Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ 22-12-2014.

Γκρεμίζεται ο κόσμος όπως τον ξέραμε. Οι εθνικές κυβερνήσεις διορίζονται και δίδουν λόγο στα διευθυντήρια και τις στοές τού σιωνιστικού νεοταξισμού. Σκοτεινά λαγούμια στα οποία εδρεύουν στυγνές διεθνείς ολιγαρχίες, ληστοσυμμορίτες που αποκαλούνται διεθνή κοινότητα και γονατίζουν λαούς με την επίκληση αυτών. Αρπαγή των εθνικών κυριαρχιών και εισβολή στα σπίτια χάριν μιας παγκόσμιας τυραννικής εξουσίας που την ονομάζουν παγκόσμια ειρήνη, συνύπαρξη και εν τέλει διακυβέρνηση.

Μιλάνε για οικονομικές σωτηρίες και κυβερνήτες που αγωνίζονται τάχα, όταν ο λαός βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο. Και στο περιθώριο, μέσα στο σκοτάδι και τον σκοταδισμό που επιβάλλουν, βλέπουν τον Τούρκο να θεωρεί αυτονόητη την επίσκεψη σε Θράκη και Αιγαίο που θεωρεί δική του επικράτεια μέσα από νατοϊκές ασκήσεις και γραικυλοτουρκικά πολιτικά συμβούλια συνεργασίας. Με τους τουρκομογγόλους και τούς ελληνόφωνους βουλευτές τους να ζητούν στο βολευτήριο τής συμφοράς την τουρκική γλώσσα στα θρακικά νηπιαγωγεία!

Οι τοκογλύφοι λοιπόν βρίσκονται στην εξουσία και οι γειτονικές βαρβαρικές λόγχες προκαλούν για πόλεμο δρομολογημένο. Τόκοι και Λόγχες εργαλεία τού ίδιου μολυσμένου νεοταξικού κτήνους. Κτήνος που βρίσκει ανοικτή την θύρα τής Ελληνικής Φυλής από σύγχρονους πολιτικούς Εφιάλτες που μιλάνε για τα 400 χρόνια εθνικής τάχα οθωμανικής κληρονομιάς. Πολιτικοί αισχροί που δικαιώνουν το μαχαίρι τού μουχτάρη και βεβηλώνουν την μνήμη και το αίμα των πολεμιστών τής λευτεριάς που κάποιοι αποκάλεσαν αγράμματους και άξεστους και δολοφόνους ακόμη!

Τα πολεμικά αεροσκάφη μας πετούν πάνω από το Καστελόριζο ακόμη και με την παρουσία υπουργών και οι Τούρκοι απαιτούν την απομάκρυνση τής Ελλάδος από τουρκικό τάχα εναέριο χώρο. Οι λαθρομετανάστες στρατιώτες τού ισλαμικού τζιχαντισμού αποκαλούνται «δημόσια νομική οντότητα» και τα Τζαμιά «τουριστικοί χώροι» για το ψευτορωμέϊκο. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αναγορεύεται σε εισιτήριο εισόδου τής Τουρκίας στην Ευρώπη των μουσουλμάνων, των σιωνιστών, αλλά όχι των ευρωπαίων. Η ίδια η Ελλάδα υποχρεούται να αναστυλώσει κατοχικούς τεκέδες και να μπει σε διαλόγους πολυφυλετικούς και πολυθρησκευτικούς και να δώσει τον πλούτο της και συγκυριαρχία στους Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο.

Αυτός ο κόσμος δεν μού αρέσει και δεν τον θέλω. Αυτά τα διευθυντήρια και τις συμμαχίες τού μισελληνισμού τις μισώ, γιατί μού κονταίνουν τον Ελληνισμό και μού στερούν την φυσική θέση και τα φυσικά εδάφη τής Φυλής μου. Τούς φυτευτούς πολιτικούς τούς θέλω στο Γουδί και την γειτονιά μου την γεωπολιτική επιθυμώ συνεπή στην ιστορία και την μορφολογία της, καθάρια και αποκλειστικά Ελληνική. Ελληνική και Ορθόδοξη. Στο πατρογονικό το σπίτι τοκογλύφος δεν χωρεί και ξένος κανείς, όπως ακριβώς και στα νερά και τα δικά μου χώματα.

Ιδού λοιπόν ποια είναι η θέση τής Λεύτερης και Καθαρής Ελλάδος. Η θέση τής δικής μου Φυσικής Ελλάδος είναι στην κορυφή τού κόσμου. Οι δικοί μου Έλληνες είναι εκείνοι που λέγουν και νοιώθουν ως τα κατάβαθα τής συνείδησής τους τα χώματα που πατούν δικά τους και το κάνουν πράξη. Σηκώνονται όρθιοι και διώχνουν οτιδήποτε στενεύει την ύπαρξή τους. Οι δικοί μου Έλληνες είναι εκείνοι που όχι απλώς δεν μοιράζονται τίποτα δικό τους με κανέναν, μα και εκείνοι που είναι εντολείς και εντολοδόχοι τής Φυλής τους. Εκείνοι που ταυτίζουν το σώμα και την σκέψη τους με το αίμα και με το έδαφος και με τις βλέψεις τής Ελληνικής Φυλής για Εξουσία, για Δίκαιο και για Πολιτισμό Ελληνικό στην Οικουμένη.

Δεν περιορίζομαι μέσα στα πλαίσια τής κοινωνίας, αλλά απλώνομαι σε ολάκερο το κράτος που είναι δικό μου και γεννήθηκε για να δίδει σχέδιο και τόπο δράσης σε μένα, τα παιδιά μου και τα αδέρφια μου. Δεν περιορίζομαι ύστερα πάλι μέσα στα πλαίσια τού κράτους, αλλά απλώνομαι μέσα στην τεράστια αγκαλιά τού Έθνους μου, που χάριν αυτού και μόνον υπάρχει το κράτος μου. Ο Έλλην δεν είναι το άτομο, είναι μια συλλογική ύπαρξη που παράγει έργο και επιλύει τα κοινά προβλήματα, γκρεμίζοντας διεθνισμούς και τείχη διαχωριστικά.

Γεννήθηκα για να πολεμώ και να ανοίγω διαρκώς νέους δρόμους ελληνικούς. Τα χρέη μου είναι προς την Φυλή μου και οι τόκοι αυτού τού χρέους χάρισμά της. Το αίμα το ελληνικό είναι σκυτάλη που ρέει αδιάκοπα. Παίρνω την Ελλάδα στους ώμους μου με την εντολή να την κρατήσω μέσα στα κλειστά πλαίσια τού λαού μου. Οι ενεργειακοί χυμοί, τα πλούτη τής γης μου, όλα είναι δικά μου στηρίγματα και κληροδοτήματα. Και κάθε ελληνική ψυχή όπου κι αν βρίσκεται, εκεί βρίσκεται και η Ελλάδα μου, εκεί βρίσκομαι κι εγώ. Η Ελλάδα μου είναι οι Έλληνες και οι Έλληνες εγώ και η Ελλάδα μου.

Στους στρατώνες βρίσκεται η ψυχή και η δύναμη τού Έλληνα Στρατιώτη. Στις ακριτικές μας περιοχές από το Ιόνιο έως το Αιγαίο και από την Κρήτη και την Κύπρο έως την Ήπειρο, την Μακεδονία και τη Θράκη βρίσκονται τα προκεχωρημένα φυλάκια του Ελληνισμού. Δεν είναι το τέλος τής Ελλάδος. Είναι οι Πύλες τής Αληθινής Ελλάδος, πάνω και πέρα από τις οποίες υπάρχει η Ελλάδα που θα ελευθερώσουμε. Από Δυσμάς και την Βόρειο Ήπειρο έως τον Πόντο, με πρωτεύουσα την Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη τής Ελληνίδος Ανατολής. Δεν υπάρχει ΝΑΤΟ και Εσπερία, αλλά Μεγάλη Ελλάδα και Αγία Ρωμανία. Μια Ορθόδοξη Ηγεμονία με Άρχουσα Τάξη τον Ελληνισμό μας.

Αυτή είναι η δική μας Ελλάδα. Με Στέμμα, με Καρδιά, με Ξίφος, με Λαϊκό Εθνικισμό. Μια γροθιά στο στομάχι εχθρών και προδοτών. Εγγυήτρια Δύναμη σε μια πλάση κατοικητήριο Θεού και Ελλήνων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Πρωτοφανές! - Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αρνείται να δει το DVD Xαϊκάλη-Αποστολόπουλου!


Πρωτοφανές! Την στιγμή που όλη η Ελλάδα έχει δει το επίμαχο DVD που εμφανίζει τους Παύλο Χαϊκάλη και Γιώργο Αποστολόπουλο, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας σε συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:30 του Σαββάτου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην το δουν γιατί είναι "προϊόν εγκλήματος".

ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Τουρκος αρχιναυμαρχοςΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Προκλητικός για άλλη μια φορά κατά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο και όχι μόνο, εμφανίστηκε ο αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας, Bülent Bostanoğlu, σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, για την ναυτική παρουσία και προοπτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Τούρκος αντιναύαρχος υπερασπίστηκε το Casus Beli, δηλαδή την κήρυξη πολέμου κατά της Ελλάδας που ψήφησε η τουρκική βουλή το 1995 στην περίπτωση που η χώρα μας ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα της να επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα δώδεκα μίλια σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Σόρος και Στρος Κάν υποψήφιοι για επικεφαλής στην Τράπεζα της Ουκρανίας


Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ενδέχεται να βρεθεί  επικεφαλής της κρατικής τράπεζας της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ουκρανικό κανάλι «112», που επικαλείτο πηγές προσκείμενες του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, και πηγές που προέρχονταν από βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα.
Αλλά, και ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, είναι επίσης υποψήφιος για την κορυφαία θέση της κρατικής τράπεζας της Ουκρανίας.
 
Σύμφωνα με την ουκρανική τηλεόραση, υπάρχουν  ακόμη πέντε υποψήφιοι για την θέση του επικεφαλής της Κρατικής Τράπεζας,  που τώρα ασκούν καθήκοντα εκπρόσωπων του αμερικανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Αποθεμάτων- Federal Reserve Board.
 
--
 
               
 

Πνευματική και σωματική χαλάρωση Προστασία από τις καρδιακές παθήσεις προσφέρει η γιόγκαΠροστασία από τις καρδιακές παθήσεις προσφέρει η γιόγκα
  • 0
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η γιόγκα ίσως είναι ένας καλός τρόπος προστασίας της υγείας της καρδιάς, ειδικά για άτομα που δεν μπορούν να αθληθούν έντονα, σύμφωνα με ολλανδική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Preventive Cardiology.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χαλαρωτική επίδραση που έχει η γιόγκα στον οργανισμό, συμβάλλει στη μείωση του στρες, το οποίο σχετίζεται με τις καρδιακές παθήσεις και την υπέρταση. 

Huffington Post: Φοβού τους απελπισμένους Ελληνες


Huffington Post: Φοβού τους απελπισμένους Ελληνες
Η Ευρώπη είτε δεν καταλαβαίνει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε το πρόγραμμα λιτότητας, είτε δεν ενδιαφέρεται, αναφέρει εμφατικά η Justine Frangouli-Argyris σε άρθρο γνώμης στη HUFFINGTON POST με τίτλο «Beware of Greeks in Despair!», σημειώνοντας ότι η απελπισία των Ελλήνων είναι πλέον σε τέτοιο βαθμό που δεν φοβούνται ούτε τις αντιδράσεις των αγορών, ούτε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, ούτε την επιστροφή στη δραχμή. Η πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως επισημαίνεται, έχει χάσει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων του αυτοσεβασμού, της υπερηφάνειας και πάνω απ’ όλα την αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

ΠΑΡΑΘΕΤΙΚΑ-ΒΑΘΜΟΙ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΩΝ

Β1. Οι βαθμοί των επιθέτων και των επιρρημάτων


Χρήσιμα στοιχεία θεωρίας
Ο μαθητής για να κατανοήσει τις παρακάτω δραστηριότητες και να απαντήσει πρέπει να γνωρίζει ότι:

1.      Βαθμοί ενός επιθέτου είναι οι διάφορες μορφές που λαμβάνει ένα επίθετο, προκειμένου να δηλώσει διάφορα είδη και διάφορους βαθμούς σύγκρισης.
2.      Οι βαθμοί των επιθέτων είναι τρεις: θετικός, συγκριτικός, υπερθετικός. Από αυτούς ο συγκριτικός και ο υπερθετικός ονομάζονται παραθετικά του επιθέτου και σχηματίζονται μονολεκτικά (με μία λέξη) ή περιφραστικά (με δύο ή περισσότερες λέξεις).

α) Ο θετικός βαθμός του επιθέτου: είναι η απλή μορφή του επιθέτου, όπως το γνωρίζουμε, που δεν προσδιορίζεται δηλαδή από το συγκριτικό ή υπερθετικό βαθμό καιφανερώνει απλώς ότι ένα ουσιαστικό (ή οποιαδήποτε άλλη λέξη) έχει κάποιο γνώρισμα, κάποια ιδιότητα (Ο Γιάννης είναι ταχύς αθλητής).

β) Ο συγκριτικός βαθμός του επιθέτου: είναι η μορφή που λαμβάνει το επίθετο όταν συγκρίνουμε δύο «μεγέθη», το ένα εκ των οποίων έχει κάποιο γνώρισμα σε μεγαλύτερο βαθμό από το άλλο (Ο Γιάννης είναι ταχύτερος αθλητής από τον Κώστα). Η λέξη που χαρακτηρίζει το επίθετο λέγεται α΄ όρος σύγκρισης (Ο Γιάννης) και η λέξη η οποία χρησιμοποιείται ως βάση για τη σύγκριση λέγεται β΄ όρος σύγκρισης (Κώστα).


Σημείωση: Η σύγκριση μπορεί να λάβει τις εξής μορφές:
¨       Σύγκριση υπεροχής: ο α΄ όρος σύγκρισης υπερέχει ποσοτικά τού β΄ όρου (Ο Γιάννης είναι ταχύτερος αθλητής από τον Κώστα).
¨       Σύγκριση υστέρησης:  ο α΄ όρος σύγκρισης υστερεί ποσοτικά τού β΄ όρου (Ο Γιάννης είναι λιγότερο ταχύς αθλητής από τον Κώστα).
¨       Σύγκριση ισότητας: οι δύο όροι σύγκρισης είναι ίσοι (Ο Γιάννης είναι εξίσου/το ίδιο ταχύς αθλητής με τον Κώστα).γ) Ο υπερθετικός βαθμός του επιθέτου λαμβάνει δύο μορφές:

              i.      Σχετικός υπερθετικός βαθμός (ή σχετικό υπερθετικό): είναι η μορφή που λαμβάνει το επίθετο όταν θέλει να φανερώσει πως ένα ουσιαστικό (ή οποιαδήποτε άλλη λέξη) έχει κάποιο γνώρισμα στον πιο μεγάλο βαθμό από όλα τα όμοιά του. Ο υπερθετικός βαθμός σχηματίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σχηματίζεται οσυγκριτικός βαθμός με την προσθήκη του οριστικού άρθρου μπροστά του (Ο Γιάννης είναι ο ταχύτερος ή ο πιο ταχύς αθλητής μέσα στην ομάδα),

            ii.      Απόλυτος υπερθετικός βαθμός (ή απόλυτο υπερθετικό): είναι η μορφή που λαμβάνει το επίθετο όταν θέλει να φανερώσει πως ένα ουσιαστικό (ή οποιαδήποτε άλλη λέξη) έχει κάποιο γνώρισμα στον απόλυτο βαθμό, χωρίς να γίνεται σύγκριση με άλλα ουσιαστικά. Σχηματίζεται:

-       είτε μονολεκτικά (με την κατάληξη συνήθως –τατος, -η, -ο)
-       είτε περιφραστικά (πολύ ή πάρα πολύ + θετικός βαθμός), π.χ. «Ο Γιάννης είναι ταχύτατος αθλητής / Ο Γιάννης είναι πολύ ή πάρα πολύ ταχύςαθλητής».

Το απόλυτο υπερθετικό μπορεί να σχηματιστεί και με σύνθετες ή παράγωγες λέξεις, όπου το α΄ συνθετικό δηλώνει μια ιδιότητα στον απόλυτο βαθμό (θεοσκότεινος /ολομόναχος / κατακόκκινος / πανέξυπνος / υπεραισιόδοξος / τρισευτυχισμένος /πεντανόστιμο κ.λπ.).


Σημείωση: Όπως και ο συγκριτικός έτσι και ο υπερθετικός βαθμός μπορεί να λάβει τις εξής μορφές:
¨       απόλυτος υπερθετικός υπεροχής: π.χ. «Ο Γιάννης είναιταχύτατος (ή πάρα πολύ ή πολύ ταχύς) αθλητής»,
¨       απόλυτος υπερθετικός υστέρησης: π.χ. «Ο Γιάννης είναι  βραδύτατος (ή πάρα πολύ ή πολύ βραδύς) αθλητής»,
¨       σχετικός υπερθετικός υπεροχής: π.χ. «Ο Γιάννης είναι ο ταχύτερος / ο πιο ταχύς αθλητής μέσα στην ομάδα (ή που έχω γνωρίσει)» και
¨      σχετικός υπερθετικός υστέρησης: π.χ. «Ο Γιάννης είναιο λιγότερο ταχύς αθλητής από όλους».3.      Σχηματισμός των παραθετικών. Τα παραθετικά σχηματίζονται με τον ακόλουθο τρόπο:


ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΠΑΡΑΘΕΤΙΚΩΝ
(μονολεκτικών και περιφραστικών)
Θετικός βαθμός
Συγκριτικός βαθμός
Υπερθετικός βαθμός
-ος (πλούσιος)
-ότερος (πλουσιότερος) ή
πιο πλούσιος
1) -ότατος (πλουσιότατος) ήπολύ / πάρα πολύπλούσιος (απόλυτο υπερθετικό)
2) ο + -ότερος (ο πλουσιότερος) ή ο πιοπλούσιος (σχετικό υπερθετικό)
-ύς (ταχύς)
-ύτερος (ταχύτερος) ή
πιο ταχύς
1) -ύτατος (ταχύτατος) ήπολύ / πάρα πολύ ταχύς (απόλυτο υπερθετικό)
2) ο + -ύτερος (ο ταχύτερος) ή ο πιο ταχύς (σχετικό υπερθετικό)
-ής (επιμελής)
-έστερος(επιμελέστερος) ή πιοεπιμελής
1) -έστατος (επιμελέστατος) ή πολύ / πάρα πολύεπιμελής (απόλυτο υπερθετικό)
2) ο + -έστερος (ο επιμελέστερος) ή ο πιοεπιμελής
(σχετικό υπερθετικό)


Κάποια επίθετα σχηματίζουν με διαφορετικό τρόπο τα παραθετικά τους και γι΄ αυτό ονομάζονται ανώμαλα παραθετικά.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΠΑΡΑΘΕΤΙΚΩΝ
(Μονολεκτικοί τύποι)
Θετικός βαθμός
Συγκριτικός βαθμός
Υπερθετικός βαθμός
απλός,-η,-ο
απλούστερος,-η,-ο
απλούστατος,-η,-ο
καλός,-η,-ο
καλύτερος,-η,-ο
κάλλιστος,-η,-ο ή
άριστος,-η,-ο
κακός,-η,-ο
χειρότερος,-η,-ο
κάκιστος,-η,-ο ή
χείριστος,-η,-ο
κοντός,-η,-ο
κοντότερος,-η,-ο
κοντύτερος,-η,-ο
κοντότατος,-η,-ο
κοντύτατος,-η,-ο
λίγος,-η,-ο
λιγότερος,-η,-ο
ελάχιστος,-η,-ο
μεγάλος,-η,-ο
μεγαλύτερος,-η,-ο
μέγιστος,-η,-ο
μικρός,-η,-ο
μικρότερος,-η,-ο
ελάχιστος,-η,-ο
πολύς , πολλή , πολύ
περισσότερος,-η,-ο
δεν έχει
ταχύς,-εία,-ύ
ταχύτερος,-η,-ο
ταχύτατος,-η,-ο αλλά και
τάχιστος,-η,-ο


Κάποια παραθετικά είναι ελλειπτικά: ή δεν έχουν θετικό βαθμό, διότι σχηματίστηκαν από επιρρήματα ή αρχαίες προθέσεις (κατώτερος – κατώτατος / ανώτερος – ανώτατος / υπέρτερος – υπέρτατος), ή δεν έχουν υπερθετικό βαθμό (προτιμότερος / προγενέστερος / μεταγενέστερος κ.λπ.).

4.      Δε σχηματίζουν παραθετικά τα επίθετα τα οποία δεν παρουσιάζουν διαβαθμίσεις της έννοιας τους. Τέτοια επίθετα είναι όσα δηλώνουν:
-        ύλη (πήλινος, γυάλινος, μάλλινος, ξύλινος, ασημένιος κ.λπ.)
-        καταγωγή ή συγγένεια (κρητικός, ζακυνθινός, προγονικός, αδελφικός, πατρικός κ.λπ.)
-        τόπο (βουνίσιος, καμπίσιος, στεριανός, θαλασσινός κ.λπ.)
-        χρόνο (αυριανός, χθεσινός, καθημερινός, τωρινός, σημερινός, χειμωνιάτικος, καλοκαιρινός κ.λπ.)
-        κατάσταση που δεν αλλάζει (πρωτότοκος, δευτερότοκος κ.λπ.)
Αλλά και κάποια παράγωγα με πρόθημα το στερητικό α- ή ξε- , π.χ. «άγνωστος / ξεκάρφωτος» ή με κάποια παραγωγικά επιθήματα (-άρης / -ούρης, π.χ. «ζηλιάρης / λιγούρης).

5.      Παραθετικά επιρρημάτων: τρεις βαθμούς και άρα παραθετικά έχουν και τα επιρρήματα. Ως προς το σχηματισμό τους ακολουθούν τους εξής κανόνες:

α) Όταν τα επιρρήματα προέρχονται από επίθετα, τότε σχηματίζουν τους τρεις βαθμούςμονολεκτικά και περιφραστικά ως εξής:
i.        Αν προέρχονται από επίθετα σε -ος, -η/-α, -ο (ωραίος, -α, -ο) και σε -ύς, -ιά, -ύ (βαθύς, -ιά, -ύ), τότε στο θέμα των βαθμών των επιθέτων προσθέτουμε την κατάληξη –α ή –ιά (ωραία – ωραιότερα ή πιο ωραία – ωραιότατα ή πολύ ωραία / βαθιά – βαθύτερα ή πιο βαθιά – βαθύτατα ή πολύ βαθιά / καλά – καλύτερα ή πιο καλά – άριστα ή πολύ καλά). Εξαίρεση αποτελούν τα επιρρήματα που προέρχονται από τα επίθετα πολύς και λίγος (πολύ – περισσότερο ή πιότερο – πάρα πολύ / λίγο- λιγότερο – πολύ λίγο ή ελάχιστα).  
ii.      Αν προέρχονται από επίθετα σε -ής, -ής, -ές (επιεικής, -ής, -ές), τότε ο θετικός βαθμός σχηματίζεται με την προσθήκη στο θέμα του θετικού βαθμού του επιθέτου της κατάληξης –ώς και ο συγκριτικός και υπερθετικός με την προσθήκη στο θέμα των αντίστοιχων βαθμών του επιθέτου τής κατάληξης –ά  (επιεικώς – επιεικέστερα ή πιο επιεικώς – επιεικέστατα ή πολύ επιεικώς).

β) Όταν προέρχονται από άλλες λέξεις ακολουθούν διαφορετικούς τύπους σχηματισμού των παραθετικών τους. Για παράδειγμα:
·         Τα τοπικά επιρρήματα σχηματίζουν μόνο περιφραστικά παραθετικά (κάτω – πιο κάτω – πολύ κάτω / έξω – πιο έξω – πολύ έξω / πίσω – πιο πίσω – πολύ πίσω / πάνω – πιο πάνω – πολύ πάνω κ.λπ. ).
·         Κάποια επιρρήματα δεν έχουν υπερθετικό βαθμό (ιδίως – ιδιαίτερα / μπροστά– μπροστύτερα / νωρίς – νωρίτερα / πρώτα – πρωτύτερα / ύστερα – υστερότερα), ενώ το επίρρημα γρήγορα έχει υπερθετικό το γρηγορότερο (γρήγορα – γρηγορότερα – το γρηγορότερο). Επίσης, το συγκριτικό επίρρημααρχύτερα δεν έχει ούτε θετικό ούτε υπερθετικό βαθμό κ.λπ..  

6.      Παραθετικά μετοχών: όσες μετοχές σχηματίζουν παραθετικά, τα σχηματίζουν μόνο περιφραστικά (αγαπημένος – πιο αγαπημένος – πολύ αγαπημένος ή ο πιο αγαπημένος).

http://threekoupis.blogspot.gr/

Κατάντια κομμάτων και δημοκρατίας


act1-thumb-large
Σύμφωνα με την πολιτική επιστήμη: «πολιτικό κόμμα είναι μία ομάδα ανθρώπων που στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας». Κάνοντας πιο πραγματιστικό αυτόν τον ορισμό θα λέγαμε ότι: «πολιτικό κόμμα είναι ένα ιδιωτικό κλάμπ που νέμεται τη λαϊκή κυριαρχία με το τέχνασμα της αντιπροσώπευσης».
Ε, λοιπόν στην Ελλάδα, αυτό το ιδιωτικό κλάμπ είναι πάνω από Σύνταγμα και νόμους, πλήρως ατιμώρητο, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται σαν ανώτατος κρατικός θεσμός, τον οποίο συντηρεί ο λαός με τους φόρους του.
Αυτό το κλειστό κομματικό σύστημα, με το κληρονομικό πολιτικό προσωπικό του, έχει φτιάξει το Σύνταγμα των Ελλήνων, το υποτιθέμενο δικό μας Σύνταγμα  και αυτό μόνο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να το αναθεωρεί όποτε θέλει και φυσικά μπορεί να παραβιάζει το ίδιο το δικό του Σύνταγμα κατά το δοκούν, παραμένοντας πλήρως ατιμώρητο.
Δείτε τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με την εκλογή του ΠτΔ, γεγονότα τα οποία και αποκαλύπτουν την ποιότητα του κομματικού συστήματος. Αντί ο ΠτΔ να εκλέγεται άμεσα και απευθείας από το λαό, χωρίς μεσάζοντες και τραγελαφικές καταστάσεις, εντούτοις ακόμα και αυτό το θέμα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού. Μην δίνετε λοιπόν καμία σημασία, δεν μας αφορά το θέμα. 
Πέτρος Χασάπης

Να πως «μείωσαν» και την ανεργια. Διώχνοντας τους νέους στο εξωτερικό…


150,000 εμιγκρεδες, ενώ πανηγυρίζουν για την μια μονάδα μείωσης!
ΟΙ νέοι μεταναστεύουν … η ανεργία μειώνεται … ο Σαμαράς πέτυχε. …
Πίσω από τους πανηγυρισμούς για την μείωση της ανεργίας 25,5% το γ’ τρίμηνο, από 27,2% έναν χρόνο πριν, κρύβεται μία πικρή αλήθεια που αποκαλύπτουν τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού: σχεδόν ένας στους δύο που «φεύγουν» από την δεξαμενή των ανέργων, δεν βρίσκει δουλειά, απλά φεύγει από την χώρα…
olympia

Διασυρμός Κουβέλη! Είχε συμφωνήσει για προεδρος απο τον Αύγουστο! Δηλαδη είχε άδικο ο Παραστατίδης έτσι;


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που κανει αυριο το Εθνος προκειμενου να προωθήσει την υποψηφιότητα Κουβελη, αποτελεί πολιτικη ταφόπλακα για τον προεδρο της ΔΗΜΑΡ. Σκοτεινές διεργασίες με την κυβερνηση απο τον κύριο Κουβελη, στο ημίφως, μονο και μονο για την καρέκλα. Πόσο απέχει στ’ αληθεια αυτό απο τον «κουμπαρά»;  Πως ειναι δυνατόν τωρα να έχουν το θράσος να προτείνουν Κουβελη για την τριτη ψηφοφορία;

olympia

Αναζωπύρωση των Βουλγαρικών βλέψεων εις βάρος της Ελλάδας;


Γλωσσικός χάρτης που παρουσιάζει ότι σε μεγάλο μέρος της Βορείου Ελλάδος ομιλείται η βουλγαρική, έχει προκαλέσει αίσθηση. Ο χάρτης σχεδιάσθηκε από το Ινστιτούτο της Σόφιας - Βουλγαρία. Το όλο έργο καλύπτει τις περιοχές που ομιλείται η βουλγαρική γλώσσα και περιλαμβάνει ως ‘στοιχεία-αποδείξεις’ και ηχογραφήσεις ανθρώπων που ομιλούν τις διάφορες διαλέκτους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...