Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Οι Κούρδοι θα αποτελέσουν το κύριο σύμμαχο της δύσης εναντίον του ισλαμικού κράτους


kobani
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας παρενέβησαν σε μια ομάδα Κούρδων που προσπάθησε να περάσουν στην πόλη του Kobane, από την τουρκική μεθοριακή πόλη  Suruç, μετά την ανακοίνωση από τις κουρδικές δυνάμεις, ότι εκδίωξαν τους αντάρτες του  Ισλαμικού Κράτους, γράφει η τουρκική εφημερίδα  hurriyetdailynews.com

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διασχίσουν τα σύνορα, πριν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κάνουν  χρήση δακρυγόνων κατά του πλήθους.
Εν τω μεταξύ, 10 βουλευτές από το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών »(HDP) έχουν μεταβεί  στο Kobane, μετά την  ανακοίνωση της απελευθέρωσης της πόλης.
Ο Faizal Sarıyıldız,  πήγε  στο Kobane με  αρκετούς βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων βουλευτών Βαν, Αϊσέλ,  και Τουγλούκ , και μοιράστηκε μια φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Twitter στις 27 Ιανουαρίου.
Η ομάδα των έξι φαίνεται να χαμογελά  μπροστά από κατεστραμμένα κτίρια , όπου  υπάρχει η λεζάντα « οι  πρώτες εικόνες από το Ελεύθερο Kobane» στα τουρκικά.
Η πόλη του Kobane σηματοδότησε την κορύφωση μιας μάχης που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις μήνες, και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μαχητές,  καθώς 1.800  από αυτούς  έχασαν τη ζωή τους.
Οι επιθέσεις του ισλαμικού στρατού (ISIL) στο  Kobane είχαν επιπτώσεις και στην Τουρκία, καθώς ξέσπασαν  διαμαρτυρίες εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης, για την αδράνεια  διάσωσης της πόλης. Η ένταση είχε οδηγήσει σε διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Ανατολίας στις 6 και 7 Οκτωβρίου, αφήνοντας πίσω τους  περίπου 50 νεκρούς.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε στις 26 Ιανουάριου ότι οι Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) και Μονάδες Προστασίας των Γυναικών (YPJ), εξεδίωξαν όλους τους  μαχητές  του ISIL από το Kobane και τα YPG / YPJ έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης.
« Οι Κούρδοι κυνηγούν  κάποιες μονάδες τζιχαντιστών, στα ανατολικά προάστια της Kobane, αλλά δεν υπάρχουν πλέον συγκρούσεις μέσα στην [πόλη] τώρα», δήλωσε το στέλεχος του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι κούρδοι εμφανίζονται στα «μάτια» της δύσης,  σαν σκληροτράχηλοι μαχητές, οι οποίοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι ικανοί, να πετύχουν αυτά που δεν μπορούν να πετύχουν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί. Είναι σίγουρο ότι μαζί τους οι κούρδοι έχουν αμερικανικούς και βρετανούς κομάντος που δρουν στην περιοχή προετοιμάζοντας το έδαφος , για μεγάλη χερσαία επιχείρηση.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: