Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Συγκρατημένες οι ΗΠΑ προς την Αθήνα του… ΣΥΡΙΖΑ


Συγκρατημένες οι ΗΠΑ προς την Αθήνα του…  ΣΥΡΙΖΑΤην πρόθεση του να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών αλλά χωρίς να δίνει συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό αποστάσεις ως ότου διαπιστώσει τις προθέσεις της νέας αριστερής κυβέρνησης..
«Συγχαίρουμε την Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών εκλογών της και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε στενά με την επόμενη κυβέρνησή της» τονίζει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «οι Έλληνες έχουν κάνει πολλά, δύσκολα, αλλά σημαντικά βήματα ώστε να τεθούν τα θεμέλια για την οικονομική ανάκαμψη. Ως μια μακροχρόνια φίλη και σύμμαχος, οι ΗΠΑ​ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειές τους και εκείνες της διεθνούς κοινότητας να ενισχύσουν τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη ευημερία στην Ελλάδα».
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Μαρκ Στρο, με γραπτή δήλωσή του ανέφερε:
«Συγχαίρουμε την Ελλάδα για την επιτυχή διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε στενά με την επόμενη κυβέρνησή της».

e-dragoumanos

Δεν υπάρχουν σχόλια: