Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 29-12-2014.

Η Ελλάς χρειάζεται οπωσδήποτε αναδιάταξη και αναδιαμόρφωση θεσμών και στόχων. Χρειαζόμαστε μια βαθύτατη εθνική αναμόρφωση επαναστατικού και λαϊκού χαρακτήρα με γνώμονα την φυλετική αλληλεγγύη και τα εθνικά συλλογικά δίκαια. Το ψευτορωμέϊκο που στήνει στο άντρο τής ακολασίας και τής προδοσίας προέδρους, προϋπολογισμούς, νέα κατοχικά σύμφωνα και ξεπούλημα τού ελληνικού πλούτου σχίζοντας υποκριτικά τα ιμάτιά της, είναι μια συμμορία που πρέπει να συρθεί στο εδώλιο για εσχάτη προδοσία.

Φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, μαρξιστές και πάσα συνταγματική ύπαρξη, αποτελούν από κοινού το μέγα πρόβλημα, τον νέο γόρδιο δεσμό που πρέπει να πετσοκοφτεί με ξίφος ελληνικό. Μάς είπαν άλλωστε οι γραικύλοι πως πρέπει να δημιουργήσουν ομαλότητα πολιτική για να αποδεχτεί ο ραγιάς ήρεμα τα νέα ασφυκτικά μέτρα που θα τού φορέσουν σε αντάλλαγμα για χρέη ψεύτικα. Χάρισμα στον εχθρό το δικό του οξυγόνο σε εργασία, γη και θάλασσα. Θέλουν λοιπόν νέα διοικητική αρχή, συνταγματική αναθεώρηση και μια Ελλάδα σκλάβα στην γαλέρα τής εντολοδόχου Παγκοσμιοποίησης.

Πολύ ωραία λοιπόν. Εμείς οι Εθνικοκοινωνιστές, Έλληνες Αληθινοί έως το τελευταίο κύτταρο τής υπάρξεώς μας, διαπιστώνουμε και μια ομοιότητα με την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Πως ή θα πρέπει να αλλάξει εκείνη μυαλά και αποστολή ή να μάς απαλλάξει από την ολέθρια παρουσία της. Κι αφού δεν γίνεται να αλλάξει η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία τον προσανατολισμό τής δολοφονίας Πατρίδος και λαού, αφού αυτός είναι ο εαυτός της, τότε θα την βοηθήσουμε εμείς να μάς απαλλάξει από την παρουσία της.

Ή Ελλάς ή ψευτοδημοκρατική τυραννία. Αλλά εμάς δεν μάς νοιάζουν πολιτικές ομαλότητες που δεν συμπεριλαμβάνουν την Πατρίδα μας. Επιλέγουμε λοιπόν Ελλάδα και μόνον Ελλάδα. Δεν μάς νοιάζουν καν οι ξένοι σκοποί. Έχουμε την ευημερία, την δημιουργικότητα και την ισχύ μας. Δεν μάς νοιάζουν καν οι ξένες βοήθειες, διότι δεν υπάρχουν σταθερές φιλίες, παρά μονάχα σταθερά συμφέροντα. Έχουμε τα δικά μας αναπτυξιακά μέτρα, τούς δικούς μας πόρους και τις δικές μας λόγχες για να βγάλουμε από τα πλευρά μας εκείνους που μάς απειλούν. Όποιος επιμένει να ευνοήσει εχθρικά συμφέροντα, αυτός ζητάει την θανατική του καταδίκη.

Δεν δεχόμαστε απειλές από κανέναν. Ούτε από τοκογλύφους ούτε από Τούρκους. Ούτε από κεκαλυμμένα με πιστωτικές γραμμές στήριξης νέα μνημόνια ούτε από κλήσεις αποσύρσεως των σκαφών μας από τα ελληνικά νερά τού Αιγαίου και τής Κύπρου μας. Δεν υπακούμε σε καλές τάχα γειτονίες που ζητούν δήθεν αλβανική γη και πλούτο σε Ήπειρο και Ιόνιο και τουρκική μειονότητα στην Θράκη ενώπιον γραικυλοτουρκικών επιχειρηματικών επιμελητηρίων.

Φυλάκισαν τον Ελληνισμό και τον Λαϊκό Εθνικισμό μας. Ανακαλύψανε «ανθρώπινα δικαιώματα» σε κείνους που καίνε την Σημαία και στους προστατευόμενους λαθρομετανάστες τους. Αδειάζουν εργοστάσια και χωράφια ελληνικά. Κάνουν τον Στρατό μας παρατηρητή των εχθρικών εισόδων. Φτιάξανε εκλογικό σύστημα για να τάζουν ψέματα και να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στο θάνατο. Καίνε ψυχές και σπίτια.

Τώρα θα πληρώσουν. Αλλά και θα κάνουμε αυτό που έπρεπε ήδη να έχουμε κάνει. Παίρνουμε Πατρίδα και ζωές στα χέρια μας, αναδομώντας τα σε αυτόβουλη και δυνατή συλλογική προσωπικότητα. Είμαστε οι γκρεμιστές τής ασχήμιας. Οι σκληροί δικαστές τής αδικίας. Οι εντολείς και στρατιώτες τής Ελληνικής Φυλής.

Χρειαζόμαστε και αποκτούμε άμεσα νέο κοινοβούλιο που δεν θα είναι μια συνέλευση αγοραίων διαχειριστών, αλλά μια σύγκλητος των άριστων και των δίκαιων πολιτών τής Φυλής μας. Στην κορυφή τού Γένους μας εκπρόσωποι πρέπει να βρίσκονται από όλες τις διαστρωματώσεις τής ελληνικής κοινωνίας με συνθήκες άμεσης λαϊκής εκλογής. Κι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την ενότητα και την συστράτευση των Ελλήνων κάτω από ένα ισχυρό Λαϊκό και Εθνικιστικό Κίνημα.

Το χρήμα δεν αποτελεί μήτε το κίνητρο μήτε την δεσμευτική δύναμη τής εξουσίας. Η εξουσία τού ελληνικού έθνους είναι το προϊόν τής διαβούλευσης ανάμεσα στον ελληνικό λαό, τον ελληνικό στρατό και το εθνικό φρόνημα. Και οι τρεις συνιστώσες συναντώνται στην υπηρέτηση τού εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού. Οι συλλογικές αποφάσεις κατά συνέπεια αποσκοπούν στην αυτόνομη λειτουργία τού κράτους, στην αυθύπαρκτη παραγωγική διαδικασία και στην απόκτηση εθνικού ελέγχου σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και τις ζώνες τού μείζονος ελληνισμού ολόγυρά μας.

Η λαϊκή κυριαρχία δεν είναι ζήτημα πολιτικών χαρακτηρισμών. Η διαβόητη αστική δημοκρατία είναι ένα ξενοκίνητο, ακριβό και ετεροβαρές καθεστώς. Μια πλάνη που παγιδεύει Έλληνες μέσα από ψεύδη και κατευθυνόμενες ψήφους και κηδεμονίες ξένες. Η λαϊκή κυριαρχία δεν είναι συνεπώς ζήτημα Οχλοκρατίας, αλλά Αριστοκρατίας. Δεν είναι ζήτημα κομματικής διαιρέσεως, αλλά Εθνικής Συνεννοήσεως. Δεν είναι ζήτημα πολυφυλετικής και παγκοσμιοποιημένης προλεταριοποίησης, αλλά ζήτημα συστρατεύσεως τής Ελληνικής Φυλής. Νεολαία, Εργάτης, Παραγωγός και Πολεμιστής, ένα Σώμα. Και φυσικά εξωτερική πολιτική τής Ελλάδος σημαίνει λευτεριά σε ελληνικές πατρίδες και Μεγάλη Ελλάδα.

Ένα Έθνος, Ένας Λαός, μια Εθνική και Κοινωνική Οργάνωση, μία Εθνική και Λαϊκή Εξουσία. Ο κοινοτικός τρόπος διοίκησης σε κάθε γεωγραφική περιφέρεια θα ασκηθεί μέσα από ενιαία κάλπη και βούληση. Ο Πατριωτισμός και ο Εθνικισμός αποτελούν θεσμοθετημένο οδικό χάρτη τής Ελληνικής Πολιτείας. Η ίδια κοινή εκλεκτορική διαδικασία θα επιλέγει τις κεφαλές και στην κεντρική διοίκηση, με τον σχηματισμό Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής και Εθνικής Κυβερνήσεως. Και μάλιστα με αναλογικότητα στους θεσμούς, με εκπροσώπηση εργατική, ακαδημαϊκή, στρατιωτική και εκκλησιαστική.

Το Έθνος έχει διαφορετικές φωνές, αλλά δεν αντιπολιτεύεται τον εαυτό του. Το Ελληνικό Έθνος δεν έχει διεθνείς θάλασσες και απαιτητικούς γείτονες, αλλά έχει ελληνικές θάλασσες και ελληνική γεωπολιτική γειτονιά, μια ακόμη Ελλάδα που πιάνει όλες τις συνοριακές γραμμές μας και αποτελεί πολιτική και εδαφική συνέχεια τής Μεγάλης Ελλάδος. Η Ελλάς αξιοποιεί τη γη της και φτιάχνει συμμαχίες με στόχο σκήπτρα ελληνικά.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Ο μοιραίος Δήμας για τους δήμιους

Ο μοιραίος Δήμας για τους δήμιουςτου Αυγερινού Χατζηχρυσού
twitter @avgerinosx
Η Φαυλότητα, η ανομία και η κακιστοκρατία είναι παντοδύναμες αλλά όχι ανίκητες και αυτό το αποκάλυψε ένας…παράνομος, ο Νίκος Ρωμανός από την Φυλακή! Η κοινωνία τον έβαλε στην φυλακή για το έγκλημα που έκανε κι αυτός αποκάλυψε την πραγματική φυλακή της κοινωνίας των ολίγων κι εκλεκτών.
Σε άλλες εποχές η ισχύς της βίας ήταν το μόνο μέσω επιβολής των καθεστώτων και όχι μόνο.
Ο νόμος του ισχυρότερου ήταν αρκετός για να επιβληθούν τα πάντα στους αδυνάμους. Βία, βασανισμοί, δολοφονίες κρατούσαν το πόπολο στην θέση του και την ελιτ στην εξουσία. Δεν είναι πολλά τα χρόνια που το άκουσμα των ΕΑΤ/ΕΣΑ τρόμαζε τους πολίτες. Αυτή η μέθοδος όμως είχε την αδυναμία ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο υποτελής, όταν έφτανε στα όρια του, επαναστατούσε με δυσάρεστες συνέπειες για την άρχουσα τάξη.

ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ:ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ “180″-ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤ’ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΕΚΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ-ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ-ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ-”ΚΗΔΕΙΑ” ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΝΕΡΙΤ

samaras-venizelos-filaki1

Όσα είπε ο σημερινός υπό προθεσμία πρωθυπουργός στο χουντοκάναλο της ΝΕΡΙΤ -η οποία θα πρέπει εαν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά να σφραγιστεί, να καθαρθεί και μετά να μπει λουκέτο για να ξανανοίξει με δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα- σίγουρα υπάγονται σις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και στα άρθρα του περί εκβιασμού. Δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατία ο λαός να εκβιάζεται από μια στημένη συνέντευξη στημένων δημοσιογράφων και λειτουργών του Τύπου που πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό και δεν είναι επίσης δυνατόν πολιτικός(όποιος κι αν είναι αυτός)να υπαγορεύει στους λειτουργούς του Τύπου και των ΜΜΕ πότε θα τελειώσει η συνέντευξη του. Αυτά συμβαίνουν μόνον σε σταλινικά καθεστώτα και σε κλιματαριές της δημοκρατίας:
-Σας ευχαριστώ που με ακούσατε αλλά τώρα τελείωσα, άντε σπίτια σας τους είπε- στο περίπου- ο Σαμαράς και πολύ ασχολήθηκα μαζί σας. Κάπως έτσι. Ίχνος αξιοπρέπειας, ίχνος τσίπας και ντροπής.
xeiropedes-lefta1
TΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
Επίμαχα αποσπάσματα που στοιχειοθετούν την ποινική και βέβαια την πολιτική εκβίαση είναι τα πιο κάτω:
-Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για «πολιτικό εκβιασμό», ενώ έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας».

Δ. Παπαδημούλης: ''Ο Σαμαράς είχε αποφασίσει να πάμε σε εκλογές''


Την άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέσπευσε την προεδρική εκλογή, γιατί είχε αποφασίσει να πάμε σε εκλογές, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Η αίσθηση που έχω εγώ είναι ότι από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Βενιζέλο επέσπευσαν την προεδρική εκλογή και άφησαν ανοιχτό για έγκριση το συμφωνημένο κατά 95% πακέτο μέτρων με την τρόικα ήταν δεδομένο ότι έχουν αποφασίσει ότι πάνε για εκλογές. Η αίσθηση που έχω είναι ότι ο κ. Σαμαράς επιδιώκει μία διαχειρίσιμη ήττα, προκειμένου να σιγουρέψει ότι θα κρατήσει την καρέκλα του ηγέτη της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα συγκροτήσει κυβέρνηση ευρύτερου φάσματος. «Αν ο πολίτης μας δώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές, δεσμευόμαστε ότι δεν θα σχηματίσουμε μονοκομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, αντιθέτως θα έχουμε τη δυνατότητα να συγκροτήσουμε μία κυβέρνηση ευρύτατου φάσματος από έντιμους και ικανούς ανθρώπους, που θα είναι διατεθειμένη να υπηρετήσει το πρόγραμμά μας», τόνισε.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλβανός επαγγελματίας δολοφόνος ομολογεί συνεργασία με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»


Η υπόθεση του αλβανού κακοποιoύ αποδεικνύει για πολλοστή φορά την ώσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με τους κρατούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες.«Εγώ σκότωσα τους δύο άνδρες τον Ιούλιο του 2011 στο Γκάζι, έναν άλλο στου Γκύζη ενώ συμμετείχα και σε βομβιστικές επιθέσεις και εν ονόματι ένοπλων οργανώσεων στην Ελλάδα. Εχω κάνει πολλές ανθρωποκτονίες και άλλες εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα και στην Αλβανία που θέλω να ομολογήσω…». Αυτή η αναφορά του 27χρονου Αλβανού Τζούλιαν Σινάνι λίγες ώρες μετά την σύλληψή του, στις 25 Ιανουαρίου 2014 στα Τίρανα, από τις αλβανικές αρχές έχει σημάνει συναγερμό στις ελληνικές διωκτικές αρχές

Μέρες πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα


Μέρες πολιτικής αβεβαιότητας στην ΕλλάδαΤου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΚΥΠΕ-CNA
Σε λιγότερες από 36 ώρες πριν από την έλευση του καινούργιου χρόνου, οι Έλληνες θα γνωρίζουν εάν θα έχουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εάν θα οδηγηθούν σε πρόωρες εκλογές πιθανότατα τον Φεβρουάριο του 2015 για ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Το πρώτο ενδεχόμενο, που δίνει παράταση, άγνωστης όμως διάρκειας, στην τωρινή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, προϋποθέτει ότι την ερχόμενη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι που θα αρχίσει στη Βουλή η ανάγνωση των ονομάτων 300 βουλευτών, τουλάχιστον 180 από αυτοί θα πρέπει να σηκωθούν όρθιοι στο άκουσμα του δικού τους ονόματος και να φωνάξουν «Σταύρος Δήμας».

Τουρκικές ασκήσεις ζεύξης του Έβρου! > ΦΩΤΟ


army bridge
Γράφει ο Γιάννης Νικήτας - Οι «γείτονες» χρόνια τώρα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα όσα αιωρούνται περί ελληνοτουρκικής φιλίας και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα ασκήσεις με κύριο εκπαιδευτικό αντικείμενο την διάβαση υδάτινος κωλύματος. Οι τουρκικές προμήθειες μέσων και οπλικών συστημάτων είναι αυτές που θα επιτρέψουν την γεφύρωση του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του καθώς και στην άρση λοιπών οχυρωματικών κωλυμάτων. Καταρχάς, στο μέτωπο της Θράκης με την παρουσία δεκάδων υδάτινων κωλυμάτων, στρατιωτικές επιχειρήσεις δίχως την παρουσία δυνάμεων του Μηχανικού και συγκεκριμένα μέσων γεφύρωσης δεν νοούνται.

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ;


Φωτο1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης > Σοβαρό επεισόδιο έγινε το πρωί, 27/12, στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της τουρκικής εφημερίδας, Radikal. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, δυο πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής πλησίασαν στην περιοχή των Ιμίων όπου τρία τουρκικά αλιευτικά αλίευαν παράνομα μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Νέο έγκλημα με θύμα ηλικιωμένο Έλληνα από αλλοδαπούς στην Κυψέλη


Νέο έγκλημα στην υπό κατοχή από τους αλλοδαπούς «οικονομικούς μετανάστες» Κυψέλη με θύμα ηλικιωμένο αποκαλύφθηκε σήμερα. Και φυσικά δεν είναι μόνο η Κυψέλη υπο κατοχή αλλά πρακτικά όλη η ελληνική «επικράτεια».Δεμένος χειροπόδαρα και άγρια δολοφονημένος βρέθηκε λίγα λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα της ένας ηλικιωμένος άνδρας στο διαμέρισμα του στην Κυψέλη. Ο 70χρονος, εντοπίστηκε στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος του 3ου ορόφου της οδού Ερυθραίας 60 και οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για ληστεία καθώς το διαμέρισμα βρέθηκε ψαγμένο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος διέμενε τα τελευταία χρόνια μόνος του.

Οι δράστες σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είναι αλλοδαποί.
Ακόμη ένα Έλληνας δολοφονημένος και το κράτος όχι μόνο ανήμπορο να προστατέψει τους πολίτες του αλλά και αδιάφορο. Και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί εάν στην εξουσία έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα το οποίο έχει εκφραστεί ανοικτά κατά των κέντρων κράτησης αλλοδαπών, κατά των απελάσεων και κατά κάθε αποτρεπτικού μηχανισμού για την είσοδο λαθρομεταναστών στην χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ: « OI TOYΡΚΟΙ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ…..»


Daesh passe aux aveux

«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΞΕΝΩΝ

2000 ΔΟΛΑΡΙΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ

10.000 ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ «ΜΑΡΤΥΡΑ”

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ NA ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πώς να γλιτώσετε το σπίτι σας από πλειστηριασμό #ΕΝΦΙΑ #ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ


ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΙΣΣΥΤΙΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ HOMELESS ATHENS MAYOR ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ακόμη και να χάσουν την πρώτη τους κατοικία θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες από την 1η Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε παράταση της μεταβατικής διάταξης για την αναστολή των πλειστηριασμών.
Ποιες είναι οι δυνατότητες που έχουν λοιπόν οι δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια» από το νέο έτος για να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους; Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι δυνατότητες είναι δύο και αφορούν πρώτον την υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη και δεύτερον την αναζήτηση με την Τράπεζα ρύθμισης των δανείων τους, εφόσον όμως αυτά δεν έχουν καταγγελθεί.
Ρύθμιση δανείου με την αξιοποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών

Πολιτική Αλητεία Τσίπρα δυο μέρες πριν την τρίτη ψηφοφορία…. @atsipras #PtD #vouli #


kalaitzhs piss bankers ΤΡΑΠΕΖΑ,ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ALPHA,ΑΓΡΟΤΙΚΗ,ΑΤΕ,ΕΤΕ,ΤΤ,ΕΜΠΟΡΙΚΗ,ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ,ΣΑΛΛΑΣ,ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΛΑΤΣΗΣ,postal bank,ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ,EUROBANK,ταχυδρομικό ταμιευτήριο

Αντώνης Σαμαράς : «Θελει να κανει ο ΣΥΡΙΖΑ κοινωνική πολιτικη με παροχές απο τα λεφτα που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!»

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Αγιά Σοφιά: Το απαγορευμένο τραγούδι κατ' απαίτηση των Τούρκων

Μέρες Χριστιανοσύνης και είπαμε να βάλουμε ένα τραγούδι για την

χιλιοτραγουδισμένη και υπό κατοχή Αγιά Σοφιά. Μόνο που αυτό το

τραγούδι έχει την δικιά του ιστορία.. Τους στίχους του τους έγραψε

ο Νίκος Ελληναίος πάνω σε μουσική του Γιώργου Λημνιού και

το τραγούδησε η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια Κλειώ Δενάρδου

και το ντουέτο Μαστέλος – Δημητσάνος στο Φεστιβάλ Ελαφρού

Τραγουδιού της Δ.Ε.Θ. το 1972, αποσπώντας το Β’Βραβείο.

Όμως ο στίχος του τραγουδιού αυτού δημιούργησε τότε...

διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία, η κυβέρνηση έκανε

πίσω στις απαιτήσεις των Τούρκων και τραγουδήθηκε τελικά

με παραλλαγμένους στίχους στο ρεφραίν του. Το τραγούδι δε

μεταδόθηκε ΠΟΤΕ από τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα

της Ελλάδας, με απόφαση της τότε κυβέρνησης, αλλά ούτε και με

τις μετέπειτα ...δημοκρατικές ελληνικές κυβερνήσεις της χώρας!

Αγιά Σοφιά

Πόθοι μακρινοί...Χαμένη Πολιτεία!...
Νιώθαμε παιδιά, στην καρδιά, μια γοητεία!..
Χρόνια φύγαν και καιροί...
Την Παναγιά παρακαλώ, να μη χαθεί!!!

Μέρα γιορτινή, το λένε τα βιβλία...
Κάποτε θα ‘ρθει, σαν φωτιά, σαν μια μαγεία!...
Θα ‘ρθει!... Θα ‘ρθει, δεν μπορεί!...
Την Παναγιά παρακαλώ, να θυμηθεί!!!

Κορμιά μαρμαρωμένα, το θαύμα καρτερούν!...
Με χέρια παγωμένα, πώς να σταυροκοπηθούν;...
Στην εκκλησιά του θρύλου, καμπάνες δεν ηχούν!...
Μα κι αν περάσουν χρόνια, στους αιώνες θ’ αντηχούν!...

Εκεί ψηλά στους ουρανούς,
όμορφη Αγιά Σοφιά,
θα ζεις για πάντα στα όνειρά μας,
για χρόνους – για καιρούς

θα γίνεις κάποτε δικιά μας, με χρόνους – με καιρούς!...Tα δάνεια που σας ζητούν οι εισπρακτικές ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ…


Σχεδόν όλα τα δάνεια που σας ζητούν οι εισπρακτικές
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ…
ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τζούλια Λιακοπούλου
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ (σχεδόν στο σύνολό των) ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ! Συνεπώς, οι εισπρακτικές, νόμιμα, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα μπορούν εάν δεν αντιδράσετε…

Ως Μακεδονία αναφέρονται τα Σκόπια στο βιβλίο της Γ” Λυκείου !

Στο βιβλίο της Γ” Λυκείου το οποίο διδάσκεται τη φετινή χρονιά στους μαθητές 
στα Ελληνικά σχολεία, το κράτος των Σκοπίων αναφέρεται ως… Μακεδονία .
Στη σελίδα 130 του βιβλίου στον χάρτη που παρουσιάζεται, τα Σκόπια αναφέρονται σαν ξεχωριστό κράτος της Μακεδονίας.

«ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ» H NEA TAΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b8%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83-%ce%b8%ce%b5%ce%bf-h-nea-ta%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%83%ce%b1.html#ixzz3N5hMGFCuΠορφύρης Δ Σταφυλά Π
Σε άρθρο τους ανήμερα τα Χριστούγεννα οι Τhe New Yorks Times που επιγράφουν « Θρησκεία χωρίς Θεό » προτείνουν μια εναλλακτική ψευδοδιανοουμενίστικη ελιτίστικη προσέγγιση του θείου ή απλά την καταγράφουν ;
« Αυτή την χρονιά η οικογένειά μας θα πάει στην εκκλησία » ξεκινάει περαπλανητικά το άρθρο……. στη συνέχεια η αρθρογράφος διευκρινίζει ότι πρόκειται για μια εκκλησία που ακολουθεί τον ουνιταρισμό. Ο ουνιταρισμός στη σύγχρονη εποχή προέκυψε από αυτούς που απέρριψαν την τριαδολογική θεολογία για την δογματική αρχή ότι ο Θεός είναι ένας κατ΄ απολυτότητα και δεν διακρίνεται σε 3 υποστάσεις.Μοναδιστές.
Στον 14ο αιώνα η Ουνιταριστική Εκκλησία έγινε ένα μέρος για τους διανοούμενους που ήταν σκεπτικιστές ως προς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά απ΄την άλλη ήθελαν να προσκολληθούν στην πίστη κατά κάποιον τρόπο.

Ισλαμικός στρατός (ISIS): «Αργά ή γρήγορα θα κατακτήσoυμε την Ευρώπη» πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-isis-%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%ac-%ce%ae-%ce%b3%cf%81%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-2.html#ixzz3N5gqfYxA


islam

Το τι μέλει γενέσθαι στην Ευρώπη το βλέπουμε , το παρακολουθούμε τις τελευταίες δύο ημέρες από τις τηλεοράσεις, σε Γαλλία, Σκωτία αλλά και αλλού. Ισλαμιστές «πυρήνες», προφανώς και υπό την επήρεια ναρκωτικών, σπέρνουν τον τρόμο στην Ευρώπη κατόπιν « άνωθεν εντολών». Αυτοί που πατρονάρουν αυτούς του φονιάδες, θέλουν να δημιουργήσουν πανικό, τρόμο και φόβο στις ψυχές των ευρωπαίων κατοίκων της γηραιάς ηπείρου, εκμεταλλευόμενοι, τους ανθρώπινους νόμους που διέπουν τα κράτη της ΕΕ. Ποιός άραγε πιστεύει ότι αυτά τα κτήνη, που τα πιάνει αμόκ και πέφτουν με τα αυτοκίνητα πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες , το κάνουν από ιδία κίνητρα. Νομίζουμε κανένας , όλοι αυτοί από κάπου παίρνουν εντολές , από κάπου εκπαιδεύονται και φανατίζονται, για να «σπείρουν» τον όλεθρο στην Ευρώπη. Το πιο επικίνδυνο κομμάτι με τους ισλαμιστές, για εμάς εδώ στην Ευρώπη, είναι η θρησκευτική και ιδεολογική προσήλωση τους , έως θανάτου στον σκοπό τους.
Ο Γερμανός συγγραφέας Juergen Todenhoefer, ο οποίος ταξίδεψε βαθιά μέσα στο έδαφος του Ισλαμικού Κράτους στις περιοχές του χαλιφάτου της Raqqa στην Συρία και στην Μοσούλη στο Ιράκ, έστειλε μια αυστηρή προειδοποίηση προς την Δύση: εδώ οι μαχητές έχουν δεσμευτεί και πιστεύουν ότι σύντομα θα κατακτήσουν ολόκληρη την Ευρώπη.

ΑΙΣΧΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ:ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ,ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!! πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b1%ce%b9%cf%83%cf%87%cf%81%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%b2.html#ixzz3N5gT44Eh


Αν κορόιδευαν τον Αλλάχ, η ελληνική δικαιοσύνη θα τους είχε πάει μέσα για προσβολή θρησκεύματος και για ύβρεις απέναντι στα Θεία.Η εκκλησία της Ελλάδος όμως ξέρει μόνο να κάνει δημόσιες σχέσεις χωρίς να αντιδρά σε τέτοια αίσχη .

Χθες το βράδυ στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα το τηλεοπτικό πάνελ φαίνεται ότι δεν είχε με τι να ασχοληθεί και αποφάσισε να γυρίσει τηλεοπτικά σκετσάκια που πρόσβαλαν την πίστη και την Ορθόδοξη εκκλησία.

«Πληθαίνουν τα Σημάδια!»


Απίστευτο Τουρκικό θράσος. Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Τούρκος αρχηγός του πολεμικού ναυτικού επιβιβάστηκε στο Barbaros και αγνάντευε από απόσταση 17 ναυτικών μιλίων τη Λεμεσό.
Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι με τη λήξη της παράνομης navtex στην Κυπριακή ΑΟΖ, το Barbaros θα βάλει πλώρη προς το Καστελόριζο σε μια προσπάθεια δημιουργίας γκρίζας ζώνης, αυτή τη φορά και στην Ελλάδα.

Γυμνόστηθη ακτιβίστρια άρπαξε το Χριστό από τη φάτνη
Φαίνεται πως οι «FEMEN» ξαναχτύπησαν, αυτή τη φορά με μια άκρως προκλητική χειρονομία, αφού μέλος της οργάνωσης εισέβαλε στην παραδοσιακή φάτνη του Βατικανού «απαγάγοντας» το Χριστό.(video+pics)
Μια ακτιβίστρια των «FEMEN» με το σύνθημα «Ο Θεός Είναι Γυναίκα» στο στήθος της, εισέβαλλε στην παραδοσιακή φάτνη που έχει τοποθετηθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και άρπαξε τον Χριστό από την αγκαλιά της Παναγίας.
Η γυναίκα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία, που έσπευσε να την καλύψει. Την  ίδια στιγμή το πλήθος πιστών που βρισκόταν στην πλατεία και παρακολουθούσε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τη γιορτή των Χριστουγέννων, παρακολουθούσε με αμηχανία το περιστατικό.
Πηγή: RT

Θα αφήσει ο Σαμαράς να τον ρίξει η Βουλή; πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b8%ce%b1-%ce%b1%cf%86%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%81%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae.html#ixzz3N5eoiOhw


Όποιον πρωθυπουργό έριξαν οι αντιπρόσωποι του λαού εξαφανίστηκε από το πολιτικό σκηνικό και ταυτόχρονα πήγε..
στις πίσω σελίδες της ιστορίας του τόπου, ως μια αποτυχημένη παρένθεση. Όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, αυτό θα συμβεί και με τον Σαμαρά τη Δευτέρα 29-12-2014 και ώρα 1 μμ, όταν και θα έχει περατωθεί η τρίτη ψηφοφορία για εκλογή του ΠτΔ, όπου οι αντιπρόσωποι του λαού θα απορρίψουν τη δική του πρόταση.
egyos-maxairia

Οι αδίστακτοι κακοποιοί έστησαν καρτέρι σε 26χρονη έγκυο γυναίκα,.. τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Πατήσια.
Οι δράστες, επιτέθηκαν στην 26χρονη την ώρα που έμπαινε στο σπίτι της, στη οδό Φολεγάνδρου και δεν δίστασαν να την μαχαιρώσουν στην κοιλιά, για τη ληστέψουν!
Οι ληστές άρπαξαν τα 160 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι της και μια αλυσίδα από το λαιμό της και διέφυγαν τρέχοντας.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ του Στρατηγού Τσέλιου:”Δεν ανέχομαι την απαξίωση του Έλληνα Μαχητή!”

katadromeaw1

Διαβάστε το ξέσπασμα ενός μεγάλου Έλληνα που σέβεται , αγαπά και τιμά την πατρίδα του κάθε στιγμή με κάθε τρόπο…. 
Μια ξεχωριστή και σπάνια συνέντευξη στο veteranos.gr . Διαβάστε την!!!
Χαράματα τ.Α/ΓΕΣ ο Στρατηγός Τσέλιος ανηφόριζε πεζός τους Βράχους των Μετεώρων και είναι γνωστό σε όσους τον ξέρουν ότι ο Αρχηγός ήταν και είναι πάντα κοντά στο Θεό!
Οι προσπάθειες που κάναμε να καταφέρουμε να του αποσπάσουμε κάποιες από τις σκέψεις του και τις μνήμες του δέκα μήνες μετά την αποστρατεία του και μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του τελικά απέδωσαν αν και ο Στρατηγός δεν είναι από τους ανθρώπους που αγαπά την δημοσιότητα !
Πόσο σοβαρή ήταν η περιπέτεια της υγείας σας τον ρωτήσαμε !
Ο πληγωμένος Καταδρομέας παραμένει πάντα Καταδρομέας ήταν η κοφτή απάντηση του χωρίς να αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες !

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις τράπεζες! ΑΓΩΝΙΟΥΝ για το τι θα γίνει στην 3η ψηφοφορία!

trapeza1-800x600 (1)

“ΦΩΤΙΑ” πήραν τα επιτελεία των τραπεζών ενόψει των πολιτικών εξελίξεων και της αύξησης του βαθμού αβεβαιότητας, που αυτές συνεπάγονται.
Οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά από την Τράπεζα της Ελλάδος που ήδη έχει πραγματοποιήσει την πρώτη σύσκεψη για την προετοιμασία της ενόψει καθυστέρησης της προγραμματισμένης συμφωνίας με την τρόικα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ προφητείες για την Ελλάδα, που επαληθεύονται! O Νοστράδαμος επιβεβαιώνει Παίσιο και Πατρο-Κοσμά!

nostradamos

Συγκλονίζει ο Νοστράδαμος με τα τετράστιχά του για την Ελλάδα, που οι μελετητές του 5ου Βιβλίου του φέρνουν στο φώς! Ως και μερικά χρόνια πρίν, οι απόψεις των διίσταντο, μιας και δεν ήταν βέβαιο οτι επρόκειτο για μια χώρα της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα. Σήμερα όμως…τα λόγια του μεγάλου αυτού ανδρός συγκλονίζουν με την καθαρότητά τους!
Τα παρακάτω χωρίς αμφισβήτηση έχουν να κάνουν με την τωρινή κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις προφητείες των πατέρων της εκκλησίας μας (Πατροκοσμά Αιτωλού, Πατέρα Παΐσιου, Ιωσήφ Βατοπεδινού, κ.ά.)
Ο διασυρμός και χλευασμός της Ελλάδος από τους Δυτικούς
Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί.
Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει.

ΑΥΤΗ ήταν η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ απολογία του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ που όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρέπει να διαβάσουμε!

kolokotronis

Η απολογία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη όπως καταγράφεται από το ΓΕΣ και από το βιβλίο του ταξίαρχου Γεωργίου
Καραμπατσόλη «Η δίκη των στρατηγών Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Δημητρίου Πλαπούτα».
Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης, πρωταγωνιστής στην Επανάσταση του 1821, στρατηγός, πολιτικός, πληρεξούσιος και σύμβουλος της Επικράτειας, έμεινε γνωστός και ως Γέρος του Μοριά.
Το 1833, όμως, οι διαφωνίες του με την Αντιβασιλεία τον οδήγησαν, μαζί με άλλους αγωνιστές, στις φυλακές του Ιτς-Καλέ στο Ναύπλιο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Η απολογία του
Πρόεδρος: Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια και μόνη την αλήθεια εις ό,τι ερωτηθώ.
Ορκίζομαι. (Κάθονται όλοι στις θέσεις τους).
Πώς ονομάζεσαι;
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Από πού κατάγεσαι;
Από το Λιμποβίσι της Καρύταινας.
Πόσων ετών είσαι;
Εξήντα τέσσερων.
Τι επάγγελμα κάνεις;
Στρατιωτικός. Στρατιώτης ήμουνα. Κράταγα επί 49 χρόνια στο χέρι το ντουφέκι και πολεμούσα νύχτα μέρα για την πατρίδα. Πείνασα, δίψασα, δεν κοιμήθηκα μια ζωή. Είδα τους συγγενείς μου να πεθαίνουν, τ΄ αδέρφια μου να τυραννιούνται και τα παιδιά μου να ξεψυχάνε μπροστά μου. Μα δε δείλιασα. Πίστευα πως ο Θεός είχε βάλει την υπογραφή του για τη λευτεριά μας και πως δεν θα την έπαιρνε πίσω.
Τι απολογείσαι για την κατηγορία που σου αποδίδεται;
Τον απερασμένο Ιούλη διάηκα στην Τριπολιτσά για να στεφανώσω εν’ αντρόγενο. Από κεί τράβηξα, μαζί με τη νύφη μου, για το μοναστήρι της Άγια-Μονής. Την παραμονή της Παναγιάς ήρθε κι ο Ρώμας στην Καρύταινα όπου καθίσαμε κάνα δυο μέρες. Έπειτα ο Ρώμας έφυγε κι εγώ γύρισα στην Τριπολιτσά στις 18 τ’ Αυγούστου.
Είχες προηγουμένως άλλες συναντήσεις με το Ρώμα;
Δεν είχα πριν καμία συνάντηση μαζί του. Τον αντάμωσα για πρώτη φορά στην Τριπολιτσά. Μακριές ομιλίες δεν είχαμε. Τρώγαμε όμως μαζί.
Και τι λέγατε;
Τα συνηθισμένα όπου λένε οι άνθρωποι όταν τρώνε αντάμα ψωμί.
Δεν είχες την περιέργεια να ρωτήσεις τον Ρώμα για τα όσα διέδιδε περί Αντιβασιλείας;
Καμία περιέργεια δεν έβαλα στο νου μου.
Τον άλλον καιρό τι έκανες στην Τριπολιτσά;
Πάγαινα στο παζάρι. Σύναζα τους χωριάτες και τους μίλαγα επειδής ήτανε ερεθισμένοι από κείνους τους διαβόλους τα νόμιστρα. Τους έλεγα: «Βρε τσομπάνηδες, τι πλερώνατε τον καιρό της τουρκιάς και τι πλερώνετε τώρα; Δεν πλερώνετε τώρα λιγότερα απ’ τον καιρό της τουρκιάς;». Και τους τ’ απόδειχνα με παραδείγματα.
Τον πρίγκιπα Μπρέντ τον γνωρίζεις;
Ναι, τον γνωρίζω. Ήρθε μάλιστα στην Τριπολιτσά για να δη το Ρώμα. Σα μπατζανάκης του που είναι.
Τι παράγγειλες μ’ αυτόν στο γιο σου το Γενναίο στ΄ Ανάπλι;
Τίποτα. Ούτε είχα και τίποτα να του παραγγείλω.
Ποιοι άλλοι ήταν τότε στην Τριπολιτσά;
Ο Νικηταράς και Πλαπούτας που είχανε έρθει απ’ τα χωριά τους.
Τι άκουσες περί μιας αναφοράς εναντίον της Αντιβασιλείας και των Βαυαρών;
Δεν άκουσα τίποτα ούτε και μου μίλησε ποτέ κανείς για καμία τέτοια ανα-φορά.
Δεν άκουσες τίποτα;
Όχι.
Γνωρίζεις τους ληστές Κοντοβουνήσιο, Μπαλκανά και Καπογιάννη;
Τον Κοντοβουνήσιο τον γνωρίζω απ’ τον εμφύλιο πόλεμο. Ο Μπαλκανάς ήτανε γουρνοβοσκός. Τον κατάτρεχα. Δυο φορές μου ‘φυγε απ’ τα σίδερα. Τον Καπογιάννη δεν τον γνωρίζω.
Τον γραμματικό του Κοντοβουνίσιου, Χρήστο Νικολάου, τον ξέρεις;
Ναι. Είν’ ένα ξόανο παιδαρέλι.
Τον Αλωνιστιώτη τον γνωρίζεις;
Τον γνωρίζω, είναι μάλιστα και συγγενής μου.
Ήξερες πως θα πήγαινε στη Λιβαδειά;
Όχι, δεν το ήξερα. Απ’ τον κόσμο το άκουσα πως πήγε.
Δεν τον είχες δει προηγουμένως;
Όχι.
(Δείχνοντάς το). Είναι αληθινό αυτό το γράμμα του Υπουργού των Εξωτερικών της Ρωσίας προς εσένα;
Ναι, είναι.
Πώς πήρε αφορμή να σου γράψει ο Ρώσος υπουργός;
Ήταν απάντηση σ’ ένα δικό μου γράμμα. Πήρ’ αφορμή για να του γράψω από τούτο δω το περιστατικό: Άμα ήρθε ο Βασιλιάς μας, ο πρεσβευτής της Ρωσίας Ρούκμαν άφησε ένα γράμμα του στο περιβόλι μου συστήνοντάς με στους Ρώσους καπετάνιους του Αιγαίου. Γι’ αυτό έκαμα κι εγώ ένα ίδιο γράμμα συστήνοντας αυτόν και το ναύαρχό τους Ρίκορντ σε δικούς μας. Δε μου πέρασε η ιδέα πως αυτό βλάφτει είτε είν’ εμποδισμένο. Τόκαμα από λεπτότητα.
Τι άλλο έγραφες σ’ αυτό το γράμμα;
Τίποτις άλλο απ’ τη σύσταση. Όσο για το γράμμα που έλαβα έλεγε ν’ αγαπούμε το βασιλιά μας και τη θρησκεία μας. Άλλο δε θυμούμαι. Σ’ αυτό φαίνεται τι μου γράφει ο Ρώσος υπουργός, φανερώνοντας έτσι με ποιο πνεύμα τούγραψα κι εγώ
Πότε έφυγες για τελευταία φορά από δω;
Δε θυμάμαι καλά. Θαρρώ στις αρχές του Ιούλη. Ήτανε η πρώτη φορά που ‘φυγα από όταν ήρθε ο βασιλιάς.Αυτή ήταν η συγκλονιστική απολογία του Κολοκοτρώνη!
Και γιατί έφυγες;
Η αιτία όπου μ’ έκανε ν’ αφήσω την εδώ ήσυχη ζωή μου είναι, πρώτο γιατί εγώ είμαι βουνίσιος και με πειράζει η ζέστη, δεύτερο για να στεφανώσω ένα αντρόγενο και τρίτο γιατί μούγραψε ο γιος μου ο Γενναίος μην αρρωστήσω και γι’ αυτό καθόμουνα στην Τριπολιτσά για τον καθαρό αέρα.
Και σ’ όσους ερχόντουσαν να σε ιδούν τι τους έλεγες;
Τους συμβούλευα, καθώς έκανα και στην Άγια-Μονή, όπου έβαλα λόγο γι’ αυτό.
Έχεις άλλο τίποτα να πεις για όσα σε κατηγορούν;
Τούτω δω μονάχα. Μετά το φόνο του Κυβερνήτη η Πατρίδα ήτανε χωρισμένη στα δύο. Εγώ άμα έμαθα το διορισμό του Βασιλιά, έκαμα τη σημαία του και σύναξα κι όλους τους φίλους μου και κάμαμε μιαν αναφορά στη Βαυαρία φανερώνοντας την αφοσίωσή μας. Όταν ήρθ’ ο Βασιλιάς σκόρπισα τους ανθρώπους μου κι ησύχασα.
Τότε, γιατί αντενέργησες στο βασιλιά σου και στην Αντιβασιλεία.
Εγώ ν’ αντενεργήσω; Μα δε ξέρετε λοιπόν κι εσείς οι ίδιοι κι όλοι οι Έλληνες πόσο πάσκισα στον καιρό του σηκωμού ν’ αποχτήσει το έθνος κεφαλή και να μου λείψουν οι φροντίδες; Άμα ο Θεός μου ‘δωσε Βασιλέα, εγώ είπα σ’ όλους τους φίλους μου: «Τώρα είμ’ ευτυχισμένος. Θα κρεμάσω την κάπα μου στον κρεμανταλά και θα πλαγιάσω στην καλύβα μου ν’ αποθάνω ήσυχος κι ευχαριστημένος».
Αυτά είπε ο Γέρος και κάθισε στον πάγκο του, ενώ στην αίθουσα απλώθηκε βαθιά σιωπή και αγωνία.
Στις 25 Μαΐου 1834, μαζί με τον Πλαπούτα, καταδικάστηκε σε θάνατο.
logiosermis