Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

«Καζάνι» που βράζει η γαλάζια παράταξη

samaras

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες μέρες μετά την ήττα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιτίθεται στη νέα κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία, ωστόσο τα κορυφαία…γαλάζια στελέχη είναι εξαφανισμένα από τις τηλεοράσεις και τηρούν στάση αναμονής.
Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται συνεχώς στο γραφείο του στην Συγγρού και κάνει τηλέφωνα και συναντήσεις με στελέχη , ωστόσο ξέσπασε εμφύλιος στη Μεσσηνία.
Ζητούν από τον Α. Σαμαρά να επιλέξει την έδρα της Β» Θεσσαλονίκης.
Στην Μεσσηνία παρά το γεγονός ότι η ΝΔ ήρθε πρώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές και η «γαλάζια» παράταξη μόλις έναν.

Ο μοναδικός βουλευτής που εξελέγη είναι ο Α. Σαμαράς ο οποίος όμως ως αρχηγός κόμματος έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε δύο εκλογικές περιφέρειες.
Τόσο ο επί χρόνια βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, που ήρθε δεύτερος, όσο και ο Δήμαρχος Καλαμάτας με επίσημες δηλώσεις τους, κάλεσαν τον Α. Σαμαρά να επιλέξει την Β΄ Θεσσαλονίκης καθώς σε διαφορετική η Μεσσηνία ουσιαστικά δεν θα εκπροσωπείται.
«Στην Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον Νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις. Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στο Νομό. Πρωτάκουστο!» τόνισε σε ανακοίνωση του ο Γ. Λαμπρόπουλος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας σημείωσε « Η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τ. Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης»
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης «Η Μεσσηνία και η ΝΔ θα εκπροσωπηθούν άξια και δυναμικά από τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, όπως έκανε όλα αυτά χρόνια. Άλλωστε, δεν έπαψε ποτέ, στην ψυχή του και στον πολιτικό του Βίο να είναι Βουλευτής Μεσσηνίας».
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς ξεκαθάρισε «Ο Πρόεδρός μας, με τη χθεσινή του επιστολή, διευκρίνισε σε όλους, την απόφασή του για την επιλογή της βουλευτικής του έδρας. Η υποψηφιότητά του στη Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είχε καθαρά σημειολογικό χαρακτήρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: