήσει, προηγούμενα, τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό μετά από δημοσιεύματα των ελληνικών και τουρκικών μέσων ενημέρωσης το 2003, ότι το μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε.
Είπε ότι προσέφυγε στο γραφείο του εισαγγελέα στην Άγκυρα και ζήτησε να απαγγείλει καταγγελία κατά του Έλληνα επικεφαλής του προσωπικού κατά τον χρόνο του συμβάντος, καθώς και στον Έλληνα πιλότο, Θάνο Γρίβα, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και κατέρριψε το τουρκικό μαχητικό.
Ο Keleş, είπε ότι είναι ίδια περίπτωση όπως η επιδρομή που έγινε στο Μαβί Μαρμαρά και στην πτώση από την Συρία του τουρκικού μαχητικού.
Αυτό σημαίνει, ότι  η έρευνα πρέπει να επικεντρωθεί ότι η πτώση του αεροσκάφους έγινε στα διεθνή ύδατα και όχι στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.
Εάν οι εισαγγελείς συμπεριλάβουν τον ισχυρισμό του Keleş στο κατηγορητήριό τους, αυτό σημαίνει ότι θα προκύψουν κατηγορίες εναντίον των Ελλήνων αξιωματούχων για την εντολή ή τη διαδικασία της επίθεσης, ακόμη, και ότι το τουρκικό μαχητικό δεν συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια.
Οι αερομαχίες και οι «παρενοχλήσεις» των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι κοινό περιστατικό, ειδικά από τη δεκαετία του 1990, καθώς οι εντάσεις ήταν υψηλές μεταξύ των δύο χωρών για την αμφισβήτηση του εναέριου χώρου και τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου. 
Οι δύο χώρες έχουν από καιρό αποτύχει να καταλήξουν σε συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
--
Habertürk- Sabah
 
               
Bookmark and Share

Ισλαμιστές θεώρησαν Έλληνα τοξικομανή αμαρτωλό και τον αποκεφάλισαν! > BINTEO


Αποτρόπαιο ισλαμιστικό έγκλημα ήταν η δολοφονία του Έλληνα τοξικομανούς που βρέθηκε αποκεφαλισμένος στο λιμάνι του Πειραιά. Ο άτυχος νέος δολοφονήθηκε τελετουργικά όπως δείχνουν τα στοιχεία από ισλαμιστές γιατί τον θεώρησαν αμαρτωλό και ξέσπασαν το μίσος τους πάνω του.
Είναι η πρώτη φορά που έχουμε στην Ελλάδα τέτοιο έγκλημα, θρησκευτικού μίσους και μάλλισατα από αλλοδαπούς λαθρομετανάστες εναντίον Έλληνα πολίτη, τον οποίο όχι μόνο αποκεφάλισαν αλλά και τον διαμέλισαν, πετώντας στο λιμάνι του Πειραιά τα κομμάτια του.
 
Αναρτήθηκε και φριχτό για τα ελληνικά δεδομένα βίντεο στο Piraeuspress.gr, το οποίο δείχνει το πόδι του ακρωτηριασμένου πτώματος του άνδρα, που βρέθηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Πειραιά.

Νέα στοιχεία για τα CDS έδωσε στους εισαγγελείς ο Καμμένος


καμμενοςεκονομιστ
Για νέα στοιχεία που έχουν προκύψει σχετικά με την υπόθεση των ασφαλίστρων κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας (CDS) έκανε σήμερα λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ) κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τους εισαγγελείς που διερευνούν τις καταγγελίες του για την εν λόγω υπόθεση.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά την επίσκεψή του στην εισαγγελία ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ανέφερε: «Μετά από τρία χρόνια έχει ξανανοίξει ο φάκελος για την υπόθεση των CDS. Ο εισαγγελέας κ. Κορέας έχει παραδώσει την υπόθεση σε νέους εισαγγελείς. Σήμερα θα συνεχίσω την κατάθεση με τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής για να ριχθεί επιτέλους φως στο ποιοι πόνταραν στη χρεοκοπία της χώρας και ποιοι κέρδισαν από αυτήν με συνεργούς την τότε πολιτική ηγεσία. Η μία και μόνη εξεταστική που έλεγε κάποτε ο πρωθυπουργός και δεν έκανε ποτέ».
Ερωτηθείς για τον αν έχει καινούργια στοιχεία για την υπόθεση ο κ. Καμμένος απάντησε πως «έχουν προκύψει καινούργια στοιχεία μετά την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου». Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., δήλωσε: «δεν πρόκειται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και αν πιέζουν, όσο και αν εκβιάζουν, όσο και αν προσπαθούν μέσα στον πανικό τους να βρουν «Συμπιλίδηδες» Τελείωσαν, πάμε σε εκλογές».

Βόρειοδυτική Πελοπόννησος 13 Δεκεμβρίου 1943 ημέρα Δευτέρα > Το Ολοκαύτωμα για το οποίο κανείς δεν πλήρωσε!


Το ρολόι στην εκκλησιά του χωριού σταμάτησε στις 2.43. Οι κάννες από τα γερμανικά πολυβόλα που ήταν στημένα περιμετρικά στη τοποθεσία Ράχη του Καππή, ακόμη κάπνιζαν. Κάποιοι λοχίες μαζί με 2-3 αξιωματικούς και μερικούς στρατιώτες, πατούσαν ανάμεσα στα εκατοντάδες άψυχα κορμιά, και έψαχναν για κάποιο σημάδι ζωής. Έβριζαν στα γερμανικά επειδή λέρωναν τις καλογυαλισμένες αρβύλες τους όπως περπατούσαν μέσα σε ποτάμια ζεστού ακόμη αίματος. Όταν εντόπιζαν κάτι να κινείται, να αργοσαλεύει, να σφαδάζει από τον πόνο, πήγαιναν από πάνω του και το εκτελούσαν. Μια ριπή, η χαριστική βολή για να μη γλυτώσει κανείς. Για να είναι σίγουροι ότι όλοι οι Καλαβρυτινοί άνδρες θα πεθάνουν...
Εξάλλου πολλοί λένε ότι ήταν απόφαση κατευθείαν από την Καγκελαρία. “Για κάθε έναν νεκρό Γερμανό στρατιώτη θα εκτελούνται 50 άμαχοι”
 
Βόρειοδυτική Πελοπόννησος 13 Δεκεμβρίου 1943 ημέρα Δευτέρα. Η επιχείρηση της Βέρμαχτ με την κωδική ονομασία ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (Unternehmen Kalawrita) ,μόλις έχει τελειώσει. Και έχει στεφθεί με άκρα επιτυχία για το γερμανικό στρατό. Οι Ορεινοί κυνηγοί και το 68ο σώμα στρατού θα πρέπει να ένιωθαν ευτυχισμένοι. Μπορεί να μην είχαν συλλάβει κανένα αντάρτη η Εγγλέζο, αλλά τουλάχιστον έκαψαν από τα θεμέλια όλα τα χωριά του Χελμού που τους βοηθούσαν...
Καλάβρυτα σήμερα. Ένας λόφος γεμάτος δάκρυα. Ένας λόφος που σε πονά και μόνο να γυρίσεις το κεφάλι σου να τον δεις. Ένας πέτρινος σταυρός, και το άγαλμα μιας μητέρας που πενθεί τον άνδρα και τα παιδιά της, Μιας μητέρας που η ψυχή της έχει πετρώσει...
 
Το Onalert σας παρουσιάζει σήμερα τι απέγιναν οι Γερμανοί ναζί αξιωματικοί που δολοφόνησαν εν ψυχρώ περισσότερους από 700 άνδρες, ηλικίας 14 ετών και άνω. Που κατέσφαξαν, όλα τα αρσενικά του χωριού των Καλαβρύτων. Από όλο το χωριό γλύτωσαν μόνο 15 άνδρες πού είχαν την τύχη, στην αρχή να θαφτούν κάτω από δεκάδες πτώματα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης, και αργότερα την ψυχραιμία να κρατηθούν ακίνητοι, όταν οι Γερμανοί περνούσαν από πάνω τους και άδειαζαν τους γεμιστήρες σε ότι κουνιόταν.
 
Κανένας Γερμανός αξιωματικός της Unternehmen Kalawrita δεν λογοδότησε ποτέ σε κανένα διεθνές δικαστήριο σε καμία δίκη. Και η ανώτερη ποινή που επιβλήθηκε ήταν εκείνη των 3 χρόνων. Τρία χρόνια για 1000 ψυχές...
 
 

Νταίνερτ (Döhnert) και όχι Τένερ ονομαζόταν ο μεταφραστής των Γερμανών κατά την διάρκεια της επιχείρησης. Πρόκειται για το πρόσωπο που περισσότερο εντυπώθηκε στην μνήμη όσων επέζησαν, ήταν όμως ένας απλός Δεκανέας, ανήκε δε στον λόχο Σόμπερ. Για να αποδώσουμε τα Καίσαρος Κάισαρι η ιεραρχία εκείνη την αποφράδα ημέρα είχε ως εξής:


  • Στγος Χέλμουτ Φέλμυ, διοικητής του 68ου Σώματος Στρατού (General der Flieger Hellmuth Felmy)


  • Υπγος Καρλ φον λε Σουίρ, διοικητής της 117ης Μεραρχίας Κυνηγών [Ορεινού Πεζικού] (Generalmajor Karl von le Suire)
  • 

Ανχης Γιούλιους Βαίλφινγκερ, διοικητής του 749 Συντάγματος (Oberstleutnant Julius Wölfinger)


  • Τχης Χανς Εμπερσμπέργκερ, διοικητής του Ι/749 Τάγματος (Major Hans Ebersberger)


  • Υπγός Βίλλιμπαλντ Ακαμπχούμπερ (Oberleutnant Willibald Akamphuber)
  • 

Δνέας Κόνραντ Νταίνερτ (Obergefreiter Konrad Döhnert)

.
    Ο Φέλμυ καταδικάστηκε στην Νυρεμβέργη, στην λεγόμενη δίκη των στρατηγών της ΝΑ Ευρώπης, και εξέτισε τρία χρόνια στην φυλακή για μια πράξη που in concreto δεν διέταξε και δεν γνώριζε, είχε όμως διατάξει γενικώς παρόμοια «μέτρα εξιλασμού». Ο Λε Σουίρ πέθανε αιχμάλωτος των Σοβιετικών το 1955 και κηδεύτηκε στην γενέτειρά του στην Βαυαρία με πλήρεις στρατιωτικές τιμές. Ο Εμπερσμπέργκερ πέθανε στο Ανατολικό Μέτωπο. Ο Ακαμπχούμπερ πέθανε στην Αυστρία το 1972 σε ηλικία 67 ετών. Ο Νταίνερτ πέθανε στην Αυστρία το 1979 σε ηλικία 64 ετών. Κανείς τους δεν λογοδότησε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
68 χρόνια μετά καμία γερμανική τράπεζα η γερμανική κυβέρνηση πέρα από κάποια συγνώμη δεν έχει αποζημιώσει κανένα θύμα γερμανικής θηριωδίας και εγκλήματος πολέμου στην Ελλάδα.

onalert

Καρχιμάκης: Ο Βενιζέλος οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην καταστροφή


karximakhs-o-benizelos-odhgei-to-pasok-sthn-katastrofh
Σφοδρή επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση διεξαγωγή συνεδρίου  που θα οδηγήσει σε αλλαγή ηγεσίας του κόμματος, ενώ σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα σε απόλυτο εναγκαλισμό με τη δεξιά».
Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι: «Δεν υπάρχουν διαχωριστικές κόκκινες γραμμές. Έχουμε την απόλυτη προσχώρηση στη ΝΔ. Έγινε μικρό και φοβικό, εξαφανίστηκε, πληρώνοντας την ταύτισή του με τη δεξιά».
Τέλος, επέρριψε ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι αλλαγή πολιτικής του κινήματος δεν μπορεί να επιτευχθεί υπό την σημερινή ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου που, όπως είπε, «το οδηγεί στην καταστροφή».

newpost

Αντί να κυνηγήσουν τον Γιούνκερ κυνηγούν αυτούς που έβγαλαν στη φόρα το Luxleaks


luxΜε τις κατηγορίες της κλοπής, της παραβίασης του επαγγελματικού απορρήτου και του ξεπλύματος χρήματος χρέωσε ο εισαγγελέας του Λουξεμβούργου τους υπεύθυνους ή τον υπεύθυνο της υποτιθέμενης διαρροής χιλιάδων σελίδων των φορολογικών συμφωνιών μεταξύ του Λουξεμβούργου και πολυεθνικών εταιρειών που οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου LuxLeaks. Η ταυτότητά των υπευθύνων για τις διαρροές δεν αποκαλύφθηκε πάντως. Η υπόθεση έχει αγγίξει τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζαν Κλοντ Γιουνγκερ, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, την περίοδο όπου υπεγράφησαν οι συμφωνίες αυτές στο Μεγάλο Δουκάτο.

Το πολιτικό σύστημα διαλύει τη χώρα


thumbnail
Οι σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις που οξύνθηκαν τελευταία, όπου οι πάντες στρέφονται κατά πάντων, με φόντο την εκλογή ΠτΔ και τις επαπειλούμενες βουλευτικές εκλογές, δεν αφορούν καθόλου τον εμβρόντητο και αμέτοχο ελληνικό λαό, ούτε του ζητάει κανείς τη γνώμη του. Είναι αποκλειστικά εσωτερικές αναταράξεις του πολιτικού συστήματος. Δεν έχουν καμία ιδεολογική και κοινωνική αναφορά, αλλά γίνονται από καθαρά προσωπικές φιλοδοξίες, εμπάθειες και πείσματα εντός των ορίων του συστήματος, με μοναδικό στόχο την κατάληψη καλύτερων θέσεων εξουσίας.

Περί αποκρατικοποιήσεων και εθνικής ασφάλειας


privatization
Σε προηγούμενη τοποθέτησή μας, είχαμε θίξει το ζήτημα των διαφαινόμενων ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Αρχή Τηλεποικινωνιών, Αρχή Λιμένων, Αρχή Ηλεκτρισμού, κατά κύριο λόγο), καθώς και τα ερωτήματα που προκύπτουν και άπτονται κυρίως του τομέα της εθνικής ασφάλειας. Μετά λύπης παρατηρούμε ότι δεν έχει λάβει χώρα, δημόσια και σοβαρή συζήτηση επί του θέματος, με αποτέλεσμα να ακούγονται και να γράφονται πολλές ανακρίβειες, χωρίς να υπάρχει βασική γνώση της διασύνδεσης των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών, με τον κλάδο της εθνικής ασφάλειας.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!


Μέχρι το τέλος του 2ου αιώνα π.Χ είχαν καταγραφεί
από τους γεωγράφους της αρχαιότητας πάνω από 1500 Ελληνικές πόλεις
και αποικίες στις περιοχές της Μεσογείου,
Ελληνικής Χερσονήσου (Βαλκάνια), Ευξείνου Πόντου και Βόρειας Αφρικής!!!
Μάλιστα οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες
είχαν φτάσει συνολικά τον 3ο αιώνα π.Χ κοντά στα 20.000.000!
Η Αθήνα στο απόγειό της είχε πληθυσμό κοντά στις 500.000 κατοίκους
ενώ μόνο η Σικελία έφτασε μέχρι και τους 1.000.000 Έλληνες!

Κάτι για το Μαράκι (Ρεπούση)


Επιπλέον τών κατωτέρω, έχω νά πώ ότι, μπαίνοντας στό επιβλητικό
Δικαστικό μέγαρο , στή Μασσαλία , υπάρχει ένα άγαλμα, ύψους περί
τών τεσσάρων μέτρων, ΄μαρμάρινο, μέ δεμένα τά μάτια, κρατώντας
τήν ζυγαριά τής δικαιοσύνης στό ένα χέρι, καί στό άλλο, τό ξίφος τής
τιμωρίας, καί στή βάση , μέ πηχιαία ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα, τό όνομα
«Θ Ε Μ Ι Σ»
Μαράκι, τι λένε αυτοί στο Yale;
Ντάξ´ οι παληοέλληνες, είναι γνωστή και σιχαμένη φυλή και θέλουν να διατηρηθεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Αλλά αυτή η σκατοράτσα που τόσο μισείς, μόλυνε όλο τον πλανήτη! Δες τι γράφει η είσοδος στο Yale, πανεπιστήμιο με ιστορία 310 ετών, που βρίσκεται στις λατρεμένες μας ΗΠΑ, που ζει το λατρεμένο μας απέθαντο αφεντικό και τα τσιράκια του, όπως ο Τζωρτζ

Ο ΓΑΠ σε ρόλο …πλασιέ της κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%bf-%ce%b3%ce%b1%cf%80-%cf%83%ce%b5-%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ad-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b5.html#ixzz3LmezrqYw


Γράφει ο Μάγια
Σε ρόλο «λαγού» ο ΓΑΠ, με την …εξασέλιδη «παρέμβασή» του, που τα Μέσα εμφάνισαν ως νέο …Καραμήτρο, διαβλέποντας προθέσεις δημιουργίας νέου κόμματος…

Ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει τον διακαή πόθο των δανειστών, αλλά και της εγχώριας Διαπλοκής για τη δημιουργία κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», με περιτύλιγμα την εθνική ενότητα, τη συναίνεση και την ομοψυχία. Στέλνει σαφές μήνυμα ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η αλλαγή πρωθυπουργού, αλλά όχι εκλογές! Να επαναληφθεί, δηλαδή, το πείραμα της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία θα επικυρώσει τα συνομολογημένα «συμβόλαια», δένοντας χειροπόδαρα την κοινωνία και τη χώρα.

Η Κομισιόν δίνει 33 εκατ. ευρώ στους Τουρκοκύπριους πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%bd-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-33-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81.html#ixzz3Lmdhvglo


Η Κομισιόν δίνει 33 εκατ. ευρώ στους Τουρκοκύπριους
Στο πλαίσιο του συνολικού στόχου της διευκόλυνσης της επανένωσης της Κύπρου, η Κομισιόν ενέκρινε νέο ετήσιο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της τουρκοκυπριακής κοινότητας ύψους 32.960.000 ευρώ.
Το κονδύλι αυτό αποτελεί τμήμα του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης, που εστιάζεται στην προώθηση της οικονομικής ενοποίησης του νησιού και στη βελτίωση των επαφών μεταξύ των δυο κοινοτήτων και της Ενωσης.

Προσοχή: Απατεώνες στέλνουν πλαστά SMS από τράπεζες και υπ. Οικονομικών πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%ae-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%8e%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ac-sms-%ce%b1.html#ixzz3LmdQWh7B


Προειδοποίηση προς τους πολίτες για απατεώνες που στέλνουν πλαστά SMS σε… κινητά τηλέφωνα προκειμένου να αποσπάσουν τα προσωπικά δεδομένα χρηστών απευθύνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με την Δίωξη πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις με τον ίδιο στόχο. Στην πρώτη επιτήδειοι στέλνουν μηνύματα με τα οποία προτρέπουν τους παραλήπτες να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά στοιχεία πρόσβασης στις διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες e-banking.
Τα μηνύματα αυτά περιέχουν υπερσυνδέσμους (link) τους οποίους οι αστυνομικοί της ΔΗΕ καλούν τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν.
Σε διαφορετική περίπτωση οι κωδικοί αλιεύονται από τους δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων και προβαίνουν στη μεταφορά χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς τρίτων.
Στη δεύτερη περίπτωση τα SMS φαίνεται ότι προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για ειδοποίηση επιστροφής φόρου.
Αυτό που θα πρέπει να προκαλέσει το συναγερμό στον παραλήπτη καθώς τα συγκεκριμένα SMS είναι εξαιρετικά αληθοφανή και φέρουν το λογότυπο της ΓΓΠΣ είναι αν στη συνέχεια του ζητηθεί να καταχωρίσει σε ειδική φόρμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμό πιστωτικής κάρτας κ.ά.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
– Τηλεφωνικά: 111 88
– Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
– Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Αυτά που σκόπιμα αγνοεί ο κ. Νταβούτογλου όταν προκαλεί στη Θράκη πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ac-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%bf%ce%b5%ce%af-%ce%bf-%ce%ba-%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%bb.html#ixzz3Lmd6d3B3


thra--ce_big
Του Αναστάσιου Λαυρέντζου
Στις επόμενες μέρες θα γίνει ελληνοτουρκικό συμβούλιο κορυφής στην Αθήνα.


Το κατά πόσο αυτό είναι σκόπιμο ή χρήσιμο την ώρα που το Μπαρμπαρός «κόβει βόλτες» στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι συζητήσιμο… Αυτό όμως που ξεπερνά κάθε όριο και είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι τις σχέσεις καλής γειτονίας, είναι το εξωφρενικό αίτημα που τέθηκε από τουρκικής πλευράς για περιοδεία του Τούρκου πρωθυπουργού στην ελληνική Θράκη μαζί με τους υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που τον συνοδεύουν.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Νταβούτογλου μας ζήτησε να κάνει και ένα υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη!

Τουρκικός τύπος: Η Ελλάδα έχει πρόβλημα, ποιος θα είναι ο ρόλος της Τουρκίας; πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc.html#ixzz3LmcZm2hw


tuyrkie
ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας dailysabah.com , η ελληνική οικονομική κρίση μοιάζει με μια ατέλειωτη ιστορία. Η χώρα έχει λάβει σχεδόν 296 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια διάσωσης από το 2010. Το εξωτερικό χρέος έχει υποστεί ένα σημαντικό κούρεμα, και η χώρα δεν έχει εκπληρώσει τις οφειλές της. Αυτό δημιούργησε μια στιγμιαία ανακούφιση για τους Έλληνες οικονομικά, αλλά οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι «φοβερές». Για τα επόμενα 15 χρόνια, κανείς δεν θα εξετάσει σοβαρά την αγορά ελληνικών ομολόγων, τα οποία σημειωτέον έχει υπο τον έλεγχο της de facto η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επιπλέον, η οικονομία της Κύπρου, έχει χρεοκοπήσει λόγω της ύπαρξης υπερβολικά μεγάλου χαρτοφυλακίου ελληνικών ομολόγων στο τραπεζικό της σύστημα.

Γ.Μπουτάρης: Είμαστε τυχεροί που ο Κεμάλ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη!! πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b3-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%af-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%bc%ce%ac.html#ixzz3LmfRmctR

Α Ι Σ Χ Ο Σ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ;
ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ;
Στην αίθουσα Hong Kong Theatre του London School of Economics μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έπειτα από την πρόσκληση του Δρ. Βασίλειου Μοναστηριώτη, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας. Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για την τοπική αυτοδιοίκηση σε καιρούς κρίσεις ενώ εξήγησε πώς υπό την Δημαρχία του η πόλη άρχισε να ανακαλύπτει και πάλι τον εαυτό της, ξεκινώντας από τον ιδιαίτερο δικό της τρόπο διακυβέρνησης.

Μπαίνοντας στην αίθουσα ο Δήμαρχος αφού χαιρέτισε τους νέους φοιτητές παρουσίασε εν συντομία αυτά που έκανε στην συμπρωτεύουσα αναφορικά με τον τουρισμό, την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων ακολουθώντας μάλιστα μια διευρυμένη πολιτική φιλίας με τους γειτονικούς λαούς ενώ μίλησε και για την δημοσιονομική πειθαρχία που προσπάθησε να επιβάλλει επιχειρώντας μια βαθιά δομική αλλαγή. 

Αναλυτικότερα, ο κ. Μπουτάρης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης η οποία αναδείχτηκε από τον Δήμο αλλά και στο Οθωμανικό της παρελθόν λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χωρίς την ισραηλιτική της κληρονομιά, η Θεσσαλονίκη θα είχε αρνηθεί την ίδια την ψυχή της το πλέον προοδευτικό και παραγωγικό κομμάτι της αστικής της τάξης. Και είναι βέβαιο ότι θα ήταν μια ακόμα καλύτερη πόλη, αν δεν ήταν η γερμανική φασιστική βία που οδήγησε στο ολοκαύτωμα. 

Ομοίως, αποδεχόμαστε και το Οθωμανικό παρελθόν της πόλης, για το οποίο «τολμούμε» να πούμε ότι δεν ντρεπόμαστε. Είμαστε οι πρώτοι που δεν το αντιμετωπίζουμε με εχθρότητα. Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην πόλη μας.
Είναι η πλέον εξέχουσα μορφή και ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας. Και είμαστε τυχεροί που το σπίτι του βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Συνδυάζουμε όλες τις παραπάνω πρωτοβουλίες με μια ενεργή «διπλωματία των πόλεων», παρακάμπτοντας την κρατική ακαμψία και επιχειρώντας να προσελκύσουμε χιλιάδες τουρίστες από τις γειτονικές χώρες». 

Εκδόθηκε απόφαση για τις μετοχές της “Τράπεζας Ανατολής” που κατέχει 82 χρονος Ροδίτης

trapeza-anatolis

Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Ρόδου αναφορικά με την αγωγή που είχε υποβάλλει 82χρονος με την οποία ζητούσε να του καταβληθεί το ποσό του 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ για δύο μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που έχει στην κατοχή του.
Η αγωγή στρέφονταν κατά του γιου του 82χρονου και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και με αυτήν ζητούνταν να του καταβληθεί το παραπάνω ποσό.
Το δικαστήριο διαχώρισε την υπόθεση και απέρριψε ως προς το μέρος που αφορά τον γιο και δήλωσε αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση ως προς το σκέλος που αφορά την Εθνική Τράπεζα και παρέπεμψε την εκδίκαση της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Όπως είναι γνωστό, η Τράπεζα Ανατολής είχε απορροφηθεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 1932. Δύο μετοχές της πρώτης τράπεζας είχε στην κατοχή του ο γιος του 82χρονου, ο οποίος και τις πούλησε στον πατέρα του έναντι του ποσού των 132.000 ευρώ.
Σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις Ελλήνων καθηγητών αμερικανικών πανεπιστημίων, η κάθε μετοχή κόστιζε πάνω από 640 δις ευρώ, θέμα το οποίο πήρε πριν μερικά χρόνια μεγάλη δημοσιότητα σε πανελλήνιο επίπεδο.
Ο 82χρονος μετά από αυτό ζήτησε την εξόφληση των μετοχών από την Εθνική Τράπεζα και επειδή η τελευταία αρνούνταν την εξόφληση τους, έναντι οποιουδήποτε ποσού, ο 82χρονος προσέφυγε στην δικαιοσύνη δια του δικηγόρου του κ. Ιωάννη Καραμιχάλη καταθέτοντας αγωγή τον Νοέμβριο του 2011 με την οποία στρεφόταν κατά του γιου του αλλά και της τράπεζας.
Με την αγωγή του – σύμφωνα με την “Ροδιακή” – ο πατέρας ζητούσε να του καταβάλλει οποιοσδήποτε από τους δύο για τις μετοχές το ποσό του 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Την Εθνική Τράπεζα κατά την διαδικασία εκπροσώπησε ο κ. Φώτης Κωστόπουλος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΓΕΡΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

germenis

Η τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή της ΧΑ Γιώργου Γερμενή στην αποκάλυψη της εκπομπής ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 φέρνει στο φως μια σφοδρή αντιπαράθεση του κόμματος της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία για το παρασκήνιο της διπλής εκτέλεσης των Μάνου Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

“Δεν έστειλαν κανένα έγγραφο μέχρι τις 8 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για να μας ενημερώσουν πως γίνεται εκδήλωση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Μάλλον είχε αναβληθεί η συγκέντρωση τους…” αναφέρουν αστυνομικές πηγές από το Α.Τ Νέου Ηρακλείου στο makeleio.gr.
Διαβάστε τις επισημάνσεις τους που έρχονται σε σύγκρουση με τους ισχυρισμούς των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής:

ΠΕΔΙΟ ΤΡΟΜΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΦΟΝΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ! ΓΑΖΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ-ΒΑΖΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΚΒΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ!

samaras-aima


Σε ένα απέραντο πεδίο βολής, βίας, τρομοκρατίας και επικίνδυνων ψυχοπαθητικών διλημμάτων που προέρχονται και εκπορεύονται απευθείας από το Μαξίμου, σχεδιάζονται από τους κρατικούς μηχανισμούς και εκτελούνται στο ακέραιο από τον ίδιο τον πρωθυπουργός της Ελλάδος, ζει η χώρα και ο δυστυχισμένος λαός της.
Η πατρίδα βιώνει εφιαλτικές ώρες και το “παιχνίδι” αναμένεται να χοντρύνει όσο πλησιάζει η στιγμή της ανάδειξης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν αναμένεται να εκλεγεί με τις υπάρχουσες πολιτικές ισορροπίες.

Σταθερότητα Ρε! (II) Λουκέτο σε 1.100 παιδικούς σταθμούς #PtD


CHILDREN_4_SALE

Απειλή λουκέτου αντιμετωπίζουν, μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, περισσότεροι από 1.100 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπου φιλοξενούνται περίπου 55.000 βρέφη και νήπια, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια οι τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες αδειοδότησής τους


Πρόκειται για τους πρώην Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς που μεταβιβάστηκαν κυρίως από το υπουργείο Υγείας στους δήμους της χώρας χωρίς να προβλεφθεί μηχανισμός, ώστε να πιστοποιείται η δυναμικότητά τους από κάποιον φορέα, όπως συμβαίνει με τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Και είναι οι ιδιωτικοί σταθμοί οι οποίοι τώρα κινήθηκαν και ζητούν τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας τους, καθώς στις 31/12/2014 λήγει και η τελευταία παράταση που δόθηκε στη μεταβατική λειτουργία τους.

Το θέμα καταγγέλθηκε σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) από τον τέως πρόεδρο της Κοινωνικής Επιτροπής και δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος επισήμανε και τις πιέσεις της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών να «χτυπήσουν» με αυτόν τον τρόπο τον ανταγωνισμό.
thepressproject.gr

Σταθερότητα Ρε! (Ι) Κατάσχεσαν την επιχορήγηση του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών για τον ΕΝΦΙΑ της @vassiouti #enfia #PtD


Ζητάνε απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα τραπεζών και μηχανεύονται απάτες για τη μείωση του φόρου ακινήτων πολιτικών, ενώ προβαίνουν σε κατασχέσεις της κρατικής επιδότησης ιδρυμάτων τυφλών για να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ, αφήνοντας τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα χωρίς καθόλου πόρους, ούτε καν για τη σίτιση τους!


Της Βασιλικής Σιούτη
Την ώρα που ο Γιάννης Στουρνάρας ζητά την απαλλαγή των κτιρίων της Τράπεζας της Ελλάδος από τον ΕΝΦΙΑ για να απαλλάξει από το φόρο τους ιδιώτες μετόχους, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη μηχανεύονται διάφορα τρικ για να πετυχαίνουν γενναίες «εκπτώσεις» στα χαράτσια, το κράτος ζητά από το Κέντρο Απακατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) 250.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο μάλιστα προεισέπραξε ολόκληρο εχθες, παρακρατώντας την επιχορήγηση του Κέντρου και παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω φόρος είχε ρυθμιστεί με διακανονισμό και πληρωνόταν σε δόσεις.Η απίστευτη αναλγησία της κυβέρνησης ξεπερνά καθημερινά κάθε προηγούμενο όριο της. Αυτή τη φορά αποφάσισε να καταδικάσει τα τυφλά παιδιά του ΚΕΑΤ ( Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) καθώς και τους 80 υπαλλήλους που τα φροντίζουν και οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ κι ένα χρόνο.
Με μια πρωτοφανή απόφαση του, το υπουργείο Οικονομικών, κατάσχεσε ακόμα και τα ελάχιστα χρήματα της επιχορήγησης που έλαβαν αυτό το μήνα (πολύ λιγότερα από όσα δικαιούνται) , προκειμένου να πληρωθεί (αναγκαστικά) όλος ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο όμως η διοίκηση του ΚΕΑΤ είχε ρυθμίσει σε δόσεις, τις οποίες και αποπλήρωνε κανονικά!
Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ (998.000) ήταν η φετινή επιχορήγηση για το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, αλλά από αυτό, μέχρι χθες, είχαν λάβει μόνο 250.000 ευρώ.
Εχθές θα λάμβαναν άλλα 197.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, φυσικά, δεν θα επαρκούσε παρά μόνο για τα στοιχειώδη, όσο να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς υπάρχουν πολλές βασικές ελλείψεις και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, από 8 έως 18 μήνες.
Η κυβερνητική αναλγησία όμως αποφάσισε να δείξει το πιο ακραίο πρόσωπό της απέναντι στα τυφλά παιδιά, στερώντας τους ακόμα και τα στοιχειώδη.  Κατάσχεσε τα 197.000 ευρώ με το που μπήκαν στο λογαριασμό του Κέντρου Αποκατάστασης, προκειμένου να τα συμψηφίσει με τον ΕΝΦΙΑ.
Το ποσό του ΕΝΦΙΑ του ΚΕΑΤ ήταν 250.00 ευρώ – ποσό τεράστιο, που οφείλεται στα πολλά ακίνητα που διαθέτει λόγω δωρεών και κληρονομημάτων. Τον δυσβάσταχτο αυτό φόρο, που επέβαλλε η κυβέρνηση σε ένα κέντρο στο οποίο δεν αποδίδει την κρατική επιχορήγηση, δεν δέχθηκε ούτε καν να τον ελαφρύνει. Η διοίκηση του ΚΕΑΤ που είχε προβεί στον διακανονισμό, είχε πληρώσει ήδη τις πρώτες δύο δόσεις. Παρόλα αυτά οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών, που κάνουν τα στραβά μάτια σε όσους βγάζουν τα αφορολόγητα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό και εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε φτωχούς και ς αδυνάτους, παρακράτησαν ακόμα και τη δόση των 197.000 ευρώ από την τακτική επιχορήγηση!
Το άμεσο αποτέλεσμα αυτής της αναλγησίας είναι να υπάρχει αβεβαιότητα πλέον ακόμα και για τη σίτιση των παιδιών του ΚΕΑΤ στα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και φυσικά οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να μη λάβουν ούτε το δώρο Χριστουγέννων.
Το θέμα αποκάλυψε χθες το βράδυ η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, με ανάρτησή της στην προσωπική της ιστοσελίδα  στην οποία αναρωτιέται : «Ποιος ανάλγητος εγκέφαλος, ποιος ιταμός γραφειοκράτης συμπεριφέρεται χειρότερα και από τον χειρότερο υπάλληλο της τρόικας, επιλέγοντας να αφήσει χριστουγεννιάτικα σε ένδεια τυφλά παιδιά και απλήρωτους εργαζόμενους ; Πόσο πιο χυδαία μπορεί να γίνει αυτή η κυβέρνηση στα ξέπνοά της;» Και καταλήγει, προειδοποιώντας: «Ας μην ελπίζουν ότι η ύβρις θα μείνει ατιμώρητη».

Μεγάλο φαγοπότι στην περιφέρεια Ν.Αιγαίου! Εχουμε θάλασσα αλλά όχι Υδροπλανα!


wpid-20141209082620
Κοστολογούν υπέρογκα ποσά για έργα, κατά μέσο όρο σε υποεξαπλάσιο κόστος από αυτό που έχει ορίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!
Mεγάλο φαγοπότι για κατασκευή υδατοδρομίων σε ελληνικά νησιά, έργα που εφόσον υλοποιηθούν, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας.
Την ώρα λοιπόν, που το ΔΝΤ ζητεί αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά – με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για τους κατοίκους τους – ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός δημιουργεί συνθήκες «ασφυξίας» σε οποιοδήποτε εγχείρημα επένδυσης.
Τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια μας αποκαλύπτουν ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κοστολογεί έργα για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων με «ταρίφα» 150.000 ευρώ.
wpid-20141209082616


Την ίδια ώρα, στη Διαύγεια για αντίστοιχα έργα για αδειοδότηση των υδατοδρομίων από ιδιωτικές εταιρείες του τομέα των υδατοδρομίων, δηλαδή, το κόστος δεν ξεπερνά τις 8.500 ευρώ!
Το κράτος δηλαδή, επιχειρεί να προχωρήσει στην κατασκευή υδατοδρομίων με λεφτά του προυπολογισμού, όταν το κόστος -αν αναλάβει το ίδιο έργο ένας ιδιώτης – είναι έως και έξι φορές μικρότερο!
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν σε προγενέστερο χρόνο από αυτές του Περιφερειάρχη, που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια των τιμών της αγοράς.
Δεν γίνεται να μιλάμε συνεχώς για μέτρα λιτότητας και την ίδια ωρα να συνεχίζεται το φαγοπότι που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης.

Γιατί δεν πληρώνει η Βούλτεψη Χαράτσι; Δεν είναι νόμος κύριε; #NRomanos #antireport


Ας μην αγόραζαν ακίνητα, χαμένα χρήματα , ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, SOFIA VOULTEPSI, ΕΝΦΙΑ
Σύμφωνα με την καταγγελία του Ν. Φωτόπουλου, η Σοφία Βούλτεψη δεν έχει πληρώσει τα χαράτσια (ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ) για τα έτη 2011-2013 για ακίνητο που κατέχει επί της οδού Κορίνθου 26 στη Γλυφάδα, καθώς ο φόρος που αναλογεί υπολογίστηκε με 230 τετραγωνικά στο ποσό των 5.244 ευρώ, και όχι με 369 τετραγωνικά στο ποσό των 8.413,20 απαλλάσσοντάς την από 3.169,20 ευρώ μόνο από ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ, χωρίς να υπολογίζεται η διαφορά από τον υπολογισμό των τελών και φόρων του Δήμου.
Ολόκληρη η καταγγελία του Ν. Φωτόπουλου:
Σε έξι ημέρες από σήμερα, τη Δευτέρα 15 Δεκέμβρη μετά από συνεχόμενες αναβολές στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα διεξαχθεί η δίκη των 10 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και 5 πολιτών που στις 24 Νοέμβρη του 2011 καταλαμβάνοντας το κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ εμπόδιζαν (μεταξύ αυτών κι εγώ) να εκδοθούν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών και ανέργων συνανθρώπων μας που αδυνατούσαν να πληρώσουν το χαράτσι.
Θυμίζω ότι οι ίδιοι συνδικαλιστές (σχεδόν τα ίδια πρόσωπα) στον ίδιο χώρο, ένα χρόνο μετά την πρώτη σύλληψή μας και συγκεκριμένα στις 7/10/2012 ξανασυλληφθήκαμε και διωκόμαστε για δεύτερη φορά. Τη δεύτερη φορά που συλληφθήκαμε, είχαμε εισέλθει στο κτίριο πληροφοριακών συστημάτων προκειμένου να βρούμε στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε μια σειρά καταγγελίες που είχαν περιέλθει σε γνώση μας για φοροαποφυγή και χαριστικές ρυθμίσεις σχετικά με το χαράτσι. Θυμίζουμε ότι μεταξύ όσων αποκαλύψαμε τότε, αφού πρώτα προλάβαμε (πριν μας συλλάβουν) να τα επιβεβαιώσουμε, ήταν και το ότι ο ΣΚΑΙ δεν είχε πληρώσει ούτε ένα σεντς χαράτσι αλλά και ΤΑΠ!! Γεγονός αδιαμφισβήτητο παρ’ ότι επιχείρησε να μας βγάλει τρελούς και συκοφάντες.
Στις λίγες ώρες που μπορέσαμε να μείνουμε στο χώρο πριν μας συλλάβουν, εκτός από την περίπτωση του ΣΚΑΙ που δεν πλήρωνε ούτε ΧΑΡΑΤΣΙ ούτε και ΤΑΠ (ενώ θα έπρεπε να πληρώνει και τα δύο για 7.446 τ.μ.), διαπιστώσαμε και αποκαλύψαμε πολλά απαράδεκτα και ύποπτα, όπως για παράδειγμα το ότι σχεδόν όλα τα κτίρια συγκεκριμένου κύριου επί της οδού Κηφισίας εμφανίζονταν με δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα λιγότερο!! γλυτώνοντας και ΤΑΠ και χαράτσι εκατοντάδες χιλιάδες €!
Τα όσα προλάβαμε να δούμε τα καταγγείλαμε και με συνέντευξη τύπου αλλά και αυτοπροσώπως στην κυρία Εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα. Για το γεγονός αυτό, του ότι τους αποκαλύψαμε, όπως και το ότι εμποδίσαμε να σταλούν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας, τρία χρόνια τώρα συρόμαστε στα δικαστήρια.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τη δεύτερη φορά που εισήλθαμε στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων συλληφθήκαμε άμεσα και ο λόγος είχε να κάνει με τον κίνδυνο που διέτρεχε η κυβέρνηση αν παραμέναμε εκεί επί μακρόν, να βρούμε σωρεία συγκεκριμένων στοιχείων που θα αποκάλυπταν και θα επιβεβαίωναν τα στοιχεία που ήδη είχαμε στα χέρια μας, αλλά και επιπρόσθετα για το πόσο ευνοήθηκαν τα πραγματικά αφεντικά της χώρας από τη χαριστική ρύθμιση Βενιζέλου σε σχέση με το χαράτσι όπου τους έδωσε έκπτωση 30% και 60% κάνοντάς τους δώρο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παραβιάζοντας τη θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος περί ισότητας όλων των πολιτών (άρθρο 4, παρ. 5).
Ανάμεσα στους ευνοημένους, για τους λόγους που εξηγώ πιο κάτω, συγκαταλέγεται και η κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Σοφία Βούλτεψη. Η κυρία Βούλτεψη – βάσει των περιουσιακών της στοιχείων τα οποία κατέθεσε με τη δήλωση του πόθεν έσχες της στο ελληνικό κοινοβούλιο – κατέχει ακίνητο επί της οδού Κορίνθου 26 στη Γλυφάδα, 239 τετραγωνικών κύριων χώρων και 130 τετραγωνικών βοηθητικών χώρων.
Στη ΔΕΗ όμως έχουν δηλωθεί για το συγκεκριμένο ακίνητο για Δημοτικά Τέλη, Δημοτικό Φόρο και ΤΑΠ 230 τετραγωνικά.
Όμως είναι γνωστό ότι:
Στα τετραγωνικά του ΤΑΠ βάσει του άρθρου 24 του Ν. 2130/93 συμπεριλαμβάνονται τα «Πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως».
Η Εγκύκλιος 20 (Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2011, Α.Π.: 65282/10) του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ – ΤΜΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ αναφέρει : «β.1) Το εμβαδόν των ημιυπαίθριων χώρων, των πιλοτών και των παταριών λαμβάνεται υπόψη πρωτογενώς ως στεγασμένος χώρος του κτιρίου για τον υπολογισμό του ύψους του τέλους καθαριότητας και φωτισμού και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (886/1987 Γνωμ. ΝΣΚ, 73/1991 ΣτΕ), χωρίς να εξετάζεται η πραγματική χρήση των χώρων αυτών. Επίσης, τα εκ της νομοθεσίας προβλεπόμενα πρόστιμα επιβάλλονται, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση μη δήλωσης των χώρων αυτών και εν γένει λόγω της ανακρίβειας της δήλωσης ως προς το συνολικό εμβαδόν των στεγασμένων χώρων του ακινήτου (τ.μ.)».
Επί των τετραγωνικών του ΤΑΠ η ΔΕΗ υπολόγισε ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ για τρία χρόνια (2011-2013), πριν αντικατασταθεί από τον ΕΝΦΙΑ.
Χιλιάδες ιδιοκτήτες πληρώνουν Δημοτικά Τέλη, Φόρο και ΤΑΠ και επί των βοηθητικών χώρων των ακινήτων τους. Επίσης πληρώνουν ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ για τους βοηθητικούς χώρους, είτε αυτά ήταν αποθήκες, είτε γκαράζ.
Νομίζω από τα παραπάνω πηγάζουν κάποια εύλογα ερωτήματα :
Σε ποιο ειδικό καθεστώς ανήκει το ακίνητο της κυρίας Βούλτεψη ώστε να μη χρεώνονται οι βοηθητικοί του χώροι δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ, αλλά και ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ;
Γιατί το ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ της κυρίας Βούλτεψη για τα έτη 2011-2013 υπολογίστηκε με 230 τετραγωνικά στο ποσό των 5.244 ευρώ και όχι με 369 τετραγωνικά στο ποσό των 8.413,20 απαλλάσσοντάς την από 3.169,20 ευρώ μόνο από ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ, χωρίς να υπολογίζουμε τη διαφορά από τον υπολογισμό των τελών και φόρων του Δήμου;
Αν για κάποιο λόγο απαλλάσσονται οι βοηθητικοί χώροι του συγκεκριμένου ακινήτου γιατί δεν χρεώνονται ούτε καν οι κύριοι 239 τ.μ. (σύμφωνα με το πόθεν έσχες της) αλλά 230 τ.μ.;
Τελικά τι λάθος έχουν κάνει όλοι οι ιδιοκτήτες που πληρώνουν τέλη, φόρους και χαράτσια και το σύνολο των κύριων και βοηθητικών χώρων των ακινήτων τους;
Μήπως μπορεί η κυρία Βούλτεψη να μας ενημερώσει σε ποιο νόμο, απόφαση ή εγκύκλιο βασίστηκε, ώστε να τον μάθουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας που έχουν αντίστοιχες περιπτώσεις;
Επειδή η κυρία Βούλτεψη, κατά τα λεγόμενά της, είναι τυπική και πληρώνει τους φόρους της, μπορεί να μας ενημερώσει αν τις δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ που ενσωματώθηκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τις εξόφλησε όλες ή μήπως κάποιες επέστρεψαν ως απλήρωτες στην εφορία;
Τέλος, η κυρία Βούλτεψη επειδή αρνήθηκε ότι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν περισσότερα με τον ΕΝΦΙΑ, μήπως μπορεί να μας αναφέρει ποιο ήταν το ποσό που χρεώθηκε η ίδια για την οικία της με τον ΕΝΦΙΑ και ποιο με τον ΕΕΤΑ;
Νίκος Φωτόπουλος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...