Βαρουφάκης: "Ανάπτυξη δεν σημαίνει να έχουμε πόρσε στους δρόμους"

«Το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια, δεν θα έχει όμως συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση των τελευταίων ετών» δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών. «Από τις πρώτες μας κινήσεις θα είναι μια άμεση εξοικονόμηση πόρων μέσω των περιορισμού των συμβούλων η οποία θα χρηματοδοτήσει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου» σημείωσε, για να λάβει το χειροκρότημα από μέρος της αίθουσας Τύπου στο κτήριο της οδού Νίκης.
Απευθυνόμενος στον ξένο Τύπο είπε ότι ότι κοινή δέσμευση του ιδίου και του προέδρου του Eurgroup κ. Γερούν Ντλάισελμλπουμ είναι να «αποδομήσουμε τα αφηγήματα της σύγκρουσης». Ο νέος Υπουργός είπε ότι μίλησε επίσης με το γάλλο ομόλογό του κ. Μισέλ Σαπέν - με το οποίον θα συναντηθεί τη Δευτέρα - και επιπλέον ότι συνομίλησε με τον ιταλό ομολογό του κ. Παντοάν


«Μιλώντας με τον κ. Ντάισλεμπλουμ εξέφρασα το σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης μας προς μια νέα συμφωνία με τους εταίρους» τόνισε.


Μνημονεύοντας τον προκάτοχό του κ. Αλέκο Παπαδόπουλο ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ του λιτού βίου αλλά εναντίον της λιτότητας. «Δεν είμαστε υπερ του να έχουμε πιο πολλές Porsche Cayenne στους στενούς δρόμους, ούτε πιο πολλά σκουπίδια στις παραλίες είπε» και υποσχέθηκε μια πορεία από από την πυραμιδική λιτότητα σε ένα λιτό βίο με αξιοπρέπεια.


«Η Ευρώπη έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι ξέρει να βρίσκει λύσεις και να αποφεύγει τα τελεσίγραφα» σημείωσε επίσης ο κ. Βαρουφάκης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις