Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Σχόλιο στις πρώτες δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%cf%83%cf%87%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%bb.html#ixzz3QIf7YZvp

αρχείο λήψης (1)
Με περισσή βιασύνη, έτοιμος μάλλον από καιρό, έσπευσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης να ανακοινώσει σειρά «λαϊκών» μέτρων. Αλήθεια, σε αυτό το Υπουργείο δεν υπάρχει Υπουργός; Πότε πρόλαβε κιόλας να «αναπληρωθεί»;
Εν προκειμένω… Από τα πλέον σημαντικά μέτρα είναι η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων για Α΄ και Β΄ Λυκείου, η ακύρωση της βαρύτητας του απολυτηρίου βαθμού Α΄ και Β΄ Λυκείου για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση (αυτό που εσφαλμένα – ίσως και επίτηδες – αποκαλείται «Πανελλήνιες εξετάσεις στις δυο πρώτες τάξεις του Λυκείου»), η επαναφορά των λεγομένων «αιωνίων φοιτητών» και οι σαφείς αιχμές για την αξιολόγηση, «όπως την ξέρουμε».
Καθένα από αυτά χωράει πολλή συζήτηση. Για να δούμε τα συν και τα πλην. Λίγο δύσκολο να γίνει τώρα. Τώρα προέχουν οι ζητωκραυγές των καταπιεσμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Προσωπικά, αυτό που δεν θα ήθελα να δω στην παιδεία είναι η σκιαγράφηση της Ελλάδας της ευκολίας, της Ελλάδας του αράγματος, της Ελλάδας της ισότητας… προς τα κάτω.
«Στῶμεν καλῶς» (αν και εκκλησιαστική φράση), κύριε Υπουργέ. Λαϊκισμός …ante portas! Παναγιώτης Ασημακόπουλος
Θεολόγος καθηγητής

Δεν υπάρχουν σχόλια: