Οι πρώτες δηλώσεις του νέου υπ.Υγείας«Τι θα κάνω στα νοσοκομεία»!

Το τηλέφωνο χτύπησε από το Μέγαρο Μαξίμου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι πλέον ο νέος υπουργός Υγείας διά χειρός Αλέξη Τσίπρα. Τι θα κάνει όμως στα νοσοκομεία.
Με γρήγορες κινήσεις θα επιχειρήσει ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής να δώσει ανάσα στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία σήμερα καταρρέουν από την έλλειψη προσωπικού.
Όπως δήλωσε : «Σήμερα το σύστημα είναι κουρασμένο. Αν έχεις εργαζόμενους που απασχολούνται επί σειρά ετών ακόμη και δεκαετίες στο ΕΣΥ, είναι λογικό πως έχουν δώσει όλη τους την ψυχή. Έχουν κουραστεί και θα πρέπει να τους στηρίξουμε.
Το σύστημα θα το ανανεώσουμε με άμεσες προσλήψεις. Το ίδιο θα γίνει και στο ΠΕΔΥ, καθώς δεν μπορείς να λες πως έχει δημόσιο τομέα Υγείας χωρίς να έχεις σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».
Ο νέος υπουργός Υγείας όπως δήλωσε θα ενισχύσει άμεσα με εργαζόμενους το δημόσιο σύστημα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα διακόψει τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Όπως λέει: «Ο ιδιωτικός τομέας της υγείας σήμερα είναι συμπληρωματικός στο δημόσιο».
Πάντως από τις πρώτες κινήσεις του Π.Κουρουμπλή  είναι πως θα διακόψει όπου είναι εφικτό τη συνεργασία με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών όπως σίτιση, καθαρισμού και φρούρησης και να προσλάβει μόνιμους εργαζόμενους.
«Οι εταιρείες αυτές κοστίζουν πολύ περισσότερο στο σύστημα από ότι αν θα είχαμε μόνιμους εργαζόμενους» λέει  ο νέος υπουργός Υγείας.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν μπει στα δημόσια νοσοκομεία ενώ «χρεώνουν» το ΕΣΥ με υψηλούς μισθούς για τον κάθε εργαζόμενο, τελικά του αποδίδουν κάτι λιγότερο από το 1/3 αυτού. Συνέπεια είναι και τα νοσοκομεία να επιβαρύνονται αλλά και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι των συνεργείων αυτών να μην είναι ικανοποιημένοι και οι υπηρεσίες που παρέχουν να είναι ελλειμματικές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις